Üdv mindenkinek!
Több mint tíz éve formálódik bennem egy fantasy regény körvonala és végre elérkezettnek láttam az időt, hogy komolyabban kezdjek el foglalkozzak a témával.
A történetről:
Az utóbbi tíz évben minimum 2 óra buszozásra laktam a számomra kijelölt oktatási intézményektől, így rengeteg időm volt a történetnek otthont adó világ csiszolgatására. Ennek megfelelően az Istenek teremtéstől, a cselekményt megelőző 12000 évnyi történelmen és a bolygó körül keringő holdak árapály jelenségre kifejtett hatásán át, a mágiahasználat legapróbb törvényeiig átgondoltam a keretet, azonban ebből csak igen kevés került legépelésre.
Cselekményről:
Személy szerint már nagyon unom a hagyományos hős útján alapuló történeteket, azaz: kezdő harcos/varázsló nagy álmokat dédelgetve, szép lassan fejlődik, mentorával és társaival szembeszáll a gonosszal, győz/elbukik felépítésű történeteket. Jobban megfogtak az olyan alkotások, ahol a karaktereknek nagy hatalma van és nem állnak le a helyi ork csapat megleckéztetése szintű problémákkal. Ennek megfelelően hőseim többsége, a regény kezdetekor komoly mágikus hatalommal rendelkezik, és visszaemlékezéseikből derül ki, miként jutottak el idáig. A cselekmény folyamán tovább gyarapodik a hatalmuk, de elsősorban jellemfejlődésükön van a hangsúly. Másik fontos szempont, hogy ne legyenek fekete-fehér karakterek, mindenkinek igyekszem pártatlanul bemutatni a motivációját, és az olvasó saját személyisége függvényében döntheti el, melyik frakció a legszimpatikusabb a számára.
Jelenlegi állás:
A fő művel 25. oldalnál tartok (helyköz nélkül 93000 karakter), illetve van még mellette 5-6 rövidebb terjedelmű félkész novella, mely a regény, általam érdekesnek ítélt részleteit dolgozzák fel. Ehhez társul kb 250 oldalnyi vázlatos jegyzet+térképek+számítások stb.
Helyesírás:
Külföldön nőttem fel így sajnos eléggé hadilábon állok a magyar helyesírással, azon belül is a vesszőkkel gyűlik meg rendszeresen a bajom. A Word hibajavítója nagy segítségemre van, de így is előfordul, hogy összetett szavakat külön írok, vagy beképzelem magamnak, hogy ezt most egybekéne írni és ehhez hasonlók, amikért előre is elnézést
Problémák:
Nagyon nehezen tudok hangzatos, a környezetbe illeszkedő karakterneveket kitalálni, nehezen tudom összeilleszteni a már jól kidolgozott jeleneteket, személy és tájleírásaim különösen gyengék, nem tudom pontosan eldönteni mennyire szájbarágósan magyarázzam az olvasó számára ismeretlen jelenségeket, ahhoz, hogy ne váljék a történet teljesen érthetetlenné, de mégse lőjem le az összes poént az első körben. Illetve a fő gond, hogy valószínűleg nem vagyok egy született tehetség...
Magamról:
23-éves mérnök informatikus szakos hallgató vagyok. Hobbim a csillagászat, fantasy regények, animék, mangák, japán, számítógép, zenehallgatás, politika és gazdaság. Íróként még igen csak kezdő vagyok. Szeretem logikusan kidolgozni és aprólékosan megtervezni a cselekményt mielőtt neki fogok az írásnak, épp ezért iszonyat lassan haladok és hajlamos vagyok minden egyes újraolvasásnál teljesen átfogalmazni a már legépelt részleteket.
Elvárásaim:
Olyan kritikust keresek, akitől nem idegen a fantasy környezet, van türelme belátható időn belül végig olvasni az irományaimat, lehetőleg elérhető MSN/Skype-on, szigorúan beleköt a legapróbb hibába is, a cselekményről is részletesen kifejti a véleményét és szükség esetén javaslatokat tesz vagy meg lehet vele beszélni a folytatásra vonatkozó ötleteimet. Olyas valakire van szükségem, aki nem csak azt látja, amit elé tesznek, hanem a kihasználatlan lehetőségeket is felfedezi és szóváteszi ha a véleménye szerint egy átfogalmazással jobbá tehetnék egyes jeleneteket. ("Innen 2 oldalt vágjál ki mert fölös, oda meg tegyél be utalásokat a 230. oldalon felbukkanó karakterre, ezt a jelenetet meg fogalmazd újra a következő szempontok szerint!" típusú megjegyzéseknek különösen örülök)

Tudom, hogy igen kevés személy él a világon, aki képes mindezen követelményeknek eleget tenni, de ha esetleg megoldhatónak látod, ne habozz jelentkezni, a
centrifuga.uranium@gmail.com email vagy
lammer@freemail.hu MSN címen!
Hálás köszönet minden segítségért és további szép napot kívánok!
Tisztelettel: Nefri