Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 23 (csütörtök), 12:53

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 13 (péntek), 13:02 
Fanficbúvár

igan, tom hogy működik ez a fidelius bűbáj, flitwick elmondta, de úgy veszem észre, csak térhez kötött. mint pl james potteréknek végig házban kellett maradniuk, most pedig a roxfortban.?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 13 (péntek), 7:53 
Szárnybontogató

Jó kis fejezet volt az biztos. Malfoy nekem is nagy kedvencem a kis sötét humorával. Vajon mit titkol még Draco? Lehet csak további magánéleti dolgokat. Amúgy szerintem is Eakle kábította el Hermiónét de azért várjuk ki a végét. Ki lehet ez az új igazgatónő? És jeee visszatér Kinkaku!! Jól emlékeztem én, hogy Al ismerte ezt a csurit :)

Fidelius bűbáj : egy titkot rejthetünk el vele egy személy, a titokgazda elméjében. Igen bonyolult bűbáj. Jóformán bármilyen információ tárgyát elrejthetjük vele, úgy, hogy azt senki nem láthatja, hallhatja, vagy érzékelheti semmi módon, csak akkor, ha a titokgazda ezt elárulja valakinek. Abban az esetben a személy, akinek a tudomására hozták a titkot, az láthatja az álcázott személyt/tárgyat/helyszínt, stb. Amíg a titokgazda tartja a száját, senki sem jöhet rá a titokra, még akkor sem, ha ott áll vele szemben. Ha például tudni szeretnéd, hol játszanak egy bizonyos focimeccset, de ezt a tudást egy titokgazda őrzi, akkor sem találod meg a helyet, ha a focipálya közepén masírozol végig, és minden játékosba belebotlasz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 23:27 
Írópalánta

Ja igen, Malfoy beszólásán én is szakadtam =)) Nagyon odavágott, bírom a szövegeket amiket Malfoy szájába adsz. Valahogy nagyon ráéreztél a karakterére.

Shepard: That son of a bitch sent us right into Collector hands!
Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 23:07 
Fanficbúvár

Nos, én is elolvastam, és az jutott eszembe, hogy nem emlékszem pontosan, de... Ginny nyakában még ott van a vörös, ugye? Tehát még nem tudta levenni. És most Harry nyakában is ott ragadt a smaragd. Mi van, ha pont ez a lényeg, hogy mind a négyet viselnie kell valakinek? Tegyem fel a másik kettőt Ronnak és Hermionénak, bár ugye Ciarantól nehézkes lenne visszaszerezni.

A másik, kommenteknél van teória, ami logikusnak tűnik, hogy Machbranks (bocs, ha elírtam, késő van nekem) lenne a Névtelen, legalábbis az ő alakjában jelent meg most... másrészről TÚL logikus, TÚL egyértelmű. Nem tudom. Meglássuk^^

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 20:03 
Fanficbúvár

ide is beírom:
átkozottul jó mondatokat adsz malfoy szájába. ezen jót röhögtem:
"Mert átkozottul semmi közöd hozzá, Ragyásfej! Miért, mit hittél? Hogy majd szépen elpanaszolok mindent, és ettől kezdve kézen fogva szökdelünk a réten, és arról éneklünk, hogy milyen kegyetlen a világ?! " :)) =)) :-)V
nekem nemtom mennyi agyalás kéne hozzá, h összehozzak egy ilyen beszólást. bár az is a végtelenségig tartana, mire összehoznék egy ilyen jó könyvet is.
de jó george beszólása is, amit percyhez intéz. v róla mond.
legalább tudjuk, h mért késik egy egy fejezet...:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 19:55 
Fanficbúvár

ja, poénnak jó, h hermi terhes, de mért nem emlékszik semmire? meg am is, harryéknek lesz hamarabb gyerek, nem? fú, most meg kéne néznem a kronológiát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 12 (csütörtök), 10:45 
Írópalánta

Nagyon tetszett ez a fejezet, én szeretem az ilyen lassú, semmiről nem igazán szóló részeket. :-D Malfoyon meglepődtem, elég jól tartja magát, de végülis elég jó okklumentor. Belegondolva én is kb ilyen vagyok szal mindegy... Akkor teljesen érthető a viselkedése... :-D Meg most ez a fordulat, hogy most a földhözragadr Hermione ragaszkodik az elrugaszkodott dolgokhoz :-D ötletes. És neki lesz igaza, az tuti. Viszont hogy ki ütötte ki az jó kérdés. Ha tényleg egy ellenségük lett volna akkor meg is öli, szóval ismét jól megfogtál minket. Talán Eakle lehet a ludas, sok mindent tudhat, de keveset árul el. Amúgy nagyon tetszett amikor bementek a kastélyba a szükség szobájához (nyilvánvaló volt hogy csak oda mehetnek) és Eakle lenyomta Fricset és Hóborcot is... Na az nagyon tetszett! :-D Viszont amit én se értek. Jó az oké hogy Fidelius bűbáj, nem látja őket senki, de nem is hallják? Pl ahogy egy folyosón mennek és visszahangzik a léptük? Meg ha ajtót nyitnak azt se látja senki?

UI: Amikor Harry megtalálta az elájult Hermionét az is eszembe jutott hogy lehet hogy már várandós. Terhes nők szoktak ájuldozni. Ez jó kis felvezetés lett volna az esküvőnek... :-D

Garrus: And here I thought I'd had my betrayal and attempted murder for this year...
XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 23:17 
Zöldfülű

Nagyon jó a fejezet, most végeztem vele... gratula.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 20:19 
Szárnybontogató

Kezdem is olvasni, köszi Roland :D
SZERK.:

Na, elolvastam, gratula. Megint egy sor új talány, fondorlatos cselszövés. Szerintem Eakle ütötte ki Hermionét, hisz róla tudjuk, h tud a Sigillusokról, de Téged ismerve bárki lehet :S

Malfoy történet szomorú, végülis Harry az életeét köszönheti Cissynek, hiába csak a saját fiát védte a nő.

Tök jó, h ottt vannak a Roxfortban, és mégse látja őket senki. :D

Amúgy azt se látják a nem Fideliusosok, ha ételt vesznek el a asztalról, vagy kinyitnak 1 ajtót? Ez érdekes kérdés.

Ennyit szerettem volna mondani, összefoglalva: szokásos remek színvonal, tetszett!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 20:14 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Emberek, elkészült az új fejezet! Olvashatjátok a Merengőn is, meg az oldalamon is. A fejezet Az új Menedék címet viseli, és ahogy ígértem, lecsillapodnak a kedélyek a hosszú harc uán.

A korábban felvetett ötletekre írom válaszul, hogy annak nem kellene rejtélynek lennie, hogy John Eakle a Dumbledore féle Negyedik Torony tagja-e: persze, hogy az, ezt a Negyedik Torony Negyedik Torony című fejezetében leírtam! :-) Ott, ahol Harryék Vitrol unalmas könyvét olvassák a Toronyról, ott írják, hogy John Eakle is a tudóstársaság között volt.
És Dumbledore nem harc és háború miatt alapította a saját Negyedik Tornyát. Ő a Fpnix Rendjét szánta harcra, a Torony neki csak egy tudóstársaság volt, bájitalfőzőcskézésről, új bűbájokról, ékszermágiáról, meg egyéb ilyen számunkra érthetetlen és bonyolult mágiáról folyt köztük a szó. Semmi harc emberek, semmi összeesküvés vagy stratégia. Az a Főnix Rendje dolga! :-D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 20:01 
Fanficbúvár

PJ írta:
Nekem NEM tetszik az új Emma-frizura. Mint egy fiú.

hát ja, sikerült lerombolnia az aranyos kiscsaj imidzsét.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 19:49 
Szárnybontogató

Nekem NEM tetszik az új Emma-frizura. Mint egy fiú.

Folytatva a történetet:

A Nap már lemenőfélben volt, utolsó sugarai halvány vörös fénybe vonták a belvárosi utcát. Egyszer csak előbukkant a semmiből egy száj, egy szemgolyó és két láb.
- A fenébe, hulye kocogok!! - kiabált tehetetlen dühében a férfi, aki amputoportálva érkezett.
Az újságos standban ülő, hölgy rögvest sikoltozni kezdett amint meglátta a magányosan lebegő testrészeket. A következő két hangos pukkanás csak tetézte a néni ijedtségét.
-EXMEMORIAM! -kiáltotta dühösen egy fekete-fehér csíkos talárba öltözött napbarnított (?) férfi.
-Dicsak, hát nem mondtam neked, hogy fogd meg a kezét? Hát így kell ezt csinálni?
A harmadik alak csak mordult egyet a kámzsálya alatt, lustán odalépett a csonka darabokhoz majd dehopponált velük.
A csíkos taláros lassan megcsóválta a fejét, letörölte az izzadságot homlokáról majd érthetetlen káromkodás közben követte társait.
Forgalmas térre érkezett, a másik kettő már várt rá. Egyikük még mindig kámzsálya mögé rejtette arcát, a másik embert lila füst vette körül. Amikor eloszlott a füst, egy dühös képű fekete férfi bontakozott ki belőle.
-KOCOGOK- ordította, nem kis feltűnést keltve.
-Csáje, há' nem meg mondtam, hogy nem fog menni az a hoppanálás? Miért nem fogtad meg a kezét? - bökött a zebrataláros a kámzsás felé.
-Nekem te ne parancsolgass, nem azért vagyunk itt, azt mondtad, mutattok egy uuuurállomást!

Szavaival ellentétben a kis bódén, ami nem messze állt tőlük, ez a felirat volt olvasható:

,,A KŐ ÉS A FÉNY HADSEREGE - TOBORZÓ IRODA"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 11 (szerda), 18:19 
Szárnybontogató

Sziasztok!

Ezt most olvastam a lumos-on! Vélemény

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... =fbx_album

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 10 (kedd), 15:21 
Szárnybontogató

Ismét egy éjszakai műszaknak nézek elébe, lesz időm olvasgatni :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 09 (hétfő), 13:09 
Szárnybontogató

Kösz kösz

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 09 (hétfő), 12:46 
Szárnybontogató

Feldobtam datára, innen leszedheted:
http://data.hu/get/2846975/Harry_Potter ... gillus.doc
Rohadt freemail!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 09 (hétfő), 12:28 
Szárnybontogató

Köszi a könyvet. (SZERK: Nem jött meg a könyv, légyszi még1x köszi) Szerintem jó ötlet én beszállok!!

A Nap már lemenőfélben volt, utolsó sugarai halvány vörös fénybe vonták a belvárosi utcát. Egyszer csak előbukkant a semmiből egy száj, egy szemgolyó és két láb.
- A fenébe, hulye kocogok!! - kiabált tehetetlen dühében a férfi, aki amputoportálva érkezett.
Az újságos standban ülő, hölgy rögvest sikoltozni kezdett amint meglátta a magányosan lebegő testrészeket. A következő két hangos pukkanás csak tetézte a néni ijedtségét.
-EXMEMORIAM! -kiáltotta dühösen egy fekete-fehér csíkos talárba öltözött napbarnított (?) férfi.
-Dicsak, hát nem mondtam neked, hogy fogd meg a kezét? Hát így kell ezt csinálni?
A harmadik alak csak mordult egyet a kámzsálya alatt, lustán odalépett a csonka darabokhoz majd dehopponált velük.
A csíkos taláros lassan megcsóválta a fejét, letörölte az izzadságot homlokáról majd érthetetlen káromkodás közben követte társait.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 09 (hétfő), 11:24 
Szárnybontogató

Öreg írta:
Amúgy annyira előttem van Pákó mint SVK tanár

Ez jó! :D (Am elküldtem neked a könyvet mailbe!)

Am nekünk a GPS-ünkön van pákó hang, de komolyan, hatalmas!

,, Menny otven metert, majd hájcs be a korforgalomba!"

Imádom hallgatni. :D

Tényleg, srácok, nem írunk itt 1 ilyen magyar mágus hülyeséget, (ismert emberek mint mágusok) amíg várunk a fejezetre? Mindenki egy-két mondatot ír hozzá, és kikerekedik 1 orbitális hülyeség. Elkezdem:

H nincs kedvetek, nem kell, de sztem ez 1 jó ötlet. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 09 (hétfő), 7:09 
Szárnybontogató

Albus nem ismerte a névtelent ezt ne felejtsétek el, nagyon fontos! Nem tervezhetett előre. A segítők szerintem is az Albus féle társaság tagja/tagjai.

Nagyon jó a magyar varázsló társadalom és iskola tervei, főleg a nyitólakomás menü tetszett :D Roxfortba kellett volna egy idegen varázslóiskola ízei napot tartani. Magyar napok halászlé, gulyás, pincepörkölt, rétes stb stb. Végre ennének egy jót. Amúgy annyira előttem van Pákó mint SVK tanár :D

Pákó: -Ma meegmutatom nektek a patrónus búbájt. Ez nagyon hasznos búbáj és a te oromod taplalja. Nágyon kell neked koncentrálni. Me-eg mutatom.
Erőteljesen meglendítette bambusz pálcáját ami azonmód kirepült a kezéből és Levander Brownnak csak azért nem verte ki a szemét, mert éppen elmélyülten beszélgetett a mögötte ülő Dean Thomassal. A közjátékon senki nem lepődött meg hisz ezt a mutatványt Pákó professzor szinte minden óráján kellő szakértelemmel prezentálta.
Harry: -Te érted miről beszél?
Ron: -Ő maga se érti. Búbájagyú. Esküszöm néha hiányzik Lockhart.
Harry: -Sokszor Pákó professzor is olyan mintha törölték volna a memóriáját.

Nagyon várom már a következőt. Lehet amíg jön addíg elkezdem újra olvasni a 10. könyvet.

mod. szerk.

Baj van, segítsetek! Elveszett a gépemről az egész fic mappa! Ha megvan valakinek a 10. könyv (Smaragd sigillus) eddigi fejezetei egyben, küldje már el nekem a wimmerbalazs@citromail.hu-s címemre! Előre köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 09 (hétfő), 4:55 
Zöldfülű

Roland szerintem megírhatnád mind a két verziót is. Amikor Harry megegyezik a Névtelennel és Al megöli az apját vagy a másik amikor "legyőzi" a Névtelent. legalábbis ha a "másik verzióra" is lesz/van ötleted.

Am szentem nem eakle a tűz ura, de még lesz egy fontosabb szerepe a történetben.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kkoni 2010 augusztus 09 (hétfő), 8:11-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 19:19 
Szárnybontogató

nem feltéltenül eakle és parker van csak a konspirációban(eddig csak őket sejtjük). és abból hogy minden gonosz már a sakktáblán van csak az következik hogy akkor eakle a jók oldalán áll. az, hogy harryéket a dumbledore féle 4.torony segíti, vagy esetleg valaki más a háttérből, az már szerintem sokkal biztosabb.

a menedékre meg rengeteg féle képpen juthattak be, pl. Aberforth ék is oda küldték a kiszabadítottakat, mert ők nem tették le az esküt, a kiszabadítottak között meg simán lehetett áruló, vagy imperizált, vagy valami:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 19:14 
Szárnybontogató

Hát ez így tényleg zavaros 1 kicsit :D

Az tény, h Eaklét, meg Mrs. Parkert érdekelték a sigillusok, hiszen Mrs Parker, a NT végén, amikor meglátta Ginny nyakában a vöröst, azonnal írt 1 levelet Eaklének:

"Megvan a vörös.

P"

(vagy valami ilyesmi :D)

Lehet, hogy Ők (mostmár csak Eakle) irányítanának mindent a háttérből? Nem tudom. De elég ingatag az a teóriád, hogy már ismerjük az összes gonoszt.

Akkor hogyan jutottak be a Menedékre? Vagy valaki azok közül köpött, akik nem tették le az esküt?

Nem tudom.

De az elméleted érdekes, megfontolandó. Ha bejön, fizetek neked egy italt a filmnézésen :D :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 18:20 
Szárnybontogató

mivel elhúzódik a történet írása és sok részletre már nemnagyon emlékszem( lehet újra kéne olvasni). Na szal úgy emlékszem h voltak bizonyos utalások a sztoriban és mintha Roland is ejtett volna néhány megjegyzést arról, hogy még a Dumbledore féle negyedik torony is működhet ilyen-olyan módon...egy titkos társaság, ami még nem került a látószögünkbe, talán mert nem olyan látványosak a módszereik (a puffogtatás és a felszálló füst legtöbbször a varázsló ügyetlenkedésének a jele- ez idézet lenne de úgyse pontos:D), az ügyeik és céljaik kevésbé feltűnőbben realizálódnad, így nem kerültek még Harryék látószögébe.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a sötét oldal katonái ilyen olyan módon már mind felkerültek a sakktáblára(egykettőnek a háttere még homályos), de mégsem annyira rejtéjesek már mint voltak korábban.

Szerintem ez az Eakle egy ilyen Dumbledore féle negyedik tornyos ember, mivel eddig nem derült ki h gonosz lenne, de mégis mindenütt ott van.
Persze a koncepció bizonytalan teóriámon áll, miszerint a gonoszok már mind ismertek és egyértelmű, hogy melyik oldalon állnak.

Sztem a dumbledore féle negyedik torony, nem kimagasló harci tudású emberekből állnak, hanem a Dumbledore-ra oly jellemző módon egy (Hannibal Smith-" A- Team-Supercsapat") féle terveket kovácsoló szervezet.

Mivel ezt a tornyot Dumbledore alapította, ő állította össze, és a jól megtervezett terv filozófiájával kívánta szembeállítani a sötét erőkkel azt, a nyilvánosság és a teljes háttérbemaradás segítségével. Nagyon is logikus elképzelésnek tartom, hogy akár egy ilyen szintű összeesküvés lehet, pl.: sigillusok megtalálása körül(ordít, hogy valaki úgy rendezte, hogy hozzájuk kerüljön).

Így ugyanaz a stratégia érvényesül, mint a Voldemort elleni harcban, hogy a közkatona Harry és barátai ellátják a közvetlen gyalog szerepét, aki tulajdonképpen csak azt teszi ami szörnyen kiszámíthatóan várható tőlük. Valaki a háttérben mégis belerondít a gonoszok által felállított egyszerű és kiszámítható egyenletbe, de ezt csak a finálé végén veszik észre a gonoszok, amikor már késő, és kénytelenek úgy játszani, ami már nem az ő terveik alapján működik, és a biztos vesztükbe rohannak.

A Terv alapvető lényege, hogy ezek a dumbledore féle negyedik tornyosok tudják, hogy hogyan kell a névtelent legyőzni, mégpedig valószínű, hogy a Sigillusokkal, de a terv fontos részét képzi, hogy egyetlen és visszafordíthatatlan pillanatban történjen meg a Névtelen és bandájának a legyőzése, egy olyan végső is visszafordíthatatlan pillanatban, amiből nem lehet részgyőzelem vagy részvereség lehetőségével kihátrálni. Egy olyan pillanatra várnak, hogy Harryt a végső tettekre ösztönözzék, amikor a névtelen legyőzése totális és végleges, az utolsó pillanatra- szituációra várnak ahonnan már a Névtelen nem tud és nem bír kihátrálni, hogy legközelebb már a sigillusos lehetőségre felkészülve így se lehessen legyőzni.

Tulajdonképpen az sejlik fel ezzel a képpel, hogy az utolsó pillanatig azt hiszi majd a Névtelen, hogy ő áll nyerésre.
A terv szörnyen kockázatos...mivel ha valami nem a terv szerint alakul, akkor a Dumbledore féle negyedik torony se tud majd korrigálni. Szóval kockázatos egy dolog:D

húh, lehet kicsit zavaros:D

vélemény?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 17:09 
Szárnybontogató

Eakle szerintem nem a névtelen híve, és nem is a negyedik torony tagja. Azt meg nem hinném h ő lenne a Tűz Ura! Ha ekkora hatalma lenne miért dekkolt volna a Roxfortban mint SVK tanár. Ráadásul a tűz ura nem is támogatta a muglik leigázását. Emellett ismerte Ms. Parkert aki meg Dumbledorral volt jóban szóval nem hiszemh ellenség lenne, túl sok minden szól ez ellen.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 13:02 
Szárnybontogató

Predi írta:
Tudtam én hogy vihar előtti csend...

Ha már mágustanoda akkor lehetne David Merlini a bűbájtantanár, Müller Rózsa meg egyértelműen a jóslástantanár :-D és ne felejtsük el Lui Padrét se :))

Tudtam én hogy igazi ez a varázsvilág:

http://www.magusszovetseg.hu/a-magia-ne ... stere.html

http://horoszkopszoftver.hu/josok.htm

:)) :)) :))

Ja és Rodolfo volt a magyar mágusakadémia alapítója :-D

Hú de nagyon fáradt vagyok :-D

Úúú, ez az Anushavan olyan nagy mágus lehet mint Dumbledore. Segít a muglikon. :-D

Magyar mágusvilág folyt:
Ferit azért nevezték ki mágiaügyi miniszternek, mert a hírhett feketemágus, Viktor elkezdte hívei toborzását. A minisztérium az elfogásukra a szegedi börtön őreit, a sünöket küldte. Viktor hírhedt csatlósai, a rajok a múlt héten tömeges kitörést kíséreltek meg sikeresen. Ezért felhívjuk a magyar mágusok figyelmét, hogy a rajok csoportokban mozognak és nagyon veszélyesek. A minisztérium mindent megtesz az elfogásuk érdekében.

mod. szerk.

PJ írta:
És Győzike mit taníthatna? Ötlet?

És bigszemöldök-Tüncike?

Mindketten (a hülyeségen kívül) celebséget! Bár ez a kettő szinte ugyanaz...

Tényleg, ki hogy viszonyul a celebekhez?

Szerintem a legtöbb egyszerűen gáz, hülye.

szerk.: igen, lehet,h Eakle Professzor a Tűz ura! Nem is rossz ötlet, Heshy!

Győzike egy vámpír. Nagyon megy a koporsóbiznisz. Tüncike meg semmihez nem ért. Vadőr segédjének elmegy...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 12:48 
Szárnybontogató

És Győzike mit taníthatna? Ötlet?

És bigszemöldök-Tüncike?

Mindketten (a hülyeségen kívül) celebséget! Bár ez a kettő szinte ugyanaz...

Tényleg, ki hogy viszonyul a celebekhez?

Szerintem a legtöbb egyszerűen gáz, hülye.

szerk.: igen, lehet,h Eakle Professzor a Tűz ura! Nem is rossz ötlet, Heshy!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 12:43 
Szárnybontogató

Izgatottan várjuk az új fejezetet. Biztosan nagyon varázslatos lesz az esküvő. Szerintem Eakle prof. lesz az igazgató, aki sztem a Negyedik torony tagja. De el kell majd buknia, mert a Roxfort lesz az új Menedék.
De miket efecsengek... Majd megtudjuk nem sokára mi lesz. :-D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Heshy 2010 augusztus 08 (vasárnap), 13:03-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 12:29 
Írópalánta

Tudtam én hogy vihar előtti csend...

Ha már mágustanoda akkor lehetne David Merlini a bűbájtantanár, Müller Rózsa meg egyértelműen a jóslástantanár :-D és ne felejtsük el Lui Padrét se :))

Tudtam én hogy igazi ez a varázsvilág:

http://www.magusszovetseg.hu/a-magia-ne ... stere.html

http://horoszkopszoftver.hu/josok.htm

:)) :)) :))

Ja és Rodolfo volt a magyar mágusakadémia alapítója :-D

Hú de nagyon fáradt vagyok :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 08 (vasárnap), 2:21 
Zöldfülű

Köszi Roland, sejtjük, hogy vihar előtti csend van (legalábbis reméljük). :-)V

A mágus iskolában meg Fekete Pákó taníthatná a mugli-ismeretet. :lol:

A súlykörte olyan gyümölcs, mely nem rohad meg, nem kukacosodik, nem kell permetezni... de nem lehet belőle pálinkát főzni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 07 (szombat), 19:37 
Írópalánta

Tartózkodási hely: Mindig máshol. Ahol éppen az agyam kalandozik... Folyton kiszállok a testemből
Sziasztok!

Készülget ám az új fejezet, már több mint a fele megvan. Csak azért szólok, hogy tudjátok, nem tűntem el, dolgozom a történeten. :-)

Üdv
Roland

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 07 (szombat), 19:30 
Szárnybontogató

Gyurcsók meg Tihanyi, a budapest tv gyógyítói lennének a gyengélkedőn a gyógyítók.:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 07 (szombat), 18:01 
Fanficbúvár

Heshy írta:
Elég vicces lenne egy magyar mágusképző...
Tanévnyitó lakoma gulyás leves és töltött káposzta :-D
Igazgató Uri Geller, Bájitaltantanár Kozsó Legendás lények közé tartozik Overdóz és most nevezték ki az új mágiaügyi minisztert, Ferit, aki nagy szerepet vállalt a mugli gazdaság összeomlásában a nagyobb jó érdekében. :-D
Egész jó kis paródiát lehetne összehozni.

:)) =)) =D>

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 07 (szombat), 12:58 
Szárnybontogató

Elég vicces lenne egy magyar mágusképző...
Tanévnyitó lakoma gulyás leves és töltött káposzta :-D
Igazgató Uri Geller, Bájitaltantanár Kozsó Legendás lények közé tartozik Overdóz és most nevezték ki az új mágiaügyi minisztert, Ferit, aki nagy szerepet vállalt a mugli gazdaság összeomlásában a nagyobb jó érdekében. :-D
Egész jó kis paródiát lehetne összehozni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 06 (péntek), 20:29 
Szárnybontogató

Hasonló cipőben járok, Öreg.

Hát igen, mivel most leszek elsős középiskolás, rerménykedem, hogy az Andrássy gimi helyett inkább a magyar mágusképzőbe vegyenek fel. Csak jönne már a bagoly, őrjítő ez a várakozás. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 06 (péntek), 19:41 
Szárnybontogató

Csak ide ne egye őket a fene :) Jó a térkép ám bejövős. Én lehet egy varázspálcát vettem volna, régi vágyam. Vagy minimum megjöhetne már a bagoly, hogy szeptembertől ne a VE-re menjek, hanem a roxfortba. No mind1.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 06 (péntek), 17:09 
Szárnybontogató

őrület mi megy a kommentek között... minél több a rajongó...exponenciálisan nő az ide járó hülyék száma:D... igy van kivel összeveszniük:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 05 (csütörtök), 9:24 
Szárnybontogató

Hülyék azok, nem tudnak várni.

MI vagyunk itt az igazi fanok :lol:

bojoe írta:
szt szar, mennyi volt????
bár gondolom, másolat...

Ugyanaz mint a filmbe volt, csak nem mutatja a járkáló embereket...

32 font volt, utolsó darab. Am voltak ott még remake pálcák is. (Sirius, Piton, Harry, Ron), meg mindenféle komódtetejérevagyapolcrakirakható figurák, de én inkább emellett döntöttem. Nem volt olcsó mulatság, de egy ilyen nagy HP fannak mint én, kötelező.

A repülőn is a hetet olvastam :P

Reménykedjünk minél hamarabbi fejezetben!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 05 (csütörtök), 8:45 
Szárnybontogató

Sziasztok!

nem tudom láttátok-e, de a történet kommentjeinél megint megy a butulás! Osztják egymást rendesen ott az emberek. Meg Rolandot is ami egy elég nagy fa**ságnak tartok!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 03 (kedd), 18:38 
Fanficbúvár

szt szar, mennyi volt????
bár gondolom, másolat... :o

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 03 (kedd), 12:55 
Szárnybontogató

Üdv mindenkinek!

Mostanában eltűntem, remélem hiányoztam nektek :P

De most itt vagyok. A korábban felmerült témához:

Roland, nehogy majd egészben töltsd fel a könyv hátralevő részét, ez így jó ahogy van. Bárki bármit mond, nekem tetszik :) Valóban nem szabad befolyásolnunk a sztorit, mindennek Roland tervei szerint kell történnie...

Más: azért nem voltam aktív, mert Londonban tartózkodtam az emúlt héten. (Bátyám, aki ott él, hívott meg)

A Forbidden Planet nevő boltban (mindenféle filmes ereklyék) sikerült szert tennem erre: /NAGYON BÜSZKE VAGYOK RÁ :D/
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Üdv: PJ (Roland, várjuk ám a következő fejezetet!) 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 01 (vasárnap), 13:42 
Szárnybontogató

Igazából ez az egész mi lesz majd és mi hiányzik a fejezetekből hercehurca azért alakult ki mert már teljesen a sztori rabjai lettünk. Mondjuk azt nem gondolom, h ez így jó volna. Először is ezzel befolyásoljuk a történet cselekményét, a helyszíneket és minden egyebet, amihez igazából nekünk nem lenne szabad ráhatással lennünk. Másodszor a sztorit Roland álmodta meg szóval az hagyjuk meg az írónak h úgy írjon ahogy ő szeretne. Nekünk csak az a dolgunk h élvezzük az írását. A történet eddig is nagyon jó volt szerintem eztán is az lesz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 28 (szerda), 7:47 
Szárnybontogató

Írd úgy ahogy megálmodtad. Biztos mindenki változtatna valamit, vagy jobban tetszett volna neki így vagy úgy, dehát az eredetiben is vannak ilyen dolgok gondolom sokunknál. Örülök, hogy ennyire Rowling hű vagy bár sajnálatos, hogy Harry közel se aknázza ki teljesen a pálcájában rejlő lehetősgeket. Mondjuk a menedékes párbajban már durva volt. A találgatások meg kérések és miegymásra vonatkozóan pedig képzeld magad a helyünkbe. Soha nem tudjuk, hogy mi fog történni egy, vagy három fejezet múlva, mi nem látjuk a jegyzeteket, viszont bőven van időnk találgatni két fejezet között. És mivel ilyen közvetlen a kapcsolat az író és olvasó között sokszor mindenki olyan dolgot javasol vagy kritizál ami a saját szája íze szerint neki tetszik, kicsit sajátjára formálná a történeted. Még akkor is ha ugye mint most is, alapból úgy tervezted el a folytatást mint amit mi is írunk. Mindent egybevetve most is változtattál és írtál hozzá szóval megérte eszmét cserélni. Ha ez így működik legközelebb beírok valamit, hogy szar az egész hátha írsz hozzá még 1-2 fejezetet :)
Szerk.: Jah és mint oly sokszor egyetértek Kobrával.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 27 (kedd), 23:55 
Írópalánta

Én személy szerint nem erről a mostani két fejezetről beszéltem, hanem az egészről amikor azt írtam hogy túl sok néha a haladás, és keveset lassít. Amúgy nekem tetszett az eleje amikor "mindenki" szerint túl lassú volt :-D De azt tudtam hogy most egy-két nyugisabb fejezet jön, mert most annak van értelme.
Viszont annyit hozzáteszek most, Roland, hogy te azt írtad Harry csak azt tanulta meg amitől az élete függhet. Szerintem most minden plusz tudáson az élete függhet, de mindegy... De ez hogy a már ismert varázslatok erősebb "Pálcák Urás" verzióját használja, esetleg kombinálja valamivel az nagyon jó dolog, tetszett, még több ilyet :-D
Brutalitással meg nekem semmi gondom, sőt jöhet még. Vért! MÉG VÉRT A NÉPNEK! :))

Egyébként most elkezdtem nemrég olvasni a Bölcsek Kövét, és így belegondolva a későbbi részek ismeretébe, annyi sok következetlenség van benne... pl Mógus pálca nélkül varázsol? Mekkora menő, ilyet még Voldi és Dumbledore se tudott :-D Vagy hogy Dumbledore azt mondja a végén hogy "amikor leszállt a gépem". Mióta utaznak a varázslók repülővel? Főleg Roxfort és London között? :-D És még sorolhatnám. Na majd most jön a 2. kötet, az is biztos tele lesz ilyesmikkel. Most hogy belegondolok azt olvastam a legkevesebbszer. Csak háromszor. De nem tudom miért. Jó az is, jobb mint az első rész.
Namindegy, jóéjt!

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 27 (kedd), 18:50 
Fanficbúvár

az olvasó mindig elégedetlen. sztem, h egyszerre olvassuk el a könyvet, akkor bizony nincs probléma. sztem az ebereket a sok várakozás öli meg, többször elolvassák ua fejezetet, míg jön az új, és igen, 4hete megy az akció, és hiányolják a love sztorit. amíg a love sztori, meg a felvezető ment, az volt a baj. jkr-t is szapulták ugyanúgy a könyvek között, meg ment rendesen a teória gyártás. ehhez, t k író, sajna hozzá kell szokni, sztem sikerült is elfogadni a gyalázatosan kritikus és felspanolt, türelmetlen olvasót. viszont én a részemről nyilatkoztam, fenntartom. de hát hp ilyen, és kapu.
szal további jó írogatást, nekünk meg további jó fikázást. legalább ez maradjon meg nekünk, ha már írói vénánk nincs. (tisztelet a kivételnek)

mod. szerk.

bocs, nincs lámpám, nem látom a betűket.
ja látom megy a wow. milyen szerón? :)am lich kinget lvl 80on kell ütni, nem 85.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 27 (kedd), 16:34 
Szárnybontogató

hát tulajdonképp most az történt, hogy olyanba okoskodtunk bele...meg olyanon köszörültük feleslegesen a nyelvünk amiben mi olvasók is többnyire egyetértünk és valamilyen szinten az író is egyetért vele. mondtam énis meg többiek is, hogy most valószínű hogy egy kicsit magyarázósabb nyomozós periódus jön. Persze ezt már Roland régen betervezte, de mivel mélyen szívünkön viseljük a dolgok alakulását, és ráadásul több a szabadidőnk mint amennyi egészséges, olyanokba is beleszólunk amibe nem vagyunk beavatottak(nem ismerjük az elkövetkezendő történések menetét)...így olyannak a hiányán is sírni kezdünk ami pont eztán fog következni.

A rendszer jó, maradjon minden úgy ahogy volt...szerintem én, a legutolsó hozzászólásomban azt mondtam amit most Roland kinyilatkozott, még akkor is, ha a korábbi hozzászlóásaim óta alakult a véleményem.

amikor ilyen bőlére eresztett kommenteket irkálunk, az azért van, mert szeretünk a témáról beszélni...nem azért mert elégedetlenek vagyunk...persze ez így írásban nem jön olyan árnyaltan át, mint amilyen árnyaltnak lennie kellene.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 27 (kedd), 15:59 
Írópalánta

Na sziasztok!

Elolvastam a hozzászólásokat és most egyben válaszolnék rá. Lényegében mindenhol azt hoztátok fel, hogy túl sok volt már az akció, és túl gyorsan történtek a dolgok, míg a Harry Potter fíling eltűnni látszik... Hát ez érdekes. Hány fejezetnyi akció volt most? Kettő. Ez meg az előző. Amit Harry előtte a minisztériumban kutatgatott az azért nem volt olyan tömény rohanás, mint ezek. Általában ilyen kétfejezetes akciók voltak a történetben, ha megfigyeltétek. Mint a legutóbbi minisztériumi akciójuk, amikor Mr Weasleyt akarták megmenteni, vagy előtte, mikor Nurmengardba mentek elkapni a Névtelent. Mivel hogy ezt a történetet - ti is tudjátok - afféle továbbgondolásnak, folytatásnak szántam, amiben megpróbálok igazodni Rowling stílusához, úgy terveztem emg ezeket a fejezeteket a vázlatban, hogy hasonlítson a Rowling-könyvek közül elsősorban a Halál ereklyéire. Elég sokmindenben tükröztem, és még olyan összehasonlítást is végeztem, hogy a Smaragd Sigillusban van-e annyi akciójelenet, mint a Halál ereklyéiben (egyébként egyel kevesebb lesz benne, és a finálé harc is rövidebb lesz két fejezetnyivel, mint a Halál ereklyéiben).
Nameg, ott van az is, hogy a történet indulásakor vagy egy rakás hozzászólást kaptam, hogy vontatott és lassú a történet, nincs akció, nem történik semmi. Erre szokás azt mondani, hogy átestem a ló túloldalára? Nem hiszem... Ha nem vettétek volna észre, ez egy háborúról szól, amikor bizony durván elfajulhatnak a dolgok, akárcsak a 7. könyvben.
Túl sok lett volna a brutális jelenet? - mi volt az a 7.-ben, mikor kijött a kígyó Bathilda fejéből, ha nem brutális?
Túl sok volt a halál? - hányan hullottak el a 7. könyvben?
Aztán, volt egy olyan is, hogy Harry már nem csodálkozik rá a mágiára. Tudom, miről beszéltek, de ne aggódjatok, lesz egy olyan fejezet, amikor ezt nagyon kihozom a történetből.
És itt szépen leírtátok sorban, hogy milyen jó lenne, ha ez-meg az történne a következő fejezetekben, ha most lecsillapodna a cselekmény a végéig, megmagyaráznánk dolgokat, visszajönnének a hangulati elemek... Láss csodát: pont ilyen fejezetek jönnének! Kettőt találhattok, miért hoztam vissza a Roxfortot - mert visszaadja a régi hangulatot, amire szükség van.
Egyébként nem érzem, hogy az előző fejezetekben nem lett volna meg az a hangulat. Emlékeztek arra, mikor Harry a minisztériumot látta, hogy mit csinálnak a varázslényekkel? Nem volt meg benne a "Mágia Hatalom" című fejezet hangulata??? Vagy a "Mugliivadék ellenőrző bizottság" c. fejezet hangulata?
Ha nem, akkor miért dícsértétek azokat a fejezeteket? Mert tudtommal olyanokat írtatok rá, hogy a legjobb fejezetem volt.
Aztán ott van egy visszatérő témánk, amiből sosem elég: hogy Harry miért nem tanul varázslatot a tanáraitól.
Hát, megmondom miért, és tuti, hogy ez nem fog tetszeni nektek: azért, mert ő ilyen. Egész életében háromszor veselkedett neki a mágia tanulásnak: először 3. éves korában, mikor a patrónust tanulta. Aztán negyed évesen, mikor a Tusára készült. 6. évesen pedig Piton könyvéből, önmagától, tanár nélkül. Sokan mondják még, hogy hát az 5. könyv végig a tanulásról szólt, hogy fejlődtek! - Na ja, csak pont nem Harry, hanem ő tanított másokat. Nem tanulta meg időközben az okklumenciát sem, és Rowling nyilatkozta, hogy sosem fogja rendesen megtanulni. És ugyanígy nem sikerült neki a non-verbális varázslás, mert nem tud koncentrálni.
És mondhatjuk Harryre, vagy Rowlingra, hogy milyen hülye, amiért nem tanul a főszereplő mágiát, mikor az élete függhet tőle. De így eltt megírva a történet, ilyen a HP-sztori, és ezt jó lenne észrevenni. A főhős csak akkor és azt tanulja meg, amitől az élete függhet. Nem ül le a szabadidejében magolni. Harry egyszerűen nem ilyen.
És szeretném ha már ezek után egyszer észrevennétekj, hogy azért mennyi mágiát tanult már ebben a részben! Sokat, emberek, nem veszitek észre, de a többi részhez képest ez már több mint sok!
Úgyhogy sajnálom, de nem lesz több tanulós rész. Egyetlen. Rohadt. Árva. Darab. Sem.
Harry ennyiből fogja megoldani a végét. És meg fogja, mert így találtam ki. Rowling úgy találta ki, hogy Harry egy másodéves korában tanult legfegyverző bűbájjal intézte el Voldemortot. Én nem ismételem őt, nem ezt fogja tenni a Smaragd Sigillusban, de hangulatilag, mondanivalóját tekintve ugyanez lesz a lényege.
Döntsétek el mi a jobb: maradjak az eredeti stílusnál (amiért épp most kértetek tőlem régi hangulatú jeleneteket), vagy szakítsak mindennel, és Harry tanuljon, magoljon, legyen belőle egy level 85-ös elite mage a WoW-ból, aki egyetlen pöccintéssel kinyírja a Lich Kinget...
Vagy lehet az is, hogy nem töltök fel több fejezetet, aztán valamikor novemberre elkészülök vele és egyben felteszem az egészet. Merthogy ez nem sorozat, bármennyire is annak tűnik a fanfiction-publikálás fejezetenkénti menete miatt. Egyben olvasva TELJESEN más a hangulat. A töményebb részekkel negyed óra alatt végzel, és nem az van, hogy már négy hete ott tartunk, hogy öldökölnek a Minisztériumban, hanem ledarálod a 15 perc alatt, és azt mondod, hogy hű, ez aztán kemény kis rész volt...
Ja, és ne tévesszen meg senkit a stílusom, ahogy ezt a hozzászóást írtam, nincs harag, meg semmi baj, sőt, amit írtatok, az 95%-ban igaz és helyén való. Tényleg itt az ideje a lassabb, átvezető, de hangulatos részeknek. A helyzet csak annyi, hogy már ez szerepel a vázlatomban kb egy éve.
De hogy lássátok, lehet rám észérvekkel hatni, és nem egy bunkó, makacs hülyegyerek vagyok, még a kedvetekért változtatok egy picit: a következő fejezetbe kitaláltam egy két adalékot, amitől jól megnyúlt, így ketté fogom vágni. Szóval ami eredetileg a Potterék és Weasleyék volt, az most két fejezet lesz. Hogy mik lesznek benne? Elrejtőzés a Roxfortban, a Sigillusok eredetének kutatása, új igazgató a Roxfort élén, Malfoy rossz híreket kap, Harry és Ginny meg Ron és Hermione pedig összeházasodnak. Ja, és megismerjük Bogó anyukáját. Meg az előző gazdájáról is hallunk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 26 (hétfő), 5:45 
Szárnybontogató

Lényegében leírtatok mindent amit hozzáraktam volna. Annyit bökök ide műszak végére még, hogy nem csak az elmúlt 3 fejezetre gondoltam csak most jegyeztem meg, hogy kicsit hiányzik belőle az a kis (nem plusz az rossz szó) régi feeling. Roland annyira jól átvetted Jo stílusát, nagyon jól érzed a karaktereket, és jól használtad ki a csendben beálló lehetőséget egy ilyen kis plusz beillesztésére a történetbe. Luna és Ron szerintem a két legnehezebb karakter és mégis tök olyanok mint az eredetiben. Mióta a menedékben vannak kb. azóta (de talán régebben is feltűnt) hiányolom kicsit a tea-time jellegű snitteket :) Roland is tudja, hogy nem támadásnak írjuk ezeket hanem kritikának és ahogy az év, évek alatt olvasgattam a hsz-eit Ő az a fajta aki értelmezi a kritikát nem pedig felveszi. Szóval emiatt ne fájjon a fejetek. Gondolom azért van rajtad nyomás (valamennyi biztos), hogy az olvasóidnak is minél hamarabb szeretnél prezentálni egy új fejezetet. De ha kicsit több időt kell várni egy fejezetre, hogy legyen időd kigondolni olyan részeket amiről beszéltünk részemről szívesebben kivárom. De arra is kíváncsi vagyok, hogy Neked mi erről a véleményed. Azt is elképzelem, hogy látod ahogy érik be a jegyzeteid gyümölcse és Te is alig várod, hogy elénk tárd a legizgisebb szálak végét és azért nem vetted észre talán, hogy elmaradtak ezek a dolgok. Na ennyi voltam. Jah nem. A régi mailem elöntötték a spamek légyszi ezentúl ide írjatok: wimmerbalazs@citromail.hu
Na szép napot mindenkinek!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 25 (vasárnap), 10:35 
Írópalánta

Kobra, én pont azt írtam hogy egybe amikor olvassuk a könyvet akkor túl sok lehet egymás után a sűrű, akciós rész, vagy túl gyorsan jön az információ, és ettől besokallhat az ember. Kell egy kis levezetés, egy kis poén. vagy ilyesmi. Azt megértem hogy most nem fért bele, mert nem nagyon terveztek előre, hanem rögtön mentek a minisztériumba, de az egészet nézve most jól jönne egy magyarázós, és mellékszálas fejezet. Nekem az tetszett ahogy az eleje indult - amiért sokan nyavalyogtak - amikor pl a Víg Vadkanba ment Harry és ott láthattuk először Bogót. Na abban a fejezetben volt minden, a történet is haladt, meg mellékes dolgok is voltak, ami segít beleélni magad, meg kicsit oldja is a történetet, könnyebben emészthető azáltal. A sűrű akciós rész az bőven elég a történet végére, a csúcspontra. Hisz az eredeti könyvekben is jóformán csak a végén van akció (kivéve a Tűz Serlegét). Azt viszont megértem hogy egy fejezetenként megjelenő könyvben ez nem megoldható, mert az nem tartaná fenn annyira az érdeklődést, ha csak a végén lenne az akció, mert elunnák az emberek a várakozást. Viszont ha a nagy egészet nézzük, amikor már kezedben van kinyomtatva, akkor azt látod, hogy akció akció hátán, vagy állandóan az új infók csavarok, beszélgetések, és ez nagyon sűrűvé, legrosszabb esetben pedig nehezen emészthetővé teszi a könyvet. De attól még mindig azt mondom hogy ez az egyik legremekebb könyv(sorozat) amit valaha olvastam. :-D

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 25 (vasárnap), 8:15 
Szárnybontogató

hát most az elmúlt három fejezet miről szólt? tulajdonképpen az elmúlt három fejezet úgy nagyjából 1 nap (vagy annál valamivel kevesebb) eseményeit öleli fel. Az első harmad amikor harry testen kívül bojong a minisztériumban, a második amikor visszamennek rabot szabaditani, a harmadik meg amikor harcolnak a menedéken. ez a három epizód annyira sűrű lett, hogy egyszerűen nem lehetett nagyon merengeni meg erkölcs filozófiai boncolgatásokba gabajodni, vagy gyakorolni vagy egyszerűen beszélgetni. Gondolom a következő fejezet azért mindenképp nyugisabb lesz. Mert Harrynek a Tarasca elleni harcban pl eltört a keze, meg fel is halmozódott a tisztázni és megbeszélni való...úgy hogy ne féljetek:D ez most kicsit mozgalmasabb nap volt...ennyi... a következő részben biztos lesz szó a sigillusok esetleges mágikus megtöltéséről...mert harry a látomásban láttott valami hasonlót, akkor biztos tisztázásra kerül a főnix dolog, Harry testből történő távozásának ügye, az hogy vajon ki volt az áruló....most kb ennyi jut eszembe.

nekem tetszett a fejezet, én az akciót komálom:D
Amúgy ez az inferno varázslat ez az a varázslat amivel a 7. könyvben felgyujtották a szükség szobáját? vagy ez más tűzvarázslat?
Amúgy ha már harrynek sikerül a testből kilépés mint Voldemortnak, a "psiche peregrino (vagy mi a neve)" nélkül, akkor lehet neki is megkéne tanulnia a teste eltünetését...mert így azért veszélyes a dolog.

most akkor ezt az infernot, és ezt a vízkezes varázslatot harry 1x látta a herceg könyvében?
hát ez így kicsit hirtelen... elegánsabb megoldásokhoz szoktunk Rolandtól...de néha szerintem lehet ilyet is csinálni.

összességében szerintem jó fejezet volt, nagyon jó.
Közben míg megírtam ezt a kommentet, megvilágosodtam a témában, mert hiába nyavajgunk itt akcióért(korábban énis:D) vagy nyugisabb hangulat és feszültségkeltő leírásokért...ez azért nem egy epizodikus sorozat, amikor tulajdonképpen minden fejezetnek önállóan meg kell állnia a saját lábán azzal, hogy van benne akció, szex, ármány:)...szal ez egy 3 részes könyv trilógia...és úgy általában az egészet kell nézni, nem csak az adott epizódot...mert úgy meg már az óhajtott arányokkal semmi gond.

Sajnos vagy nem sajnos ez a fanfic írás úgy működik, hogy fejezetenként kerül fel a történet, így az érkező fejezetnek mindig magas elvárásoknak kell megfelelni...mert nincs az mint egy hagyományos könyvnél, hogy ott van a kezedbe a könyv és csak rajtad múlik, hogy mikor érsz a végére.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 július 25 (vasárnap), 2:00 
Írópalánta

Beze írta:
Iiiigen, köszönöm, Öreg és Predi, pont ezekről beszéltem :) és tudom; említettem ezt is, h azon problémáztunk eddig h nincs akció. viszont szerintem a kettő együtt is megoldható; és ezek a részek akkor is hiányoztak picit, mikor nem volt akció. egyébként meg építő jellegű kritikának szántam, nem elégedetlenség avagy fikázás miatt, és mindenkitől sorry, ha így lett értve...

Nyugi én értem hogy értetted. Az ilyen jellegű hozzászólásokkal sose lesz gond.

Fidel írta:
Azért kegyetlen keményen nyomjuk, eddig azon problémázott mindenki, hogy nem halad a sztori, meg hogy hol is vannak a pörgős akciók. Most meg már hiányoznak az átvezető részek??? Ez egy kicsit ellentmondásos, szerintem...

Az jó hogy halad a sztori, de pont azt írtam, hogy az a gond, hogy kevés a "szünet" - jobb szó híján. :-D írok egy hasonlatot (az nagyon meg nekem :-D) Szóval dolgozol a munkahelyeden nincs igazán munka már vagy két hete, iszonyat lassan telik az idő, "sose lesz négy óra" az egész, de nagyon azért elvagy a kollégákkal, nem gáz ha leültök beszélgetni amíg semmi meló nincs Aztán következő héten Bumm! Beindul újra minden csak úgy szalad az idő, tök gyorsan vége a melónak, DE majd meg szakadsz, alig bírod követni a munka folyását, még csak egy kis pihenőre sincs idő, és a hangulatodat ez olyan szinten rombolja, hogy hiába gyors a meló akkoris várod a végét mint a messiást. Ezért lenne jó a két véglet közötti hibrid, hogy legyen is munka, de azért ne érezd magad rabszolgának, aki csak dolgozik állandóan... Na ez volt a zseniális hasonlatom :-D Azért nem ilyen drasztikus a helyzet,talán kicsit túl erős volt a hasonlat, de értitek a lényeget, hisz van eszetek. Szóval a lényeg az egyensúly. például az 5. kötetben, hiába megy a sztori ezerrel, ott a sok szörnyű esemény meg minden, de ott vannak feloldásnak a leírások a DS-edzésekről, amik feloldják. 6. kötetben a borongós részeket a szerelmi szál oldja fel, 3. kötetben meg a kviddics, stb... Persze így is egy remek könyv ez, egy rossz szavunk se lehet, jobb mint az összes többi eredeti HP könyv, de mivel folyamatosan jelennek meg a fejezetek, nem egyszerre az egész könyv, ezért írhatunk hogy mi jó mi nem, hogy Roland javíthassa amit nem találunk megfelelőnek, vagy beletegye ami hiányzik. Mint az Ezernevű végén is tette...

Roland nincs semmi gond a történettel, csak néha túl sok már a történés, az információ, és kellene egy kis pihi néha. Egy két bekezdésnyi vagy ilyesmi, csak egy kicsit terelje máshová a gondolatokat, hogy ne sokaljunk be a sok cselekménytől. Pl most hogy ott vannak a Roxfortban, leírhatnád hogyan rendezkednek be, kellemetlenségek az elhelyezkedéssel, hogy oldják meg hogy ne legyenek feltűnőek, vagy valami. A sűrű cselekmény meg elég a végére, oda már nem kell a feloldás. Csak ha majd egyszerre olvassuk, kinyomtatva akkor hadd olvassuk hat órán keresztül folyamatosan a könyvet, ahelyett hogy kimenjünk levegőzni, vagy szünetet tartsunk, mert egy-két nap alatt kiolvasni egy könyvet jó buli :-D :D (Egyik haverom egyetlen vasárnap olvasta el a Varázslók Háborúját, netről. Másnapra amikor suliba bejött már begyulladt a szeme :)) )

szerk.: most hogy újraolvastam mit írtam, meg hogy mire. Nekem is főleg az volt a zavaró hogy rengeteg idő - hetek, hónapok - teltek el néha hirtelen és nem sok szó volt arról hogy mit is csináltak azidő alatt, vagy csak egy félmondatnyi talán. Csak haladt a sztori, pedig kéne oda egy két bekezdés hogy mi jót csináltak. Valóban elég lenne az is hogy Harry a Herceg könyvét olvasgatja, Ronék animagizálnak, McGalagony leolt valakit, mer bénázik, vagy ilyesmi. Viszont most már megyek aludni mert összefolynak a betűk.

XD

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1643 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra