Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 december 04 (szerda), 9:25

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7775 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 156  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sorozatfüggők Birodalma
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 07 (hétfő), 9:24 
Ó-nagy-admin "on stage"

birokatalin írta:
Én még csak az első részt láttam ebből az évadból, szerintem elég uncsi volt, bár Aria az elején brutál volt. :D Arra volnék nagyon kíváncsi (nem tudom, hogy az eddigi részekből kiderült-e), hogy ki lehet Havas John apja. Mert ha Lyanna az igazi anyja akkor csak arra tudok gondolni, hogy az apja Robert Baratheon, mivel ők együtt voltak.... Kinek mi a véleménye erről?

Nem mondták még ki, de Rhaegar Targaryen. Egy év vagy kicsivel több telik el azután, hogy Lyanna eltűnik (vagy elrabolják vagy megszökik a herceggel, ez még kérdéses, bár könyv alapján az utóbbi tűnik valószínűbbnek), addig, hogy Ned rátalál. Az időtényező miatt csak Rhaegar lehet az apa.
Robert és Lyanna el voltak jegyezve, de igazán nem ismerték egymást. Az a Lyanna, akit Robert elképzelt magának, és akinek az emlékét szerette, nem a valós Lyanna volt. Lyannának meg nem voltak illúziói Roberttel kapcsolatban, tudta, mekkora nőcsábász, és tudta, hogy van már törvénytelen gyereke is, minimum egy.

---

Game of Thrones 7x04

Ó, Bran. :-( És Meera. :cry:
De Legalább Kisujj egyre jobban érzi a vesztét.
Három Stark egyszerre a képernyőn. :xx: Sansa és Arya találkozása nagyjából az volt, amit vártam a két karaktertől, figyelembe véve a régi kapcsolatukat. Jó, hogy Ned halálát nem hánytorgatták fel, pedig adta volna magát.
Az, hogy Aryát nem ismerik meg az őrök, és nem akarják beereszteni, jó párhuzam volt az első évaddal, mikor a Királyvárban játszották el vele hasonlót.
Theon... :mrgreen: Szerencsétlen partra húzza a csónakot, megfordul és... hopp, Jon. Az pozitívum, hogy most már nem akarta szépíteni a szerepét Yara elfogásában.
Ideje volt, hogy Bronn most már szöveget is kapjon az évadban. =))
A csata pedig egyszerűen :beee: :taps: Sárkány a harcmezőn... Tyrion ahogy izgult Jaimeért... Drogon sérülése... Abban biztos voltam, hogy pont ezt a sárkányt, Dany kis kedvencét úgyse iktatják ki, de azért így is izgalmas volt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 07 (hétfő), 8:09 
Tollforgató

Én még csak az első részt láttam ebből az évadból, szerintem elég uncsi volt, bár Aria az elején brutál volt. :D Arra volnék nagyon kíváncsi (nem tudom, hogy az eddigi részekből kiderült-e), hogy ki lehet Havas John apja. Mert ha Lyanna az igazi anyja akkor csak arra tudok gondolni, hogy az apja Robert Baratheon, mivel ők együtt voltak.... Kinek mi a véleménye erről?

"Hiszek a tündérekben! Hiszek! Hiszek!" (Pán Péter)

"A szépség belülről fakad" (Hasfelmetsző Jack)
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
"Minden csoda alapja a szeretet."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 01 (kedd), 21:18 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:
Ami nem tetszett:
Sok dolog kapkodós lett. Még Casterly rock ok, de hogy Égikert elé megérkeztek a Lannister seregek, után pedig már hipp-hopp Jamie meglátogatja Lady Olennát (aki természetesen várja), nekem valahogy kurta-furcsa volt.

És igen. Ha még Tywin Lannister élne, akkor nem csodálkoznék, hogy ilyen jó stratéga. De Cersei? Nane!

Casterly-hegytől és Égikerttől látványra vártam sokkal többet. Legalább egyetlen távoli vágóképet, ami egy kicsit jobban hasonlít mondjuk erre. Amin látszik, hogy ez tényleg egy nagy és gazdag nemesi ház ősi vára. :?

A stratégia kapcsán azzal nyugtatom magam, hogy ezt nem Cersei tervezte meg így, hanem Jaime és főleg Randyll Tarly. Nagyon remélem, hogy a sorozatkészítők nem úgy gondolták, hogy ezt Cersei eszelte ki, mert az tényleg hihetetlen lenne. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 01 (kedd), 16:55 
Szárnybontogató

Assa írta:
Game of Thrones 7x03

Imádtam Jon jeleneteit. :D Ilyen a sorozat esetében még talán sosem volt, legalábbis nem ennyire. (Esetleg a 6. évados reunion lehet versenyben.)
Bár az eddig még minden karakternek jót tett, ha Tyrionnal együtt szerepelhettek.
Mondjuk végig azt vártam, hogy legyen valami Jonnal és a sárkányokkal, de talán majd legközelebb...

Bran kezdi egyre inkább elveszíteni az emberi mivoltát. Szomorú ilyennek látni. :-( Bár, ha tényleg mindent lát(ott), akkor cseppet se csoda.

Sansa előtt viszont le a kalappal, egyelőre (amíg nem fordul Jon ellen). Kisujj esélyesen abba szalad majd bele, hogy mégse számol minden eshetőséggel, és éppen vele kapcsolatban nem.

Olenna halála méltó volt a karakterhez. És tetszett a beszélgetés Jaimevel, bár nagy kár, hogy ebbe az irányba vitték végül a karaktert.
Jó kontrasztot alkotott mindenesetre a Cersei-féle mérgezéses jelenettel.
Tetszett az is, hogy elővettek régebbi dolgokat, Joffrey halálát, Robb győzelmét a Suttogó-erdőben (meg eggyel korábban Tyrionnál Tywint és a Casterly-hegyi csatornákat, plusz a vastrón adósságát a Vasbank felé).

Euron+Jaime =))

Viszont, oké, hogy meg kell gyengíteni Danyt, de a Lannistereknek kezdenek túl jól és túl könnyen alakulni a dolgai.

Bizonyos tekintetben csalódás volt a számomra ez a rész, másfelől viszont voltak benne zseniális jelenetek.

Ami tetszett:
Daenerys-Jon-Tyrion jelenetei. Remek párbeszédek, élvezet volt nézni. Főleg azt, hogy Tyrion hogyan lavírozik kettejük között. Ser Davos bemutatása aranyos volt :)

Örülök, hogy Samnek sikerült Jorah-t megmenteni, kíváncsi leszek mindkettejük további sorsára.

Sansa nagyon tetszett, ezek szerint a septák nem csak hímezni tanították :)

Cersei bosszúja szerintem elég találóra sikerült.

Lady Olennát sajnáltam, hogy meghalt, mert nagyon jó jelenetei voltak, ez az utolsó pedig az egész megkoronázása volt! Érdekel, hogy lesz-e hatása Jamie-nél, már abból a szempontból, hogy most már tudja, Sansa nem tehet Joffrey haláláról, tehát, ha eddig ellenségének is tekintette, most ez változhat.

Ami nem tetszett:
Sok dolog kapkodós lett. Még Casterly rock ok, de hogy Égikert elé megérkeztek a Lannister seregek, után pedig már hipp-hopp Jamie meglátogatja Lady Olennát (aki természetesen várja), nekem valahogy kurta-furcsa volt.

A Vasbank jelenléte nekem furcsának hatott, leginkább az, hogy személyesen elmentek, bár Mark Gatiss hangját imádom, szóval összességében örültem. :haha:

És igen. Ha még Tywin Lannister élne, akkor nem csodálkoznék, hogy ilyen jó stratéga. De Cersei? Nane!

"Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 31 (hétfő), 10:41 
Ó-nagy-admin "on stage"

Game of Thrones 7x03

Imádtam Jon jeleneteit. :D Ilyen a sorozat esetében még talán sosem volt, legalábbis nem ennyire. (Esetleg a 6. évados reunion lehet versenyben.)
Bár az eddig még minden karakternek jót tett, ha Tyrionnal együtt szerepelhettek.
Mondjuk végig azt vártam, hogy legyen valami Jonnal és a sárkányokkal, de talán majd legközelebb...

Bran kezdi egyre inkább elveszíteni az emberi mivoltát. Szomorú ilyennek látni. :-( Bár, ha tényleg mindent lát(ott), akkor cseppet se csoda.

Sansa előtt viszont le a kalappal, egyelőre (amíg nem fordul Jon ellen). Kisujj esélyesen abba szalad majd bele, hogy mégse számol minden eshetőséggel, és éppen vele kapcsolatban nem.

Olenna halála méltó volt a karakterhez. És tetszett a beszélgetés Jaimevel, bár nagy kár, hogy ebbe az irányba vitték végül a karaktert.
Jó kontrasztot alkotott mindenesetre a Cersei-féle mérgezéses jelenettel.
Tetszett az is, hogy elővettek régebbi dolgokat, Joffrey halálát, Robb győzelmét a Suttogó-erdőben (meg eggyel korábban Tyrionnál Tywint és a Casterly-hegyi csatornákat, plusz a vastrón adósságát a Vasbank felé).

Euron+Jaime =))

Viszont, oké, hogy meg kell gyengíteni Danyt, de a Lannistereknek kezdenek túl jól és túl könnyen alakulni a dolgai.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 27 (csütörtök), 20:30 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:

A Nymeriás jelenetet én nem értettem pontosan. Azért nem ment vele, mert Arya már nem az az Arya, aki egykor volt, esetleg Nymeria választja inkább a szabad életet, de ha ez utóbbi, akkor ennek mi a jelentősége Arya szempontjából? Esetleg Nymeria azért nem tart vele Deresbe, mert Arya sem tartozik már oda? Úgy érzem, volt mondanivalója annak a jelenetnek, de én nem értem :oops:

Ahogy néztem, mindenfelé nagy vitatéma, hogy Arya ezek után továbbmegy-e Észak felé, vagy mégis visszafordul délnek, mert magára is érti, amit Nymeriának mondott.
Szerintem azt jelenti, hogy mindkettőjük sorsa más irányba fordult, mióta elváltak az útjaik, meg is változtak. Nymeriának már itt a helye az új falkájával.

Kokapu írta:

Kisujjra viszont kíváncsi vagyok, nekem úgy tűnt, mintha fel akarná mérni Jont.

Nekem az járt a jelenet közben a fejemben, hogy most leteszteli, lehet-e még valami haszna Jonból, pl. hozzásegíti Sansa megszerzéséhez, és akkor ráér csak utána kiiktatni, vagy jobb lenne mielőbb megszabadulni tőle. :P
Azért úgy tűnik, kicsit lehagyták most az események (és akkor még érkezik Arya meg Bran az új képességeivel, plusz Bran új infókkal is, amik abszolút készületlenül érik majd; Bran akár a múltbéli kavarásait is leleplezheti, mondjuk a szerepét Ned halálában), és ő is érzi, hogy Észak nem neki való terep. Kíváncsi vagyok, mire megy (remélem, most már nem sokra :twisted: ).

Kokapu írta:

Qyburn nem tudom, hogy mire számít? Drogon majd megáll neki, odatartva a mellkasát, hogy "ide lőjetek"? Ha ezzel a dárdával tényleg sikerül nekik sárkányt ölni, az elég gáz lesz.

Én attól tartok, összejön, csak, hogy ezen a fronton is megnehezítsék Danyék helyzetét. Bár jobban örülnék, ha pofára esnének vele.
Túl korai lenne kiiktatni egy sárkányt. A Mások ellen úgyis biztos odaveszik majd egy. Csak hogy zombisárkány lehessen belőle. :dragon:

Kokapu írta:

Ja, és igen, ha Ser Jorah túléli Sam gyógymódját, kíváncsi leszek, milyen céllal történik? Milyen szerepe lesz vajon annak, hogy él?

Remélem, összejön Danyvel Jon helyett. xDDD Sose shippeltem őket, de ha választani kell, százszor inkább Jorah/Dany, mint Jon/Dany.
Komolyra fordítva, fogalmam sincs, milyen jelentősége lehetne a részvételének a továbbiakban. Piros pont Samnek, vagy bizonyíték, hogy a szürkehám gyógyítható (ami szép és jó, csak közben jönnek a Mások)...? Kell, hogy legyen majd még valami ezen kívül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 27 (csütörtök), 15:47 
Szárnybontogató

Assa írta:
Game of Thrones 7x02

Hát, jól végigbeszélgették ezt a részt.

Tényleg, a párbeszédek zseniálisak voltak :)

Az, hogy Arya nem tudta meg, hogy Jon lett a király, annál is furcsább, mert előtte ugye az Ikreknél dekkolt, ott azért hallhatta volna.
A Nymeriás jelenetet én nem értettem pontosan. Azért nem ment vele, mert Arya már nem az az Arya, aki egykor volt, esetleg Nymeria választja inkább a szabad életet, de ha ez utóbbi, akkor ennek mi a jelentősége Arya szempontjából? Esetleg Nymeria azért nem tart vele Deresbe, mert Arya sem tartozik már oda? Úgy érzem, volt mondanivalója annak a jelenetnek, de én nem értem :oops:

Kisujjra viszont kíváncsi vagyok, nekem úgy tűnt, mintha fel akarná mérni Jont. Vajon meddig kavarja még a khmm levest?

Szürke Féreg és Missandei jelenetén ki voltam akadva. Mondtam is közben, hogy nem hiszem el, hogy erre van 5 perc, mikor alig van valami hátra a sorozatból...! Értem én, hogy kellenek a mellek a sorozatba, de akkor is...

Ellaria remélem megkapja a méltó büntetését Cerseitől, Myrcelláért :D

Qyburn nem tudom, hogy mire számít? Drogon majd megáll neki, odatartva a mellkasát, hogy "ide lőjetek"? Ha ezzel a dárdával tényleg sikerül nekik sárkányt ölni, az elég gáz lesz.

Euron máris szimpatikus lett, hogy megszabadított rögtön két homokkígyótól is :D

Ja, és igen, ha Ser Jorah túléli Sam gyógymódját, kíváncsi leszek, milyen céllal történik? Milyen szerepe lesz vajon annak, hogy él?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 24 (hétfő), 20:59 
Ó-nagy-admin "on stage"

1wolfgirl1 írta:
Amellett, hogy nagyon kíváncsi vagyok, milyen jellemet írnak neki, kicsit azért elszomorított, milyen reakciók is érkeztek a BBC videója alá, mennyire nem örülnek annak, hogy a Doktor nő lesz.

Csak az első egy-két napban figyeltem a véleményeket, akkor is főleg reakcióvideókat néztem youtube-on, azok - akkor még - döntően pozitívak voltak (sok "still not ginger"-rel xD ). Később biztos érkezett másféle is.
Egyéb oldalakon viszont én is láttam negatív vagy támadó megnyilvánulásokat. Meg óvatosakat. És egy csomó nagyon aranyosat. :mrgreen:
Kíváncsi vagyok, milyen lesz az új Doctor, és egyáltalán mit szánnak neki.

1wolfgirl1 írta:
Capaldi azért hiányozni fog - a tizedik évad elég erősre sikeredett összességében; Billt imádtam, mint utazótárs, nekem Clara után egyenesen felüdülés volt (szegénykémet nem nagyon sikerült megkedvelnem, pedig igyekeztem benne a jót meglátni), és mellette Tizenkettes is kapott egy újabb színezetet. Még szívesen végignéztem volna a párosukkal egy évadot... :(

Megmondom őszintén, én nem sokat láttam Capaldiból, és azt hiszem ennek főleg Clara az oka. A 8x04-es résznél álltam le annak idején a sorozat nézésével. Pedig az, meg az előtte lévő még kimondottan tetszett is. Aztán mégis csak halogattam és halogattam... Új companion jött, gondoltam ennek örömére pótolom az elmaradást, de az két évadnyi Clarát jelentett volna. Így nem lett belőle semmi.
Most megint úgy vagyok vele, hogy talán fel kellene zárkóznom, vagy legalább Billt megnézni, hátha őt megkedvelem...

Igyekeztem megkedvelni Clarát is, de nem sikerült, egyszerűen érdekelni se tudott.
Nekem ő már... túl sok volt.

Pedig több korábbi companion - szinte az összes - köré szőttek valami mítoszt, és az működött. Rose mint "Bad Wolf", DoctorDonna, Amy "The Girl Who Waited", akár 2000 évet is a Pandoricában, "The Last Centurion" (plusz, ugye, River). Mind jó sztori volt, mindet rendesen felépítették...

... és úgy éreztem Clarával mindet túl akarják licitálni. Eleve úgy vezették be, mint aki szuperkülönleges és szupertitokzatos és akitől rögtön hasra kell esni. Emiatt képtelen voltam igazán szimpatikusnak látni, ráadásul túlságosan is a középpontba került, és nekem egyszerűen nem működött a dinamika közte és a Doctor között. Mindig azt éreztem, hogy ez inkább már Claráról szól, mert ő az "Impossible Girl-húúú"... hát, kösz nem. :roll:
Az összes régi évadból, a régi társakkal csomó emlékezetes epizódot tudok felidézni még most is.
A Clara+Tizenegyedik korszakból talán három villan be halványan, de azokról sem tudom, miről is szóltak tulajdonképpen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 24 (hétfő), 13:42 
Fanficbúvár

Assa írta:
13. Doktor? :D

Én örültem neki, a hajszínt is kezdem lassan megszokni. (Legutóbb barnán láttam szerepelni az illetőt.)

Megkésve bár... :-D
Én is nagyon örültem neki, bár annyira nem hökkentem meg, mivel tettek rá pár utalást az utolsó részben, plusz az is várható volt, hogy Chibnall, mint brand new showrunner, valaki olyan mellett fogja letenni a voksát, akivel annak előtte is dolgozott. *látványosan a Broadchurch felé tekint*
Amellett, hogy nagyon kíváncsi vagyok, milyen jellemet írnak neki, kicsit azért elszomorított, milyen reakciók is érkeztek a BBC videója alá, mennyire nem örülnek annak, hogy a Doktor nő lesz. Akkor sem értettem, most sem fogom megérteni, szerintem ennyi változatosság igenis kell, főleg, hogy az utolsó részben pont azt boncolgatta a Tizenkettedik Doktor és Bill, hogy az időlordok esetében nem tesznek különbséget férfi és női nem között. (Bár ennek ellenére volt egy-két olyan utalás pont, hogy nagyon nem így van - a Generális reinkarnálódása és az azt követő megjegyzés a férfiakra :"D) De hát mondjuk ez már csak olyan, hogy kinek a pap, kinek a papné, kinek meg a paplan...
Capaldi azért hiányozni fog - a tizedik évad elég erősre sikeredett összességében; Billt imádtam, mint utazótárs, nekem Clara után egyenesen felüdülés volt (szegénykémet nem nagyon sikerült megkedvelnem, pedig igyekeztem benne a jót meglátni), és mellette Tizenkettes is kapott egy újabb színezetet. Még szívesen végignéztem volna a párosukkal egy évadot... :(

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 24 (hétfő), 13:07 
Ó-nagy-admin "on stage"

Game of Thrones 7x02

Hát, jól végigbeszélgették ezt a részt. Arya jelenetei tetszettek. Aranyos volt, hogy sorra összefut a régi ismerősökkel, már csak Gendry hiányzott. De hogy nem tudta, hogy Jon Észak királya?! :shock: Ez azért még mindig elég friss dolog ahhoz, hogy délebbre pletyka legyen.

Kisujj+Jon: végre valaki! Kezdetnek jó volt ennyi... :twisted:

Azt azért sajnáltam, hogy a flottát elküldték Sárkánykőről, megnéztem volna egy Jon-Theon találkozót. :?
És Theon. :cry: Ramsay bizonyos értelemben még mindig él.

Az Őrség lusta levelet írni, vagy...? Megették az összes hollót? Bran nem akarja, hogy szóljanak? Elindultak Deres felé Meerával és majd odaérnek...? :-?

És Sam megint vidám kis jelenetet kapott. Átvezetni, ami Jorah-val művelt a piteevésre... hát, kösz. $sick
Egyébként furcsa, hogy évszázadokon keresztül azt mondták dolgokra, hogy nem, lehetetlen, olyan nincs... Sam viszont éppen olvasta egy könyvben, vagy éppen megtalálja a könyvet, amiben ott a válasz.

Euron belépője látványos volt, a csatán viszont sokat dobott volna, ha jobban ki lehet venni, mi is történik, de így, hogy két Greyjoy flotta harcol, és mindenki ugyanolyan cuccban van, ráadásul éjszaka...

És ha már Sárkánykő meg találkozók: Jon és Tyrion legalább lesz. :D Jó, hogy nem felejtették el az első évados ismeretséget, és hogy elvileg kedvelik egymást.

És közeledik a Jon/Dany is... csudába... bár ne lenne, ami, gondolom, úgyis lesz...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 23:20 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:
Azt nem értem, hogy Bran elvileg tudja, hogy ha átmegy a falon, akkor az Éjkirály utána tud menni. Akkor miért?
Bár, ha tényleg úgy fog történni, ahogy Sandor látta a tűzben, akkor végül is a mások egyszerűen megkerülik a Falat, ha jól értettem? Azért nem vagyok benne biztos...

Talán túlságosan fontos, hogy túlélje, azok miatt a dolgok miatt, amiket megtudott a látomásaiból . Pl. a Mások teremtéséről, és ki tudja mi minden egyébről még velük kapcsolatban, ami a háborúban hasznos lehet.
(És valószínűleg Howland Reed már nem lesz, így ő az egyetlen, aki ismeri Jon valódi származását.)

A Mások többfrontos támadást tervezhetnek, és a Keleti Őrség csak az első célpont.
(Bár elvileg a másik végén, az Árnyéktoronynál könnyebb lenne megkerülni a Falat; de az tény, hogy a Keleti Őrség közelebb van nekik, ha ezek azok a holtak, akik Rideghon felől jönnek.)
Szerintem mindenképpen el akarják pusztítani a Falat, most főleg, hogy fegyverük is van hozzá. És milyen jól nézne ki az a jelenet, ahogy leomlik... :shock: :taps: Biztos nem hagyják ki.

Kokapu írta:

Remélem, Jamie-nek kinyílik végre a szeme...

Már nem merek reménykedni. :-( Ha az Aerys legőrültebb tervét megidéző robbantósdi után nem hagyta ott, nem tudom, mi kellene még, hogy megtegye. :roll:

Kokapu írta:

Euronnál színész váltás volt?

Nem, csak megnyírták, plusz az új frizura mellé új ruhát is kapott. :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 22:31 
Szárnybontogató

Assa írta:
Game of Thrones 7x01

Hát elkezdődött. :D

Igen! Végre! Már nagyon vártam :taps:

Nekem tetszett ez az első rész.

Arya talán kicsit elgondolkodik az ellenségen, ha látja, hogy ők is csak egyszerű emberek. Talán ezzel bölcsebb lesz a karakter. Legalábbis remélem :-D Amúgy Ed Sheeran cuki volt, ezzel a fizimiskával éppen a GOT-ba illik.

Azt nem értem, hogy Bran elvileg tudja, hogy ha átmegy a falon, akkor az Éjkirály utána tud menni. Akkor miért?
Bár, ha tényleg úgy fog történni, ahogy Sandor látta a tűzben, akkor végül is a mások egyszerűen megkerülik a Falat, ha jól értettem? Azért nem vagyok benne biztos...

Remélem, Jamie-nek kinyílik végre a szeme...

Euronnál színész váltás volt? Mintha nem ugyanaz játszotta volna...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 10:14 
Ó-nagy-admin "on stage"

Game of Thrones 7x01

Hát elkezdődött. :D

Még ha Dany szerint csak ezután fog is.

Nem volt túlzottan eseménydús rész, leszámítva az elejét. Arya szövege a frissen megözvegyült kis Lady Freynek... B-) Tudom, mondtak már ilyet is, hasonlót is, de attól még.
Bár a jelenet közben azon gondolkodom, hogy ez a tömeggyilkosság egy kicsit azért talán sok, kezd nagyon mélyre merülni a karakter, főleg a korához képest. De majd meglátjuk. Azt egyelőre nem igazán értem, a fiatal katonákkal való találkozásból mit akarnak kihozni. Kontrasztnak van ott, az ellenségkép árnyalásának... vagy rátámadnak később... vagy reggelre simán csak halottak lesznek... :-?

Sansa és Jon jelenetei érdekesek voltak, még mindig nagyon jó Starkokat együtt látni a képernyőn, akkor is, ha épp nem értenek egyet. Sansa és Kisujj is :yes:

A Fellegvár még mindig jól néz ki, és tetszik, hogy kicsit be lehet pillantani a tanítványok életébe - még ha nem is olyan kellemes bepillantás. Viszont hiába hangoztatta az a nagymester, hogy a Fal állt a Hosszú Éjszaka, meg a Hódítás és Robert lázadása alatt is, és mindig állni fog... mert Bánatos Edd valószínűleg épp aláaknázta azzal, hogy Brant keresztülengedte rajta az Éjkirály jelével. :deathstar:sw

Euron kivételesen emlékeztetett a könyves verziójára (akit mondjuk sosem kedveltem), de Cerseihez ez kellett, és így kicsit legalább érdekesebb jelenség.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 8:37 
Sztorihajhász

Orphan Black, alias Sötét Árvák utolsó évad valaki? Szerintem nagyon jó, lassan kezdenek összeérni a szálak és kíváncsi vagyok, hová fognak kifutni.

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 0:47 
Ó-nagy-admin "on stage"

13. Doktor? :D

Én örültem neki, a hajszínt is kezdem lassan megszokni. (Legutóbb barnán láttam szerepelni az illetőt.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 01 (szombat), 10:26 
Sztorihajhász

birokatalin írta:
Tegnap este megnéztem a PLL utcsó két részét, és hát, hogy is mondjam... Nem lepett meg, hogy kicsoda is AD gondoltam én, hogy ott Spencerrel nem stimmel valami, bár mondjuk egy ilyen csavarra nem számítottam. Ez a család ennél kesze-kuszább már nem is lehetne. Majdnem falba vertem a fejem, mikor kiderült, hogy Alex együtt volt Tobyval, de végül csak megnyugodtam. :) Na és Mona! Imádom őt komolyan, ő a legjobb. Nagyon fog hiányozni a sorozat, de biztos megnézem még.
Valaki másnak esetleg valami vélemény?

Engem sem lepett meg a dolog, még az sem, hogy megint előhúztak egy újabb családtagot a kalapból. A másfél órából igazából egy óra arra ment el, hogy Aria és Ezra most összeházasodnak-e, vagy sem, meg hogy Hanna és Caleb kibékülnek-e, vagy sem. Ja, meg ment az Emily-Alison dráma, bár szerintem ők, mint pár (sőt, mint karakterek) életképtelenek. Ja, Alison hirtelen rájött, hogy leszbikus, mi? Egész eddig a pasikat szerette, de egyik pillanatról a másikra már Emilybe szerelmes. Ez nagyon "na, akkor legyen már végre egy leszbi pár, akik együtt is maradnak" húzásnak tűnt.

Az első két évad még nagyon jó volt, aztán sajnos a sorozat süllyedt lejjebb és lejjebb. Nekem nem nagyon fog hiányozni. Jó volt, de egyszer elég volt végigkínlódni. Ez a vég meg... no comment. Olyan "utolsó pillanatban ez jutott eszünkbe" megoldásnak tűnt.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 01 (szombat), 8:40 
Tollforgató

Tegnap este megnéztem a PLL utcsó két részét, és hát, hogy is mondjam... Nem lepett meg, hogy kicsoda is AD gondoltam én, hogy ott Spencerrel nem stimmel valami, bár mondjuk egy ilyen csavarra nem számítottam. Ez a család ennél kesze-kuszább már nem is lehetne. Majdnem falba vertem a fejem, mikor kiderült, hogy Alex együtt volt Tobyval, de végül csak megnyugodtam. :) Na és Mona! Imádom őt komolyan, ő a legjobb. Nagyon fog hiányozni a sorozat, de biztos megnézem még.
Valaki másnak esetleg valami vélemény?

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 29 (csütörtök), 23:52 
Ó-nagy-admin "on stage"

Mivel megint nagyon elnémult a topik...

Underground bárki?

Ha nem, akkor csak ajánlani tudom :-D , és pár infó róla:

Két tíz részes évadból áll a sorozat. (Az elsőért nagyon odavoltam, a másodikat sok különféle elfoglaltság miatt nem tudtam hetiben nézni, hiába próbálkoztam, így csak most pótolom.)

Rabszolgaság és az abból való menekülés/menekítés a téma. (A cím is az Underground Railroadra utal.)

Izgalmasak maguk a karakterek is (legalábbis a főbb szereplők, akik több teret kapnak), a kapcsolataik - és a szituációk is, amikbe kerülnek.
Az egésznek van bizonyos (néha kevesebb, néha erőteljesebb) heist jellege, ez kicsit lazít is a dolgokon, de azért sose tesznek úgy a szereplők vagy tesz úgy a sorozat, mintha nem élet és halál múlna egyetlen rossz mozzanaton, egyetlen apró figyelmetlenségen.
Az első évad központi szála hangsúlyosabb, a másodiknál (az alapján legalábbis, amit eddig láttam belőle) inkább a több kisebb szál a lényeg, egy igazán kiemelkedő vezérfonal nélkül.
Akadnak megdöbbentő fordulatok (2x01 vége így kapásból), néha egészen hihetetlen húzások is, de a sorozat világában még ezek is működnek.

A részek felépítése néha eléggé sajátos (pl. az 1x07, ahol a gyerekszereplők szemszögéből elmesélve áll össze a rész története, vagy a 2x06, ami egyetlen szereplő több, mint 50 perces monológja).

Van némi modern beütése a sorozatnak, zenevilágban főként, de más módon is megnyilvánul néha. Van, ahol az ilyesmi zavarni szokott, itt viszont illett a sorozat atmoszférájához.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 24 (szerda), 14:25 
Betűmániákus

deee, persze. vannak kivetnivalók. én azért még naivan arra gondolok, hogy ne copy-pase-ezik az Emma verziót. ha van egy kis eszük, másmilyen vonalon indulnak el. ha nem,
akkor meg igy jártak :D nem olvastam még semmit az új évadról, de hát ugye a pénz az kell. még egy bőrt lehúzni pedig... annyi fantázia még maradt :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 24 (szerda), 7:22 
Sztorihajhász

shanon widow írta:
éééén néztem a OUAT-ot :D a korábbi részekről most nem nyilatkoznék, mert azok valamiért annyira nem jöttek be, viszont ez a függővég... annyi ötletem és gondolatom van arról, mi történhetett azzal az emberrel, aki az egész történetet mozgatta/mozgatja (bár néha valóban unalmassá tették), hogy hűha. alig várom, mi lesz ebből, mert ez már nagyon rá(m)fért.
a sok kétes és kiszámitható megoldás után végre valami, ami kiváncsivá tett. mondjuk tök szép és érthető the end lett volna az a sok meghitt képkocka is, de nem dőltem be, tudván, hogy berendelték a köv. évadot :roll:

Viszont én nem örülök neki, hogy lesz 7. évad. Most kb. ugyanazt fogják eljátszani, mint az első évadban Emmával, csak itt a felnőtt Henry és a kislánya lesz a központban. Meg úgy hallottam, hogy Regina, Killian és Rumple egy másik városba kerül egy új átok hatása alatt és másvalakik lesznek. Hm... A sorozat kiégett, az írók kiégtek, a színészek elfáradtak. Miért nem lehetett lezárni nyugiban? Mondjuk tuti bele fogok nézni a 7. évadba, de nem fűzök hozzá már nagy reményeket.

Amúgy az évadzáróban csak nekem tűnt fel a Terminátor és az Utolsó vacsora párhuzam? Gondolok itt arra, hogy Emma pont úgy edzett a szobájában, mint anno Sarah Connor a Terminátor 2-ben. És őt is a fia szöktette meg, mint anno Sarah-t! Csak itt nem volt Terminátor. :mrgreen: És az össznépi gyülekezeti kép Nagyinál egy az egyben az Utolsó vacsora c. festményt idézte. Két Easter Egg! :mrgreen:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 23 (kedd), 20:33 
Betűmániákus

éééén néztem a OUAT-ot :D a korábbi részekről most nem nyilatkoznék, mert azok valamiért annyira nem jöttek be, viszont ez a függővég... annyi ötletem és gondolatom van arról, mi történhetett azzal az emberrel, aki az egész történetet mozgatta/mozgatja (bár néha valóban unalmassá tették), hogy hűha. alig várom, mi lesz ebből, mert ez már nagyon rá(m)fért.
a sok kétes és kiszámitható megoldás után végre valami, ami kiváncsivá tett. mondjuk tök szép és érthető the end lett volna az a sok meghitt képkocka is, de nem dőltem be, tudván, hogy berendelték a köv. évadot :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 17 (szerda), 7:31 
Sztorihajhász

OUAT 6. évadzárót ki látta már rajtam kívül? Én kellemesen csalódtam, sokkal rosszabbra számítottam.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 16 (kedd), 17:00 
Könyvmoly

SupNat 12. évadot gondolom, nézzük egy páran. :) Csak annyit kérdeznék, hogy ti mennyire vagytok felkészülve arra az évadzáróra? Mert én igen is, meg nem is. :labi:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 13 (szombat), 8:32 
Sztorihajhász

Hivatalosan berendelték az OUAT 7. évadát, csak tudnám, mi a csudának?! -.-"

A hírek szerint csak Regina, Rumple és Killian Jones maradnak állandó karakterek. Emma (bár ő elvileg beugrik majd egy epizódra), Henry, Zelena, Belle, Charmingék mennek, mert a színészek szerződését nem hosszabbították meg. Tehát kb. mindenki megy, mert csökkentették a sorozat költségvetését. Nos, én már az utóbbi két évben sem fűztem sok sikert a sorozathoz, de egy hetedik évad már totál felesleges. Az írók kiégtek, a színészek úgyszintén, a történet már folyamatosan önmaga ismétlése és rossz paródiája.

Komolyan, most imádkoztam, hogy kaszálják el, zárják le a Végső Nagy Csatával, legyen már vége a történetnek. Bár amilyen huzavona volt, én valahogy sejtettem ezt a berendelést. Azért kíváncsi leszek, mit fognak kezdeni három olyan karakterrel, akik nem igazán csípik egymást. Lehet, hogy bele fogok nézni, de nagy reményeket nem fűzök hozzá.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 08 (hétfő), 19:21 
Sztorihajhász

Kinek hogy tetszett az OUAT musical epizód? Én kellemesen csalódtam, mert bár maga a történet nem volt egy nagy eresztés, de a dalok jók lettek. A személyes kedvencem Zelena és Regina dala volt, bár Zelenáé picit jobban tetszett. Jen, Ginnifer és Josh hangján erősen hallatszott a megkozmetikálás, de nem voltak rosszak ők sem. A táncbetétek is élvezetesek lettek, szóval, nem tudok panaszkodni.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 07 (vasárnap), 19:27 
Tollforgató

Andro írta:

Nem tudom, mert ennyi erővel, ahogy megkavartak mindent, akár Emily, vagy Hannah is lehet már A.D. Sőt, lehet, hogy Ezra volt csaja A.D., és megjátszotta az elrablását.

Ezra volt csajára én is gondoltam már, és arra, hogy szegény Spencer már tudathasadásos lett... :haha: De nekem már mindenki gyanús, főleg a rendőr...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 07 (vasárnap), 15:17 
Sztorihajhász

birokatalin írta:
Andro írta:
Van itt, aki még nézi a Pretty Little Liars-t? Én még szenvedek vele, de most már elhatároztam, kitartok a végéig, ha törik-ha szakad. Nem azért, mert olyan marha kíváncsi lennék rá, hogy ki A.D. - na jó, egy kicsit -, hanem ha már eddig eljutottam, akkor úgy illő, be is fejezzem a sorozatot.

Én nézem, de néha már olyan nyakatekertek ezek a családi szálak... :D :haha: Szerinted ki A.D.? (szerintem most férfi lehet, de ki tudja)

Nem tudom, mert ennyi erővel, ahogy megkavartak mindent, akár Emily, vagy Hannah is lehet már A.D. Sőt, lehet, hogy Ezra volt csaja A.D., és megjátszotta az elrablását.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 07 (vasárnap), 11:39 
Tollforgató

Andro írta:
Van itt, aki még nézi a Pretty Little Liars-t? Én még szenvedek vele, de most már elhatároztam, kitartok a végéig, ha törik-ha szakad. Nem azért, mert olyan marha kíváncsi lennék rá, hogy ki A.D. - na jó, egy kicsit -, hanem ha már eddig eljutottam, akkor úgy illő, be is fejezzem a sorozatot.

Én nézem, de néha már olyan nyakatekertek ezek a családi szálak... :D :haha: Szerinted ki A.D.? (szerintem most férfi lehet, de ki tudja)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 07 (vasárnap), 6:49 
Sztorihajhász

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 26 (szerda), 12:23 
Tollforgató

Nézi még valaki a 13 reasons why-t? a hetedik résznél tartok, de ki vagyok akadva, hogy nem tudom, melyik kazetta Clay-é.... :D ~x(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 24 (hétfő), 18:26 
Sztorihajhász

shanon widow írta:
ahaaaa :D a musical rész. a teringettét, az sehonnan se maradhat ki? :D nem is tudom, tényleg percenként változik nálam ez a "nézem-nem nézem" dilemma. mint anno a "szeret-nem szeret".

mindig van egy esemény, ami felülirja az azt megelőző kijelentéseket. mint legtöbb a helyen a jogban, vannak kiskapuk. semmi se fix XD szóval végül is barákinek a feltámadása tök jogos :taps:
vagy hát úgy csinálják, hogy az legyen.

most mondanám, hogy várom már a következő részeket, de nem tudom, miért. nincs izgalom, nincs kiváncsiság, inkább amolyan "hány bőrt húznak még le?" fazon :( :(

Pedig a kövi részben feltárul a Fekete tündér múltja és kiderül, hogy miért hagyta el Rumple-t még kisbaba korában. Engem ez érdekel, mert végre megtudjuk, hogy Rumple miért akart olyan elkeseredetten családot magának. Mondjuk jelenleg a fekete tündér a legérdekesebb karakter most, hogy Zelenát is kih*rélték, hogy szépen fejezzem ki magam. Amit a mostani részben műveltek vele, az borzalom volt. De a flashback javított rajta, és megtudtuk, hogy lett a Bádogember. Mondjuk az érdekes volt.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 24 (hétfő), 14:41 
Betűmániákus

ahaaaa :D a musical rész. a teringettét, az sehonnan se maradhat ki? :D nem is tudom, tényleg percenként változik nálam ez a "nézem-nem nézem" dilemma. mint anno a "szeret-nem szeret".

mindig van egy esemény, ami felülirja az azt megelőző kijelentéseket. mint legtöbb a helyen a jogban, vannak kiskapuk. semmi se fix XD szóval végül is barákinek a feltámadása tök jogos :taps:
vagy hát úgy csinálják, hogy az legyen.

most mondanám, hogy várom már a következő részeket, de nem tudom, miért. nincs izgalom, nincs kiváncsiság, inkább amolyan "hány bőrt húznak még le?" fazon :( :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 23 (vasárnap), 15:31 
Sztorihajhász

Nálam Killian feltámasztásánál vágták el végleg magukat az írók. Mivel ugye, már az első évadban elhangzik Rumple-től, hogy halottakat nem lehet visszahozni a haláltól, mert az ellentmond a mágia törvényeinek. Erre mi történik? Az ex-kalóz feltámad! Szóval ezzel ellent mondtak maguknak az írók, igaz, már nem először.

Igen, a tanáros dolog is. Snow eddig alsós tanítónő volt, aztán hirtelen átment középiskolai fizika tanárnőbe. WTF?! Gyorsan rangot lépett, nem mondom.

A Hádész-Zelena szálat ne emlegessük, mert az úgy volt szánalmas az egész Alvilágos dologgal, ahogy megírták. Mondjuk már Camelot se volt egy nagy eresztés.

A kicsi Neal szerintem még mindig pólyás, pedig lassan eltelik egy év közben. Mondjuk fura, hogy eddig Snow-ék folyton hurcolászták a gyereket, de most nem. Mi van, eltették talomba? Vagy rábízták Nagyira, vagy mi van? Szegény gyerek, látszik, hogy Snow és Charming nem túl jó szülők, mert már a második gyereküket se tudják normálisan felnevelni.

De mindjárt itt a musicales rész a KillianXEmma esküvővel, ami az előzetes hírek szerint megint problémás lesz. Nehogy már valami ugye simán menjen. Szerintem most egyedül a Fekete tündér életképes karakter, mert hát Zelena átment szupermamiba, Regina már régen megjavult úgy, hogy nem is önmaga. Rumple szenved jobbra-balra hol ezért, hol azért, és már Emma sem igazán egy Megmentő. Legalább Henryt hanyagolnák jobban, őt már az elejétől fogva utálom. De most hogy bedobták az "Író ereje átveszi a hatalmat a gyerek felett" dolgot, tutira nem fogják kihagyni.
Charming és Killian meg a két papucs, bár előbbi azért még mindig életképesebb az asszonypajtás nélkül.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 22 (szombat), 18:07 
Betűmániákus

akkor egyetértünk benne :D sokszor eszembe jut, hogy valójában mennyi jó ötletük van az iróknak, mennyi lehetőség van a dologban -- még mindig --, hogy hány igazán szuper dolgot hoztak össze, és mégis... voltak, helyzetek, amiket egyáltalán nem használtak ki (itt még mindig Hádészt tudom felhozni, pláne karöltve Zelenával, félretéve a románcot, ami nem is volt az XD ha ők akkor valóban összefognak és azt csinálják, amit mondanak, akkor az a bizonyos folyó hamar megtelt volna lelkekkel :roll: ), vagy kitaláltak valami félmegoldást, stb.
Aladdin és Jázmin.
bocs, de ők mihez is kellettek? hármat kivánni? meg jól megmondani Snownak, hogyan lehet megint jó tanár? ami mellesleg szintén vicces, ugyanis azóta egy percnyi jelenetet se kapott a suli, holott ezt is életbevágó feladatként kezelték. értem, hogy film, de jó rugalmasnak és lazának mutatja be az egyes szakmákat XD és ez valahol szomorú :labi: aztán ami szintén zavaró: mintha totál elfelejtenék, hogy a filmben vannak gyerekeeeek :-? az tény, hogy anno Emmával egyéb okok miatt nem kellett foglalkozni, de hogy ebben az új álomkórban szinte direkt nem volt szó róla, hogyan éli ezt meg a kicsi Neal, aki foglalmam sincs mennyi idős, de hogy még mindig pólyás, az is fura... meg hogy közben a saját unokád idősebb nálad, az is. úúú. nem biztos, hogy jó példát hoztam fel, mert már annyi rokoni szál van, hogy nekem is gondot okoz, deeee... eléggé eltekerték ezt is.

Belle... ő saját maga paródiája, ahogy valahol Gold is. mindent összevetve, mintha senki sem tudná, hogy honnan hová akar jutni. ha ezt veszem alapul, akkor akárhogy is van, de Hook az akiből végül is lett valami (az, hogy milyen áron és hogy mi, az más kérdés). levetkőzte a gonosz énjét, gyakorlatilag öleb lett belőle, aki önállóan nem is csinál már semmit, nehogy Emma elhagyja, de akkor is. és akkor még Regina tartozik a klubba, mindenki más pedig ki van téve az épp aktuális gonosznak /:) meg talán a szerzők se tudjkák, hogyan is legyen tovább és akkor már saját magukat keverik meg és össze. ez pedig nem hiszem hogy jóra vezet, mivel kb úgy áll az alapsztori, hogy van, aki képes megváltozni, van, aki semmilyen módon sem (akár elveszti a családját vagy bármilyét útközben, akár sem), és kész. ez meg nem valami nagy mondanivaló.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 20 (csütörtök), 7:44 
Sztorihajhász

@shanon widow: Nagyon jól összefoglaltad az OUAT lényegét, pont így látom én is. Egyre több a felesleges karakter, egyre kevesebb idő jut az alapkarakterekre. Hookkal nekem is az a bajom, amit leírtál. Ő már sajnos nem kalóz, hanem egy biodíszlet, mint Charming. Kb. annyi szerepe van, hogy vagy rinyál, vagy bajba kerül, ahonnan Emmának kell megmentenie. Már régen nem az a remek karakter, akit anno megkedveltünk. Regina legalább még Regina. Snow meg már az ötödik évadban is kínszenvedés volt. A Hádészos cucc kész vicc volt, a sorozat meg lassan már önmaga paródiájába megy át. Ja, már régen átment.

Gideon számomra egy újabb vergődő antihős, akit nem tudok komolyan venni. Ez a "meg kell ölnöm Emmát, hogy hős lehessek" szöveg meg annyira gyenge, hogy komolyan, ennél már szerintem nem lehet lejjebb. Vagy igen, mert az írók még mindig meg tudják mutatni, hogy tudnak még rosszabbat írni.

Jázmin és Aladdin nekem amúgy tök fölösleges töltelékkarakterek. Irritálnak mind a ketten, bár Aladdin jobban. Jázmin még az "elmegy" kategória, bár ha meghalnának sem hullatnék könnyeket.
Rumple és Belle... jobb lenne nekik tényleg külön. Rumple még hagyján, mert ő úgysem fog megváltozni, de nem is ezért szeretem. Belle viszont nagyon átment hisztis r*bancba az utóbbi évadok során. Mondjuk folyton eljátssza a "változz meg, vagy elhagylak, de amúgy szeretlek" dolgot, aztán persze húz vissza a férjéhez, ha gáz van. Amúgy kétlem, hogy a Nagy Csata után együtt maradnak, hacsak csoda nem történik.

A musical-részt meg kb. annyira várom, mint a világvégét. De elvileg úgyis valaki bezavar az esküvőbe, vagy valami ilyet olvastam. Igen, jön az Emma-Killian (nem, nem tudom Hooknak hívni) nász, bezony!

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 19 (szerda), 16:22 
Tollforgató

finnigan írta:

Ó, én egyszerre utálom és imádom ezt a real-time aspektusát a sorozatnak. xD De asszem az imádatom erősebb, valahogy még jobban hat az egész így; ha a POV karakter stresszel/szomorú egy hétig, akkor te se látod megoldódni ezt húsz perccel később, hanem egy hétig stresszelsz/angstolsz vele... szóval utálom, de baromira élvezem, na. :D

Nekem pont az tetszett a harmadikban, hogy ilyen kis kompakt volt, minden szál, felvetett kérdés, metafora körbeért - imádtam ezt a csomó kis apróságot benne, például Isak beragadt szekrényét, vagy Even változó filmes utalásait -, és bár ott is megvolt, hogy két nagy konfliktusból (problémából) állt az évad - amiből az első már félidőnél éppen megoldódott volna, amikor jött a második probléma -, szerintem itt sikerült a kettőt a legjobban összekötni az Isaknál eleve meglévő családi problémák miatt. De egyébként maximálisan megértem a te álláspontodat is. Szerintem ha nem egyhuzamban nézem az évadokat, nekem is jobban hiányoztak volna a lányok.

Nekem rá kellett jönnöm, hogy kábé bármilyen kombinációban szeretem ezeket a szereplőket. Most egyébként pont az jutott eszembe, hogy Eva-Sana jelenet nem is nagyon volt a sorozatban, vagy egyébként Sanát és Vildét is megnézném, utóbbiaknál tényleg érne már egy beszélgetés kettesben.
Szóval ilyen egy shippért nézem a sorozatot érzésem nekem sincs - bár egyébként eddig bejöttek a romantikus szálak is. :)

Sana kapcsán az is érdekes, hogy legalább részben minden évadban eddig ő oldotta meg a POV karakter problémáját, ő adott tanácsot, ő segített (legalábbis Nooránál és Isaknál elég erőteljesen), szóval érdekes lesz látni, hogy mellette ki lesz ott. Mert legyen már ott valaki, valaki vegye már észre szegényemet. x")

Haha, igen, van abban valami, amit mondasz :D Bár én alapból a dara típus vagyok, mert annyira türelmetlen vagyok, és szeretek egybe nézni mindent :haha:

Voltak tök jó dolgok a 3. évadban, csak nekem Isak nem igazán nőtt a szívemhez. Főleg az első évadbeli kavarása miatt. Szóval nekem már vele alapból hátránnyal indult az évad. De amúgy meg ott volt pl a 3x09nek a vége, ami annyira gyönyörű és ikonikus, szóval megértem, hogy miért szeretik ennyien azt az évadot. Mondjuk még mindig nem vágom, hogy Isakot miért imádják ennyien, de ez már az én bajom.

Igen, tök jó, hogy Sana ekkora katalizátor. Szerintem amúgy maga az évad trailere is erre utalt.
Én is imádom a karakterek közti dinamikát, amiket írtál pl azokat nagyon-nagyon szívesen látnám. Tényleg kb szinte Sana-Eva jelenet nem is volt külön.
Amúgy igen, Sana ilyen szempontból nagyon kívülálló, ezért is tudok vele azonosulni ennyire. Úgymond szeletek vannak az életében, amiket szépen feloszt, és különválaszt. Nagyon érdekesnek tartom, meg tök jó, hogy van valaki, akinek a családja tényleg fontos és az élete részét képezi. Eddig ez a vonal eléggé hanyagolva volt összben.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 19 (szerda), 9:34 
Tollforgató

vidor írta:
Ne is mondd! Legszívesebben bevárnám a részt rendesen, de sajna szétspoilerezik addigra az egészet a neten :(

Hm, nekem am. pont a 3. évad nem tetszett annyira, talán azért is, amit te is írtál, hogy nagyon nem voltak mellékszálak, meg a lányok is alig szerepeltek... Pont ezért eddig az első évad nálam a kedvenc :) De mondjuk ez a 4. eddig nagyon bejön, lehet ha vége még változni fog, meglátjuk mit hoz ez az évad. Valahogy amúgy ebben a sorozatban a shippek úgy amblokk hidegen hagynak, inkább a lányok barátsága, ami nekem a szívemhez nőtt.

Am. igen, Sana ilyen szempontból nagyon érdekes, nekem alapból mondjuk mióta képernyőn van a kedvencem, de tök jó látni ezt az érzékenyebb oldalát :)

Ó, én egyszerre utálom és imádom ezt a real-time aspektusát a sorozatnak. xD De asszem az imádatom erősebb, valahogy még jobban hat az egész így; ha a POV karakter stresszel/szomorú egy hétig, akkor te se látod megoldódni ezt húsz perccel később, hanem egy hétig stresszelsz/angstolsz vele... szóval utálom, de baromira élvezem, na. :D

Nekem pont az tetszett a harmadikban, hogy ilyen kis kompakt volt, minden szál, felvetett kérdés, metafora körbeért - imádtam ezt a csomó kis apróságot benne, például Isak beragadt szekrényét, vagy Even változó filmes utalásait -, és bár ott is megvolt, hogy két nagy konfliktusból (problémából) állt az évad - amiből az első már félidőnél éppen megoldódott volna, amikor jött a második probléma -, szerintem itt sikerült a kettőt a legjobban összekötni az Isaknál eleve meglévő családi problémák miatt. De egyébként maximálisan megértem a te álláspontodat is. Szerintem ha nem egyhuzamban nézem az évadokat, nekem is jobban hiányoztak volna a lányok.

Nekem rá kellett jönnöm, hogy kábé bármilyen kombinációban szeretem ezeket a szereplőket. Most egyébként pont az jutott eszembe, hogy Eva-Sana jelenet nem is nagyon volt a sorozatban, vagy egyébként Sanát és Vildét is megnézném, utóbbiaknál tényleg érne már egy beszélgetés kettesben.
Szóval ilyen egy shippért nézem a sorozatot érzésem nekem sincs - bár egyébként eddig bejöttek a romantikus szálak is. :)

Sana kapcsán az is érdekes, hogy legalább részben minden évadban eddig ő oldotta meg a POV karakter problémáját, ő adott tanácsot, ő segített (legalábbis Nooránál és Isaknál elég erőteljesen), szóval érdekes lesz látni, hogy mellette ki lesz ott. Mert legyen már ott valaki, valaki vegye már észre szegényemet. x")

/Jewels5 - The Life and Times/
GéeSz :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 18 (kedd), 18:06 
Betűmániákus

hahó!
nem nagyon találtam a OUAT-ra vonatkozó eszmecseréket, de azért leirom a kis gondolataimat :-S nem is tudom, hol kezdjem, mivel én jócskán lemaradtam anno, a 4. évadot darabokban követtem, azt is be kellett hoznom (gondoltam, jól jön majd, nehogy ne értsem az 5öst :D ), és akkor egy szuszra (illetve gyors egymásutánban, néha ugyan küszködve és vonszolva), de megnéztem a meglévő epizódokat az utolsó résziiig. NAGYON vagyesek az érzéseim és a benyomások -- még mindig felkelti annyira az érdeklődésem, hogy tovább kövessem, viszont korántsem annyira, hogy ne odázzam el vagy válasszak másik programot, ha úgy alakul. egy Grace klinika részről nem mondanék le, csakis nyomós, határozott indokért és kellő mennyiségű édességért, szóval na. de azért annyira nem szörnyű.

nem értem ezt a sok hangsúlyozást a szerelemmel és a bizalommal, de azt hiszem, ez a sorozat valahol mindig is erről szólt (haha. bocs, ha lelőttem a poént). az orrvérzésig szuper és csodás Charmingék, a Jótündér keersztanyát lenyomó, szupermami és barátnő Regina (és úgy látom most már Zelena is, pedig őt kifejezetten szeretem gonoszként...), szóval a bagázs totál átalakult, hogy még több vagy nagyon fura és kicsinyes, vagy tényleg igazán jól eltalált és indokolt főgonoszt győzzenek le. példának okáért szerintem ez az egész
Hádész dolog viccesre sikerült, kár, hogy nem hoztak ki belőle többet , viszont ez a mostani Rumple anyja "fejezet" igazán kreativ, és végre visszahozta azt a feelinget, amiért tulajdonképp anno elkezdtem követni. kellően félelmetes a karakter, megalapozott a honnan-hová jutunk rész, stb. úgyhogy ezzel vissza is rántották magukat a szakadék széléről, ahová száműzni akartam őket.
a szaggassuk szét Reginát rész kicsit az időhúzásra hajazott, hogy ne legyen már olyan egyszeű túllépni a dolgokon. Hookot elgyászoltam, megértettem, hogy kifújt az ő úgymond "hatásköre", erre nem feltámasztották? :D és csináltak belőle egy pityogót, de most legalább Davidnek is lett egy pajtija, akivel együtt menstruálhatnak (bocs az erős kifejezésekért, de ez tényleg kiakasztott, mert ha valaki, hát én oda voltam Kilianért és védelmére keltem, erre zsupsz!) megijedtem, hogy Robin Hooddal is ezt teszik, de ott legalább leesett valakinek, hogy sok lenne a feltámasztott fickókból egy évadra.

Gideon karaktere megvett kilóra, szinte éreztem, hogy a Fekete Tündér irányitja. Gold és Belle kapcsolata most már számomra se érthető, pedig én drukkoltam nekik... nos,
jobb lenne külön látni őket, de legalább a közös gyerekért való küzdés miatt nem agyalnak annyit egymáson és igy egész elviselhetőek :D

nos, egyelőre ennyit rólam. kicsit savaztam ugyan őket, de ettől eltekintve továbbra is bájos. nem tudom, mennyire jó ötlet visszaugrani nekik az első évados utalásokra, mert most már azért látszik a kor, Ginnifer Goodwin kismamás és szülés utáni alakja, és Regina hajviseletei (könyörgöm, legalább azokat a fasza kis szürke ruhákat adnák rá, mint akkor! hogy lehet, hogy a fanok jobban figyelnek a részletekre, mint az alkotók?), de persze az OUAT-os időben való ugrálása mindig is eltérő volt :) :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shanon widow 2017 április 18 (kedd), 18:09-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 17 (hétfő), 15:00 
Tollforgató

finnigan írta:
Én, én! :D :banan: Még a harmadik évad közepén kapcsolódtam be, de jesszus, azóta el is felejtettem, milyen stresszes így klippenként várni a részeket. xD
Egyelőre a harmadik évad is a kedvencem, de a negyedik is tök ígéretes eddig. :) Örülök, hogy Sana lett az új főszereplő. :) Őt eddig is bírtam, de most rettentő érdekes ennyire új színben látni. Eddig szerintem még egy szemszög-karakter se formálta át a véleményemet magáról meg a többiekről ilyen gyorsan. (És Vilde se húzott fel még ilyen gyorsan. xD) Plusz, annak is örülök, hogy - lévén utolsó évad - most mintha a többi szereplőt is többet látnánk a főszereplő mellett. Tavaly például Isak és Even mellett nagyon mellékszálak nem voltak, most viszont pölö róluk is azért lesz szó, gondolom.

Ne is mondd! Legszívesebben bevárnám a részt rendesen, de sajna szétspoilerezik addigra az egészet a neten :(

Hm, nekem am. pont a 3. évad nem tetszett annyira, talán azért is, amit te is írtál, hogy nagyon nem voltak mellékszálak, meg a lányok is alig szerepeltek... Pont ezért eddig az első évad nálam a kedvenc :) De mondjuk ez a 4. eddig nagyon bejön, lehet ha vége még változni fog, meglátjuk mit hoz ez az évad. Valahogy amúgy ebben a sorozatban a shippek úgy amblokk hidegen hagynak, inkább a lányok barátsága, ami nekem a szívemhez nőtt.

Am. igen, Sana ilyen szempontból nagyon érdekes, nekem alapból mondjuk mióta képernyőn van a kedvencem, de tök jó látni ezt az érzékenyebb oldalát :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 16 (vasárnap), 18:00 
Tollforgató

vidor írta:
Skamot nézi innen valaki? :)

Én, én! :D :banan: Még a harmadik évad közepén kapcsolódtam be, de jesszus, azóta el is felejtettem, milyen stresszes így klippenként várni a részeket. xD
Egyelőre a harmadik évad is a kedvencem, de a negyedik is tök ígéretes eddig. :) Örülök, hogy Sana lett az új főszereplő. :) Őt eddig is bírtam, de most rettentő érdekes ennyire új színben látni. Eddig szerintem még egy szemszög-karakter se formálta át a véleményemet magáról meg a többiekről ilyen gyorsan. (És Vilde se húzott fel még ilyen gyorsan. xD) Plusz, annak is örülök, hogy - lévén utolsó évad - most mintha a többi szereplőt is többet látnánk a főszereplő mellett. Tavaly például Isak és Even mellett nagyon mellékszálak nem voltak, most viszont pölö róluk is azért lesz szó, gondolom.

/Jewels5 - The Life and Times/
GéeSz :x

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 16 (vasárnap), 16:42 
Tollforgató

Skamot nézi innen valaki? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 11 (kedd), 5:54 
Szárnybontogató

Ha van lehetőségetek, nézzétek meg a Hatalmas kis hazugságok c. HBO sorozatot. Egyrészt igazi sztárparádé, akik remekül alakítanak, másrészt a témája is érdekes.
Itt van róla egy kritika: http://hu.ign.com/hatalmas-kis-hazugsag ... gok-1-evad

Más.
Tegnap néztem a Sherlock új évadának első részét. Jó újra látni Benedict Cumberbatch-t (remélem, jól írtam) ebben a szerepében, de az epizódtól nem voltam elájulva. Örültem, hogy Mycroft többet szerepelt, Marynek viszont kevésbé, valahogy erőltetettnek tűnt nekem ez a vonal.
Mindenesetre, ha ez a rész nem a negyedik, hanem az első évad első része lett volna, nem biztos, hogy néztem volna a sorozatot.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 08 (szombat), 15:31 
Fanficbúvár

Asha írta:
Bennem mondjuk Lovecraft utánérzést hagyott inkább...

Erre kíváncsi vagyok, fejtsd ki kérlek! Lovecraft nem nagyon dolgozott másik dimenziókkal, amennyire én tudom, érdekelne, miért hagyott benned ilyen érzést. :)

A 13 okom volt című könyv nekem együltömben olvasós volt, előbb-utóbb ráveszem magam a sorozatra is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 07 (péntek), 18:28 
Ó-nagy-admin "on stage"

Katja írta:
Nos, a Balszerencse áradásáról nem nyilatkozom, mert abszolút nem vagyok képben. Ez a Neil Petrick Harris féle feldolgozás? Mert egy olyan előzetest láttam, de úgy igazából nem néztem bővebben utána.

Az az. :) Mondjuk N.P.H. elég durván el van maszkírozva Olaf grófként, nem is ismertem fel, amíg nem tudtam, hogy ő játssza.
Igazából amúgy ajánlom, főleg, ha ellenállhatatlanok számodra az olyan típusú poénok, mint a "hogyan állítja meg a nindzsa a kamiont? - rálép a fékre"... :D Az egyetlen élményrontó dolog, ha láttad már az először elkészült nagyfilmet. Sajnos az ottani castinggal (Meryl Streep és Jim Carrey) és a steampunk képi világgal szegény sorozat nem versenyezhet. De azért szórakoztató. És behoz pár új szálat is. Pofán is vág vele, a végén nagyon csúnyán káromkodtam egyet, hogy csőbe húztak.

Katja írta:
A Stranger Things... Úúúúhhhh, hát az valami zseniálisan összehozott dolog. :D Alig várom, hogy legyen folytatás! Ízig-vérig sikerült '80-as évekbeli hangulatot megütniük, mintha egy normálisan elkészített Stephen King adaptációt néztem volna. :D Nekem nagyon tetszett, szerintem zseniális.

Hetekig szemeztem vele, és nem értettem, miért dicsérik agyba-főbe ezt a kinézetre is retró-szériát. Aztán adtam neki egy epizódnyi esélyt, másnap meg végignéztem együltömben a maradékot. :D Bennem mondjuk Lovecraft utánérzést hagyott inkább, de mindenképp kiváló darab. Körömrágva várom a második évadot - örülök, hogy ezek szerint nem egyedül. :D

Katja írta:
A 13 okom volt... Na, neki még nem álltam, a könyvet olvastam és szerettem is, de ezek szerint ajánlod? Várós volt, de egyelőre még nem vitt rá a lélek és szabadidőhiány miatt elnapoltam.

Igen, ajánlom mindenképp. ^^ Nekem bevallom, a könyv kicsit felejthető volt, és olyan érzéseket hagyott bennem, hogy van egy baromi jó alapötlet a magnókazettás memoárral, viszont a megvalósítás lyukacsos lett, sok-sok kihagyott lehetőséggel. Viszont a sorozat így három epizód alapján... nem is tudom, "bátrabbnak" tűnik? Eleve több nézőponton fut a történet, Clay sem marad passzív, nem csak egy éjszaka alatt végighallhatja a magnószalagokat és pá, hanem jön-megy, beszélget, kutakodik (kicsit krimi-hangulata lesz így a történetnek). Szerintem ez sokkal működőképesebbé teszi. A könyvben Hannah által szörnyetegnek beállított tizenhárom bűnös is sokkal emberibb, háromdimenziósabb.
Szóval igen, ajánlós. :) Én ma este folytatom még két epizóddal, és nagyon szorítok, hogy ne rontsák el.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 07 (péntek), 16:50 
Fanficbúvár

Asha írta:
... A balszerencse áradása ... Stranger Things... és a Tizenhárom okom volt

Nos, a Balszerencse áradásáról nem nyilatkozom, mert abszolút nem vagyok képben. Ez a Neil Petrick Harris féle feldolgozás? Mert egy olyan előzetest láttam, de úgy igazából nem néztem bővebben utána.

A Stranger Things... Úúúúhhhh, hát az valami zseniálisan összehozott dolog. :D Alig várom, hogy legyen folytatás! Ízig-vérig sikerült '80-as évekbeli hangulatot megütniük, mintha egy normálisan elkészített Stephen King adaptációt néztem volna. :D Nekem nagyon tetszett, szerintem zseniális.

A 13 okom volt... Na, neki még nem álltam, a könyvet olvastam és szerettem is, de ezek szerint ajánlod? Várós volt, de egyelőre még nem vitt rá a lélek és szabadidőhiány miatt elnapoltam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 07 (péntek), 12:13 
Ó-nagy-admin "on stage"

Original Nexflix-féle ifjúsági sorozatok, valaki? ;;)
Igazából azt sem tudom, hogy most ajánlót kéne írnom, vagy csak segélykiáltást, hogy van-e rajtam kívül rajongó a közelben. Eddig, ha sorozatot akartam nézni, mindig ebbe a topicba lestem be egy kis sugallatért. Az új kedvenceimről itt viszont szó sem esik...

Például ott van A balszerencse áradása - amit megértek, hogy megosztó, mert olyan, mint egy nyolcepizódos feketehumor-favicc, és maximum két epizód fogyasztható belőle egyszerre. (Oké, én imádom.)
Deee a Stranger Things viszont kifejezetten közönségbarát módon zseniális az ifjúsági-scifi-horror keverékével (és a finom humorával, persze), és persze egy hete debütált a "kultuszkönyvből"... *hmpf* ... készült Tizenhárom okom volt, ami az alapján, amit láttam, magasan veri az adaptált könyvet. Mondom én, aki határozottan nem szerette a könyvet, és a sorozatnak is csak a harmadánál vagyok. Talán a sorozat kiküszöböli a könyv hiányosságait. Remélem.

Szóval... Csak azért nem kerülnek kitárgyalásra, mert nem hétről hétre frissülő sorozatokról van szó, vagy tényleg nem nézi innen senki? Olyan magányos vagyok a rajongásommal. :labi:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 március 18 (szombat), 8:07 
Sztorihajhász

Elkezdtem nézni a Katalin cárnő c. orosz sorozatot. És IMÁDOM! Az első pillanatban képes volt berántani, pedig általában a történelmi sorozatokkal szemben kissé szkeptikus vagyok. Sosem lehet tudni, mennyi a történelmi hitelesség, és mennyi a változtatás. De ez a sorozat ez nagyon jó, jelenthetem ki két epizód után. A helyszínek, a díszletek, a ruhák, kiegészítők, a karakterek és az őket alakító színészek is kiválóak. Utoljára talán a Tudorok volt az a sorozat, ami ennyire lekötött.

Amúgy magyarul nézem, mert egyrészt nem találtam meg eredeti nyelven, másrészt az orosz nyelv egyike azon idegen nyelveknek, amelyek nem tetszenek. A másik ilyen a francia, amitől a hideg ráz.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 március 16 (csütörtök), 8:19 
Sztorihajhász

candlelight írta:
Sziasztok!

Egy nagyon speciális igénnyel jöttem. :-D
Ha valaki - nagyon-nagyon - szereti esetleg még itt a Flasht és/vagy a Legends of Tomorrow-t, szóljatok, én szívesen kibeszélem bárkivel. 8->
(Ha nem, akkor nem, csak gondoltam, a remény hal meg utoljára. :-D )

Én jövök, csak hozzam be magam :) Kíváncsi leszek a musical részre, mert Grant Gustinnak isteni hangja van. A Gleeben kár, hogy csak pár részt szerepelt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 március 15 (szerda), 22:28 
Ó-nagy-admin "on stage"

candlelight írta:
Jaj, de örülök! :-D

(Amúgy a Flash összességében jobb, mint a LoT - de nem rábeszélni akarlak -, meg nekem fura lenne a Flash nélkül a LoT, mert nem tudom, mennyire lehet érteni így mondjuk Eobard karakterét ebben az évadban, de azért gondolom, így is érthető. Én eleve azért kezdtem el a LoT-ot nézni, mert a Flash félig-meddig abban folytatódik. :-D )

De nem ez a lényeg. Hanem tényleg, hogy az első évadot hát valóban egy-két (vagy inkább több) kedvenc Flashes karakter miatt néztem végig kb., hogy na, lássuk... aztán persze kicsit letargiába zuhantam (meg tényleg bénább volt az első évad :-D ), és így tök depisen elkezdtem nézni a másodikat, és komolyan mondom, nagyon szórakoztató; jobb, mint az első.

Jobban összeáll a csapat, mintha rájöttek volna a készítők, hogy mit akartak, már nem akarják olyan komolyan venni magukat és ez sokkal jobban áll nekik. Nate-et meg Amayát is nagyon hamar meg tudtam szeretni, meg szerintem is tök jó, hogy a humora erősítettek rá, mert hát... eleve az volt az alapkoncepció, hogy ők ilyen "lúzerek", akik semmilyen hatással nincsenek az idővonalra, ehhez képest az első évadot kissé túldrámázták szerintem. Most meg nagyon várom, hogy mi lesz a vége ennek az egésznek. :)

Tényleg, én a hippi Ripet nagyon bírtam, kicsit örültem volna, ha úgy marad :-D , a gonosz nekem fura volt, ez a mostani, megint "átlag" Rip bejövősebb. Azért azt sajnálom, hogy Gideonnal nem jöhet össze a valóságban, shippeltem őket a múlt részben. ;)

Láttam egy-két részt a Flashből, meg Barryt még pluszban a Supergirl crossoverben, és nemrég a négyes crossoverben is, és arra jutottam, hogy őt nagyobb mennyiségben nem tudnám elviselni. Így még vicces, úgy már szerintem sok lenne nekem. És akkor ott van még Iris...
Eddig értettem, amit kellett, bár gondolom az segített, hogy el szoktam olvasgatni a Flashsel kapcsolatos kritikákat meg ismertetőket is (plusz húgi nézi és mesél :mrgreen: ), szóval ez így együtt segít nagyjából képben lenni.

A LoT-t főként azért kezdtem nézni, mert időutazás. :xx: És kicsit Arthur Darvill miatt is. Bírtam a karakterét a Doctor Who-ban, és kíváncsi voltam, főszereplőként mit alakít. Kicsit doktoros lett az eredmény. :P
A hippi verziója is jó volt, gonoszként meg azért tetszett, mert róla végre elhittem, hogy komoly fenyegetést jelent a csapatra. A Legion of Doom valahogy nem tudja ezt elérni.

Nate-et és Amayát én is hamar megkedveltem. Mick az előző évadban se volt rossz, de jobb most, hogy Snart elkerült mellőle - bár őt is bírtam. Ray első évados szerelmi háromszöge nem tetszett, az ahogy most használják a karaktert sokkal szórakoztatóbb.
Sara pedig... Azért is örültem, hogy Rip időlegesen a másik oldalon van, mert Sara valahogy jobban működik kapitányként. Talán amiatt is, hogy Rip kapitányként főként a családja megmentésével volt elfoglalva, és a csapat csak sokáig csak azután következett a sorban, aztán meg kikerült a képből jópár részre. Sara ellenben pont azt az időszakot kapta, amikor a csapattagok már úgy-ahogy összerázódtak, persze messze nem tökéletesen.
Az nagyon érdekes volt a Rip visszatér témájú epizódban, hogy bár nem mondták ki, de látszott, hogy ő is tudja, hogy változatlanul Sara a kapitány, és a többiek is így gondolják. Kíváncsi leszek erre a felállásra, és remélem, nem valami kicsinyes rivalizálás alakul belőle.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 március 15 (szerda), 22:05 
Tollforgató

Assa írta:
Flasht nem nézek, de LoT-t igen. Az első évad nem kötött le annyira, de a mostanit nagyon élvezem. :D Tetszik, hogy ráerősítettek a humora. Plusz a csapat második évados összetétele is jobb szerintem. Mondjuk azt reméltem, Rip tovább marad gonosz.

Jaj, de örülök! :-D

(Amúgy a Flash összességében jobb, mint a LoT - de nem rábeszélni akarlak -, meg nekem fura lenne a Flash nélkül a LoT, mert nem tudom, mennyire lehet érteni így mondjuk Eobard karakterét ebben az évadban, de azért gondolom, így is érthető. Én eleve azért kezdtem el a LoT-ot nézni, mert a Flash félig-meddig abban folytatódik. :-D )

De nem ez a lényeg. Hanem tényleg, hogy az első évadot hát valóban egy-két (vagy inkább több) kedvenc Flashes karakter miatt néztem végig kb., hogy na, lássuk... aztán persze kicsit letargiába zuhantam (meg tényleg bénább volt az első évad :-D ), és így tök depisen elkezdtem nézni a másodikat, és komolyan mondom, nagyon szórakoztató; jobb, mint az első.

Jobban összeáll a csapat, mintha rájöttek volna a készítők, hogy mit akartak, már nem akarják olyan komolyan venni magukat és ez sokkal jobban áll nekik. Nate-et meg Amayát is nagyon hamar meg tudtam szeretni, meg szerintem is tök jó, hogy a humora erősítettek rá, mert hát... eleve az volt az alapkoncepció, hogy ők ilyen "lúzerek", akik semmilyen hatással nincsenek az idővonalra, ehhez képest az első évadot kissé túldrámázták szerintem. Most meg nagyon várom, hogy mi lesz a vége ennek az egésznek. :)

Tényleg, én a hippi Ripet nagyon bírtam, kicsit örültem volna, ha úgy marad :-D , a gonosz nekem fura volt, ez a mostani, megint "átlag" Rip bejövősebb. Azért azt sajnálom, hogy Gideonnal nem jöhet össze a valóságban, shippeltem őket a múlt részben. ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7775 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 156  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra