|
Könyvmoly |
 |
Csatlakozott: 2011 június 09 (csütörtök), 16:46 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: A Föld Pusztaságán, valahol Westeros környékén, a Roxfot kastélyában, Stiles szobája mellett.
|
Septi, én is párbajoznék már, de sajnos annyira népszerű volt, hogy most azon dolgoznak, hogy bírja a terhelést, és mindenféle megszakítások nélkül tudjunk vele majd játszani. Amúgy látogass el naponta a Pottermore blogra, mert ott majd értesítenek minket arról, hogy mikor nyílik meg a párbajrészleg.
Lefordított rész a blog legújabb bejegyzéséből:Immár egy millió ember hozzáférhet a Pottermore-hoz, vagyis mindenki, aki sikeresen regisztrált a The Magical Quill kihíváson, beléphet az oldalra.
● A Beta verzió lehetővé teszi számunkra, hogy sokat tanuljunk abból hogyan is szeretnék az emberek használni a Pottermore-t - és megfigyelni mely funkciókat élvezik a legjobban.
A Beta elindítása óta, igazán magas tevékenységet láttunk, és így fenomenális hellyé vált. Ez befolyásolja azt, hogy milyen gyorsan tudunk majd adni hozzáférést mindenki számára. Ennek eredményeként úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk a Beta időszakot szeptember utánig, és így az előzőtől eltérően más megközelítésből kerülhetnek be majd az oldalra az új regisztrálók.
Október végétől nyílik mindenki számára lehetőség a regisztrálásra, és mi ezalatt is hozzáférést biztosítunk a már regisztrált felhasználóknak. A hozzáférés gyorsan megérkezhet, de kérjük vegyék figyelembe, hogy ez akár hetekig, de hónapokig is eltarthat, igénytől függően.
Így számos tartozékokat és egyszerűsítéseket csinálunk a Pottermore-ra, annak érdekében, hogy az oldal simább és élvezhetőbb legyen - így a meglévő Beta felhasználók tapasztalni fogják a változást, mikor az új felhasználók elkezdenek csatlakozni.
Végül a Pottermore Shop, ahol majd a Harry Potter eBook-ok illetve a digitális audió könyvek lesznek megvásárolhatók, 2012 első felében fog megnyílni, hogy végre az oldal elsődleges feladatára összpontosíthasson: a Pottermore a lehető legtöbb embert összehozza, s élményt nyújtva ezzel is.
● Csak most kaptam meg a Welcome e-mail-emet. Hogyan adhatok így visszajelzést az oldalról, ha csak néhány napom van, hogy felfedezzem?
Mivel sok Beta felhasználó csak szeptember utolsó heteiben kapta meg a Welcome e-mailt, kiterjesztettük a Beta időszakot, hogy minél több visszajelzést kapjunk a korai hozzáféréshez jutott felhasználóktól is - és ezzel biztosítsuk, hogy az oldal teljesen készen fog állni, mikor még több ember csatlakozik majd.
Minden Beta felhasználónak lehetősége lesz, hogy részt vegyen a Pottermore felmérésen, és a válaszokat felhasználjuk feltéve, ha segít fejleszteni a Pottermore-t mindenki számára.
● Mit tanult eddig az oldal a Beta felhasználóktól?
A felhasználók hihetetlenül aktívak, és az oldalt sokkal intenzívebben és gyakrabban használják, mint azt gondoltuk volna (érdekességként megemlítenénk, hogy az oldal már meghaladta az 550.000.000 betöltést!). Már csináltunk módosításokat és fejlesztéseket, melyeket elhelyezve használják is a Pottermore-n, s mivel az új felhasználók aktivizálásának folyamat még imbolyog, ezért döntöttünk úgy, hogy erre összpontosítunk a mindenki számára legnagyobb élményt nyújtó oldal elérése érdekében.
● Mint Beta felhasználó, hogyan tudok segíteni a Pottermore-n szerzett tapasztalataimmal?
Beszúrtunk különböző helyekre az oldalon interaktív részeket, ahol lehetőséged van visszajelzéseket adni nekünk. Illetve fogunk majd küldeni minden Beta felhasználónak egy kérdőívet, mellyel segíthetnek nekünk abban, hogy mely funkciókat erősítsük és melyeket egyszerűsítsük.
● Az oldal nem mindig elérhető vagy épp nagyon lassú. Ez miért van?
Mint a legtöbb új oldalnál, a Pottermore-n ahogy egyre több felhasználó lesz, úgy tapasztaljuk meg a technikai kihívásokat. A felmerülő kérdések általában gyorsan megoldódnak, de hatással lehet az oldal teljesítményére vagy épp rövid ideig az elérhetőségére. Mi erről, itt az Insider-ön, továbbra is értesítünk, ha esetleg hosszabb ideig nem lenne elérhető a honlap. Ezügyben köszönjük a türelmüket.
● Mikor lehet újra párbajozni?
Az oldal eme része népszerűbbnek bizonyult, mint azt vártuk volna, s ezért biztosak akarunk lenni benne, hogy képes lesz megbírkozni a még nagyobb számú felhasználóval, mielőtt visszaraknánk.
Tudjuk, hogy az emberek szívesen visszatérnének a varázsló párbajhoz, épp ezért az Insider-ön azonnal megtudjátok, ha újra elérhető lesz.
● Nem kerültem be a Beta verzióba. Mikor lesz a Pottermore elérhető a számomra?
Számításaink szerint október végétől lesz lehetősége mindenki számára a regisztrálásra. A regisztráció azt jelenti, bárki képes lesz arra, hogy saját Pottermore fiókot hozzon létre és kiválaszthassa felhasználónevét. Nem lesz azonnal hozzáférhető a profil, amíg nem igazolunk vissza.
Miután regisztráltál, küldünk egy Welcome e-mailt, hogy értesítsünk a Pottermore fiókod immár aktiválva van. A hozzáférés gyorsan megérkezhet, de kérjük vegyék figyelembe, hogy ez akár hetekig, de hónapokig is eltarthat, igénytől függően.
● Már megadtam az e-mail címemet a Pottermore-nak. Ez azt jelenti, hogy már regisztrálva vagyok?
Még nem, de az e-mail címeden értesítünk majd, ha már elkezdődik a regisztráció a Pottermore-n.
● Mikor nyit ki a Pottermore Shop?
Mivel elsődleges célunk, hogy előbb minél több embert összegyűjtsünk az oldalon, úgy döntöttünk, hogy a bolt 2012 első felében fog megnyílni.Szerk: Igen Septi, az elég csúnya szó. És nekem is mennek a varázsigék. Mindenképpen egyszerűbb, mint a bájitalfőzés. Már nem is tudom, hogy mennyi üstöt robbantottam szét. xD
_________________ "I have stood at the very edge. I have looked into the abyss. If I'd have taken one more step, I would have fallen. But no matter how far I ran away from God, he was still waiting ahead." (Penny Dreadful)
|
|