Assa:
Nem elég, hogy a fránya nap még a pincébe is belopózott felébresztve álmából, melyben épp a kedvenc része jött volna, miszerint ”legkedvesebb” diákjaira egy főzet ömlött. Melynek hatására csúnya, égető kiütései lettek.
Tehát jön a napocska... lopózik... A háttérben halkan szól a Mission Impossible zenéje... Minden rendben is van... De a kis telhetetlen most a pincét veszi célba... És akkor BUMM! Piton felébred.
Pedig, a macska rúgja meg, pont a kedvencét álmodta, azt amiben a
diákjaira főzet ömlik, mégis
ő kap csúnya, égető kiütéseket.
Ananke:
– Mért csinálja mindig ezt?!
miért írják mindig mértnek?
Mért nem hagy végre békén?
miért nem tudod végre miértnek írni?
Ezt a ficcet kissé humorosabbnak szánom! "Az álmok akarata" címet azért kapta, mert James valami olyasmit talál ki amiből olyasmit kavar, hogy ezt a mondatot ilyesképpen elmondja!(tudom hogy ezt most jól elmondtam de nem akarom lelőni a poént) Természetesen nem marad ki Tapmancs sem ki eleinte hülyének tartja Ágas-t, hogy egy szintén könyvmolyt vesz figyelembe, de aztán az ő képzeletét is beindítja az Új lány Bettina Sue. na, és a kedves Lily Evansünk is itt van...
ki gondolta volna?
Bettina Sue... Lassan a hivatalos neve is Mary-Sue lesz
Ő teljesen egyedül érkezett és teljesen egyedül bajlódott a ládája felcipelésével, a vonatra, ami inkább tetszett egy súlyemelő verseny méretével, mint iskolába igyekvő gyerek egyévi cuccával.
a súlyemelő verseny nagy. ez vili. de hogy tetszett a méretével? vagy miiiii???
Szóval a magányos lányt Bettina Sue- nak hívták. Aki eléggé visszafogott lány volt, de a ládája sikertelen felrakodása miatt néha azért elhagyhatta a száját pár szitokszó.
Na most ki írja a ficet, én tudjam, hogy elhagyta-e szitokszó a száját?
Lehetséges, hogy ezt más is meghallhatta, mert Bettina felé egy igen vonzó küllemű egyed igyekezett kinek kócos tincsei finoman omlottak csoki barna szemeibe.
Okés, hogy mi egyedekkel dolgozunk genetikán, meg nem apa és anya a két ecetmuslica megnevezése, de azért az embereket nem kéne egyedként emlegetni...
Szemüveget is viselt, de még ez sem torzíthatta el a látványt, amit a Griffendél legjobb fogója produkált James Potter személyében:
- Szia! Ne segítsek?- kérdezte a vonzó egyed és felvillantotta azt a fajta a mosolyt, amitől az egész női hatodév kidőlne.
Nos, jelen egyedet úgy tűnik megszállta egy fogó. XD És a szemüveg csak akkor torzít, ha rossz a dioptriája.
Azt meg végképp nem tudom milyen látvány a szia, ne segítsek?
Mielőtt a lány bármit is válaszolhatott volna egy prefektus lépett közbe kinek tűzvörös haja volt és macska zöld szempárja, és mint látszott az arca és a haja kezdett egy színné összeolvadni a dühtől:
hogy képzeljem el azt a színt Lily feje helyén?
- Igen azt hiszem ezt a szót kerestem!- próbálta kivágni magát a prefektus ebből a lehetetlen helyzetből mégis ki gondolta volna, hogy nem csak Lily az egyetlen, akin nem hat James gyönyörű csoki barna szemei vagy azok a kócos fekete tincsek vagy az olvasztó tekintet.
olvasztótégelyt ismerek. olvasztó tekintetet nem. XD
és mégis ki gondolta volna?
- Nem tudom, milyen idióták járhatnak ide, de örülnék, ha nem hoznál rólam ideje előtt elhamarkodott véleményt Lily!- csillapodott a lány azzal megfogta kézitáskáját és otthagyta a még mindig magába esett vigyorgó James Potter-t és a szégyentől piros Lily Evans-t azzal felszállt a vonatra lehetőleg üres kupét keresve.
szegény James nagyon magába eshetetett, ha úgy vigyorgott. XD vagy úgy értve, hogy magába lett szerelmes? mintha úgy se stimmelne...
És Drachiss már megint műemléket talált:
Cím: A jó drarry: Hajó? Akkor jó!
Kategória: SLASH
Jellemzők: Általános
Korhatár: 12
Figyelmeztetések: SLASH
Leírás: ez egy ilyen milyen is a jó drarry, azaz milyennek kell/ kéne lennie, szerintünk (enczus+jómagam). szóval drarryre fel!
A legfontosabb, hogy tudjuk: a Drarryt, Snarryt, Severitust, és egyebeket nagy betűvel kezdjük.
� Egy drarry legyen fájdalmas
� Áldozatokkal teli
� Mindenképpen feltétlen bizalmon vagy az elnyerésén alapuljon
� Harry legyen tökös, és sokat megélt
� Nyűgözze le Dracót őszinteségével, nyíltságával
� Draco legyen méltóságteljes és valamilyen szinten elérhetetlen
� Dumbledore legyen negatív vagy semleges, de semmiképpen sem a jótékony nagypapa
� Ron negatív / pl.: Harry üsse meg Draco miatt; később kibékülhetnek, de már nem lehetnek a legjobb barátok /
� Hermione minden tekintetben pozitív (kivéve gonosz harrys történetben)
� Piton szintén (bizonyos helyzetekben változhat)
� Blaise –t pozitívnak szeretem
� Semmiképpen ne legyenek gyerekesek
� Nem kellenek bele a ’féltékennyé teszlek mással’ jelenetek
� A félreértés lehetősége mindig álljon fent
� Legyen benne olyan helyzet, amikor a féltés kifordítja őket egy kicsit önmagukból, és felszínre törnek az érzések
� Ha a Roxfort után játszódik Harry legyen dühös és megtört / pl.: Egy emberen kívül ne legyen senkije, és itt lép a képbe Draco
� Mindezek mellett fent kell tartani egy alap feszültséget, akár a szereplők között is
És ezen pontokat követve máris sikerül megalkotnunk egy sablon-Drarryt, amiből tizenkettő egy tucat...
Mivel a slasherek túlnyomó része a gyengébbik nem képviselője (nem igazán hallottam még férfi slasherről :/ ), fontos hogy felhívjam a figyelmet, hogy fiú- fiú szerelem, tehát tartsátok kordában női érzelgősségeteket! Fiúkról van szó, nem lányokról!
Pedig vannak férfi slasherek, sőt, átlagban véve ők írják a legérzelmesebb slasheket. Tévedni emberi dolog - utána nézni meg hosszadalmas munka, ugye.
Becenevek… Ez számomra egy nagyon kényes pont. A legtöbb esetben az írás hangulata adja, hogy illik-e valami (személyes kedvencem Draconia: Legsötétebb önmagunk c. történetében: Kicsi és Szössz). Egy becenév úgy a szép, ha nem több két- három szótagnál és kifejezi az érzéseit annak, aki mondja. Néhány esetben melléknév + név is megállja a helyét, de jobb, ha nem ilyet használtok… És ne legyen túl csöpögős vagy erőltetett.
Hát ezt itt megvétóznám! Igenis vannak nagyon szép becézések a hosszabbak közül is!
- csókos nokedlim
- tündércafat
- little man
- mézesbögyörőm
- cukormócsing
- mézes macisbeigli töltelék
- csillámcukros nudlikám
- te rohadék
Sok esetben követni kell az íratlan kicsit nyálas sablont. De kezdjük az elejéről:
Ne kezdjük az elejéről. Inkább azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi a jó égért kellene követni bármiféle sablont?! Gondolkodjunk, hahó! Nem hiszem el, hogy olyan nehéz lenne valami újat kitalálni!
Pl. Drékó belép Harry irodájába bőrszerkóban, korbáccsal a kezében, és közli a sráccal, hogy a szomszéd, kilencvenes éveit taposó néni macskája felmászott a fára, és nem tud lejönni... vagy valami... Csak sablont, azt ne, könyörgöm...
Nekem egyéni perverzióm, hogy Harry vagy Draco gyereket nevel… Ne röhögjetek! Mondjuk Harry Teddy-t. Az a kedvencem.
Hát bocs, de nekem meg konkrétan annyira nem... Akkor, most mi legyen? Ölre megyünk? Ez egy blogba még el is menne, de így nagyon nem tutkerájos...
És a
18-as rész se maradjon ki.
A szexjelenetek:
Ha már szerelmes történeteket írunk nagyon hangulatromboló tud lenni egy hosszú túl részletes szex.
Például olyan szavakkal, hogy ’ánusz’ meg ’pénisz’. Ha mondjuk azt olvasom egy szép szerelmes történetben, hogy ’ odarakta a farkát az ánuszához’ , akkor egy nagy szőrös segglukat látok. Nesze neked szerelmeskedés.
Inkább ugorjunk át részeket, ahelyett, hogy részleteznénk minden egyes mozdulatot: ’ finoman vezette be magát Harrybe, aki….’. Fektessünk nagyobb hangsúlyt az érzelmekre.
Nem azt mondom, hogy nincsen jó részletes szerelmes szexjelenet, csak ne erőltessük.
Vad viszony, vad szex, akkor már nem kell virágnyelven fogalmaznunk, de bátran használjuk inkább a ’seggluk, farok, merevedés’ stb. szép magyar kifejezéseket. Ha már ’ánusz, pénisz’ akkor legalább ne ’anus, penis’ legyen.
A szex-et, sex-nek ajánlja a Word; hát én nem ajánlom…
Hát, én meg azt ajánlom, hogy az itt felsorolt, és "használjuk bátran" felszólítással megspékelt kifejezéseket inkább hagyjuk el, lehetőség szerint...
---
Cím: Egy bájitaltanóra: Love
Szerző megjegyzése a mű elején:
Tudni illik: Snape /Sneverus Snape/=Perszelusz Pion
Tudni illik, én ezt nem tudtam.
Mindkét nevet olyan gyönyörűen elírta, hogy azt öröm nézni... Pion... Attól már csak egy hajszálnyi a spion, ami meg ugye kémet jelent, és Pipsi kém. Jobb helyeken ezt hívják furfangnak.
Snape az ágyán feküdt, a plafont bámulja, szemei karikásak voltak.
Múlt, jelen, múlt. Egyeztessük óráinkat!
Egész éjjel nem aludt, gondolkodott. Furcsa érzések, gondolatok keveredtek benne. De ezzel nem volt több ideje foglalkozni, hiszen megvirradt.
Akkor kár volt ezt a kőkemény két mondatot is rá pazarolni...
Nem tudott sokat enni, mert gyomrába ezernyi kígyót vélt tekeregni.
Ezernyi kígyót VÉLT tekeregni?! Hát nemtom, de ha az én pocimban ezer kígyó játsszana roncsderbit, azért tudnám, hogy igen, vagy nem...
Első két órában a Griffendéllel és a mardekárral lesz.
Ez itt, kérem, hátrányos megkülönböztetés! A mardekár elNemecsek Ernősödött!
Elindult hát a terem fel ahol már a diákok nagy része várakozott.
A mozgólépcsők után itt vannak a liftezős termek...
-Ki tudja megmondani mi ez? – kérdezte a férfi, és egy kéz, Granger keze már a magasban is volt (Mit keresett Hörm keze a magasban a csaj nélkül?!)
, Snape csak biccentett, igazából a lány meg is lepődött, hogy a prof felszólította, hiszen nem szokta.
Nem is szólította fel, hiszen csak biccentett.
-Ez a szerelem itala. Elkészítése bonyolult, de mégsem nagy időigényes, 1 óra alatt is elkészíthető, a főzet akkor jó ha kékeslila színe van, és enyhén áttetsző, illata megfogalmazhatatlan, mindenki annak érzi amit szeret… nekem például általában pinceszagú- hadarja a lány, és későn esik le neki hogy kimondta.
- Ez egy nagyon elrontott valami. Elkészítése nem bonyolult, és nem is időigényes, tíz perc alatt összecsapható, a lényeg, hogy olvassunk sok Snangert, írjunk le mindent ami eszünkbe jut, a tagolással ne törődjünk, és ne olvassuk át, amit leírtunk, mindenki dőlni fog tőle... én például ki a fotelből - hadarta Drachiss, majd a szavakat tett követte.
- 15 pont a griffendélnek, de mondja el, mért érzi ön pinceszagúnak? Mi vonzza magát a pincékben?- kérdezte Snape vidoran. A lány piros, izzó arcal inkább, válasz helyett elkezdte készíteni a szerelmi bájitalt.
Piromának ezek a roxfortiék, ezeknek mindig ég valamijük...
Ekkor Snape elinduli
Nem tudom, hogy kell elindulini, de ha Pipsi csinálja, tutira valami darkos dolog lehet...
Néhol eléggé ronda főzteket látott, de Grengernél megállt.
Milyen egy ronda főzet?!
És milyen a szép?!
Mikor az órának vége lett mindenki távozóra fogta,
Én meg ezt az elmegyógyra fogom... mármint fogok... én magam, önként.
pedig a griffendéleseknek lukasórájuk következett.
*nem engedik be az elmegyógyba, félnek, hogy fertőző, így a kulcslukon leselkedik befelé*
Snape felállt és a lány arcát kezdte el pasztázni.
-Mi olyan vonzó a pincémben? – kérdezte lényegretörően a prof.
-Hát maga – suttogta Granger, erre Snape megcsókolta őt.
Aaaw, de romantikus...