Merengő Fórum
https://merengo.hu/forum/

Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója
https://merengo.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=1480
Oldal: 1 / 1

Szerző:  Naija-chan [ 2022 január 04 (kedd), 19:10 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Kint is van a folytatás! :)

Idézet:
A felnőttek mindig barátságtalan arcot vágnak. Ebben nőtt fel, és épp ezért érte váratlanul, a rokonszenv, amit föléjük tornyosuló férfi láttán fogta el őt. Még sosem találkozott ilyen békés tekintetű emberrel, és ha az a másik, akivel együtt élt eddig, magas volt, hát a vele szemben álló óriásnak született – olyannyira, hogy még egy vadállat bundája is elfért széles vállán. Eltátott szájjal nézett végig a dús szőrmén. Vastagnak és melegnek tűnt.

Szerző:  Naija-chan [ 2022 január 03 (hétfő), 21:16 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Na, már elfogadásra vár a következő fejezet. :) Elnézést a várakoztatásért!

Szerző:  Naija-chan [ 2021 december 12 (vasárnap), 1:35 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Lett új borító, mert már egy ideje újra szerettem volna rajzolni. :) Yay!

Aztán készül a folytatás. Az átvezető jelenetet már megírtam, de muszáj a következő fejezetet is megvárnom a 2000 szavas limit miatt.

Kép

Szerző:  Naija-chan [ 2021 november 10 (szerda), 0:53 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Kicsit felboostoltam a történetismertetőt Zsófi visszajelzése nyomán, meg kaptam egy csomó segítséget Merisektől, spanoktól, amit ezúton is hálásan köszönök ♥ :)

Idézet:
"Kevés ezüstszemű albínó járt Fata Morganában. Ilyen gyér rejtőszínnel bárki felismerhetné, aki csak hallomásból tudott róla, és valóban, bárki kiszúrta őt az utcán – bárki, aki fontosnak érezte magát, de senki, aki fontos is lehetett volna."

Zoe Sandersnek nincsenek emlékei a múltról. Nem tudja, hogyan telt a gyerekkora, maradtak-e hozzátartozói, és azt sem, miféle balsors következtében került a helyi katonai szervezet vezetőjének gyámságába. Zoe azonban két dolgot biztosan tud: ő maga is synus, és ha nem sikerül eltűnnie Leithan állam szeme elől, fajtársaihoz hasonlóan ő is a biztos halált jelentő, Alba Rosa-i munkatáborban fogja végezni.
Elizolálva mindenkitől, egy érzelmileg bántalmazó nevelőapa árnyékában egyetlen reménye maradt: Black Seymour, aki képes nyomtalanul eltüntetni a synusokat az országból. Nem riad vissza sem az Egységtől, sem a vérontástól, Zoe pedig bármit megtenne azért, hogy felvehesse a kapcsolatot a férfival.

Black Seymournak sem a nevét, sem az arcát nem ismerik. Erőszakos döntései mögött harag, kegyetlen módszerei mögött különös életút rejtőzik, ami egy ezüstszemű albínó lány barátságával kezdődött. Félve, hogy a jelenlétével Zoéra szabadítaná a múlt árnyait, távolról gondoskodik a biztonságáról, és várja a napot, amikor kiemelheti őt az ellenséges közegből.

Egy váratlan tragédia azonban előrébb hozza a találkozást, Seymour pedig rádöbben, hogy képtelen távolságot tartani a nőtől.

Meddig hallgasson az, aki túl sokat látott?
Áldás-e a felejtés vagy csupán egy múlékony illúzió?
Képes két megtört ember meggyógyítani egymást?
Hol kezdődik a gonosz? Meddig számít a tett, meddig ment fel a szándék?


Elég ocsmány heteken vagyok túl, szóval egyelőre még csak fejben körvonalazódgatott a következő fejezet. Zoe E/3-mal folytatjuk jó eséllyel (Riley-t akartam, de nem működött), illetve összeállt egy tök izgi jelenet, amit max olyan 2 fejezeten belül fogok beiktatni a cselekménybe. Aztán most már talán megérkezik egy kedves mellékszereplő is, akire fél-főszereplőként tekintek, és az előző verziókban páran nagyon szerették őt. :) Pörgős kis ENFP kiborg lányka, és "Certified Best Friend", ahogy a művelt Ace Attorney-sok mondják. :3

Amúgy játsszatok Ace Attorney-t, mert jó. És ilyen csodálatos zenéi vannak.

Szerző:  Naija-chan [ 2021 október 21 (csütörtök), 19:36 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Még el kell rendeznem, mit is akarok a folytatástól, szóval jó eséllyel kicsit várni kell az új fejezetre. Elnézést kérek érte. :(
Amint nekiesek a draftnak, jelentem. :)

Addig is hoztam egy Disco Elysium inspirálta Zoe portrét. ;)

Kép

Szerző:  Naija-chan [ 2021 október 17 (vasárnap), 19:34 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

És itt is van a kövi fejezet!:) Yay!

Szerző:  Naija-chan [ 2021 október 16 (szombat), 23:09 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Kukucs!

A következő fejezet már elfogadásra vár ;)
És hoztam eeeegy Disco Elysium inspirálta Riley portrét, mert amúgy imádom azt a játékot :3 Mert megérkezett a rajztáblám, és hát ez egy ilyen régi projekt ötletem volt, és végre jöhet a megvalósítás. Alig várom, hogy Zoéra is összeálljon az ötlet.

Kép

Szerző:  Naija-chan [ 2021 október 14 (csütörtök), 1:31 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Aight, kész a first draft. Valamit még hiányolok belőle, nem elég tökös meg összeszedett a második fele, de szerintem kettőt ráalszok, túlélem a hetet, és meglesz. :3
Elég gazdag Rileycontent elébe nézünk.

Szerző:  Naija-chan [ 2021 október 07 (csütörtök), 23:40 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Na, gyors helyzetjelentés:
  - Az első jelenet 98%-ban kész, még hozzá kell írni egy tisztább felvezetést.
  - Még nem tudom, meddig akar tartani a következő fejezet. Lehet, ha hosszúra nyúlik, kényelmi okokból kettévágom.
  - Riley POV lesz amúgy.
  - Borzasztóan kimerült vagyok. Szívem szerint most is írnám, de kettőig nem látok a kimerültségtől.
  - Hacsak nem üt be valami ritka durva kimerültség/ depresszió/ egzisztenciális krízis, nem látom akadályát annak, hogy vasárnapra elkészüljek a kövi etappal.

Hoztam ízelítőt is. Örök tapasztalatom, hogy amit nagyon meg akarok osztani, az végül nem marad a szövegben, mert pontosan azért emelném ki, mert kitűnik, és az nem jó, de ez most valami egy hete érlelődik, átdolgoztam párszor, és maradni akar, meg amúgy is, ajánlom neki, hogy maradjon. De azért berakom spoiler dobozba, hátha valaki nem akarja előre látni, miről lesz szó. :D

Idézet:
– Tudtam én, hogy jó pár lány szívét össze fogod törni, de hogy embercsempészként teszed majd… – Megrázta a fejét, majd jóízűen felnevetett. – Fura egy fészekrakó madár vagy te!
Riley arcára értetlen fintor ült ki.
– Ne hümmögjél itt nekem! – reccsent meg a hangja. – Azt a tökkelütött fejedet nem látom, de az összefüggéseket igen! És ha én látom, a lánykának is fel fog tűnni, jól jegyezd meg!
– Nem tudom, miről beszélsz.
– Nem tudod, miről beszélek? A fenét nem tudod, miről beszélek! – legyintett. – Dönthetsz úgy, hogy egy szót nem szólsz hozzá és néma megmentőt játszol, attól még a tenyereden fogod hordozni egész úton idáig, és már ennyitől jól beléd habarodik. Hát még ha megtudja, hogy neki adod a saját házadat, mintha mindig is neki szántad volna. Én ugyan hallgatni fogok erről, fiam, de ezek a marhák odakint pletykásak. Ott fog állni a mólón, hogy várjon haza, amíg ki nem leheli a lelkét. A lányok már csak ilyenek, Riley. Pláne azok a lányok, akiket nem szerettek eléggé.


Aki esetleg olvasta a régi verziót, annak derenghet, hogy a Riley c. fejezet Thompsonék rajtaütésével és egy letartóztatással zárult, ami viszont most ebben a verzióban nem történik meg, mert valahogy nem láttam értelmét. Viszont megy az aktív fejtörés, hogy akkor konkrétan mi fog történni. Lehet, újraolvasom Randall Garrett "Az Üldözés" c. novelláját a Szívélyes Fahrenheit antológiából.
Amúgy azt az antológiát nagyon ajánlom, tele van fantasztikus cuccokkal.

Visszatérve a Synusra: az első felvonás záró eseménye megvan, szóval szerencsére nem vakon megyek előre, csak van egy vakfoltom jelen pillanatban, ami tisztulni látszik, csak nem annyira tiszta, mint amennyire szeretném. ^^"

Ja, meg azt el sem meséltem, hogy egy kedves spanom segítségének hála végre van teljes plotvázlatom! ♥ A végjáték homályos, de nagyon gyanús, hogy 5 felvonásos cuccról van szó. Lehet, 4 az az 5, a 3 felvonást viszont jelenleg kizártnak tartom.

Ezeket a fenti dolgokat első sorban azért pötyögtem le, hogy ne emésszen az írhatnék, meg lehet, valakinek érdekes lehet.

És akkor zárjuk ezt a bejegyzést egy Diadalszekérrel, amit nagyon erősen gondolkozom, hogy újra fogok rajzolni egy nap. Amúgy kezdek kifogyni a rajzokból. :'D

Kép

Mindjárt itt a hétvége, yay!

Szerző:  Naija-chan [ 2021 október 05 (kedd), 18:44 ]
Hozzászólás témája:  Re: Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Utol is értem magamat az eddig megírt fejezetekkel, mind fent van az oldalon, úgyhogy ideje padlógázra lépnem, és írni a folytatást.

Annyira motiválóak a kommentek és a történet pozitív fogadtatása! :) ♥ Bevallom, nem számítottam erre. Nagyon nem.

Ennek örömére hoztam egy Főpapnőt. Szintén régi rajzocska.

Kép

Szerző:  Naija-chan [ 2021 október 05 (kedd), 1:27 ]
Hozzászólás témája:  Naija (aka Hi_Tech Angel, aka Háttek, aka Lexi) kuckója

Nyoh, hát akkor új oldal, új Synus verzió, új ficblog. ♥

Igazán aludnom kéne, csak gondoltam, ezt itt még megcsinálom.

Mert amúgy újra itt van a Synus Merin, és most már:
  - Közeli E/3-ban
  - Két karakter POV-val
  - Mindkét karakterrel egy öröm dolgozni amúgy
  - Alaposan kibontott háttérvilág
  - Korán beköszönő spirituális és első fejezettől elinduló romantikus szál (hogy slow burn lesz-e, nem rajtam múlik, hanem a srácokon)

Persze továbbra is nagyon lélektani, nyomasztó, mindenkinek lelki gondjai vannak és próbáljuk megfejteni az élet értelmét, miközben minden pusztulaton van, de rájöttem, hogy az ars poeticám a "wholesomeness in the face of adversity", ami magyarul öhm...

Kiteljesedés a balsors árnyékában...?

Dragonballzedzedszeretetésbarátság a balsors árnyékában?

Valami ilyesmi.

Addig is üdvözöl mindenkit Riley. ♥ Majd lesznek fun factek a fejezetvégi jegyzetek alatt, ide meg hozok rajzokat meg még nemtommit. :)

Kép

Oldal: 1 / 1 Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/