Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2025 április 30 (szerda), 4:56

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 155  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Sorozatfüggők Birodalma
HozzászólásElküldve: 2017 október 29 (vasárnap), 22:39 
Billentyűzetgyilkos

stranger things 2. évad valaki? :D most néztem meg egyben az egészet és a plafonon vagyok, istenem, de hiányoztak ezek a kölykök ❤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 október 26 (csütörtök), 15:59 
Tollforgató

Katja írta:
birokatalin írta:
Látta már valaki a Stranger Things-et? Vélemények? Én most kezdtem el nézni.

Abszolút :yes: Minden ponton ajánlom azt a sorozatot. Nekem a netflixes újítások egyik kedvence lett, szerintem nagyon eltalálták a korszak hangulatát, a sztori vonalát. Az egész olyan, mintha összegyúrták volna az összes sci-fi alap klisét Stephen King regényeivel, de mégis sikerült valami nagyot alkotniuk. Számomra egyáltalán nem volt sablonszerű, szerethetőek a karakterek (annak ellenére, hogy többség gyerek), követhető a cselekmény, kellően izgalmas, és ha otthonosan mozogsz a kor mozijaiban, illetve a már említett Stephen King regényekben, minden pontján ismerős lesz neked az a sorozat. ;)

Igen, imádom az ilyesmiket, Stephen King pedig nagy kedvencem. Az első három részt néztem meg eddig, és hát hűha! Nagyon izgalmas, és egyébként vicces részek is vannak benne. Nagyon csípem ezt a gyerek humort. Nagyon nagyon izgatott vagyok, hogy mi lesz benne. Mi történt Willel? Hiszen azt "villogtatta" az anyjának, hogy él... most meg a végén, ahjj szóval nagyon izgatott vagyok, hogy mi lesz benne. A zsaru is szimpatikus, engem Az utolsó zsaru sorozat főszereplőjére emlékeztet, amit anyám szokott nézni. :D És ki ez a lány? Mit csinálnak abban az intézetben? Mi ez az izé? És miért nincs elég időm, hogy egyben megnézhessem az egészet? ~x( :D És most elsunnyogok, hátha belefér még egy rész...

"Hiszek a tündérekben! Hiszek! Hiszek!" (Pán Péter)

"A szépség belülről fakad" (Hasfelmetsző Jack)
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
"Minden csoda alapja a szeretet."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 október 25 (szerda), 17:48 
Fanficbúvár

birokatalin írta:

Abszolút :yes: Minden ponton ajánlom azt a sorozatot. Nekem a netflixes újítások egyik kedvence lett, szerintem nagyon eltalálták a korszak hangulatát, a sztori vonalát. Az egész olyan, mintha összegyúrták volna az összes sci-fi alap klisét Stephen King regényeivel, de mégis sikerült valami nagyot alkotniuk. Számomra egyáltalán nem volt sablonszerű, szerethetőek a karakterek (annak ellenére, hogy többség gyerek), követhető a cselekmény, kellően izgalmas, és ha otthonosan mozogsz a kor mozijaiban, illetve a már említett Stephen King regényekben, minden pontján ismerős lesz neked az a sorozat. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 október 25 (szerda), 14:25 
Tollforgató

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 október 13 (péntek), 8:00 
Sztorihajhász

Kinek mi a véleménye a Once Upon a Time múlt héten indult, 7. évadáról? Szerintem borzalmas, egy az egyben az első évad újramesélése. Első évad újratöltve. Szóval, engem személy szerint nem győzött meg, sőt, a nem kevés várakozásaimat is alaposan alulmúlta. Logikátlan, következetlen, mintha az írók egyszerűen fogták volna, ami az eszükbe jutott, és beleszuszakolták volna egy részbe.

Nagyon látszik, hogy már régen elfáradt a sorozat, és bár a hatodik évadot szépen lezárták, ezzel a rebootolással igazából az egész eddigi évadokat kidobták a kukába. Felnőtt Henry hiteltelen, Lady Tremaine és Rumple azok, akikben látok még fantáziát. Az új Alice fura, Killian meg egy pipogya alak lett. Jacinda/Hamupipőke meg minden, csak nem egy bátor, tettre kész nő. Lucy meg egy az egyben a gyerek Henry, de legalább cuki.

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 27 (szerda), 21:25 
Szárnybontogató

Katja írta:
Kokapu írta:
Wow, lesz Game of Thrones koncert a Sportarénában, és Ramin Djawadi fog vezényelni :)

:shock: :shock: =P~ =P~ Óóó, ez most összetörte a szívem... De jól hangzik! És de nem tudunk most elmenni!! :(

Még odébb van, majd májusban lesz.
Mondjuk anyagilag nem jött a legjobbkor... De pár hete, amikor nézegettem a PlayIT koncertet, arról lemondtam, és arról ábrándoztam, hogy bár lenne egy ilyen "eredeti" koncert, úgyhogy gyakorlatilag az álmom vált valóra, amikor megláttam...

"Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 27 (szerda), 18:13 
Fanficbúvár

Kokapu írta:
Wow, lesz Game of Thrones koncert a Sportarénában, és Ramin Djawadi fog vezényelni :)

:shock: :shock: =P~ =P~ Óóó, ez most összetörte a szívem... De jól hangzik! És de nem tudunk most elmenni!! :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 27 (szerda), 12:19 
Szárnybontogató

https://www.ticketpro.hu/komolyzene/2202256-game-of-thrones.html

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 20:54 
Tollforgató

Peaky blinders, valaki? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 10 (vasárnap), 20:11 
Ó-nagy-admin "on stage"

Outlander 3x01?

Tetszett - mindkét szál. Reménykedtem benne, hogy egy jelenet erejéig előkerül a '68-as idősík is, de úgy talán már túl zsúfolt lett volna.
A múltbeli részben jó megoldás volt, amit a csata bemutatására választottak, Jamie töredékes emlékeivel és a lassú fel/ráeszmélésével. Murtagh :cry: És Rupert :cry: Az ő jelentei - meg úgy általánosságban a kivégzéses rész - torokszorítóak voltak. Lord Melton és Jamie pedig... ezt a részt a regényben is szerettem, és elég könyvhűen adták vissza a szövegüket, szóval itt is éppolyan jó volt.
Claire és Frank (kíváncsi vagyok, mikor kerülnek elő és mennyire azok a dolgai, amik... hát, kevésbé szimpatikusak; vagy előkerülnek-e - egyik-másik egész biztos - esetleg más konfliktus lesz helyettük) új élete is érdekes; Claire, ahogy a múltat vegyíti a jelennel - azért megnéztem volna, Frank mit szólt a kandallóban főzött vacsorához :D -, amivel újra meg kell barátkoznia, és ahogy mindeközben próbál a jövőbe tekinteni.
Az utolsó mondat gonosz, pedig milyen aranyos volt előtte. :twisted:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 31 (csütörtök), 11:56 
Szárnybontogató

GoT 7x07

Nagyjából már mindent leírtatok. Végre ez egy igazán tökéletes rész volt, bár nekem a vége nem igazán tetszett.

Szerintem a Fal leomlását sokkal drámaibbra, hatásosabbra is meg lehetett volna csinálni. Illetve - bár örülök, hogy életben maradt -, ha Jaime-t megöleti Cersei, akkor baromira nagyot ütött volna a rész. Olyan arcul csapósat,
mint Ned halálakor.
De azért így is jó volt :D

Tyrionra még kíváncsi leszek a 8. évadban. Valahogy furcsa nekem, ráadásul nem mutatták az egész megbeszélését a nővérével, márpedig mostanában a fontos megbeszéléseket nem mutatják (pl. mikor Sansa összebeszélt Aryával, vagy Cersei Euronnal), mindig csak utólag derültek ki.

A Lyanna-Rhaegar sztoriban engem csak a Lyannát játszó színésznő zavar, láttam korábban a Hajsza c. sorozatban, rém idegesítő kiscsajt játszott, és nehéz elvonatkoztatnom :D

Sajnos Varys nem sok vizet kavart az évadban :(
Amúgy, ha szeretitek a színészt, akkor Imelda Staunton (a tökéletes Umbridge) és Conleth Hill főszereplésével ajánlom ezt: http://www.urania-nf.hu/national-theatr ... -farkastol
Sajnos én nem fogok tudni elmenni, de remélem, lesz más időpontban is még.

Lena Headey nagyon odatette magát a jeleneteiben, és nekem nagyon tetszett most Sophie Turner és John Bradley is, Aidan Gillen pedig nagy kedvenc, ebből a szempontból sajnálom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 29 (kedd), 17:38 
eLit Auror

GoT 7X7

Nekem igazából annyi jutott eszembe a zárójelenet végén, hogy na basszus, ezért rohadtul megérte hét évadon keresztül védeni a Falat... :haha:

De legalább Kisujj nem élte túl Északot. :taps:

szerk: Aegon Targaryen :haha: :haha:

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 28 (hétfő), 14:27 
Ó-nagy-admin "on stage"

Game of Throns 7x07 :-?

Meg kell majd néznem még egyszer, hogy reálisabban lássam. Így elsőre fura volt - leginkább gondolom azért, mert nagyon belassult az előzőekhez képest. Hosszú idő egy helyszínen, sok-sok beszélgetés (zombimaci meg egyéb közjátékok nélkül); tulajdonképpen a régi időket idézte, csak nem ilyen tempójú epizódra számítottam.

A három Lannister nagyon jó volt; az járt a fejemben, milyen kár, hogy Cerseinek és Tyrionnak olyan rég volt közös jelenete. A második évadot ők és a többi királyvári karakter vitte el a hátán. Tetszettek a párhuzamok Tyrion és Jaime között: két idióta és mindkettő teszteli, Cersei megöletné-e őket Gregorral. :mrgreen:
Aranyosak voltak a viszontlátások - Tyrion és Pod, Tyrion és Bronn (igaz, hogy ők már találkoztak, de most legalább beszéltek is), Sandor és Brienne. Mondjuk Brienne-nek nem sok funkciója volt, kivéve, hogy...
"Fuck loyalty!" :D

Jaime végre talán visszatalált az útra, amiről a 4. évadban letérítették.
Jon és Theon beszélgetéséből talán többet is ki lehetett volna hozni, bár most, hogy ezt leírtam, belegondoltam, és túl sok mindenen mentek már keresztül mindketten ahhoz, hogy ennél jobban beleássák magukat a konfliktusba. Szóval végül is jó lezárás volt ez kettejüknek az évadra, meg talán egyébként is. Plusz Theonnak az is, ami utána jött.

Vicces volt Sam és Bran találkozása. Sam reakciója az "Én vagyok a Háromszemű Holló" bejelentésre egyszerűen =))
Jól összerakták a sztorit, bár Sam elvileg pont, hogy nem figyelt fel az érvénytelenítős infóra, de útban Deres felé végül is volt alkalmuk újra elővenni a témát. (Bár a bigámia még mindig hitelesebb lenne szerintem ebben a környezetben, mint az érvénytelenítés, és... Aegon Targaryen, komolyan?! :roll: Valószínűleg amiatt, mert ezt a nevet Hódító Aegon révén azért emlegették, de akkor is... Még ha azt is vesszük, hogy az eredeti Aegon addigra meghalt, és Lyanna tudta ezt... Kellett (volna) lennie egy másik Targaryen névnek, amit még Rhaegarral választottak. Oké, lehet, hogy lánynév volt, de akárhogy is, az Aegon mellényúlás.)
Dany és Jon... Hát... elkerülhetetlen volt. :(

Ami még nagyon tetszett:
1. hogy dől a Fal - igaz, csak egy része, de akkor is, mióta a könyvben említették, hogy van egy kürt, ami lerombolhatja, azt vártam, hogy omoljon le; és nekem sárkánnyal is tökéletesen megfelel :dragon:
2. Arya és Sansa (+Bran) :taps: 8) Éreztem, hogy jön az a "Lord Baelish?" és tényleg. :D Jól megérdemelt pofára esés volt.

Sajnáltam, hogy Jon nem jutott el Deresbe, de legalább maradt három nagy reunion (ha Arya és Bran mellett Samet is belevesszük) az utolsó évadra, és Jon nélkül is végigmondták a Lyanna-Rhaegar sztorit. Szóval végül is jó volt így.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 23 (szerda), 22:05 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:
Game of Thrones 7X06

Kissé bosszantó, az érzelmeim vegyesek.

Valahogy így vagyok én is, bár összességében tetszett ez a rész.
Hiába láttam a hibáit, mégis nagyon élveztem, újra is néztem, mert az elmúlt hetekben hozzászoktam, hogy a GoT fix hétfői program. :D
Miközben tudom, hogy tele van idegesítő momentumokkal. Sandor dobálózása, Benjen, meg a lánc, meg hogy az Éjkirály nem Drogont célozza (mert persze, nyilván nem, hisz ő a kedvenc, de történeten belül semmi értelme a repülő sárkányra dobni)...
Erről mondjuk olvastam egy érdekes teóriát, ami akár működhetne is (de úgyse igaz; biztos, hogy nem volt efféle koncepció a rész megírása mögött :mrgreen: ): eszerint az Éjkirály a Branéhez hasonló képességek révén látta, hogy jönnek Jonék, utánuk meg majd - ha elég nagy bajba kerülnek - Dany, és mivel tudta, mi fog történni/mi történhet, készült a sárkányra, ezért volt lánc náluk, és ezért nem igyekeztek megtámadni a sziklán ragadtakat stb.

Arya és Sansa is azon az úton haladt tovább, amitől féltem, bár a jeleneteik nagyon jók lettek. De azért remélem, Arya a "game of faces" után most már felfogja, hogy egy oldalon állnak. A trailerben, ugye, előkerült a magányos farkas elpusztul, a falka túlél szöveg; hát, lassan jöhetne a falkás rész a magányos farkasok helyett. (Hacsak nem azt akarta előrejelezni a dolog, hogy a bizalmatlanságuk miatt magányos farkasok maradnak, és...)
Egyrészt örülök, hogy Brienne elmegy a találkozóra, hátha kicsit (újra) elgondolkoztatja Jaimet. Viszont érdekes lett volna Sansát egy helyen látni Cerseivel és Tyrionnal.

Tyriont abból a szempontból megértem, hogy ő próbálja a nagyobb képet nézni, és hosszú távra tervezni. Először: mi lesz a birodalommal Dany halála után, ha nem lehet vér szerinti örököse? Aztán: mi lesz úgy általánosságban mindenkivel, ha Dany most megy és megöleti magát? Az ügye mellé állította a dothrakiakat és a Makulátlanokat, szerzett pár westerosi katonát is, igaz, megfélemlítéssel, belekezdett egy háborúba, közben már fegyverszünetet tervez és másik háborút a Falon túl... erre, ha most ész nélkül rohan és meghal, annyi az egésznek. Cersei meg majd akkor hiszi el, hogy jönnek a Mások, ha kopogtatnak nála a Vörös Torony ajtaján, és tőlük északra mindenki halott.

A Jon-Dany páros iránt zsigeri ellenérzéseim vannak, és lesznek, de egyelőre nem volt olyan szörnyű, egészen másfajta jelenetre számítottam ott a hajón. Ahhoz képest ez még elmegy. (De honnan jött a "Dany"-zés? :roll: ) Bár sajnos eddig se sikerült rendesen felépíteniük a komolyabb romantikus szálakat, és ez se lesz különb valószínűleg.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 22 (kedd), 21:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

Elyes írta:
vidor írta:
Nagyon látszik szerintem, hogy más készítők kezében vannak a karakterek

Igen igen. Sajnos nem sikerült őket jól összekovácsolni. Ami a saját kis világukban működik, itt annyira nem.

Az Iron Fistet én végignéztem; na, az önmagában jobban tetszett nekem, mint most a Defenders, de kb ugyanaz a kaliber egyébként. Egyszer nézhető sorozat, de nem egy Jessica Jones s1 vagy DD s1. Az unalmas perceidet érdemes rááldozni, mert vannak benne bőven jó pillanatok, Colleent meg nagyon lehet szeretni. A DD2-őt egyébként én is most főleg Elektra miatt akarom behozni, illetve tumblrön nagyon sok Karen &/ Frank poszttal találkoztam, ami alapból meghozta a kedvemet a folytatáshoz, csak aztán elakadtam vele.

Mindenesetre azért kíváncsi vagyok a Defenders végére, hogy hova fog kifutni az egész.

A Defenders egész sztrorija a Daredevil második szezonjára és az Iron Fistre épül. A másik két karakter ennek megfelelőlen kicsit úgy tűnik, mintha csak "extraként" lenne jelen.
Amúgy tök érdekes, hogy a harci jeleneteknél (ami továbbra is csillagos 5-ös) nagyon jól össze tudják dolgoztatni a csapatot, de mikor nincs akció, és beszéltetni kellene őket egymással... :roll: :roll: :roll:

És értékelendő, hogy 4 sorozat teljes szerplőgárdáját bele akarják zsúfolni 8 részbe, de ép eszű ember rájöhetett volna, hogy nagyon nem fog menni ennyi karakter mozgatása, és így a karakterek 80%-a csak úgy ott van, mert muszáj. (Jaj kár szegény Foggyért és Karenért)

És igen, ahelyett hogy részenként 20 perc arra menne, hogy a Hand beszélget egymással 3 különböző nyelven, lehetett volna ezt az időt bőven hasznosabban is tölteni.

Kép

MyAnimelist

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 22 (kedd), 17:45 
Billentyűzetgyilkos

vidor írta:
Nagyon látszik szerintem, hogy más készítők kezében vannak a karakterek

Igen igen. Sajnos nem sikerült őket jól összekovácsolni. Ami a saját kis világukban működik, itt annyira nem.

Az Iron Fistet én végignéztem; na, az önmagában jobban tetszett nekem, mint most a Defenders, de kb ugyanaz a kaliber egyébként. Egyszer nézhető sorozat, de nem egy Jessica Jones s1 vagy DD s1. Az unalmas perceidet érdemes rááldozni, mert vannak benne bőven jó pillanatok, Colleent meg nagyon lehet szeretni. A DD2-őt egyébként én is most főleg Elektra miatt akarom behozni, illetve tumblrön nagyon sok Karen &/ Frank poszttal találkoztam, ami alapból meghozta a kedvemet a folytatáshoz, csak aztán elakadtam vele.

Mindenesetre azért kíváncsi vagyok a Defenders végére, hogy hova fog kifutni az egész.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 22 (kedd), 14:31 
Tollforgató

Elyes írta:
Én az 5. résznél tartok. A Daredevil második évadát nem néztem végig, épphogy csak belekezdtem, asszem 2 részt láttam, illetve a Luke Cage-nél is csak féltávig jutottam el (nem kaszáltam egyiket se, csak valahogy nem volt hangulatom folytatni eddig, de tervezem), de így is teljesen érthető minden. Kicsit tartottam tőle, hogy nagyon le vagyok maradva a Defendershez, de nem érzem hülyének magam, mikor bejön egy-egy újabb szereplő, vagy visszautalnak valamire, szóval szuper :mrgreen:
Élvezhető sorozat, mindenképp érdemes végignézni, de én őszintén szólva többet vártam tőle. Néha kicsit laposnak érzem, nem érzem azt a csapatdinamikát (még?), mint amit pl. a Legends of Tomorrowsban szinte azonnal. Illetve ott megvolt minden karakternek a saját kis iksz perce, hogy a rivaldafényben tündököljön, hozta is mindenki magát, itt viszont (és ez főleg Jessica Jonesnál tűnik fel nagyon) mintha mindenki háttérbe szorult volna. Amikor előtérbe is hozzák valamelyiküket, mintha csak árnyéka lenne önmagának a karakter. A saját sorozataikban mindannyian bazi erős karakterek, érdekesek, a poénok csak úgy sziporkáztak, mindenki hatalmas egyéniség, de egy tető alatt nekem nem működik a dolog :-( Eddig olyan erős közepesen teljesít nálam a sorozat.

Én se néztem meg még a dds2t, se a luke cage-et, se az iron fistet (utóbbi 2t nem is tervezem, mert nem érdekel egyik karakter se), de így is érthető. Most lejött a dds2, azt mindenképpen tervezem, főleg Elektra miatt, de szerencsére tényleg érthető az egész.
Totál egyetértek veled, nagyon igaz, amiket leírtál. Nagyon látszik szerintem, hogy más készítők kezében vannak a karakterek, nekem egyszerűen olyan, mintha Matten kívül egyiket se értenék igazán. Ez tényleg Jessicánál a legfeltűnőbb, a saját sorozatában nem csak cinikus beszólásai vannak, nem igazán láttam itt azt, akit annyira megszerettem az önálló évadában. Sajnos egyáltalán nem használták ki őt.
Szerintem mérhetetlenül sok képernyőidőt vett el a hand szál, ami egy cseppet sem volt érdekes, csak random emberkék beszélgettek tök minimál szobákban. Egyszerűen súlytalan volt az egész. És én azt vettem észre, hogy szerintem ez a gyenge forgatókönyv számlájára írható. Iszonyat laposak voltak a dialógusok szvsz. De amúgy érdemes tényleg megnézni, csak számomra közel nem volt annyira kiemelkedő, mint a dds1 vagy a jjs1. Egyszer elment, a 3. rész végi akciójelenet nagyon tetszett, kár, hogy abból csak annyi volt, simán lehetett volna hasonló még.
Btw szerintem a mellékkarakterekkel se igen tudtak mit kezdeni, lehet jobb lett volna kevesebb karaktert szerepeltetni, de azokat viszont jobban együtt működtetni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 22 (kedd), 11:36 
Szárnybontogató

Game of Thrones 7X06

Kissé bosszantó, az érzelmeim vegyesek.
Egyrészt a látvány nagyon tetszett, és az öngyilkos kommandó párbeszédei is :haha:
Plusz Daenerys és Havas Jon kettőse a végén nagyon cuki volt, szerintem mindkét színész odatette magát, Emilia Clarke pedig már előtte is, a sárkány elvesztésénél, szerintem abszolút jól hozta a gyermekét elveszítő anya döbbenetét és kétségbeesését.

DE! Sokkal több dolog bosszantott.
1. Ha Aryának és Sansának is ennyit értek az elmúlt évek, akkor az egész felesleges volt...
2. Tyrion tulajdonképpen mit akar? Egészen eddig tök normális volt, most gyakorlatilag azt kérte Daenerystől, hogy hagyja veszni a mellette álló embereket. Értem én, hogy számára Dany a legfontosabb, ugyanakkor ha Havas Jont veszni hagyja, akkor soha a büdös életben nem fogják megszerezni Észak támogatását! Jorah Mormont személyében pedig végre lenne valaki a tanácsadói között, aki egy kicsit is ért a westerosi hadviseléshez.
3. Már megint ez a teleportálás téma. Gendry visszafut, a holló elrepül, ok, a sárkányok legalább gyorsak, de akkor is! Jó, mondjuk ez a legkevesebb...
4. A Véreb tök csalódás volt, ráadásul a harcos múltú karaktertől nagyon távol állt szerintem az a kővel dobálózás.
5. Az Éjkirály. Úgy tűnik, ő sem állt kétszer sorba, amikor az észt osztották: ahelyett, hogy az előtte fekvő(!) sárkányt célozná,
inkább a repülőt veszi célba. Jó, persze eltalálta, de a logika mást diktálna...
6. Ha már az Éjkirály. A régi színész, aki Rideghonnál játszotta (Richard Brake), szerintem sokkal jobb volt, mint a mostani (Vladimir Furdik). Valahogy a régire ha ránéztem, meghűlt a vér az ereimben, és ez az érzés most nincs meg :-( Persze így is nagyon félelmetes, de valami hiányzik.
7. Honnan vették a mások azt a rengeteg láncot?
8. Benjen bácsi mindig pont jókor kerül elő...

Ez a sorozat már nem az, ami volt, és fáj a szívem érte, még ha tudom is, hogy azért van ez a sok változás, mert hamarosan vége...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 22 (kedd), 8:43 
Billentyűzetgyilkos

vidor írta:
The Defenders? Esetleg van már valaki, aki már befejezte/épp nézi? :)

Én az 5. résznél tartok. A Daredevil második évadát nem néztem végig, épphogy csak belekezdtem, asszem 2 részt láttam, illetve a Luke Cage-nél is csak féltávig jutottam el (nem kaszáltam egyiket se, csak valahogy nem volt hangulatom folytatni eddig, de tervezem), de így is teljesen érthető minden. Kicsit tartottam tőle, hogy nagyon le vagyok maradva a Defendershez, de nem érzem hülyének magam, mikor bejön egy-egy újabb szereplő, vagy visszautalnak valamire, szóval szuper :mrgreen:
Élvezhető sorozat, mindenképp érdemes végignézni, de én őszintén szólva többet vártam tőle. Néha kicsit laposnak érzem, nem érzem azt a csapatdinamikát (még?), mint amit pl. a Legends of Tomorrowsban szinte azonnal. Illetve ott megvolt minden karakternek a saját kis iksz perce, hogy a rivaldafényben tündököljön, hozta is mindenki magát, itt viszont (és ez főleg Jessica Jonesnál tűnik fel nagyon) mintha mindenki háttérbe szorult volna. Amikor előtérbe is hozzák valamelyiküket, mintha csak árnyéka lenne önmagának a karakter. A saját sorozataikban mindannyian bazi erős karakterek, érdekesek, a poénok csak úgy sziporkáztak, mindenki hatalmas egyéniség, de egy tető alatt nekem nem működik a dolog :-( Eddig olyan erős közepesen teljesít nálam a sorozat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 21 (hétfő), 22:38 
Tollforgató

The Defenders? Esetleg van már valaki, aki már befejezte/épp nézi? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 20 (vasárnap), 0:54 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:
Bosszantó ez a mizéria, ami most a sorozattal van. Én nem akarom megnézni, csak ha majd már adják az HBO-n. Ehhez képest állandóan spoilerekbe futok bele, ha felmegyek egy-egy facebook oldalra, és sokan még csak ki sem írják, hogy spoiler.
Szerencsére a héten nem nagyon érek rá netezni...

Más.
Ma láttam egy mémet, arról, hogy ugye most Cersei azt mondta, hogy terhes, miközben anno a jósnő három gyermeket jósolt számára. Ezek szerint a jósnő tévedett (és akkor esetleg abban is, hogy a "kistestvér" öli meg)? Vagy éppen ezzel öli meg a testvér (Jaime), hogy belehal a szülésbe? Bár az túl "snassz" halál lenne... Vagy ez esetleg átverés, hogy Jaime támogatása biztos legyen?

Amikor a negyedik rész jött ki idő előtt, akkor én is úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz, megvárom míg rendesen is leadják. Azt a két napot meg csak kihúzom anélkül, hogy spoilerekbe futnék. Szerencsére sikerült is. #:-S
Erre most szerdán olvastam a hírt, hogy a hatodik rész is elérhető, hála a spanyoloknak... :shock: Először azt se akartam megnézni, de rájöttem, hogy szinte semmi esélyem elkerülni minden spoilert, úgyhogy végül inkább feladtam és megnéztem.
Ahogy láttam azóta a reakciókat, ez az epizód eléggé megosztja az embereket.

Én is olvastam olyan teóriát, hogy hazudik. Bár elég őszintének tűnt, de Cerseinél ki tudja...
A sorozatban mondjuk ezt már eleve megkavarták azzal, hogy Cerseinek volt egy negyedik gyereke is Roberttől, még Joffrey előtt. A fekete hajú kisfiú, akiről Catnek mesélt Bran betegágyánál még az első évadban.
De akár az is egy lehetőség, hogy elvetél, vagy meghal még a szülés előtt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 19 (szombat), 22:51 
Szárnybontogató

Bosszantó ez a mizéria, ami most a sorozattal van. Én nem akarom megnézni, csak ha majd már adják az HBO-n. Ehhez képest állandóan spoilerekbe futok bele, ha felmegyek egy-egy facebook oldalra, és sokan még csak ki sem írják, hogy spoiler.
Szerencsére a héten nem nagyon érek rá netezni...

Más.
Ma láttam egy mémet, arról, hogy ugye most Cersei azt mondta, hogy terhes, miközben anno a jósnő három gyermeket jósolt számára. Ezek szerint a jósnő tévedett (és akkor esetleg abban is, hogy a "kistestvér" öli meg)? Vagy éppen ezzel öli meg a testvér (Jaime), hogy belehal a szülésbe? Bár az túl "snassz" halál lenne... Vagy ez esetleg átverés, hogy Jaime támogatása biztos legyen?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 16 (szerda), 10:39 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:

Az nem derült ki, hogy Sam végül megtudta-e, hogy az apja és Dickon meghalt? Mert elvileg most ő Szarvhegy örököse, nem?

Az Éjjeli Őrségnek tett esküje még érvényben van, és aszerint lemondott minden jogáról. Azzal duplán is, hogy mesternek tanult, igaz, annak úgyis végére, egyelőre.
(Bár nem tudom, ha visszatér Északra, hogy képzeli el a családi idillt a Gillyvel meg a picivel - mert lemondott arról is. :lol: )
Szóval pillanatnyilag szerintem Szarvhegy is örökös nélkül maradt.

Kokapu írta:

Ahogy Jaime és Bronn megmenekülése is.
1. Miért nem keresték őket? Hiszen többen is látták ami történt.
2. Hogy jutottak el olyan hirtelen, olyan messze?
Persze a történet szempontjából ok, hogy így történt, csak kicsit furcsa (mint oly sok minden, ebben az évadban).

Ez nekem is furcsa volt. :-?
1. Talán azért, mert a dothrakiak úgyse ugrottak volna be a vízbe megkeresni, legalábbis a vízhez való viszonyuk alapján, miután pedig nem jöttek fel, úgy voltak vele, hogy biztos belefulladtak a vízbe. Dany abban se lehetett biztos, hogy a sárkánytűz nem kapta-e el őket végül. Tyrion meg talán azért nem forszírozta, még ha tudni is akarta volna, hogy Jaime él-e, mert nem szerette volna, ha az orra előtt égetik szénné őt is.
2. A sodrás valamennyit rásegíthetett, mert az elvileg Feketevíz folyó volt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 15 (kedd), 17:26 
Szárnybontogató

Assa írta:

Game of Thrones 7x05

Jon és a sárkány jelenete menő volt 8) (és a Drogon szemében tükröződő kép... :shock:) de kicsit komolyabb reakcióra számítottam Dany részéről, látszott persze, hogy hatással volt rá, de akkor is. Hiszen nyilvánvalóan az volt a szándéka, hogy miután a katonákkal bevált a dolog, és letérdeltek Drogonnak, majd Jon is le fog végre.
Cersei és Jaime jelenete a terhességgel a maga bizarr módján szinte már aranyosra sikerült. #-o Valószínű azért, mert Jaimen eddig is látszott, hogy ha Joffreyé nem is, Myrcella és Tommen elvesztése megviselte, Cersei meg kivételesen mutatott valami emberi reakciót.
Bronn még mindig :)) de kicsit aggódom miatta, most hogy a Tyrion-üggyel felhívta magára Cersei figyelmét.
És egy Jaime-Cersei-Dany-Jon találkozó gyakorlatilag bármilyen felállásban... 8-> :twisted:
(Theon hol a frászban van? Mi lett Yara kiszabadításával? Ha már Tyrion és Davos úgyis elcsónakáztak Királyvárba...)
Gendrynek örültem, jó volt az a kis kikacsintás Davostól az evezéses utalással. Rá is mindig lehet számítani, ha kicsit oldani kell a rész hangulatát. :mrgreen:
Starkok... Remélem, nem akarják túlerőltetni ezt a konfliktust. Van feszültség köztük az tény, de nem kellene túldimenzionálni, és belemagyarázni olyasmit, ami viszont nincs. Csak, hogy Kisujj jól jöjjön ki belőle, és megint cselszövőként tündökölhessen. :roll: Az a levél is, Robb és Cat egyből megértették, hogy Sansa azt írta, amit diktáltak neki, senki nem gondolhatja úgy most utólag sem, hogy egy mennyi is... 12 éves gyereknek abban a helyzetben volt választása.
A csapatot a végén kicsit hirtelen verbuválták össze, de érdekes lesz, mit kezdenek majd egymással. :P
És minden jel szerint volt Lyanna+Rhaegar házasság. :taps: Sam, Sam... bár figyeltél volna...
Azokban a könyvekben úgy látszik tényleg benne van a válasz Westeros minden kérdésére és problémájára, és Sam meg Szegfű valahogy mindig meg is találják (biztos, hogy Sam a távozáskor is pont a jó tekercsekre és könyvekre nyúlt rá), kicsit talán túl kényelmes megoldás, de hát, közel a vége.
(Mondjuk én inkább arra tippeltem mindig is, hogy inkább bevállalták a bigámiát, à la Hódító Aegon, mert az érvénytelenítést indokolni is kellene - plusz ugye Dorne-nak se lett volna mindegy, hogy mi lesz Eliával... De talán majd a könyvben.)

Jon és Drogon :xx: Mondjuk ott Dany inkább kíváncsi volt, mennyire "tökös" csávó Jon. Szerintem kiállta a próbát :yes:

És ezek szerint valóban volt Rhaegar-Lyanna házasság, Samnak vagy Szegfűnek biztosan eszébe fog jutni a,megfelelő időben. Nekem úgy tűnik, a Fellegvár felett kezd eljárni az idő. Hiába van ott egy helyben a sok tudás, ha a mesterek kvázi leszarnak mindent... :-(
Az nem derült ki, hogy Sam végül megtudta-e, hogy az apja és Dickon meghalt? Mert elvileg most ő Szarvhegy örököse, nem?

Már kezdtem bízni abban, hogy Jaime szeme felnyílik, de ha Cersei tényleg terhes tőle, akkor ezek után már nem fog. És igen, jó volt látni Cersei arcán az anyaság miatti boldogságot, viszont nekem őszintén szólva már elegem van belőle.

Gendry tök jó karakter lett, kemény legény, a beszélgetése Jonnal pedig nagyon ott volt! Az is tetszett, hogy ugyanúgy a pöröly a fegyvere, mint Robertnek volt :yes:

A Dreamteam összeállása nagyon tetszett :yes: Kíváncsi vagyok, hogy az Éjkirály tudni fogja-e, hogy Jon, de főleg Beric néhányszor már visszajött a halálból? Viszont ez az egész dolog, hogy hozzanak Cerseinek egy élőhalottat? Hát... Nekem értelmetlen.

Ahogy Jaime és Bronn megmenekülése is.
1. Miért nem keresték őket? Hiszen többen is látták ami történt.
2. Hogy jutottak el olyan hirtelen, olyan messze?
Persze a történet szempontjából ok, hogy így történt, csak kicsit furcsa (mint oly sok minden, ebben az évadban).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 14 (hétfő), 11:55 
Sztorihajhász

Orphan Black valaki?

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 14 (hétfő), 10:46 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:
Amúgy én nem annyira szeretem Daeneryst, de nem értem a mostanában a neten ellene megfogalmazott kritikákat, mármint, hogy kezd úgy viselkedni, mint az őrült király.

Szerintem se olyan vészes általában, mint ahogy pár helyen beállítják. Egyszerűen hódítóként viselkedik, Aegonék se voltak kíméletesebbek annak idején, sőt... Csak más élőben látni, és a westerosiaknak inkább Aerys az összehasonlítási alap, mert rá még emlékeznek.

Plusz rá is játszanak erre az irányra, azzal, ahogy Tyrion reagál Danyre meg a terveire, meg ahogy Dany őrá a 4. részben a tengerparton.
És most megint ezt erősítették Randyll és Dickon kivégzésével meg azzal, ahogy Varys és Tyrion beszélgettek róla, és Tyrion megint vedelt, miközben leginkább magát győzködte, hogy az egész szükséges volt, és Tarlyék maguknak keresték, mert megkapták az esélyt. Az egész azt sugallta, hogy Dany még nem az Őrült Király, de mindketten látják benne a lehetőségét.
Ehhez képest Dany maga kicsit túl hirtelen váltott át arra (sárkányos dolog ide vagy oda), hogy talán mégis fegyverszünetet kellene kötni, és elmenni Északra.

Game of Thrones 7x05

Ez kicsit... furcsa volt. Vagy simán csak az előzőekhez képest inkább amolyan átvezető jellegű. történtek dolgok, de mind olyan "ez fontos, figyelj, ennek majd jelentősége lesz, csak nem pont most" érzetet keltett.
Jon és a sárkány jelenete menő volt 8) (és a Drogon szemében tükröződő kép... :shock:) de kicsit komolyabb reakcióra számítottam Dany részéről, látszott persze, hogy hatással volt rá, de akkor is. Hiszen nyilvánvalóan az volt a szándéka, hogy miután a katonákkal bevált a dolog, és letérdeltek Drogonnak, majd Jon is le fog végre.
Cersei és Jaime jelenete a terhességgel a maga bizarr módján szinte már aranyosra sikerült. #-o Valószínű azért, mert Jaimen eddig is látszott, hogy ha Joffreyé nem is, Myrcella és Tommen elvesztése megviselte, Cersei meg kivételesen mutatott valami emberi reakciót.
Bronn még mindig :)) de kicsit aggódom miatta, most hogy a Tyrion-üggyel felhívta magára Cersei figyelmét.
És egy Jaime-Cersei-Dany-Jon találkozó gyakorlatilag bármilyen felállásban... 8-> :twisted:
(Theon hol a frászban van? Mi lett Yara kiszabadításával? Ha már Tyrion és Davos úgyis elcsónakáztak Királyvárba...)
Gendrynek örültem, jó volt az a kis kikacsintás Davostól az evezéses utalással. Rá is mindig lehet számítani, ha kicsit oldani kell a rész hangulatát. :mrgreen:
Starkok... Remélem, nem akarják túlerőltetni ezt a konfliktust. Van feszültség köztük az tény, de nem kellene túldimenzionálni, és belemagyarázni olyasmit, ami viszont nincs. Csak, hogy Kisujj jól jöjjön ki belőle, és megint cselszövőként tündökölhessen. :roll: Az a levél is, Robb és Cat egyből megértették, hogy Sansa azt írta, amit diktáltak neki, senki nem gondolhatja úgy most utólag sem, hogy egy mennyi is... 12 éves gyereknek abban a helyzetben volt választása.
A csapatot a végén kicsit hirtelen verbuválták össze, de érdekes lesz, mit kezdenek majd egymással. :P
És minden jel szerint volt Lyanna+Rhaegar házasság. :taps: Sam, Sam... bár figyeltél volna...
Azokban a könyvekben úgy látszik tényleg benne van a válasz Westeros minden kérdésére és problémájára, és Sam meg Szegfű valahogy mindig meg is találják (biztos, hogy Sam a távozáskor is pont a jó tekercsekre és könyvekre nyúlt rá), kicsit talán túl kényelmes megoldás, de hát, közel a vége.
(Mondjuk én inkább arra tippeltem mindig is, hogy inkább bevállalták a bigámiát, à la Hódító Aegon, mert az érvénytelenítést indokolni is kellene - plusz ugye Dorne-nak se lett volna mindegy, hogy mi lesz Eliával... De talán majd a könyvben.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 10 (csütörtök), 9:54 
Szárnybontogató

Assa írta:
Game of Thrones 7x04

Ó, Bran. :-( És Meera. :cry:
De Legalább Kisujj egyre jobban érzi a vesztét.
Három Stark egyszerre a képernyőn. :xx: Sansa és Arya találkozása nagyjából az volt, amit vártam a két karaktertől, figyelembe véve a régi kapcsolatukat. Jó, hogy Ned halálát nem hánytorgatták fel, pedig adta volna magát.
Az, hogy Aryát nem ismerik meg az őrök, és nem akarják beereszteni, jó párhuzam volt az első évaddal, mikor a Királyvárban játszották el vele hasonlót.
Theon... :mrgreen: Szerencsétlen partra húzza a csónakot, megfordul és... hopp, Jon. Az pozitívum, hogy most már nem akarta szépíteni a szerepét Yara elfogásában.
Ideje volt, hogy Bronn most már szöveget is kapjon az évadban. =))
A csata pedig egyszerűen :beee: :taps: Sárkány a harcmezőn... Tyrion ahogy izgult Jaimeért... Drogon sérülése... Abban biztos voltam, hogy pont ezt a sárkányt, Dany kis kedvencét úgyse iktatják ki, de azért így is izgalmas volt.

Kisujj vicces volt, szerintem most van rá esély, hogy azzal a bizonyos tőrrel a szívében haljon meg, ha felkerül Arya kis listájára :haha: Bár én sajnálni fogom Aiden Gillen játékát, legtöbbször meg sem kellett szólalnia, a nézése mindent elárult. Illetve most az Arya szálba is bekúszhatna egy szerelmi szál (jó, tudom, nem valószínű), mert szerintem Podrick most meglátta benne álmai nőjét :lol:
Amúgy én imádtam az egész hazatérését, az őröket, a párbeszédet Sansával, ahogyan elviccelte a listáját, és aztán Sansa arcát, amikor Bran szóba hozta a listát...

A csata szuper volt, bármilyen mozifilmben megállná a helyét! Amúgy én nem annyira szeretem Daeneryst, de nem értem a mostanában a neten ellene megfogalmazott kritikákat, mármint, hogy kezd úgy viselkedni, mint az őrült király.
Hiszen mi is történt? Átjön egy nagy haddal, plusz három sárkánnyal Westerosra, majd, mivel nem akarja megölni a lakosságot, hallgatott a segítőjére. Aminek mi lett az eredménye? Mínusz három szövetséges, ráadásul az egyikkel oda a hajói nagy része, a másikkal pedig a pénz. Ehhez képest még most sem Királyvárat égeti porig (pedig megtehetné), hanem azt a sereget támadja meg, aki végzett az egyik szövetségesével.
Szerintem az éppen hogy nagy-nagy pozitívuma Danynek, hogy hallgatni szokott a tanácsadóira.
Nyilvánvaló, hogy a támadásokat meg kellett torolnia, szerintem a legjobb lehetőséget választotta.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 08 (kedd), 23:04 
Ó-nagy-admin "on stage"

birokatalin írta:
Reméltem pedig, hogy nem ő lesz az apa.... :D de hát szokás szerint hozza a sorozat azt, hogy az történik benne, amit nem akarok :)

Én az első kötet olvasása óta az "R+L=J" teória megerősítésére vártam, sajnos a könyvben még nem jött el az a pillanat, csak a tucatnyi utalás van egyelőre, de emlékszem, annál jobban örültem, mikor a sorozatban meglépték. ^^
Mondjuk nekem is van olyan, amit nagyon nem akarok, hogy megtörténjen, de úgyis meg fog. :-t
Volt már korábban is. :-w

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 08 (kedd), 20:59 
Tollforgató

Assa írta:
birokatalin írta:
Én még csak az első részt láttam ebből az évadból, szerintem elég uncsi volt, bár Aria az elején brutál volt. :D Arra volnék nagyon kíváncsi (nem tudom, hogy az eddigi részekből kiderült-e), hogy ki lehet Havas John apja. Mert ha Lyanna az igazi anyja akkor csak arra tudok gondolni, hogy az apja Robert Baratheon, mivel ők együtt voltak.... Kinek mi a véleménye erről?

Nem mondták még ki, de Rhaegar Targaryen. Egy év vagy kicsivel több telik el azután, hogy Lyanna eltűnik (vagy elrabolják vagy megszökik a herceggel, ez még kérdéses, bár könyv alapján az utóbbi tűnik valószínűbbnek), addig, hogy Ned rátalál. Az időtényező miatt csak Rhaegar lehet az apa.
Robert és Lyanna el voltak jegyezve, de igazán nem ismerték egymást. Az a Lyanna, akit Robert elképzelt magának, és akinek az emlékét szerette, nem a valós Lyanna volt. Lyannának meg nem voltak illúziói Roberttel kapcsolatban, tudta, mekkora nőcsábász, és tudta, hogy van már törvénytelen gyereke is, minimum egy.

Nagyon köszi Assa! Reméltem pedig, hogy nem ő lesz az apa.... :D de hát szokás szerint hozza a sorozat azt, hogy az történik benne, amit nem akarok :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 07 (hétfő), 9:24 
Ó-nagy-admin "on stage"

birokatalin írta:
Én még csak az első részt láttam ebből az évadból, szerintem elég uncsi volt, bár Aria az elején brutál volt. :D Arra volnék nagyon kíváncsi (nem tudom, hogy az eddigi részekből kiderült-e), hogy ki lehet Havas John apja. Mert ha Lyanna az igazi anyja akkor csak arra tudok gondolni, hogy az apja Robert Baratheon, mivel ők együtt voltak.... Kinek mi a véleménye erről?

Nem mondták még ki, de Rhaegar Targaryen. Egy év vagy kicsivel több telik el azután, hogy Lyanna eltűnik (vagy elrabolják vagy megszökik a herceggel, ez még kérdéses, bár könyv alapján az utóbbi tűnik valószínűbbnek), addig, hogy Ned rátalál. Az időtényező miatt csak Rhaegar lehet az apa.
Robert és Lyanna el voltak jegyezve, de igazán nem ismerték egymást. Az a Lyanna, akit Robert elképzelt magának, és akinek az emlékét szerette, nem a valós Lyanna volt. Lyannának meg nem voltak illúziói Roberttel kapcsolatban, tudta, mekkora nőcsábász, és tudta, hogy van már törvénytelen gyereke is, minimum egy.

---

Game of Thrones 7x04

Ó, Bran. :-( És Meera. :cry:
De Legalább Kisujj egyre jobban érzi a vesztét.
Három Stark egyszerre a képernyőn. :xx: Sansa és Arya találkozása nagyjából az volt, amit vártam a két karaktertől, figyelembe véve a régi kapcsolatukat. Jó, hogy Ned halálát nem hánytorgatták fel, pedig adta volna magát.
Az, hogy Aryát nem ismerik meg az őrök, és nem akarják beereszteni, jó párhuzam volt az első évaddal, mikor a Királyvárban játszották el vele hasonlót.
Theon... :mrgreen: Szerencsétlen partra húzza a csónakot, megfordul és... hopp, Jon. Az pozitívum, hogy most már nem akarta szépíteni a szerepét Yara elfogásában.
Ideje volt, hogy Bronn most már szöveget is kapjon az évadban. =))
A csata pedig egyszerűen :beee: :taps: Sárkány a harcmezőn... Tyrion ahogy izgult Jaimeért... Drogon sérülése... Abban biztos voltam, hogy pont ezt a sárkányt, Dany kis kedvencét úgyse iktatják ki, de azért így is izgalmas volt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 07 (hétfő), 8:09 
Tollforgató

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 01 (kedd), 21:18 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:
Ami nem tetszett:
Sok dolog kapkodós lett. Még Casterly rock ok, de hogy Égikert elé megérkeztek a Lannister seregek, után pedig már hipp-hopp Jamie meglátogatja Lady Olennát (aki természetesen várja), nekem valahogy kurta-furcsa volt.

És igen. Ha még Tywin Lannister élne, akkor nem csodálkoznék, hogy ilyen jó stratéga. De Cersei? Nane!

Casterly-hegytől és Égikerttől látványra vártam sokkal többet. Legalább egyetlen távoli vágóképet, ami egy kicsit jobban hasonlít mondjuk erre. Amin látszik, hogy ez tényleg egy nagy és gazdag nemesi ház ősi vára. :?

A stratégia kapcsán azzal nyugtatom magam, hogy ezt nem Cersei tervezte meg így, hanem Jaime és főleg Randyll Tarly. Nagyon remélem, hogy a sorozatkészítők nem úgy gondolták, hogy ezt Cersei eszelte ki, mert az tényleg hihetetlen lenne. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 01 (kedd), 16:55 
Szárnybontogató

Assa írta:
Game of Thrones 7x03

Imádtam Jon jeleneteit. :D Ilyen a sorozat esetében még talán sosem volt, legalábbis nem ennyire. (Esetleg a 6. évados reunion lehet versenyben.)
Bár az eddig még minden karakternek jót tett, ha Tyrionnal együtt szerepelhettek.
Mondjuk végig azt vártam, hogy legyen valami Jonnal és a sárkányokkal, de talán majd legközelebb...

Bran kezdi egyre inkább elveszíteni az emberi mivoltát. Szomorú ilyennek látni. :-( Bár, ha tényleg mindent lát(ott), akkor cseppet se csoda.

Sansa előtt viszont le a kalappal, egyelőre (amíg nem fordul Jon ellen). Kisujj esélyesen abba szalad majd bele, hogy mégse számol minden eshetőséggel, és éppen vele kapcsolatban nem.

Olenna halála méltó volt a karakterhez. És tetszett a beszélgetés Jaimevel, bár nagy kár, hogy ebbe az irányba vitték végül a karaktert.
Jó kontrasztot alkotott mindenesetre a Cersei-féle mérgezéses jelenettel.
Tetszett az is, hogy elővettek régebbi dolgokat, Joffrey halálát, Robb győzelmét a Suttogó-erdőben (meg eggyel korábban Tyrionnál Tywint és a Casterly-hegyi csatornákat, plusz a vastrón adósságát a Vasbank felé).

Euron+Jaime =))

Viszont, oké, hogy meg kell gyengíteni Danyt, de a Lannistereknek kezdenek túl jól és túl könnyen alakulni a dolgai.

Bizonyos tekintetben csalódás volt a számomra ez a rész, másfelől viszont voltak benne zseniális jelenetek.

Ami tetszett:
Daenerys-Jon-Tyrion jelenetei. Remek párbeszédek, élvezet volt nézni. Főleg azt, hogy Tyrion hogyan lavírozik kettejük között. Ser Davos bemutatása aranyos volt :)

Örülök, hogy Samnek sikerült Jorah-t megmenteni, kíváncsi leszek mindkettejük további sorsára.

Sansa nagyon tetszett, ezek szerint a septák nem csak hímezni tanították :)

Cersei bosszúja szerintem elég találóra sikerült.

Lady Olennát sajnáltam, hogy meghalt, mert nagyon jó jelenetei voltak, ez az utolsó pedig az egész megkoronázása volt! Érdekel, hogy lesz-e hatása Jamie-nél, már abból a szempontból, hogy most már tudja, Sansa nem tehet Joffrey haláláról, tehát, ha eddig ellenségének is tekintette, most ez változhat.

Ami nem tetszett:
Sok dolog kapkodós lett. Még Casterly rock ok, de hogy Égikert elé megérkeztek a Lannister seregek, után pedig már hipp-hopp Jamie meglátogatja Lady Olennát (aki természetesen várja), nekem valahogy kurta-furcsa volt.

A Vasbank jelenléte nekem furcsának hatott, leginkább az, hogy személyesen elmentek, bár Mark Gatiss hangját imádom, szóval összességében örültem. :haha:

És igen. Ha még Tywin Lannister élne, akkor nem csodálkoznék, hogy ilyen jó stratéga. De Cersei? Nane!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 31 (hétfő), 10:41 
Ó-nagy-admin "on stage"

Game of Thrones 7x03

Imádtam Jon jeleneteit. :D Ilyen a sorozat esetében még talán sosem volt, legalábbis nem ennyire. (Esetleg a 6. évados reunion lehet versenyben.)
Bár az eddig még minden karakternek jót tett, ha Tyrionnal együtt szerepelhettek.
Mondjuk végig azt vártam, hogy legyen valami Jonnal és a sárkányokkal, de talán majd legközelebb...

Bran kezdi egyre inkább elveszíteni az emberi mivoltát. Szomorú ilyennek látni. :-( Bár, ha tényleg mindent lát(ott), akkor cseppet se csoda.

Sansa előtt viszont le a kalappal, egyelőre (amíg nem fordul Jon ellen). Kisujj esélyesen abba szalad majd bele, hogy mégse számol minden eshetőséggel, és éppen vele kapcsolatban nem.

Olenna halála méltó volt a karakterhez. És tetszett a beszélgetés Jaimevel, bár nagy kár, hogy ebbe az irányba vitték végül a karaktert.
Jó kontrasztot alkotott mindenesetre a Cersei-féle mérgezéses jelenettel.
Tetszett az is, hogy elővettek régebbi dolgokat, Joffrey halálát, Robb győzelmét a Suttogó-erdőben (meg eggyel korábban Tyrionnál Tywint és a Casterly-hegyi csatornákat, plusz a vastrón adósságát a Vasbank felé).

Euron+Jaime =))

Viszont, oké, hogy meg kell gyengíteni Danyt, de a Lannistereknek kezdenek túl jól és túl könnyen alakulni a dolgai.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 27 (csütörtök), 20:30 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:

A Nymeriás jelenetet én nem értettem pontosan. Azért nem ment vele, mert Arya már nem az az Arya, aki egykor volt, esetleg Nymeria választja inkább a szabad életet, de ha ez utóbbi, akkor ennek mi a jelentősége Arya szempontjából? Esetleg Nymeria azért nem tart vele Deresbe, mert Arya sem tartozik már oda? Úgy érzem, volt mondanivalója annak a jelenetnek, de én nem értem :oops:

Ahogy néztem, mindenfelé nagy vitatéma, hogy Arya ezek után továbbmegy-e Észak felé, vagy mégis visszafordul délnek, mert magára is érti, amit Nymeriának mondott.
Szerintem azt jelenti, hogy mindkettőjük sorsa más irányba fordult, mióta elváltak az útjaik, meg is változtak. Nymeriának már itt a helye az új falkájával.

Kokapu írta:

Kisujjra viszont kíváncsi vagyok, nekem úgy tűnt, mintha fel akarná mérni Jont.

Nekem az járt a jelenet közben a fejemben, hogy most leteszteli, lehet-e még valami haszna Jonból, pl. hozzásegíti Sansa megszerzéséhez, és akkor ráér csak utána kiiktatni, vagy jobb lenne mielőbb megszabadulni tőle. :P
Azért úgy tűnik, kicsit lehagyták most az események (és akkor még érkezik Arya meg Bran az új képességeivel, plusz Bran új infókkal is, amik abszolút készületlenül érik majd; Bran akár a múltbéli kavarásait is leleplezheti, mondjuk a szerepét Ned halálában), és ő is érzi, hogy Észak nem neki való terep. Kíváncsi vagyok, mire megy (remélem, most már nem sokra :twisted: ).

Kokapu írta:

Qyburn nem tudom, hogy mire számít? Drogon majd megáll neki, odatartva a mellkasát, hogy "ide lőjetek"? Ha ezzel a dárdával tényleg sikerül nekik sárkányt ölni, az elég gáz lesz.

Én attól tartok, összejön, csak, hogy ezen a fronton is megnehezítsék Danyék helyzetét. Bár jobban örülnék, ha pofára esnének vele.
Túl korai lenne kiiktatni egy sárkányt. A Mások ellen úgyis biztos odaveszik majd egy. Csak hogy zombisárkány lehessen belőle. :dragon:

Kokapu írta:

Ja, és igen, ha Ser Jorah túléli Sam gyógymódját, kíváncsi leszek, milyen céllal történik? Milyen szerepe lesz vajon annak, hogy él?

Remélem, összejön Danyvel Jon helyett. xDDD Sose shippeltem őket, de ha választani kell, százszor inkább Jorah/Dany, mint Jon/Dany.
Komolyra fordítva, fogalmam sincs, milyen jelentősége lehetne a részvételének a továbbiakban. Piros pont Samnek, vagy bizonyíték, hogy a szürkehám gyógyítható (ami szép és jó, csak közben jönnek a Mások)...? Kell, hogy legyen majd még valami ezen kívül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 27 (csütörtök), 15:47 
Szárnybontogató

Assa írta:
Game of Thrones 7x02

Hát, jól végigbeszélgették ezt a részt.

Tényleg, a párbeszédek zseniálisak voltak :)

Az, hogy Arya nem tudta meg, hogy Jon lett a király, annál is furcsább, mert előtte ugye az Ikreknél dekkolt, ott azért hallhatta volna.
A Nymeriás jelenetet én nem értettem pontosan. Azért nem ment vele, mert Arya már nem az az Arya, aki egykor volt, esetleg Nymeria választja inkább a szabad életet, de ha ez utóbbi, akkor ennek mi a jelentősége Arya szempontjából? Esetleg Nymeria azért nem tart vele Deresbe, mert Arya sem tartozik már oda? Úgy érzem, volt mondanivalója annak a jelenetnek, de én nem értem :oops:

Kisujjra viszont kíváncsi vagyok, nekem úgy tűnt, mintha fel akarná mérni Jont. Vajon meddig kavarja még a khmm levest?

Szürke Féreg és Missandei jelenetén ki voltam akadva. Mondtam is közben, hogy nem hiszem el, hogy erre van 5 perc, mikor alig van valami hátra a sorozatból...! Értem én, hogy kellenek a mellek a sorozatba, de akkor is...

Ellaria remélem megkapja a méltó büntetését Cerseitől, Myrcelláért :D

Qyburn nem tudom, hogy mire számít? Drogon majd megáll neki, odatartva a mellkasát, hogy "ide lőjetek"? Ha ezzel a dárdával tényleg sikerül nekik sárkányt ölni, az elég gáz lesz.

Euron máris szimpatikus lett, hogy megszabadított rögtön két homokkígyótól is :D

Ja, és igen, ha Ser Jorah túléli Sam gyógymódját, kíváncsi leszek, milyen céllal történik? Milyen szerepe lesz vajon annak, hogy él?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 24 (hétfő), 20:59 
Ó-nagy-admin "on stage"

1wolfgirl1 írta:
Amellett, hogy nagyon kíváncsi vagyok, milyen jellemet írnak neki, kicsit azért elszomorított, milyen reakciók is érkeztek a BBC videója alá, mennyire nem örülnek annak, hogy a Doktor nő lesz.

Csak az első egy-két napban figyeltem a véleményeket, akkor is főleg reakcióvideókat néztem youtube-on, azok - akkor még - döntően pozitívak voltak (sok "still not ginger"-rel xD ). Később biztos érkezett másféle is.
Egyéb oldalakon viszont én is láttam negatív vagy támadó megnyilvánulásokat. Meg óvatosakat. És egy csomó nagyon aranyosat. :mrgreen:
Kíváncsi vagyok, milyen lesz az új Doctor, és egyáltalán mit szánnak neki.

1wolfgirl1 írta:
Capaldi azért hiányozni fog - a tizedik évad elég erősre sikeredett összességében; Billt imádtam, mint utazótárs, nekem Clara után egyenesen felüdülés volt (szegénykémet nem nagyon sikerült megkedvelnem, pedig igyekeztem benne a jót meglátni), és mellette Tizenkettes is kapott egy újabb színezetet. Még szívesen végignéztem volna a párosukkal egy évadot... :(

Megmondom őszintén, én nem sokat láttam Capaldiból, és azt hiszem ennek főleg Clara az oka. A 8x04-es résznél álltam le annak idején a sorozat nézésével. Pedig az, meg az előtte lévő még kimondottan tetszett is. Aztán mégis csak halogattam és halogattam... Új companion jött, gondoltam ennek örömére pótolom az elmaradást, de az két évadnyi Clarát jelentett volna. Így nem lett belőle semmi.
Most megint úgy vagyok vele, hogy talán fel kellene zárkóznom, vagy legalább Billt megnézni, hátha őt megkedvelem...

Igyekeztem megkedvelni Clarát is, de nem sikerült, egyszerűen érdekelni se tudott.
Nekem ő már... túl sok volt.

Pedig több korábbi companion - szinte az összes - köré szőttek valami mítoszt, és az működött. Rose mint "Bad Wolf", DoctorDonna, Amy "The Girl Who Waited", akár 2000 évet is a Pandoricában, "The Last Centurion" (plusz, ugye, River). Mind jó sztori volt, mindet rendesen felépítették...

... és úgy éreztem Clarával mindet túl akarják licitálni. Eleve úgy vezették be, mint aki szuperkülönleges és szupertitokzatos és akitől rögtön hasra kell esni. Emiatt képtelen voltam igazán szimpatikusnak látni, ráadásul túlságosan is a középpontba került, és nekem egyszerűen nem működött a dinamika közte és a Doctor között. Mindig azt éreztem, hogy ez inkább már Claráról szól, mert ő az "Impossible Girl-húúú"... hát, kösz nem. :roll:
Az összes régi évadból, a régi társakkal csomó emlékezetes epizódot tudok felidézni még most is.
A Clara+Tizenegyedik korszakból talán három villan be halványan, de azokról sem tudom, miről is szóltak tulajdonképpen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 24 (hétfő), 13:42 
Fanficbúvár

Assa írta:
13. Doktor? :D

Én örültem neki, a hajszínt is kezdem lassan megszokni. (Legutóbb barnán láttam szerepelni az illetőt.)

Megkésve bár... :-D
Én is nagyon örültem neki, bár annyira nem hökkentem meg, mivel tettek rá pár utalást az utolsó részben, plusz az is várható volt, hogy Chibnall, mint brand new showrunner, valaki olyan mellett fogja letenni a voksát, akivel annak előtte is dolgozott. *látványosan a Broadchurch felé tekint*
Amellett, hogy nagyon kíváncsi vagyok, milyen jellemet írnak neki, kicsit azért elszomorított, milyen reakciók is érkeztek a BBC videója alá, mennyire nem örülnek annak, hogy a Doktor nő lesz. Akkor sem értettem, most sem fogom megérteni, szerintem ennyi változatosság igenis kell, főleg, hogy az utolsó részben pont azt boncolgatta a Tizenkettedik Doktor és Bill, hogy az időlordok esetében nem tesznek különbséget férfi és női nem között. (Bár ennek ellenére volt egy-két olyan utalás pont, hogy nagyon nem így van - a Generális reinkarnálódása és az azt követő megjegyzés a férfiakra :"D) De hát mondjuk ez már csak olyan, hogy kinek a pap, kinek a papné, kinek meg a paplan...
Capaldi azért hiányozni fog - a tizedik évad elég erősre sikeredett összességében; Billt imádtam, mint utazótárs, nekem Clara után egyenesen felüdülés volt (szegénykémet nem nagyon sikerült megkedvelnem, pedig igyekeztem benne a jót meglátni), és mellette Tizenkettes is kapott egy újabb színezetet. Még szívesen végignéztem volna a párosukkal egy évadot... :(

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 24 (hétfő), 13:07 
Ó-nagy-admin "on stage"

Game of Thrones 7x02

Hát, jól végigbeszélgették ezt a részt. Arya jelenetei tetszettek. Aranyos volt, hogy sorra összefut a régi ismerősökkel, már csak Gendry hiányzott. De hogy nem tudta, hogy Jon Észak királya?! :shock: Ez azért még mindig elég friss dolog ahhoz, hogy délebbre pletyka legyen.

Kisujj+Jon: végre valaki! Kezdetnek jó volt ennyi... :twisted:

Azt azért sajnáltam, hogy a flottát elküldték Sárkánykőről, megnéztem volna egy Jon-Theon találkozót. :?
És Theon. :cry: Ramsay bizonyos értelemben még mindig él.

Az Őrség lusta levelet írni, vagy...? Megették az összes hollót? Bran nem akarja, hogy szóljanak? Elindultak Deres felé Meerával és majd odaérnek...? :-?

És Sam megint vidám kis jelenetet kapott. Átvezetni, ami Jorah-val művelt a piteevésre... hát, kösz. $sick
Egyébként furcsa, hogy évszázadokon keresztül azt mondták dolgokra, hogy nem, lehetetlen, olyan nincs... Sam viszont éppen olvasta egy könyvben, vagy éppen megtalálja a könyvet, amiben ott a válasz.

Euron belépője látványos volt, a csatán viszont sokat dobott volna, ha jobban ki lehet venni, mi is történik, de így, hogy két Greyjoy flotta harcol, és mindenki ugyanolyan cuccban van, ráadásul éjszaka...

És ha már Sárkánykő meg találkozók: Jon és Tyrion legalább lesz. :D Jó, hogy nem felejtették el az első évados ismeretséget, és hogy elvileg kedvelik egymást.

És közeledik a Jon/Dany is... csudába... bár ne lenne, ami, gondolom, úgyis lesz...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 23:20 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kokapu írta:
Azt nem értem, hogy Bran elvileg tudja, hogy ha átmegy a falon, akkor az Éjkirály utána tud menni. Akkor miért?
Bár, ha tényleg úgy fog történni, ahogy Sandor látta a tűzben, akkor végül is a mások egyszerűen megkerülik a Falat, ha jól értettem? Azért nem vagyok benne biztos...

Talán túlságosan fontos, hogy túlélje, azok miatt a dolgok miatt, amiket megtudott a látomásaiból . Pl. a Mások teremtéséről, és ki tudja mi minden egyébről még velük kapcsolatban, ami a háborúban hasznos lehet.
(És valószínűleg Howland Reed már nem lesz, így ő az egyetlen, aki ismeri Jon valódi származását.)

A Mások többfrontos támadást tervezhetnek, és a Keleti Őrség csak az első célpont.
(Bár elvileg a másik végén, az Árnyéktoronynál könnyebb lenne megkerülni a Falat; de az tény, hogy a Keleti Őrség közelebb van nekik, ha ezek azok a holtak, akik Rideghon felől jönnek.)
Szerintem mindenképpen el akarják pusztítani a Falat, most főleg, hogy fegyverük is van hozzá. És milyen jól nézne ki az a jelenet, ahogy leomlik... :shock: :taps: Biztos nem hagyják ki.

Kokapu írta:

Remélem, Jamie-nek kinyílik végre a szeme...

Már nem merek reménykedni. :-( Ha az Aerys legőrültebb tervét megidéző robbantósdi után nem hagyta ott, nem tudom, mi kellene még, hogy megtegye. :roll:

Kokapu írta:

Euronnál színész váltás volt?

Nem, csak megnyírták, plusz az új frizura mellé új ruhát is kapott. :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 22:31 
Szárnybontogató

Assa írta:
Game of Thrones 7x01

Hát elkezdődött. :D

Igen! Végre! Már nagyon vártam :taps:

Nekem tetszett ez az első rész.

Arya talán kicsit elgondolkodik az ellenségen, ha látja, hogy ők is csak egyszerű emberek. Talán ezzel bölcsebb lesz a karakter. Legalábbis remélem :-D Amúgy Ed Sheeran cuki volt, ezzel a fizimiskával éppen a GOT-ba illik.

Azt nem értem, hogy Bran elvileg tudja, hogy ha átmegy a falon, akkor az Éjkirály utána tud menni. Akkor miért?
Bár, ha tényleg úgy fog történni, ahogy Sandor látta a tűzben, akkor végül is a mások egyszerűen megkerülik a Falat, ha jól értettem? Azért nem vagyok benne biztos...

Remélem, Jamie-nek kinyílik végre a szeme...

Euronnál színész váltás volt? Mintha nem ugyanaz játszotta volna...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 10:14 
Ó-nagy-admin "on stage"

Game of Thrones 7x01

Hát elkezdődött. :D

Még ha Dany szerint csak ezután fog is.

Nem volt túlzottan eseménydús rész, leszámítva az elejét. Arya szövege a frissen megözvegyült kis Lady Freynek... B-) Tudom, mondtak már ilyet is, hasonlót is, de attól még.
Bár a jelenet közben azon gondolkodom, hogy ez a tömeggyilkosság egy kicsit azért talán sok, kezd nagyon mélyre merülni a karakter, főleg a korához képest. De majd meglátjuk. Azt egyelőre nem igazán értem, a fiatal katonákkal való találkozásból mit akarnak kihozni. Kontrasztnak van ott, az ellenségkép árnyalásának... vagy rátámadnak később... vagy reggelre simán csak halottak lesznek... :-?

Sansa és Jon jelenetei érdekesek voltak, még mindig nagyon jó Starkokat együtt látni a képernyőn, akkor is, ha épp nem értenek egyet. Sansa és Kisujj is :yes:

A Fellegvár még mindig jól néz ki, és tetszik, hogy kicsit be lehet pillantani a tanítványok életébe - még ha nem is olyan kellemes bepillantás. Viszont hiába hangoztatta az a nagymester, hogy a Fal állt a Hosszú Éjszaka, meg a Hódítás és Robert lázadása alatt is, és mindig állni fog... mert Bánatos Edd valószínűleg épp aláaknázta azzal, hogy Brant keresztülengedte rajta az Éjkirály jelével. :deathstar:sw

Euron kivételesen emlékeztetett a könyves verziójára (akit mondjuk sosem kedveltem), de Cerseihez ez kellett, és így kicsit legalább érdekesebb jelenség.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 8:37 
Sztorihajhász

Orphan Black, alias Sötét Árvák utolsó évad valaki? Szerintem nagyon jó, lassan kezdenek összeérni a szálak és kíváncsi vagyok, hová fognak kifutni.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 0:47 
Ó-nagy-admin "on stage"

13. Doktor? :D

Én örültem neki, a hajszínt is kezdem lassan megszokni. (Legutóbb barnán láttam szerepelni az illetőt.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 01 (szombat), 10:26 
Sztorihajhász

birokatalin írta:
Tegnap este megnéztem a PLL utcsó két részét, és hát, hogy is mondjam... Nem lepett meg, hogy kicsoda is AD gondoltam én, hogy ott Spencerrel nem stimmel valami, bár mondjuk egy ilyen csavarra nem számítottam. Ez a család ennél kesze-kuszább már nem is lehetne. Majdnem falba vertem a fejem, mikor kiderült, hogy Alex együtt volt Tobyval, de végül csak megnyugodtam. :) Na és Mona! Imádom őt komolyan, ő a legjobb. Nagyon fog hiányozni a sorozat, de biztos megnézem még.
Valaki másnak esetleg valami vélemény?

Engem sem lepett meg a dolog, még az sem, hogy megint előhúztak egy újabb családtagot a kalapból. A másfél órából igazából egy óra arra ment el, hogy Aria és Ezra most összeházasodnak-e, vagy sem, meg hogy Hanna és Caleb kibékülnek-e, vagy sem. Ja, meg ment az Emily-Alison dráma, bár szerintem ők, mint pár (sőt, mint karakterek) életképtelenek. Ja, Alison hirtelen rájött, hogy leszbikus, mi? Egész eddig a pasikat szerette, de egyik pillanatról a másikra már Emilybe szerelmes. Ez nagyon "na, akkor legyen már végre egy leszbi pár, akik együtt is maradnak" húzásnak tűnt.

Az első két évad még nagyon jó volt, aztán sajnos a sorozat süllyedt lejjebb és lejjebb. Nekem nem nagyon fog hiányozni. Jó volt, de egyszer elég volt végigkínlódni. Ez a vég meg... no comment. Olyan "utolsó pillanatban ez jutott eszünkbe" megoldásnak tűnt.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 01 (szombat), 8:40 
Tollforgató

Tegnap este megnéztem a PLL utcsó két részét, és hát, hogy is mondjam... Nem lepett meg, hogy kicsoda is AD gondoltam én, hogy ott Spencerrel nem stimmel valami, bár mondjuk egy ilyen csavarra nem számítottam. Ez a család ennél kesze-kuszább már nem is lehetne. Majdnem falba vertem a fejem, mikor kiderült, hogy Alex együtt volt Tobyval, de végül csak megnyugodtam. :) Na és Mona! Imádom őt komolyan, ő a legjobb. Nagyon fog hiányozni a sorozat, de biztos megnézem még.
Valaki másnak esetleg valami vélemény?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 29 (csütörtök), 23:52 
Ó-nagy-admin "on stage"

Mivel megint nagyon elnémult a topik...

Underground bárki?

Ha nem, akkor csak ajánlani tudom :-D , és pár infó róla:

Két tíz részes évadból áll a sorozat. (Az elsőért nagyon odavoltam, a másodikat sok különféle elfoglaltság miatt nem tudtam hetiben nézni, hiába próbálkoztam, így csak most pótolom.)

Rabszolgaság és az abból való menekülés/menekítés a téma. (A cím is az Underground Railroadra utal.)

Izgalmasak maguk a karakterek is (legalábbis a főbb szereplők, akik több teret kapnak), a kapcsolataik - és a szituációk is, amikbe kerülnek.
Az egésznek van bizonyos (néha kevesebb, néha erőteljesebb) heist jellege, ez kicsit lazít is a dolgokon, de azért sose tesznek úgy a szereplők vagy tesz úgy a sorozat, mintha nem élet és halál múlna egyetlen rossz mozzanaton, egyetlen apró figyelmetlenségen.
Az első évad központi szála hangsúlyosabb, a másodiknál (az alapján legalábbis, amit eddig láttam belőle) inkább a több kisebb szál a lényeg, egy igazán kiemelkedő vezérfonal nélkül.
Akadnak megdöbbentő fordulatok (2x01 vége így kapásból), néha egészen hihetetlen húzások is, de a sorozat világában még ezek is működnek.

A részek felépítése néha eléggé sajátos (pl. az 1x07, ahol a gyerekszereplők szemszögéből elmesélve áll össze a rész története, vagy a 2x06, ami egyetlen szereplő több, mint 50 perces monológja).

Van némi modern beütése a sorozatnak, zenevilágban főként, de más módon is megnyilvánul néha. Van, ahol az ilyesmi zavarni szokott, itt viszont illett a sorozat atmoszférájához.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 24 (szerda), 14:25 
Betűmániákus

deee, persze. vannak kivetnivalók. én azért még naivan arra gondolok, hogy ne copy-pase-ezik az Emma verziót. ha van egy kis eszük, másmilyen vonalon indulnak el. ha nem,
akkor meg igy jártak :D nem olvastam még semmit az új évadról, de hát ugye a pénz az kell. még egy bőrt lehúzni pedig... annyi fantázia még maradt :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 24 (szerda), 7:22 
Sztorihajhász

shanon widow írta:
éééén néztem a OUAT-ot :D a korábbi részekről most nem nyilatkoznék, mert azok valamiért annyira nem jöttek be, viszont ez a függővég... annyi ötletem és gondolatom van arról, mi történhetett azzal az emberrel, aki az egész történetet mozgatta/mozgatja (bár néha valóban unalmassá tették), hogy hűha. alig várom, mi lesz ebből, mert ez már nagyon rá(m)fért.
a sok kétes és kiszámitható megoldás után végre valami, ami kiváncsivá tett. mondjuk tök szép és érthető the end lett volna az a sok meghitt képkocka is, de nem dőltem be, tudván, hogy berendelték a köv. évadot :roll:

Viszont én nem örülök neki, hogy lesz 7. évad. Most kb. ugyanazt fogják eljátszani, mint az első évadban Emmával, csak itt a felnőtt Henry és a kislánya lesz a központban. Meg úgy hallottam, hogy Regina, Killian és Rumple egy másik városba kerül egy új átok hatása alatt és másvalakik lesznek. Hm... A sorozat kiégett, az írók kiégtek, a színészek elfáradtak. Miért nem lehetett lezárni nyugiban? Mondjuk tuti bele fogok nézni a 7. évadba, de nem fűzök hozzá már nagy reményeket.

Amúgy az évadzáróban csak nekem tűnt fel a Terminátor és az Utolsó vacsora párhuzam? Gondolok itt arra, hogy Emma pont úgy edzett a szobájában, mint anno Sarah Connor a Terminátor 2-ben. És őt is a fia szöktette meg, mint anno Sarah-t! Csak itt nem volt Terminátor. :mrgreen: És az össznépi gyülekezeti kép Nagyinál egy az egyben az Utolsó vacsora c. festményt idézte. Két Easter Egg! :mrgreen:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 23 (kedd), 20:33 
Betűmániákus

éééén néztem a OUAT-ot :D a korábbi részekről most nem nyilatkoznék, mert azok valamiért annyira nem jöttek be, viszont ez a függővég... annyi ötletem és gondolatom van arról, mi történhetett azzal az emberrel, aki az egész történetet mozgatta/mozgatja (bár néha valóban unalmassá tették), hogy hűha. alig várom, mi lesz ebből, mert ez már nagyon rá(m)fért.
a sok kétes és kiszámitható megoldás után végre valami, ami kiváncsivá tett. mondjuk tök szép és érthető the end lett volna az a sok meghitt képkocka is, de nem dőltem be, tudván, hogy berendelték a köv. évadot :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 155  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra