Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2021 január 26 (kedd), 19:45

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 237 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Rossz varázs
HozzászólásElküldve: 2008 január 16 (szerda), 19:50 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2007 december 30 (vasárnap), 16:47
Hozzászólások: 6
Gratulálni szeretnék a Rossz varázs írójának ( jobb későn mint soha), mert nagyon tetszett, a műve.

Amikor olvastam, még a "lusta elolvasom, de kritikát nem írók" táborába tartoztam, de most hogy átkerültem a "továbbra is lusta, de már kritikát is írók" közé, úgy éreztem illik szólni valamit.

Szóval tetszett. :-D :-D :-D


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 22 (szerda), 22:06 
totális szívösszefacsarodás a képek láttán...
gyönyörű helyeken voltatok :)


Vissza a tetejére
  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 augusztus 22 (szerda), 21:43 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Volt itt szó még tavaly a Harry Potter-emléktúráról, csak aztán eltűnt a Merengő :-), így hiába ígértük meg az élménymegosztást. De jobb későn, mint soha, és a késés miatt egy kis extrát is tudtam hozzá pakolni, kedvcsinálónak :-D

http://kerstin.uw.hu/skocia1.html
http://kerstin.uw.hu/hp_emlektura.html

Ez nem HP, csak szép:

http://picasaweb.google.com/bartokbelaut/Wales

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 20 (csütörtök), 5:41 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
Pedig engem érdekelne :-)). Remélem, sikerül összeszedni magad még egyszer hozzá :-) .

Bár gyanítom, ebben a sátán/ördög kérdésben nem fogunk egyetérteni egy kicsit sem, de annak is megvan a maga szépsége :-) . Holnap reggel mi elgályázunk, szóval ráérsz vagy hétfőig :-) .

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 21:24 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 04 (vasárnap), 19:36
Hozzászólások: 22
nem hiszem el!!!!....ez suket gep eltuntette az utolso hozzaszolasomat....elasom magam

na akkor kezdem elolrol:
oiduft: koszonom szepen a kimerito(temat, nem engem) valaszt... egyet ertek abban hogy veszelyes gyerekek kezebe adni a HP-t, vagy veszelyes lehet.... en azt gondolom hogy nem feltetlenul kisgyerekre jelenthet veszelyt... elkapraztat az a vilag masokat is(pl engem...) es eleg nehez szabadulni a vagytol hogy ujra meg ujra ateld ezt az utazast(?)...nem tudom furcsa...

Csacsi: az elozo hsz-emben valaszoltam arra hogy miert talatam fontosnak a kerdesem, csak most barmit is probalok megfogalmazni teljesen ugy tunik mintha vlmilyen bigott emberke lennek aki mindenben a Satan munkajat latja.... na jo hagyom, mert ez ma nekem nem megy...sorry


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 16:30 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 30 (kedd), 21:00
Hozzászólások: 1036
Tartózkodási hely: 'Skolc
jaja, Lion befejezése tényleg jó lett :)

én nagyon remélem, hogy Voldemortot szétátkozzák valahogyan! na meg Pitont, meg Luciust, meg Bellát, meg még sok mindenki mást!
<<huhh! vérszemet kapott>>
<<bocsesz :oops: >>

_________________
<i>'It's a new dawn It's a new day It's a new life For me And I'm feeling good'
</i>

<i>'But I want, want, want to be your love Want to be your love for real'</i>


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 15:13 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2006 április 30 (vasárnap), 18:35
Hozzászólások: 657
Tartózkodási hely: in the Pie Hole =]
Nem is valószínű, hogy Voldemort túlélné (tök szégyen, de én azért bírom Voldyt, de mégis taszít... talán csak a rendkívüli varázsereje imponál nekem :roll: Az viszont kevésbé, hogy milyen célokra használja... :? ). Rowlingot ismerve Voldemort búcsúzik az élettől... Hiszen az írónő tényleg valós értékeket mutat fel, ahogy oiduft is írta, azt, hogy a tetteid döntik el, ki vagy, nem pedig a származásod, ect. Talán ezért is szerettem meg annyira, már kicsi koromban (khöm nyolcévesen) is elíteltem a diszkriminációt, bármilyen "ok" miatt alakult is ki. Éppen most olvasom az Exodust, eddig is ismertem a Holocaust rémségeit, de így, alaposan leírva rémes... A zongorista is nagy hatást gyakorolt rám... Mostanában nem fogok leszállni a zsidóüldözés témájáról, az biztos.

És talán ezért voltam felháborodva, mikor a tényleg gyermeki lelkületű húgom aki most éppen Barbie-filmet néz ide hallom az éneket valami macskáról aki ugatni szokott - tiltakozott az ellen, hogy elolvassa a HP-t, mondván "látta már a filmeket"...

Nekem Parselmouth Lion befejezése tetszett, hiszen abban Harrynek nem kellett ölnie, amit a pici szíve biztosan nem viselt volna el.

A vallás pedig már nagyon beépült az egész európai kultúrába, lehetetlen lenne kivakarni onnan, és ez talán így is van jól...

_________________
tudom, tudom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 15:09 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Asszem oiduft igen alaposan megvilágította a kérdést. :-)

Ajánlanék egy linket, ami kicsit más szemszögből boncolgatja ezt a kérdést (is):

http://www.parokia.net/helyszini/hitvedelmi/harry_potter_eloadasjegyzet.pdf

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 15:00 
zsofiy írta:
Oiduft amilyen hasonlóságokat kigyűjtöttél, tényleg nagyon kísérteties... teóriát kellene róla írni :)

De ha "végig" ilyen marad, akkor Harry mindenképpen meghal... az más kérdés, feltámad-e :) De Voldemort ilyen tekintetben túléli.


Már megint nem látom magam belépve, a fene vinné...

Zsófi, szerintem ilyen tekintetben Voldemort nem éli túl :-) . (Főleg, mert nincs is...)


Vissza a tetejére
  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 14:58 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 19 (hétfő), 16:19
Hozzászólások: 38
mucur_mano:
Szerintem nem vagy beszűkült, hülye meg pláne nem. Legvalószínűbbne azt tartom, hogy egészen egszerűen még sohsem gondoltál erre. Azt, hogy ilyentémaként jelölöd meg a Harry Pottert, azzal a varázslásra gondolsz, vagy valami másra?

Jézust nem egyeztetem Harryvel, csak párhuzamotvonok le. Hívő keresztényként eszem ágában sincs kijelenteni, hogy Harry`Jézus, sőt! De bármennyire furcsa is, az európai kultúra tele van irodalmi párhuzamokkal. A legismertebbek a Gyűrűk Ura és Narnia krónikái. Utóbbiban Aslan nem is titkoltan megfelel Jézusnak, annyira, hogy valamelyik regényben Aslan ki is mondja, hogy ő a külső (a szekrényen túli) világban is létezik, de ott más néven, és ha itt megismerték és megszerették őt, akkor ott is fel fogják ismerni és meg fogják szeretni. A Gyűrűk Urában egyenesen három messiási figura van. 1) Frodó, aki az összes lény közül egyedül képes arra, hogy a Gyűrűt elvigye elpusztításának helyére, és Gollam-Júdás árulásának köszönhetően a Gyűrű bele is hullik a kráterbe, hogy elpusztuljon. 2) Gandalf, a tanító, aki társai élete védelmében meghal, de feltámad 3) Aragorn, aki győztes harcosként vonul be örökébe, a Városba.

Egyik könyvre sem épül új vallás, hitrendszer, egyház. De mindegyik könyv által megtanulhatunk, megérthetünk valamit, amit a Bibliából egyébként talán nehezen, hiszen az időben, térben és nyelvezetben is távol van, és valljuk be, néha még azt sem tudjuk, hogy Júdás 30 ezüstje, amit az árulásért kapott, az most, sok vagy kevés... (Persze a történészek utánajártak, és ha érdekel minket, mi is vehetjük a fáradtságot és utánajárhatunk: a harminc ezüstpénz mintegy fél kilónyi ezüst volt. De ez az információ nem használatos a mai mindennapi életben, így a legtöbben nem is tudják hova tenni.) Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ha képesek vagyunk átérezni és megérteni, hogy Frodónak mit jelentett otthagyni mindent, amit ismert és szeretett, és élete árán is felcipelni a Gyűrűt a Végzet Hegyére, akkor ez talán segít minket, hogy Jézus kereszthalálának jelentőségét is képesek legyünk a maga valójában értékelni.

A Harry Potter-történeteket is épp ezért szeretem, a legeslegelsőtől fogva. Harryben messianisztikus vonásokat lehet felismerni. Olyan események zajlanak körülötte és vele, amik párhuzamba vonhatók a Biblia, leginkább pedig az Újszövetség eseményeivel. Biztosan persze nem tudhatom, hogy ez mennyire szándékos, de elég nagy a gyanúm, hogy nem véletlen Rowlingtól.

Nem csak bibliai utalások vannak ám a HP-ben, hanem elég sok minden a görög-római mitológiából (pl kentaur), az elmúlt 2000 év kelta és keresztény hiedelmeiből (griffmadár, főnix, mandragóra, vérfarkas, kobold stb), bizonyos okkult irányzatokból, mint az asztrológia, a jóslás többféle formája, átkok, és Rowling éppúgy megpróbál ebből egy egységes képzeletbeli univerzumot létrehozni, ahogyan a tudósok próbálják közös nevezőre hozni a relativitás-elméletet a newtoni gravitációval. Ez mind azonban mégiscsak körítés, a könyvek központi mondanivalója ugyanis nem ez.

Hanem akkor mi? Pl hogy az önfeláldozás legyőzi a gonoszt, a szeretet erősebb a gyűlöletnél, nem a születés, hnem a döntései teszik az embert azzá, ami, és még sorolhatnám. Ezeket az értékeket a kisgyerek szinte valóságként szívja magába (mondjuk ezért nem értek egyet azzal, hogy kisgyerek kezébe adjunk egy Hp könyvet, hiszen a mágiát is valóságként értékelheti, ami akár az életére is veszélyes lehet, ha azt hiszi, hogy ő is képes seprűn repülni, és kiugrik egy ablakból, vagy éppen elkezd kártyát vetni), egy nagyobb pedig már világosan különbséget tud tenni aközött, hogy mi a fikció, és mi az érték, és mivel többnyire Harryvel és társaival azonosul, remélhetőleg képes lesz Harryhez hasonló döntéseket hozni, és pl nem veti meg a sárvérűeket (romákat, színesbőrűeket) a születésük miatt.

Jézus az erejét gyógyításra használta, de ördögöket is űzött ám, na meg felborogatta a pénzváltók asztalait a templomban, és magukat a pénzváltókat korbáccsal űzte ki az Isten házából. :-) Jézus Isten fia volt, a legtökéletesebb ember, aki valaha élt a földön, isteni erővel. Harry ellenben egy gyerek, aki épp most nő fel, és keresztülmegy a tinédzserkor összes buktatóin, téves döntéseket is hoz, hibákat követ el, mint bármelyikünk. Harry nem Jézus. De a segítségével, vagy akár Frodó segítségével azt is jobban megérthetjük, hogy kicsoda volt/van Jézus.

Remélem, sikerült megvilágítanom, hogy mire gondoltam ezzel a Harry-Jézus párhuzammal. Nem muszáj ám egyetérteni velem. :-)

Még valami. Csacsi írta:
Idézet:
Amúgy is az európai - és persze nem csak az európai - irodalomban Krisztus utántól mindenben van valamilyen bibliai vonatkozás...
Abszolút így van. Már az is bibliai vonatkozású dolog, hogy vasárnap a munkaszüneti nap, nem pedig a péntek vagy a szombat. Ugyanis Jézus vasárnap támadt fel... Egyszerűen ez az európai kultúra alapja, és ez alól nem bújhatunk ki. Ha kínai lennél, mindenfelé Nagy Utazás-párhuzamokat vennél észre, mert az ivódott volna beléd és a kultúrádba, pl. :-)

Zsófi: Voldemort kizárt, hoigy túlélje. :-) :-) :-) Az lehet, hogy Harry belehal, de a jó le fogja győzni a gonoszt. Szóval nem az van, hogy az egyik meghal, a másik meg túléli, a jóslat is eléggé homályos e tekintetben, és lehet, hogy érnek még meglepetések a 7. könyvben. :-) "neither can live while the other survives". Ez pl lehet, hogy mindkettő halálára utal - nem tudom, dea gonosz megkapja méltó büntetését, az tuti. :-)

_________________
What you are is God's gift to you. What you make of it is your gift to God.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 14:46 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2006 április 30 (vasárnap), 18:35
Hozzászólások: 657
Tartózkodási hely: in the Pie Hole =]
Oiduft amilyen hasonlóságokat kigyűjtöttél, tényleg nagyon kísérteties... teóriát kellene róla írni :)

De ha "végig" ilyen marad, akkor Harry mindenképpen meghal... az más kérdés, feltámad-e :) De Voldemort ilyen tekintetben túléli.

_________________
tudom, tudom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 14:21 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
mucur_mano írta:
Csacsi írta:
Mónika, szerintem a Harry-Jézus párhuzam nem Kriszta agyszüleménye :-D , elég direkten írta meg Rowling, hogy ezt bele lehessen látni. Amúgy is az európai - és persze nem csak az európai - irodalomban Krisztus utántól mindenben van valamilyen bibliai vonatkozás...


hat lehet hogy kicsit beszukult vagyok , de en a HP-be sose lattam bele/sose lattam volna bele Jezus tortenetet(lehet huenek nezni), mondjuk ez lehet h egeszseges is.....
oiduft...koszonom szepen a kimerito es mindenre magyarazatot ado valaszt...
nekem leginkabb az tunik kisertetiesnek(a frissen kapott informaciok fenyeben) hogy egy ilyen temaju regenyben hasznalnak ilyen parhuzamot..ha igy nezzuk akkor tulsagosan belevonjuk/belevonja az iro a sotet eroket... jo Voldemort es a Gonosz meg egyeztetheto(bar a Gonosz jateka az emberekkel sokkal elkepesztobb lehet szerintem), de az hogy Jezust egyeztessuk Harryvel az szamomra mar kevesbe...Jezus az "erejet" gyogyitasra hasznalta(ugy ertem elete folyaman), de Harry kepesseget hasznalja embereknek valo artasra is.....
lehet hogy ezen nincs mit megvitatni es tenyleg beszukult vagyok, de ezt a tortenetet ilyen parhuzamkent kezelni, olyan...ordogi......mind1 csak a velemenyem.. :-)


Nem hiszem, hogy ebből ekkora ügyet kell csinálni. Ez csak egy játék, ahogy az irodalom sokszor az. Szerintem - de ez biztosan szakmai ártalom - inkább izgalmas az ilyen visszafejtegetés, meg a hasonló játékok, mint felháborító. Jézus alakját és a megváltás-motívumot amúgy is számtalanszor felhasználták már, ahogy még fel is fogják. Nincs ebben semmi ördögi... Szerintem :) .

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 11:45 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 04 (vasárnap), 19:36
Hozzászólások: 22
Csacsi írta:
Mónika, szerintem a Harry-Jézus párhuzam nem Kriszta agyszüleménye :-D , elég direkten írta meg Rowling, hogy ezt bele lehessen látni. Amúgy is az európai - és persze nem csak az európai - irodalomban Krisztus utántól mindenben van valamilyen bibliai vonatkozás...


hat lehet hogy kicsit beszukult vagyok , de en a HP-be sose lattam bele/sose lattam volna bele Jezus tortenetet(lehet huenek nezni), mondjuk ez lehet h egeszseges is.....
oiduft...koszonom szepen a kimerito es mindenre magyarazatot ado valaszt...
nekem leginkabb az tunik kisertetiesnek(a frissen kapott informaciok fenyeben) hogy egy ilyen temaju regenyben hasznalnak ilyen parhuzamot..ha igy nezzuk akkor tulsagosan belevonjuk/belevonja az iro a sotet eroket... jo Voldemort es a Gonosz meg egyeztetheto(bar a Gonosz jateka az emberekkel sokkal elkepesztobb lehet szerintem), de az hogy Jezust egyeztessuk Harryvel az szamomra mar kevesbe...Jezus az "erejet" gyogyitasra hasznalta(ugy ertem elete folyaman), de Harry kepesseget hasznalja embereknek valo artasra is.....
lehet hogy ezen nincs mit megvitatni es tenyleg beszukult vagyok, de ezt a tortenetet ilyen parhuzamkent kezelni, olyan...ordogi......mind1 csak a velemenyem.. :-)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 8:27 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 19 (hétfő), 16:19
Hozzászólások: 38
- Sőt, akit ártatlanul bebörtönöztek, az egy nő által halt meg. Ez épp most jutott az eszembe. Kísérteties! :shock:

_________________
What you are is God's gift to you. What you make of it is your gift to God.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 8:25 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 19 (hétfő), 16:19
Hozzászólások: 38
mucur_mano: a három perc-három nap hasonlat félig szójáték, és nem mondanám, hog Harry Jézus alteregója, ez tényleg kicsit erős lenne. Ahhoz eléggé különbözik ugyanis a személyiségük (meg a jelentőségük is :-) ). Ami azonban hasonlít, az az, hogy mindketten a saját világuk "megváltói", aki megszabadítja a világát a gonosztól. Ebben a tekintetben aztán döbbenetes a hasonlóság. Mindjárt megvilágítom. Olvasd el a következő pár pontot.

- Prófécia jósolta meg a születését és a tetteit még a születése előtt, és a próféciából be lehetett azonosítani a családját is.

- A prófécia szerint ő az egyetlen, aki legyőzheti a gonoszt, mondhatni ő a "chosen one", a kiválasztott.

- Kisgyerekkorában már az életére törtek.

- Bár valójában gazdag és sokak által tisztelt, mégis névtelenségben és viszonylagos szegénységben nő fel.

- A vérének nagy jelentőséget tulajdonítanak.

- A saját családja sem ismerte el.

- Egyik barátját, aki egyben családtagja is volt, ártatlanul börtönözték be, és hamarosan meg is halt.

- A politikai hatalom birtokosai féltékenyek voltak rá.

- Le kell mondania a személyes boldogságról a közösség érdekéért/ben.

Ha ezeket elolvastad, biztos kialakult benned, hogy kire vonatkoznak ezek az állítások: Jézusra vagy Harryre. Nos, a válasz az, hogy mindkettőre! Innentől kezdve teóriát lehetne építeni erre a hasonlóságra: vajon ki lesz az a barátai közül, aki majd elárulja, vajon hogyan hal meg, és vajon véglegesen meghal-e, vagy Rowling valahogy feltámasztja. Én ebből a teóriából csak az önfeláldozás motívumát vettem át és használtam fel, mert szerintem ez az, ami legerősebben áthatja Rowling könyveit, és ez az, amivel Voldemortot a legelső alkalommal is le lehetett győzni: Lily szeretetből történő önfeláldozásával.

_________________
What you are is God's gift to you. What you make of it is your gift to God.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 19 (szerda), 0:03 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
mucur_mano írta:
csikla kerdezhetek vlmit?(remelem hevesen bologatsz)....szal:hogy lehet egy kepet kicsinyiteni????(most ha vlmi allati egyszeru magyarazat jon assatok el)


Bocsesz, ma szaladgálós napom volt, most vettem észre :-) Amúgy hevesen bólogatok, álomilag legfőképpen :lol:

Fogsz egy képszerkesztőt - free és magyar nyelvű letölthető a Honosító Műhelyből többféle is, én spec az XnView-t használom. Megnyitom a fájlt, kikeresem az átméretezés opciót (választhatsz több méretezési kehetőségből), átméretezem, majd elmentem a mentés másként paranccsal. A kicsinyítés rendben is szok lenni, de nagyítani egy bizonyos méret fölé - főleg a rossz minőségű alapot - nem érdemes :-)

Remélem, tudtam segíteni :-)

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 23:17 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Oké, holnap meglesz a többi is :-)

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 22:57 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
Köhömm... Nagyon dög lennék, ha azt kérném, a többit is tedd fel, ami ezen az albumon van? Nekünk csak bakeliten volt meg... (A különböző gimis ünnepi műsoraink szerves részét képzték ezek a feldogozások :-D) Elég, ha egy napig fenn van :-) .

Tényleg nagyon jó ez a bombás. Amúgy Nagy Lászlónak vannak klassz képversei, meg Örkénynek is vannak ilyesmik, de a mai napom olyan nyúzós volt, hogy majd holnap keresgélek...

Mónika, szerintem a Harry-Jézus párhuzam nem Kriszta agyszüleménye :-D , elég direkten írta meg Rowling, hogy ezt bele lehessen látni. Amúgy is az európai - és persze nem csak az európai - irodalomban Krisztus utántól mindenben van valamilyen bibliai vonatkozás...

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 22:32 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Asszem még ezt ígértem mára :-):

http://csaszari.uw.hu/zene/harmat.mp3

Meg egy kis ráadás:

http://csaszari.uw.hu/zene/adjon.mp3

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 21:13 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 04 (vasárnap), 19:36
Hozzászólások: 22
oiduft....azt irtad egyik kritikamra valasznak hogy Harry meg is halt..csak nem harom napra, hanem csak harom percig.......ezzel azt akarod mondani hogy Harry egy Jezus alterego??????
hat ahogy te gondolod....
sztem ez azert eros hasonlat...tudom mindketten a gonosz ellen harcoltak, meg "kivalasztottak" voltak....de nekem ez a forditas egy kicsit akkor is eros.....

csikla kerdezhetek vlmit?(remelem hevesen bologatsz)....szal:hogy lehet egy kepet kicsinyiteni????(most ha vlmi allati egyszeru magyarazat jon assatok el)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 19:12 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Most más ilyen nem jut hirtelen eszembe :-)

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 18:58 
Offline
Betűmániákus
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 09 (vasárnap), 17:19
Hozzászólások: 5164
Tartózkodási hely: Erdély-Budapest-Győr-London
ÁÁÁ ez eszméletlen jó vers! :D Nagyon tetszik. Van még ilyen? ;;)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 18:48 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Csacsi, erre gondoltam, csak nem emlékeztem a címre pontosan ( Az Ének a határtalanról uccsó verse)

Atomfelhő

A
bomba
goromba.
Ablakomba
és alakomba
önmagát kiontja
s a világot lerontja.
Bár lehetne Napja, Holdja,
mégis a sötétség heroldja,
keveredik ocsmány vigalomba,
falut és várost takar siralomba
- ha korszakunk idejében el nem oltja -
kibomlik az égen, mint a vitorla,
pusztítása nyoma szőnyegforma,
tüzesen nyeldes sárkány-torka,
s a természetet feloldja
s az élőket megfojtja,
minden ember gondja
és szégyenfoltja
ez a ronda
otromba
gomba
ma.

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 18:39 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2006 április 30 (vasárnap), 18:35
Hozzászólások: 657
Tartózkodási hely: in the Pie Hole =]
Harry Potter-emléktúra, mi? :-D Most meg vagytok irigyelve... ;) :)

Erre a reagálás-mániára egy másik fórumon hívták fel a figyelmemet, mikor minden frissítésnél azt lehetett látni a legutolsó hozzászólásnál, hogy "zsofiy"... Kéemszépen így születtem :P

Clioval és Niobe-vel majd szépen elcsevegünk magunkban, és valószínűleg - amíg ti túráztok - olyat teszek, amit csak fórumhiányban (merthát nem regizek se Clionak, se Niobenek :) ) szoktam: írok... tehát reszkess merengő XD

Azért jó kirándulást, ma valószínűleg már nem is leszek gép előtt, éppen egyetlen öcsikém követeli magának a net-adagját... (heti fél óra, hehe... de csak azért, mert a nővére ilyen fokon netfüggő :D )

_________________
tudom, tudom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 18:28 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
:lol: "Vigyázat! Kórosan reagálásmániás!" :-D

Ma még éppen egy kicsit ráérek, sok más mellett, lehet, hogy holnap is, aztán úgyis hiába reagálsz ( továbbá ezen még Clio meg Niobe se segíthet :-), azért ha látunkk valami netezésre alkalmatos helyet valahol, hát nem biztos, hogy megálljuk - minden túratárs erősen netfüggő :-) )

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csikla 2006 július 18 (kedd), 19:14-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 18:23 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2006 április 30 (vasárnap), 18:35
Hozzászólások: 657
Tartózkodási hely: in the Pie Hole =]
Oh, nagyon szépen megköszönném :)
De aviként nem valószínű, hoy használnám, már kész gyűjteményem van, azokat váltogatom állandóan. Megyek is előkotorni a pingvineset :lol:

Nah, kihagytam, hogy a szép háttérképeket is gyűjtöm, el tudnám képzelni háttérként :)

És nagy nehezen felfedeztem, hogy a hsz-emnek semmi értelme :) Csak annyit szeretnék/szerettem volna mondani, hogy nagyon szépen megköszönném!

_________________
tudom, tudom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 18:00 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Van egy csomó ilyen, ha kérsz, küldhetek :-) Csak le kell kicsinyíteni ahhoz, hogy itt használhasd :-)

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 16:42 
Hát ez durva off lesz, mert az eddigi offjaimnak leglább némi értelme is volt... de essünk túl rajta.

Csikla djönyörű az avatárod :)


Vissza a tetejére
  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 15:14 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Igen, szeretek túrázni. :-) De sajnos az idén nem túl sűrűn jutottam hozzá. Viszont - ha minden igaz - szombaton Glencoe-ban, vasárnap meg Sky szigetén sétálgatunk ( nem hosszú egyik se, talán 12 km ). :lol:

ui: az életjétékkal gályáztam egész nap, ölég vót! :lol:

_________________
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengőcimbalom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 14:43 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2006 április 30 (vasárnap), 18:35
Hozzászólások: 657
Tartózkodási hely: in the Pie Hole =]
Játsszunk élet játékát, és gondolj arra, hogy holnaptól szabi...

De Murphy bácsi óta ilyen az élet :(

Jól látom, szeretsz túrázni? Vagy csak rosszul látok? Clio, Niobe (akik éjszaka a bolhapiacon eladták az összes plusz agysejtemet, mondván "hárman tökjól megvagyunk" ) csipákat eltüntetni!

_________________
tudom, tudom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 13:56 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Lillia, ez csudajó kis vers!

És a többieké is, igazán jókor jött, mert már a nyelvemen járok kb. Hogy mér' a szabadság előtti napon van mindig a legtöbb meló? :cry:


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csikla 2006 július 18 (kedd), 19:16-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 11:24 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2006 április 30 (vasárnap), 18:35
Hozzászólások: 657
Tartózkodási hely: in the Pie Hole =]
Jó reggelt mindenkinek!

Csacsi, most töxomorúvá tettél... Én akartam belinkelni -toi- verseit, amit nemrég találtam enahma portálján :) Engem az Angyal és a Válasz minden kérdésre bűvölt el igazán... Nagyon szeretem ezeket a műveket :x

Lillia (miért akarom mindig egy l-lel írni? :? ) jó kis vers :D Széééép hosszú :) Nekem kedvenc megtanulnivaló (és a legdiákbarátabb vers :) ) József Attilától a Ringató. Nem a mondanivalója tetszik, hanem... majd úgyis meglátjátok, de bizt ismeritek :)

József Attila: Ringató

Holott náddal ringat,
Holott csobogással,
Kékellő derűvel,
Tavi csókolással.

Lehet, hogy szerelme
Földerül majd mással,
De az is ringassa
Ilyen ringatással.


A versek nekem sose nem okoztak gondot (igen, zsofiy+Clio+Niobe megtanulták ragzani a magyartot) tanulásügyileg, főleg, ha tetszett... Egyetlen olyan nemkomoly vers van, ami aztán igazán a favoritom, az pedig elég hosszú, úgyhogy csak egy linket pakolok. Azért is szeretem, mert idén két szavalóversenyt nyertem vele :)

Arany János: A tudós macskája

http://www.gportal.hu/atudosmacskaja

_________________
tudom, tudom.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 10:38 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2006 január 25 (szerda), 1:36
Hozzászólások: 554
Jaj, elmentem hétvégére netmentes környezetbe, és mire visszatértem, győztem visszaolvasni a topicot :)
Még az utolsó két rész visszavan a Rossz varázsból is, de pont ezért irigyelhettek, mert én még izgulhatok rajta, ti meg már ezen túl vagytok :D

A verses témához nem nagyon tudok hozzászólni, mert ilyen téren műveletlen vagyok, és bár tetszenek a versek, amiket idéztetek, magamtól nem állok neki az olvasásuknak :oops:

De van egy, amit ilyen esetekben mindig idézni szoktam, mert nagyon szeretem, és olyan rövid, hogy még én is képes voltam megtanulni (mert iskolában régen egy négy soros verset is órák alatt tudtam csak bemagolni :oops: ):

Fodor Ákos - 3 negatív szó

nincs
semmi
baj


EDIT: azért elsőre még ezt is rosszul írtam be, de már javítottam, bocs :?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 9:39 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 30 (kedd), 21:00
Hozzászólások: 1036
Tartózkodási hely: 'Skolc
gud moorning evribádí!
ájem szó szorri, but muszáj beírnom nekem is egy verset...
a tegnapiak is könnyekig meghatottak, annyira csodás mindegyik...
Ja, és Váci Mihály :x áj lov Vácy Mihály :x
Reményik

Eredj, ha tudsz!
Egy szívnek, mely éppúgy fáj,
mint az enyém

Eredj, ha tudsz...
Eredj, ha gondolod,
Hogy valahol, bárhol a nagy világon
Könnyebb lesz majd a sorsot hordanod,
Eredj...
Szállj mint a fecske, délnek,
Vagy északnak, mint a viharmadár,
Magasából a mérhetetlen égnek
Kémleld a pontot,
Hol fészekrakó vágyaid kibontod.
Eredj, ha tudsz.
Eredj, ha hittelen
Hiszed: a hontalanság odakünn
Nem keserűbb, mint idebenn.
Eredj, ha azt hiszed,
Hogy odakünn a világban nem ácsol
A lelkedből, ez érző, élő fából
Az emlékezés új kereszteket.
A lelked csillapuló viharának
Észrevétlen ezer új hangja támad,
Süvít, sikolt,
S az emlékezés keresztfáira
Téged feszít a honvágy és a bánat.
Eredj, ha nem hiszed.
Hajdanában Mikes se hitte ezt,
Ki rab hazában élni nem tudott
De vállán égett az örök kereszt
S egy csillag Zágon felé mutatott.
Ha esténként a csillagok
Fürödni a Márvány-tengerbe jártak,
Meglátogatták az itthoni árnyak,
Szelíd emlékek: eszeveszett hordák,
A szívét kitépték.
S hegyeken, tengereken túlra hordták...
Eredj, ha tudsz.
Ha majd úgy látod, minden elveszett:
Inkább, semmint hordani itt a jármot,
Szórd a szelekbe minden régi álmod;
Ha úgy látod, hogy minden elveszett,
Menj őserdőkön, tengereken túlra
Ajánlani fel két munkás kezed.
Menj hát, ha teheted.
Itthon maradok én!
Károgva és sötéten,
Mint téli varjú száraz jegenyén.
Még nem tudom:
Jut-e nekem egy nyugalmas sarok,
De itthon maradok.
Leszek őrlő szú az idegen fában,
Leszek az alj a felhajtott kupában,
Az idegen vérben leszek a méreg,
Miazma, láz, lappangó rút féreg,
De itthon maradok!
Akarok lenni a halálharang,
Mely temet bár: halló fülekbe eseng
És lázít: visszavenni a mienk!
Akarok lenni a gyujtózsinór,
A kanóc része, lángralobbant vér,
Mely titkon kúszik tíz-száz évekig
Hamuban, éjben.
Míg a keservek lőporához ér
És akkor...!!
Még nem tudom:
Jut-e nekem egy nyugalmas sarok,
De addig, varjú a száraz jegenyén:
Én itthon maradok.
1918 december 20

_________________
<i>'It's a new dawn It's a new day It's a new life For me And I'm feeling good'
</i>

<i>'But I want, want, want to be your love Want to be your love for real'</i>


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 8:50 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
Hehe, Kriszta, ez jó kis történet. Én simán megettem volna, ha azt mondod, valami kelta istenség, vagy hős neve :-D . (Erről eszembe jutott, hogy egy ismerősnek egy gyönyörűszép, ámde nem fajtatiszta kutyája van. De teljesen keverék, egyáltalán nem lehet beazonosítani, miből van, miközben tényleg nagyon különleges, így mindig kérdezgetik, hohy milyen fajta. Ő meg egyszer rávágta, hogy Skót felföldi terelőjuhász, vagy valami ilyet, és simán elhitték, hogy van ilyen :-D . )

Eszembe jutott valami, tegnap egész etse azon járt az eszem, hogy hol olvastam nemrégen nagyon jó verseket. Hát, itt a merin! Enahma feltette az egyik oldalára az enahma.hu-ra őket, olvassátok el, szerintem szuperek, bár azért annyira nem bűvöltek el, mint enahmát, de bejöttek.

http://www.enahma.hu/index.php?option=c ... &Itemid=40

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 8:35 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 19 (hétfő), 16:19
Hozzászólások: 38
Idézet:
amugy ha mar offolunk oiduft ha erre jarsz mond el legyszi hogy honnan jona a neved mert szamomra ez rejtely

Érdekes sztori, legalábbis nekem. :-) Anak idején, kezdő internetes koromban regisztrálni akartam a yahoo-n, és a civil nevemmel (Krisztina) kapcsolatos összes nicknév már foglalt volt. Nem akartam valami kriszta2001 jellegű nevet, így kínomban fogtam magam, és rátettem mindkét kezem a billentyűzetre, vakon. oiduft jött ki. :-) Rákerestem a neten: a latin betűs nyelvek között egyikben sincs ilyen szó, tehát megnyugodhattam, hogy ezt a nicknevet senki sem fogja elhalászni előlem egyik fórumban sem, vagy bárhol máshol, ahol regisztrálni kell. És így is lett. Szóval a nevem nem jelent semmit, fonetikusan kell olvasni, és tökéletesen egyedi. :-)

Ami az offolást illeti, engem nem zavar, amíg nem megy át csetelésbe. :-) Nem tudom, itt a fórumon van-e moderátor, aki az ilyesmikre ügyel, de a topic indító hozzászólása imigyen szóla:
Idézet:
Közkívánatra tehát legyen itt egy topic a készülő Rossz varázs című kisregény írója és olvasói számára.
Tehát nekünk. Az nincs meghatározva, hogy miről. :wink: Ennyi. :-)

_________________
What you are is God's gift to you. What you make of it is your gift to God.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 0:02 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
:-))))), a Sándorról Reményik is beugrott, de elég lesz ez mára-tegnapra :-)

Jó éjt! :-)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 0:02 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
Szeretjük Áprilyt :D

De most már tényleg muszáj aludnom, mert nem lesz energiám focizni holnap :) .

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 18 (kedd), 0:00 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
Ja, még egy :-) .

Valaki jár a fák hegyén


valaki jár a fák hegyén
ki gyújtja s oltja csillagod
csak az nem fél kit a remény
már végképp magára hagyott

én félek még reménykedem
ez a megtartó irgalom
a gondviselő félelem
kísért eddigi utamon

valaki jár a fák hegyén
vajon amikor zuhanok
meggyújt-e akkor még az én
tüzemnél egy új csillagot

vagy engem is egyetlenegy
sötétlő maggá összenyom
s nem villantja föl lelkemet
egy megszülető csillagon

valaki jár a fák hegyén
mondják úr minden porszemen
mondják hogy maga a remény
mondják maga a félelem

Kányádi Sándor amúgy.

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:58 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
mucur_mano írta:
akkor en csendben a sarokban huzodom a verset nem olvasni szokasommal es Aprilytol az Ajanloval....:)


No, Áprily, tényleg húzódnod kell ezzel az ízléssel :

A kor falára

Itt éltem én is. Rabkoszton, vizen.
Itt lázadoztam, itt zúzódtam össze.
Egy vak poroszló szárnyam és tüzem
e zord idő-cellába börtönözte.

De néha túl a rácsozott időn
csillagmezőket lobbantott a távol.
Szél jött és megtelt hervadó tüdőm
a végtelenség fenyvesillatával.

Olyankor ráztam gúzsos szárnyamat,
kitörtem volna óriás terekre.
S ősökre néztem, gazdag és szabad,
aranyformáló régi mesterekre.

S gondoltam rá, ki jő százév után,
arcába tűz az új világ sugára.
S szent szánalommal néz majd vissza rám,
kortól kifosztott, koldus dédapára.

Hm? :-)))))


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:57 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
Éjjeli zene, I

Még ne aludj. Figyelj az éjbe
s ne bánd, ha álmatlan halad:
tavaszi záporok zenéje
dalol az ablakunk alatt.


Már hold szitál az utcasorra,
fáradt felhőt szalaszt a szél,
s a mámoros fedél-csatorna
tovább zubog, tovább zenél.


Hallod? Kolompok muzsikája,
finom harangszóval rokon.
Most az acélkék éjszakába
úgy kondul, mint a xylophon.


Most halkul, turbékolva lágyan:
burukkoló galamb-torok.
A kisfiúnk felül az ágyon
és elbűvölve mosolyog.


Áprily Lajos...

Most már itt is pizsiosztás, szépet álmodjatok :-) .

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:50 
Offline
Betűmániákus
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 09 (vasárnap), 17:19
Hozzászólások: 5164
Tartózkodási hely: Erdély-Budapest-Győr-London
Anna írta:
... megnyugodva vagyok...


Anna magyarul beszél... valaki korrepetálna engem? :lol:
nem kell válaszolni


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:50 
Offline
Betűmániákus
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 09 (vasárnap), 17:19
Hozzászólások: 5164
Tartózkodási hely: Erdély-Budapest-Győr-London
Csacsi írta:
Oiduft felhatalmazott mindenkit az offolásra még korábban :) Ki ne élne egy ilyen lehetőséggel :-D .


igen olvastam azt a hsz-t is... megnyugodva vagyok...


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:47 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
aglarnis írta:
Na ez most tök hülyén fog hangzani, de én J. A.-t és A. E.-t ...öhmmm... hát nem szeretem, és mégis ők írták a kedvenc verseim...
ez meg hogy lehet... nemtom
J. A. :Gyermekké tettél :x
A. E.:Elhagyott a félelem :x


Biztos meglepő, de JA-t kifejezetten nehezen viselem, csak sajnos ettől függetlenül(nem tudta szegény, hogy én is élni fogok :-) ) egészen jó verseket írt :-) :lol: , van ilyen :P


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:47 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
Oiduft felhatalmazott mindenkit az offolásra még korábban :) Ki ne élne egy ilyen lehetőséggel :-D .

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:44 
Offline
Betűmániákus
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 09 (vasárnap), 17:19
Hozzászólások: 5164
Tartózkodási hely: Erdély-Budapest-Győr-London
Nem tudom, hogy észrevettétek-e, de teljesen szétoffoltuk a topicot :lol: átkéne nevezni, mondjuk "kedvenc versek"-nek, bár az nem ficblogba való :-)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:43 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2006 május 03 (szerda), 23:41
Hozzászólások: 60
Az Így írtok ti, bizonyám :-)))) De Karinthynak a nemparódiái is nagyon szépek! http://www.mek.oszk.hu/00700/00718/index.phtml

Sebő is jöhet :-)))) Nagyon szeretjük.

_________________
a boldogság az bársony,
ölébe vesz, elaltat,
ringat és sose faggat.

az öröm gidalábon
ugrik a lány nyomába-
a bánat mindig sánta.

nem járok már bicegve,
ugrálok kecskelábon-
az út alattam bársony!
(Zelk Z.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:42 
Offline
Betűmániákus
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 09 (vasárnap), 17:19
Hozzászólások: 5164
Tartózkodási hely: Erdély-Budapest-Győr-London
csikla írta:
Anna írta:
Arany J. :VÁGY


Igen!!!! úristen, kb ezer éve olvastam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , de örülök!!!!!


dejó, hogy örülsz :lol:
imádom ezt a verset...


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:41 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Anna írta:
Arany J. :VÁGY


Igen!!!! úristen, kb ezer éve olvastam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , de örülök!!!!!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 július 17 (hétfő), 23:39 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2006 július 14 (péntek), 21:26
Hozzászólások: 49
Csacsi: én a Sebő-féle Harmatocskát ismerem, majd előásom neked azzal a Bombás W.S-el együtt, holnap :-)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 237 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség