Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2025 január 24 (péntek), 6:42

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 426 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kedvenc (nem fices) idézetek
HozzászólásElküldve: 2016 július 28 (csütörtök), 10:24 
Ó-nagy-admin "on stage"

Avatar - The Last Airbender (mert a Gumiszobás hsz miatt Ron eszembe juttatta Sokkát xD )

Sokka: Aang, I do believe it's my turn. I'd like to spend my vacation at the library! :D

És ez olyan, mint felnyitni a gátat, mert ha egy jó pillanat eszébe jut az embernek, azzal jön legalább tucatnyi másik is...

Pl. Zuko és a vigasztalás: :lol:

Zuko: Oh, what would Uncle say...? 'Sometimes clouds have two sides, a dark and light, and a silver lining in between. It's like a silver sandwich. So, when life seems hard, take a bite out of the silver sandwich.'
Sokka: Maybe we haven't failed after all.
Zuko: That's the spirit. I can't believe that worked. I didn't know what I was saying.
Sokka: No, what you said made no sense at all. But look... It's Suki!

Sokka: If I had just cut my losses at the invasion, maybe we wouldn't be in this mess. Maybe sometimes it's just better to call it quits before you fail.
Zuko: No, it's not. Look, Sokka, you're going to fail a lot before things work out.
Sokka: That's supposed to make me feel better?
Zuko: Even though you'll probably fail over and over and over again...
Sokka: Seriously, not helping.
Zuko: ...you have to try every time. You can't quit because you're afraid you might fail.

Best of Azula (nálam):

Captain: Princess, I'm afraid the tides will not allow us to bring the ship into port before nightfall.
Azula: I'm sorry, Captain, but I do not know much about the tides. Can you explain something to me?
Captain: Of course, your Highness.
Azula: Do the tides command this ship?
Captain: Um, I'm afraid I don't understand.
Azula: You said the tides would not allow us to bring the ship in. Do the tides command this ship?
Captain: No, Princess.
Azula: And if I were to have you thrown overboard, would the tides think twice about smashing you against the rocky shore?
Captain: No, Princess.
Azula: Well, then, maybe you should worry less about the tides who've already made up their mind about killing you, and worry more about me, who's still mulling it over.

Azula: I can see your whole history in your eyes. You were born with nothing. So you've had to struggle and connive and claw your way to power. But true power, the divine right to rule, is something you're born with. The fact is, they don't know which one of us is going to be sitting on that throne and which of us is going to be bowing down. But I know, and you know. [sits on the throne] Well?
Long Feng: You've beaten me at my own game.
Azula: Don't flatter yourself. You were never even a player.

Katarától pedig mindig is ez volt az egyik kedvencem:

You might have everyone else here buying your transformation but you and I both know you've struggled with doing the right thing in the past. So let me tell you something right now... you make one step backward, one slip up, give me one reason to think you might hurt Aang, and you won't have to worry about your destiny anymore, because I will make sure your destiny ends... right then and there... permanently.

Az egész széria legszívszorítóbb jelenete nekem Iroh dala a fia sírjánál:

Leaves from the vine
Falling so slow
Like fragile, tiny shells
Drifting in the foam
Little soldier boy
Come marching home
Brave soldier boy
Comes marching home

Ha már Iroh:

Aang: Zuko, something happened to the dragons in the last hundred years. Something you're not telling me.
Zuko: My Great-Grandfather Souzin happened. He started the tradition of hunting dragons for glory. They were the ultimate Firebenders. And if you could conquer one, your Firebending talents would become legendary and you'd earn the honorary title, Dragon. The last great dragon was conquered long before I was born... by my uncle.
Aang: But I thought your uncle was... I don't know, good.
Zuko: He had a complicated past. Family tradition, I guess.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 24 (vasárnap), 20:25 
Sztorihajhász

"Csakis egyetlen hatalmat érdemes birtokolni: a tejhatalmat!"

Jorg Ancrath (Tövisek Császára - Széthullott Birodalom Trilógia befejező kötet)

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 10 (péntek), 19:35 
Sztorihajhász

Grey nővér: Mielőtt lefekszik aludni, szóljon az úrfinak (Terrynek), hogy ne háborgassa az ön álmát!
Candy: Igenis, anyám, ahogy parancsolni tetszik.

Candy Candy 38. epizód

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 20 (péntek), 12:40 
Ó-nagy-admin "on stage"

Amelia Pond írta:
Ez nem csak a meris sztorikra érvényes?

Igazából az összesre, de a másik topic nincs ennyire szem előtt (nem is használta majd' egy éve senki :P ), nem csoda, hogy az embernek előbb jut eszébe itt idézni.
Ezért szerintem nem probléma, a topic címétől függetlenül, ha véletlenségből olykor be-becsúszik egy fices idézet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 20 (péntek), 12:32 
Írópalánta

Andro írta:
Tök jó, bár ide NEM FICES idézeteket lehet csak írni.

Ez nem csak a meris sztorikra érvényes?

Fanfic:Nextgen
Egyebek:Tumblr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 20 (péntek), 11:09 
Sztorihajhász

Katja írta:
Ez egy angol, The Big Bang Theory fanfiction-ből van. Friss házasként belopta magát a szívembe. :)

"You don't have to get married at all! It's not required, it's not necessary.
You marry him because you can't imagine your life without him. You marry him because he is the best person in your life and you want the world to know it every day. You marry him because you every day you look at the ring, you remember he said he would be with you forever. He chose you. You never have to guess if he loves you. You never have to wonder. He will love you forever, no matter how much you srew up, or fail, he will always be there for you. You marry him because you love him more than you love yourself. THAT is why you marry him. You do it because you can't imagine not doing it!" :xx:

Tök jó, bár ide NEM FICES idézeteket lehet csak írni.

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 18 (szerda), 19:25 
Fanficbúvár

Ez egy angol, The Big Bang Theory fanfiction-ből van. Friss házasként belopta magát a szívembe. :)

"You don't have to get married at all! It's not required, it's not necessary.
You marry him because you can't imagine your life without him. You marry him because he is the best person in your life and you want the world to know it every day. You marry him because you every day you look at the ring, you remember he said he would be with you forever. He chose you. You never have to guess if he loves you. You never have to wonder. He will love you forever, no matter how much you srew up, or fail, he will always be there for you. You marry him because you love him more than you love yourself. THAT is why you marry him. You do it because you can't imagine not doing it!" :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 18 (szerda), 12:18 
Ó-nagy-admin "on stage"

Maggie Stiefvater: The Raven King (The Raven Cycle #4)

Adam had always been the most negative voice in his own head.

His feelings for Adam were an oil spill; he’d let them overflow and now there wasn’t a damn place in the ocean that wouldn’t catch fire if he dropped a match.

On the outside, the three Lynch brothers appeared remarkably dissimilar: Declan, a butter-smooth politician; Ronan, a bull in a china-shop world; Matthew, a sunlit child.
On the inside, the Lynch brothers were remarkably similar: They all loved cars, themselves, and each other.

Henry flipped crazy devil horns at him. “Jeong, bro.”
“What’s that mean?”
“Who knows,” Henry said. “It means being Henry. It means being Richardman.
Jeong. You never say the word, but you live it anyway. I will be honest, I did not expect to find it in a guy such as yourself. It’s like we’ve met each other before. No, not really. We are friends at once, we would instantly do what friends would do for each other. Not just pals. Friends. Blood brothers. You just feel it. We instead of you and me. That’s jeong.”
Gansey was aware on a certain level that the description was melodramatic, heightened, illogical. But on a deeper level, it felt true, and familiar, and like it explained much of Gansey’s life. It was how he felt about Ronan and Adam and Noah and Blue.
With each of them, it had felt instantly right: relieving. Finally, he’d thought, he’d found them.
We instead of you and me.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 15 (vasárnap), 14:01 
Írópalánta

"A szerpentinásványok (antigorit, lizardit, krizotil) Mg-tartalmú filloszilikátok. A szerpentinit szerpentinásványokból felépülő metamorf kőzet."
Pál-Molnár Elemér: Az ásványok művészete

(Szóval, van ez a hobbim, a kőzetek...) Néha elgondolkozom azon, hogy én vagyok az unalmasabb, vagy az időtöltéseim. :D :roll:

Fanfic:Nextgen
Egyebek:Tumblr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 15 (vasárnap), 12:19 
Sztorihajhász

"Ha elszakítanak tőlünk valakit, akit szeretünk, úgy adhatunk neki hosszú életet, ha szeretetünk sosem szűnik. A házak leégnek, az emberek meghalnak, de az igazi szeretet örökké tart."

Sarah: Valamikor régen az emberek azt hitték, hogy ha valaki meghal, egy holló viszi át a lelkét a holtak birodalmába. De ha az emberrel még életében valami borzalmas dolog történt, megeshet, hogy a kínzó bánat miatt a lelke a túlvilágon sem talál nyugalmat. És néha, nagyon ritkán, a holló visszatérhet a lélekkel, hogy az jóra fordíthasson mindent, ami rossz.

(A Holló - 1994)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 11 (szerda), 20:47 
Sztorihajhász

Mary Jane kisasszony: És jegyezzenek meg valamit! Ha háborúban, ha békeidőben vannak, barát, vagy ellenség, sohase tegyenek különbséget a sebesültek között, mert mind ember.

Candy Candy 73. epizód

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 03 (kedd), 8:47 
Sztorihajhász

"Nem igaz, hogy a Jó nem győzedelmeskedhet a Gonosz fölött. Csak az angyaloknak is úgy kellene szerveződniük, mint a maffiának."

(Kurt Vonnegut)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 május 01 (vasárnap), 6:41 
Sztorihajhász

Ezen is szakadtam! :mrgreen:

Terry: De ha már itt tartunk, elmondhatnád neki, Terry Grandchester kicsoda.
Elisa: Hogyan?
Terry: Terence Grandchester gonosz, mint az ördög, iszik mint a gödény, az élő fába is beleköt és rendszeresen megsérti az illemszabályokat. És hogy mindez idáig nem rúgták ki az Akadémiáról, azt csak édesapja adományainak köszönheti.
Elisa: Terry!
Terry: Mondd meg Candynek, hogy ha barátkozik vele, azzal az André-család jóhírét kockáztatja. =))

(Candy Candy 47. epizód)

Bocsánat a sok Candy Candy idézetért, de mivel most nézem újra az animét, nem tudom megállni, hogy a leghumorosabb, vagy számomra legjobb idézeteket ne gyűjtsem ki. :yes:

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 28 (csütörtök), 11:27 
Szárnybontogató

Nemrég valamelyik fórumban említettem az In Bruges (magyarul: Erőszakik) c. filmet. Nekünk annyira tetszett, hogy tavaly Brugesbe mentünk nyaralni, és nem csalódtunk, csodaszép város (persze bérgyilkosok nem voltak)!
Jöjjön ebből egy részlet, DE ERŐSEN 18-AS KARIKÁS, bár maga a film csak 15-öst kapott :D

A beszélgetés Ken és Harry között hangzik el, telefonon.
(Ken: Brendan Gleeson - Rémszem Mordon, Harry: Ralph Fiennes - Voldemort)

"....-Na és hogy érzi magát a srác?
-Hát én jólérzem magam, Ray nincs annyira oda érte.
-........................Mi?
-Csak nem biztos hogy ez az õ világa.
-Mi az hogy nem az õ világa? Hogy hogy nem az õ világa? Nem az õ világa?? Mi a faszt akarsz ezzel mondani?
-Semmit Harry.
-Az a város olyan mint egy kibekúrt tündérmese. Ez a kibaszott tündérmese nem az õ világa? Az hogy lehet?? A csatornák, a hidak, a macskakövek, az a sok mesebeli lófasz, hogy a faszomba ne lenne a világa valakinek, bazdmeg?!
-Azt akartam mondani ezzel hogy....
-A hattyúk még megvannak?
-Igen, igen megvannak...
-Hogy a faszomba nem az õ világa az a sok szájbabaszott hattyú? Hogy a faszomba?!!
-Csaaak elsõre, érkezéskor nem igazán tetszett neki..."

"Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 26 (kedd), 9:33 
Sztorihajhász

"A legnagyobb fegyver a mosoly és a legnagyobb erő a szeretet." (Jet Li)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 25 (hétfő), 14:18 
Sztorihajhász

"Candy: Nem tudod, hogy cigaretta árt a tüdődnek?
Terry: Mit érdekel téged az én tüdőm állapota?" :mrgreen:

Terry: Egy szájharmónika?
Candy: A kedvenc hangszerem.
Terry: Azt mondod? *aztán pimasz vigyorral* Á, értem már! Ily módon akarsz közvetve csókkal illetni." =))

Terry: Nem a mise miatt jöttem a templomba.
Grey nővér: Akkor miért?
Terry: Szundikálni. Ez a hely olyan csendes, nem gondoltam, hogy van itt valaki. =))

(Candy Candy anime)

Kép

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andro 2016 április 28 (csütörtök), 10:35-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 28 (hétfő), 19:30 
Ó-nagy-admin "on stage"

Cassandra Clare újra-beleolvasgatásból...

– Luke – szólt –, Valentine mondott nekem valamit a hajón. Valamit arról, hogy… 
– Semmi jó nem kezdődött még úgy, hogy Valentine mondott valamit – dörmögte Luke.

/Hamuváros/

(Hiába vannak ennél viccesebb részek is bőséggel, ez a kedvenc – vagy legalábbis egyik nagy kedvenc – idézetem az összes Árnyvadász-sztoriból. :D )

– Ez azt jelenti, hogy senki nem ölhet meg, igaz? 
– Magadat megölheted – jegyezte meg Magnus, bár nem sokat segített vele. – És legjobb tudomásom szerint élettelen tárgyak is megölhetnek véletlenül. Szóval, ha esetleg azt tervezted, hogy megtanulsz lambadázni egy késekkel teli verem fölötti zsíros hídon, én lemondanék róla a helyedben. 
– Ennyit a szombatomról.

/Elveszett lelkek városa/

Simon anyja (aki, jegyezzük meg, az államot sem igen hagyta el, nemhogy az országot) arról győzködte a fiát, hogy amíg talál embereket, akik a lelke nyelvét beszélik, soha nem lesz magányos.
És mint kiderült, igaza lett. Amíg Simon talált embereket, akik az ő nyelvét beszélték – a
Dungeons & Dragons, a World of Warcraft, a Star Trek meg a manga és a Han lőtt először-féle számokat előadó indierock-zenekarok nyelvét –, addig úgy érezte, barátok között van.

/Történetek az Árnyvadász Akadémiáról/

– Mr. Herondale vállalkozott rá, hogy megtanítja magát bottal harcolni – mondta Ragnor Fell. – Ha úgy tervezik, hogy meg is ölik egymást, menjenek kicsit távolabb, ahol nem láthatom magukat. Úgy nem kell majd később kínos kérdésekre válaszolnom.

James Thomasra meredt.
– Mindenki rátartinak gondol?
– Nem, a legtöbben azt gondolják, hogy föld legutolsó mocska vagy – felelte Matthew kedélyesen. - Elfelejtetted talán?

– Hogy mi történt? – kérdezte elgondolkodva Magnus. – Nos, lássuk csak. Ellopott egy biciklit, és áttekert vele a Trafalgar Square-en úgy, hogy egy darabig még a kormányt sem fogta. Megkísérelt felmászni Nelson oszlopára és megküzdeni az admirálissal. Aztán egy kis időre szem elől tévesztettem, és mire előkerült, már a Hyde Parkban járt, ahol belegázolt a tóba, és széttárt karral azt üvöltötte, hogy „Kacsák, fogadjatok el királyotoknak!” [...] Ezek után tisztességtelen ajánlatot tett egy riadt virágárus nagymamának, egy ír farkaskutyának, egy ártatlan kalaptartónak egy házban, ahová betört, végül pedig szerény személyemnek. Gyorsan hozzátenném, hogy bármilyen lenyűgöző személyiség is volnék, irántam érzett rajongása nem tűnt őszintének. Azt mondta, szépséges, elragadó hölgy vagyok. Ezután hirtelen összecsuklott, természetesen éppen egy Dover felől érkező vonat előtt, én pedig úgy döntöttem, itt az ideje, hogy hazavigyem szerető családja keblére. Amennyiben jobban örültetek volna, ha egyenesen egy árvaházba viszem, teljességgel meg tudlak érteni benneteket.

/Bane krónikák/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 január 17 (vasárnap), 22:01 
Ó-nagy-admin "on stage"

Cassius: (zokog) Nekem már oda az életem, mint látjátok. Elvesztettem mindenemet! A feleségemet, a fiamat, a macskámat... Nos, nem ebben a sorrendben, igazából. Először a feleségemet veszítettem el, aztán a macskámat, aztán a fiamat. Szóval: feleség, macska, fiú.

(Retinaszkenner előtt)
Fiona: Óh, várj csak. Ezt megoldom.
Athena: Az egy szemgolyó?
Fiona: Aha.
Athena: Miért hurcolsz magaddal egy szemgolyót a zsebedben?
Fiona: Gondoltam, jól jöhet még egyszer.
Athena: ... Ez nagyon beteg. Te a legbetegebb cuccot hurcolod magaddal, amit életemben láttam, pedig én elég sok beteg dolgot láttam már azért.
Fiona: Ez nem is annyira beteg...
Athena: Úristen. De igen. De, ez az.

Vasquez: Figyelj, tudni akarod, miért én ülök most ebben a székben, és nem te? Pontosan ugyanabból az okból, amiért észak északon van, amiért mindig a jóképű csávó szerzi meg a nőt, és amiért az egész univerzumban az összes űrhajó olyan alakú, mint egy fasz.
Ez a sors, Rhys.

Vaughn: KÖNYÖRGÖM VALAKI KÖPJÖN A SZEMEMBE! VAGY NYALJA MEG! NYALJÁTOK MEG A SZEMEMET...!
Sasha: Te jó ég, őrültet csináltam belőle... Vagy szemgolyó-fetisisztát...?

Gortys: Milyen napod van?
Loader Bot: Eddig elég vegyes.
Gortys: Hű, az szuper! A változatosság nagyon fontos!

/Tales of the Borderlands/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 29 (kedd), 11:17 
Sztorihajhász

Bastiano: Mr. Wance, én Svájcban nevelkedtem.
Antonio: Én soha életemben nem verekedtem. Egyetlenegyszer emeltem fel a hangomat. Az is pár szem eper miatt történt, ötéves koromban.

(Nincs kettő négy nélkül)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 18:30 
Fanficbúvár

Elyes írta:
bocsesz, angolul van, de ez... :x

I am not a graceful person. I am not a Sunday morning or a Friday sunset. I am a Tuesday 2am, I am gunshots muffled by a few city blocks, I am a broken window during February. My bones crack on a nightly basis. I fall from elegance with a dull thud, and I apologize for my awkward sadness. I sometimes believe that I don't belong to all the leap days that didn't happen. The way light and darkness mix under my skin has become a storm. You don't see the lightning, but you hear the echoes.
- Anna Peters

:shock: Ez annyira... erőteljes.

:yes:

Megkérdezhetem, honnan?

És, hogy ne legyek off:
"Örökül hagyom magamat a sárnak, hogy kihajtsak a fűből, melyet szeretek,
Ha újra szükséged lesz rám, keress a csizmatalpad alatt."

W.W.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 18:02 
Sztorihajhász

"Majd akkor jövök, ha bíró is lesz az étlapon."

(Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 28 (hétfő), 0:26 
Tollforgató

Kadma írta:
"Egyszer a szélvédő vagy, máskor a bogár."
(??)

Én ezt a verziót ismerem, Kadma: https://youtu.be/q_rbjg2k6cI

És: "Add most a kezed és bízz meg bennem
Itt állok veled a széllel szemben
Kezünkben kezdet, szemünkben tűz ég
Add most életed, mert van még kiért" ~ Köteles Leander

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 27 (vasárnap), 23:16 
eLit Auror

Andro írta:
"Te mondd, hogy rablótámadás! A te hangod mélyebb." :mrgreen:

(Bűnvadászok)

Háh! De jó, hogy eszembe idézted :lol:

"Egyszer a szélvédő vagy, máskor a bogár."
(??)

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 27 (vasárnap), 16:31 
Sztorihajhász

"Te mondd, hogy rablótámadás! A te hangod mélyebb." :mrgreen:

(Bűnvadászok)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 december 09 (szerda), 12:38 
Billentyűzetgyilkos

bocsesz, angolul van, de ez... :x

I am not a graceful person. I am not a Sunday morning or a Friday sunset. I am a Tuesday 2am, I am gunshots muffled by a few city blocks, I am a broken window during February. My bones crack on a nightly basis. I fall from elegance with a dull thud, and I apologize for my awkward sadness. I sometimes believe that I don't belong to all the leap days that didn't happen. The way light and darkness mix under my skin has become a storm. You don't see the lightning, but you hear the echoes.
- Anna Peters

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 09 (hétfő), 8:41 
Sztorihajhász

"Ne gondolkozz! Érezz! Hallgass az ösztöneidre!"

(Qui-Gon Jinn - Star Wars: Bajlós Árnyak)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 07 (szombat), 17:07 
Tollforgató

"Sosem öleltelek, mégis érezlek. Sosem beszéltünk, mégis hallak. Sosem találkoztunk, mégis szeretlek."
Kate
(Az árva)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 04 (szerda), 13:37 
Billentyűzetgyilkos

Ritsu Tonks írta:
- What are you?
- I'm an angel.
- No... You can't be!
- Why?
- Because i'm an atheist.
/SupNat 10. évad/

=)) =))

Ez tényleg jó volt :mrgreen: Nekem supnatból ez az egyik (új) kedvenc idézetem: "You betrayed me? No one in the history of torture's been tortured with torture like the torture you'll be tortured with." - Crowley

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 03 (kedd), 16:40 
Sztorihajhász

"Na, ja. Ez a Különleges Körülmények lényege, Tally-wa. Olyan, mint amit tanultunk a suliban, hogy a rozsdások idején egyesek „gazdagok" voltak. Mindenből a legjobbat kapták, hosszabb ideig éltek, nem kellett betartaniuk a szabályokat, és mindenki azt gondolta, hogy ez így van rendjén, még akkor is, ha ezek az emberek semmivel sem érdemelték ki ezt, csupán azzal, hogy megfelelőek voltak a rozogáik. A különleges gondolkodás az emberi természet része. Nem kell nagy meggyőző erő, hogy valaki elhiggye magáról, hogy jobb, mint mindenki más."

Scott Westerfeld: Különlegesek (Csúfok-trilógia harmadik kötet)

„Az ember saját múltjával együtt néz szembe a jövővel.”

Pear S. Buck

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 11 (vasárnap), 9:18 
Könyvmoly

- What are you?
- I'm an angel.
- No... You can't be!
- Why?
- Because i'm an atheist.
/SupNat 10. évad/

=)) =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 11 (vasárnap), 7:43 
Sztorihajhász

- Mikor kívántam kifogyott. Most már nem kívánom.
- Mit mondtál?!
- Csak azt, hogy imádom a pisztáciát.
- A fene a beledet! :haha:

(És megint dühbe jövünk)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 28 (hétfő), 19:46 
Könyvmoly

„ – Az Isten akarata, hogy lószarral kend be az ágyad?”
~ A szökés első évad

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 24 (csütörtök), 19:40 
Zöldfülű

Nekem a kedvencem az aláírásom, egy német, ismeretlen szerzőtől származó idézet fordítása :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 24 (csütörtök), 19:24 
Könyvmoly

"De mindnyájunknak el kell követnünk a saját hibáinkat az életben."
/Darren Shan - A végzet szentélye (Larten Crepsley regényes története 3)/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 22 (kedd), 18:47 
Fanficbúvár

Betársulok Vukhoz... :D
"Kopasszanak meg a nyűvek! A holló játsszon a szemetekkel! Beképzelt! Felkapaszkodott! Öntelt! Korlátolt! Szemtelen!" - Én mondom, Sut egy pszichopata, de anyám, mennyit röhögtünk rajta a húgommal... :D
"– Így nehéz menni Vuknak – szuszogta.
– Hát hogyan szeretsz menni? – mosolygott Karak.
– Ha a fejem lefelé van – magyarázta –, nehéz a fejem. Úgy látszik…" - Ennek hatására van kirándulásokon az a fura szokásom, hogy ha elfáradok, az útnak hátat fordítva, tolatva megyek tovább...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 22 (kedd), 16:38 
Fanficbúvár

Andro írta:
Rosa írta:
"Ha nem szeretsz, hát én szeretlek, és ha én szeretlek, jóóóól vigyázz..." :xx:
~Vuk~

"Jól látok? Hát most rokon, vagy nem rokon? Rókabéka, vagy békaróka?" :mrgreen:
(Vuk)

Szintén egy Vukos:
– Hová, mész, Vuk?!
– Hát vadászni! Már tudom mind a négyet!
Kis aranyos… =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 22 (kedd), 16:01 
Sztorihajhász

Rosa írta:
~Vuk~

"Jól látok? Hát most rokon, vagy nem rokon? Rókabéka, vagy békaróka?" :mrgreen:
(Vuk)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 22 (kedd), 7:35 
Írópalánta

~Vuk~

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 30 (vasárnap), 21:30 
Betűmániákus

"Egy életem, egy halálom, addig meg nem nyugszom, míg az én ártatlan, elveszett testvéremet meg nem találom."
(Az aranyhajú ikrek című mese, Benedek Elek)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 május 05 (kedd), 18:55 
Könyvmoly

"A történeted alapján az a hitvány gazember megérdemelte a halált. Már sokkal korábban, mint hogy te nyakon döfted volna. De gyilkolni mindig fájdalmas. És ez így van rendjén. Ha ilyenkor nem éreznénk fájdalmat, könnyű szívvel gyilkolnánk, és akkor mivé lenne ez a világ?"
/Darren Shan - Gyilkos születik (Larten Crepsley regényes története)/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 24 (péntek), 16:49 
Fanficbúvár

Még anno nyolcadikos ballagáson volt az egyik idézetünk, mikor búcsúztunk a tanároktól, s nekem azóta kedvencemmé avanzsált. Ha jól tudom, akkor a Castle sorozatban volt. :)

"Van egy általános igazság, amivel mindannyiunknak szembe kell néznie, akár akarjuk, akár nem. Egyszer minden véget ér. Akármennyire is vártam ezt a napot, sosem kedveltem, ha valami véget ért. A nyár utolsó napja, egy nagyszerű könyv utolsó fejezete, a búcsú egy közeli baráttól. De a befejezés elkerülhetetlen. A levelek lehullanak, becsukod a könyvet, elbúcsúzol. Számunkra ez is egy ilyen nap. Ma búcsút intünk mindennek, ami ismerős volt, mindennek, ami kényelmes volt. Tovább lépünk. De attól, hogy elmegyünk - és ez fáj - lesznek emberek, akik részesei maradnak az életünknek, akármi is történjen. Ők a mi biztos talajunk, a sarkcsillagaink, és az apró tiszta hangok a szívünkben, amelyek velünk lesznek, örökre."

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 24 (péntek), 16:38 
Fanficbúvár

Sziasztok! Két idézetet hoztam nektek két kedvenc könyvemből. Az egyik az elejéről, a másik a végéről van. Kicsit hosszabbak, de a mai napig imádom ezeket a sorokat.

"Sosem néztem a húgom szemébe. Sosem fürödtem egyedül. Sosem álltam egyedül a fűben éjszaka és emeltem a karjaim a csábító hold felé. Sosem mentem vécére repülőgépen. Sosem volt rajtam kalap. Sosem csókolóztam. Sosem vezettem autót. Sosem aludtam át az éjszakát. Soha egy titkos beszélgetés, egy magányos séta. Sosem másztam fára. Sosem szürkültem bele a tömegbe. Annyi mindent nem csináltam, viszont nagyon szerettek. És ha úgy alakulnának a dolgok, ezerszer is leélném az életem így, ahogy vagyok, csak hogy ennyire szeressenek."

Lori Lansens: A Lányok című művének első bekezdése volt. Amint elolvastam a sorokat, tudtam, hogy folytatnom kell. :)

"Addig fonom, szövöm és kötögetem szavaimat és látomásaimat, amíg kezd alakot ölteni egy élet.
Nincs bűvös kúra, ami azonnal és örökre elriaszt mindent. Csupán apró lépések vannak fölfelé: egy könnyebb nap, egy váratlan nevetés, egy tükör, amely már nem érdekes.

Olvad."

Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok című művének utolsó sorai ezek. A könyv után tökéletes szavak, megadják azt a vékony reménysugárt, amire a kötet elolvasása után vágyik az ember. És az utolsó szó... Csak az értheti igazán, aki olvasta a művet, de tökéletesen leírja egy szebb jövő képét.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 23:53 
Könyvmoly

Tartózkodási hely: Quantico, Roxfort pincéje, Yggdrasil ágaira függesztett hintán lábat lóbálva
Ritsu Tonks írta:
Andro írta:
Ritsu Tonks írta:
"Hosszú és hasznos életet!" :xx:
/Star Trek 2009/

"Nem unod még, hogy sosincs igazad?" =))
/SupNat 5.évad/

A sorozatban, és az eredeti filmekben "Hosszú és eredményes életet" volt. Nekem az jobban tetszik.

Unokatesóm hallott már olyat is, hogy "Hosszú és tartalmas életet"... O.O Bár mi csak a két filmet láttuk.^^'

A legegyszerűbb, ha maradunk az eredeti változatnál, az a tuti biztos. ;) "Live long and prosper."

"I'd consider myself a realist, alright? But in philosophical terms I'm what's called a pessimist."
There's no such thing as proper immortality. The universe will always take care of its nutcases.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 20:23 
Könyvmoly

Andro írta:
Ritsu Tonks írta:
/Star Trek 2009/

/SupNat 5.évad/

A sorozatban, és az eredeti filmekben "Hosszú és eredményes életet" volt. Nekem az jobban tetszik.

Unokatesóm hallott már olyat is, hogy "Hosszú és tartalmas életet"... O.O Bár mi csak a két filmet láttuk.^^'

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 19:12 
Írópalánta

"Maga a hallgatás mestere, Watson, ezért olyan izgalmas magával beszélgetni."

"Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna."

Mindkettő Sherlock Holmes :haha:

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 17:53 
Sztorihajhász

Ritsu Tonks írta:
/Star Trek 2009/

/SupNat 5.évad/

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 17:02 
Könyvmoly

/Star Trek 2009/

/SupNat 5.évad/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 01 (szerda), 19:00 
Sztorihajhász

"Chaos is what killed the dinosaurs, darling."

(Heathers)

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 30 (hétfő), 20:57 
Ó-nagy-admin "on stage"

Naomii írta:
Cristopher Moore: Biff Evangéliuma. (Imádom. =)) )

Christopher Moore zseeeeniális. ^^

Kutyaetetés jelenete a'la Moore:

"– Látom, megtapasztaltad a különféle módokat, mellyel az ember leghűbb társa gazdagíthatja az életet – bólogatott a Császár.
Charlie a bolt hátsó lépcsőjén üldögélt, egész csirkéket húzott elő egy rekeszből és dobta Alvinnak és Mohamednek. Azok olyan erővel kapták el a csirkéket a levegőben, hogy a Császár, Betli és Lázár – utóbbiak a sikátor túlsó falánál várakoztak és gyanakodva szemlélték a pokolfajzatokat – össze-összerezzentek, mintha pisztolyt sütöttek volna el a közelben.
– Gazdagodás – dobott újabb csirkét Charlie. – Pontosan.
– Egy jó ebnél nincs jobb, hűségesebb barát – vélte a Császár.
Charlie hallgatott egy sort, mert a rekeszből nem csirkét, hanem egy hordozható mixert húzott elő. – Barát bizony – mondta. Mohamed rágás nélkül lenyelte a mixert, csak a kábel lógott ki a pofájából.
– Nem fáj neki? – érdeklődött a Császár.
– Takarmány – magyarázta Charlie, majd kísérőnek fagyasztott csirkét dobott Mohamednek, aki a kábellel együtt lenyelte. – Amúgy nem az én kutyáim. Sophie-é.
– A gyereknek kell állat – értett egyet a Császár. – Akivel felnőhet… bár ezek mintha már eleget nőttek volna.
Charlie bólintott, és egy nyolcvanhármas Buick generátort dobott Alvin mohó szájába. Fémes reccsenés, majd az eb böfögött egyet és farkát csóválva kért még.
– Sophie állandó kísérői lettek. Mostanra legalább arra betanítottuk őket, hogy őrizzék az épületet, amiben éppen van. Egy darabig el se mozdultak mellőle. A fürdetés elég nagy kihívás volt.
– Azt hiszem, Billy Collins költő írta: „Senki se szereti a vizes kutyát”.
– Ja, pedig neki valószínűleg nem kellett egy kislányt és két kétmázsás kutyát fürdetnie habfürdőben.
– De azt mondod, megenyhültek?
– Kénytelenek voltak. Sophie elkezdte az óvodát. Az óvónők nem nézték jó szemmel az óriáskutyákat. – Charlie egy üzenetrögzítőt hajított Alvinnak, aki elropogtatta, mintha kutyaropi volna; csak úgy záporoztak szájából a kutyanyálas műanyag szilánkok.
– Szóval mit csináltál?
– Kellett pár nap és jó sok magyarázkodás, de betanítottam őket, hogy az óvoda bejárata előtt ülve várják meg.
– És a személyzet engedte?
– Minden reggel lespricceltem a két kutyát azzal a gránit-textúrás sprayjel, és megmondtam nekik, hogy moccanás nélkül üljenek. Senki nem figyelt fel rájuk.
– És engedelmeskedtek? Egész nap?
– Csak fél nap, Sophie délben hazajön. És ígértem nekik egy kekszet.
– Mindennek ára van. – A Császár kivett egy fagyasztott csirkét. – Szabad?
– Csak tessék.
A Császár odadobta Mohamednek, aki egyetlen harapással lenyelte.
– Ez igen – mondta elismerően a Császár.
– Ez semmi. Ha propángázpalackot etetek velük, lángot böfögnek fel."

/Cristopher Moore: Mocskos meló/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 március 30 (hétfő), 20:21 
Tollforgató

"– ...te bogárszemű, girhes, barna tuskó. (Biff)
– Te vagy a girhes barna tuskó! (Rumi)
– Nem, te vagy a girhes barna tuskó!
– Nem, te vagy a girhes barna tuskó!
– Mind girhes barna Tuskók vagyunk – békéltetett Józsua.
– Ja, de ő bogárszemű is.
– Te meg eretnek.
– Te vagy az eretnek!
– Mind girhes barna eretnekek vagyunk – csitított megint Józsua.
– Hogyne lennék girhes – védekeztem –, hat évig hideg rizsen és teán éltem, és az egész országban sehol egy falat marha.
– Megennéd a marhát? Eretnek! – visította Rumi.
– Elég! – bődült el Józsua.
– Senki sem ehet tehenet – hadarta Rumi. – A tehenek a következő élethez úton levő lelkek inkarnációi.
– Szent tehén! – motyogta Józsua.
– Pont ezt mondom."

Kicsivel később:

"Józsua megpaskolta az érinthetetlen (Rumi) kezét:
– Miért nevezted Biffet eretneknek, amikor azt mondta, hogy buddhista papok vagyunk?
– Mert Gautama azt hirdette, hogy az ember bármelyik szintről egyesülhet Brahmával, anélkül hogy teljesítené a dharmáját, ami eretnekség.
– De neked jobb lenne, nem? Hiszen a létra alján vagy.
– Az ember nem hihet abban, amiben nem hisz – jelentette ki Rumi. – Azért vagyok érinthetetlen, mert a karmám ezt írja elő.
– Ja – bólintottam –, mi értelme bódhi fa alatt ücsörögni pár órát, mikor ugyanazt eléred ezer élet szenvedésével?
– Nem is szólva arról, hogy pogány vagy, és így is, úgy is örök kárhozat a részed – tette hozzá Jozsó.
– Ja, még az is."

Cristopher Moore: Biff Evangéliuma. (Imádom. =)) )

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 426 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra