Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 december 02 (hétfő), 9:17

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OFF-SZTRÁDA
HozzászólásElküldve: 2017 március 20 (hétfő), 18:44 
Fanficbúvár

Délutáni sziesztából ébredve ez a kérdés fogalmazódott meg bennem: Az első részben, amikor Harry és Ron csokibékákat bontogatva utazik a vonaton, Harry meglepődve tapasztalja, hogy Dumbledore portréja eltűnt. Mire Ron (legalábbis a filmben): "Mégsem várhatod el tőle, hogy egész nap ott üljön."

Hova tűnik a portré alak?

Azt tudjuk, hogy nem egy 'teljes értékű' portrékép, mert az csak a halála után kerül fel róla az igazgatói iroda falára, és ezek nem is igazán beszélnek. Illetve több csokibéka kártyán is szerepel, tehát valószínűleg nem is egyik képről vándorol a másikra. Másik Dumbledore portéról nem tudunk. (Vagy igen? És már megint én vagyok figyelmetlen?)

Párom megjegyezte, hogy lehet, hogy csak akkor látszik, ha az igazi Dumbledore leül, de szerintem ez sem igaz, és ismerve a tényt, hogy AD sokszor éjszakába nyúlóan járkált fel és alá az irodájában, nem sokat szerepelhetett volna a kártyákon.

Szóval: Hova tűnnek a csoki békás portrék, amikor nincsenek a kártyákon? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 február 01 (szerda), 16:51 
Fanficbúvár

A Xiomara állítólag úgy terjedt el, hogy az első film kijövetele után az egyik filmes oldal, ha jól emlékszem, az IMDB volt az, Madam Hooch neve mellé odaírta a Xiomarát. Aztán megjelentek a könyvek is, és az egyikben már mintha említették volna a Rolandát, és az oldal javított. De addigra már elég elterjedt volt, főleg az angol fanfic oldalakon. Én legalábbis majdnem olyan gyakran összefutok a Xio-val, mint a Ro-val.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 február 01 (szerda), 14:52 
Sztorihajhász

Katja írta:
Újabb kérdésem lenne, a véleményetekre vagyok kíváncsi. Angol fanfiction oldalakon elég elterjedt Madam Hooch megszólításaként a Xiomara. (Megvan a maga története az esetnek, igazából ez most nem is lényeges.) Wiki viszont a Rolandát preferálja.

Ti melyiket használjátok?

Én a Rolandát, ezt a Xiomarát még nem is hallottam. De ahogy olvasom, egyik se canon, de a Rolanda közelebb áll hozzá. Mmint, én azt hittem, hogy az canon, most tudtam meg, hogy igazából nem. :D

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 február 01 (szerda), 14:31 
Fanficbúvár

Újabb kérdésem lenne, a véleményetekre vagyok kíváncsi. Angol fanfiction oldalakon elég elterjedt Madam Hooch megszólításaként a Xiomara. (Megvan a maga története az esetnek, igazából ez most nem is lényeges.) Wiki viszont a Rolandát preferálja.

Ti melyiket használjátok?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 28 (szombat), 12:38 
Fanficbúvár

Athe írta:

:(( :(( :((

Úgy látszik, 2017 folytatja 2016 ámokfutását...

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 28 (szombat), 10:57 
Sztorihajhász

Athe írta:

:(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 28 (szombat), 10:27 
Fanfic-faló

:(

meghalt john hurt

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 26 (csütörtök), 13:09 
Billentyűzetgyilkos

Assa írta:
Harry például kétszer is vizsgázik ugyanannál a varázslónál, aki SVK-n el van ragadtatva a patrónusától.

Igen, bennem is ez a jelenet ragadt meg nagyon a könyvből.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 26 (csütörtök), 12:54 
Ó-nagy-admin "on stage"

Elyes írta:
Plusz Harryék RBF vizsgáin volt is valahol egy rész, ahol írták, hogy a gyakorlati vizsgán a roxfortos tanárokon kívül bent volt egy vizsgabiztos is, tehát már ott is megjelent, hogy van, kell lennie egy felügyelő szervezetnek, legalábbis ami a vizsgákat illeti.

Sőt, szerintem egész csoportot küldenek vizsgáztatókból.
A könyvben is többet emlegetnek, és csoportokban hívják be az embereket, gondolom annyit, ahány vizsgáztató van. Harry például kétszer is vizsgázik ugyanannál a varázslónál, aki SVK-n el van ragadtatva a patrónusától.
Meg említik Griselda Marchbankset is, aki már annak idején Dumbledore-t is vizsgáztatta.

Van egy ilyen szervezet is: Wizarding Examinations Authority
A vizsgáztatók/vizsgabiztosok ennek a tagjai.
És úgy néz ki, még ilyen is létezik: Department of Magcial Education a Minisztériumon belül. (Bár ez filmes infónak tűnik. A másik könyves is az oldal szerint.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 26 (csütörtök), 12:29 
Billentyűzetgyilkos

Assa írta:
Katja írta:
Ezt értem, de mi a helyzet a például a vizsgákkal? Az R.B.F. és a R.A.V.A.S.Z. eredményeket egyetemesen elfogadják, tehát biztosan van egy bizottság vagy valami hasonló, ami összeállítja és elbírálja a kérdéseket, nem? És ez már feltételezteti velem, hogy akkor más egyebekkel is foglalkozhatnak. Pl. óvodák, vagy általános iskolák. Van erre valami utalás bárhol vagy teljesen szabad kezet kap a kedves író, ha ezzel szándékozik dolgozni? :D ;;)

Elvileg van egy International Confederation of Wizards nevű szervezet, ennek pedig egy Educational Office elnevezésű részlege, ami világszinten felügyeli a varázslóképzőket.

Plusz Harryék RBF vizsgáin volt is valahol egy rész, ahol írták, hogy a gyakorlati vizsgán a roxfortos tanárokon kívül bent volt egy vizsgabiztos is, tehát már ott is megjelent, hogy van, kell lennie egy felügyelő szervezetnek, legalábbis ami a vizsgákat illeti.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 25 (szerda), 18:12 
Fanficbúvár

Assa írta:
...

Ahh! Köszönöm! :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 25 (szerda), 17:10 
Ó-nagy-admin "on stage"

Katja írta:
Ezt értem, de mi a helyzet a például a vizsgákkal? Az R.B.F. és a R.A.V.A.S.Z. eredményeket egyetemesen elfogadják, tehát biztosan van egy bizottság vagy valami hasonló, ami összeállítja és elbírálja a kérdéseket, nem? És ez már feltételezteti velem, hogy akkor más egyebekkel is foglalkozhatnak. Pl. óvodák, vagy általános iskolák. Van erre valami utalás bárhol vagy teljesen szabad kezet kap a kedves író, ha ezzel szándékozik dolgozni? :D ;;)

Elvileg van egy International Confederation of Wizards nevű szervezet, ennek pedig egy Educational Office elnevezésű részlege, ami világszinten felügyeli a varázslóképzőket.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 25 (szerda), 14:29 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 25 (szerda), 14:22 
Könyvmoly

Katja írta:
Ahoy!

Egy gyors kérdés: A Mágiaügyi Minisztériumban van az oktatásüggyel foglalkozó részleg? Tudom, a Roxfort sem szereti, ha beleszólnak a dolgaiba, de nem kellene valami hivatalos szervnek lennie, ahol ilyen kérdésekkel foglalkoznak? Mert akárhogy is próbálom megtalálni a helyes elnevezést, a Minisztérium felépítésének leírásában sehol nem találok ilyesmit. Azt meg nem hiszem, hogy a Wizengamot ilyesmire fecsérelné az idejét... (Az igazgató leváltásának kérdése más.)

Vagy a Roxfort teljes önállóságot élvezhet? Ebben is kételkedem...

Én úgy tudom, a Roxfort teljesen önálló, mert az ötödik részben, mikor jön Umbridge, Hermione ki is akad, hogy a Mágiaügyi Minisztériumnak nem kellene beleszólnia a Roxfort ügyeibe. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 25 (szerda), 13:45 
Fanficbúvár

Ahoy!

Egy gyors kérdés: A Mágiaügyi Minisztériumban van az oktatásüggyel foglalkozó részleg? Tudom, a Roxfort sem szereti, ha beleszólnak a dolgaiba, de nem kellene valami hivatalos szervnek lennie, ahol ilyen kérdésekkel foglalkoznak? Mert akárhogy is próbálom megtalálni a helyes elnevezést, a Minisztérium felépítésének leírásában sehol nem találok ilyesmit. Azt meg nem hiszem, hogy a Wizengamot ilyesmire fecsérelné az idejét... (Az igazgató leváltásának kérdése más.)

Vagy a Roxfort teljes önállóságot élvezhet? Ebben is kételkedem...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 19 (csütörtök), 21:28 
Tollforgató

Csak érdeklődés szempontjából tettem fel a kérdést, a sztoriban annyira nem játszik majd fontos szerepet, bár jó néhány spirituális oldal leírásait olvasgattam a témában. :) Épp ez az "általánosságban" rész volt az, ami elbizonytalanított a témát illetően; gondoltam, hátha tud valaki valami titkos infót, amit nem vettem észre ezzel kapcsolatban. :haha:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 19 (csütörtök), 20:39 
Fanficbúvár

Általánosságban véve igen, passzol a karakter jelleméhez a patrónus. Ugyanakkor mivel saját vagy kevésbé ismert karakterről van szó, próbáld meg te kitalálni, melyik illene hozzá a legjobban. Bizonyos állatokhoz adott tulajdonságokat társítanak, így (akárcsak egy animágus forma esetében) talán érdemes kicsit körbe nézned ezek jelentését illetően, ha a patrónus fontos szerepet játszik a történetben, esetleg ki akarod emelni vele egy-egy tulajdonságát a szereplődnek. Ha pusztán csak említés szintjén van a dolog, szerintem maradhatsz a "mert úgy gondoltam, ez passzolt hozzá" érvnél. Innentől csak rajtad áll, mennyire akarod beleásni magad a témába. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 19 (csütörtök), 18:56 
Tollforgató

*belopózik* bocsánat, hogy bepofátlankodom ide, de nem nagyon tudom, a kérdésem melyik másik témában lenne otthon. ^^'

A HP fanficemet írogatván ötlött fel bennem a kérdés, hogy a karakterek némelyikének (saját, illetve akiről nincs canon információ ezzel kapcsolatban) mit írjak majdan patrónusként... Nézegettem az ismert patrónusokat, és bár néhol a patrónus jelleme passzol a tulajdonosa személyiségéhez (pl. Ron és a terrier, vagy Kingsley és a hiúz), sok esetben nagyon "randomnak" tűnik a választás (pl. Arthur Weasley és a menyét, kivéve persze a Weasley-weasel vonalat). A kérdés tehát, hogy személyes véleményetek szerint a patrónusnak van köze a személyiséghez, vagy valami másról van szó? Általában gondoltam, a Piton-Lily meg Tonks-Remus patrónusváltozáson kívül. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 19 (csütörtök), 2:04 
Sztorihajhász

Lilyana írta:
Nemámka írta:

szerk.: oké mondjuk lehet az az egyik magyarázatom rá, hogy ha incest DE slash, ergo nem foganhat gyermek a kapcsolat semmiféle megnyilvánulásából, akkor valahogy jobban elfogadom a dolgot?! Ti erről mit gondoltok? Ennek mi lehet a külön oka, hogy ezért tudom jobban feldolgozni? :'D

Nálam ez a stoptábla, a gyerek. Amíg nem lesz közös gyerekük, addig felőlem lehet slash vagy nem slash is az incest.
Nagy kedvenceim vannak eltérő nemű incesttel is. A problémám az, h túlságosan látom magam előtt az incest kapcsolatból születő gyerekek genetikai defijeit... és ha van egy jó párosom, akit szeretek, nem akarom, h a közös gyerekük beteg legyen és ne legyen boldog.

Óóóóó, nekem a legutóbbi fejezetemben pont ezzel kapcsolatban van egy elég nagy érvelős vita, testvérszintű incestet művelő de utódot nem nemző vámpírok és unokatestvér-másodunokatestvér-stb szintű, deviszont gyereket nemző aranyvérűek között. És igen, ott is ez volt az ultimate érv: amíg nincs belőle gyerek, addig effektíve nem számít. Mert az igazából csak az ő dolguk, hogy mit csinálnak, de ha gyerek van, és akár beteg akár nem, de kockáztatják vele hogy az legyen, onnantól egy ártatlan ember életét befolyásolják vele negatív irányban, és az no-no.
(Szerk.: csináltam ide egy kivonatot, egynemű és ellenkező nemű testvérpárokra is vonatkozik az eszmecsere, mindkettő előferdül a sztoriban, és kajak nagyjából ugyanerről beszélgetnek, csak hülye körítéssel.)

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 19 (csütörtök), 1:49 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nemámka írta:

szerk.: oké mondjuk lehet az az egyik magyarázatom rá, hogy ha incest DE slash, ergo nem foganhat gyermek a kapcsolat semmiféle megnyilvánulásából, akkor valahogy jobban elfogadom a dolgot?! Ti erről mit gondoltok? Ennek mi lehet a külön oka, hogy ezért tudom jobban feldolgozni? :'D

Nálam ez a stoptábla, a gyerek. Amíg nem lesz közös gyerekük, addig felőlem lehet slash vagy nem slash is az incest.
Nagy kedvenceim vannak eltérő nemű incesttel is. A problémám az, h túlságosan látom magam előtt az incest kapcsolatból születő gyerekek genetikai defijeit... és ha van egy jó párosom, akit szeretek, nem akarom, h a közös gyerekük beteg legyen és ne legyen boldog.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 15 (vasárnap), 14:40 
Sztorihajhász

:shock: Én most tudtam meg, hogy ezek szerint léteznek Albus/James ficek. Mármint ez nem egy kifejezetten rossz dolog, csak meglepett, mert szintúgy nem igazán kapott még el engem sem soha a nextgen láz.

Valamilyen oknál fogva én ódzkodom a dologtól, amiatt, hogy a Potter-Weasley-Granger gyerekek unokatestvérek, mármint igazi, első unokatestvérek, egyáltalán nem tudnám elképzelni, hogy bármikor többként gondolnának egymásra, bármelyikükről legyen szó. A kérdésre a válasz az, hogy én 100%ig incestnek tartom. Akárhogy számolom azért félig mindkét gyerekben benne van az a vér, amit a szüleik pedig megosztanak, szóval háát, nem tudnám máshogy megközelíteni a dolgot. Abba ne menjünk bele, hogy hányadik-unokatestvérségtől oké, azt nem tudnám most így kisilabizálni :lol:

És ezt úgy mondom, hogy olvastam Regulus/Siriust, ami nagyon tetszett, meg Wincestet (Odaát :'D), ilyen egy-egy fic erejéig, amik tényleg nagyon jól voltak megírva.

Én pl ezért nem mondom, hogy ismeretlen írótól nem olvasnék, én minden jóra olyan véletlenül találok rá az életben, hogy nálam ez nem számít :D Meg kb hogyha EGY fejezet erejéig kint van valahol a figyelmeztetés, azért én nem dobnék el magamtól egy jó olvasmányt, nekem ez tök fura, mert én semmit se szoktam átpörgetni vagy kihagyni, ha sorozat, ha könyv, hiszen valamilyen szinten akkor is a mű része. Hiszen a Trónok Harcában is mi megy már Lannisteréknél, Targaryeneknél, khmm, de oké, ha a történetnek a 10%-a ez, de a többi igazából normális cselekmény, meg a dialógus érdekes (és általában így van), akkor nem csinálnám azt hogy fúú, azt a fejezetet nem nyitom meg/ki.

Egyszóval engem nem zavar, ha ilyen is van egy sztoriban, de külön magamtól nem keresnék rá, nem ez fog meg benne.

Fú, de most így erre rájöve... Mennyire fura már az, hogy jobban zavar a dolog unokatestvéreknél, mint vértestvéreknél :''DDD Erre ha addig élek is, magyarázatot szeretnék találni, a saját lelki békémért lol

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 11 (szerda), 14:59 
Fanficbúvár

A nextgen még engem sem fertőzött meg, de ha az alapnál maradok, sem nagyon bírom az incest sztorikat. Iker-vér ide vagy oda, én már egy Fred-George történetet sem tudok úgy értékelni, hiába van szépen megírva, ha ezek ketten többet tesznek testvéri szeretetnél. Ami mondjuk, elég fura, tekintve, hogy az incesten kívül tényleg mindent elolvasok. (Na jó, az mpreg megint egy olyan műfaj, amit inkább kerülök.)

Szóval nem tudnám megmondani, miért pont ez az a műfaj, ami nem hoz lázba. Talán a vérfertőzés egy olyan téma, amibe az ember már végképp nem tudja beleélni magát. A slash egy dolog, kinek milyen a fantáziája meg a beállítottsága, de a családtaggal való kapcsolat. :? Ez már nálam is kissé kiveri a biztosítékot. Elolvasom, ha szép, és mindenki ajánlja, hogy irodalmilag mennyire király egy történet, de az élvezhetőségéből számomra veszít egy történet az incest szállal.

Hiri esetében felmerült példa mondjuk nem késztetne arra, hogy ne nyissam meg a fejezetet. Ahogy most beszélünk róla, úgy túl lépnék azon is, hogy a szereplők megtárgyalják a dolgot.

És szintén a Hiri által említett Teddy/Albus párosítással is úgy vagyok, hogy a nem vér szerinti rokonság megint más. Nem próbáltam még olvasni a témában, de lehet, hogy nem taszítana annyira, mint mondjuk egy Albus/James vagy hasonló...

James/Rose? Hááát.... :? Nem, nekem már ez sem. :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 11 (szerda), 14:19 
Tollforgató

Részemről nextgent alapból nem olvasok, de ha tenném, az incest akkor is közel kizáró ok lenne.

Incestet ismeretlen szerzőtől eleve nem nyitok meg. (Pl. Thorki, hogy "saját fandomomban" maradjak.) Olyantól, akinek ismerem az írásait, tudom hogy a kellő problémafelvetéssel, empátiával, beleéléssel, komplexitással, etc. kezelné ezt a helyzetet, valószínűleg elolvasom azt is, de alapvetően nem érdekel az ilyesmi, nem hoznak lázba az ilyen párosok (bár multishipper vagyok, de mindenkinek vannak bogarai).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 11 (szerda), 14:12 
Sztorihajhász

Egyrészt igen, az incest taszítja az olvasók nagyját. Mármint, volt egy fejezetem, amiben beszéltek róla, pro és kontra elvi vitában, szóval az égvilágon semmi nem történt, csak kivesézték, és kitettem rá a figyelmeztetést, azon az elven, hogy akit zavar, azt már ennyi is zavarhatja... Hát, hadd ne mondjam, mennyire kinyírtam ezzel a húzással a fejezetet. Még mindig látványosan alacsonyabb a megtekintésszáma, hiába írtam ki a leírásban, hogy nem effektív a tartalom.
Szóval alapból olvasni kevesebben szeretik, hát még írni akkor.

De egyébként van nextgen incest tartalom, még Merin is, pedig Merin alapból nem teng túl a nextgen. Jó, mondjuk pont azok a párosokkal, amiket írtál, még nem találkoztam, de összefutottam már nem egy Albus/James történettel (ebből van magyar is), olvastam anno Scamander ikrekkel is (mielőtt kiderült volna, hogy nem egyidősek a többiekkel). Az egyik kedvenc nextgen sztorim pl egy Albus/Teddy novella, ami ugyan nem szigorúan vett incest, denagy morális dilemmája a sztorinak, hogy Teddy a testvérükként lett nevelve effektíve és Alt összezavarja, hogy a 'nagytesó' iránt érez ilyesmit.

Az unokatestvér-párosítás egy érdekes kérdés, meg hogy mennyire minősül incestnek. Sok helyen elfogadott az ilyen kapcsolat a valóságban is, és varázslóéknál is az volt, elég Gomoldékat venni hozzá. Szóval ez egy ilyen érdekes köztes kategória, ami incest, de valahogy mégse annyira az. Azért nem írnak vele szerintem. Mert aki incestet akar írni direktbe, az olyat fog, ami ennél konkrétabb, akármilyen oldaláról is nézi a dolgot. Mindenki már meg szerintem még ilyen szinten se szeretne incesthez nyúlni egész egyszerűen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 január 11 (szerda), 10:50 
Fanficbúvár

egy fórumon kialakult vita a vérfertőzés-incest ficekről, és elgondolkoztam rajta, hogy új generációs incest nem nagyon van.

gondolok itt pl. az unokatesós új generációs párosokra (persze, már maga az unokatestvérek közötti vérfertőzés is kérdéses, mert elvileg nem számít annak, de erkölcsileg nem teljesen oké).

szal, miért nincsenek james-rose, hugo-lily párosok? vagy ha slash, akkor pl hugp-albus és mondjuk rose-lily párosokra.

azért, mert gáz? nem népszerűek? vagy eleve az incest jellegű tartalom taszítaná az olvasókat/írókat?

vélemény?

egy james-rose kapcsolat gáz? ez incest tartalom?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 02 (péntek), 10:22 
Sztorihajhász

Bao2 írta:
Tegnap esett a hóóóóó :beee: . Mármint Veszprémben. És csak 5 percre.

Mikoooor? :shock: Nem tűnt föl. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 02 (péntek), 8:16 
Fanficbúvár

Detto. Reggel indultam suliba, es ugyan keves volt belole de legalabb feher volt. Ket ora se kellett neki, es elolvadt. ://

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 december 02 (péntek), 7:59 
Szárnybontogató

Tegnap amikor felkeltem itt a budai hegyeken is találtam, de napközben már csak eső esett :matrixb:

Fustration, desperation
You say you need some kind of medication.
Situation, no motivation
destination: pernament vacation

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 30 (szerda), 17:58 
Könyvmoly

Itt Tokajban sem nagyon akar esni, pedig még a hegy is itt van a szánkban. :roll: :D Csak az eső szakad állandóan...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 30 (szerda), 10:40 
eLit Auror

Elza, itt sajnos nem is fog, gyanítom... De azt alig várom, hogy pl. Pécsett a Barbakánt elborítsa a hó, vagy valami, és felmehessünk a dombra tapicskolni... 8-> (amúgy utálom a havat)

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 30 (szerda), 9:24 
Tollforgató

Nálunk a lakótelepen nem esett, de miközben elsétáltam a buszmegállóig, két olyan autó is elhúzott mellettem, aminek a teteje havas volt. De volt már idén olyan, hogy egyetemre beérve én csuktam be az ablakot, hogy a szél ne fújja be a havat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 30 (szerda), 8:13 
Fanficbúvár

Nalunk itt, az agglomeracioban nagyon nem akar esni a ho. :/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 30 (szerda), 7:24 
Fanfic-faló

Akkor ezt ereztem :haha: olyan fejgorcsom volt tole :dragon:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 29 (kedd), 22:14 
Könyvmoly

Tegnap esett a hóóóóó :beee: . Mármint Veszprémben. És csak 5 percre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 25 (péntek), 23:52 
Szárnybontogató

Hiriajuu írta:

A hajléktalanszálló például kb. húsz méterre van tőle. :"DDD
Viccet félretéve (jó, nem vicces, meg kajak ottvan amúgy), nincs igazán semmi, de tervezik, hogy kirakják oda a buszpályaudvart is, aminek minden veszprémi k**vára örül amúgy.
Én nem bánom, hogy ott kinn van, mármint nem akkora nagy város ez, hogy messze legyen így is bárhonnan. Belváros húsz perc sétára van, én hasonló távot teszek meg napi egyszer-kétszer, de anno pl. az állatkertbe is gyalog vagy biriglivel jártam dolgozni, pedig az bőven messzebb volt.
(A kórház melletti Meki meg nagyon jól tud ám jönni. :D Meg a temető is, mikor nagyapád egy héttel halottak napja előtt kerül kórházba, de kiengedik elsején mécsesezni, mert gyalog hamarabb visszaér ha baja lesz közben, mint mentővel. :D)

Elnézést kérek, erről a fontos épületről nem tudtam, de oké, a fő, hogy a hajléktalanok könnyen elérik a vonatokat. :D És hát mint tudjuk a MÁV bevételeinek 83,97429%-a a hajléktalanok utazásaiból származik, ezért most így belegondolva jogos, hogy ott van a szálló... hogy nem gondoltam én erre előbb?!

Na, jó asszem jobb lesz ha inkább befejezem...

Szóval kicsit komolyabbra fordítva a szót, óké, nem nagy város, de elég dimbes-dombos... és ha kirakják a buszpályaudvart, az szerintem megöli majd az ingázás lehetőségét... vagy legalábbis jól megdrágítja majd azt, mert onnan lentről minden reggel felgyalogolni... szóval helyijárat bérletet is kéne venni... na a lényeg, újabb bizonyíték a hülye várostervezésre. :D (Persze biciklivel az más, azzal nagyobb városokban is könnyen el lehet érni a periférikus területeket.)

Igaz, az általad említett esetben hasznos ez az épületegyüttes. :) De én inkább a mögötte lévő morbid üzenetre céloztam: ha sokat jársz a Mekibe, akkor kórházba kerülsz, onnan meg a temetőbe(ez empirikusan bizonyított, tessék megnézni a Super size me című dokumentum filmet :D). (De ezt lehet, csak én látom bele, először a haverok se értették, mire gondolok, mikor ezt megjegyeztem.)

"Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 25 (péntek), 23:18 
Sztorihajhász

Ronin írta:
Bocs, hogy mint random fórumot böngészgető belepofázok, de most úgy őszintén... van olyan hely Veszprémben, ami közel van a vasútállomáshoz? :D Nem tudom, kinek jutott eszébe a városon kívülre építeni, de oké, mikor először jártam ott, már akkor vettem a várostervezők fekete humorát: McDonald's, kórház és temető ebben a sorrendben egymás mellé építve. :D

A hajléktalanszálló például kb. húsz méterre van tőle. :"DDD
Viccet félretéve (jó, nem vicces, meg kajak ottvan amúgy), nincs igazán semmi, de tervezik, hogy kirakják oda a buszpályaudvart is, aminek minden veszprémi k**vára örül amúgy.
Én nem bánom, hogy ott kinn van, mármint nem akkora nagy város ez, hogy messze legyen így is bárhonnan. Belváros húsz perc sétára van, én hasonló távot teszek meg napi egyszer-kétszer, de anno pl. az állatkertbe is gyalog vagy biriglivel jártam dolgozni, pedig az bőven messzebb volt.
(A kórház melletti Meki meg nagyon jól tud ám jönni. :D Meg a temető is, mikor nagyapád egy héttel halottak napja előtt kerül kórházba, de kiengedik elsején mécsesezni, mert gyalog hamarabb visszaér ha baja lesz közben, mint mentővel. :D)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 november 25 (péntek), 22:41 
Szárnybontogató

Bao2 írta:

A magiban vagyok. Jó, mert kb. minden közel van, kivéve a vonatállomást.

Bocs, hogy mint random fórumot böngészgető belepofázok, de most úgy őszintén... van olyan hely Veszprémben, ami közel van a vasútállomáshoz? :D Nem tudom, kinek jutott eszébe a városon kívülre építeni, de oké, mikor először jártam ott, már akkor vettem a várostervezők fekete humorát: McDonald's, kórház és temető ebben a sorrendben egymás mellé építve. :D

Viszont nem szeretném, ha a lelkes lokálpatrióták nekem ugranának, szóval mondok valami pozitívat is: klassz lehet, hogy közel van a Balaton, főleg Füred. :)

"Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 22:24 
Sztorihajhász

Bao2 írta:

Ja, az jó hely. Közel a könyvtár meg a színház :xx: :haha: Én mondjuk eléggé kinn lakok a város szélén, de húsz perc alatt így is benn vagyok gyalog a központban, szóval nem vészes. Veszprém pont optimális méretű város szerintem. (De persze én elfogult vagyok. xD)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 22:17 
Könyvmoly

Hiriajuu írta:

Váljék egészségedre! :D Egy fél évig én is koptattam, aki bírja és szereti annak nem rossz. :) Koleszos vagy, vagy albiban?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 19:25 
Könyvmoly

[Ritsu offal bepoff]

Sziasztok :mrgreen: Már egy ideje meg akarom ezt kérdezni, de van itt valaki, aki Károlis? :D Én az éven kezdtem itt töri szakon. ^^

[Ritsu offal kipoff]

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 15:09 
Fanficbúvár

Jövő évtől vidéki leszek, de sajna mindenképpen az ország másik oldalán. :/ De, ha Veszprém meris hely lesz, muszáj lesz felugranom. :D Lehetne a Pannonnak orvosi vagy gyógyszerész kara... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 14:54 
Sztorihajhász

Elza Tonks írta:
Az mia volt, Hiri. :D
Btw ha nagyon bepöccenek, és nem vesznek fel máshova, akkor én is leköltözöm koliba. :D

Rémlett, hogy valami m-betűs, de annyira tele van a fejem mindennel, hogy nem bírtam előásni az emlékeim mélyéről. :D Danke!

Gyereee! Aztán csinálunk az antikvárban privát meritalikat, vagy elmehetünk teázni is az Íródeákba. Jó hely ez a Veszprém amúgy, legalábbis ami a kulturális életet illeti, szerintem nem vészes :D *ez volt itten a reklám helye*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 14:47 
Fanficbúvár

Az mia volt, Hiri. :D
Btw ha nagyon bepöccenek, és nem vesznek fel máshova, akkor én is leköltözöm koliba. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 13:34 
Sztorihajhász

Bao2 írta:
Az mftk padjait koptatom. Még min 3 max 5 évig :D

Váljék egészségedre! :D Egy fél évig én is koptattam, aki bírja és szereti annak nem rossz. :) Koleszos vagy, vagy albiban?

(Még valaki környékbeli meris esetleg? xD Még a végén kiderül, hogy vagyunk itt többen is, mint gondoltam volna. :D Rémlik, hogy valaki említette Ismerkedőben, hogy Lovassys lesz...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 13:29 
Könyvmoly

Az mftk padjait koptatom. Még min 3 max 5 évig :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 13:22 
Sztorihajhász

Bao2 írta:
Veszprémi vagy? Jé. Jelenleg én is. :D

Óhelló :D Jelenleg? :D Én elég tősgyökeresen és örökösen itt tespedek mondjuk, de nem bánom, jó hely. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 13:17 
Könyvmoly

Veszprémi vagy? Jé. Jelenleg én is. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 28 (szerda), 12:40 
Sztorihajhász

Bucky Barnes írta:
Mindenképpen bíztatnálak, hogy gyere, jó a társaság (bár fixen csak Bp-en van élő write-in, vidéken az ottaniak lelkesedésén múlik, de online is megy a pörgés), ezen kívül a vállalás teljesíthető, mint azt sok nyertes bizonyítja évről évre :)

Azon kívül minden évben vannak rebel tagok, akik ezt-azt-amazt a szabályt nem tartják be (pl. nem nulláról kezdik a történetet, hanem egy már megkezdettet próbálnak befejezni), úgyhogy ne tartson vissza, ha a Bolondokat szeretnéd magasabb fordulatszámra kapcsolni. Semmi sincsen kőbe vésve :)

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok én is (itt, priviben vagy mailben), magyar ML-ként kellően kompetensnek érzem magam a témában :)

Hát itt Veszprémben nem hiszem, hogy tolongani fognak az emberek, de ha van egy jó kabin, nem is nagyon izgat, hogy élő program nincs, amúgy is antiszociális vagyok, ha írok xD. Abban egészen bízok, hogy menni fog az 50k, üres és ihletett hónapokban elég termékeny szoktam lenni.

Az zavart, hogy az original ötletem marhára nem kidolgozott, és nincs se időm, se erőm vele foglalkozni mostanában. Bolondokkal meg nagyon-nagyon szeretnék haladni, és bár az 50k az kb. hat fejezetet jelentene, azért az se semmi. Úgyhogy rebel leszek (mint általában, haha), és szerintem bepróbálkozok azzal, hogy NaNo keretein belül belehúzok ebbe a förmedvény-hosszú ficbe, amennyire lehet. :taps:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 26 (hétfő), 19:04 
Fanficbúvár

bojoe írta:
...

Ó, köszönöm a választ. :) Egyszer voltam már én is, de többnyire csak a csoport után mentem, szóval a vezetésről nem tudok.

Részegek nem leszünk, nem is az a társaság, meg aztán munkahelyi csapat lesz Főnökkel az élen. :)

Lehet, megpróbálunk térkép és miegymás alapján utat vágni magunknak, remélem, azért még lesznek rajtunk kívül páran, hogy legyen kit követni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 25 (vasárnap), 18:20 
Fanficbúvár

Katja írta:
Offolnék, ha már úgyis lehet... ;) Annak reményében, hogy vannak itt rendszeres túrázók:

Csapatépíteni mennénk a kollektívával egy túrára a Rám-szakadékhoz. na mármost én nagyon régen voltam már ott, és híresen rossz koordinációs készségekkel rendelkezem, de azért ellavírozok valahogy a térképen. A kérdésem az, hogy szerintetek érdemes-e túravezetőt bérelnünk e célból, vagy olyannyira kiépített az út, hogy simán feltalálunk a hegyre meg vissza?

bocs, megkésve, nemtom aktuális-e még.

én voltam, nagyon régen, de csoporttal. ki kell választani rendesen az időpontot, mert előfordulhat, hogy tömeg lesz. én egy hétköznap délelőtt voltam, és a kb 100 fős csapaton kívül kisebb csoportok is voltak.
elvileg könnyen megközelíthető, bár én a csoportom végén kullogtam, szal nem a menetirányt figyeltem. de azt hiszem, túraútvonal és jelzés is volt.
maga a terep akkor eléggé... hát, ha nem is embertpróbáló, de nekem meglepetés volt. nem egyszer kellett a falra szerelt láncokat igénybevenni.
összességében jó móka, pláne, amikor a 90 fokos kanayar után elád tárul egy meredek fal. sokan ut ülnek percekig, hogy a megrökönyödött arcokat filmezzék.

de, mint mondtam, én régen voltam, talán akkor nem is volt akkora hájpja, mint manapság. lehet, hogy a közkedveltésg és a látogatottság egyenes arányban növelte a könnyítéseket. passz.
szal, sztem nem bonyolult odajutni, de saturészegen nem ajánlatos nekivágni, mert nem könnyű menet.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]