Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 29 (szerda), 20:40

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 677 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 04 (szombat), 20:00 
Zöldfülű

De amikor rájött, hogy magát látta, akkor tudta, hogy azért látta magát, mert visszament az időben. meg tudta magyarázni saját magának a dolgot utóbb. A gond szerintem olyankor van, ha amikor visszamegy az időben, akkor teljes alakban és tökéletesen meglátja önmagát. Mondjuk elég feltűnő jelenség pl, ha verőfényes napsütésben elsétál mellettem önmagam. De Harry azt hitte, h az apját látta. Persze később rájött, hogy nem, de kkor az idősíkok már rendben voltak, és tudta, hogy akkor visszament az időben. Tehát ha utána jössz rá, hogy jéé az én voltam, az nem sokkol. Engem sem sokkolna. De ha szembejönnék magammal, biztosan leesne az állam...

"Never used an Unforgivable Curse before, have you, boy? You need to mean them, Potter. You need to really want to cause pain — to enjoy it — righteous anger won't hurt me for long — I'll show you how it is done, shall I? I'll give you a lesson — Crucio!"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 04 (szombat), 19:32 
Írópalánta

De Shut, azért Harry mégis rájött, hogy magát látta - és nem lett kattant tőle. Pedig azért ezt feldolgozni elég nehéz lehet...

A másik: a láthatatlanná tevő köpeny tökjó ötlet, én erre nem is gondoltam. Én nem is jövőből érkező akcióhősökre gondoltam, hanem pl figyelmeztetésre. Igaz, az infót csak akkor tudnák leadni, ha maga a giylkosság megtörténne - és az valami isoznyatos elelntmodnást szül már így az elmélet szintjén is... :S Hiszen ha valaki a jövőben meghal, akkor a múltban már nem tudod megmenteni... ajjaj, ez elég bonyolult lett.

Susie, remélem egy izzi ficcé formálódnak a gondoaltaid. Ha kész, értesítesz majd? Akár pü-ben, ha itt tényleg szigorúan tilos khm... kapcsolódó irodalmat ajánlani. A másik fic címét is megírhatnád, ha kéznél van - ha már így reklámoztad. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 04 (szombat), 19:15 
Fanfic-faló

Az időnyerőket már biztos régóta ismerte a valázsvilág, elvégre elég példát kaptunk rá, hogy mi is történt miatta egyesekkel...

Ha kell, akkor elküldöm pü-ben a címet meg a szerzőt, nem akarom kiírni ide, mert a reklám nem ide való... :)

Az igaz, hogy valószínűleg tudtak róla... Tényleg érdekes, hogy miért nem jutott senkinek az eszébe... És tényleg valószínű lett volna aztán egy "időcsata", amivel még több kárt okoznak. Na most beindítottátok a képzeletemet 8)

Itt is megtalálsz: Tumblr, AO3

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 04 (szombat), 19:12 
Zöldfülű

Szerintem a 13 éves Harry patrónusidézése azért annyira nem volt kockázatos. Egyrészt sötét volt, másrészt azt hitte először, hogy az apját látja. Azért az biztos, hogy a gyilkosságokat nem mindet éjjel követték el, és az is valószínű, hogy többen voltak, szóval eléggé kockázatos lett volna az időnyerős mentés. Meg ugye Dumbi is mondta, hogy nem szabad játszani az idővel. Mindezek ellenére, elgondolkodtató a kérdés, mert pl láthatatlanná tévő köpennyel, vagy esetleg olyan spéci Dumbi-féle kiábrándító bűbájjal ezt a kérdést meg lehetett volna oldani. De akkor még mindig ott van a sötét oldal, a besúgók, satöbbi... Szval szerintem mindent összevetve csak nagyon kockázatos, labilis tervek alapján lehetett volna időt nyerni a halálesetek elkerülésére, amit viszont nem tartottak elég biztosnak. Meg sztem ha erre rájött volna Voldy - és előbb utóbb rájött volna - ellopatta volna az időnyerőket a minisztériumból, és a saját halálfalóit is feltámasztotta volna, vagy megakadályozta volna a bebörtönzésüket. És akkor létrejött volna egy idő csata, de akkor már biztos, hogy mindenki meglátta volna a másikat, és akkor kibontakozott volna a teljes káosz... :roll:

"Never used an Unforgivable Curse before, have you, boy? You need to mean them, Potter. You need to really want to cause pain — to enjoy it — righteous anger won't hurt me for long — I'll show you how it is done, shall I? I'll give you a lesson — Crucio!"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 04 (szombat), 18:50 
Írópalánta

Húha, azta, milyen izgalmas ötletelés folyt itt! :) Nagyon jó érveket hoztatok! De azért még mindig nem világos minden. :D

1. Ha Harry visszament az időben, és olyan természetességgel kezelhető, hogy abban az adott pillanatban két Harry volt jelen a Roxfortban ugyanabban az időben, akkor mi lett volna, ha Harry többször is visszamegy? Vagy ha mondjuk állandóan...? Négy-tíz-száz Harry egyidőben? Egy Harry sereg is ott settenkedhetne, feltéve, ha nem látják meg egymást?

(Megjegyzem: Harry megintcsak az egyetlen olyan mágus, akinek szabadott magát meglátnia és nem kattant meg tőle... én már ha belegondolok is szédülök...)

2. Jól mondta Just, az időnyerőket tényleg összetörték Hermione szerint. Persze kérdés, hogy ő honnan tudja...? Az újságba csak nem írták meg... :)

A nevezett egyébként ficre kíváncsi lettem volna!

3. Hm, nagyon jó érv, hogy túl kockázatos a lebukás az életmentéskor. De! Harry 13 évesen pont ezt tette. Akkor nem kis pályás aurorok vagy maga Dumbledore miért nem próbálkozott annak idején...?

Az is jó érv, hogy a sötét oldal kezébe kerülve csúf galibákat okozott volna. De! Attól, hogy nem használták, még ugyanúgy létező dolog volt, amiről bárki tudhatott, aki a minisztériumban dolgozott. És Hagrid azt mondta: "sötét idők jártak, Harry. Nem tudhattuk, kiben bízhatunk". Biztos ugyanúgy megvoltak a minisztériumi kémek, akik simán csapolhatták volna a készletet.

Én szívem szerint azt mondanám magamnak, hogy a találmány Voldy bukása után pattant ki valakinek a fejéből - de ahhoz képest túl sok balesetet sejttetett Hermione kiselőadása... Nem tudom. Ti mit szóltok? Nekiszegeznénk Jonak a kérdést, ha lenne rá lehetőség? :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 22:43 
Zöldfülű

Sztem azért nem szabadott használni az időnyerőket életmentésekre, mert h már életet mentesz akkor sanszos, hogy meglátnak. És ha visszamész az időben, akkor NEM LÁTHATNAK MEG, mert ugye, összekeveredik az idő, meg az egy órával azelőtti éned majd nagyon meglepődik rajta, hogy: Jé, ott vagyok! És akkor mindenki megkattan. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 22:02 
Fanficbúvár

egyszer, asszem a hatodikban mondja mione (asszem) Ronnak (asszem), hogy nem használhatnak időnyerőket, mert eltörték a minisztérium egész készletét. nem tudom, mihez kellett neki(k)
hát ezt jól megaszontam a sok "asszem"-mel... x) a lényeg, hogy szó van róla 1x

"What are Fred and I, next-door neighbors?"
Good girls go to heaven, bad girls go to AMSTERDAM!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:58 
Fanfic-faló

Ezzel valószínűleg mindenki így van xD
De amúgy tényleg furi, hogy az ötödik után még csak említés sem az időnyerőkről... Vagy igen? Rég olvastam már a könyvet... :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:53 
Fanficbúvár

ja, ebben igazad van, piros pont. mi van, ha megszerzi az ellenség, vagy összekuszálnak vmit? na az elég szar ügy lett vna, az tuti...
neeeeem jó játszadozni az idővel (de 1x tuti kipróbálnám xD :))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 21:35 
Fanfic-faló

Az elsővel egyet értek, bár ez az időutazás dolog tényleg bonyolult tud lenni...

A második: olvastam egyszer egy ficet, amiben erre mentek rá, hogy mi történhetett volna... De tényleg csak a szekrénnyel történt valami, de ha valami beesik mondjuk oda, akkor az nagyon rosszul jár...

A harmadik: igazatok van, simán lehetett volna a háborúban is használni, de egy: nem szabad játszani az idővel, mert annak rossz vége lesz, kettő: mi történik, ha megszerzi a másik oldal? Még nagyobb kavar és sokkal több áldozat lett volna... Összekeveredett volna a sok idősík, meg ilyesmi... Végeredményében senki sem jött volna ki jól belőle.

Amúgy jó, hogy fölhoztátok ezt, nagyon érdekes téma :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 20:54 
Fanficbúvár

áúcs, reuma Voldynál, ez LOL xD hát oké, hogy már nem igazán volt ember, de attól sztem még öregedett. na mind1, ez csak az én elképzelésem. :)

1. hát mert visszament az időben! ez 1értelmű, nem? vagy csak én vagyok ilyen hülye? most gondolj bele, tegyük fel, hogy szerda van reggel 8, és éppen pirítóst eszel a konyhában. egy óra múlva nyersz egy kis időt, visszatérsz a reggel 8 órára és bekukkantasz az ablakon, mit látsz? hogy reggel 8kor pirítóst eszel a konyhában. és miért? mert reggel 8kor ott voltál és nem máshol. vagy ez így nagyon bonyolult? és csak én értem, vagy csak én vagyok hülye? xD

2. hát végülis a szekrénnyel történt csak vmi. amúgy ha időt akarsz nyerni, nem a nyakadba kell akasztani a láncát? viszont akk nem tudom, hogy miacsudálódott az a szekrény (na, ezt jól megaszontam xD)

3. na látod, ezt én sem értem. a minisztérium lehet akk is túl hülye volt... :/ egyetértek amúgy, sok életet lehetett vna menteni vele, de ők tudják... sok hülye.... :#

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 20:43 
Írópalánta

Na, akkor ezt asszem kiveséztük*. :) Kíváncsi vagyok, mit szóltok az időnyerőhöz, mert nekem az az, ami sehogy nem fér a fejembe.

1. Hogy tudott Harry egyszerre két példányban jelen lenni, amikor megmentette amgukat a dementoroktól?

2. Amikor összetörték az összes időnyerőt a minisztériumban, akkor miért nem lett smemi baj? Random időutazások vagy valami?

3. amit nem értek: Hermione megkapta tanulásra a kis homokóráját... de miért nem használták a háborúban, még Lilyék idején mondjuk? Egy csomó frankó trükköt lehetett volna csinálni vele :shock: mondjuk életeket menteni...

*nem, közben megjelnet Just üzenete. Erre azt tudom mondani, hogy Voldy úgy gondolta, hét horcrux elég biztonságot ad, ha valamelyikkel történne valami. Ő már nem volt ember, nem örgedett - vagy ha igen, egy pálcaintéssel eltüntette a reumáját teszem azt :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 20:42 
Fanficbúvár

ja, ezt én is így értelmeztem a könyvben, hogy amíg vannak horcruxai, addig él, vagyis a lelke attól itt marad a földi világban azokban a tárgyakban, nem tűnik el. de amúgy meg, keresztkérdés: ha meghalna és a horcruxai nem kötnék tovább a földhöz, hanem elpusztulnának, miért csinálta volna meg őket? ha bejön vmi gikszer és kinyiffan (bár nem hiszem, hogy ebben igazán hitt, amekkora nagyképű volt), akkor no para, mert ott vannak a horcruxok.
viszont igen, ahhoz, hogy új teste legyen, külső segítség kell. szal lehet h ha pl már nagyon megöregszik vagy vmi, elmondta vna vkinek úgy körülírva, h bocs már, de ezt meg ezt majd keresd már meg később... legalábbis én így képzelem el. :/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 20:32 
Fanfic-faló

Mármint ezt úgy értettem, hogy tuti nem tűnik el, de mindenképpen kell hozzá külső segítség, hogy új teste legyen. De attól még ott kóborol valahol a világban "szellemként". Bocsi, néha nem tudom elmagyarázni amit akarok mondani :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 20:13 
Zöldfülű

Igen az világos volt, hogy a földhöz láncolta magát a horcruxokkal, csak az nem volt világos, hogy miképpen. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 19:59 
Fanfic-faló

Én úgy gondolom, hogy a horcrux mindenképpen a földhöz köti Voldemortot, mégha megsemmisült a teste, akkor is, hiszen pont ez a lényege. Legalábis szerintem :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 19:32 
Zöldfülű

Jéé, én ezt nem így képzeltem el. Én nem tudtam, h a horcruxok a testben lévő lélekcafatot is a földhöz kötik. Én ezt úgy képzeltem el, hogy ha vkit megölnek, akinek vannak horcruxai, az egy időre eltűnik, tehát nem kötik a horcruxok a testében lévő lelkét a földhöz, hanem akkor az megsemmisül, és csak akkor jöhet majd vissza, ha valaki visszahozza a maradék horcruxszal... Ezt hol írta Jo??? O.O Ilyen erővel Voldi majdnem macska volt. Ha csinált volna még 1 horcruxot, akkor kilenc élete lett volna... :)

Igeen, Harry nagyon jó kisfiú volt. Ha valamit megtiltottak neki, sosem követte utána el azt... Vagy csak Dumbi volt túúúl manipulatív.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 19:13 
Írópalánta

Shut, megpróbálom még egyszer leírni kicsit érthetőbben a verziómat.

A gyilkosság egyértleműen a gyilkos lelkét is tönkreteszi. Akár varázsló az elkövető, akár mugli (hiszen az összeragasztást is iszonyú bűnbánattal lehet elérni, ami ugye nem boszorkányság).

Viszont... a közönséges gyilkost a vétke nem teszi halhatatlanná. Csak abban az esetben kötődik a földi világhoz, ha hasznosítja a lélekszétszakadást: a cafatot egy tárgyhoz köti, vagtyis horcruxot gyárt.

Voldy Godrick's Hollowban meghalt volna, hiszen Harry védőpajzsáról visszapattant róla az Avada. De! Mivel neki a lelke cafatokban volt, amik közül jópár biztos helyen volt, ezért a lelke nem hagyhatta el a földi világot. Csak a lelke maradt itt... Csak a lelke. Voldy csupasz lélek volt Albániában.

Elérkeztünk ahhoz a kérdéshez, ami túlmutat a HP világán. Mi a lélek? Bahh, ezt senki sem tudja. Elektromos impulzusok, idegsejtek, hormonok és receptorok bonyolult összjátéka - legalábbis, amikor nincsenek képben horcruxok =D
A HP univerzumban meg valami olyan KÉZZELFOGHATATLAN entitás, ami tulajdonképpen valakinek az élete (emlékei, tudása, vágyai, félelmei, érzelmei stb) és ami test nélkül is képes létezni: ami csak úgy be tud heklyeződni egy másik testbe (Mógus) vagy tárgyba (horcruxok).

Gyűrű: fura, hogy le tudott róla mondani, én a helyében biztos állandóan a szüleimet/Siriust hívogattam volna, mint egy telefonnal XD Még Snape-t is felhívtam volna XD
Egyébként tényleg igaz, hogy Harry lemondása gigászi. Már Edevesi tükrét sem kereste, amikor D. letiltotta róla....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 18:47 
Zöldfülű

Én úgy tudom, de javítsatok ki, ha tévednék, hogy ha gyilkol vki akkor a lelke kettészakad. Ahhoz nem kell fekete mágia. Piton is ott nyávogott fél órát Dumbledore-nak, hogy ha megöli őt, akkor ketté fog szakadni a lelke, és ő ezt nem akarja, már csak azért sem mert egyáltalán nem akarta kinyiffantani Dumbit. Szal ha vki öl, akkor tutira szétszakad a lelke, és csak akkor forr össze újra, ha naggyon mély megbánást tanusít - amibe bele lehet halni. Ahhoz kell vmi hókuszpókusz, hogy kivedd a darabkát a testedből, és áthelyezd egy másik tárgyba. De Rowling nem magyarázta meg, hogy Voldi tulajdonképpen lélekként kóborolt-e Albániában, vagy mi a rák volt ő? Mert végiggondolva lélek nem lehetett, mert ugye visszapattant rá az átka, és akkor a testében lévő darabnak kampec volt... Én erről egyszerűen nem tudok leszállni, és nem tudok továbblépni rajta - gondolom ezt ti is észrevettétek, és bocsi, de ezt fontos lenne - legalábbis számomra - kideríteni. És keresem, újraolvasom, stb, de nem találom... :(

Ajj a gyűrűt úúgy sajnáltam!!! Miért nem tartotta meg emlékbe? Vagy tette volna bele Dumbi sírjába a pálcával együtt. Elvégre Dumbledore találta meg, és volt ereklye-bolond, szóval igazán beletehette volna azt is a sírba... Ez így nem volt jó! Eldobni azt a drága jó követ! ajj, ez tényleg önzőség - már átgondolt értelemben...

Egyébként most olvastam újra a hatost, és nagyon ötletesnek tartom benne azt, hogy mikor Harry elmegy elrejteni a bájitaltankönyvét, akkor ott sétál el a megoldás - a Volt nincs Szekrény - mellett, és akkor nem jön rá (mert miből is jönne rá) Draco titkára, de utána végül is ugye kiderül a dolog. Ez nekem azért tetszik, mert ilyen az életben is van. Ha meg akarok tudni valamit, önerőből nem biztos, hogy rá fogok jönni vagy ki fogom deríteni, ha meg elmegyek mellette, akkor más dolgom van, hogy észrevegyem. Ez olyan baromi tipikus dolog! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 17:23 
Fanficbúvár

amúgy én úgy olvastam valahol, hogy James kapja meg a láthatatlanná tévő köpenyt (valami német oldalom ezt is, asszem egy interjúban mondta, vagy hasonló), meg ugye ott van még a Tekergők Térképe. azt egyik gyerek sem kapja meg, viszont Jo néni így nyilatkozott: "...szinte biztos vagyok benne, hogy James van olyan, hogy egyszer belopózott az apja szobájába és kilopta az íróasztal fiókjából" (ez olyan kis édes ez a "szinte biztos vagyok benne" xD <3)
szal én így tudok a dolgokról.

amúgy ja, ezt én is számolgattam, hogy vmi nincs rendben a horcruxok számával, számolom (az ujjammal! xD), ehh, mondom ez nem nyolc? biztos... aztán meggyőztem magam, hogy akk ami Voldiban van, az nem számít.
és igen, osztom a véleményt, a lélek nem szakad szét rögtön a gyilkosság után, csak ha "megcsinálják" a horcruxot (emlékeztek, Hermione is mondta, hogy a könyvben le van írva, hogyan kell gyártani egyet, szal nem csak úgy hogy hopp öltem egyet, kiszállt egy darab a lelkemből...)

és amúgy igen, az epilógus nem volt jó... :/ milyen már, hogy harrynek van egy "kedvenc gyereke"??? meg áhh... nem volt benne George xD :( :'( <3
és amúgy is, nekem kicsit csöpögős volt. de Jameset bírtam :D

amúgy ezek, hogy Harry eldobja magától, de másé se legyen, mert csak baj lesz belőle... egyrészt azt mondom igaza van, másrészt nem bírom a srácot, szal mekkora egy kis irigy dög már xDxD bocsi, vicc volt ;) :P x)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 15:23 
Írópalánta

Begyöpösödött? Nekem meg pont, hogy túlcukrozott gügyögősnek tűnt! :)

De ha tényleg ő, Albus PERSELUS a kedvenc, az hatalmas poén lenne - főleg a mennyben :D Valószínűleg a Prof nem fogadná túl jól a hírt.... :D

Ha már itt tartunk, be lehetett volna őket is venni az epilógusba, igazán nem számított volna már. Dumbledore citromport falva röhög, Lilyék édelegve figyelik az unokákat... Snape meg a fogát szívja és elvonul inkább kotyvasztani :)

De hogy legyen a hsz-ban "összefüggés" is: a gyűrű volt az a horcrux, ami tényleg ki volt találva. Egyrészt Vodlemroté volt, Mardekár révén. Másrészt talán az egyetlen dolog volt, aminek Dumbledore nem tudott ellenállni (és a vesztét okozta). Harrynek pedig segített, és nem kellett meghalni sem ahhoz, hogy beszéljen a szüleivel. És végül: ez horcrux is volt, nemcsak ereklye! És ezt Harry a vakvéletlenre bízza, hogy kihez kerül.... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 14:58 
Betűmániákus

Nekem tetszett, de Harry tényleg furi volt...

Szerintem a követ inkább találná meg Albus, James meg szerintem a nagyapja vére, ezért neki ítélném a köpenyt :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 14:44 
Zöldfülű

Olvasó írta:
Hát igen, ezek egyébként tényleg csak civódást okoznának a jövőben, ez borítékolható. Hm, most hogy eszembe jut... vajon a láthatatlanná tevő köpenyt ki kapja a három csemete közül? :D
Egyébként a Tiltott Rengetegben azért előbb-utóbb csak megtalálja valaki a követ is. És amilyenek a génjeik, tuti, hogy Potternek fogják hívni azt is :P

Tuti hogy Albus Perselus kapja a köpenyt, mert ő Harry kiskedvence - legalábbis én ezt szűrtem le az epilógusból. 1ébként sztem nem lett jó az epilógus, mert Harry tök ilyen mogorva, meg begyöpösödött volt és már túlontúl komoly. Amúgy sem szerettem túlságosan a karakterét, de ott végképp ellenszenves volt...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 12:51 
Írópalánta

Hát igen, ezek egyébként tényleg csak civódást okoznának a jövőben, ez borítékolható. Hm, most hogy eszembe jut... vajon a láthatatlanná tevő köpenyt ki kapja a három csemete közül? :D
Egyébként a Tiltott Rengetegben azért előbb-utóbb csak megtalálja valaki a követ is. És amilyenek a génjeik, tuti, hogy Potternek fogják hívni azt is :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 12:32 
Betűmániákus

Olvasó írta:
Hihi, tényleg! És a vége mi lett megint...?

A bölcsek kövét bezúzták ugye, a Pálcák Urát meg újratemették :D

Harrynek nem kellett az örök életet adó kő, meg a legerősebb pálca... neki nem, de azért nehogy már másé legyen :D

És ha Harry meghal, akkor a pálca ereje is elmúlik...
Eldobja magától az örök élet lehetőségét, de másnak sem adja meg. Pontosan. Lehet, hogy attól tart, ha megmaradna így, akkor újrakezdődhetne az egész háborús mizéria, hisz mindig van valaki, aki többet akar...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 12:12 
Írópalánta

Hihi, tényleg! És a vége mi lett megint...?

A bölcsek kövét bezúzták ugye, a Pálcák Urát meg újratemették :D

Harrynek nem kellett az örök életet adó kő, meg a legerősebb pálca... neki nem, de azért nehogy már másé legyen :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 12:06 
Betűmániákus

Gaeriel írta:
Olvasó írta:
Nekem azt magyarázza el valaki, hogy mi értelme volt Harryt a Halál Urává tenni a három ereklye egyesítésével. Azon kívül, hogy a kő megvédte a Dementoroktól, a pálca meg nem működött Voldemortnak és hogy a köpennyel meg sok kihágást lehetett büntetlenül megúszni :D De tényleg, a végkifejletben mi volt a szerepe a három ereklye együttes birtoklásának?

az, hogy Voldi tulajdonképpen mindig is a halálon akart uralkodni, a Halál Ura akart lenni, ezért csinálta a horkruxokat is, mert betegesen rettegett attól, hogy meghaljon. ez szerintem csupán annyit akart szimbolizálni, hogy Harrynek nem kellett ölnie, és darabokra szakítania a lelkét ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Engem ez így a bölcsek kövére emlékeztet. Harry megkapta, mert nem volt célja vele, csak meg akarta találni, míg Voldemort akarta, ezért nem kaphatta meg...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 12:02 
Írópalánta

Gaeriel, ebben határozottan van valami. Nagyon is beleillik a képbe ez a "Harrynek nem kell erőlködnie" dolog. Végül is Voldemort maga végez magával... ami azért egy kicsit túl kényelmes megoldás, kedves Jo nénitől :S

Nemámka :) De, persze, sőt, még irányítani is tudják azt, akit megszállnak. Egyébként ez a másik, ami nekem kicsit túl sötét egy gyerekkönyvhöz... ha kiskoromban találkoztam volna ezzel, tuti nem mertem volna többet kakaót inni a bögrémből, hátha laknak benne lélekcafatok XD

Egyébként tényleg gyanús, hogy nincs egy pinduri utalás sem Bogárdékról, ha már minden más olyan jól elő volt készítve. Hmmm, hmm... :D

Shutterlfy, engem is sokat bosszantott ez a kérdés, de úgy magyarázom magamnak, hogy a túlélő léleknek nem a helyváltoztatás a legnagyobb baja. Például megszáll egy-egy állatot és eltaxiztatja magát velük odáig - irányítani úgyis tudja őket. Inkább maga a túlélés, meg egyáltalán, hogy mit csinált 11 évig? Halálra unja magát? Miért nem Malfoyékhoz ment? Vagy Bellához?
A Pálcák Ura meg jobban belegondolva, lehet, hogy tényleg épp a védelem megtörésére kellett, de ennek nincs olyan jó üzenete, mert akkor ezek szerint a hatalom mégis erősebb lenne, mint a szeretet, az önfeláldozás? Ez nem passzolna az általános üzenethez.

GLamaro! Hét horcrux készítéséhez egyébként is nyolcfelé kell tépni a lelket :D Szóval, vagy Voldemort számította el magát, vagy Jo.
Egyébként azt sem értem, hogy miért pont hét lélekdarab lenne a legbiztosabb halál-ellenes szer? Mi az, hogy hét a legerősebb mágikus szám?

Egyébként az ölés valóban megtöri a lelket, ehhez nem kell mégcsak varázslónak sem lenni...
De ahhoz, hogy ezt a maga javára fordítsa valaki, ahhoz kell (tudni) horcruxot gyártani. Márpedig a horcruxok létezéséről is csak nagyon kevesen tudnak - ezért nem láncolódik a földi világhoz minden gyilkos varázsló. Szerenécsre :)

Egyébként nektek SOSEM volt gyanús Dumbledore az első hat kötet alatt? Szerintem volt néhány pont, amikor legalábbis fura volt. Például amikor Harry visszajött a temetőből és a vérvétel mesélésénél mintha örült volna... meg a barlangban... meg úgy egyébként, hogy év végén mindig utólag elmagyarázta Harrynek, hogyan sikerült aktuálisan megmenteni a varázsvilágot, de ennyi volt a kommunikáció és slussz.
A Hírnév és Hazugságok azért sok kérdésre adott választ, akármilyen gusztustalanra is volt megírva (Igaz, legalább a Dumbledore-Grindelwald románcra még az sem tért ki XD).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 03 (péntek), 0:06 
Ó-nagy-admin "backstage"

Amikor valaki öl, a lelke meghasad, majd később újra összeforr. Amikor valaki horcruxot készít, felhasználva ezt a hasadást, leszakít egy darabot a lelkéből, és a kiszemelt tárgyba helyezi, aztán ellátja a megfelelő védelemmel, és elrejti valami kellően jól védett helyen.
Voldemort is ezt csinálta öt lélekdarabjával (napló, gyűrű, medál, kehely, diadém). A hatodikat helyezte el Naginiben, a hetedik került Harrybe, amikor visszacsapódott a halálos átok, és a nyolcadik lélekdarab menekült el, majd ez kapott új testet a temetőben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 02 (csütörtök), 20:32 
Zöldfülű

igen én is úgy tudom h a lélek akkor szakad ketté, ha vki embert öl. Szal tulajdonképpen minden halálfaló lelke - vagyis mindé aki ölt - szét van szakadva, csak nem csináltak belőle horcruxot. Az azonban még mindig ködös, h Voldemort hogy a rákba menekült el Albániába miután tulajdonképpen megölte saját magát és testét meg az abban lévő lélekdarabját is elmételileg hidegre tette... Ez vmi fekete mágiás cucc lehet, de mi? Miért nem magyarázta el a hetes végén Jo?

Júj ez a Lily áldozata, meg a vérrel kapcsolatos dolog tényleg elég furcsa. Mert akárhogy is, a Harrytől elvett vér ugyanúgy az élethez kötötte volna Voldemortot... Viszont beugrott, hogy már nem maradt lélekdarabja, szal tulajdonképpen már nem nagyon élhetett tovább. Mert sztem Lily vére azért kötötte az élethez Harryt, mert ugye Voldemort felhasználta, de annak tulajdonképpen védelmi szerepe volt. Szóval lehet h a vér abban segített, hogy Harry saját lelkét védje meg és tartsa életben, s csak Voldi véletlenül beléhelyezett lélekdarabját lehessen megölni. Bár így belegondolva ez sem jó, mert akkor a Voldiban lévő lélek sem pusztulhatott volna el. Viszont, arra is gondoltam, hogy Harry a Halálvessző birtokosa volt, és az mindenre képes, mert ugye az eltörött pálcát is megjavította, szóval lehet, h abból olyan erős Avada Kedavra tört elő, hogy a védelmező vér bűbájának esélye sem volt. Á nem tudom, fogalmam sincs...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 02 (csütörtök), 19:34 
Sztorihajhász

x'D most miért, tudnak önállóan gondolkodni, sőt cselekedni is, nem? a medál, amelyik meg akarta fojtani Harryt a kard megszerzése közben? a napló ami magától ír...

az ereklyés dolgot én se nagyon értem, viszont remek egy rejtvény volt, hogy most ki kinek a kije meg kinél lehet a Halálvessző meg ezek... csak azt sajnálom hogy nem az első könyvtől kezdve beszélt róluk JKR. mert tudod, elhintett olyan információkat előző kötetekben, amelyek a későbbiekben fontossá váltak, és a homlokodra csaptál olvasás közben, hogy úú vaze tényleg, ott volt ez meg ez... de a három ereklyéről meg a Halálról csak az utolsó könyvben szereztünk tudomást, pedig még Ron is mondta, hogy minden varázslógyerek a Bogar Bárd meséin nőtt fel... mondjuk lehetett volna egy ilyen apró kis utalás Weasleyéknél mondjuk a második könyvben, hogy "Jaj anya már Ginnyt se érdeklik a gyerekmesék" vagy valami ilyesmi, meg elvileg mágiatörin is tanultak, legalábbis a pálcáról... mert minden apró mozzanat így vált hatalmas jelentőségűvé (például a cikesz testemlékőrző tulajdonsága), de ez olyan hirtelen jött a képbe, hogy szinte nem is illett bele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 02 (csütörtök), 19:28 
A Legnagyobb Fandomvadász

Olvasó írta:
Nekem azt magyarázza el valaki, hogy mi értelme volt Harryt a Halál Urává tenni a három ereklye egyesítésével. Azon kívül, hogy a kő megvédte a Dementoroktól, a pálca meg nem működött Voldemortnak és hogy a köpennyel meg sok kihágást lehetett büntetlenül megúszni :D De tényleg, a végkifejletben mi volt a szerepe a három ereklye együttes birtoklásának?

az, hogy Voldi tulajdonképpen mindig is a halálon akart uralkodni, a Halál Ura akart lenni, ezért csinálta a horkruxokat is, mert betegesen rettegett attól, hogy meghaljon. ez szerintem csupán annyit akart szimbolizálni, hogy Harrynek nem kellett ölnie, és darabokra szakítania a lelkét ahhoz, hogy ez sikerüljön.

egyébként hozzáfűzném, hogy ha valaki öl, akkor annak megtörik a lelke, vagy valami ilyesmit írtak a könyvben, erre határozottan emlékszem. ahhoz, hogy horkrux is legyen belőle, fekete mágiát kell alkalmazni, ráadásul annak egy nagyon csúnya gonosz formáját.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 02 (csütörtök), 19:14 
Írópalánta

Shutterfly, szerintem Voldemortnak is "csak" hétrét szakadt a lelke, mivel a Horcrux létrehozása nem egyenelő a gyilkosssággal. Ő is csak a "privilegizált" áldozatok esetén hozott létre ilyen khm... backupot magából. Ez valami nagyon sötét mágia, amit szánt szándékkal még utána külön elvégzett.
Tehát egy Avada sikeres kiszórásától még senkinek nem szakad szét a lelke, pl Snape sem ragasztgatott másokba lélekdarabot, emg a többi halálfaló sem. Ők nem is tudtak a Hrocruxokról. Még azt sem ismerték fel, amit v. megőrzésre átadott nekik. Csak azt tudták, hogy valami jó kis gonosz cucc amivel lehet frenkizni, de azt nem, hogy uruk egy lélekdarabja van belezárva. Különben Malfoy nem dobta volna be a naplót a közösbe.

Szerintem a kondérba hajított satnya testet Pettigrew gyártotta le valahol Albániában, amikor csatlakozott urához - természetesen annak utasítására. Előtte V. puszta lélek volt, árnyéknál nem tömörebb képződmény. Azt a testet is biztos valami kis feketemágiás trükkel csinálta.
Kellett már neki, mert Voldemort teste meghalt Godrick's Hollowban, a Potter házaspár halála után nem sokkal. De ugye a lelke még a földi világhoz volt kötve, az menekült el egyedül.

Én legalábbis ezt szűrtem le. :)

Nemámka:) Most bevillant, ahogy a hét lélekdarab ott találozik a King's Crosson, amíg Dumbledore Harryvel bölcselkedik.
-Szevasztok, én megbántam.
-Én is.
-Én is.
-Én is.
-Én is.
-Én is.
-...
-Na gyerünk, már csak te hináyzol!
-Egye fene. akkor én is.
BUMM, máris kész a már-nem-is-olyan-gonosz-Voldy. :D Szerintem Harryék dobtak volna egy hátast!

GLamaro! Szerintem logikai hiba a könyvben ez a Harry vére dolog. Ugyanis akkor Voldemortnak sem szabadott volna meghalnia, hiszen Harry is a földi világhoz láncolja, amíg él!
Harry azért nem halt bele az új Avadába, mert Voldemort a véráldozatot életben tartotta. De amikor Voldemortra visszapattant - ő miért tudott prózai egyszerűséggel hanyattesni, ha egyszer az ő ereiben is Lily áldozatával megszentelt vér csörgedezett?!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 02 (csütörtök), 14:09 
Zöldfülű

Olvasó írta:
Igen, ez teljes mértékben így van. De az csak egy lélekdarab volt, nem tartozott hozzá az üstbe hajított csökevényes testecske. Egy lélekdarab volt, aminek másokat kellett megszállnia - vagy erőlködni a puszta létezésért.

jó, az világos, hogy lélekdarab volt, de az ugye csak és kizárólag Voldemort 'önnön elpusztított' azaz véletlenül elpusztított testéből maradt meg, nem? Mármint azért, mert akkor már sok-sok darabra szakította a lelkét, és így maradt még jó párezer darab a testében...
De ha ez így volt, és minden bizonnyal így volt, akkor kérdem én, pl Pitonnak miért nem maradt a másik lélekdarabja az evilágiak között? Elvégre Voldemort nem bűvölhette meg saját magát horcruxként, hogy az esetleges 'halála' után rögtön tudjon mittudomén... intézkedni... Vagy bárki, aki megöl egy embert és kettészakad a lelke, aztán mondjuk meghal, akkor miért nem tud - úgy mint Voldemort - megszállni másokat, míg aztán újra testet ölt? hm? Vagy ehhez spéci gonoszsággal fűszerezett feketemágikus hatalom szükséges?
Ezen így elgondolkoztam. Vagy Voldemort satnya teste azért maradt az evilágiak között, mert a horcruxai idekötötték. De akkor Rowling beleírta volna a visszatéréses részbe, hogy Pettigrew pl beledobott egy nyakláncot v vmi ereklyeszerűségetz az üstbe, hogy Voldemortnak biztosítva legyen a lélek is, nemcsak a test. De ez nem történt meg! Szóval valaki okos mondja már el nekem, hogy hogyan is van ez a dolog, légyszi! :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 02 (csütörtök), 13:35 
Sztorihajhász

Voldemort elvileg minden jót kiölt magából, igaz? ha a másik hat lélekdarabja bűnbánást tanúsítana és összeállna, megjelennének egy teljesen új személyként x'DD Voldemort (a saját testében élő hetedik darabka) teljes ellentéteként :D vagy egy második Harry XDD

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 01 (szerda), 23:20 
Ó-nagy-admin "backstage"

Kittinkatt írta:
Úgy képzeltem, ha Harryben nem lett volna ott Voldemort lélekdarabja, akkor Harry is meghalt volna és max szellemként jöhetett volna vissza.
Arra kíváncsi lennék, Voldemort lélekdarabjaival mi a helyzet, mert gondolom így nem tud továbbmenni. Lehet, az összes lélekdarab bespejzolódott a pokolba, ahol bevárták Voldit, és bűnbánattal egyesülnek újra...

Harryt nem a lélekdarab tartotta életben, hanem az, hogy Voldemort az ő vérét használta fel az új testéhez. Ezzel az élethez kötötte. Ezt meg is beszélik Dumbledore-ral a King's Crosson.
Voldemort lélekdarabjai szerintem szép libasorban elvonultak arra lefelé a pokol kellő mélységű bugyraiba. Egyesülni? Ahhoz bűnbánat is kellene, nem is kevés. És hát Voldi, meg a bűnbánat... :D Meg aztán Lucifer sem hülye teljesen. Így darabokban, csecsemő formátumban könnyebb féken tartani Voldit. Egyesülve még a végén konkurenciaként kellene számolnia vele... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 01 (szerda), 23:19 
Írópalánta

Igen, ez teljes mértékben így van. De az csak egy lélekdarab volt, nem tartozott hozzá az üstbe hajított csökevényes testecske. Egy lélekdarab volt, aminek másokat kellett megszállnia - vagy erőlködni a puszta létezésért.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 01 (szerda), 22:29 
Szárnybontogató

A negyedikben az a darab, amiből Voldemort újjászületett, a megmaradt Voldi. Elment Potterékhez, volt már 6 horcruxa, leavadázta a családot, és amikor Harryhez ért, visszapattant az átka, lehasított egy újabb lélekdarabot, ami beleszállt Harrybe, és az a satnya maradvány menekült el Albániába. Ez a darabka szállta meg a kígyókat, aztán ennek sikerült alkotnia azt az ideiglenes testet, majd ez a lélekdarab költözött az új testbe, a negyedik végén. Én legalábbis ezt szűrtem le :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 01 (szerda), 20:13 
Írópalánta

Csajmacska, nagyon tetszett a magyarázatod McG. válaszával kapcsolatban - mellesleg nekem ezek a nagy bölcselkedések elsőre mindig olyan okoskodásnak tűnnek a könyvben. olyan varázslósznobság... :) Az általam idézett sírfeliratoknál is egyszerűbbeket használunk mi a mugli világban :)

OFF: amúgy vannak nagyon szép sírfeliratok, különösen régi temetőkben... nektek van ilyen "kedvencetek"?
ON

Shutterfly: azt a testet valószínűleg feketemágiával hozta létre Pettigrew Voldemort utasításait követve. De érdekes tényleg, hogy Voldemort mindig csecsemő alakot kap, amikor sebezhetővé válik (pl. a King's Cross-előmenyországban is). Ja és azért mindig visszataszító bébi - még akkor is, amikor tényleg csak egy kisbaba volt, már akkor sem volt okés, nem is sírt például...

...Elgondolkodtató, hogy MIÉRT kell a világ leghatalmasabb és legveszélyesebb feketemágusának mindig ilyen helyzetbe kerülnie...? Ha nem csecsemőre hajaz, akkor meg gyakran megszállja, akit csak tud - pl Mógussal is a testében hordoztatta magát... ez valami nyakatekert a leghatalmasabb-egyben-a-legggyengébb-is utalás lenne??

Mert Harry ezzel szemben már 11 évesen is feláldozná magát gondolkodás nélkül a közért. Ő az egyetlen érett személyiség - a másik leghatalmasabb varázsló ugyanis legfeljebb másokat áldozna/ott volna fel a Nagyobb Jóért... Legalábbis, fiatalon. Hm...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 01 (szerda), 19:08 
Zöldfülű

halihó! én is bepofátlankodnék egy kicsit. :)

én McGalagony mondatát úgy értelmeztem, hogy az elveszett dolgok csak számunkra - azaz annak a számára, aki keresi - tűnt el, de igazából megvan valahol a világban, annak ellenére, hogy mi nem találjuk, szóval a semmiben van.

én viszont azt nem értem, hogy a negyedik részben, amikor Voldemort visszatért, akkor végülis nem horcruxokat használt, hanem azt az ősi varázslatot. azonban az akkori 'satnya' teste gondolom nem a mélyhűtőből került elő, hanem vélhetőleg az is horcrux volt, nem? vagy a széthasított lelkének a 'régi' testében lévő darabja?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 01 (szerda), 17:00 
Fanfic-faló

Lehet, hogy azok már benne voltak abban a csecsemőben, elvégre egy lélekdarab még hiányzott akkor...
Szerk.: Nagini is hiányzott... Őt kifelejtettem, bocsika :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 01 (szerda), 16:53 
Tollforgató

Mc Galagony mondatát szerintem úgy jó értelmezni, hogy figyelembe vesszük azt a mondást, hogy "felszívódik az éterben". Tehát nem lesz egy konkrét helyen monjuk az a bájital (sehol), de az atomjai, az alkotóelemei feloldódnak, és olyanok lesznek, mint az űrben lévő sötét anyag. Tehát mindenhol ott lesz. Én legalábbis így értelmezem.
A Dumbeldore-os mondatnak az a lényege, hogy fizikailag nincsenek ott, mivel a testük nincsen ott. De Harry és Dumbi elméje (de nem a konrét agya! szerintem inkább értelmeként lenne helyes) találkozhat.
Dumbledore szerintem egy picit visszaugrott csevegni egy "vonattal". Valahogy Harrynek is meg kellett volan tudni ezeket a dolgokat. :D
Én azon gondolkoztam, hogy oké, hogy ez a lélekdarab ott van, de hol van a többi, amit előtte öltek meg? Azok miért nincsenek ott? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szeptember 01 (szerda), 14:43 
Szárnybontogató

Harry meg is kérdezi Dumbledore-tól, hogy ez most igazi, vagy csak képzeli, és Dumbledore azt válaszolja, hogy persze, hogy csak a fejében játszódik, de attól mért ne lehetne valós? Nehezen értelmezhető, de nekem ugyanilyen problémás McGalagony válasza arra, hogy hova kerülnek az eltüntetett tárgyak: a nemlétbe, egyszersmind a mindenségbe. Logikus, de elképzelni nem lehet.
Amúgy Dumbledore szerintem továbbment, és visszajött, de nem a King's Crosson keresztül ment. Hiszen ő maga is kérdezi Harrytől, hogy mi ez a hely. Gondolom ez emberfüggő, hogy ki mit lát ilyenkor. Így viszont értelmezhető a szellemek visszajövetele, ők idáig jutnak el, és nem mernek továbbmenni, így kerülnek vissza valahogy a világba. Úgy képzeltem, ha Harryben nem lett volna ott Voldemort lélekdarabja, akkor Harry is meghalt volna és max szellemként jöhetett volna vissza.
Arra kíváncsi lennék, Voldemort lélekdarabjaival mi a helyzet, mert gondolom így nem tud továbbmenni. Lehet, az összes lélekdarab bespejzolódott a pokolba, ahol bevárták Voldit, és bűnbánattal egyesülnek újra...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 30 (hétfő), 21:55 
Írópalánta

Ejj, hát ahova mennek vonatok, onnan jönnek is tehát D. is biztos csak hazaugrott - egyébként Lilyék is visszatértek a halálból, amikor Harry hívta őket a kővel. Úgy látszik, nem olyan végleges, mint gondolnánk?!

Akkor visoznt kifejezetten előnyös, hogy Voldi bá szétszaggatta a lelkét, nem lenne túl jó, ha ott folytatná a hatalmi harcokat O:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 30 (hétfő), 21:29 
Sztorihajhász

hát de Dumby elmondta neki az igazságot szóval nem tudom hogy képzelte-e....

jó lenne az igazi halál után is a King's Crossra menni, felszállni egy vonatra és elmenni "tovább"...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 30 (hétfő), 21:27 
Fanficbúvár

amúgy nekem arról a King's Cross-os "valamiről" az lény jutott eszembe, amit Féregfark a negyedik részben belerak az üstbe, végülis ugyanúgy néz ki, nem? én ebből következtettem arra, hogy Voldemort lehet, vagyis a lelkének egy darabja. Ez így helyes következtetés vajon?

azt a Dumbledore-os részt én se értem. lehet Dumbi elakadt a csőben a két világ között. :D egyébként passz. talán Harry, mikor elájult, vagy mit csinált, akkor ez vhogy lejátszódott az agyában, elképzelte, hogy ott van és Dumbledore lelke ott volt vele. merthát attól, hogy meghalt és nem jött vissza szellem alakban, attól még ott lehet a lelke valahol, nem? vagy ez itt másképp van?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 30 (hétfő), 21:23 
Sztorihajhász

Susie Lupin írta:
Az a csecsemő elvileg Voldemort lelkének egy darabja. Először nem is tudtam mi/ki lehet az, nem értettem, miért nem lehet megmenteni, de aztán olvastam, hogy az egy horcruxmaradvány... Nos, így már értem, miért.

szerintem az a darabka, ami Harryben meghalt Voldemort saját keze által. és így Harry lelke tiszta lett, mert azt az undi lényt otthagyta vagy hát nem tudom, egy darab lélek hogy tud "továbbmenni"...

de azt amúgy még mindig nem értem hogy Harry hogy tudott találkozni Dumblerore-ral ott a King's Crosson :D az öreg megvárta őt vagy mi? addig nem szállt fel egy vonatra se? ilyet lehet? O.o

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 30 (hétfő), 20:30 
Fanfic-faló

Azt hiszem, pont itt, ebben a topicban olvastam :) Azt már meg nem mondom, hol és ki írta, de errefelé :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 30 (hétfő), 20:28 
Írópalánta

Szia!

hol olvastad, hogy horcruxmaradvány?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 augusztus 30 (hétfő), 19:44 
Fanfic-faló

Szerintem az "Ahol a kincsed, ott a szíved is." arra utalhat, hogy ha oda temették, a szíve akkor is ott marad, ahová/akihez élőként húzott, vagy valami ilyesmit veszek ki belőle :) A második meg valószínűleg a túlvilági életre utalhat...

Az a csecsemő elvileg Voldemort lelkének egy darabja. Először nem is tudtam mi/ki lehet az, nem értettem, miért nem lehet megmenteni, de aztán olvastam, hogy az egy horcruxmaradvány... Nos, így már értem, miért.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 677 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra