Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2025 január 16 (csütörtök), 2:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 408 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesés-filmes sarok
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 23 (kedd), 11:46 
Szárnybontogató

Ritsu Tonks írta:
Valamelyik nap a Halálsoron c. filmet néztük meg Stephen King könyve alapján. Szerintem egész jó film volt, bár a könyvet még nem olvastam. Valaki esetleg? :)

A könyvet még nem olvastam, a filmet már láttam többször is, nagyon szeretem.
Ami még tetszett, pontosabban egyik kedvenc filmem lett, szintén Stephen King regénye alapján, szintén Frank Darabont rendezésében: A remény rabjai.
Leginkább csak annyi a közös, hogy ez is börtönben játszódik.

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-remeny-rabjai-1994-teljes-dvd-film-streaming-S1HqxvkTDEpKg3SS
Jó is, hogy írtad, mert már ezt egy ideje készülök elolvasni, most már hozzá kéne látni :)

"Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 22 (hétfő), 21:36 
Könyvmoly

Valamelyik nap a Halálsoron c. filmet néztük meg Stephen King könyve alapján. Szerintem egész jó film volt, bár a könyvet még nem olvastam. Valaki esetleg? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 13 (szombat), 14:47 
Sztorihajhász

Megnéztem ezt a "Kiskedvencek titkos élete" c. agyonhypolt borzalmat. Részletes értékelés itt: https://robinhoodfanfiction.wordpress.c ... ajanlanek/

Ez is olyan film volt, amit jobb lett volna meg sem csinálni.

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 06 (szombat), 19:02 
Sztorihajhász

Pont néztem meg az idei "Alice Tükörországban" c. filmet. Még mindig a hatása alatt vagyok. Egyszerűen elvarázsolt a történet, a látvány, a karakterek. Nagyon vártam a filmet, és nem csalódtam, maximálisan elégedett vagyok mindennel, amit kaptam. Pont olyan jó, mint a 2010-es első rész.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 17 (vasárnap), 9:42 
Írópalánta

Tegnap megnéztem a T. S. Spivet különös utazása című filmet, és húúú... :xx: Nagyon tetszett. Van valaki, aki látta? :)

Fanfic:Nextgen
Egyebek:Tumblr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 18 (szombat), 0:24 
Szárnybontogató

Nem is tudom én úgy jöttem ki az új x-menről, hogy ezerrel pörgött az agyam mindenféle egyezésen, szereplőkön, háttérsztorikon stb. Imádtam Higanyszálat, Kurtöt és persze Charlest... Kár, hogy innentől nem lesz haja :( De amúgy utólag rájöttem, hogy nem volt benne túl sok tartalom, de igazából engem annyira nem zavar, jó élményként maradt meg, úgyhogy elkönyveltem egy jó kis akciófilmnek

Fustration, desperation
You say you need some kind of medication.
Situation, no motivation
destination: pernament vacation

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 19:43 
Fanficbúvár

Amelia Pond írta:
bojoe írta:
most néztem meg a moziban az x-men apokalipszis c. filmet, és a legelején, kb 10-15. percben, amikor mittomén milyen szekta tagjai mennek feléleszteni az első mutánst, akkor tökre úgy tűnik, mintha a halál ereklyéi szimbólum lenne a nyakukra tetoválva. (annyi, h a háromszög alapja mintha hiányozna.) ott filóztam, h csak én láttam-e bele, de sajnos többször nem tűnt fel.
látta vki a filmet? észrevette vki rajtam kívül is?

szerk. ja nem az, csak hasonlít. sikerült megtalálnom a képet, egy hieroglifa, de nagyon hasonlít rá.

Én is láttam a filmet, mondjuk nem tűnt fel, de ezen nem csodálkozom, én a leghíresebb filmes bakiknál is csak forgatom a fejem, hogy mégis mi a baj. :D
Egyébként összességében tetszett?

a 20-21 percben van, csak pár másodperc.
hogy tetszett? nem is tudom. megvallom, olvastam/láttam róla kritikát, és eleve úgy ültem be, hogy nem voltak nagy elvárásaim (szemben az amerika kapitánnyal). szóval, így kellemes csalódás volt, noha egy picivel több akciót vártam. külön tetszett rozsi megjelenése, ugyanis egyáltalán nem számítottam rá. a végén az nem jött be, h a főgenyát aránylag könnyen lenyomták, illetve, h nem volt megerőltető. ide vártam volna egy nagyobb ellenálló sereget, már ha a világ megmentéséről van szó. de még egy nyomorult helyi lakost sem sikerült odarakni. szal, mindenki hozta azt, amiben a legjobb, majd végül kapu. több kreativitást vártam. a színészi alakítások is rendben voltak, jó volt jane, azaz főnix, és az, hogy már most utalnak rá, hogy mekkora hatalommal bír. tetszett a rozsival való kapcsolata, illetve hát higanyszálon nem lehet nem röhögni. sajna hiába néztem meg az első kettőt, annyira kiestek szereplők, hogy először az sem esett le, ki a CIA-s csaj. tetszett, hogy a film szervesen belekapaszkodott a marvel univerzumba, és újradolgozta a régi x-men filmeket, de nem torzította azt. (pláne ugye, h az eljövendő múlt miatt ugye elvileg változik a jövő.) szal, összegezve, nekem bejött, noha egy éven belül biztosan nem nézem meg újra. majd talán ha kijön a következő, csak h frissítsem az agyam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 18:47 
Írópalánta

bojoe írta:
most néztem meg a moziban az x-men apokalipszis c. filmet, és a legelején, kb 10-15. percben, amikor mittomén milyen szekta tagjai mennek feléleszteni az első mutánst, akkor tökre úgy tűnik, mintha a halál ereklyéi szimbólum lenne a nyakukra tetoválva. (annyi, h a háromszög alapja mintha hiányozna.) ott filóztam, h csak én láttam-e bele, de sajnos többször nem tűnt fel.

szerk. ja nem az, csak hasonlít. sikerült megtalálnom a képet, egy hieroglifa, de nagyon hasonlít rá.

Én is láttam a filmet, mondjuk nem tűnt fel, de ezen nem csodálkozom, én a leghíresebb filmes bakiknál is csak forgatom a fejem, hogy mégis mi a baj. :D
Egyébként összességében tetszett?

Fanfic:Nextgen
Egyebek:Tumblr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 11 (szombat), 19:52 
Sztorihajhász

"My Fair Lady" megnézve! Hihetetlen, hogy eddig vártam ezzel a fantasztikus musicallel. Megbántam, hogy vártam vele, de azt nem, hogy megnéztem. Jó hosszú volt, de egyszerűen gyönyörű és lélegzetelállító! Oké, nem vagyok egy Audrey Hepburn-fan, de itt tetszett az alakítása.

"Carrie" 2013-mas változata megnézve! Hú, igaz, hogy a régit nem ismerem (a könyvet sem), de ez odavágott! Nagyon jó volt, eszméletlenül jó kis film. Horrornak nem mondanám, inkább misztikus-thrillernek. Nem is értem, miért vártam vele eddig, mert tényleg nagyon tetszett. Remek alakítás, mesteri rendezés, hátborzongató történet. Pont ez kellett nekem most.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 11 (szombat), 16:08 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 07 (kedd), 13:22 
Sztorihajhász

Ki látta már az "Egy szobalány naplója" c. filmet? Én a napokban néztem meg, és elég felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban. Nem volt rossz, de valami többet vártam azért.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 30 (hétfő), 16:50 
Fanficbúvár

Katja írta:
Most néztem meg a Kis Herceg című mesét. Kollégám nyolc éves kisfiának a szavaival élve "Többet tudtam volna sírni rajt, mint amennyit sírtam.". Nekem nagyon tetszett ez a folytatásnak is beillő történet. Valaki látta már? Mi a véleményetek?

Én láttam és tejóég de hihetetlenül bőgtem. (Mondjuk én hírhedten pityergős vagyok minden filmen meg könyvön...) A moziban. Kb öt ötéves meg a szüleik társaságában. Kezdenem kéne valamit magammal. :D Szóval én eleve nagyon szerettem a mesét, ez meg szerintem olyan szépen dolgozta fel azt, szerettem, ahogy nemcsak az eredeti történetet kaptuk vissza (pedig őszintén szólva azzal is nagyon boldog lettem volna asszem :D ), hanem egy másik hasonlóan tanulságosat is. Teljesen le voltam nyűgözve, főleg a végén, meg a felnőttségről szóló mondatoknál, meg a látványvilágtól. Szóval igen, én nagyon szerettem :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 29 (vasárnap), 12:24 
Fanficbúvár

Most néztem meg a Kis Herceg című mesét. Kollégám nyolc éves kisfiának a szavaival élve "Többet tudtam volna sírni rajt, mint amennyit sírtam.". Nekem nagyon tetszett ez a folytatásnak is beillő történet. Valaki látta már? Mi a véleményetek?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 13 (szombat), 21:13 
Tollforgató

Hiriajuu írta:
Egyrészt, az ameraikaiak rettentő prűdek...

Ó, de csak akkor, ha meztelekedésről, szexről illetve káromkodásról van szó. Az erőszakot lenyomják a torkodon, az nem számít - elég csak a gyerekmesékre gondolni - elég nagy képmutatás imho
Erről amúgy érdekes lenne csak úgy random beszélni, főleg a filmek/sorozatok terén.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 13 (szombat), 15:31 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:

Igazából én már láttam a filmet, és nem igazán érződött finomítottnak.

nem tudom, a 2. trailer esetében a szójátékok valahogy jobbak voltak angolul, a magyar nem adta vissza. pl. mikor a kiscsaj bedurvul és deadpool megjegyzést tesz rá és az érettségi bálra, az pl erősen finomított volt.
lehet, hogy a filmben, összességében nem ez a jellemző. másrészt raynolds magyar hangjában nincs meg az a pajkosság, mint ami az eredetiben. de nem láttam a filmet, ezt csak a trailer alapján vontam le.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 13 (szombat), 14:00 
Sztorihajhász

bojoe írta:
nem gondoltam, h ekkora siker lesz. még nem láttam, mert nem tudtam rá jegyet venni, mert fullos az összes időpont :(
viszont, nézve a trailereket, az eredeti nyelv poénjai vhogy mocskosabbak, sztem a 16-os karika miatt magyarban finomítottak rajta. ezt sajnálom.

Haha, itt Veszprémben a kutyát se érdekli. Tegnap voltunk vagy tizenöten az egész teremben. Pedig a legnagyobb teremben adják napi ötször, szegények meg pont azt hitték, hogy ekkora siker lesz. De én pl. múlt héten tudtam meg, hogy egyáltalán műsoron lesz itt, nem is reménykedtünk benne párommal. Rémes ez a helyi Cinema City, ilyen űbergyerekbarát meg mindent egy hét után dobnak a műsorról, ami nem animációs film kb.

Igazából én már láttam a filmet, és nem igazán érződött finomítottnak. :D Egyrészt, az ameraikaiak rettentő prűdek, szóval ez a film nem is a nyelvezete miatt lett R nálunk, hanem sokkal inkább a meztelen jelenetek miatt - van egy pár, nem aprózták el. :D Meg aztán, náluk azért szigorúbb a besorolási rendszer, mint nálunk, szóval ami nekik R, az nálunk simán elmegy 16nak.
Másrészt pedig, én szerintem nem finomítottak a csúnyabeszéden. Egyszerűen csak az lehet, hogy egy nem anyanyelvinek, aki nem angol nyelvterületen él, és mondjuk az angollal játékokból, könyvekből, filmekből, sorozatokból ütközik főleg, az angol káromkodás óhatatlanul egzotikusabb, még ha tudja is, hogy a fuckot töltelékszónak használják és miegymás. A magyar nyelvvel és a cifra káromkodásaival viszont naponta érintkezünk, azt kevésbé érezzük durvának, még akkor is, ha amúgy az. :D Ez csak teória persze, nyugodtan lehet megcáfolni.

Én mindenesetre hosszú évek óta először mondtam azt egy szinkronos film megnézése után, hogy vállalható volt a magyar hang, de még úgy-ahogy a fordítás is. (Néhol elcsúszott, de egy ennyire meta szövegekkel teletűzdelt filmnél nem csoda.)
Na meg a másik: zseniális kameramegoldások (az opening creditbe szerelmes vagyok), szerethető mellékszereplők, zseniális poénok, stb... szerintem kibírható, ha a csúnya beszédből egy hangyányit visszavettek, van elég más élmény, amit nyújtson a film. :D

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 13 (szombat), 8:58 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:
Deadpoolt látta már valaki

nem gondoltam, h ekkora siker lesz. még nem láttam, mert nem tudtam rá jegyet venni, mert fullos az összes időpont :(
viszont, nézve a trailereket, az eredeti nyelv poénjai vhogy mocskosabbak, sztem a 16-os karika miatt magyarban finomítottak rajta. ezt sajnálom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 13 (szombat), 8:50 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Hiriajuu írta:
SlytHay írta:
Pontosan ezért (és még sok minden másért) tudomást sem veszünk ennek a valaminek a létezéséről. Brr. ~x( Nem, nem és nem, mert elszúrták mindhárom filmet Pepper karakterével - mind a megírásával, mind a színészi alakításával -, és ezt sosem fogom megbocsájtani a Marvel filmfelelőseinek (bármennyi mindenért is hálás vagyok neki(k)). Soha. X-( :((

Ugyeee? :D És amúgy bírom Peppert, mármint csak a filmekből ismerem, de tökéletesen el tudom képzelni, hogy mennyire badass amúgy, ha éppen nem baltázzák el a karakterét. De eszméletlen lagymatag az egész románc, szvsz Tonynak mindenkivel jobb kémiája van bármelyik filmben, mint vele. (Elszánt FrostIroner vagyok, s0z.)

Abszolút. És én is bírom Pepper karakterét - comicban, és még a filmekben is az alapelgondolást, de a romantikus szál annyira borzasztóra sikerült, hogy még akkor is elrontaná a filmeket, ha eltekerném (ahogy azt szoktam 1-2 sorozat és másik film esetében xD). A múltkor épp azon röhögtem-szörnyülködtem, hogy Pepper eredeti nyelven ráadásul még idegesítőbb, mert a szövegének min. háromnegyede abból áll, hogy agylyukasztó hangszínnel azt kiabálja meg vinnyogja, hogy "Tony! Tony?!" - főleg az első két filmben; a harmadikban meg szimplán csak örömujjongtam, hogy hátha kinyírták a végén... de végül füstölögve és puffogva kellett kibotorkálnom a teremből. :( (Ennek is lehet a következménye, hogy a két évvel ezelőtti Üstön elég randán elintéztem a Frostiron ajándékomban X'D)

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 12 (péntek), 23:34 
Sztorihajhász

SlytHay írta:
Következő héten kerítek rá sort, de bevallom, félek - sőt, rettegek - tőle. Kerülöm a spoilert, de eddig bárkitől hallottam róla, mindenki imádta, meg el volt ájulva a poéntömegtől. Én meg pont emiatt tartok a filmtől, hogy csalódás lesz, és az nagyon, de nagyon fájna nekem. Na de nem festem azt a bizonyos ördögöt a falra már jó előre, és megpróbálok elvárások nélkül beülni a moziba, ahogy általában azt tenni szoktam.

Ne rettegj. Nem fogsz csalódni. :D Ezt itt és most garantálom neked. Én rettentő elitista vagyok, de tényleg, és a viccesfilmeket meg alapból is gyűlölöm, ezek olyan rossz tulajdonságaim amikkel nagyon is tisztában vagyok. És nagyon nagy elvárásaim voltak, mert viszont hajlamos vagyok csípőből beleszeretni minden perverz szabadelvű elmebetegbe, és még sosem csalódtam ekkorát POZITÍVAN filmben, mint most. :D Vagyis nem, ez rossz kifejezés, mert igazából úgy kéne megfogalmaznom, hogy ez a film pontosan az volt, amit vártam, és ez a legjobb dolog, amit mondhatok róla. :D

SlytHay írta:
Pontosan ezért (és még sok minden másért) tudomást sem veszünk ennek a valaminek a létezéséről. Brr. ~x( Nem, nem és nem, mert elszúrták mindhárom filmet Pepper karakterével - mind a megírásával, mind a színészi alakításával -, és ezt sosem fogom megbocsájtani a Marvel filmfelelőseinek (bármennyi mindenért is hálás vagyok neki(k)). Soha. X-( :((

Ugyeee? :D És amúgy bírom Peppert, mármint csak a filmekből ismerem, de tökéletesen el tudom képzelni, hogy mennyire badass amúgy, ha éppen nem baltázzák el a karakterét. De eszméletlen lagymatag az egész románc, szvsz Tonynak mindenkivel jobb kémiája van bármelyik filmben, mint vele. (Elszánt FrostIroner vagyok, s0z.)

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 12 (péntek), 23:25 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Hiriajuu írta:
Deadpoolt látta már valaki, akivel ömlenghetek egy sort arról, hogy mekkora zseniális állatság lett?

Következő héten kerítek rá sort, de bevallom, félek - sőt, rettegek - tőle. Kerülöm a spoilert, de eddig bárkitől hallottam róla, mindenki imádta, meg el volt ájulva a poéntömegtől. Én meg pont emiatt tartok a filmtől, hogy csalódás lesz, és az nagyon, de nagyon fájna nekem. Na de nem festem azt a bizonyos ördögöt a falra már jó előre, és megpróbálok elvárások nélkül beülni a moziba, ahogy általában azt tenni szoktam.
Hiriajuu írta:
(Péel Tony/Pepper, ami a rémálmom, olyan semmitmondó számomra.)

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 12 (péntek), 22:47 
Sztorihajhász

Deadpoolt látta már valaki, akivel ömlenghetek egy sort arról, hogy mekkora zseniális állatság lett?

Mániám, hogy túlhájpolom a filmeket, aztán rettentő nagyot csalódok, ha egy icipicit is nem olyan, mint amit vártam (pl. Vadregény... mondjuk az nagyon nem olyan volt, mint amit vártam xD), és még soha életemben nem voltam szerintem ilyen boldog egy mozis élménytől. Rémesen nagy elvárásokkal mentem be, és maradéktalanul elégedetten jöttem ki, és fú, kiégett az összes viccrelém, sírtam, megnézném még vagy ötvenszer. Még magyarul is! Ami durva, mert eredetihang-elitista vagyok, de ez szódával elment. xD

És amúgy közben arra is gondoltam, hogy Deadpool egy filmmel is jobb, valósabb lávsztorit adott el a sok perverz/csömör poén közepette is, mint akármelyik eddigi Marvel film. (Péel Tony/Pepper, ami a rémálmom, olyan semmitmondó számomra.) Meg hogy mennyire látszott rajta, hogy Reynolds tényleg akarta ezt, és nem csak egy szerep volt neki, és rohadtul tudta, hogy mit csinál. Meg hogy lazán esélyegyenlőségibb volt a nyíltan és arcodbatolósan pánszexuális főszereplővel, mint sok más, kifejezetten a témában készült film, és ez mennyire vicces már? Meg hogy szerelmes vagyok Wade Wilsonba. Ahh.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 07 (vasárnap), 9:19 
Sztorihajhász

Katja írta:
A Szoba-ra befutott valaki? A könyv után én nagyon félek bevállalni a filmet, pedig azt aztán rosszul nem tudták megcsinálni sztem.

A könyvet nem olvastam, de remélem, jobb, mint a film. A filmet kifejezetten untam. A gyerek cuki volt benne, de kb. ennyi. A két óra alatt vagy 5X néztem meg, mennyi van még hátra a film végéig, ami nálam azt jelenti, hogy nem tetszett. Nem tudta átadni számomra azt, amit akart. Jó volt a fényképezés, de én nem találtam elég nyomasztónak ahhoz, hogy bele tudjam élni magam.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 01 (hétfő), 13:40 
Fanficbúvár

A Szoba-ra befutott valaki? A könyv után én nagyon félek bevállalni a filmet, pedig azt aztán rosszul nem tudták megcsinálni sztem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 01 (hétfő), 12:59 
eLit Auror

Hiriajuu írta:
Na de nekem pont ez a bajom, hogy Inárritu jól megspékelte azzal a filmet, h ténylegesen is romosra szivatta az embereit, szal Leo színészi teljesítménye felerészben effektív szenvedés. xD Szóval az a bajom, hogy amúgy életmű-oscart érdemelne a pasas, de pont ezért annyira nem adnám neki. (Szvsz Redmayne jobban megérdemelné, de a tavalyi után úgyse kapja meg újra, más esélyes meg nagyon nincs. Hacsak nem lepnek meg minket azzal hogy Fassbendernek adják... Na jó, a latolgatásba nem megyek bele. xD)
Én aktívan követem a filmipart, szóval tudom, kik a fel és kik a lefutók, de azért Oscaron szoktak meglepetések érni. :D De már alig várom a hajnalozást, meg az egyszerre négy közvetítést nézést, meg a szitkozódást amikor nem az kapja akinek drukkoltam. :D

Meg amúgy én pl. pont hogy nem megyek neki látatlanba egy filmnek. xD Én előtte kritikát olvasok, meg IMDb véleményeket, meg utánanézek behind the scenesnek meg interjúnak is néha (az azért ritkás), de el tudom különíteni a saját véleményemet tőlük, már megtanultam hogy mások véleménye ne befolyásoljon valaminek az élvezetében. (A rutin meg az évek...)

Oké, bár Leo azon kevesek közé tartozik, akik tényleg komolyan veszik a színészetet, és teljes erőbedobással csinálják (én az Eredetért is oda meg vissza vagyok), és respect azoknak, akik végigcsinálnak egy ilyen filmet. :D Nem tudom, ki érdemelné meg, mert nagyon sok mindenki innen-onnan a világból, bár az Oscar... szerintem hagyjuk, lehetetlen megtippelni, mi alapján döntenek ezek. Meg nekem ilyen téren sosincs szerencsém, olyan ez, mint a sportokkal, mindig az "kap ki", akinek szurkoltam...
Utánanézek én is, persze, ha mondjuk moziba megyek, fölöslegesen nem szórom a lét. :D De nem viszem túlzásba. Neten meg bármikor ki tudom ikszelni. :D

Meg hát én amolyan műkedvelő vagyok, kétféleképpen szoktam reagálni a filmre, van a "hűűűűű azta de kva jó film volt awwww" meg a "na, ilyen sz*rt se nézünk többet". :D Meg szinte nincs is olyan film, amit ne húznának le valami miatt, szóval ha valamit nagyon meg akarok nézni, akkor is megnézem, ha mindenki azt mondja, hogy fos. Aztán meg nem értem, mások véleménye miért nem egyezik az enyémmel. :D :lol:

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 01 (hétfő), 1:31 
Sztorihajhász

Kadma írta:
Leo meg tuti megkapja az Oscart, annyit nyígott, hörgött, vánszorgott, fröcsögött, megérdemli. :D Hogy kik amúgy most a felfutó színészek amerikatájon, őszintén szólva gőzöm sincs, nem is baj.
Meg megfogadtam már a nemtommelyik film után, hogy többet nem nézem meg előre a kritikákat. Mivel a véleményem általában szöges ellentétben áll a kritikusokéval. :D Meg tényleg jó, ha saját véleményed van a filmről... Aztán meg rátukmálhatod mindenkire. :D

Na de nekem pont ez a bajom, hogy Inárritu jól megspékelte azzal a filmet, h ténylegesen is romosra szivatta az embereit, szal Leo színészi teljesítménye felerészben effektív szenvedés. xD Szóval az a bajom, hogy amúgy életmű-oscart érdemelne a pasas, de pont ezért annyira nem adnám neki. (Szvsz Redmayne jobban megérdemelné, de a tavalyi után úgyse kapja meg újra, más esélyes meg nagyon nincs. Hacsak nem lepnek meg minket azzal hogy Fassbendernek adják... Na jó, a latolgatásba nem megyek bele. xD)
Én aktívan követem a filmipart, szóval tudom, kik a fel és kik a lefutók, de azért Oscaron szoktak meglepetések érni. :D De már alig várom a hajnalozást, meg az egyszerre négy közvetítést nézést, meg a szitkozódást amikor nem az kapja akinek drukkoltam. :D

Meg amúgy én pl. pont hogy nem megyek neki látatlanba egy filmnek. xD Én előtte kritikát olvasok, meg IMDb véleményeket, meg utánanézek behind the scenesnek meg interjúnak is néha (az azért ritkás), de el tudom különíteni a saját véleményemet tőlük, már megtanultam hogy mások véleménye ne befolyásoljon valaminek az élvezetében. (A rutin meg az évek...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 31 (vasárnap), 23:11 
eLit Auror

Hiriajuu írta:
...

Hát, igen, egyszemélyes dráma, bár nekem a végén a fiúcskával eléggé megtört az egész. :? Meg elvittük rá egy lengyel meg egy japán szobatársunkat, és a japán lány félénken megjegyezte utána, hogy ő bizony azt hitte, ez a brutál szőrmennyiség (lásd Saul) a különbség a magyar meg a japán férfiak között... No comment :D Ilyen után nehéz volt komolyan hozzáállni a dolgokhoz. :D

Leo meg tuti megkapja az Oscart, annyit nyígott, hörgött, vánszorgott, fröcsögött, megérdemli. :D Hogy kik amúgy most a felfutó színészek amerikatájon, őszintén szólva gőzöm sincs, nem is baj.

Meg megfogadtam már a nemtommelyik film után, hogy többet nem nézem meg előre a kritikákat. Mivel a véleményem általában szöges ellentétben áll a kritikusokéval. :D Meg tényleg jó, ha saját véleményed van a filmről... Aztán meg rátukmálhatod mindenkire. :D

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 31 (vasárnap), 22:09 
Sztorihajhász

Kadma írta:
No, akkor mindenegyben, ha már itt vagyok. :D Láttuk a Saul fiát, de őszintén szólva, annyi holokauszt meg ilyesmi témájú filmet láttam már, hogy ez nem volt rám túl sok hatással. Tudom, lelketlen vagyok... De valahogy nem értettem a végét, és nem voltam vele egyedül, mert a többiek se igazából. :-( Nagyobb durranásra számítottam. Az újítást inkább a (szerintem) egy idő után kurvára idegesítő kameramunka jelentett. Hát, nagyjából ennyi... Jó, jó, de láttam már jobbat is, kerekebbet, megfoghatóbban, ami nem gyilkolta szét a szemem. :D Meg örültem volna, ha picit... Vagyis nem, inkább abbahagyom.

A Visszatérőnél viszont ne zavarjon be a sok laikus kommentje. Ha hollywoodi tempón éled a filmnézős életed, akkor tényleg unalmasnak fogod tartani (amellett, hogy elmegy az étvágyad egy kissé :D ). De a látványvilág gyönyörű, a kameramunka hibátlan, engem talán a látomások akasztanak meg picit. Viszont nagy pozitívum, hogy a Rendező Úr nem sztárorgiát vetett be (kb Leo benne az egyetlen überhíres), hanem tényleg jó karakterszínészeket alkalmazott. Én viszont órákig tudnék ömlengeni még a filmről, szóval... :mrgreen:

Akkor nem csak én éreztem így a Saullal, megnyugodtam. :D Engem konkrétan a felénél kezdett halálra irritálni, hogy a kép felét kb mindig egy faszi retkes nyaka teszi ki. xD Jártam már filmforgatáson, egyébként kameraman oldalról tekintve rohadtul lenyűgözött ez a technika, mert el tudom képzelni, milyen tetű nehéz lehetett megcsinálni így, meg egyébként a hangulatteremtéshez is sok köze volt, hogy ilyen közelről, effektíve Saul mellől éltük meg az egészet, de attól, hogy valami meglepő, és új, és drámai, még nem feltétlen fogyasztható. Nekem ez volt az igazi nagy mínusz a filmmel kapcsolatban.
A sztori egyébként átjött, meg nekem tetszett is, de talán pont azért, mert nem sok holokauszt-filmet láttam, nem szeretem őket általában. Ennek pont a más megközelítése tetszett, igazából nem rágták a szádba, hogy ez itt most nácik és fúj és deszörnyű, én nem is nevezném holokauszt-filmnek, ez Saul személyes drámájáról szólt igazából, nem a holokauszt borzalmairól. Valahogy azt éreztem, hogy tök más körítésben is lehetett volna ugyanez a film mondanivalója konkrétan. Ez egyszerre tetszik is meg nem is amúgy. :D

A visszatérőről meg, hát, pont az a bajom, amit mondanak a Dán lányról is, meg az Aljas nyolcasról is, ami mostanában lett divat filmes berkekben - legyen szép, hadd ámuldozzon a néző a háromdés moziban, hogy ú meg á, meg csapjunk hozzá azért valami tartalmat is. Szóval ja, elmondják mindig, hogy milyen szééééép a kinézete, meg hiteles, meg látványvilág lenyűgöző meg fantasztikus, meg véres és nyers és brutális és undorító - de hogy miről szólt a film, mi a mondanivalója, ilyenekről sok kritikus nem ír, és kezdem azt érezni, hogy azért, mert nem is tud mit írni. Ez tántorít el a moziban nézéstől... csak azért, mert látványos, nem fizetnék ennyit.
A sztárorgiáról meg annyit, hogy hát, egyrészt Dicaprio a főszereplő, ami alapból azt jelzi, hogy Inárritu biztosra akart menni, pedig ez pont nem egy olyan szerep amúgy, amihez egy Leo-kaliberű színész-zseni kellett volna, no meg Tom Hardy is elég nagy névnek számít mostanában, Will Poulter szekere is jól fut, szóval oké, nem sztárorgia, de azért hajaz rá. Van annyi nagy név benne, hogy ki lehessen írni a poszterre őket, és úgy érezd, hogy hú, híres emberek, meg kell néznem.
Nagyon szurkolok Leonak évek óta az Oscarért, de ha erre megkapja, elég visszás érzést fog kelteni bennem, nem tudom, én nem erre adnám neki, voltak nagyobb szerepei is. De gyanús, hogy meg fogja kapni...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 31 (vasárnap), 21:47 
eLit Auror

Hiriajuu írta:
Kadma, én tervezem megnézni még az Oscar-gála előtt (meg az összes jobb filmet amit jelöltek, hah), de kicsit szkeptikusan állok hozzá, elég vegyes hangvételű kritikákat olvastam róla. A rendező urat szidják általában, meg egyéb technikai problémákat, nem konkrétan a filmet, szóval nem gáz persze, meg tényleg terveztem megnézni úgyis, csak hát ja. Persze Leo miatt muszáj lesz látni mindenképpen. :P

Saul fia? Valaki? Most jöttem meg a moziból, még le vagyok taglózva kicsit. Zseniális volt, gyönyörű, de nekem nagy ellenségem a kézikamera, és sokszor oda se tudtam nézni, annyira émelyegtem a svenkeléstől.

Valamint: Dán lány? Érdemes moziban nézni, látta már valaki? Szintén kapott hideget-meleget, de a legtöbb emberke baja az vele, hogy szép, de semmitmondó, tehát azért mozigyanús. (No és benne van Ben Wishaw, awh.)

No, akkor mindenegyben, ha már itt vagyok. :D Láttuk a Saul fiát, de őszintén szólva, annyi holokauszt meg ilyesmi témájú filmet láttam már, hogy ez nem volt rám túl sok hatással. Tudom, lelketlen vagyok... De valahogy nem értettem a végét, és nem voltam vele egyedül, mert a többiek se igazából. :-( Nagyobb durranásra számítottam. Az újítást inkább a (szerintem) egy idő után kurvára idegesítő kameramunka jelentett. Hát, nagyjából ennyi... Jó, jó, de láttam már jobbat is, kerekebbet, megfoghatóbban, ami nem gyilkolta szét a szemem. :D Meg örültem volna, ha picit... Vagyis nem, inkább abbahagyom.

Dán lányt nem láttam, arról nemtok még semmit mondani.

A Visszatérőnél viszont ne zavarjon be a sok laikus kommentje. Ha hollywoodi tempón éled a filmnézős életed, akkor tényleg unalmasnak fogod tartani (amellett, hogy elmegy az étvágyad egy kissé :D ). De a látványvilág gyönyörű, a kameramunka hibátlan, engem talán a látomások akasztanak meg picit. Viszont nagy pozitívum, hogy a Rendező Úr nem sztárorgiát vetett be (kb Leo benne az egyetlen überhíres), hanem tényleg jó karakterszínészeket alkalmazott. Én viszont órákig tudnék ömlengeni még a filmről, szóval... :mrgreen:

A Brooklyn van most nálam betervezve, ha már Domhnall Gleeson (na meg persze Az ébredő Erő újranézése). Nemtom, ezen a téren kinek van tapasztalata.

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 31 (vasárnap), 20:47 
Sztorihajhász

Kadma, én tervezem megnézni még az Oscar-gála előtt (meg az összes jobb filmet amit jelöltek, hah), de kicsit szkeptikusan állok hozzá, elég vegyes hangvételű kritikákat olvastam róla. A rendező urat szidják általában, meg egyéb technikai problémákat, nem konkrétan a filmet, szóval nem gáz persze, meg tényleg terveztem megnézni úgyis, csak hát ja. Persze Leo miatt muszáj lesz látni mindenképpen. :P

Saul fia? Valaki? Most jöttem meg a moziból, még le vagyok taglózva kicsit. Zseniális volt, gyönyörű, de nekem nagy ellenségem a kézikamera, és sokszor oda se tudtam nézni, annyira émelyegtem a svenkeléstől.

Valamint: Dán lány? Érdemes moziban nézni, látta már valaki? Szintén kapott hideget-meleget, de a legtöbb emberke baja az vele, hogy szép, de semmitmondó, tehát azért mozigyanús. (No és benne van Ben Wishaw, awh.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 29 (péntek), 0:38 
eLit Auror

OK, kicsit más téma, mint SK... Csak mert ezt meg kell osztanom.
Látta még valaki A visszatérőt?

Én csak úgy mentem, mert elhívtak, minden előzetes utánanézés nélkül, hogy oké, egy DiCaprio film, biztos jó lesz, lesz benne ez-az oszt cső... Hát majdnem. Komolyan, életem egyik legszédületesebb filmélményén vagyok túl, nem is gondoltam, hogy ez ilyen jó lesz, komolyan, ezek után szerintem nem is lesz kedvem többet filmet nézni... Ebben minden megvolt, amit más filmekből hiányolok. Rettenetesen jó szereposztás (sztárorgia nélkül), szédületes táj, és brutálisan élethű tartalom. (Adaléknak egy kis Domnhall Gleeson, aka Bill Weasley :xx: )
Szóval nagyon ajánlom mindenkinek. Tényleg. 16karikás amúgy a film, erős idegzetűek előnyben, vagy maximum majd néhol nem nézel oda. :D

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 27 (szerda), 20:44 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:
Érdemes akkor megnézni? :D

:yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 27 (szerda), 20:15 
Sztorihajhász

Katja írta:
Abszolút pozitív értékelésű SK film a Remény rabjai, Halálsoron és A Köd. (The Mist és nem a The Fog, utóbbi más, előbbi :yes: ).
És nem SK ugyan, de látta valaki az 1408 című horrort? Nászúton néztük párommal, nekem nagyon tetszett. :D

Ú, basszus, tényleg, a Halálsoron! :D Annyi SK filmet láttam kb., ahány csak készült, ezt a legtöbbször, de mindig elfelejtem. xD Pedig tényleg jó, talán a legjobb! :)
Az 1408-at nem láttam, de régóta a listámon van, mert érdekel eléggé a paranormal-téma, és a leírás igéretesen hangzik. Érdemes akkor megnézni? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 27 (szerda), 20:05 
Fanficbúvár

Abszolút pozitív értékelésű SK film a Remény rabjai, Halálsoron és A Köd. (The Mist és nem a The Fog, utóbbi más, előbbi :yes: ).

És nem SK ugyan, de látta valaki az 1408 című horrort? Nászúton néztük párommal, nekem nagyon tetszett. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 27 (szerda), 17:10 
Sztorihajhász

Na most bepofátlankodok ide is...
SK filmek.... :D Kövezzetek meg, de én még sok olyat nem láttam, ami tetszett volna... xD

Pedig láttam is sokat, olvastam is majdnem mindet amit láttam, de nem. A könyveket egyébként imádtam nagy többségében, de a filmeket nem bírtam megszeretni... Pedig amúgy jók! Csak ugyanaz a bajom vele, mint a HP-filmekkel, tökre nem azt mesélik, amit a könyvek. A Cujo végétől konkrétan idegbajt kaptam, mikor néztük - annyira erőltetett volt az a heppiend-próbálkozás, és tökre kinyírta azt a hangulatot amit ugye a könyv végig építgetett, nem véletlen, hogy ott nem volt igazi értlemben vett heppiend. Az úgy volt jó, és nem tudom, minek kellett átírni a filmben.
A Ragyogás dettó. Kiírták teljesen a néger pasast, akinek tökre nem jut eszembe a neve most xD, és nem is emlékszem már, hogy mi volt a film vége, annyira felhúzott ez, elég kulcsfontosságú figura volt szvsz és a hiányával tök más lett a befejezés. Meg valahogy a könyvben Jack Nicholson karaktere sokkal árnyaltabb volt, igazából áldozatnak volt ő is beállítva, nem rosszfiúnak, mint a filmben, fúú. Pedig amúgy egy zseniálisan jó film, csak tökre nem arról szól, amiről a könyv úgy igazából.
Az Állattemetőt ugyan nem olvastam, de így se tetszett a film, simán untam. :D De nem nyilatkozok, mert amit unok, azt nem jegyzem meg nagyon, úgyhogy nem tudok érdemi véleményt kifejteni így évek távlatából.

Ami tetszett, az a Sorvadj el! volt, az nagyon hátborzongató volt, hú, meg a Tűzgyújtó - na az olyan lett, mint a könyv, amit szintén nagyon szerettem, asszem az első SK volt amit olvastam. (Lehet, hogy az a Cujo volt, nem emlékszem.) Meg a Köd, az is SK, úgy rémlik, na annak a végét nem írták át heppiendre a forgatókönyvesek hál istennek, és az az utolsó öt perc olyan szinten fejbevágott, hogy hú. Nézzétek meg.

Az új Carriet egyébként megnéztem (a régit még nem), de szintén nem jött be, Chloe Grace miatt. Egyrészt halálra idegesít a kiscsaj feje (a konnektorrától frászt kapok), másrészt nem is egy nagy színész, és való igaz, hogy a bullying-szál élét teljesen elvette, hogy egy ilyen sztereotíp cukimókus színésznő játszott egy amúgy a könyvben csúnyácska karaktert. Valahogy az egész film olyan semmitmondó volt, megnéztem, és így azon filóztam, hogy jó, jó, de ez miről szólt? :D

Egyébként miért nézek én ennyi filmet? xD A Rose Redet is láttam, de az nekem bőven túl hosszú és vontatott volt, pedig amúgy az ötlet tetszett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 27 (szerda), 8:42 
Fanficbúvár

Láttam mindegyiket, nekem a kedvencem az első, amiben még John Travolta is játszik egy hosszabb pillanat erejéig. A sztori ugyanaz mindegyiknél, nem igazán változtattak/változtathattak, így sok változást nem fogsz tapasztalni. Viszont az első verziónak tagadhatatlanul van egy nosztalgia hangulata, mivel abban a korban játszódik, mint a könyv. Egy kicsit retró. Nekem ez bejön. :D

SK filmből nekem még nagy kedvencem a Rózsa vér, általában két részre szedik a TV-ben is a hosszúsága miatt, megéri szerintem az időt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 24 (vasárnap), 20:01 
Fanficbúvár

Tegnap megnéztem a Carrie 2013-as filmváltozatát. És egyáltalán nem csalódtam benne. Eddig ugye 3 regényt olvastam Kingtől, és ezt a filmváltozatot leszámítva egyik se tetszett. A Christine ugyanis nagyon összefüggéstelen, novellaszerű lett szerintem, olyan, mintha pár tinédzser életéből készítettek volna egy-egy kisfilmet. Igazából csak beletekergettem, nézegettem, mert nem bírtam volna végignézni. Az Állattemető meg... ott igazából a színészek és a helyszín kinézetével volt gondom, mert én Rachelt mindig is egy hosszú hajú valakinek képzeltem el, Ellie sokkal lányosabb meg tündéribb a képzeletemben, és a kis Gage pedig sokkal elvarázsolóbb, nem ilyen... Meg a helyszín sem olyan misztikus, ahogyan azt képzeltem. Meg (bár csak addig láttam, hogy Churchöt elviszik a valódi állattemetőbe) valahogy mégsem ragadta meg a könyv hangulatát. Azért a könyvben mégiscsak ott volt a félsz Louban, hogy mi is üthetett ebbe a Judba, és Jud viselkedése sem változott meg, mikor erről a helyről beszélt... gondolom, értik azok, akik olvassák, hogy mire is gondolok.
De a Carrie... Fantasztikus lett! Bár, ha nagyon szeretnék kötözködni, akkor ebbe belekötök: a könyvekben Carrie egy nagyon csúnya, pattanásos lánynak lett leírva, Chloe Moretz viszont igenis szép lány, még akkor is, ha ilyen konzervatívan öltözködik. De ez már csak az én egyéni szoc problémám. :D Chrisék viselkedése viszont a filmben sokkal jobban feldühített, mint a könyvben, majdnem el is sírtam magam azon, hogy milyen gazok szerencsétlen lánnyal... Meg sem próbálják beleképzelni magukat az ő helyzetébe... Pláne, amit a végére kitervelték azt az utolsó szívatásukat... Eszméletlenül kegyetlenek voltak. A könyvben csak meghökkentem és nagyot néztem, mikor megölték a disznót, a filmben viszont felszisszentem... Hihetetlen, hogy vannak ilyen kegyetlen emberek.
Egy szóval káprázatosan jó lett, és több jelenet is nagyon megragadt bennem, például mikor Carrie ráébred arra, hogy megölte az édesanyját, és ezt mondogatja, utána meg Suenak mondja, h lánya lesz, és hogy meneküljön, pedig ő is piszkálta, és mégis megbocsátott neki... Illetve az édesanyja undorítóan viselkedik... Nem tudom, ezt hogy gondolta, de ha ő megöli Carrie-t (aka az ő szemében a bűnt), akkor is bűnt követ el, mert hát nem Isten, h másoktól elvegye az életet... Ezt egyedül valahogy nem tudom felfogni, hogy lehet valaki ennyire... cnajj, mindegy.

Egy szóval, fantasztikus filmélmény volt, és gondolkoztam azon, hogy a régebbi filmváltozatokat is megnézem belőle. :) Ha valaki látta ezeket, milyen a 2013-hoz képest?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 10 (vasárnap), 20:01 
Fanficbúvár

Assa írta:
Ami zavart ebben a részben:
Néha túlzásba vitték a jópofizást. A poénok 10%-t simán ki lehetett volna hagyni, és még jót is tett volna a filmnek.
A fénykard még hagyján is, de az elmetrükk? :lol: (Van a Disney-féle Rebels animációs sorozat: ott a padavan pár hónap képzés után próbálkozik ezzel, persze jól be is fürdik, és a mestere menti a helyzetet. Rey meg... Bízom benne, hogy lesz valami épkézláb magyarázat erre a fene nagy tehetségre, nem csak annyi, hogy "mert nagy benne az erő".)
Nem tetszett, hogy a végére beleszuszakolták Luke megtalálását. Persze, különben még 2-3 évig nem láttuk volna az öreg Luke-ot, viszont szerintem nem igazán illett oda az a jelenet. Valami trükkösebb, veszélyesebb keresőexpedicíót vártam volna, na nem egy egész filmnyit, de mégis valami próbatételfélét. Vagy legalább ne most ért volna oda Rey, hanem zárták volna le azzal, hogy búcsúzik és lelép.

teljesen egyetértek.
sokan jöttek ki azzal a teremből, h hú olyan volt, mint a 4-6. és itt nem arra céloztak, h pont az, hanem az a hangulat.
hát, én többet vártam a hangulattól, pont azért, mert én nem vagyok SW rajongó.
és igen, ray. egyáltalán nem tetszett. sem az, hogy hirtelen mindent tud, sem a film vége. nem hiányzott oda luke. tudtam, hogy benne lesz, és vártam is, de nem így.
sajnos az SW régi logikátlanságai itt is megmaradtak - lásd a jedik és az erő használata, a fénykard, meg ezek random akciók, rambo akciók, hogy egyedül leszámolsz egy kisállammal...
na mind1, nem jött be. meglehetett nézni, nem azt mondom, biztosan meg is fogom többször is, de nem minden évben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 10 (vasárnap), 11:47 
Ó-nagy-admin "on stage"

bojoe írta:

nekem az volt a furcsa, h utána kylo nem tanusít vmi hűdehajde emberséget. igaz, finnt nem öli meg, és rayt sem, de nem úgy tűnik, h szándékosan.
na, és számomra innen lett egy vicc az egész film. azt még elviseltem, hogy párhuzam párhuzam hátán, és nem tellett egy normális forgatókönyv íróra (ja, meghal a pilóta... am meg a trailerben ő vezeti az egyik gépet... ész, hová mész... nagy volt a csattanó...), de a vége...
nem értettem kylot, nem értettem, hogy ray hogy tud fénykardot használni (az, h finn, értett, még hagyján, katona volt), aztán az ellenállás 10 db x-szárnyúval, meg 3 TEK-essel tönkrevágja az új rend brutál harci fegyverét, aztán ray elmegy megkeresni lukot, az isten háta mögött, egy bolygón, mint anno luke yodát. és hopp, meg is találja. ott, ahol egy ember hogy él meg? ja, biztos loptak a számkivetett c. filmből...
na, mindegy. ez a film egy remake volt, egy óriási nagy reklámfogás. mintha újraforgatták volna a 4-6-ot, csak más szereplőkkel.

csak azért fekete, h legyen valami.

Azzal jöttünk ki a moziból: "Hát... ez jó volt. Tisztára, mint a negyedik rész, de jó." :D Szóval nálam működött ez a remake-megoldás. Azt persze nem tudom, egy újranézésnél, majd pár hónap múlva, ha leülepedett a dolog, milyen lesz, unni fogom-e, vagy idegesít majd, vagy hasonlóan állok hozzá, mint most. Kiderül.
Abban reménykedtem, de nagyon, hogy jobban fog tetszeni, mint az I-II. rész, visszahozza-e az eredeti hangulatot - és így lett. Még azzal együtt is, hogy 21. századra lett azért szabva a látvány.
A nagy kérdés, hogy a remake-jelleg egyszeri dolog és aztán más irányba indulnak el, mert akkor nekem oké, vagy a következő két rész is a régi sémát másolja, mert az viszont már probléma.

Ami zavart ebben a részben:
Néha túlzásba vitték a jópofizást. A poénok 10%-t simán ki lehetett volna hagyni, és még jót is tett volna a filmnek.
A fénykard még hagyján is, de az elmetrükk? :lol: (Van a Disney-féle Rebels animációs sorozat: ott a padavan pár hónap képzés után próbálkozik ezzel, persze jól be is fürdik, és a mestere menti a helyzetet. Rey meg... Bízom benne, hogy lesz valami épkézláb magyarázat erre a fene nagy tehetségre, nem csak annyi, hogy "mert nagy benne az erő".)
Nem tetszett, hogy a végére beleszuszakolták Luke megtalálását. Persze, különben még 2-3 évig nem láttuk volna az öreg Luke-ot, viszont szerintem nem igazán illett oda az a jelenet. Valami trükkösebb, veszélyesebb keresőexpedicíót vártam volna, na nem egy egész filmnyit, de mégis valami próbatételfélét. Vagy legalább ne most ért volna oda Rey, hanem zárták volna le azzal, hogy búcsúzik és lelép.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 23:47 
Fanficbúvár

Assa írta:
bojoe írta:

igen, a párhuzam kétségtelen, így ray karakterétől sem lepődnék meg, ha solo és leila lánya lenne, azaz kylo húga.
viszont magát a párbeszédet nem értettem. nekem úgy tűnt, hogy han solo felajánlja a halálát, hogy hihetőbb legyen a karaktere, és majd végezzen a főnökével. így ergo a dumbledore-piton erkélyjelenet ismétlődött.
de, nem adnám rá a kisujjam, csak úgy tűnt. nem értem a feláldozás okát.

am vicces a kifehérezés, hogy semmit nem lehet normálisan elolvasni. meddig tart a spoiler időszak? egy hónap? amíg a moziban megy?
tudom, ez egy hp oldal,így más filmek spoilernek hatnak, de meddig?

Én nagyon remélem, hogy nem az ő lányuk, sőt, Luke-é se legyen. Persze az kérdés, miért is szólította őt a kard, de talán nem valami rokoni viszony miatt.
1. Nekem úgy tűnt, Han nem érti pontosan, Kylo mit akar - meg az utolsó pillanatig Kylo se annyira -, és bízik benne, hogy vele megy, viszont elfogadja és megbocsátja azt is, ha a Sötét Oldalt választja, mert egyszer talán még ő is visszatér, ahogy DV. Vagyis a kezébe adja a döntést, és előre fel is oldozza alóla.
2. De ugye ott van ez a beépülős teória is, és ha az ember akar, sok utalást talál rá, hogy erről van szó, meg sok szempontból logikus is lenne, csak az apagyilkosság azért akkor is kicsit erős. Meg az is kérdés, Kylo mekorra részben logikus karakter és mekkora részben őrült. Mondjuk, a beépülést csak úgy tudom elképzelni, ha kizárólag Luke és Kylo tud róla, Hanék nem.
(Nem mondom, hogy teljesen meg vagyok győzve a teóriával, de nem is vetem el. :-? )
3. Vagy beépült, aztán olyan mélyen belemerült, hogy Leiáék mostanra tényleg elvesztették.

Nem is tudom, a mozis vetítés+pár hét talán.

nekem az volt a furcsa, h utána kylo nem tanusít vmi hűdehajde emberséget. igaz, finnt nem öli meg, és rayt sem, de nem úgy tűnik, h szándékosan.
na, és számomra innen lett egy vicc az egész film. azt még elviseltem, hogy párhuzam párhuzam hátán, és nem tellett egy normális forgatókönyv íróra (ja, meghal a pilóta... am meg a trailerben ő vezeti az egyik gépet... ész, hová mész... nagy volt a csattanó...), de a vége...
nem értettem kylot, nem értettem, hogy ray hogy tud fénykardot használni (az, h finn, értett, még hagyján, katona volt), aztán az ellenállás 10 db x-szárnyúval, meg 3 TEK-essel tönkrevágja az új rend brutál harci fegyverét, aztán ray elmegy megkeresni lukot, az isten háta mögött, egy bolygón, mint anno luke yodát. és hopp, meg is találja. ott, ahol egy ember hogy él meg? ja, biztos loptak a számkivetett c. filmből...
na, mindegy. ez a film egy remake volt, egy óriási nagy reklámfogás. mintha újraforgatták volna a 4-6-ot, csak más szereplőkkel.

csak azért fekete, h legyen valami.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 22:09 
Ó-nagy-admin "on stage"

bojoe írta:

igen, a párhuzam kétségtelen, így ray karakterétől sem lepődnék meg, ha solo és leila lánya lenne, azaz kylo húga.
viszont magát a párbeszédet nem értettem. nekem úgy tűnt, hogy han solo felajánlja a halálát, hogy hihetőbb legyen a karaktere, és majd végezzen a főnökével. így ergo a dumbledore-piton erkélyjelenet ismétlődött.

am vicces a kifehérezés, hogy semmit nem lehet normálisan elolvasni. meddig tart a spoiler időszak? egy hónap? amíg a moziban megy?

Én nagyon remélem, hogy nem az ő lányuk, sőt, Luke-é se legyen. Persze az kérdés, miért is szólította őt a kard, de talán nem valami rokoni viszony miatt.
1. Nekem úgy tűnt, Han nem érti pontosan, Kylo mit akar - meg az utolsó pillanatig Kylo se annyira -, és bízik benne, hogy vele megy, viszont elfogadja és megbocsátja azt is, ha a Sötét Oldalt választja, mert egyszer talán még ő is visszatér, ahogy DV. Vagyis a kezébe adja a döntést, és előre fel is oldozza alóla.
2. De ugye ott van ez a beépülős teória is, és ha az ember akar, sok utalást talál rá, hogy erről van szó, meg sok szempontból logikus is lenne, csak az apagyilkosság azért akkor is kicsit erős. Meg az is kérdés, Kylo mekorra részben logikus karakter és mekkora részben őrült. Mondjuk, a beépülést csak úgy tudom elképzelni, ha kizárólag Luke és Kylo tud róla, Hanék nem.
(Nem mondom, hogy teljesen meg vagyok győzve a teóriával, de nem is vetem el. :-? )
3. Vagy beépült, aztán olyan mélyen belemerült, hogy Leiáék mostanra tényleg elvesztették.

Nem is tudom, a mozis vetítés+pár hét talán.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 21:48 
Fanficbúvár

Assa írta:
Nekem eddig eszembe se jutott ez a fajta HP-SW összevetés. Mindenesetre érdekes. :D
Bár igazából akár már arra is rá lehet fogni, hogy koppintás... Szerintem inkább sima egybeesés, meg bizonyos minták akaratlanul is ismétlődnek a történetekben - igaz, nem mindig erről van szó, de előfordul -, de ki-ki máshogy ítéli meg, nézőpont kérdése. És momentán mindegy is.

Az a bizonyos jelenet így aztán nekem egyáltalán nem HP volt. Sokkal inkább Az új remény Darth Vader-Obi-van és A birodalom visszavág Darth Vader-Luke jelenetének a keveréke. _szellem_ Legalábbis miután az egész film olyan szépen lekövette a régi felépítést, ez a párhuzam is adta magát. :mrgreen:

A viszonyokban például: apa-fiú csak megfordítva, viszont benne van az egykori közeli és szeretteljes kapcsolat is (mármint az ember feltételezi, hogy a sötét erős korszak előtt még az volt), ami Darth Vadernél és Obi-vannal megvolt.
A helyszín A birodalom visszavágból van.
Han áldozata meg egy az egyben Obi-van; ő is feláldozta magát annak idején.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 19:53 
Ó-nagy-admin "on stage"

Nekem eddig eszembe se jutott ez a fajta HP-SW összevetés. Mindenesetre érdekes. :D
Bár igazából akár már arra is rá lehet fogni, hogy koppintás... Szerintem inkább sima egybeesés, meg bizonyos minták akaratlanul is ismétlődnek a történetekben - igaz, nem mindig erről van szó, de előfordul -, de ki-ki máshogy ítéli meg, nézőpont kérdése. És momentán mindegy is.

Az a bizonyos jelenet így aztán nekem egyáltalán nem HP volt. Sokkal inkább Az új remény Darth Vader-Obi-van és A birodalom visszavág Darth Vader-Luke jelenetének a keveréke. _szellem_ Legalábbis miután az egész film olyan szépen lekövette a régi felépítést, ez a párhuzam is adta magát. :mrgreen:

A viszonyokban például: apa-fiú csak megfordítva, viszont benne van az egykori közeli és szeretteljes kapcsolat is (mármint az ember feltételezi, hogy a sötét erős korszak előtt még az volt), ami Darth Vadernél és Obi-vannal megvolt.
A helyszín A birodalom visszavágból van.
Han áldozata meg egy az egyben Obi-van; ő is feláldozta magát annak idején.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 19:52 
Fanficbúvár

G Lamaro írta:
Karlevágás a következő két részben lesz a szokások szerint... :D

Az első részben is volt karlevágás a kocsmában. Mondjuk, az nagy baki, mert ott vérzik is. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 19:15 
Fanficbúvár

G Lamaro írta:

"Spoiler" on ;)
Szép kilátások...
"Spoiler" off :D

Én is egész film alatt azt mondogattam a húgomnak, hogy na, most fogják levágni a kezét. Kb minden jelenetnél :D Aztán utólag rájöttem, hogy legalább C3P0-nak le volt vágva :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 18:38 
Ó-nagy-admin "backstage"

"Spoiler" on ;)
Szép kilátások...
"Spoiler" off :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: OFF-SZTRÁDA
HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 17:34 
Fanficbúvár

Kadma írta:
bojoe írta:
1. az, h egy weasley áttér a sötét oldalra, az jó poén.
2. az, hogy ifjú piton az (biztosan kiderül, hogy miért) egyik főgenya, a főgonosz jobb keze, oké.
3. de hogy az ifjú piton és han solo a mélység felett lenyomnak egy párbeszédet és ami utána történik.... mekkora mán!!!!
komolyan, han solora egy hosszú szakáll kellett volna csak, és a mondat: perselus, kérlek...

kész voltam.

[/color]

Én ennél a jelenetnél mondtam azt, hogy ha valakinek itt levágják a karját, hazamegyünk és berúgunk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 16:56 
eLit Auror

bojoe írta:
2. az, hogy ifjú piton az (biztosan kiderül, hogy miért) egyik főgenya, a főgonosz jobb keze, oké.
3. de hogy az ifjú piton és han solo a mélység felett lenyomnak egy párbeszédet és ami utána történik.... mekkora mán!!!!
komolyan, han solora egy hosszú szakáll kellett volna csak, és a mondat: perselus, kérlek...

kész voltam.

Hehhhe! :haha: Mikor mentünk haza a moziból, egy csapat gimis srác ugyanezen poénkodott a buszon. Piton vs. Dumbledore, csak az öreg nem volt Piton apja.
De amúgy a legvége nem is annyira snassz, inkább az összes többi nagyjelenet baromira kiszámítható. Én vártam volna még, hogy BB8-ről kiderül, hogy R2 és C3PO közös gyereke...

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 09 (szombat), 14:04 
Fanficbúvár

most volt "szerencsém" megnézni az ébredő erőt. és hát...

az egyik legmegindítóbb, wtf jelenetnél (jó az egyetlen ilyen jelenetnél) mindenkinek bennragadt a levegő, én meg majdnem felröhögtem.
mer az oké, azon már túltettem magam, hogy JKR hát ööö... egészen véletlenül azt a helyzetkomikum/karakterfejlődés/konfliktusteremtő alapmotívumot használja, mint az SW (értem alatta a harry+harmione+ron=luke+leila+han solo világmegváltó triót), de hogy most az ébredő erő szó szerint pofátlanul lopott a HP-ból...

epic. 1-1

és ha vki meg akarja nézni az ébredő erőt, akkor ne olvasson tovább, mert az egyetlen valamirevaló jelenet következik (ami sztem egy az egyben HP)

SPOILER

kész voltam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 04 (hétfő), 23:53 
Tollforgató

BNori írta:
Köszi a tanácsolat :) Bár, az eredeti, nyelven nézés, és egyben a szóviccek értése még akadályokba ütközik nálam (idén kezdtem az angolt :D ), de akkor lehet, hogy a feliratos verziót nézem meg :)

Mindenképpen ajánlom akkor a feliratos verziót, nem csak mert jobb, hanem mert sokat segít is a tanulásban is :) - sorozatokkal és filmekkel tanultam meg normálisan angolul, úh. tényleg csak javasolni tudom ;)

SlytHay írta:
Nekem Tobey Maguire az igazi Pókember, őt bírtam a szerepben, meg mindhárom film többször nézhető volt a számomra. Gondolom, ehhez annak is köze van, hogy az első részt még inkább gyerek fejjel láttam, és hát Peter Parker karakterének pont az a lényege, hogy tinédzser, és hogy a fiataloknak szól. A képregények között is pont ezért a Pókember szériák és a Pókember hős a legnépszerűbb, mert a gyerekek, tinédzserek vették anno is a legjobban a képregényeket, és hát egy fiatalabb karakterrel ők azért jobban tudnak azonosulni. Jó ideig tehát nem is fogunk látni filmvásznon sem egy érettebb Peter Parkert. Buckyval hála az égnek szerencsénk volt - ugyanis képregényben ő is egy kölyök, de a filmekben megváltoztatták az ő sztoriját is, és ez kivételesen az egyik legjobb döntése volt a Marvelnek és az íróknak.
A gond az, hogy én már a CW képregényben megorroltam Pókemberre, mert ő az egyik központi vitatárgy, rajta civakodnak, mint az óvodások, stb. És mivel sosem voltam odáig érte, így még inkább ellenszenvessé vált ez a CW-ben, hogy az én két hősöm szembenállásának ő is az egyik központi témája. Nem tudom, filmben hogy oldják ezt meg, nem is akarom, mert spoiler-mentes vagyok (noha véletlenül az egész film killer-mondatát láttam leírva egy hónapja, és azóta is azon dühöngök, és nem tudom feldolgozni), de nekem mindegy, hogy ki játsza Pókembert, csak minél kevesebbett legyen a vásznon :-D - még akkor is, ha tudom, hogy a történet szempontjából nem seperhetik a szőnyeg alá. De majd májusban kiderül, milyen típusú vállalhatatlan fejjel botorkálok ki a moziból.
Én egyébként ismerek olyat, aki szereti Hulkot. :mrgreen: Nekem sem a kedvencem amúgy, de egyfelől zöld színű ^^ x), másfelől Ruffalo nagy kedvencem, és az ő alakításában tényleg jó lett a karakter. A filmekben pl. abszolút kedvenceim a Tony-Bruce science bros momentumok. A két Hilk filmet pedig egyetlen egyszer láttam, bőven sok volt, de ha már Marvel-maratont tartottunk öcsémmel, akkor muszáj volt végigszenvedni - sajnos ilyen téren kényszermániás vagyok. Sőt, akkor néztem meg először az első CapAm filmet is, és az alatt is eléggé szenvedtem... aztán valahogy mégis megszerettem, és azóta már sokszor néztem meg újra. Viszont a Hulk filmekkel ez sajnos, nem sajnos sosem fog megtörténni - azokat a galaxis másik oldalára kell száműzni.

Én is gyerekfejjel láttam, de nekem Tobey Petere egyszerűen túl nyámnyila, kis pipogya alak volt, egyfolytában dramatizált. Póki meg ugye nagyon nem ilyen, hiába nerd, akkor is vicces alapvetően. Nekem Andrew sokkal inkább betalált, meg én őt már mondjuk nagyon régóta szerettem, és mikor kiderült, hogy Peter lesz, majd kiugrottam a bőrömből xD
Am. persze, hogy Peter sulis időszaka népszerű, de inkább szerintem azért, mert az ismertebb. Tök sok jó sztorija van még a képregényekben, meg én tényleg nagyon unom 100xra ua látni. Jaja, tudom, hogy Bucky is tini sidekick volt elvileg, pont ezért is reménykedtem, hátha dobják a tini vonalat Pókinál is.
Engem pont azért nem érdekel, hogy mit kezdenek Pókemberrel, mert megint gyerek, felőlem ki is hagyhatnák, úgy ahogy van - ha már Andrew nem elég jó nekik, én nem akarok most már egy 3. Petert 10 éven belül, ez milyen már?! Nem tudok túllépni azon, hogy betesznek egy tinit a felnőttek közé, főleg olyan pozícióba, amiben a képregényben szerepel. De majd meglátjuk. Elvileg azt mondák, hogy nyúlfarknyit lesz, és inkább Black Panther kapta a szerepét - remélem ez igaz. Meg a trailer alapján inkább Bucky tűnik az egész kiváltó oknak, tök sok értelme van, hogy miért. Mind1, én bízom Russoékban, remélem jó lesz. Engem amúgy igazán nem érdekel, hogy Tony és Steve egymás ellen mennek, sőt...! Alig várom xgrin Kifejezetten utálom Starkot, alig várom, hogy lássam, ahogy péppé verik :taps: Igazán ideje, hogy valaki letörje azt a hatalmas egoját :beee:
Ruffalot én is szeretem, nekem ő menti meg, de mint Banner, nem kell ide Hulk xD A Cap 1gyel én is így voltam, de aztán valahogy mégis megszerettem. Segített a 40es évek style, meg azok a katona cuccok iszonyat szexisek szvsz - mikor megláttam Buckyt az első jelenetben, majdnem beleolvadtam a matracomba :x :oops: :D halkan hozzáteszem, hogy már jóval ezelőtt Sebastian fan voltam, hála a Gossip Girlnek, meg más sorozatoknak

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 13:46 
Fanficbúvár

Pont most végeztem vele. :) Végig attól rettegtem, hogy valami nagyon-nagyon rossz fog történni a végén. Persze, így is sikerült meglepniük. :yes:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 408 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra