Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 szeptember 01 (kedd), 13:50

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 15:04 
Tollforgató

Hát, idén nagyon figyelni kellett az ilyesmi megmozdulásokra, mert ugye nem árt, ha az érettségiztető tanár nem utálja az embert, sőt, talán még segít is neki a szóbelin. ;;) Az első novellámba, amit a Kívánság Üstre írtam, beletettem az egyik tanáromat (yap, a történelmet), mert ő olyan figura, hogy ezt meg kell örökíteni, ha másnak nem, intő példának. Idén az angol tanárom (aki mániákusan kutatja az írásaimat a neten - elvileg múltkor rátalált. Talán álnév-álnév alá kéne vonulnom. :haha: ) szólt, hogy év végén kiad majd a suli egy újság-szerű valamit, benne a diákok verseivel, írásaival, és szeretné belerakni az enyémet. Odaadtam neki mindkét Üstös novellám, majd mikor visszakaptam, hozzátette, hogy neki nagyon tetszett a Tanár Úr cameója a crossoverben, csak a publikálásával várjak még két évet, míg elhagyom a sulit, és biztos távolságba kerülök tőle. :mrgreen:

Merilwen, egyelőre még nem, majd pár év múlva... :) Jelenleg végzős vagyok egy műszaki szakközépiskolában, építész szakon, jövőre technikumon leszek, ha végzek, kapok egy magasépítő technikus bizonyítványt (ha még egyet maradok, akkor már műemlékvédelmi technikusit is szerezhetnék, de az apám annyira ellene van, hogy a múltkor kiabált is velem érte), aztán az egyetem négy-öt éve után leszek diplomás építész. Ha addig el nem döntöm, hogy életművész akarok lenni, aki híd alatt lakik. :Dbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 12:35 
Fanficbúvár

Naomii írta:
Pedig mikor megtudtuk, hogy bevezették a mozanaplót, elgondolkoztunk azon, hogy ha eddig minden óra elején mániákusan a tanári asztalhoz vágta a naplót, hogy akkor most csend legyen, vajon a laptoppal is megteszi ugyanezt...? :D

Nálunk az ofő külön fém tolltartót tart erre a célra… Az aztán tud szólni! $ear
Én mindig az aktuális füzet/tankönyv első oldalára írom fel az aranyköpést. Kell az a diáknapi iskolaújságba… :D

Amúgy Naomii, te építész vagy? ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 12:11 
Könyvmoly

Naomii írta:
Ritsu, igen, az aranyköpések... :D Én a füzetekbe jegyzetelgettem kilencediktől kezdve. Gondoltunk rá, hogy tizenkettedikre kiragasztunk egy nyomtatott verziót az osztályban, de rájöttünk, hogy khm, bizonyos tanárok talán nem örülnének annyira, ha lebuknának, miket is mondanak órán... :matrixb:

Ilyesmi van nálunk is tervbe véve, csak mi úgy akarnánk, hogy szalagavató után nem táncolunk, hanem felolvassuk.:D Nem tudom, mennyi lesz ebből megvalósítva, mert én év végére nem tervezek itt lenni...:D :beee:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 11:54 
Tollforgató

Nálunk mindenki így hívja... Itt az e-napló nem annyira elterjedt. xD Nevezzük nevén a gyereket, ahogy mondani szokás. Egyébként a legtöbb tanár persze felírja a dolgozatjegyeket egy saját kis naplóba is, de órára csak a laptopot viszik. Tényleg bajos a csak elektronikus úton való jegyregisztráció, mert pl. épp néhány hónapja volt, hogy valami gikszer volt a rendszerrel, és az egész iskola testnevelés jegyei eltűntek. :)

Lilyana, az szép. xD Hogy tudták ellopni? Nálatok nem volt elzárva? :D

Ritsu, igen, az aranyköpések... :D Én a füzetekbe jegyzetelgettem kilencediktől kezdve. Gondoltunk rá, hogy tizenkettedikre kiragasztunk egy nyomtatott verziót az osztályban, de rájöttünk, hogy khm, bizonyos tanárok talán nem örülnének annyira, ha lebuknának, miket is mondanak órán... :matrixb:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 11:51 
Könyvmoly

Nálunk meg néha senki se találja a naplót, mert kézről kézre jár. xD De ofi év elején rakott rá narancssárga kötést és faleveleket ragasztott rá... :roll:
Most már nem olyan, hál' istennek. xD

Meg imádom a tanárok aranyköpéseit. Cetliken egy rakat van a tolltartómban. =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 11:08 
Ó-nagy-admin "backstage"

ezt a mozanapló kifejezést még nem hallottam, csak az e-naplót :D de most rá is gugliztam, köszi az új infót :china:
hát, sztem ez nem régivágásúságon múlik, mert kizárólagosan elektronikus eszközre kishazánkban egy józan gondolkodású tanár sem hagyatkozik... kell egy B-terv, ha leáll vagy nem elérhető a rendszer.
az e-naplóról mindig az jut eszembe, h anno még általánosba jártam, mikor az egyik felettünk járó osztály naplóját ellopták, és hónapokkal később találták meg egy garázssor tetején :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 10:08 
Tollforgató

Ó, látom, mindenkinek szuper élményei vannak tanárokról. :haha:

Ha már az ilyen óra-elhagyósról van szó... Nekünk négy éven át van/volt műszaki rajzunk (először téglakötések, aztán második évtől tervrajzok, évente egy teljes tervdokumentációt kellett megcsinálunk, a műszaki leírások nélkül), három csoportban volt az osztály, csoportonként kb nyolc gyerek, és én pont bekerültem abba, ahol évente változott a tanár, ha nem gyakrabban- :roll: És persze mindegyik máshogy tanít. Tavaly öt teljes tanárt jártunk végig az első három hónapban, mire végül visszakaptuk a legelsőt. Az a vicc, hogy ő amúgy nem is építész tanár, hanem a műhely felügyelője, szóval sosem volt bent órán, általában csak bejött, felírta a táblára, hogy na, most akkor ezt meg azt ilyen meg olyan méretarányban, aztán elment. Dupla óránk volt, de akkor sem jött vissza többet. Olyan is volt, hogy be sem jött, csak a másik csoport mondta, hogy látták elhajtani a sulitól... Aztán csodálkozik a mostani tanárunk, hogy nem tudunk semmit. :yes:

Egyébként úgy vettem észre, hogy mióta mozanapló van, a tanárok igen nagy része hajlamos belefeledkezni a laptopjába. A matektanárunk pl az óra egésze alatt facebookozik, halljuk, mikor jön az értesítő... És akkor érettségizz le. ;;) Ez csak nálunk van így, vagy máshol is? A régi vágású tanárok persze ragaszkodnak a kis határidőnaplójukhoz, a történelem tanáromnak nincs is laptopja. Pedig mikor megtudtuk, hogy bevezették a mozanaplót, elgondolkoztunk azon, hogy ha eddig minden óra elején mániákusan a tanári asztalhoz vágta a naplót, hogy akkor most csend legyen, vajon a laptoppal is megteszi ugyanezt...? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 9:32 
Fanficbúvár

Puskázni én se nagyon tudok… Párszor próbáltam már, de annyira rettegek, hogy észreveszi a tanár, hogy inkább felhagyok vele :labi:
Súgásban viszont profi vagyok! (Jól van, jól van, dicsekvés forever…) Énekórán a legviccesebb a dolog: akkor egyedül ülök az első padsorban, és a hárommal mögöttem ülőknek is lazán tovább tudom adni az információt, és a tanárnő nem veszi észre :haha:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 19 (vasárnap), 8:27 
Könyvmoly

Merilwen írta:
Zsiraf írta:
Meg hát általában én fegyelmezek órákon, a tanáraink rettegnek bejönni hozzánk órát tartani. :labi: Már sokan közülük rohantak ki óra közben sírva...

:shock: :shock: Tanár kirohan az óráról sírva?! Tényleg súlyos lehet a helyzet…
Néhy nálunk is szokott lenni, hogy én szólok rá az osztálytársaimra, hogy „csend legyen”, de általában nem tudatosul bennük, hogy pont én voltam az :D
Én showman-szempontból a kémia-biosz tanáromat imádom (aki mellesleg a nagynéném :mrgreen: ), teljesen közvetlenül beszél velünk, nem komolykodja el a dolgot túlságosan, viszont képes fegyelmet tartani. Ja, meg a fizikatanáromat, akinek a tantárgyát nem szeretem ugyan, de a tanároktól gyűjtött aranyköpések egyharmada tőle származik :-)

Nálunk ofi nem tud fegyelmet tartani a saját osztályában, így nemrég ülésrendet módosított. Meg is jegyeztem, hogy mivel szemüveges lévén nem poénból ültem első padba, így tőlem ne számítson sokra... Meg van hangom, tudok kiabálni.:D

De a lényeg: egyszer úgy kiakasztottuk, hogy se szó, se beszéd, kiment az óráról. Osztálytársaim észrevették, hogy bent hagyta a tolltartóját, így "merő kedvességből" és nem bocsánatkérés gyanánt utánavitték... xDD =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 22:55 
Írópalánta

:haha: Bedobta a lapokat? A Röpdogások Viadala :haha: Elképzeltem, hogy milyen közelharcot nyomhattatok le... :D

Ilyen tanáraim nekem is vannak (sajnos). Aranyosak, kedvesek meg minden, de ha miattuk nem sikerül az érettségi, akkor én ölni fogok ;;) Az ált.sulis biosztanárom (aki egyben az igazgató is volt) álladóan a kajákról magyarázott. Folyamatosan. Az évzáró beszéd közben az iskolai évet egy tortához hasonlította, a szülők meg csak néztek, hogy "a gyerek mióta is jár ebbe az iskolába? már akkor is ez volt az igazgató?"

Amúgy puskázni talán még megerőltetőbb is, mint tanulni :-D A képleteket néha felírom a vonalzóm hátuljára, de egyébre képtelen vagyok...

Off az offban: Rammstein nagyon jó dolog :xx:

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 22:28 
Könyvmoly

*könnyes szemmel gondol vissza gimis éveire* Puskázás volt az egyetlen dolog, ami töriórán nekünk lehetetlen volt. Legalábbis hetediktől kilencedikig. Véresen szigorú tanárunk volt, de mind imádtuk. A latint is Ő tanította.
Dolgozat előtt 10 perccel már ott kellett lenni a terem előtt. Pulcsi, óra, karkötő le, egyetlen tollat vihettünk be, amit Ő adott. Másik véglet, amikor röpdogákat egész egyszerűen bedobta az osztály közé, aki nem jutott laphoz, az egy jeggyel rosszabbról indított.

Aztán a teljes ellentét...kilencedikben frissen végzett biosztanárnénit kaptunk, aki szabályosan megengedte dogaírás közben, hogy kinézzük a könyvből az anyagot...

Életemben csupán néhányszor puskáztam, egyetemen egyszerűen nem merek. :-D:-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 22:18 
Írópalánta

Lilyana írta:
Én bevallom, nem tudok puskázni. Háromszor próbálkoztam vele, ebből egyszer a gimiben, kétszer az egyetemen, de egyik alkalommal se vettem semmi hasznát a megírt szövegnek, és csak idegesebb lettem tőle, pedig elő se vettem. Ebben már reménytelen maradok. :balra:

Nem vagyok egyedül *felcsillan a szeme*. No, pacsi :haha: Iszonyatosan béna vagyok. Múltkor sikeresen leejtettem az ölemből a 3 A4-es lapra írt puskát (kemény volt az az irodalom TZ, na :D ), és aztán nagy csörés-zörgés közepette, vörös fejjel vettem fel a földről. A csoda az, hogy a nő ebből semmit nem vett észre. Az irodalomtanár amúgy egy tündér, belibben az órára a kis szoknyájában, közli, hogy Mark Twain írta a Winnetou-t :roll: aztán pedig kecsesen elhagyja a helyszínt (és a 32 megvezetett gyereket). De azért jó sok dolgozatot írat, csak tanítani nem nagyon tud :-D
A töritanárnőnk viszont egy csoda. Szigorú, eszméletlenül jól tanít, és minden 4. mondatából kiderül, hogy igazából egy szarkasztikus, jó humorú idős hölgy :-D Az ált. sulis töritanárom félig-meddig showman volt, de a rengeteg poén (borzalmas favicc :haha:) között úgy beletuszkolta a fejünkbe a tananyagot, hogy máig emlékszem rengeteg mindenre.
A mostani osztályom az énektanát kergeti idegösszeroppanásba, a volt pedig az ének-, a rajz-, az angol-, a hittan- és a technikatanárral tette ugyamezt :banan:

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 20:40 
Tollforgató

Ühüm, elég durva volt. :( De másnap megvigasztaltuk: hoztunk neki csokit és virágot. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 20:29 
Ó-nagy-admin "backstage"

Őszike írta:
Csatlakozom Zsiráfhoz: nagyon jó tanár lennél, Lyla. ;)

Hát, kösz a bizalmat, srácok! :) Elraktározom a szűkösebb napokra. :D
Igen, vmi olyan tanár szeretnék lenni, mint Zsiráf matektanárja, vagy Merilwen kémiája. :give:

Zsiráf, azért az durva lehet... kevés szomorítóbb dolog van, mint egy tanár, aki nem tud fegyelmet tartani. :( meg nagyon vacak érzés diákként is, ha az osztályodban teljes a káosz, és látod, h megalázzák a tanárt. volt egy ilyen élményem, és mai napig iszonyú rossz szájízzel gondolok vissza rá, pedig azt tényleg a tanár szúrta el az első órán, az első két mondatával, aztán egy éven keresztül, heti egy órában folytatódott.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 19:56 
Fanficbúvár

Zsiraf írta:
Meg hát általában én fegyelmezek órákon, a tanáraink rettegnek bejönni hozzánk órát tartani. :labi: Már sokan közülük rohantak ki óra közben sírva...

:shock: :shock: Tanár kirohan az óráról sírva?! Tényleg súlyos lehet a helyzet…
Néhy nálunk is szokott lenni, hogy én szólok rá az osztálytársaimra, hogy „csend legyen”, de általában nem tudatosul bennük, hogy pont én voltam az :D
Én showman-szempontból a kémia-biosz tanáromat imádom (aki mellesleg a nagynéném :mrgreen: ), teljesen közvetlenül beszél velünk, nem komolykodja el a dolgot túlságosan, viszont képes fegyelmet tartani. Ja, meg a fizikatanáromat, akinek a tantárgyát nem szeretem ugyan, de a tanároktól gyűjtött aranyköpések egyharmada tőle származik :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 19:01 
Tollforgató

:D Nekem nagyon gyökerek agyilag az osztálytársaim: a tanároknak kb. 273-szor kell megismételniük ugyanazt a mondatot. Én ez idő alatt a padtársammal (legjobb barátnőmmel) megírjuk az addig feladott házikat. Szóval lényegében hasznosan töltjük az időnket. :kitty:
A matektanárom nem showman, csak jó fej. :) Nem teszi az agyát, sőt jobban büntet a többi tanárnál, de én nagyon bírom. (Lehet azért, mert -sokak szerint- egy diktátor veszett el bennem, és gyakran megtalálom őt)
A puskázást lazán megoldom: kinyitom a könyvemet. A tanárok annyira nem rám figyelnek, hogy azt sem vennék észre, ha örömtáncot lejtenék a táblával a kezemben. Na jó, azt talán.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 18:52 
Tollforgató

Csatlakozom Zsiráfhoz: nagyon jó tanár lennél, Lyla. ;)
Gyoka írta:
kb úgy mondta el az anyagot, mintha egy sima beszélgetés közben jött volna elő a téma, és csak úgy lazán nyomta a szöveget, sokszor lehülyézve azt, akiről épp szó volt. :D

A mi töritanárunk is ilyen, sokszor van olyan, hogy éppen egy csatáról tanulunk, és az egész órát vigyorogva ülöm végig.
Súgás: :DD A töri Tz-nél volt egy kérdés, amit padtársam nem tudott, én meg megszívattam, és olyan nagy hülyeséget diktáltam le neki... Tanár úr mesélte, hogy a fejét fogta javítás közben. :D
Nálunk sem aludni, sem olvasni nem lehet - sajnos. Az a gáz, hogy általánosban még nagyon odafigyelnek a tanárok arra, mit csinálunk, így van olyan óra, amikor végig unatkozom. A németórákat viszont lazán végig beszélem (magyarul), és nem én kapok ki, hanem azok, akikkel beszéltem. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 16:59 
Fanficbúvár

Én az egyszerű kis papírra felírom a képleteket vagy kulcsszavakat-féle puskázási módszert alkalmazom. Egyedül magyarból és töriből nem puskáztam még, és nem is azért, mert a tanár olyan, hogy azonnal észrevenné, hanem mert nagyon szeretem, emiatt képtelen vagyok nála puskázni :D
És én is szeretem a verselemzést, esszéírást, meg a nyelvtant tanulni is, tegnap a húgommal közöltem a suliból hazafelé jövet, hogy akkor otthon olvasgatom kicsit a helyesírási szabályzatot (versenyem volt ma). :D
Én régen első padban ültem, most meg középsőben, de nincs sok különbség, a tanárok nem rám figyelnek, én csendben elvagyok általában, vagy legalábbis nyugodtan :D
Némettanárnőm mindig észreveszi, ha olvasok órán, és mindig megfenyegetett, hogy elveszi, de múltkor, amikor olvastam a pad alatt, nem szólt rám, mert végül is minden kérdésére azonnal tudtam válaszolni :D Én meg ott könnyeztem utána, pedig már nem tudom, hanyadszor olvastam újra a könyvet. (Beavatott 3)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 15:31 
Tollforgató

Puskázás: Én merő egyszerűségből mindig a padra írtam rá a kulcsszavakat az óra kezdete előtt, doga vége után meg szépen letöröltem :haha: Így nyoma sem maradt. Egyszer még általánosban pedig a vaktérképes földrajz dogánál úgy írtam meg a felét, hogy nyitva volt a térképem a papír alatt xD A tanár amúgy észrevette, odajött és megkérdezte, hogy hülyének nézem e? Becsukta a térképemet, és ennyi. Nem vette el a dogám, nem adott egyest. Akkor ott bevallom, annak néztem. Szerencsétlen képtelen volt fegyelmezni, kb. reszketve jött be az óráira...

Én vagyok az egyetlen, aki imádta a verselemzést? Én nagyon szerettem, meg műv. töriből is szerettem a képelemzést, mert egy csomó rejtett szimbólumot lehetett felfedezni közben. Hiába utáltam a középsulis irodalomtanáromat, az irodalom iránti szeretetemet ő se tudta lelohasztani :D A rajzzal sajna már más a helyzet, ott sikeres munkát végzett egy-két tanár, hogy ne akarjam elővenni többet egy ideig :( Bár mostanában kezdetem el újra kicsit, mert rájöttem, hogy tök jó, hogy senki nem próbálja meg rám erőltetni az ő rajzolási stílusát, és végre dolgozhatok a sajátomon, kipróbálhatom melyik fajta az, ami nekem való, melyik jön a kezemből.

szerk.: Az első pad, amúgy tényleg ilyen, senki nem figyel arra. Én kb. 10ből 9szer oda ültem, mert így simán olvashattam a pad alatt. Nekem a töri órák okozták a legnagyobb nehézséget, sose tudtam odafigyelni, hiába akartam. Kb. olyan volt az óra, minr Binns-nél. Vagy olvastam az épp aktuális regényt, vagy aludtam. Emlékszem, töri órán olvastam ki a Bartimaeus trilógia 3. kötetét, és elég nagy önuralomra volt szükségem, h. ne sírjam el magam az óra közepén a könyv miatt xD (Aki olvasta, tudja miért)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 13:53 
Ó-nagy-admin "backstage"

Tigi írta:
Lyla, a showman-típusú tanároktól kinyílik a bicska a zsebemben, ahogy a teljes baráti körömnek is, nehogy azt hidd, hogy csak olyanoknak van esélyük -- normálisabb iskolában előbb-utóbb rájönnek, hogy le kéne érettségizni, ami alternatív oktatásos, bizalmaskodós jófejségből nem megy.

Ööö, nem az annyira showmanekre gondoltam, hanem azokra, akiknek van is tárgyi tudásuk. :D Az abszolút showmanektől agyvérzést kapok én is (volt ilyen tanárom, rontottam is utolsó évben miatta a jegyemen), szval az arany középút a király sztem, iskolától és osztálytól függően. Kellemes jófejség, de szakmai szigor, és közben sok-sok fesztelenítő humor, és attól tartok ez utóbbit nem biztos, h jól teljesíteném. Nehezen lazulok le, ha ki kell állnom harminc ember elé, és ezen nem hinném, h sokat segít, ha lenyúlom Lió és Chris orra elől a programlevezetést :D a meris kör egy baráti kör, ahol ti is másként néztek rám :D de mostanában keresem az előadási lehetőségeket idegenek előtt, sokk-terápia, Gyoka XD
igazából az az igazán stresszelő, h az emberek rám figyelnek, mert az egyetemi kiselőadások alatt másnál pusmogás van, nálam meg (jobb esetben érdeklődő) kuss... ha rálazulnék, több lenne a spontán poén, és azzal mindenki jobban járna. tá-dámm: A Szent Célom XD de még van rá két évem, ha januárban esetleg emellett döntök :-P
De egyszer volt egy olyan bosszantó esetem még általánosban: a német ének tanárom (volt magyar is) lecseszett, h miért írtam 3-as dogát Mozart életrajzából, miközben a mellettem ülő lánynak is milyen jól sikerült. Nyeltem egyet, és megvontam a vállam, hogy hát ez most így sikerült, és visszaültem a helyemre. Amiről nem tudott a tanár: a mellettem ülő lány a padunk elé rézsútosan félig belógó pianino hátlapjára ragasztotta a teljes anyagot, és mivel rézsútosan volt forgatva, a felé eső sarokból ő nagyszerűen leolvashatta. :roll:

Én bevallom, nem tudok puskázni. Háromszor próbálkoztam vele, ebből egyszer a gimiben, kétszer az egyetemen, de egyik alkalommal se vettem semmi hasznát a megírt szövegnek, és csak idegesebb lettem tőle, pedig elő se vettem. Ebben már reménytelen maradok. :balra:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 12:20 
Fanficbúvár

Lyla, a showman-típusú tanároktól kinyílik a bicska a zsebemben, ahogy a teljes baráti körömnek is, nehogy azt hidd, hogy csak olyanoknak van esélyük -- normálisabb iskolában előbb-utóbb rájönnek, hogy le kéne érettségizni, ami alternatív oktatásos, bizalmaskodós jófejségből nem megy.

Én nagyon szerettem az első magyartanáromat, ő messze nem volt showman-típus, de mindig ment a feje után, és ezerrel a készségfejlesztést nyomta, rengeteget tanultam tőle, de arról gőzöm sincs, hogy nála hogy érettségiztünk volna le. Pl. mikor új tanárunk lett 10.-ben, nem hitte el, hogy fogalmunk sincs, mi az a névszó, vagy hogy esszét írni tudunk, de hogy melyik a mondat alanya vagy tárgya, az már nem megy.

Gyoka, én az első sort alvásra, nem puskázásra használtam: tényleg minden tanár átnézett a fejem fölött, ha nem pattogtam, hogy akarok valamit, így 12.-ben több órát is tényleg átaludtam -- a leghátsó padban a fiúkat mindig lecseszték, ha csak egy kicsit is elbóbiskoltak :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 11:40 
Tollforgató

G Lamaro írta:
Azt vettem észre, hogy a diákok szeretik, ha a tanár saját megjegyzéseket épít be a tananyagba. Az irodalomban elég nagy a saját tapasztalatod, ahogy a nyelvtanban is. Így rengeteg plusz érdekességet dobhatsz be, és itt a Merengő is forrásként egy-egy dologhoz.

Ezt alátámasztom! :D A mi irodalomtanárunk ilyen; persze, nagyon sokszor nem értünk egyet azzal, amit mond, de nem fejez le érte, mert ez csak az ő véleménye.

A gond akkor kezdődik, amikor a tanár a saját véleményét taníttatja meg a diákokkal – a húgom idén lett kilencedikes, és az irodalomtanára írta a tankönyvét. Olyanokat szokott osztani nekik, hogy "a tankönyvből sok dolgot meg tudtok tanulni. Jó könyv az. És nem csak azért mondom, mert én írtam" :haha: Mondjuk, ő elég érdekes egy iskolába jár, a városban az egyik legjobba. Sokszor művészek mennek be hozzájuk órára - van egy költő, aki nyelvtanra jár be. Hogy is mondjam? Megtestesíti az elvont költő szatirikus, sztereotipikus képét. Egyszer a húgom nem tudott valamit mondatelemzésnél (tán összekevert két határozót), erre az ipse a szívéhez kapott, hogy "mintha egy tőrt forgatnának a mellkasomban!"; meg az egyik osztálytársa, Olimpia (igen, ez a csaj neve; az apja olimpiai versenyző xD Milyen gáz lett volna, ha mondjuk buszsofőr, nem? Lehetett volna a gyerek Gyújtógyertya) nem tudta fejből elszavalni egy általuk még nem tanult verset, mire a fickó kinézett: "Milyen jó, hogy nincs rács az ablakon, nem? Azt hiszem, kiugrom rajta."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 11:28 
Könyvmoly

Magyarázás szempontjából a történelem fakultációs tanárt szeretem.:D Idősebb bácsi, de gyorsabban megy, mint én, nagyon vagány.
Olyan dolgokat is tud, mint pl. Athén tengerpartján rendezték meg az első sztriptízt valamikor kr. e. 360 környékén. xD Nagyon durva.:D Meg vannak néha érdekes megfogalmazásai, ami nyelvtani szempontból vicces. Így leírni nem tudom, mert azt hallani kellett volna. Óra után osztálytársammal még szakadtunk a nevetéstől. =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 11:08 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lyla, gyakorolni kell, és nem lesz gond. :D A tábor erre jó lehetőség. ;) Nem a háttérből kell somolyogni, amíg Lió vezeti a játékokat, hanem át kell venni tőle pár játékot. Tudsz te showman lenni, ha akarsz, csak ahogy mondtad is, fel kell turbóznod az önbizalmad. :)
Azt vettem észre, hogy a diákok szeretik, ha a tanár saját megjegyzéseket épít be a tananyagba. Az irodalomban elég nagy a saját tapasztalatod, ahogy a nyelvtanban is. Így rengeteg plusz érdekességet dobhatsz be, és itt a Merengő is forrásként egy-egy dologhoz.
(Pl. nagyon fel lehet dobni egy nyelvtan órát pár kapcsolódó fényponttal a Meriről. :D Vagy helyesírásnál lehet motiválni azzal, ha egy jól sikerült dolgozatnál bedobod, annyira jó a helyesírása X-nek, hogy nemhogy ötöst érdemel, de még a Merire is csont nélkül felkerülhetne. :D )

Súgás/puskázás: középiskolában mindig csodálkoztak a srácok, hogy én miért ülök állandóan a tanár előtti padban. Nos, dolgozatnál az osztályfőnökünk mindig a tankönyv szövegét olvasva tette fel a kérdéseket. Aztán mindig nyitva felejtette a könyvet... én pedig gyorsan megtanultam fejtetőn olvasni... :twisted: (Arról már nem is beszélve, hogy a tanárok általában a hátul ülőket figyelik jobban, tehát elől szabadabb ilyen szempontból az ember... :) )
Gazdinfó tanfolyamon a statisztikai számításoknál és a számítógépes feladatoknál mindig engem kérdeztek a többiek. Ez még nem is lett volna probléma, de volt, hogy a tőlem ötödik padban ülő kérdezte dolgozatnál, hogy mihez kezdjen a feladattal. A tanárral együtt kilencen voltunk a teremben... Kicsit sem volt feltűnő... :D

A töritanárunknál először nagyon utáltuk ezt a feleltetős módszert, de aztán ahogy megismertük a tanárt, és belejöttünk a dologba, már nem volt különösebb bajunk vele. Sőt, egy idő után rájöttünk, hogy sikeresen elérte, amit akart: megtanultunk több ember előtt különösebb lámpaláz nélkül beszélni. :) Az előadásmódját pedig nagyon csíptük, mert kb úgy mondta el az anyagot, mintha egy sima beszélgetés közben jött volna elő a téma, és csak úgy lazán nyomta a szöveget, sokszor lehülyézve azt, akiről épp szó volt. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 10:38 
Ó-nagy-admin "backstage"

Zsiraf írta:
Azta, Lilyana, jó tanár lennél! ;)
Nekünk elég béna magyartanárunk van. Viszont szeret dogát íratni... ~x(
A matektanárom a világ legjobb tanára. Oké, az általános nem a világ, de nagyon jól tanít az a nő. Okos, vicces, jó fej, pont, amilyennek egy tanárnak lennie kell. :yes:

hát, így elmondva könnyű jónak látszani... fejben tökre megvan minden, de azért ez élesben kicsit nehezebb. bár már javasolták páran a tanáraim közül, h legyek tényleg tanár, de még mindig nem vagyok benne biztos, h nem utálnának-e a diákok, mert én nem vagyok olyan hű-de-vicces-showman-típus, akit általában bírnak - szval önbizalmat kellene vernem magamba, h ne faljanak fel elevenen, amint rájönnek, h tényleg kenyérre lehet kenni

sajnálom, h béna magyartanárod van :( egy irodalomdolgozatnak elég ritkán van valós értelme, az életrajzok és az évszámok olyasmik, amit simán elfelejtesz, még én is, pedig ezt tanulom... ha egy korszakot be tudsz lőni néhány jellemző jeggyel, már azzal is elég jól el lehet boldogulni, sose fogom felfogni a melyik évben írta a költő a versét kérdéseket

a súgás: ritsu, ezért ez durva... xD

Gyoka: ha bírtátok, és az anyagot is leadta, akkor csak jó tanár lehetett :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 10:37 
Ó-nagy-admin "backstage"

Na, akkor az én történelem és filozófia tanáromat nagyon szeretnétek. :D Két évig tanította a törit, és egy évig a filozófiát, de egyetlen dolgozatot sem íratott... :D
Viszont minden órán az első 20-30 perc feleléssel telt, minimum három anyagrészből, de egyébként az adott témakör összes anyagrészéből. (Ez pl az ókori Róma esetében kb 150 oldal volt a könyvben.) Persze a maradék 15-20 percben simán leadta az új anyagot, méghozzá meglehetősen érthetően és érdekesen. :)
Hmm... Lehet, hogy mégsem szerettétek volna annyira? :D Nem tudom, mi bírtuk az öreget. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 10:16 
Könyvmoly

Nekem valahogy soha nem ment a verselemzés... (meg úgy semminek se megy az elemzése) :D
Apropó, súgás: hárman ültünk a legelső padokban, én középen, tanár felettünk. Én üresen beadtam a dogát, aztán kinyitottam a füzetet. Jobbra mellettem, aki ült, olvasta, a másiknak meg félhangosan mondtam a dolgokat... Tanárnőnek fel sem tűnt. xD

Zsiraf írta:
Nekünk elég béna magyartanárunk van. Viszont szeret dogát íratni...

Az általam fent említett tanár az osztályfőnök, pedagógia- és német tanár... Na, ő is szeret dogát íratni. Nem is tudom, az éven már hanyadikat írtuk legutóbb németből...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 8:43 
Tollforgató

Azta, Lilyana, jó tanár lennél! ;)
Nekünk elég béna magyartanárunk van. Viszont szeret dogát íratni... ~x(
A matektanárom a világ legjobb tanára. Oké, az általános nem a világ, de nagyon jól tanít az a nő. Okos, vicces, jó fej, pont, amilyennek egy tanárnak lennie kell. :yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 18 (szombat), 8:19 
Ó-nagy-admin "backstage"

Zsiraf írta:
:D Nálunk is így van, csak engem kérdeznek úgy dogák közben. (Egyszerre 27 személynek súgok, mind nyelvtanből, irodalomból, matekból, németből, stb.) Meris versek jöhetnek, csak Arany János (John Gold) nevét ne lássam sehol! :lol:

nem úsznátok meg a verselemzést nálam :D ha normálisan áll hozzá a tanár, és megadja a támpontokat még az első évben, aztán következetes marad, ez a legegyszerűbb érettségifeladat, amit mindenki kiráz a kisujjából, még a matekosok is
a ficeket meg más könnyed témákat az olyan mechanikus melókra vinném, mint a helyesírás-gyakorlás, mondatelemzés, stb. :Dbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 21:03 
Szárnybontogató

Mi nem elemzünk magyaron. Mi magolunk. :mrgreen: A B osztály meg elemez, de a követelmények ismerete nélkül. A C pedig kötelezőket olvas, de semmit nem csinálnak.

Én nem súgok. A társaim lustasága miatt nem akarok egyest kapni. (Na jó, egy hozzám hasonló stréber ül mellettem, akinek nem kell súgni. Az ülésrenden meg nem lehet változtatni. Kémián a gyengébbek másolhatnak rólam. :-) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 20:45 
Tollforgató

:D Nálunk is így van, csak engem kérdeznek úgy dogák közben. (Egyszerre 27 személynek súgok, mind nyelvtanből, irodalomból, matekból, németből, stb.) Meris versek jöhetnek, csak Arany János (John Gold) nevét ne lássam sehol! :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 20:32 
Tollforgató

G Lamaro írta:
Vigyázz, Zsiraf! Lyla verseket is ír, és lehet, hogy bedob néhányat elemzésre... :pbunny: Mondjuk, még mindig jobb, mint Adyt dobna be... :D

Nekem nincsen különösebb gondom a verselemzéssel, csak azt utálom, hogy mindig fel kell olvasni, és mindenki az én nevemet kántálja (természetesen jól megszívatom őket), aztán, mikor az egyik gyerek benyögi az elemzése negyedét, sóhajtok egy nagyot, és elhadarom az enyémet. Nemrég írtunk irodalom TZ-t, és pont elemzés volt a feladat, én meg ott szenvedtem, mert nem tudtam egy mondatot leírni anélkül, hogy valaki ne nézett volna a lapomra.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 20:28 
Ó-nagy-admin "backstage"

Zsiraf írta:
Ú, én is. Legalább nem kéne verset elemeznünk, és sokat tanulhatnék belőle. :yes:

Vigyázz, Zsiraf! Lyla verseket is ír, és lehet, hogy bedob néhányat elemzésre... :pbunny: Mondjuk, még mindig jobb, mint Adyt dobna be... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 20:06 
Tollforgató

Ú, én is. Legalább nem kéne verset elemeznünk, és sokat tanulhatnék belőle. :yes:

Egyébként valaki látta már az Abigélt színházban? Holnap arra megyünk az osztállyal és kíváncsi vagyok, mire számíthatok. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 19:36 
Fanficbúvár

Az ilyen irodalom órát én is élvezném! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 12:57 
Tollforgató

G Lamaro írta:
Lilyana írta:
ha netán tényleg katedrára vetődnék, nálam lenne ilyen irodalom óra :labi:

Majd szólj, hova kell beiratkozni! ;) :D

Nekem is! :D Szívesen ülnék olyan órán. (Bár álmomban bambán bámultam magam elé... :labi: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 9:57 
Ó-nagy-admin "backstage"

Lilyana írta:
Őszike írta:
Jaj, ezt muszáj megosztanom veletek. :D
Tehát: Tegnapelőtt azt álmodtam, hogy a technika órát az alsós tanárunk tanította, nála úgy néz ki egy óra, hogy először elmagyarázza (részletesen), hogyan kell megcsinálni a hajtogatást/varrást, és utána nekikezdünk a feladatnak. Álmomban az egyik gyerek közbeszólt, erre a tanár: Csöndet kérek! (Ezután visszafordult az osztályhoz.) Tehát: a fanfic íráshoz úgy kell hozzáfogni...
Nekem itt esett le, hogy az álmomban a tanár egész végig a ficekről beszélt. :D =))

Majd szólj, hova kell beiratkozni! ;) :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 7:14 
Ó-nagy-admin "backstage"

Őszike írta:
Tehát: Tegnapelőtt azt álmodtam, hogy a technika órát az alsós tanárunk tanította, nála úgy néz ki egy óra, hogy először elmagyarázza (részletesen), hogyan kell megcsinálni a hajtogatást/varrást, és utána nekikezdünk a feladatnak. Álmomban az egyik gyerek közbeszólt, erre a tanár: Csöndet kérek! (Ezután visszafordult az osztályhoz.) Tehát: a fanfic íráshoz úgy kell hozzáfogni...
Nekem itt esett le, hogy az álmomban a tanár egész végig a ficekről beszélt. :D =))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 17 (péntek), 6:42 
Könyvmoly

Ricchan is szereti a kutyusokat.:D A mellettünk lakó néninek van négy labradorja, miattuk volt egész télen koszos a világoskék kabátom. xD És a nagy, magas kutyákhoz átjár egy pöttöm kiskutya "csajozni", de szegény csak a lábukat éri fel. =)) De nagyon cuki, Endrének hívjuk, mert volt egy biléta a nyakában "Ady Endre út" felirattal. :"D

Bo_or, ez elég veszélyes lehetett.>< De legalább ki tudtátok húzni! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 21:10 
Zöldfülű

jajj hát ezt elmesélem (ha elolvastad ne gondolj rosszra... :oops: :labi: ) ... régen volt egy kutyánk (több is de most őt kiemelve), aki keverék volt és így elég komisz. Utált fürödni, és eleinte nagyon nehezen is sikerült a tesómmal megfürdetnünk, visszagondolva mi is úsztunk a kutyasamponban (szerintem az ivóvizén kívül másfajtát nem is szeretett)... na de egyszer amikor elvittük sétálni elmentünk egészen a rét mögötti folyóig. Hát a kutya koszos volt meg büdi is, szóval beletoltuk ...csak arra nem gondoltunk, hogy lehet nem a legmélyebb résznél kellett volna ezt kitalálni ... hát legalább kiderült hogy nem nagyon tud úszni, és végén kettőnk (illetve hármónk) ereje kellett a nagy erőfeszítésben, de valahogy csak meg csináltuk és kihúztuk...

és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket.

SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 19:14 
Fanficbúvár

Nekünk kutyánk van, augusztusban lesz 12 éve, hogy hozzánk került. Különleges története van: A szüleim az unokatestvéreim otthona környékén találták meg. Pici volt, még ki sem nyílt a szeme, valami szemétláda mégis kirakta az utcára. Persze nem hagytuk ott szegénykét, hazahoztuk, befogadtuk. Apa napokig szedegette a férgeket a bőre alól… Szintén ő táplálta a kicsit tápszerrel, mi gyerekek pedig boldogan néztük, ahogy napról napra cseperedik.
Mogyorónak neveztük el. Először azt hittük, kaukázusi juhász lesz belőle, de végül csak németjuhász-méretűre nőtt.
Szegénykének nem nagyon volt szerencséje más emberekkel. A szomszéd ház építésekor a szemébe esett (vagy inkább dobódott) egy darab vakolat, a bal szemét ki is marta, azzal már nem lát :-(
De egyébként nagyon kedves, játékos kutya, és egyedül apának hajlandó engedelmeskedni :-) A vizet annyira utálja, mint egy macska. Mikor sétálni visszük, teljesen be van pörögve, összevissza rohangál az udvaron… És természetesen felismeri a pórázt, és tudja is, mit jelent. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 18:07 
Tollforgató

Hű, Őszike, ez komoly álom! :D
Nekem meg kell egy zsiráf! De tényleg. Nincs valakinek eladó? *nagyon szépen pislog* ;;)
Naomii, te aztán sok állatnak vagy büszke gazdija! :)
Nálunk van két cica, a kandúr az enyém. Édes macsekom egy kiheréletlen nőcsábász, zabagép, Naomii cicájához hasonló tünetekkel érkezik haza, az összes csajcicával kavar, domináns hím, álomcukorfalat és még sorolhatnám. Szereteem! :xx:
De most ténylegtényleg nagyon kéne egy zsiráf!
(Egyik haverom azzal szívatott, hogy ha egy fiúnak tetszem, ahhoz, hogy egyáltalán ránézzek, hosszú nyaka és szempillája, illetve kék nyelve kell hogy legyen. :roll: :P )
A madarakkal nincs semmi bajom, kivéve, ha madárinfluenza van mert akkor kinyírnak.
A csirkéket szeretem seprűvel kergetni, mert olyan viccesek és bénák, amikor elbotlanak. :)) Szemét vagyok, tudom, de akkor is...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 18:00 
Írópalánta

Őszike :-D Megfontolom, hogy átiratkozom az álombéli sulidba. :beee:
Amúgy kutyás vagyok, van is itthon egy kis (tacskó) és egy nagyobbacska (kuvasz) dög :haha: Kitalálhatjátok, hogy melyikőjük a harciasabb és az őrültebb (persze, hogy az az imádott vakarék :D a nagyobb pedig szelíden tűri a hisztijeit, olyanok, mint az öreg házasok). ❤

Úgy megkönnyebbültem, hogy nem vagyok egyedül a madáriszonyommal. Még a verebekkel békében elvagyok, csak néha méregetem őket gyanakodva, de a hattyúk... Konkrétan rettegek tőlük :-D Egyszer az öcsém unszolására adtam kenyérhéjat az egyiknek, mire odacsődült még legalább húsz, és mind sziszegtek rám. Mikor elkezdtek kiúszni a partra, menekülőre fogtam :mrgreen:

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 16:51 
Fanficbúvár

Őszike, én is szívesen részt vennék ám egy ilyen órán ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 16:48 
Tollforgató

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 16:43 
Fanficbúvár

Annyira együtt tudok érezni veletek T.T Bár, az én parám úgymond csak a kakasokra terjedt eddig ki, különösen, mert régebben volt egy kakas, aki amint hátat fordítottál neki előszeretettel indult meg feléd és rúgott, csípett, mindent csinált T.T terrorban tartott, engem legalábbis biztosan

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 16:05 
Fanficbúvár

Naomii írta:
és vakon neked mennek, mint a kamikaze pilóták. :sumo:

:)) :)) :))

Én a pulykáktól félek egy cseppet. Erdei táborban sétálgatok nyugodtan, egyszer csak éktelen rikácsolás, szinte hallom, ahogy kaparja a lábával a földet indulásra készen, aztán felém süvít, a por csak úgy száll utána, aztán paff. Találkozott a drótkerítéssel. Nem álltam meg, rámutattam vigyorogva, hogy HÁHÁ! :-D

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 16:02 
Tollforgató

Na, a madarakat ne is említsd – a szó legszorosabb értelmében rettegek tőlük. Főleg a tyúkoktól és a galamboktól - túl buták ahhoz, hogy rájöjjenek, erősebb vagy náluk, és vakon neked mennek, mint a kamikaze pilóták. :sumo:

Az egyik falubelinek van egy nagy arapapagája, amelyik tud beszélni. Állandóan sipákol, hogy "Dodóóóó, Dodóóóó, gyere ide! Siess, gyorsan, gyere!", és ez a rémálmom. Egy csőrös, karmos, tollas madár, amelyik nem csak repülni tud, de még beszélni is.

Ha még zombivá is válna... xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 15:53 
Fanficbúvár

A kutyákat én is szeretem, csak nem fordulok feléjük bizalommal, mióta kétszer megtámadott egy kisebb horda. Mamáék UV (utcai vegyes) fajtájú ebével elvagyok, de amúgy tartom tőlük a tisztes távolságot. :roll:

Teknősünk nincs, szintén nagyszülőknél viszont tyúkok voltak, a legidősebb tizennégy évet élt meg. Szegény a végén már nem látott, de vakon ment a nagyszüleim után, hang alapján. Arról nem is beszélve, hogy a szomszéd tyúkfarmjának kakasától eltanulta a kukorékolást, és minden este(némi időzavar, eh) úgy vonult el aludni. :)) :lol:

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 április 16 (csütörtök), 15:47 
Tollforgató

Én kutyás vagyok, sokkal jobban szeretem őket, de persze a macskákat is - már amelyiket. Nekünk a hatból négy lány és két fiú, az egyik fiú már hét éves, akkora busa feje van, mint egy férfiököl, és iszonyatmód goromba. Nem tudom, miért lett ilyen; az enyém volt, az első igazi kisállatom (előtte voltak hörcsögeim, de az egyik megharapott, azóta nem szeretem őket), sokat simogattam, szeretgettem, sosem bántottam, 'osztán mégis fúj rám, ha meglát. :D Vele nem vagyok túl jóban. Amúgy ő az úr a környéken, legalábbis azt hiszi magáról, mert folyton sántán, vérzőn jön haza, tele karmolásokkal és hiányzó bunda-pamacsokkal. A másik fiút viszont egyszerűen IMÁDOM – lehet, azért, mert benne is van egy kis kutyás ragaszkodás. :) Imádja, ha simogatom, bújik, jön utánam, ha kimegyek hozzá, és gyönyörű mentaszínű szemei vannak, hatalmas pupillákkal. Gyönyörű cica, csak kicsit sokat hullik az a szép, selymes füstszínű bundája. Aztán van még két anyamacska (bár az egyik egy ideje nem jött haza, szóval lehet, hogy már nincs - valami barom mérget rakott ki az erdőbe, és már két másik macska is elpusztult a lakótelepen, egy kutyát az állatorvos mentett meg, és a nagy bakmacskánk is ehetett belőle, mert elég pocsékul volt, de túlélte), egyikük sem túl barátságos, és mindkettőnek ufó feje van (igazából ez az idősebbtől öröklődött - anya fogadta be, aztán azóta állandóan vemhes, pedig vettünk tablettát is), szóval ők annyira nincsenek szeretgetve... Aztán van még a két legfiatalabbik, a legújabb alomból, ők kb fél évesek, az egyik egy vadorzó barna leányzó, aki úgy megkarmolta a nyakamat, hogy azóta is ott a nyoma, meg egy gyönyörű vörös, akiről egyelőre nem tudjuk, fiú-e vagy lány... Olyan szép, fiús kiállása van, de valahogy az altesti részen semmi nem látszik, se fiú-dolog, se lány. xD Szóval az még kétséges. Őt titkon behozzuk, had flangáljon a lakásban, ha apa nincs itthon... Már annyira megszokta, hogy bent van, hogy ha nem hozzuk be, de bukóra van nyitva az ablak, felugrik, belekarmol a vakolatba, és addig csúszik-kúszik-mászik, míg be nem préseli magát... Egyszer ezt pont egy Walking Dead rész közben játszotta el. Azt hittem, akkor ájulok el. xD

Egyébként van másnak is teknőse, ha már kisállatoknál tartunk? :D Nekünk van egy húsz éves, elvileg ékszerteknős, de már vagy huszonöt centi hosszú, szóval valami hibrid lesz... Lábfetisiszta. Komolyan. :D Ha meglátja valaki lábát vagy papucsát, akkor elkezd szaladni felé, aztán felmászik rá, és ott boldog. Bele van habarodva a kutyába, állandóan fel akar mászni rá, és mivel drága jó Mayám olyan aktív, mint egy lajhár, hagyná is... Amióta kandallónk van, azóta a teknős folyamatosan odakapar, lefekszik elé, és tornázik, nyújtóztatja a végtagjait. Csak az enyém ilyen dilis?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra