Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2025 január 16 (csütörtök), 2:07

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 408 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesés-filmes sarok
HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 13:44 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Katja írta:
Valaki ismeri esetleg a Sebezhetetlen című filmet Bruse Willissel és Samuel L. Jacksonnal?

:yes: Rég láttam már utoljára, de egy nagyon jó és érdekes film.

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 13:38 
Fanficbúvár

Ha már képregényfilm, bár nem Marvel és még csak nem is konkrét... Na mindegy... Valaki ismeri esetleg a Sebezhetetlen című filmet Bruse Willissel és Samuel L. Jacksonnal?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 9:44 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
vidor írta:

Nálam Pókember meg abszolút kedvenc. Ő volt kb. az egyetlen, akit ismertem mindenféle film nélkül. Megvoltak a filmek mind, új és régi + az animáció is. Meg sokakkal ellentétben nekem bejött az amazing széria 2 része, mondjuk Andrew Garfield sokat nyomott a latba, szerintem tökéletes Peter Parker. Ezért is vagyok pipa a Marvelre, hogy lecserélték - pedig annyira jó lett volna, ha ő van a Civil Warban, nem valami tini gyerek - MÁR MEGINT. Kezdem nagyon unni a középiskolás Petert. Rohadt fárasztó már 1000xre látni ugyanazt.

Nekem Tobey Maguire az igazi Pókember, őt bírtam a szerepben, meg mindhárom film többször nézhető volt a számomra. Gondolom, ehhez annak is köze van, hogy az első részt még inkább gyerek fejjel láttam, és hát Peter Parker karakterének pont az a lényege, hogy tinédzser, és hogy a fiataloknak szól. A képregények között is pont ezért a Pókember szériák és a Pókember hős a legnépszerűbb, mert a gyerekek, tinédzserek vették anno is a legjobban a képregényeket, és hát egy fiatalabb karakterrel ők azért jobban tudnak azonosulni. Jó ideig tehát nem is fogunk látni filmvásznon sem egy érettebb Peter Parkert. Buckyval hála az égnek szerencsénk volt - ugyanis képregényben ő is egy kölyök, de a filmekben megváltoztatták az ő sztoriját is, és ez kivételesen az egyik legjobb döntése volt a Marvelnek és az íróknak.
A gond az, hogy én már a CW képregényben megorroltam Pókemberre, mert ő az egyik központi vitatárgy, rajta civakodnak, mint az óvodások, stb. És mivel sosem voltam odáig érte, így még inkább ellenszenvessé vált ez a CW-ben, hogy az én két hősöm szembenállásának ő is az egyik központi témája. Nem tudom, filmben hogy oldják ezt meg, nem is akarom, mert spoiler-mentes vagyok (noha véletlenül az egész film killer-mondatát láttam leírva egy hónapja, és azóta is azon dühöngök, és nem tudom feldolgozni), de nekem mindegy, hogy ki játsza Pókembert, csak minél kevesebbett legyen a vásznon :-D - még akkor is, ha tudom, hogy a történet szempontjából nem seperhetik a szőnyeg alá. De majd májusban kiderül, milyen típusú vállalhatatlan fejjel botorkálok ki a moziból.
Én egyébként ismerek olyat, aki szereti Hulkot. :mrgreen: Nekem sem a kedvencem amúgy, de egyfelől zöld színű ^^ x), másfelől Ruffalo nagy kedvencem, és az ő alakításában tényleg jó lett a karakter. A filmekben pl. abszolút kedvenceim a Tony-Bruce science bros momentumok. A két Hilk filmet pedig egyetlen egyszer láttam, bőven sok volt, de ha már Marvel-maratont tartottunk öcsémmel, akkor muszáj volt végigszenvedni - sajnos ilyen téren kényszermániás vagyok. Sőt, akkor néztem meg először az első CapAm filmet is, és az alatt is eléggé szenvedtem... aztán valahogy mégis megszerettem, és azóta már sokszor néztem meg újra. Viszont a Hulk filmekkel ez sajnos, nem sajnos sosem fog megtörténni - azokat a galaxis másik oldalára kell száműzni.

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 7:58 
Fanficbúvár

vidor írta:
BNori: Am. én is mostanában hoztam fel magam (amikor írtam is ide), szerintem haladj sorrendbe - kronológiailag. Úgy a legegyszerűbb. A sorozatokat én se nézem - illetve ez nem igaz, a 2 netflixeset igen (Daredevil, Jessica Jones), de azok nem kapcsolódnak közvetlen, ink. csak utalások vannak a filmekre, apró easter eggek. Bár szemezek az Agent of Carterrel, de a Shiledre nem visz a lélek - pedig állítólag abban megmagyaráznak csomó mindent. Meg szerintem egy darabig elleszel a filmekkel, ne bonyolítsd sorozatokkal is.
Ja egy jó tanács; nézd eredeti nyelven! Tök jó szóviccek vannak, meg hát alapból, szerintem szentségtörés a szinkron.

Köszi a tanácsolat :) Bár, az eredeti, nyelven nézés, és egyben a szóviccek értése még akadályokba ütközik nálam (idén kezdtem az angolt :D ), de akkor lehet, hogy a feliratos verziót nézem meg :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 03 (vasárnap), 6:49 
Tollforgató

SlytHay írta:

Hm, csak nem szándékosan, alapos megfontolás után söpörted a szőnyeg alá az első kínzó borzadályt, khm, akarom mondani, Hulk filmet? :D
Nem tartottam érdemesnek a Marvel filmek közé sorolni. Marvel ugyan az is, de az még nem emiatt a széria miatt készült. Ahogy a Pókember sem. Pedig ő is benne van az új bosszúállókban, ha csekély értelmű medvebocsként ezt jól látom. ;;)
Igen, ebben igazad van, de bármennyire is utálom az első Hulk filmet, azért csak abban láthatja a laikus Hulk eredet történetét, hogy miképp is vált Bruce Bannerből az a dührohamokkal küzdő zöld óriás.
Pókember... na én vele vagyok bajban. Az eredeti trilógiát szeretem, de abszolút külön is kezelem a jelenlegi Marvel Cinematic Universe-től, és abszolút nincs is rá szükségem. Elviselni elviselem, de egy krónikus arachnofóbiásnak sosem lesz a kedvence Pókember, még ha a feje tetejére is áll; meg persze van nekem saját hősöm, nem foglalkozom holmi Peter Parkerekkel, hiába is ő a kb. legnépszerűbb képregényhős összességében.
Én egyébként úgy szoktam az újonnan a filmes Marvel fandomba csöppenőknek ajánlani a filmlistát, hogy óva intem őket a Hulk filmtől, de kötelező jelleggel utána kell olvasniuk az eredetsztorinak. :-D

Én egy Hulk filmet sem láttam (nem vitt rá a lélek, főleg, hogy Edward Norton szerintem hatalmas midcast), de nem volt gond vele. Igazán mondjuk nem is érdekel a karakter, kb. semmit nem tudok az eredetéről, de nem nagyon hat meg. Szerintem róla simán elég annyi, hogy ha dühös zöld szörnyi lesz, azt jól van. Kb. Dr Jekyll és Mr. Hyde. Mondjuk én bírom Ruffalo-t, tökéletes Bannernek, de Hulkot mindig is utáltam - tényleg, van egyáltalán valaki, aki szereti a karaktert?
Nálam Pókember meg abszolút kedvenc. Ő volt kb. az egyetlen, akit ismertem mindenféle film nélkül. Megvoltak a filmek mind, új és régi + az animáció is. Meg sokakkal ellentétben nekem bejött az amazing széria 2 része, mondjuk Andrew Garfield sokat nyomott a latba, szerintem tökéletes Peter Parker. Ezért is vagyok pipa a Marvelre, hogy lecserélték - pedig annyira jó lett volna, ha ő van a Civil Warban, nem valami tini gyerek - MÁR MEGINT. Kezdem nagyon unni a középiskolás Petert. Rohadt fárasztó már 1000xre látni ugyanazt.

BNori: Am. én is mostanában hoztam fel magam (amikor írtam is ide), szerintem haladj sorrendbe - kronológiailag. Úgy a legegyszerűbb. A sorozatokat én se nézem - illetve ez nem igaz, a 2 netflixeset igen (Daredevil, Jessica Jones), de azok nem kapcsolódnak közvetlen, ink. csak utalások vannak a filmekre, apró easter eggek. Bár szemezek az Agent of Carterrel, de a Shiledre nem visz a lélek - pedig állítólag abban megmagyaráznak csomó mindent. Meg szerintem egy darabig elleszel a filmekkel, ne bonyolítsd sorozatokkal is.
Ja egy jó tanács; nézd eredeti nyelven! Tök jó szóviccek vannak, meg hát alapból, szerintem szentségtörés a szinkron.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 31 (csütörtök), 14:35 
Fanficbúvár

Horror rajongó társak tudnának valami szilveszterrel kapcsolatos jó filmecskét ajánlani estére? ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 29 (kedd), 11:14 
Fanficbúvár

És mégis, nekem az volt az érzésem, hogy az admirális tökösebb, mint Kylo. :-P

Volt egy jelenet, amikor odahajoltam a páromhoz és a fülébe súgtam, hogy "Ha most valakinek levágják a karját, hazamegyünk és berúgunk." :lol:

Rey nekem is nagyon tetszett. Végre egy belevaló, női karakter! :D

fájlalom, hogy nekem kicsit kiszámítható volt az első rész, remélem, a folytatás még meg tud lepni. ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 29 (kedd), 1:08 
Ó-nagy-admin "backstage"

Nekem is tetszett. Jól összerakták a történetet, bár nekem zavaró volt, hogy egyrészt el kellett nyomnom minden tudásomat az EU-ról, másrészt a film végéig sem sikerült igazán elhelyeznem az idővonalon. Az egyetlen dolog, amire ténylegesen szemforgatva reagáltam, az Kyloék bázisa... xroll
A karaktereket is egész jól sikerült eltalálni. Rey tetszett a legjobban, na meg a kis szemüveges nyanya. :D Fin (vagy hogy írják) és Kylo is egész jól sikerült, Han, Chewie és a többiek pedig... hát, ők Han, Chewie és a többiek. :D
Akit nagyon nem bírtam, az az Első Rend admirálisa. Az a fickó egyszerűen idegesítő. x>:(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 23:43 
eLit Auror

Zsiraf írta:
Wíí, BB8 volt a kedvencem! :xx: Annyira cuki, amikor "rohan"! :D

Mi már az első percekben azt találgattuk, mikor még semmi nem történt, hogy ki kinek lesz a fia/lánya... De az volt a csúcs, mikor BB8 odament R2-hoz, erre édesanyám megszólal: "Csak nem annak a fia?" :)) :))

(ebben nem volt spoiler)

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 21:33 
Könyvmoly

Katja írta:
Moziból hazafelé menet elkezdtem osztani a véleményem, és szinte éreztem a kocsi elejéből hátra - pontosabban irányomba - szálló gyűlöletet fanatikus SW fan férjem és sógorom részéről.

Akkor ők az elvakult típust erősítik.
Nálunk mindenki elvetemült SW-rajongó, de ha valami nem stimmel vagy necces, akkor sem fordítunk hátat a "problémának", és tök jól kibeszéltük most is útközben hazafelé meg még itthon is minden kis jelenetét a filmnek. Ezért szeretek több emberrel moziba menni, mert olthatatlan közléskényszerem van minden film után - meg sokszor közben is :D, hogy fel is robbannék, ha magamban kellene tartanom a véleményemet és a gondolataimat. Én amúgy a számomra legkedvesebb és legfontosabb filmben is rá tudok, merek mutatni az esetleges pontokra, ahol javítani lehetett volna az alkotáson, még jobbá lehetett volna tenni. És ez alól az SW sem lehet kivétel. Az I-III. epizódokról nem beszélünk, mert... azok nagyrészt csak fájtak, de az eredeti trilógia visz még mindig mindent, és szerintem ez így is marad az örökkévalóságig, mindegy, hány új epizód vagy feldolgozás készül hozzá.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 21:30 
Tollforgató

Wíí, BB8 volt a kedvencem! :xx: Annyira cuki, amikor "rohan"! :D Elolvadtam. Eddig R2 volt a favoritom, de most inkább BB8. Bukok a droidokra.
3po is csúcs volt. Az a kar... Nővéremmel egész film alatt azt vártuk, hogy mikor lesz karlevágás. xhuu

Nekem amúgy tetszettek a karakterek, Kylo különösképp. És még azon gondolkoztunk tesómmal, hogy egy Kylo/Rey ship milyen király is lenne. ^^
Han pedig örök kedvenc marad. (Az emberek közül. A droidok meg Csubi meglehetősen előkelőbb helyet foglalnak el a szívemben.)

De nekem tetszett, szóval mondhat bárki bármit, én akkoris meg vagyok elégedve vele. És persze kíváncsian várom a folytatást, mert van egy csomó elméletem, úúúgyhogy...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 21:23 
Fanficbúvár

Zsiraf írta:

Amúgy fogalmam sincs, beszéltetek-e már róla, ha igen, elnézést, nem olvastam vissza, de mi a véleményetek az Ébredő Erőről? (Bár lehet, spoiler-veszélyes válaszok lesznek, úgyhogy hülye kérdés, de muszáj volt :D)

Igyekszem spoiler-mentesen fogalmazni, mert meglincselnek érte...

Ha SW fan vagy: kötelező.
Ha nem vagy SW fan, de ismered az előzményeket: Nézd meg, mert úgyis félsz kimaradni a buliból .
Ha nem vagy SW fan, nem ismered az előzményeket, de a pasid/csajod/haverod/tesód/apád elrángatna: Menj nyugodtan vele, mert ha nem tudsz semmit róla, akkor is élvezni fogod. :D

Szóval :yes: , lehet menni a moziba nyugodtan, megéri a pénzt. x;)

Jobb, mint az előzményfilmek bármelyike (elnézést, ha akad köztünk Jar Jar rajongó), de korai lenne még azt mondanom, hogy el vagyok ájulva tőle. :mrgreen: (Frappáns megnyilvánulás, ugye?) Vannak pozitívumaim és negatívumaim, amit most nem állok neki felsorolni, mert lehet, hogy kitiltanak a spoilerezés miatt. Moziból hazafelé menet elkezdtem osztani a véleményem, és szinte éreztem a kocsi elejéből hátra - pontosabban irányomba - szálló gyűlöletet fanatikus SW fan férjem és sógorom részéről.

Szóval, nem. Bővebben nem nyilatkozom. :D De röviden és tömören: megéri megnézni. :yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 21:17 
Könyvmoly

Zsiraf írta:
Amúgy fogalmam sincs, beszéltetek-e már róla, ha igen, elnézést, nem olvastam vissza, de mi a véleményetek az Ébredő Erőről? (Bár lehet, spoiler-veszélyes válaszok lesznek, úgyhogy hülye kérdés, de muszáj volt :D)

Spoiler-mentes válasz, mert én is utálom a spoilert. 26-án ébresztettük fel az Erőt Szentesen, és hát nem kezdődött túl jól az élmény... -- csak kicsit bőgtem majdnem el magam, mikor leültem a 7. sor 7. székére :3, épp a rakás 3D-szemüveget osztogattam a családnak, és erre betolták semmi figyelmeztetés nélkül a Civil War trailerét - mondtam egy szépet, aztán szem becsuk, fül bedug, közepes hangerőn a Feeling Good éneklő-dúdolása Muse feldolgozásban... - nagyon rosszulesett, hogy ennyire orvvul támadtak... (még jó, hogy még látatlanban is levágtam az első képkockáról, hogy ezt nekem nagyon nem kellene látnom) Na de vissza az Erőhöz. :fight:sw Jó volt, tetszett, várom a következő epizódot; ezen érződött azért - legalábbis szerintem -, hogy bevezető epizód. Csuvi és BB8 hatalmas :taps: , és J.J. Abrams sem okozott csalódást - viszont még mindig fáj, hogy nem ő rendezi az ST3-at. :(
Katja írta:
SlytHay írta:

Hm, csak nem szándékosan, alapos megfontolás után söpörted a szőnyeg alá az első kínzó borzadályt, khm, akarom mondani, Hulk filmet? :D

Nem tartottam érdemesnek a Marvel filmek közé sorolni. Marvel ugyan az is, de az még nem emiatt a széria miatt készült. Ahogy a Pókember sem. Pedig ő is benne van az új bosszúállókban, ha csekély értelmű medvebocsként ezt jól látom. ;;)

Igen, ebben igazad van, de bármennyire is utálom az első Hulk filmet, azért csak abban láthatja a laikus Hulk eredet történetét, hogy miképp is vált Bruce Bannerből az a dührohamokkal küzdő zöld óriás.
Pókember... na én vele vagyok bajban. Az eredeti trilógiát szeretem, de abszolút külön is kezelem a jelenlegi Marvel Cinematic Universe-től, és abszolút nincs is rá szükségem. Elviselni elviselem, de egy krónikus arachnofóbiásnak sosem lesz a kedvence Pókember, még ha a feje tetejére is áll; meg persze van nekem saját hősöm, nem foglalkozom holmi Peter Parkerekkel, hiába is ő a kb. legnépszerűbb képregényhős összességében.
Én egyébként úgy szoktam az újonnan a filmes Marvel fandomba csöppenőknek ajánlani a filmlistát, hogy óva intem őket a Hulk filmtől, de kötelező jelleggel utána kell olvasniuk az eredetsztorinak. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 21:16 
Fanficbúvár

SlytHay írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 20:58 
Tollforgató

Hűűűű, Athe! O.O
A motkányt én is csípem. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 20:41 
Könyvmoly

Athe írta:
SlytHay írta:
Athe, ezt a legutóbbi kijelentésedet olyan szépen elengedtem a fülem (szemem) mellett, hogy már azt sem tudom, mi is volt a tartalma. :mrgreen: [/color]

barátnőim kérdezték is, hogy éltem eddig :D gond nélkül XD

Igen, erre mondják, hogy amiről nem tudsz, nem fáj. x) Egyébként nem is kötelező mindenkinek látnia, ismernie ezeket a filmeket, egyszerűen nekem kissé hihetetlen a dolog, mert én kiscsoportos óvodás korom óta ezeken - és még jó pár hasonló klasszikuson - nőttem fel, ergo ezek nélkül egy (több) darab belőlem is hiányozna. És persze ha ma nézném meg őket első alkalommal, biztos, hogy teljesen másképp élném meg, és közel sem lenne olyan ütős és mélyre fúródó élmény.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 20:34 
Fanfic-faló

SlytHay írta:
Athe, ezt a legutóbbi kijelentésedet olyan szépen elengedtem a fülem (szemem) mellett, hogy már azt sem tudom, mi is volt a tartalma. :mrgreen: [/color]

barátnőim kérdezték is, hogy éltem eddig :D gond nélkül XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 20:29 
Könyvmoly

Katja írta:
A Vasember
A hihetetlen Hulk
A Vasember 2
...

Athe, ezt a legutóbbi kijelentésedet olyan szépen elengedtem a fülem (szemem) mellett, hogy már azt sem tudom, mi is volt a tartalma. :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 20:09 
Fanfic-faló

Én azok kevesek egyike vagyok, aki nem látta a Reszkessetek-et (se a star warst *félrehajol a repülő tárgyak elől*)
Viszont Moooooootkány :taps:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 20:04 
Fanficbúvár

Reszkessetek betörők! itt is megvolt, bár csak az első :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 19:57 
Tollforgató

Naa, ki nézett Reszkessetek betörőket? Avagy Jégkorszakot? ^^ Én a barátnőimmel megnéztem a Reszkessetek első két részét (azok a legjobbak, a többit nem szeretem. Kevin forever! ^^) és hát még mindig kidőltünk a röhögéstől, pedig már egy csomószor láttuk. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 19:18 
Fanficbúvár

Athe írta:
Ó, pedig így a kihívás, nem? :D

Azért a szerencsétlen pótolgató dolgát nem igazán könnyítik meg... :D De szeressük a kihívásokat, na, csakazéris megnézem mindet! :matrixb: (Kéne vmi szuperhíró emotikon is, de tényleg, ide úgy beraknám... Így marad a nyuszi)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 19:14 
Fanficbúvár

Azt elismerem, hogy a sorozatok nekem kimaradtak. Nem tudom, mennyit tesznek hozzá a film-élményhez. Az Agents of S.H.I.E.L.D.-et elkezdtük ugyan párommal, de valahogy nagyon hamar felejtős lett nálunk . :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 19:12 
Fanfic-faló

BNori írta:
Athe írta:
BNori írta:
Hali-hali, egy kis segítségkérésért kukkantottam be ide.
Neki szeretnék ülni a Marvel-filmeknek, de amior kutakodtam azután, hogy milyen sorrendben kéne is ezeket mwgnézni, akkor ôszintén szólva elég kuszának és általam követhetetlennek tûnt a dolog... Szóval valaki ki tudna segíteni légyszi? ;;)

Hát, én valami ilyesmit találtam, de itt nem csak a filmeket veszi alapul, hanem az Agent Cartert és az Agents of SHIELD-et is. Itt le van írva, hogy időrendben melyik jön, bár ugye itt nem a gyártási évet nézik a rajongók.

Na, ezért mondtam, hogy hihetetlenül kusza nekem a dolog... _szellem2_ :D

Ó, pedig így a kihívás, nem? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 19:07 
Fanficbúvár

Athe írta:
BNori írta:
Neki szeretnék ülni a Marvel-filmeknek, de amior kutakodtam azután, hogy milyen sorrendben kéne is ezeket mwgnézni, akkor ôszintén szólva elég kuszának és általam követhetetlennek tûnt a dolog... Szóval valaki ki tudna segíteni légyszi? ;;)

Hát, én valami ilyesmit találtam, de itt nem csak a filmeket veszi alapul, hanem az Agent Cartert és az Agents of SHIELD-et is. Itt le van írva, hogy időrendben melyik jön, bár ugye itt nem a gyártási évet nézik a rajongók.

Na, ezért mondtam, hogy hihetetlenül kusza nekem a dolog... _szellem2_ :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 18:59 
Fanfic-faló

BNori írta:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 18:58 
Fanficbúvár

Katja írta:
BNori írta:

A Vasember
A hihetetlen Hulk
A Vasember 2
Thor
Amerika kapitány: Az első bosszúálló
Bosszúállók
Vasember 3
Thor: Sötét világ
Amerika kapitány: A tél katonája
A galaxis őrzői
A bosszúállók: Ultron kora
A hangya

Ha a végére értél szívesen leírom az addig megjelentek sorrendjét is. :haha: :haha:

Köszi nagyooon! :xx:
Lehet, hogy szükség is lesz rá... xlol

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 18:34 
Fanficbúvár

BNori írta:

A Vasember
A hihetetlen Hulk
A Vasember 2
Thor
Amerika kapitány: Az első bosszúálló
Bosszúállók
Vasember 3
Thor: Sötét világ
Amerika kapitány: A tél katonája
A galaxis őrzői
A bosszúállók: Ultron kora
A hangya

Ha a végére értél szívesen leírom az addig megjelentek sorrendjét is. :haha: :haha:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 17:51 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 08 (kedd), 16:41 
Ó-nagy-admin "on stage"

Katja írta:
Hasonló stílus, egyszobában játszódó-elmélkedő-hangzatos mondatokkal dobálózó film még a Sunset Limited. Tommy Lee Jones és Samuel L. Jackson szereplésével. Ha szereted a The Man from Earth című filmet, szerintem ez is bejönne. ;)

Köszi, feljegyeztem magamnak. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 08 (kedd), 16:28 
Fanficbúvár

Assa írta:
The Man from Earth valaki?

Jelen! Nekem egyik személyes kedvencem, és nem a látvány vagy miegymás miatt, hanem mert elgondolkodtatott. :D (Hatalmas érv mellette, ugye? :-P ) Hasonló stílus, egyszobában játszódó-elmélkedő-hangzatos mondatokkal dobálózó film még a Sunset Limited. Tommy Lee Jones és Samuel L. Jackson szereplésével. Ha szereted a The Man from Earth című filmet, szerintem ez is bejönne. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 08 (kedd), 13:34 
Könyvmoly

Assa írta:
A végén lévő csavarról nem tudtam eldönteni soha, tetszik-e vagy sem.

Ezzel én is így voltam/vagyok. De talán most, ha újra megnézem, el tudom majd dönteni, viszont az sem kizárt, hogy megmarad ez a kettősség.

Nekem egyébként még anno ajánlotta egy barátnőm a filmet, és meg sem akartam nézni először, mert az ő kedvelt filmjei világokra vannak többnyire tőlem. Aztán egyik nap nem volt mit néznem, keresgélni sem volt kedvem, így rászántam magam erre. Nem volt rossz döntés. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 08 (kedd), 13:13 
Ó-nagy-admin "on stage"

SlytHay írta:
*jelentkezik*
Közel sem a legjobban kivitelezett filmek egyike, a technika sem milliódolláros, hiszen nagyon kicsi költségvetésből hozták össze az egészet.

Igen, a kivitelezés tényleg lehetett volna mit javítani; a kis költségvetésről én is olvastam, meg hát látszik xD, bár mintha ettől valahogy kicsit "valóságosabbnak" is tűnt volna. (jah, muszáj lesz most már újranéznem _szellem_ )

A végén lévő csavarról nem tudtam eldönteni soha, tetszik-e vagy sem. De legalább tisztázta, kamu vagy sem Oldman sztorija. Mindkét megoldással kiegyeztem volna, azzal is, ami lett, meg az ellenkezőjével is, csak azzal nem, ha lebegtetve marad.

Tényleg nagyon ismeretlen. Ami nagy kár. :? Azon döbbentem meg igazán, hogy egyáltalán készült hozzá magyar szinkron, és valamikor valahol, állítólag csak egyszer, adták is tévében. _szellem2_

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 08 (kedd), 12:10 
Könyvmoly

Assa írta:

*jelentkezik*
Én is épp újra akarom nézni. Közel sem a legjobban kivitelezett filmek egyike, a technika sem milliódolláros, hiszen nagyon kicsi költségvetésből hozták össze az egészet. Viszont a történet, és egy-két színészi alakítás mégis abszolút meggyőző és magával ragadó. Ritkán (kb. sosem) találkozom olyannal, aki ismeri, és bőszen ajánlgatni is szoktam, mert ez egy olyan film, amit szinte minden korosztály, minden műfaj kedvelője nyugodtan megnézhet, mert biztos, hogy talál benne valami számára érdekeset.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 08 (kedd), 11:22 
Ó-nagy-admin "on stage"

Luna Black írta:
Számomra a GotG fő pozitívuma az, hogy szép színes :D De nem értem, hogy akik szerint az egyik legjobb Marvel film (mert hogy vannak ilyenek), azok miért szeretik annyira, igazából indoklással nem nagyon találkoztam.

Én például azért szeretem, mert azon szórakoztam a legjobban. Kétszer láttam csak - bár Marvel filmeknél igazából ez a rekordom - viszont mindkétszer kb. végigvigyorogtam az egészet. :D
Azért nem merném kijelenteni, hogy ezt tartom a legjobb Marvel filmnek. Az Amerika Kapitány egyben pl. nagyon szerettem a '40-es évek hangulatot, a kettőben a Bucky-szálat, a Thor 1-2-ben az egész északi mitológia vonalat...
Az Avengers első része szintén tetszett, a másodikra még nem bírtam rávenni magam.
És ezt csak csendben és halkan: a Vasember filmek közül csak az elsőt láttam, és az se nyert meg, kicsit se. :#-)
Az Ant-Manre viszont kíváncsi vagyok, csak időm nem jutott rá egyelőre.

--------

Már egy-két hete tervezem az újranézését, ideje volna.

Egy egyetemi professzorról szól, aki épp költözik el a városból, a kollégái (akad köztük biológus, antropológus stb.) és egy diákja elmennek hozzá, hogy valamiféle magyarázatot csikarjanak ki belőle, mivel nem értik a hirtelen távozását. A fickó végül bevallja, hogy tíz évnél hosszabb időt nem tölthet sehol, mert lassan gyanússá válna, hogy nem öregszik, ő ugyanis *dobpergés* idestova kb. 14 000 éve született.
Persze a kollégák nem hisznek neki, de aztán elindul a beszélgetés és az ötletelés arról, hogy pusztán elméleti szempontból lehetséges és tudományosan magyarázható lenne-e egy ilyen jelenség.
A film szinte egésze a félig kipakolt nappaliban, a bedobozolt cuccok közt játszódik - néha, ha jól emlékszem, a költöztetők is felbukkanak :P -, és csak beszélgetnek a szereplők, többnyire nyugodtan, bár közben érezhetően növekszik a feszültség, főleg bizonyos témák, pl. vallás esetén.
A zárt tér és a statikusság ellenére - szerintem - végig érdekfeszítő tud maradni. Az egyik legemlékezetesebb sci-fi élményem. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 04 (péntek), 15:29 
Billentyűzetgyilkos

Számomra a GotG fő pozitívuma az, hogy szép színes :D De nem értem, hogy akik szerint az egyik legjobb Marvel film (mert hogy vannak ilyenek), azok miért szeretik annyira, igazából indoklással nem nagyon találkoztam. Én mondjuk az Ant-Mant jobban bírtam, azon legalább elnevetgéltem. Ahhoz képest, hogy eredetileg a post credits scene miatt ültem be rá, kellemes meglepetés volt. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 03 (csütörtök), 20:53 
Tollforgató

Athe írta:
megcsináltam :3

köszi :)

Luna Black írta:
vidor: pacsiiii :D (mondjuk a múltkor megkérdezte a legjobb barátnőm, hogy de mégis mit szeretek benne, de fél perc nyüszögésen kívül nem igazán kapott számára elfogadható választ : D)
...
(Egyébként amit rendszeresen elfelejtek hozzávenni, az a Guardians of the Galaxy. Valahogy annyira kilóg a többi közül...)

Ment a képzeletbeli high 5 :yes: Én személy szerint regényt tudnék írni arról, hogy miért Bucky a kedvencem :mrgreen:

Na nálam az a film iszonyatosan mellément. Nagyon utáltam, borzalmas volt. Kb. minden mp-ben lestem, hogy még mennyi van hátra a végéig xD Ilyenkor azért nagy kár, hogy nem tudsz átugrani egy-egy filmet, mert szívem szerint ezt abszolút kihagytam volna. De ugye kell az egész nagy sztorihoz :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 03 (csütörtök), 20:41 
Fanficbúvár

Luna Black írta:

Egyébként amit rendszeresen elfelejtek hozzávenni, az a Guardians of the Galaxy. Valahogy annyira kilóg a többi közül...)

Tényleg! :shock: Én is kifelejtettem a sorból, pedig szintén tetszetős kis mozi volt. :D Úgy értem... M-m-m-m-mosómedve?!?!?!?! :D

Illetve a pici Groot imádnivaló volt a végén. :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 03 (csütörtök), 17:27 
Fanfic-faló

vidor írta:

szerk.: ú, valamiért 3x ment el a hsz, valaki lenne olyan kedves majd törölni? Bocsi, nem tudom, hogy hoztam ezt össze :oops:

megcsináltam :3

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 03 (csütörtök), 16:15 
Billentyűzetgyilkos

vidor: pacsiiii :D (mondjuk a múltkor megkérdezte a legjobb barátnőm, hogy de mégis mit szeretek benne, de fél perc nyüszögésen kívül nem igazán kapott számára elfogadható választ : D)

Katja: az én agyam is, csak a páros más :D (Steve/Bucky forever, elrabolták a lelkem, kész, vége.)

Idézet:
Hú, azt hiszem még a Dr. Strange jön jövőre, meg a Deadpool az tuti, de azt nem tudom, hogy most az bele fog e illeszkedni az univerzumba, vagy marad külön. Elvileg bele kéne, de aztán ki tudja.

Mármint a Deadpool? Annak a jogai is másnál vannak, ha jól értettem egy teljesen különálló valami, de aztán annyira meg nem vagyok ezekkel tisztában, a fene se tudja követni, ki, mikor, mit és kivel... :D

(Egyébként amit rendszeresen elfelejtek hozzávenni, az a Guardians of the Galaxy. Valahogy annyira kilóg a többi közül...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 03 (csütörtök), 15:51 
Tollforgató

Rosa írta:
A Bucky x Natasha felállás lehetett érdekes a Vörös Szoba idejében

(És uramisten, Suicide Squad... S u i c i d e S q u a d - whoaaaah, de kíváncsi vagyok rá)

Én inkább erre gondoltam, mármint ugye, hogy ott volt a kiképzői között, szerintem ez tök érdekes. Már ha magát a románcot nem is nézzük, szerintem iszonyat sok párhuzam van a két karakter közt, már csak ettől is érdekes az egész. De ahogy most állunk, tuti nem lesz belőle semmi.

Úúú, igen azt én is :taps: (Bár a mostani BvS trailer csak elvette a kedvem, nagyon, attól a filmtől. Annyira béna lett, sajnos. Pedig reménykedtem...)
De a Suicide squadot nagyon várom, mert az jónak tűnt, meg hát Harley Quinn :D Jared Leto meg nekem eladta Jokert a trailer alapján, kíváncsi leszek erre a verzióra, mert ilyet még nem láttunk.

szerk.: ú, valamiért 3x ment el a hsz, valaki lenne olyan kedves majd törölni? Bocsi, nem tudom, hogy hoztam ezt össze :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 03 (csütörtök), 15:05 
Fanficbúvár

Suicide Squad! :xx: :xx: :taps: :taps: :yes: :yes:

Igen, ebből már lejött, hogy várom én is. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 22:32 
Írópalánta

*lelkesen jelentkezik Tim Burton seregébe*

Nem hiányzott a szerelmi szál számomra egyik Marvel-filmből sem, épp elég prögős a karakterek dinamikája enélkül is... illetve vannak slash shipjeim, de na :mrgreen:

A Brutashától rosszul vagyok, szerintem nagyon lealacsonyítja Natashát a "szegény megmentendő társ" szintjére, grrr >< A Clintasha halál édesen volt felvezetve, és szerintem iszonyat jól kiegészítették egymást, a Steve x Natasha meg elég gyorsan elvérzett sajnos. A Bucky x Natasha felállás lehetett érdekes a Vörös Szoba idejében (bár a képregényt - szánom-bánom minden vétkem - nem olvastam).

Én Peppert... nem igazán kedveltem... nyeh... mármint mi a bánatért hagyja magára Tonyt, mikor a legnagyobb szüksége lenne rá? Élő személyek esetén is felmegy bennem a pumpa, ha ezt csinálják egymással, hát még ha szereplőkről van szó ><

Loki :xx: Thor *-* Ühm, szívem csücskei :D Nagyon várom a Thor 3-at, meg az összes Marvel filmet a közeljövőben :mrgreen:

(És uramisten, Suicide Squad... S u i c i d e S q u a d - whoaaaah, de kíváncsi vagyok rá)
Meg a készülődő Tarantino-film (Aljas nyolcas) miatt is tűkön ülök _csonti_

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 22:15 
Tollforgató

Katja írta:
Óóó, igen! a Pepper megjegyzéssel maximálisan egyet értek! :D
És a Thor-ral is. Kövezettek meg érte, de nem kedvenceim a szőke istenségről szóló filmek. Max Loki miatt nézem meg. De őt is inkább a Bosszúállókban kedveltem jobban.

Viszont ez a Nat/Hulk szál... Ismerem az alapanyagot annyira, hogy tudjam, ilyen NINCS a képregényekben. És ha már tényleg bele akarják vinni az eredetit, nagyon-nagyon össze fogja kutyulni a szálakat ez, ha elérünk a cselekményben addig a pontig.

Apropó! Hogy is jönnek a folytatások? Először az AK3, aztán...?

Pacsit! Mentsük meg Peppert! :haha:
Én bírom Thort, szerintem iszonyat sokat fejlődött a karaktere az 1. film elejéhez képest, talán a legtöbbet a hősök közül. Meg szerintem akadnak iszonyat jó beszólásai, én fetrengek rajta. Lokit én is szeretem, de nekem ink. a 2. filmben jött be a karaktere, addig nem igazán értettem a rajongást körülötte. Ok, Tom Hiddelston persze, én is imádom és a játékát élvezet nézni, de maga Loki nem nőtt a szívemhez, csak a Dark World után.

Jaj, ne is mond! Bár én csak felületesen ismerem a képregényeket, annyiról tudok, hogy Natasha cannonban együtt volt Clinttel, meg Buckyval is - na ez roppant érdekes lenne, ha jól megcsinálnák, de ugye erre nincs esély.

Hú, azt hiszem még a Dr. Strange jön jövőre, meg a Deadpool az tuti, de azt nem tudom, hogy most az bele fog e illeszkedni az univerzumba, vagy marad külön. Elvileg bele kéne, de aztán ki tudja. Utána már nem tudom pontosan, hogy melyik, de valószínű a Thor 3-nak kéne, mert az is előre volt ugye vetítve.

Luna Black; imádom az ikonod :x :x Bucky a kedvencem az egész mcu univerzumból! >:D<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 18:06 
Fanficbúvár

Ezek szerint csak az én agyam kerítőnősködik folyamatosan? X :haha: :haha:

Más:

Tim Burton rajongók akadnak itt? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 17:29 
Billentyűzetgyilkos

*bepof*

Katja írta:
És tegye a szívére a kezét mindenki... Ne mondjátok, hogy nem gondolkodtatok el egy pillanatra legalább egy Natasha-Steve párosításon.

A szívemre teszem a kezem... és mondom, hogy nem. :D Legalábbis romantikus szempontból semmiképp. De a barátságukat nagyon szeretem. ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 16:26 
Fanficbúvár

Óóó, igen! a Pepper megjegyzéssel maximálisan egyet értek! :D
És a Thor-ral is. Kövezettek meg érte, de nem kedvenceim a szőke istenségről szóló filmek. Max Loki miatt nézem meg. De őt is inkább a Bosszúállókban kedveltem jobban.

Viszont ez a Nat/Hulk szál... Ismerem az alapanyagot annyira, hogy tudjam, ilyen NINCS a képregényekben. És ha már tényleg bele akarják vinni az eredetit, nagyon-nagyon össze fogja kutyulni a szálakat ez, ha elérünk a cselekményben addig a pontig.

Na, ezt aztán jól "megaszondtam". :yes:

Apropó! Hogy is jönnek a folytatások? Először az AK3, aztán...?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 15:18 
Tollforgató

Katja írta:
Vasemberben ott volt nekünk Pepper, hogy izguljunk értük.
Thor nyilvánvaló.
Hulk szintúgy.
És tegye a szívére a kezét mindenki... Ne mondjátok, hogy nem gondolkodtatok el egy pillanatra legalább egy Natasha-Steve párosításon. Még ha ezt az elképzelést a Bosszúállók2-ben ki is végezték...

Pepper jobban járna Tony nélkül, de most tényleg. Minden respectem az övé, hogy képes elviselni.
Na igen, a Thornál is néztem, hogy ok, de ők mégis miért "szeretik" egymást. Semmi értelme, szintén. Hacsak Jane nem Thor izmaiba szerelmes... xD
Hulk - na ez kimaradt, nem igazán vagyok vevő az Edward Norton féle Hulkra. Bírom a palit, de nem Banner.
A szívemre teszem, és eskü, hogy nem :D
Ha már romantikus szál, akkor ami nálam működött (volna), az Hawkeye/Black Widow - de hát ugye, ezt már cseszhetjük... :|| $fal Végül is tök mind1, hogy elvoltak szórva 2 filmen keresztül a morzsák, jól beintettek saját maguknak. Na azt a f*s Hulk/Natasha szálat sose fogom megbocsájtani, a sikítva menekülős kategória.
Nem kéne olyanokat a filmekbe írni, amit nem tudnak, és lássuk be, nagyon nem értenek a romantika írásához. Mert még csak nem is azért vagyok mérges, mert benne van, hanem AHOGY benne van. Iszonyatosan béna a kivitelezés, helyette építhetnék jobban a karaktereket, mindenki jobban járna. De ez csak személyes vélemény, of course.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 14:59 
Fanficbúvár

vidor írta:
Katja írta:
Kell egy romantikus szál, hogy a nők is bemenjenek a moziba érte. ;)

Ugye ez csak vicc volt?
2015ben nagyobb sztereotípiát elképzelni nem tudok...

Persze, hogy az volt! :haha: :haha: :haha: Magam is imádom a Marvel-filmeket! De az tény, hogy ma már minden filmbe beleszőnek legalább egy vékony romantikus-szálat. Még a Marvel univerzum remekeibe is.

Vasemberben ott volt nekünk Pepper, hogy izguljunk értük.
Thor nyilvánvaló.
Hulk szintúgy.
És tegye a szívére a kezét mindenki... Ne mondjátok, hogy nem gondolkodtatok el egy pillanatra legalább egy Natasha-Steve párosításon. Még ha ezt az elképzelést a Bosszúállók2-ben ki is végezték...

Hogy kell-e a filmekbe egy ilyen szál? Nem tudom. Nem érzem úgy, hogy kevésbé élvezhetőbb lenne, ha nem figyelhetnénk a szereplők keringőzését egymás körül, bár néha már bosszantóan ügyetlen tud lenni, amikor túl nagy hangsúlyt fektetnek rá egy alapvetően akció-nak szánt filmben.

Hogy miért teszik mégis bele?
Szintén csak nem tudom. Ezt bizonyára nálam okosabb, a filmkészítéshez jobban értő emberek biztosan meg tudják magyarázni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 02 (szerda), 14:32 
Tollforgató

Katja írta:
Kell egy romantikus szál, hogy a nők is bemenjenek a moziba érte. ;)

Ugye ez csak vicc volt?
2015ben nagyobb sztereotípiát elképzelni nem tudok...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 408 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra