Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2021 október 21 (csütörtök), 23:40

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 13 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2021 szeptember 16 (csütörtök), 10:24 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2016 május 27 (péntek), 7:05
Hozzászólások: 47
Tartózkodási hely: Zárt osztály
Kedves Merengők!

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit az idén tizenhárom éves Kívánság Üstön!

Mi is az a Kívánság Üst?
Karácsonyra hangolódás, hiánypótló időtöltés, kreatív szórakozás! A Kívánság Üst a Merengő „titkos Mikulás” játéka. A játék során mindenki bedob az Üstbe három történet-ötletet. A jelentkezési időszak lezárultával mindenki megkapja valakinek a kívánságait, a kívánó preferenciáival és kéréseivel együtt. Ezek alapján megírja az illetőnek ajándékot, melyet anonim módon közlünk az oldalon. Játék a játékban, hogy az elején találgatni lehet, ki volt az ajándékozód, és te magad is izgulhatsz, rád ismer-e valaki a stílusod alapján. Azaz minden résztvevő ír egy történetet, és maga is kap egy történetet. Hisz mindannyian tudjuk, ugyanolyan jó adni, mint kapni :)

Fakanalat a kézbe és élményekben gazdag bájfic-keverést mindenkinek!

A részvétellel kapcsolatos tudnivalók a következők:

Kívánság Üst idővonal 2021-ben:
Kívánságok üstbe dobása: 2021. SZEPTEMBER 16. és 2021. SZEPTEMBER 28. között
A kívánságokat kézbesítő baglyok várható érkezése: 2021. OKTÓBER 2-3.
Alkotói szakasz: 2021. OKTÓBER 3. – 2021. DECEMBER 3.
Publikálási időszak kezdete: 2021. DECEMBER 6.
Leleplezés: 2021. DECEMBER 24.

Sajnos továbbra is érvényes, hogy nem mindenkinek a jelentkezését tudjuk elfogadni.

A jelentkezőknek rendelkezni kell az oldalon publikált történettel. Az is elengedhetetlen továbbá, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz a történeteinek felengedését ne kísérje többkörös levélváltás az adminokkal, a kért javítások elvégzése előtt.
Kizáró ok, ha korábban valamely Üst során gond volt az adott illetővel – különös tekintettel a játékot ajándék (és szó!) nélkül elhagyókra.
Nevezhetjük ezt nick-kontrollnak, melynek alapján fenntartjuk a jogot, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

Tudnivalók az ajándékokkal kapcsolatban:
A legfontosabb kritériumok: minimum 2000 szavas, befejezett, korábban sehol sem publikált történetet várunk, amely a kapott kívánságok valamelyike alapján íródott. A történetnek meg kell felelnie a Merengő feltöltési irányelveinek. PWP kizárt!

Az alkotói szakasz időtartama miatt inkább novella írását javasoljuk.
A helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történetet visszaküldjük javításra. (A formai követelményekkel kapcsolatban további, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn publikáljuk. A történeteket az Üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára, így megmaradnak a kritikák, és lehetőség nyílik reagálni rájuk.

A játék titkos és anonim. A jelentkezéssel vállalod, hogy titokban tartod, kinek írod az ajándékod. Azonban nem leszel egyedül: az Üstözőket a Fórumon Írókörökbe osztjuk, ezeken belül szabad a kommunikáció.

A jelentkezéshez minden esetben az alábbi sablon kitöltése szükséges. A hiányosan kitöltött sablonnal leadott jelentkezés érvénytelen.

I. Adatok

Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz; lehetőleg ne citromail legyen.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, hogy a játék végén legyen hova áthelyeznünk a történetedet.)

II. Kívánságok
A jelentkezésnél a következő döntéseket kell meghozni:

Fandom vagy Original:
Jelöld be, hogy valamilyen fandomon belül szeretnél történetet kapni, vagy esetleg saját világon alapuló írásra vágysz. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak a megadott kategórián belülinek kell lennie!
A fandomos kívánságok esetén nem származhat mindhárom ötlet azonos fandomból. Tehát a kérések a következő módokon alakulhatnak:
a) három kívánság három különböző fandomból (pl.: DC, Dreamworks, Star Wars)
b) két kívánság azonos fandomból, egy pedig különbözőből (pl.: Sherlock, Sherlock, Supernatural)

A fandomok világa gyakorlatilag végtelen, ezért – mivel azt szeretnénk, hogy minden kívánságcsokor íróra találjon – az alábbi univerzumokhoz kapcsolódóan fogalmazhatók meg kívánságok:
A Pál utcai fiúk
DC
Disney/Pixar/Dreamworks
Doctor Who
Game of Thrones (Trónok harca)
Good Omens (Elveszett próféciák)
Gyűrűk Ura/Hobbit
Harry Potter
Legendás állatok és megfigyelésük
Marvel
Naruto
Once Upon a Time (Egyszer volt, hol nem volt)
Sherlock
Star Trek
Star Wars
Supernatural (Odaát)
Teen Wolf (Farkasbőrben)
The Raven Cycle (Hollófiúk)
Yuri!!! on Ice

A Fandom kategória minden kívánsága a világ megnevezésével kezdődjön, amelyben a kért történet játszódik (így a szereplőket nem ismerők számára is egyértelmű lesz, milyen világot érint az ötlet.)

Slash vagy nem slash:
Jelöld be, hogy romantikus szálat is tartalmazó kívánság esetén, a történetben szerepeljen-e slash, vagy mentes legyen tőle. Jól fontold meg a döntést, mert mindhárom kívánságnak ehhez kell igazodnia!
Kiegészítés: a kívánság írója szabad kezet adhat a kívánság teljesítőjének abban, slash vagy nem slash történet formájában valósítja-e meg a kérést. Ebben az esetben viszont minden romantikus szálat tartalmazó kívánságot ennek megfelelően kell megfogalmazni.
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor nem köti meg a kezét (és a képzeletét) túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Ellenkező esetben új, pontosabb kívánságok megfogalmazására fogjuk kérni az illetőt.
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus Original történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem-slash az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötlet részletessége:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mint Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? (Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, mivel az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.)
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt lehetőség van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, Fandom – Original? (Itt szintén mindkét kategóriát lehet választani.)
Ha Fandom, akkor melyik fandomban írnál? (CSAK ezeket kérjük felsorolni, a nem vállalt lista ebből egyértelműen következni fog a számunkra – és mellesleg nagyon hosszú is volna)
Ha Fandom, akkor mely fandom szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha Fandom, akkor mely fandom szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Stereket vagyok hajlandó írni.)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem) (póttörténet: ha valaki mégis kiesik, az ajándékozottja ne maradjon történet nélkül, avagy plusz egy történet írása.)

Egyéb fontos információk
Aki leadja a jelentkezését, NE SZERKESSZE azt utólag!
Változtatásra természetesen van mód a jelentkezési időszak alatt, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.
Figyeljétek a hozzászólást, amelyben jelentkeztetek – ott jelezzük legkorábban, ha gond adódott –, a privát üzeneteiteket, illetve az e-mail címeteket, mert lehetséges, hogy mi kérünk tőletek módosítást, kiegészítést, amennyiben problémát észlelünk a jelentkezésetekben. Akivel – probléma esetén – nem tudunk kapcsolatba lépni a jelentkezési időszak lejártáig, annak a jelentkezését töröljük!

A jelentkezésre 12 nap áll a rendelkezésetekre, ezalatt gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre elkészítetek egy történetet. Ennél a rendszernél ez különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül marad! (Emellett természetesen kizárjátok magatokat a későbbi kihívásainkból is.)
Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen vissza idejében! Ennek módja a privát üzenet/e-mail küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Több történetet is el lehet készíteni, de egy a minimum – ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell beérkezniük az írásoknak.

Reméljük, idén is sok nagyszerű történet születik, olvasnivalót kínálva az adventi estékre!
Ajándékra Üst!

Jelentkezni ebben a topikban tudtok: Jelentkezés a Kívánság Üstre – 2021


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2020 szeptember 07 (hétfő), 20:33 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3359
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Kedves Merengők!

Az Üst ezzel az évvel betöltötte a tizenkettőt. Elképesztő, igaz? :-)

A részvétellel kapcsolatos tudnivalók a következők:

Kívánság Üst time-line 2020-ban:
Kívánságok üstbe dobása: 2020. SZEPTEMBER 7. és 2020. SZEPTEMBER 23. között
A kívánságokat kézbesítő baglyok várható érkezése: 2020. SZEPTEMBER 26-27.
Alkotói szakasz: 2020. SZEPTEMBER 27. – 2020. NOVEMBER 29.
Publikálási időszak kezdete: 2020. DECEMBER 6.


A legfontosabb kritériumok: minimum 2000 szavas, befejezett, korábban sehol sem publikált történetet várunk. PWP kizárt!

Az alkotói szakasz időtartama miatt inkább novella írását javasoljuk.
A helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történet visszaküldésre kerül, javítás céljából. (A formai követelményekkel kapcsolatban további, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A történeteket az Üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára, így megmaradnak a kritikák, és lehetőség nyílik reagálni rájuk.

Sajnos továbbra is érvényes, hogy nem mindenkinek a jelentkezését tudjuk elfogadni. Kizáró ok, ha korábban valamely Üst során gond volt az adott illetővel – különös tekintettel a játékot ajándék (és szó!) nélkül elhagyókra. Az is elengedhetetlen továbbá, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz a történeteinek felengedését ne kísérje többkörös levélváltás az adminokkal, a kért javítások elvégzése előtt.
Nevezhetjük ezt nick-kontrollnak, melynek alapján fenntartjuk a jogot, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

A jelentkezéshez minden esetben az alábbi sablon kitöltése szükséges. A hiányosan kitöltött sablonnal leadott jelentkezés érvénytelen.


I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz; lehetőleg ne citromail legyen.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, hogy a játék végén legyen hova áthelyeznünk a történetedet.)

II. Kívánságok
A jelentkezésnél a következő döntéseket kell meghozni:

Fandom vagy Original:
Jelöld be, hogy valamilyen fandomon belül szeretnél történetet kapni, vagy esetleg saját világon alapuló írásra vágysz. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak a megadott kategórián belülinek kell lennie!
A fandomos kívánságok esetén nem származhat mindhárom ötlet azonos fandomból. Tehát a kérések a következő módokon alakulhatnak:
a) három kívánság három különböző fandomból (pl.: DC, Dreamworks, Star Wars)
b) két kívánság azonos fandomból, egy pedig különbözőből (pl.: Sherlock, Sherlock, Supernatural)

A fandomok világa gyakorlatilag végtelen, ezért – mivel azt szeretnénk, hogy minden kívánságcsokor íróra találjon – az alábbi univerzumokhoz kapcsolódóan fogalmazhatók meg kívánságok:
A Pál utcai fiúk
DC
Disney/Pixar/Dreamworks
Doctor Who
Game of Thrones (Trónok harca)
Gyűrűk Ura/Hobbit
Harry Potter
Legendás állatok és megfigyelésük
Marvel
Naruto
Once Upon a Time (Egyszer volt, hol nem volt)
Sherlock
Star Trek
Star Wars
Supernatural (Odaát)
Teen Wolf (Farkasbőrben)
Twilight (Alkonyat)
Yuri!!! on Ice
Valamint idén először:
Good Omens (Elveszett próféciák)
The Raven Cycle (Hollófiúk)

A Fandom kategória minden kívánsága úgy kezdődjön, hogy megnevezésre kerül a világ, amelyben a kért történet játszódik (így a szereplőket nem ismerők számára is egyértelmű lesz, milyen világot érint az ötlet)

Slash vagy nem slash:
Jelöld be, hogy romantikus szálat is tartalmazó kívánság esetén, a történetben szerepeljen-e slash, vagy mentes legyen tőle. Jól fontold meg a döntést, mert mindhárom kívánságnak ehhez kell igazodnia!
Kiegészítés: a kívánság írója szabad kezet adhat a kívánság teljesítőjének abban, slash vagy nem slash történet formájában valósítja-e meg a kérést. Ebben az esetben viszont minden romantikus szálat tartalmazó kívánságot ennek megfelelően kell megfogalmazni.
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor nem köti meg a kezét (és a képzeletét) túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Ellenkező esetben új, pontosabb kívánságok megfogalmazására fogjuk kérni az illetőt.
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus Original történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem-slash az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötlet részletessége:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mit Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? (Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, mivel az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.)
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt lehetőség van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, Fandom – Original? (Itt szintén mindkét kategóriát lehet választani.)
Ha Fandom, akkor melyik fandomban írnál? (CSAK ezeket kérjük felsorolni, a nem vállalt lista ebből egyértelműen következni fog a számunkra – és mellesleg nagyon hosszú is volna)
Ha Fandom, akkor mely fandom szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha Fandom, akkor mely fandom szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Stereket vagyok hajlandó írni.)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem)

Továbbá, ami nagyon fontos: aki leadja a jelentkezését, NE SZERKESSZE azt utólag!
Változtatásra természetesen van mód a jelentkezési időszak alatt, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.
Figyeljétek a hozzászólást, amelyben jelentkeztetek – ott jelezzük legkorábban, ha gond adódott –, a privát üzeneteiteket, illetve az e-mail címeteket, mert lehetséges, hogy mi kérünk tőletek módosítást, kiegészítést, amennyiben problémát észlelünk a jelentkezésetekben. Akivel – probléma esetén – nem tudunk kapcsolatba lépni a jelentkezési időszak lejártáig, annak a jelentkezését töröljük!

A jelentkezésre 2 hét áll a rendelkezésetekre, ezalatt gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre elkészítetek egy történetet. Ennél a rendszernél ez különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül marad! (Emellett természetesen kizárjátok magatokat a későbbi kihívásainkból is.)
Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen vissza idejében! Ennek módja a privát üzenet/e-mail küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Több történetet is el lehet készíteni, de egy a minimum – ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell beérkezniük az írásoknak.

Reméljük, idén is sok nagyszerű történet születik, olvasnivalót kínálva az adventi estékre!
Ajándékra Üst! ;)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2019 szeptember 19 (csütörtök), 0:14 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3359
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Kedves Merengők!

Idén tizenegy esztendős lett az Üst. Szinte hihetetlen, nem igaz? :-D

A részvétellel kapcsolatos tudnivalók a következők:

Kívánság Üst time-line 2019-ben:
Kívánságok üstbe dobása: 2019. SZEPTEMBER 19. és 2019. OKTÓBER 2. között
A kívánságokat kézbesítő baglyok várható érkezése: 2019. OKTÓBER 6.
Alkotói szakasz: 2019. OKTÓBER 7. – 2019. DECEMBER 4.
Publikálási időszak kezdete: 2019. DECEMBER 6.


A legfontosabb kritériumok: minimum 2000 szavas, befejezett, korábban sehol sem publikált történetet várunk. PWP kizárt!
Az alkotói szakasz időtartama miatt inkább novella írását javasoljuk.
A helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történet visszaküldésre kerül, javítás céljából. (A formai követelményekkel kapcsolatban további, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A történeteket az Üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára, így megmaradnak a kritikák, és lehetőség nyílik reagálni rájuk.

Sajnos továbbra is érvényes, hogy nem mindenkinek a jelentkezését tudjuk elfogadni. Kizáró ok, ha korábban valamely kihívás során gond volt az adott illetővel – különös tekintettel a korábbi Üstöket ajándék – és szó! – nélkül elhagyókra. Az is elengedhetetlen továbbá, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz a történeteinek felengedését ne kísérje többkörös levélváltás az adminokkal, a kért javítások elvégzése előtt.
Nevezhetjük ezt nick-kontrollnak, melynek alapján fenntartjuk a jogot, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

A jelentkezéshez minden esetben az alábbi sablon kitöltése szükséges. A hiányosan kitöltött sablonnal leadott jelentkezés érvénytelen.

I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz; lehetőleg ne citromail legyen.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, hogy a játék végén legyen hova áthelyeznünk a történetedet.)

II. Kívánságok
A jelentkezésnél a következő döntéseket kell meghozni:

Fandom vagy Original: (Jelöld be, hogy valamilyen fandomon belül szeretnél történetet kapni, vagy esetleg saját világon alapuló írásra vágysz. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak a megadott kategórián belülinek kell lennie!
A Fandom megnevezés jelen esetben a Harry Potter világát is magába foglalja, ahogy azt a Merengőn bevezetett kategóriáknál már megszokhattátok.
A fandomos kívánságok esetén idén nem tesszük kötelezővé a minimum egy Harry Potter alapú kívánságot, viszont a három ötlet csak akkor származhat azonos fandomból, ha az a Harry Potter. Tehát a kérések a következő módokon alakulhatnak:
a) három kívánság három különböző fandomból (pl.: Game of Thrones, Doctor Who, Marvel)
b) két kívánság azonos fandomból, egy pedig különbözőből (pl.: Teen Wolf, Teen Wolf, A Pál utcai fiúk)
c) három kívánság a Harry Potterhez kapcsolódóan
A fandomok világa gyakorlatilag végtelen, ezért – mivel azt szeretnénk, hogy minden kívánságcsokor íróra találjon – az alábbi univerzumokhoz kapcsolódóan fogalmazhatók meg kívánságok:
A Pál utcai fiúk, DC, Disney/Pixar/Dreamworks, Doctor Who, GYU/Hobbit, Marvel, Merlin, Once Upon a Time, Sherlock, Star Trek, Star Wars, Supernatural, Teen Wolf, Trónok harca, Twilight – és természetesen a Harry Potter, Legendás állatok és megfigyelésük, Yuri!!! on Ice, Naruto.
A Fandom kategória minden kívánsága úgy kezdődjön, hogy megnevezésre kerül a világ, amelyben a kért történet játszódik (így a szereplőket nem ismerők számára is egyértelmű lesz, milyen világot érint az ötlet).

Slash vagy nem slash: (Jelöld be, hogy romantikus szálat is tartalmazó kívánság esetén, a történetben szerepeljen-e slash, vagy mentes legyen tőle. Jól fontold meg a döntést, mert mindhárom kívánságnak ehhez kell igazodnia.
Kiegészítés: az egyetlen lehetőség a vegyítésre, ha a kívánó kijelenti, hogy a romantikus szállal bíró történet egyaránt íródhat slashként és nem slashként. Természetesen ebben az esetben különös figyelmet kell fordítani az ötletek megfogalmazására.)
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor nem köti meg a kezét (és a képzeletét) túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben új, pontosabb kívánságok megfogalmazására fogjuk kérni az illetőt.)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus Original történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem-slash az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötletek:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mit Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? (Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, mivel az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.)
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt lehetőség van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, Fandom – Original? (Itt mindkét kategóriát lehet választani.)
Ha Fandom, akkor melyik fandomban írnál? (CSAK ezeket kérjük felsorolni, a nem vállalt lista ebből egyértelműen következni fog a számunkra – és mellesleg nagyon hosszú is volna)
Ha Fandom, akkor mely fandom szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha Fandom, akkor mely fandom szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Hermione-Pitont vagyok hajlandó írni.)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem)

Továbbá, ami nagyon fontos: aki leadja a jelentkezését, NE SZERKESSZE azt utólag!
Változtatásra természetesen van mód a jelentkezési időszak alatt, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.
Figyeljétek a hozzászólást, amelyben jelentkeztetek – ott jelezzük legkorábban, ha gond adódott –, a privát üzeneteiteket, illetve az e-mail címeteket, mert lehetséges, hogy mi kérünk tőletek módosítást, kiegészítést, amennyiben problémát észlelünk a jelentkezésetekben. Akivel - probléma esetén - nem tudunk kapcsolatba lépni a jelentkezési időszak lejártáig, annak a jelentkezését töröljük!

A jelentkezésre 2 hét áll a rendelkezésetekre, ezalatt gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre elkészítetek egy történetet. Ennél a rendszernél ez különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül marad! (Emellett természetesen kizárjátok magatokat a későbbi kihívásainkból is.)
Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen vissza idejében! Ennek módja a privát üzenet/e-mail küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Több történetet is el lehet készíteni, de egy a minimum – ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell beérkezniük az írásoknak.

Reméljük, idén is sok nagyszerű történet születik, olvasnivalót kínálva az adventi estékre!
Ajándékra Üst! :wink:

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2018 szeptember 13 (csütörtök), 21:00 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3359
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Kedves Merengők!

Mérföldkőhöz érkeztünk az Üst történetében, az idei ugyanis kereken a 10. ajándékozós játékunk. Bizony. :D

A részvétellel kapcsolatos tudnivalók a következők:

Kívánság Üst time-line 2018-ban:
Kívánságok üstbe dobása: 2018. SZEPTEMBER 15. és 2018. SZEPTEMBER 28. között
A kívánságokat kézbesítő baglyok várható érkezése: 2018. OKTÓBER 2.
Alkotói szakasz: 2018. OKTÓBER 3. – 2018. DECEMBER 4.
Publikálási időszak kezdete: 2018. DECEMBER 6.


A legfontosabb kritériumok: minimum 2000 szavas, befejezett, korábban sehol sem publikált történetet várunk. PWP kizárt!
Az alkotói szakasz időtartama miatt inkább novella írását javasoljuk.
A helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történet visszaküldésre kerül, javítás céljából. (A formai követelményekkel kapcsolatban további, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A történeteket az Üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára, így megmaradnak a kritikák, és lehetőség nyílik reagálni rájuk.

Sajnos továbbra is érvényes, hogy nem mindenkinek a jelentkezését tudjuk elfogadni. Kizáró ok, ha korábban valamely kihívás során gond volt az adott illetővel – különös tekintettel a korábbi Üstöket ajándék – és szó! – nélkül elhagyókra. Az is elengedhetetlen továbbá, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz a történeteinek felengedését ne kísérje többkörös levélváltás az adminokkal, a kért javítások elvégzése előtt.
Nevezhetjük ezt nick-kontrollnak, melynek alapján fenntartjuk a jogot, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

A jelentkezéshez minden esetben az alábbi sablon kitöltése szükséges. A hiányosan kitöltött sablonnal leadott jelentkezés érvénytelen.

I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz; lehetőleg ne citromail legyen.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, hogy a játék végén legyen hova áthelyeznünk a történetedet.)

II. Kívánságok
A tavalyi rendszer szellemében a jelentkezésnél a következő döntéseket kell meghozni:

Fandom vagy Original: (Jelöld be, hogy valamilyen fandomon belül szeretnél történetet kapni, vagy esetleg saját világon alapuló írásra vágysz. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak a megadott kategórián belülinek kell lennie!
A Fandom megnevezés jelen esetben a Harry Potter világát is magába foglalja, ahogy azt a Merengőn bevezetett kategóriáknál már megszokhattátok.
A fandomos kívánságok esetén idén nem tesszük kötelezővé a minimum egy Harry Potter alapú kívánságot, viszont a három ötlet csak akkor származhat azonos fandomból, ha az a Harry Potter. Tehát a kérések a következő módokon alakulhatnak:
a) három kívánság három különböző fandomból (pl.: Game of Thrones, Doctor Who, Marvel)
b) két kívánság azonos fandomból, egy pedig különbözőből (pl.: Teen Wolf, Teen Wolf, A Pál utcai fiúk)
c) három kívánság a Harry Potterhez kapcsolódóan
A fandomok világa gyakorlatilag végtelen, ezért – mivel azt szeretnénk, hogy minden kívánságcsokor íróra találjon – az alábbi univerzumokhoz kapcsolódóan fogalmazhatók meg kívánságok:
A Pál utcai fiúk, DC, Disney/Pixar/Dreamworks, Doctor Who, GYU/Hobbit, Marvel, Merlin, Once Upon a Time, Sherlock, Star Trek, Star Wars, Supernatural, Teen Wolf, Trónok harca, Twilight – és természetesen a Harry Potter, Legendás állatok és megfigyelésük, Yuri!!! on Ice, Naruto.
A Fandom kategória minden kívánsága úgy kezdődjön, hogy megnevezésre kerül a világ, amelyben a kért történet játszódik (így a szereplőket nem ismerők számára is egyértelmű lesz, milyen világot érint az ötlet).

Slash vagy nem slash: (Jelöld be, hogy romantikus szálat is tartalmazó kívánság esetén, a történetben szerepeljen-e slash, vagy mentes legyen tőle. Jól fontold meg a döntést, mert mindhárom kívánságnak ehhez kell igazodnia.
Kiegészítés: az egyetlen lehetőség a vegyítésre, ha a kívánó kijelenti, hogy a romantikus szállal bíró történet egyaránt íródhat slashként és nem slashként. Természetesen ebben az esetben különös figyelmet kell fordítani az ötletek megfogalmazására.)
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor nem köti meg a kezét (és a képzeletét) túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben új, pontosabb kívánságok megfogalmazására fogjuk kérni az illetőt.)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus Original történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem-slash az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötletek:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mit Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? (Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, mivel az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.)
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt lehetőség van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, Fandom – Original? (Itt mindkét kategóriát lehet választani.)
Ha Fandom, akkor melyik fandomban írnál? (CSAK ezeket kérjük felsorolni, a nem vállalt lista ebből egyértelműen következni fog a számunkra – és mellesleg nagyon hosszú is volna)
Ha Fandom, akkor mely fandom szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha Fandom, akkor mely fandom szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Hermione-Pitont vagyok hajlandó írni.)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem)

Továbbá, ami nagyon fontos: aki leadja a jelentkezését, NE SZERKESSZE azt utólag!
Változtatásra természetesen van mód a jelentkezési időszak alatt, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.
Figyeljétek a hozzászólást, amelyben jelentkeztetek – ott jelezzük legkorábban, ha gond adódott –, a privát üzeneteiteket, illetve az e-mail címeteket, mert lehetséges, hogy mi kérünk tőletek módosítást, kiegészítést, amennyiben problémát észlelünk a jelentkezésetekben. Akivel - probléma esetén - nem tudunk kapcsolatba lépni a jelentkezési időszak lejártáig, annak a jelentkezését töröljük!

A jelentkezésre 2 hét áll a rendelkezésetekre, ezalatt gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre elkészítetek egy történetet. Ennél a rendszernél ez különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül marad! (Emellett természetesen kizárjátok magatokat a későbbi kihívásainkból is.)
Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen vissza idejében! Ennek módja a privát üzenet/e-mail küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Több történetet is el lehet készíteni, de egy a minimum – ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell beérkezniük az írásoknak.

Reméljük, idén is sok nagyszerű történet születik, olvasnivalót kínálva a zimankós, decemberi estékre!
Ajándékra Üst!

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 08 (péntek), 21:16 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3359
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Kedves Merengők!

A Merengő bűvös Üstje immár 9. éve teljesíti a kívánságaitokat.

A részvétellel kapcsolatos tudnivalók a következők:

Kívánság Üst time-line 2017:
Kívánságok üstbe dobása: 2017. SZEPTEMBER 9. és 2017. SZEPTEMBER 22. között
A kívánságokat kézbesítő baglyok várható érkezése: 2017. SZEPTEMBER 24.
Alkotói szakasz: 2017. SZEPTEMBER 25. – 2017. DECEMBER 3.
Publikálási időszak kezdete: 2017. DECEMBER 6.


A legfontosabb kritériumok: minimum 2000 szavas, befejezett, korábban sehol sem publikált történetet várunk. PWP kizárt!
Az alkotói szakasz időtartama miatt inkább novella írását javasoljuk.
A helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történet visszaküldésre kerül javítás céljából.
(A formai követelményekkel kapcsolatban további, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A történeteket az Üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára, így megmaradnak a kritikák és lehetőség nyílik reagálni rájuk.

Sajnos továbbra is érvényes, hogy nem mindenkinek a jelentkezését tudjuk elfogadni. Kizáró ok, ha korábban valamely kihívás során gond volt az adott illetővel – különös tekintettel a korábbi Üstöket ajándék – és szó! – nélkül elhagyókra. Az is elengedhetetlen továbbá, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz a történeteinek felengedését ne kísérje többkörös levélváltás az adminokkal, a kért javítások elvégzése előtt.
Nevezhetjük ezt nick-kontrollnak, melynek alapján fenntartjuk a jogot, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

A jelentkezéshez minden esetben az alábbi sablon kitöltése szükséges. A hiányosan kitöltött sablonnal leadott jelentkezés érvénytelen.

I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz; lehetőleg ne citromail legyen.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, hogy a játék végén legyen hova áthelyeznünk a történetedet.)

II. Kívánságok
A tavalyi rendszer szellemében a jelentkezésnél a következő döntéseket kell meghozni:

Fandom vagy Original: (Jelöld be, hogy valamilyen fandomon belül szeretnél történetet kapni, vagy esetleg saját világon alapuló írásra vágysz. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak a megadott kategórián belülinek kell lennie!
A Fandom megnevezés jelen esetben a Harry Potter világát is magába foglalja, ahogy azt a Merengőn bevezetett kategóriáknál már megszokhattátok.
A fandomos kívánságok esetén a három ötletből minimum egynek a Harry Potter világán kell alapulnia. A másik két ötlet lehet:
a) szintén HP
b) két ötlet ugyanabból a fandomból (pl.: HP-Merlin-Merlin)
c) két ötlet két különböző fandomból (pl.: HP-Merlin-Star Trek)
A fandomok világa gyakorlatilag végtelen, ezért – mivel azt szeretnénk, hogy minden kívánságcsokor íróra találjon – az alábbi univerzumokhoz kapcsolódóan fogalmazhatók meg kívánságok:
A Pál utcai fiúk, DC, Disney/Pixar/Dreamworks, Doctor Who, GYU/Hobbit, Marvel, Merlin, Once Upon a Time, Sherlock, Star Trek, Star Wars, Supernatural, Teen Wolf, Trónok harca, Twilight – és természetesen a Harry Potter (kivéve a Legendás állatok és megfigyelésük c. film).
A Fandom kategória minden kívánsága úgy kezdődjön, hogy megnevezésre kerül a világ, amelyben a kért történet játszódik (így a szereplőket nem ismerők számára is egyértelmű lesz, milyen világot érint az ötlet).

Slash vagy nem slash: (Jelöld be, hogy a történetben szerepeljen-e slash, vagy teljesen mentes legyen tőle. Jól fontold meg a döntést, mert mindhárom kívánságnak ezen kategórián belül kell maradnia.
Kiegészítés: az egyetlen lehetőség a vegyítésre, ha a kívánó kijelenti, hogy mindhárom történet íródhat slash vagy nem slash szálakkal. Természetesen ebben az esetben különös figyelmet kell fordítani az ötletek megfogalmazására.)
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor nem köti meg a kezét (és a képzeletét) túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben új, pontosabb kívánságok megfogalmazására fogjuk kérni az illetőt.)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus Original történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem-slash az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötletek:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mit Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? (Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, mivel az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.)
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt lehetőség van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, Fandom – Original? (Itt mindkét kategóriát lehet választani.)
Ha Fandom, akkor melyik fandomban írnál? (CSAK ezeket kérjük felsorolni, a nem vállalt lista ebből egyértelműen következni fog a számunkra – és mellesleg nagyon hosszú is volna)
Ha Fandom, akkor mely HP, más fandom szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha Fandom, akkor mely HP, más fandom szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Hermione-Pitont vagyok hajlandó írni.)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem)

Továbbá, ami nagyon fontos: aki leadja a jelentkezését, NE SZERKESSZE azt utólag!
Változtatásra természetesen van mód a jelentkezési időszak alatt, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.
Figyeljétek a hozzászólást, amelyben jelentkeztetek – ott jelezzük legkorábban, ha gond adódott –, a privát üzeneteiteket, illetve az e-mail címeteket, mert lehetséges, hogy mi kérünk tőletek módosítást, kiegészítést, amennyiben problémát észlelünk a jelentkezésetekben.

A jelentkezésre 2 hét áll a rendelkezésetekre, ezalatt gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre elkészítetek egy történetet. Ennél a rendszernél ez különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül marad! (Emellett természetesen kizárjátok magatokat a későbbi kihívásainkból is.)
Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen vissza idejében! Ennek módja a privát üzenet/e-mail küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Több történetet is el lehet készíteni, de egy a minimum – ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell beérkezniük az írásoknak.

Reméljük, idén is sok remek történet örvendezteti majd meg az olvasni vágyókat a fagyos decemberi estéken!
Ajándékra Üst!

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 18 (vasárnap), 21:14 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3359
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Kedves Merengők!

Idén immár 8. alkalommal dobhatjátok kéréseiteket a Kívánságok fortyogó Üstjébe.

A részvétellel kapcsolatos tudnivalók a következők:

Kívánság Üst time-line 2016:
Kívánságok üstbe dobása: 2016. SZEPTEMBER 18. és 2016. OKTÓBER 2. között
A kívánságokat kézbesítő baglyok várható érkezése: 2016. OKTÓBER 3-4.
Alkotói szakasz: 2016. OKTÓBER 4. – 2016. DECEMBER 4.
Publikálási időszak kezdete: 2016. DECEMBER 6.


A legfontosabb kritériumok: minimum 2000 szavas, befejezett, korábban sehol sem publikált történetet várunk. PWP kizárt!
Az alkotói szakasz időtartama miatt inkább novella írását javasoljuk.
A helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történet visszaküldésre kerül javítás céljából.
(További, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A felkerült történeteket az Üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára, így a kritikák is megmenekülnek és lehetőség nyílik reagálni rájuk.

Sajnos most is igaz, hogy nem mindenki jelentkezését tudjuk elfogadni. Kizáró ok, ha korábban valamelyik kihívás során gond volt az adott illetővel – különös tekintettel a korábbi Üstöket ajándék nélkül elhagyókra. Valamint az is elengedhetetlen, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz történeteinek felengedését nem előzi meg többkörös levélváltás, amíg a javítás ténylegesen megtörténik. Nevezhetjük nick-kontrollnak, így fenntartjuk a jogot, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

A jelentkezéshez minden esetben az alábbi sablon kitöltése szükséges. A hiányosan kitöltött sablonnal leadott jelentkezés érvénytelen.

I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz, lehetőleg ne citromail legyen.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, ahová a játék végén a történet áthelyezésre kerül.)

II. Kívánságok
Ahogy tavaly kipróbáltunk valami újat, úgy idén is módosítunk a kívánságok rendszerén. A jelentkezésnél a következő döntéseket kell meghozni:
Fandom vagy Original: (Jelöld be, hogy a fandomon belül szeretnél történetet kapni, vagy esetleg saját világon alapuló írásra vágysz. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen kategórián belülinek kell lennie. A Fandom megnevezés jelen esetben a Harry Potter világát is magába foglalja, ahogy azt már a Merengőn megbontott kategóriáknál is megszokhattátok. A fandomos kívánságok esetén a három ötletből minimum egynek a Harry Potter világán kell alapulnia. A másik két ötlet lehet: a) szintén HP b) két ötlet ugyanabból a fandomból c) két ötlet két különböző fandomból.
Mivel a fandomok világa gyakorlatilag végtelen, szeretnénk azt is elkerülni, hogy egy kívánságcsokrot ne tudjunk senkihez se besorolni, mert az olyan világot érint, ami kisebb érdeklődésű. Éppen ezért a Fandom kívánságok az alábbi univerzumokból választhatóak:
DC, Disney/Pixar/Dreamworks, Doctor Who, GYU/Hobbit, Marvel, Merlin, Once Upon a Time, Sherlock, Star Trek, Star Wars, Supernatural, Teen Wolf, Trónok harca, Twilight.
A Fandom kategória minden kívánsága úgy kezdődjön, hogy megnevezésre kerül a világ, amelyben játszódik (így a szereplőket nem ismerők számára is egyértelművé válik, mit érint az ötlet).
Slash vagy nem slash: (Jelöld be, hogy a történetben szerepeljen-e slash, vagy teljesen mentes legyen tőle. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen a kategórián belülinek kell lennie. Kiegészítés: egyetlen kibúvó a vegyítésre, ha a kívánó kijelenti, hogy mindhárom történet íródhat slash vagy nem slash szálakkal. Természetesen ebben az esetben különös gondot kell fordítani az ötletek megfogalmazására.)
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor nem köti meg a kezét (és a képzeletét) túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben a jelentkezés automatikusan törlésre kerül, és új, pontosabb kívánságok megírására fogjuk kérni az illetőt.)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus Original történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem-slash az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötletek:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mit Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, hiszen az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt mód van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, Fandom - Original? (Itt mindkét kategóriát lehet választani.)
Ha Fandom, akkor melyik fandomban írnál? (CSAK ezeket kérjük felsorolni, a nem vállalt lista ebből egyértelműen következni fog a számunkra - és mellesleg nagyon hosszú is volna)
Ha Fandom, akkor mely HP, más fandom szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha Fandom, akkor mely HP, más fandom szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Hermione-Pitont vagyok hajlandó írni.)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem)

Továbbá, ami nagyon fontos: Aki leadja a jelentkezését, az NE SZERKESSZE azt utólag! Változtatásra természetesen van mód a tíznapos időszakban, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.
Figyeljétek a privát üzeneteiteket, illetve az e-mail címeteket, mert lehetséges, hogy mi kérünk tőletek módosítást, kiegészítést, amennyiben problémát észlelünk a jelentkezésetekben.

A jelentkezésre 2 hét áll a rendelkezésetekre, ezalatt gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre elkészítetek egy történetet. Ennél a rendszernél ez különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül marad! (Emellett természetesen kizárjátok magatokat a későbbi kihívásainkból is.) Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen még vissza idejében. Ennek módja a privát üzenet/email küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Több történetet készíteni lehet, egy a minimum, de ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell megérkezniük az írásoknak.

Reméljük, hogy elnyeri tetszéseteket az újítás, és sok szép történetet olvashatunk a hideg téli napokon!
Ajándékra Üst!

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 10 (csütörtök), 18:27 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 14 (szerda), 14:22
Hozzászólások: 6619
Tartózkodási hely: Mesevilág
Kedves Merengők!

Elérkeztünk az Üst történelmében a bűvös, 7 évhez!
A lényeg, idén is keressük azon vállalkozó kedvű résztvevőket, akik valóra váltják egymás történetötleteit egy minimum 2000 szavas novella formájában. A feladat tömören: mindenki ír 3 kívánságot, mi azokat összegyűjtjük, s ősi rigmusok közepette az Üstbe dobáljuk őket. Az Üst ezután kijelöli, mely kívánságok megalkotására kit is talál a legalkalmasabbnak.

A részvétellel kapcsolatos tudnivalók a következők:

Kívánság Üst time-line 2015:
Kívánságok üstbe dobása: 2015. SZEPTEMBER 10. és 2015. SZEPTEMBER 24. között
A kívánságokat kézbesítő baglyok várható érkezése: 2015. SZEPTEMBER 25-26.
Alkotói szakasz: 2015. SZEPTEMBER 27. – 2015. NOVEMBER 30.
Publikálási időszak kezdete: 2015. DECEMBER 6.


A legfontosabb kritériumok: minimum 2000 szavas, befejezett, korábban sehol sem publikált történetet várunk. PWP kizárt!
Az alkotói szakasz időtartama miatt inkább novella írását javasoljuk.
Helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történet visszaküldésre kerül. (További, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A felkerült történeteket az üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára, ezzel a kritikákat egyszersmind megmentve.

Sajnos most is igaz, hogy nem mindenki jelentkezését tudjuk elfogadni. Kizáró ok, ha korábban valamelyik kihívás során gond volt az adott illetővel – különös tekintettel a korábbi Üstöket ajándék nélkül elhagyókra. Valamint az is elengedhetetlen, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz történeteinek felengedését nem előzi meg többkörös levélváltás, amíg a javítás ténylegesen megtörténik. Tehát a nick-kontroll továbbra is életben, így fenntartjuk a jogot, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

A jelentkezéshez minden esetben ezen sablon kitöltése szükséges. Bármely elem hiányzása a jelentkezést érvényteleníti. A hiányosan kitöltött sablon érvényteleníti a jelentkezést.

I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz, lehetőleg ne citromail legyen.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, ahová a játék végén a történet áthelyezésre kerül.)

II. Kívánságok
Az idei Üst legnagyobb újdonsága, hogy módosítunk a kérhető kívánságok rendszerén. A Merengő új felosztásának megfelelően immár 3 kategóriában várjuk a kívánságokat a következőképpen:
HP, Original vagy Fandom: (Jelöld be, hogy a Harry Potter fandomon belül szeretnél történetet kapni, vagy esetleg saját világon alapulóra vágysz, esetleg már meglévő fandomokból íródjon új történet. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak az adott kategórián belülinek kell lennie, ellentétben a korábbi alkalmakkal.)
A Fandom kívánságok esetén legalább 2 különböző fandomot kell tartalmaznia a kívánságoknak, de akár lehet mind a 3 ötlet 3 különféle fandomból is. Tehát az az érvénytelen kívánság, ahol pl. mindhárom kérés arról szól, miként szeret bele Edward Bellába, csak a körítés és a szituáció más.

!
Mivel a fandomok világa gyakorlatilag végtelen, szeretnénk azt is elkerülni, hogy egy kívánságcsokrot ne tudjunk senkihez se besorolni, mert az olyan világot érint, ami kisebb érdeklődésű. Éppen ezért a Fandom kívánságok az alábbi univerzumokból választhatóak:
A beavatott, DC, Disney/Pixar/Dreamworks, Doctor Who, Éhezők viadala, GYU/Hobbit, Hannibal, MARVEL, Merlin, Once Upon a Time, Sherlock, Star Trek, Star Wars, Supernatural, Teen Wolf, The 100, The Maze Runner, Trónok harca, Twilight, Walking Dead
A Fandom kategória minden kívánsága úgy kezdődjön, hogy megnevezésre kerül a világ, amelyben játszódik (így a szereplőket nem ismerők számára is egyértelművé válik, mit érint az ötlet).
Slash vagy nem slash: (Jelöld be, hogy a történetben szerepeljen-e slash vagy teljesen mentes legyen tőle. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen a kategórián belülinek kell lennie. Kiegészítés: egyetlen kibúvó a vegyítésre, ha a kívánó kijelenti, hogy mindhárom történet íródhat slash vagy nem slash szálakkal. Természetesen ebben az esetben különös gondot kell fordítani az ötletek megfogalmazására.)
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor nem köti meg a kezét (és a képzeletét) túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben a jelentkezés automatikusan törlésre kerül, és új, pontosabb kívánságok megírására fogjuk kérni az illetőt.)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus original történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem slash, az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötletek:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mit Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, hiszen az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt mód van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, HP - Original - Fandom? (Itt mód van mindhárom kategóriát választani.)
Ha HP, akkor mely szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha HP, akkor mely szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Hermione-Pitont vagyok hajlandó írni.)
Ha Fandom, akkor melyik fandomban írnál? (CSAK ezeket kérjük felsorolni, a nem vállalt lista ebből egyértelműen következni fog a számunkra - és mellesleg nagyon hosszú is volna)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem)

Továbbá, ami nagyon fontos: Aki leadja a jelentkezését, az NE SZERKESSZE azt utólag! Változtatásra természetesen van mód a tíznapos időszakban, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.

A jelentkezésre 2 hét áll a rendelkezésetekre, ezalatt gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre elkészítetek egy történetet. Ennél a rendszernél ez különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül marad! (Emellett természetesen kizárjátok magatokat a későbbi kihívásainkból is.) Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen még vissza idejében. Ennek módja a privát üzenet/email küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Több történetet készíteni lehet, egy a minimum, de ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell megérkezniük az írásoknak.

Remélem, hogy elnyeri tetszéseteket az újítás, és sok szép történetet olvashatunk a hideg téli napokon!
Ajándékra Üst!

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2014 november 21 (péntek), 21:08 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3359
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Kedves Merengők!

Idén immár hatodik alkalommal gyújtunk be az Üstünk alá. Az összetevőket ezúttal is ti hozzátok, mi pedig Assára bíztuk a kotyvasztást, hogy utána indulhasson a fergeteges játék, móka és kacagás.

A részvétellel kapcsolatos tudnivalók a következők:

Kívánság Üst time-line 2014:
Kívánságok üstbe dobása: 2014. NOVEMBER 22. és 2014. DECEMBER 1. között
A kívánságokat kézbesítő baglyok várható érkezése: 2014. DECEMBER 3.
Alkotói szakasz: 2014. DECEMBER 4. – 2015. JANUÁR 4.


A legfontosabb kritériumok: minimum 2000 szavas, befejezett, korábban sehol sem publikált történetet várunk. PWP kizárt!
Az alkotói szakasz időtartama (32 nap) miatt inkább novella írását - és a novella-kompatibilis kívánságokat - javasoljuk.
Helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történet visszaküldésre kerül. (További, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A felkerült történeteket az üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára, ezzel a kritikákat egyszersmind megmentve.

Sajnos most is igaz, hogy nem mindenki jelentkezését tudjuk elfogadni. Kizáró ok, ha korábban valamelyik kihívás során gond volt az adott illetővel – különös tekintettel a korábbi Üstöket ajándék nélkül elhagyókra. Valamint az is elengedhetetlen, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz történeteinek felengedését nem előzi meg többkörös levélváltás, amíg a javítás ténylegesen megtörténik. Nevezhetjük nick-kontrollnak, így fenntartjuk a jogot, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

A jelentkezéshez az alábbi sablont kell kitöltve bemásolni a kívánságok gyűjtésére szolgátló Jelentkezés 2014 topikba. A hiányosan kitöltött sablon érvényteleníti a jelentkezést.

I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz, lehetőleg ne citromail legyen.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, ahová a játék végén a történet áthelyezésre kerül.)

II. Kívánságok
HP vagy PD: (Jelöld be, hogy a Harry Potter fandomon belül szeretnél történet kapni vagy esetleg saját világon alapulóra vágysz. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen a kategórián belülinek kell lennie. A PD kívánságok esetén a 2+1 feloszlás kell érvényesüljön, azaz 2 akár különböző, akár egyező fandom mellett 1 PD történetet mindenképp kell tartalmazzon a kívánságcsokor. Például: 1. Gyűrűk ura, 2. Gyűrűk Ura, 3. PD Vagy 1. Sailor Moon 2. Fifty 3. PD Vagy 1. PD 2. PD 3. Elátkozott Ella Vagy 1. PD 2. PD 3. PD...)
Slash vagy nem slash: (Jelöld be, hogy a történetben szerepeljen-e slash vagy teljesen mentes legyen tőle. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen a kategórián belülinek kell lennie.)
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor nem köti meg a kezét (és a képzeletét) túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben a jelentkezés automatikusan törlésre kerül, és új, pontosabb kívánságok megírására fogjuk kérni az illetőt.)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus PD történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem-slash az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötletek:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mit Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, hiszen az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt mód van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, HP vagy PD? (Itt mód van mindkét kategóriát választani.)
Ha HP, akkor mely szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha HP, akkor mely szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Hermione-Pitont vagyok hajlandó írni.)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem)

Továbbá, ami nagyon fontos: Aki leadja a jelentkezését, az NE SZERKESSZE azt utólag! Változtatásra természetesen van mód a tíznapos időszakban, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.

A jelentkezésre tíz nap áll a rendelkezésetekre, ezalatt gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre elkészítetek egy történetet. Ennél a rendszernél ez különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül marad! (Emellett természetesen kizárjátok magatokat a későbbi kihívásainkból is.) Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen még vissza idejében. Ennek módja a privát üzenet/email küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Több történetet készíteni lehet, egy a minimum, de ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell megérkezniük az írásoknak.


És hogy egy kis újdonságot is nyújtsunk Üst-veteránoknak és új kalandoroknak egyaránt, karácsonyra (is) készülve különleges lehetőséget kínálunk bátor jelentkezőinek az ajándékozáson felül. Aki kedvet érez hozzá, részt vehet majd egy közös, humoros, csillagporos történet megalkotásában. (Kötelezővé természetesen nem tesszük senki számára.)

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2013 október 13 (vasárnap), 14:43 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 14 (szerda), 14:22
Hozzászólások: 6619
Tartózkodási hely: Mesevilág
Kép

Kedves Merengők!

Már-már elmaradhatatlan játékunkat idén is megrendezzük, immár ötödik alkalommal. A lényeg nem változik, egy olyan írói kihívás, ahol mindenki győztes, hiszen az ajándékozás a fontos. A jelentkezők megfogalmaznak 3-3 történetötletet, amiket az Üst összepárosít titokzatos mágikus folyamatok során a legmegfelelőbb alkotóval. Aki jelentkezik, az továbbra is vállalja, hogy az adott határidőre maga is elkészít egy minimum 2000 szavas novellát.

Kívánság Üst time-line 2013:
Jelentkezés: 2013. OKTÓBER 14. és 2013. OKTÓBER 28. között
A kívánságötletek kipostázása gyöngybaglyok által: 2013. OKTÓBER 31. ÉS 2013. NOVEMBER 1.
(A jelentkezők számától függően.)
Alkotói szakasz: 2013. NOVEMBER 1. - 2013. DECEMBER 20.

A történetek legfontosabb paraméterei a szokásosak: minimum 2000 szó, befejezett, korábban sehol sem publikált történet. PWP kizárt!
Helyesírásilag nem megfelelő, rosszul html-kódolt történet visszaküldésre kerül. (További, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A felkerült történeteket az üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára (ingyen és bérmentve), ezzel a kritikákat egyszersmind megmentve.

Sajnos most is igaz, hogy nem mindenki jelentkezését tudjuk elfogadni. Kizáró ok, ha korábban gondunk volt az adott illetővel a kihívások során. Különös tekintettel a korábbi Üstöket ajándék nélkül elhagyókra. Valamint az is elengedhetetlen, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz történeteinek felengedését nem előzi meg többkörös levélváltás, amíg a javítás ténylegesen megtörténik. Nevezhetjük nick-kontrollnak, így annak jogát fenntartjuk, hogy valakinek a jelentkezését visszautasítsuk.

A jelentkezéshez minden esetben ezen sablon kitöltése szükséges. Bármely elem hiányzása a jelentkezést érvényteleníti.

I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod: (A majdnem 17 továbbra is csupán 16.)
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz, lehetőleg ne citromail.)
Már publikált műveidhez link: (Lehet máshol is, azonban merengős regisztráció mindenképpen szükséges, ahová a játék végén a történet áthelyezésre kerül.)

II. Kívánságok
HP vagy PD: (Jelöld be, hogy a Harry Potter fandomon belül szeretnél történet kapni vagy esetleg saját világon alapulót. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen a kategórián belülinek kell lennie. A PD kívánságok esetén a 2+1 feloszlás kell érvényesüljön, azaz 2 akár különböző, akár egyező fandom mellett 1 PD történetet mindenképp kell tartalmazzon a kívánságcsokor. Például: 1. Gyűrűk ura, 2. Gyűrűk Ura, 3. PD Vagy 1. Sailor Moon 2. Fifty 3. PD Vagy 1. PD 2. PD 3. Elátkozott Ella Vagy 1. PD 2. PD 3. PD...)
Slash vagy nem slash: (Jelöld be, hogy a történetben szerepeljen-e slash vagy teljesen mentes legyen tőle. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen a kategórián belülinek kell lennie.)
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor pedig nem is köti meg túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben a jelentkezés is automatikusan törlődik, s új, pontosabb kívánságok megírására fogjuk kérni az illetőt.)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy romantikus PD történetet, egy szerelmi háromszögről, slash vagy nem-slash az mindegy.
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Szeretném, ha betekintést nyerhetnénk a kviddicsbajnokságba! Legyen a főszereplő Wood, hogy miként is sikerül neki a profi sportolóként való helytállás. Mivel Voldemort követői rettegésben tartják a mágusvilágot, a kviddics az, ahová menekülnek a népek egy kis kikapcsolódásért. Azonban meccsről meccsre egyre kevesebben mernek már kimenni, a játékosokon is egyre nagyobb a melankólia, hogy milyen világ lesz itt... Természetesen az aranytrió is jelenjen meg! Ron legyen féltékeny, amiért ő nem lehet egy a játékosok közül, Hermione titkon évek óta szerelmes Woodba, Harry pedig már kicsit zakkant a rá nehezedő kiválasztottságtól. Örülnék egy nagy csatának a halálfalók és köztük egy meccs során, ahol a pálcáját vesztett Ron találékonyan a gurkók segítségével teríti le Lucius Malfoyt.

Az ideális ötletek:
1.) Cormac McLaggent mindenki ismeri. Egy arrogáns, öntelt alak, akinek az élete csupán maga körül forog. Azonban az utóbbi időben a mindig nagyhangú barom megváltozott... kerüli a feltűnést, önként kilépett a kviddicscsapatból, még segíteni is hajlandó az eltévedt elsősöknek. Hermionénak ez szemet szúr, és feltett szándéka kinyomozni, mi is lehet a háttérben.
2.) Charlie Weasley afféle magányos kalandor. Évente egyszer jár haza, hogy meglátogassa családját és egyetlen jó barátját, Rubeus Hagridot. Molly minden alkalommal megpróbálja a szomszédság szép leányaival összehozni kicsi fiát, ám Charlie nem mutat hajlandóságot a nősülésre. Szíve választottja ugyanis évekkel ezelőtt eltűnt egyik pillanatról a másikra, és azóta már csak mit Mrs Malfoy írnak róla az újságok...
3.) Luna Lovegood egy DS edzést követően visszaemlékezik, milyen nehéz roxforti évek vannak mögötte. Kiközösítés, meg nem értettség... De ennek vége, mert végre barátokra talált, és talán szerelemre is... Hiszen olyan rejtett zugait fedezte fel a kastélynak, mint talán utoljára a Weasley-ikrek. Sőt, talán még nekik is tud újat mutatni.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni, hiszen az elkészült beosztáson változtatni a lehetetlennel határos.
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash? (Itt mód van mindkét kategóriát választani.)
Mely kategóriában írnál, HP vagy PD? (Itt mód van mindkét kategóriát választani.)
Ha HP, akkor mely szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha HP, akkor mely szereplőkről, párosításokról NEM írnál? (Valamennyire próbálj meg rugalmas lenni, nem kikötni, hogy csak és kizárólag Hermione-Pitont vagyok hajlandó írni.)
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban írnál NEM szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását? (igen-nem)

Továbbá, ami nagyon fontos: Aki leadja a jelentkezését, az NE SZERKESSZE azt utólag! Változtatásra természetesen van mód a kéthetes időszakban, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.

A jelentkezésre két teljes hét áll a rendelkezésetekre, tehát gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre egy történetet elkészítetek. Ennél a rendszernél különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül maradna! (Természetesen kizáró ok lenne a későbbi kihívásokból is.) Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen még vissza idejében. Ennek módja a privát üzenet/email küldése, nem a hozzászólás szó nélküli törlése!

Többet készíteni lehet, egy a minimum, de ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell megérkezniük az írásoknak.

Ajándékra Üst!

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2012 április 16 (hétfő), 0:24 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 14 (szerda), 14:22
Hozzászólások: 6619
Tartózkodási hely: Mesevilág
Kép

Kedves Merengők!

Ahogy arról korábban már volt szó, idén is megrendezésre kerül a Kívánság Üst elnevezésű játékunk. Idén rendhagyó módon nyáron.

Mi is ez? Egy olyan írói kihívás, ahol nem a versengésé a szerep, hanem az alkotás öröme a fontos, a meglepetés, a másik megajándékozása. Aki jelentkezik, annak meg kell fogalmaznia 3 kívánságötletet (rajz most nincs), amit mi bedobunk az Üstbe. Kondérunk ezután roppant bonyolult varázslatokat és statisztikai számításokat végezve összepárosítja a listákat a legmegfelelőbb írókkal. Tehát, idén aki történetet kíván, annak magának is el kell készítenie egyet.

Kívánság Üst time-line:
Jelentkezés: 2012. ÁPRILIS 16. és 2012. ÁPRILIS 29. között EBBEN A TOPIKBAN
A kívánságötletek kipostázása gyöngybaglyok által: 2012. ÁPRILIS 30. ÉS 2012. MÁJUS 1. (A jelentkezők számától függően.)
Alkotói szakasz: 2012. MÁJUS 1. - 2012. JÚLIUS 15.

A történetek legfontosabb paraméterei a szokásosak: minimum 2000 szó, befejezett, korábban sehol sem publikált történet. PWP kizárt! Helyesírásilag nem megfelelő történet visszaküldésre kerül. (További, pontosabb részletekkel a kívánságlista kiküldésekor szolgálunk.)
Az írások a Merengőn kerülnek publikálásra. A felkerült történeteket az üst lezárultával átrakjuk a szerzők profiljára (ingyen és bérmentve), ezzel a kritikákat egyszersmind megmentve.

Sajnos most is igaz, hogy nem mindenki jelentkezését tudjuk elfogadni. Minden résztvevő CSAK EGY másik olyan kihíváson vehet részt, amelynek az ÍRÓI SZAKASZÁNAK több, mint 20 százaléka (azaz 15 napnál hosszabb idő) egybeesik a KívánságÜst alkotói részével, azaz a május 1-től július 15-ig tartó időszakkal. Ellenkező esetben a részvételt sajnos el kell majd utasítanunk. Ez komoly ellenőrzésre kerül.
Továbbá az is kizáró ok, ha korábban gondunk volt az adott illetővel a kihívások során. Különös tekintettel a korábbi Üstöket ajándék nélkül elhagyókra. Valamint az is elengedhetetlen, hogy a jelentkező moderálása gördülékenyen menjen, azaz történeteinek felengedését nem előzi meg többkörös levélváltás, amíg a javítás ténylegesen megtörténik.

A jelentkezéshez minden esetben ezen sablon kitöltése szükséges. Bármely elem hiányzása a jelentkezést érvényteleníti.

I. Adatok
Nickneved: (Amivel a Merengőre regisztráltál.)
Korod:
Email címed: (Olyan elérhetőséget adj meg, amit naponta figyelsz.)
Már publikált műveidhez link:

II. Kívánságok
HP vagy PD: (Jelöld be, hogy a Harry Potter fandomon belül szeretnél történet kapni vagy esetleg saját világon alapulót. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen a kategórián belülinek kell lennie.)
Slash vagy nem slash: (Jelöld be, hogy a történetben szerepeljen-e slash vagy teljesen mentes legyen tőle. Jól fontold meg, mert mindhárom kívánságnak ezen a kategórián belülinek kell lennie.)
1.)
2.)
3.)

A jó kívánságötlet inspirál, egyedi történet megírására sarkallja az alkotót. Elegendő instrukciót ad neki, ugyanakkor pedig nem is köti meg túlságosan. Az arany középutat kell keresni!
Példák rossz kívánságokra: (Ez esetben a jelentkezés is automatikusan törlődik, s új, pontosabb kívánságok megírására fogjuk kérni az illetőt.)
a) A túlságosan keveset mondó ötlet:
- Szeretnék egy Draco/Harry történetet! Szerepeljen még benne Perselus is egy rövid jelenet erejéig!
b) A túlságosan sokat mondó ötlet:
- Umbridge nap mint nap szadizza óráin Harryéket, a szünetekben pedig a tanárokat tartja terrorban. Nem véletlenül! Ugyanis mindenkiről nagyon pontos jelentéseket ad, pár diák már rejtélyesen el is tűnt ezeknek köszönhetően az iskolából. Hóborc mindezt egy este kilesi, amikor a porcelántányérok macskái elmentek Whiskast enni. Azonnal Pitonhoz repül az információval, aki ellenállást szervez, amibe titokban az egész iskola, tanárai és diákjai egyaránt beépülnek. Csakhogy! Mindezt kitalálja Umbridge (Frics megsúgja neki egy kötött kesztyűért cserébe), így a lázadást letörik, s ráadásul Dolores igazgatónak is kinevezteti magát. Mindenkin bosszút áll, a egyenruhát pink talárrá kötelezi, Pitonnak pedig hacsak nem akar Azkabanba vonulni, el kell őt vennie feleségül. Aznap önként csók adatik, nem rózsaszín, de kámzsásnak.

Az ideális ötletek:
1.) Cormac McLaggen az istencsászár a Roxfortban, mióta csak elejtette egy vajsörtől mámoros éjszakán, hogy családfája egészen Mardekár Malazárig vezethető vissza. Azonban arra még ő se gondolt, hogy egy napon egy másik utód is megjelenik. A fiúnak pedig komoly vádakkal kell szembenéznie meggondolatlan kijelentéséért.
2.) Harry visszatér szeretett iskolájába, immár a tanári kart erősítve. Miként küzd meg a rajongó diáksággal (elvégre nem mindennapi, hogy egy HŐS oktat), s hogyan szeretteti meg az ellenállókkal az SVK-t?
3.) Éjszakánként rémálmok gyötrik Hagridot, nem is csoda, van miből válogatni: kiskorában elhagyta az anyja, félóriásként senki se fogadja el, a Roxfortból is kicsapták. Mindezekről sosem beszél, de egyszer volt valaki, akit bizalmába fogadott. Közte és Charlie Weasley között igazi mentor-diák kapcsolat alakul ki, odáig fajulva, hogy Hagrid csajozási és kviddicstippekkel látja el a srácot.

III. Vállalások és kikötések
Mit szeretnél és mit nem szeretnél írni? Minél részletesebben megfogalmazod, annál jobban megkönnyíted a dolgunkat abban, hogy a lehető legideálisabb kívánságokat osszuk a számodra.
Mely kategóriában írnál, slash vagy nem slash?
Mely kategóriában írnál, HP vagy PD?
Ha HP, akkor mely szereplőkről, párosításokról írnál?
Ha HP, akkor mely szereplőkről, párosításokról NEM írnál?
Milyen műfajban írnál szívesen? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Milyen műfajban NEM szívesen írnál? (Például romantikus, humoros, angstos stb.)
Vállalnád póttörténet írását?

Továbbá, ami nagyon fontos: Aki leadja a jelentkezését, az NE SZERKESSZE azt utólag! Változtatásra természetesen van mód a kéthetes időszakban, de csakis úgy, ha arról privát üzenetben írtok! A beérkező kívánságokat folyamatosan könyveljük, utólag nem ellenőrizzük, hogy azok módosultak-e.

A jelentkezésre két teljes hét áll a rendelkezésetekre, tehát gondoljátok át alaposan, tudjátok-e vállalni, hogy a határidőre egy történetet elkészítetek. Ennél a rendszernél különösen fontos, hiszen ha nem teljesítitek, amit vállaltok, valaki történet nélkül maradna! (Természetesen kizáró ok lenne a későbbi kihívásokból is.) Kockázatok és mellékhatások nélkül visszamondható a jelentkezés az írói szakasz megkezdése előtt, ezért ha valaki úgy gondolja, túlvállalta magát, inkább lépjen még vissza idejében.
Többet készíteni lehet, egy a minimum, de ennek felülteljesítése esetén is a határidőn belül kell megérkezniük az írásoknak.

Ajándékozásra Üst!

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 november 21 (vasárnap), 13:46 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 14 (szerda), 14:22
Hozzászólások: 6619
Tartózkodási hely: Mesevilág
Indul a visszaszámlálás, mától várjuk a kívánságokat két hosszú héten át. Tehát DECEMBER 4-IG. De kik is várják őket? A titok nem titok többé, a Merlin Társulat névsorát ebbena topicban lehet megtalálni. Böngészd át, és ha találsz olyan írót, ki a szívednek kedves, és szeretnél akár pont tőle történetet kapni, akkor verdess, mint a cinke, ugrálj, mint a ponty, ülj le, állj fel, kívánságot mondj! Micimackó után szabadon.

Idén mindenki ötletelhet, és megéri minél frappánsabb ötlettel előállni, mert annál nagyobb a valószínűsége, hogy az író szeme megakad rajta, és azt készíti el.

Ugyanis idén a beérkező kívánságok mennyiségétől függ, hogy hány ötlet közül kell választaniuk az íróknak. Nehezítsétek meg minél jobban a dolgukat, írjatok minél többen kívánságokat (azonban fontos, egy ember csak egyszer), mert több író is jelezte, akár többet is elkészít, ha olyan kívánságokat kap, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni. Miért egy? Mert különben követhetetlen lenne, ki kap kettő vagy akár három kívánságot is az eredeti ötleteinek köszönhetően, ki pedig egyet sem. Így tehát az esélyek egyenlőek, csak a kívánságok ötletességén múlik, megvalósulnak-e.

Hogyan is lehet ezeknek az íróknak kívánságot küldeni? Nincs más teendő, mint egy hozzászólást írni ebbe a topicba. A hozzászólásnak tartalmaznia kell, hogy az alábbiak közül milyen kategóriában szeretnél írást kapni: Nagyterem, Madam Puddifoot kávézója, Weasley Varázsvicc Vállalat, Sötét Varázslatok, Privet Drive, J-pop/J-rock, Twilight.

Minden résztvevő írót megkértünk arra, hogy jelöljön ki párat ezekből a kategóriákból, hogy ő melyekből vár kívánságot. Ez azonban hadititoknak minősül, de minden kategória és fandom várja a kívánságokat, mindegyiket nem egy író választotta. Slash ötlet szintén mindegyik kategóriában jöhet.

Természetesen nem mindegy, milyen az a kívánság. Ne legyen túl általános, de az apró részletekbe menő sem ideális. Próbáld meg úgy megfogalmazni, hogy felkeltse az adott író érdeklődését, lebegjenek körülötte a habos ihletpamacsok, de hagyj neki némi szabadságot is.

Példa egy rossz ötletre:
Nagyon szeretnék kapni egy Drarryt anitól!

Egyrészt nem nevesítünk, ki kitől szeretne kapni. Ha ismered a kedvenced stílusát, próbálj meg olyan ötletet kitalálni, amin esélyesen elgondolkodik, és neki feküdhet. Egy kis furfang mindig jól jöhet.
Másrészt pedig ennél azért több támpontot kell adni, az ilyen minimalista kívánságot nem tudjuk elfogadni. Mint ahogy az ellenkezőjét sem.

Szintén nem jó:
Szeretnék egy olyan történetet kapni, amiben Lily titkon halálosan szerelmes Jamesbe, de mivel James még egy érzéketlen fadarab, folyton csak beszólogat neki. Lily ezt megunva bosszúból Perselusszal kezd egyre több időt eltölteni, közösen méregetik az oposszumtejet cseppenként a kondérba. Egy ilyen estén Perselus összeszedi minden bátorságát, megvallva érzéseit Lilynek. Lily viszont megijed, mert ő mégiscsak Pottert szereti, de a nagy terve fordítva sült el, és ő is beleszeretett a mardekárosba. Azonban Lily ezt a sok érzelmet nem tudja feldolgozni, ezért leveti magát a bagolytoronyból, ezzel átírva a teljes modern mágustörténelmet.

Most is középen van az aranyút.

Példa egy jó ötletre:
Weasleyéket beválogatják a család kedvenc rádiós vetélkedőjébe, a Varázsszikrába. Aprajuk és nagyjuk összegyűlik, hogy beolajozzák agytekervényeiket, és eddzenek kimerülésig - vagy a lelkes, lelkes, túllelkes, ámbátor lámpalázas Percy kivégzéséig.

Tehát: várjuk nagyon a kívánságokat december 4-ig, onnantól kezdve az írók elvonulnak, dolgoznak. Hat hét áll a rendelkezésükre, hogy jobbnál jobb történetekkel kápráztassák el a Merengőn kicsiket és nagyokat egyaránt. A beadási határidő január 16, tehát az új esztendő első hónapjának közepétől heves, akár negyven napig is eltartó történeteső várható.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 18 (vasárnap), 23:23 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
Útjára indult a 2009-es Kívánság üst játék! :D A szabályzat hasonló a tavalyihoz, azoknak sem árt újra átolvasni, akik az első játékban részt vettek. Így tehát, kedves merengő, ha fontolgatod a jelentkezést a játékra, kérünk, figyelmesen olvasd el az alábbiakat:


A tavalyi sikeres bemutatkozás után idén is megrendezzük a Kívánság üst játékot! Hogy mi is az a Kívánság üst? Bizonyára ismered a „beledobjuk a neveket egy kalapba, majd kihúzzuk, hogy kit ajándékozzunk meg” típusú játékokat. A Kívánság üst is ehhez hasonló, csupán némileg kötöttebb szabályai vannak.

A játékban az ajándékozáson van a fő hangsúly. Minden egyes merengő, aki jelentkezik a játékra vállalja, hogy egy másik merengőnek ajándékba megír egy történetet, vagy megrajzol/megfest egy képet. Cserébe természetesen ő is kap ajándékba vagy egy fanficet vagy egy fanartot.

Hogy pontosan hogyan is zajlik mindez? Ha részt veszel a játékban, jelentkezésed során fel kell vázolnod három történet- és három képalapot, amelyet szívesen kapnál ajándékba. Ezeket aztán - jelentkezésed többi információjával együtt természetesen, de erről majd később - be kell másolnod a Merengő fórumának idevágó topicjába. Mikor mindenki „kívánságlistája” megérkezett, a játékot szervező adminok ezeket véletlenszerűen összepárosítják, és kiküldik egy másik jelentkezőnek, aki az összesen hat kívánság-lehetőségből kiválaszt egyet, teljes titokban elkészíti, és elküldi az adminoknak a megadott határidőre.

A beküldési határidő lejárta után minden nap felkerül majd egy történet vagy kép a Kívánság üst játék blogjára, amin csak az ajándékozott neve lesz olvasható; a szerző/alkotó kiléte a játék végéig (vagyis az utolsónak felkerült történetig) titokban marad. A szerzők/alkotók inkognitója a legérdekesebb és legjobb része az ajándékozásnak, épp ezért nagyon fontos, hogy aki a játékban részt vesz, ügyeljen arra, hogy ne derüljön ki, kinek készíti az ajándékot. Senkinek se árulja el, ne verje nagy dobra, ne töltse fel az internetre - természetesen csak a játék idejéig. Utána azt kezd az alkotással, amit csak szeretne.

Itt vannak a legfontosabb információk:
A II. Kívánság üst játék meghirdetésének időpontja: 2009. október 18.
A jelentkezés helye és határideje: 2009. november 1. Merengő Fórum idevágó topicja
A kívánságlisták kiküldésének időpontja: 2009. november 3.
Az elkészült ajándékok leadási helye és határideje: 2009. december 27. fanfic.hu@gmail.com
A történetek és a fanartok a itt, a Kívánság üst blogján lesznek közzétéve.
A játék az utolsó ajándék közzétételéig tart. Minél többen jelentkeztek, annál hosszabb lesz a játék.


Na, fölkeltettük az érdeklődésed? Jelentkeznél? Akkor olvasd el figyelmesen az alábbiakat, amelyben részletezzük, hogyan is add le a jelentkezésed a Fórum idevágó topicjában:

A JELENTKEZÉS MENETE
Eme e-mail sablon alapján írd meg nekünk a jelentkezésed! A könnyebb átláthatóság kedvéért három nagyobb szegmensre bontjuk a jelentkezési sablont.

I. Formaságok
Ide jönnek az alapadatok rólad:
- Nickneved (azt a nicket add meg, amellyel a Merengőn szerepelsz)
- E-mail címed (aktív, létező mailcímet kérünk, amelyet gyakran csekkolsz)
- Korod
- Link a már publikált műhöz
Milyen link? Csak olyan merengő jelentkezhet a játékra, akinek van már legalább egy publikált története (msn-es fic, egyperces, drabble [félperces] vagy fordítás nem érvényes) vagy megjelentetett rajza/skicce stb. az interneten. Ezekhez kérünk linket, hogy ellenőrizni tudjuk, tényleg a jelentkező írta/rajzolta-e.

II. Kívánságlista
Ez a legizgalmasabb! Ide jön, hogy mit szeretnél kapni.
- Ficötleteid:
1.
2.
3.

- Rajzötleteid:
1.
2.
3.


Pontosan hogyan is közöld, milyen sztorit szeretnél? A jó leírás egyszerű, tömör és lényegretörő. Például:
„Szeretnék egy Perselus/Hermione humoros sztorit, amelyben Hermione megpróbálja elcsábítani Pitont, mire ő azt hiszi, megőrült, ezért beutalja Hermionét a Szent Mungóba. Humoros sztori, happy end nem fontos.”
vagy:
"Szeretnék egy alternatív novellát a hatodik könyv alapján, amelyben Ron és Lavender kapcsolata annyira jól sikerül, hogy Lavender teherbe esik. Hogy Ron erre hogyan reagál, azt az íróra bízom, de kérem legyen benne sok humor, és lehetőleg vidám vége legyen."
vagy:
"Draco egyszerű mugli patkolókovács, akinek két hete van arra, hogy nőül vegyen valakit. Ha nem teszi, az álnok király száműzi a birodalomból (alternatív univerzum, lehet 18-as, lehet slash, lehet erotikus tartalom, durva nyelvezet)."
Viszont az sem jó, ha megírod az ajándékozód helyett a történetet. Tehát ilyen leírást se küldj, légyszi, ez az ellenpélda:
"James és Lily valentin napi bálra mennek, James kék öltönyt visel, Lily vörös, földig érő ruhát hatalmas dekoltázzsal. Jamesnek tetszik a ruha, de nem mer semmit mondani, mert félénk. James elkezdi szívatni Pitont, de Lily megvédi, ezért elkezdenek veszekedni mindenki előtt, és mindenki rájuk figyel, majd James megbántja Lilyt mire az sírva elrohan. Sirius azt mondja Jamesnek menjen utána, James hallgat rá és megtalálja Lilyt az egyik elhagyott osztályteremben, ahol bocsánatot kér és megcsókolja, majd másnap kézen fogva mennek le reggelizni..."

A lényeg: ficötletnek többet kérünk egy sornál (legyen benne már lényeges információ, mely szereplőket szeretnéd a ficbe, mi az alapszituáció, megadhatsz egy fordulópontot, vagy megadhatod a végkifejletet, de a bonyodalmat nem...), viszont kisregényt se tessenek írni. Az aranyközépúton járjatok, kedves merengők!
Rajz ötletekkel kapcsolatban: Itt kérhettek illusztrációt saját fichez, vagy kedvenc fichez, de megadhattok párosítást vagy általatok elképzelt jelenetet is. Ha már meglévő ficből konkrét jelenetet szeretnétek, akkor adjáatok linket a történethez, írjátok meg a fejezetszámot, és mutassátok be röviden a jelenetet, amiről képet szeretnétek Például:
„Drachiss Enchantingjából szeretném azt a jelenetet, amikor Pansy világra hozzá Harry gyermekét Draco segítségével. http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=29861, 27. fejezet, 3. és 4. nagyobb bekezdés.”
Vagy a másik eshetőségnél:
„Draco közli a szüleivel, hogy feleségül veszi Luna Lovegoodot”.


III. Ajánláslista és kikötések
Ezek után írj egy kicsit magadról. Először is azt tisztázd, hogy te magad írni szeretnél inkább vagy rajzolni. Ha mindkettőt, az még jobb!
Majd térj ki arra, hogy mit szeretnél vagy tudnál írni/rajzolni. (párosítás? műfaj? jellemzők?) Nyugodtan nevezz meg több variációt.
Azt is írd meg nekünk, mi az, amit semmiképpen sem szeretnél írni vagy rajzolni (slash, 18-as, horror, DM/HG stb.).
Slusszpoénként pedig kérünk, történet írásának esetén add meg a bétád nevét! Legalább egy emberrel nézesd át a történetet, hogy minél tökéletesebb legyen. Ez azért is fontos, mert nem lenne szerencsés, ha a bétádhoz kerülne az ajándékod. Vagyis ezekre a kérdésekre várunk választ:
- Rajzolni vagy írni szeretnél? Esetleg mindkettőt?
- Mit tudsz, szeretnél írni/rajzolni?
- Mik a kikötéseid, ha vannak?
- Ki(k) lesz(nek) a bétá(i)d?


Mint azt fentebb már írtuk, jelentkezésedet november 1-ig kell leadnod a Fórum idevágó topicjában (link). November 3-án lesd majd a postafiókod, mert aznap fogod megkapni annak a nevét és kívánságlistáját, akit Edevis kívánság üstjéből húztunk ki neked.
A hat ötlet közül csak EGYET kell megcsinálnod. Te döntöd el, hogy írni vagy rajzolni szeretnél inkább. Ha valaki többet vállal (két sztorit írna, vagy írna és rajzolna egyszerre), az sem tilos, de a legfontosabbat ilyenkor is szem előtt kell tartani: határidőre (december 27) el kell küldeni a fanfic.hu@gmail.com címre az elkészített „ajándékot”!

FONTOS EXTRA INFÓK A JELENTKEZÉSHEZ
1. A történet- és rajzalapok közül legalább egynek-egynek harrypotteresnek kell lennie.

2. Az ajándékok formájáról:
a) Amennyiben történetet írsz, úgy a következőket kell figyelembe venned:
- a történetnek legalább 2000 szóból (=3-4 oldal) kell állnia (szavak számát az Eszközök/Szavak száma menüpontban lehet megnézni Wordben és OpenOfficban is),
- fájlformátuma Microsoft Word vagy kompatibilis verziói,
- betűtípusa Times New Roman legyen, 12-es betűmérettel,
- a történet tördelése az íróra van bízva, de ne nyomj minden sor után entert,
- a 2000 szó, és 3-4 oldal tördelés nélkül számítandó,
- maximum oldalszám nincs meghatározva,
- mindenféleképpen befejezett történetet küldj,
- azt tanácsoljuk, hogy próbálj majd novellaírására törekedni, hogy a határidőre biztosan elkészülj az ajándékkal. Akinek ez kevés, az írhat több fejezetes sztorit is.

b) Ha rajzot készítesz:
- a fájlformátum .jpg, vagy .png legyen
- maximum 600x800-as felbontással.

3. Hogy ki jelentkezhet a Kívánság üstre? Bárki, akinek van az interneten legalább egy megjelentetett története/rajza, elég ideje és lelkesedése megírni/megrajzolni az ajándékozottnak az ajándékot, és bárki, akit a tavalyi verseny során nem diszkvalifikáltunk. Sajnos előfordult az I. Kívánság üst játék során, hogy néhány meris nem teljesítette a feladatot, amit elvállalt. Ők idén nem jelentkezhetnek. Szeretnénk, ha most mindenki megírná/megrajzolná, amit bevállalt, így kérünk, csak akkor nevezz be a játékba, ha a határidőre el tudsz készülni az ajándékkal.

4. És még egy fontos apróság: a fórumon, ahol idén lebonyolítjuk a jelentkezéseket, van egy olyan opció, hogy minden regisztrált felhasználó átszerkesztheti a saját hozzászólásait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jelentkezés után tetszőlegesen át lehet variálni a kívánságlistát. Csak akkor add le a jelentkezésed, ha már biztosan eldöntötted, melyik három történet- és képalap áll legközelebb a szívedhez. És ha már elküldted a jelentkezésedet, ne szerkessz bele. A játékot lebonyolító adminok folyamatosan összesítik a jelentkezéseket, így ha valaki belenyúl a hozzászólásába, és átszerkeszti azt, észreveszik. Elsőre figyelmeztetik, másodjára kizárják. Így ha mindenképpen változtatni szeretnél a kívánságlistádon (vagy bármin a jelentkezéseden), írj a fanfic.hu@gmail.com címre, és az admin majd intézkedik. De hangsúlyozzuk: az lenne a legjobb, ha ilyesmire nem kerülne sor.

Üstre fel, vagy inkább üstbe bele!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2008 november 26 (szerda), 23:37 
Offline
Fanfic-faló
Avatar

Csatlakozott: 2006 január 19 (csütörtök), 21:54
Hozzászólások: 3291
Tartózkodási hely: már nem SOTE :)
Kedves merengők!

Ezennel megrendezzük a Merengő első „Kívánság-üst” játékát! Annak feltételeit, hogy a játékban miként vehetsz részt, lentebb olvashatod. Először lássuk, miről is van pontosan szó!

Valószínűleg mindenki ismeri a „beledobjuk a neveket egy kalapba, majd kihúzzuk, hogy kit ajándékozunk meg” típusú játékot. A Kívánság-üst játék is ehhez hasonló, csupán némileg kötöttebb szabályai vannak.

A játékban az ajándékozáson van a fő hangsúly. Minden egyes merengő, aki jelentkezik a játékra, egyúttal vállalja, hogy egy másik merengősnek ajándékba megír egy történetet, vagy megrajzol/megfest egy képet. Cserébe természetesen ő is kap ajándékba vagy egy fanficet vagy egy fanartot.

Hogy pontosan hogyan is zajlik mindez? Ha részt veszel a játékban, jelentkezésed során fel kell vázolnod három történet- és három kép alapot, amelyet szívesen kapnál ajándékba. Ezeket aztán bagolypostával (mugli nyelven: e-mail) kell elküldened nekünk majd a fanfic.hu@gmail.com címre. Mikor mindenkinek a „kívánságlistája” megérkezett az adminok boszorkánykonyhájába, ezeket véletlenszerűen összepárosítjuk, és kiküldjük egy másik jelentkezőnek, aki az összesen hat kívánság-lehetőségből kiválaszt egyet, teljes titokban elkészíti, és visszaküldi nekünk a megadott határidőre.

A beküldési határidő lejárta után minden nap felkerül majd egy történet vagy kép a Kívánság-üst játék blogjára (http://kivansagust.freeblog.hu/), amin csak az ajándékozott neve lesz olvasható; a szerző/alkotó kiléte a játék végéig (vagyis az utolsó felkerült történetig) titokban marad. A szerzők/alkotók inkognitója a legérdekesebb és legjobb része az ajándékozásnak, épp ezért nagyon fontos, hogy aki a játékban részt vesz, ügyeljen arra, hogy ne derüljön ki, kinek készíti az ajándékot. Senkinek se árulja el, ne verje nagy dobra, ne töltse fel az internetre - természetesen csak a játék ideéig. Utána azt kezd az alkotással, amit csak szeretne.

Meghirdetés: 2008. november 26.
Jelentkezés határideje: 2008. december 7.
A kívánságlisták kiküldése: 2008. december 10.
Az elkészült művek leadási határideje: 2008. január 10.
A játék vége a jelentkezők számától függ – minél többen neveznek, annál hosszabb lesz.


A jelentkezés menete:
Eme e-mail sablon alapján írd meg nekünk a jelentkezésed! A könnyebb átláthatóság kedvéért három nagyobb szegmensre bontjuk a jelentkezési sablont:

I. Formaságok
Ide jönnek az alapadatok rólad:
- Nickneved (azt a nicket add meg, amellyel a Merengőn szerepelsz)
- E-mail címed (aktív, létező mailcímet kérünk, amelyet gyakran csekkolsz)
- Korod
- Link a már publikált műhöz
Milyen link? Csak olyan merengő jelentkezhet a játékra, akinek van már legalább egy publikált története (msn-es fic, egyperces, drabble [félperces] vagy fordítás nem érvényes) vagy megjelentetett rajza/skicce stb. az interneten. Ezekhez kérünk linket, hogy ellenőrizni tudjuk, tényleg a jelentkező írta/rajzolta-e.

II. Kívánságlista
Ez a legizgalmasabb! Ide jön, hogy mit szeretnél kapni. Csak ötleteket írj, vázold fel nagy vonalakban, hogy mire vágynál. Így teret adsz annak, aki majd készíti a történetet vagy képet.
- Fic ötletek:
1.
2.
3.

- Rajzötletek:
1.
2.
3.


Pontosan hogyan is közöld, milyen sztorit/képet szeretnél? A jó leírás egyszerű, tömör és lényegre törő. Például: „Szeretnék egy Perselus/Hermione humoros sztorit, amelyben Hermione megpróbálja elcsábítani Pitont, mire ő azt hiszi, megőrült, ezért beutalja Hermionét a Szent Mungóba. Humoros sztori, happy end nem fontos.” Vagy hagyhatsz nagyobb teret az ajándékozódnak, és elég annyi is: „Perselus/Hermione humoros sztorit szeretnék”.
Egy biztos: ne írd meg az ajándékozód helyett a történetet, csak egy-két támpontot adj meg neki!

Rajz ötletekkel kapcsolatban: itt kérhetsz illusztrációt saját fichez, vagy kedvenc fichez, de megadhatsz párosítást vagy általad elképzelt jelenetet is. Ha már meglévő ficből konkrét jelenetet szeretnél, akkor adj linket a történethez, írd meg a fejezet számot, és mutasd be röviden a jelenetet, amiről képet szeretnél. Például: „Luciana_L MINDEN VÁLTOZIK c. ficéből szeretnék egy Jerome/Esmé jelenet-képet, link, fejezet szám, leírás.” Vagy a másik eshetőségnél: „Harry/Ron/Hermione a szellemszálláson”.


III. Ajánláslista és kikötések
Ezek után írj egy kicsit magadról! Először is azt tisztázd, hogy te magad írni szeretnél inkább vagy rajzolni. Ha mindkettőt, az még jobb!
Majd térj ki arra, hogy mit szeretnél vagy tudnál írni/rajzolni! (párosítás? műfaj? jellemzők?) Nyugodtan nevezz meg több variációt.
Azt is írd meg nekünk, mi az, amit semmiképpen sem szeretnél írni vagy rajzolni (slash, 18-as, horror, DM/HG stb.).
Slusszpoénként pedig kérünk, történet írásának esetén add meg a bétád nevét! Legalább egy emberrel nézesd át a történetet, hogy minél tökéletesebb legyen. Valamint ez azért is fontos, mert nem lenne szerencsés, ha a bétádhoz kerülne az ajándékod. Vagyis ezekre a kérdésekre várunk választ:
- Rajzolni vagy írni szeretnél? Esetleg mindkettőt?
- Mit tudsz, szeretnél írni/rajzolni?
- Mik a kikötéseid, ha vannak?
- Ki(k) lesz(nek) a bétá(i)d?
Mint azt fentebb már írtuk, jelentkezésedet december 7-ig kell elküldened a fanfic.hu@gmail.com címre. December 10-én lesd majd a postafiókod, mert aznap fogod megkapni annak a nevét és kívánságlistáját, akit Edevis kívánság-üstjéből húztunk ki neked.
A hat ötlet közül csak EGYET kell megcsinálnod. Te döntöd el, hogy írni vagy rajzolni szeretnél inkább. Ha valaki többet vállal (két sztorit írna, vagy írna és rajzolna egyszerre), az sem tilos, de a legfontosabbat ilyenkor is szem előtt kell tartani: határidőre (január 10) el kell küldeni a fanfic.hu@gmail.com címre az elkészített „ajándékot”!


Már csak egy dologról kell szót ejtenünk: az ajándékok formájáról!

Amennyiben történetet írsz majd, úgy a következőket kell figyelembe venned:
- a történetnek legalább 2000 szóból (=3-4 oldal) kell állnia (szavak számát az Eszközök/Szavak száma menüpontban lehet megnézni Wordben és OpenOfficban is),
- fájlformátuma Microsoft Word vagy kompatibilis verziói,
- betűtípusa Times New Roman legyen, 12-es betűmérettel,
- a történet tördelése az íróra van bízva, de ne nyomjatok minden sor után entert,
- a 2000 szó, és 3-4 oldal tördelés nélkül számítandó,
- maximum oldalszám nincs meghatározva,
- mindenféleképpen befejezett történetet küldjetek,
- azt tanácsoljuk, hogy próbáljatok novellaírására törekedni, hogy a határidőre biztosan elkészüljetek az ajándékkal. Akinek ez kevés, az írhat több fejezetes sztorit is.


Ha rajzot készítesz:
- a fájlformátum .jpg, vagy .png legyen
- maximum 600x800-as felbontással.


A határidő mindenkire érvényes, így ha beneveztél a játékba, úgy alakítsd a dolgaidat, kedves merengő, hogy elkészülhess 2009. január 10-ig!

A történetek az alábbi blogon lesznek publikálva: http://kivansagust.blog.hu/
A jelentkezéseket a következő e-mail címre várjuk: fanfic.hu@gmail.com


Jószagú buborékok kísérjenek titeket utatokon, kedves merengők!

_________________
(el)Foglalt

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 13 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség