Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 szeptember 01 (kedd), 12:28

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 18 (péntek), 20:41 
Tollforgató

1wolfgirl1 írta:
hogy 18 + 1 naposan lehet csak érvényesíteni a jogát, így az, hogy pont a szülinapomon menjek be, elbukott, mint terv. :"DDD

Kár. :/
Jobbulást kívánok, és majd mindenképpen számolj be arról, mit szólt hozzá az eladó. ;) :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 18 (péntek), 18:47 
Fanficbúvár

Boldogságosat, Wolfie! :give:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 18 (péntek), 16:34 
Fanficbúvár

Szintén *rázendül* Boldog-boldog születésnapot, Wolfie! :beee: :virag:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 18 (péntek), 16:01 
Fanficbúvár

Boldog születésnapot, Wolfie! :give: :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 18 (péntek), 15:36 
Fanficbúvár

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! :xx:
A nyalókás ígéretemet pedig beváltom, ahogy meggyógyulok, és szabadlábon mozoghatok. Osztálytársam pont a valamelyik nap mesélte, hogy születésnapján bement egy boltba 2%-os itókát venni, de közölte a pénztáros, hogy 18 + 1 naposan lehet csak érvényesíteni a jogát, így az, hogy pont a szülinapomon menjek be, elbukott, mint terv. :"DDD

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 18 (péntek), 13:25 
Tollforgató

Boldog születésnapot Wolfie! :) :) :give: <:-P

(Ne felejts el nyalókát venni! :lol: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 18 (péntek), 12:58 
Könyvmoly

Wolfie, boldog születésnapot! :give: :taps: :beee: >:D<

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 16 (szerda), 20:53 
Fanficbúvár

Úúú, én ezeket mindig szerettem. A tanár amúgy utált (milyen meglepő), de fogalmazásórán mindig én voltam a sztár. Nyomorult meseíró pályázatokra is küldött meg minden. A többiek nyafogtak miatta, nekem meg csak egy négyesem lett, az utolsó fogalmazás, ami egy tök unalmas és egyoldalú téma volt, és nem tudtam semmit kitalálni hozzá. És azért lett négyes, mert bárki ötös lett volna, de a többi fogalmazásom színvonalához képest nem volt olyan jó. :D Most is így vagyok az esszés feladatokkal, hogy általában mindig mindenki gyűjti a rossz jegyeket, nekem meg tök jó lesz. Szeretem az írós dolgokat, és szerencsére azt is nagyon szoktam érezni, hogy mikor kell mindenki orra alá tolni, hogy húú mekkora istencsászár vagyok, ez is ötös lett, pedig csak úgy összedobtam, amikor simán jobb fogalmazásokat is lepontoz a tanci.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 15 (kedd), 21:15 
Fanficbúvár

Egyedül általános iskola alsó tagozatában nem szerettem ezeket a fogalmazásokat... mondjuk, az látszott is, mert anyukám "bétázott", és a fél füzetet mindig áthúzta első körben. =)) Utána felső tagozatra javultak a dolog, viszont jelenleg leginkább csak irodalmi dolgozatokat írunk, és két Petőfi vers közé aligha szúrhatom be, hogy a piros pöttyös labda jajgatva eresztett le... azt hiszem, megkérdőjeleznék, hogy minden fogaskerekem megvan-e olajozva odabent. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 15 (kedd), 17:56 
Könyvmoly

Nekünk anno megadtak egy témát és fogalmazást kellett írni. Utáltam, mert akkoriban még nem voltam író lélek... csak nem sokkal ezután kezdtem kibontakozni.:D

Meg most irodalmon dolgozatot szoktunk fogalmazásszerűen megírni. Ezt is utálom, mert sose tudom, mit kéne és hogy összehozni... :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 15 (kedd), 15:12 
Fanficbúvár

Őszike írta:
Sybill Dumbledore 02 írta:
Amúgy képzeljétek, mit kaptunk irodalomból házinak? Novellaírást!!! (Többek között, persze.) Oké, az eleje meg van adva a tankönyvben, de azért király lesz, mert órán még sosem kellett ilyet csinálnunk, legalábbis nem magyaron :yes:

Mázlisták. :P Nekünk eddig csak leírásokat kellett írni, amit utálok. :roll: Mondjuk még így is én írtam a legtöbbet, másfél oldalon keresztül (A/4-es oldal, kis betűk) azt taglaltam, hogy hogyan néz ki az én váram a kopár hegyoldalon, ahol rajtam kívül senki nem él. ;;)

Nekünk még ennél is rosszabb: egyfolytában csak vázlatos feleletterveket kell írni, semmi kreatív kibontakozási lehetőség… ~x( Már a könyökömön jön ki.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 15 (kedd), 14:42 
Tollforgató

Amúgy képzeljétek, mit kaptunk irodalomból házinak? Novellaírást!!! (Többek között, persze.) Oké, az eleje meg van adva a tankönyvben, de azért király lesz, mert órán még sosem kellett ilyet csinálnunk, legalábbis nem magyaron :yes:

Mázlisták. :P Nekünk eddig csak leírásokat kellett írni, amit utálok. :roll: Mondjuk még így is én írtam a legtöbbet, másfél oldalon keresztül (A/4-es oldal, kis betűk) azt taglaltam, hogy hogyan néz ki az én váram a kopár hegyoldalon, ahol rajtam kívül senki nem él. ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 15 (kedd), 14:38 
Fanficbúvár

Nekem is második lesz. Nekem is az ajándékozottam tűnt el, sokáig null kritikás is voltam - nem csoda, nem vagyok egy humoros ember, no de ez van - aztán Zsiraf írt egyet :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 14 (hétfő), 20:37 
Fanficbúvár

Hmm, hát nekem ez lesz a második üstöm. Remélem, hogy az ajándékozottam idén nem lép le, meg hogy jó sztorit hozok össze. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 14 (hétfő), 19:18 
Fanficbúvár

Nagyon kíváncsian várom, mi fog belőle kisülni. Persze, írás mellett én is fogok kritikákat írni, főleg úgy, hogy rettenet módon eltűntem, és igyekszem majd valamennyire kompenzálni az elszivárgásomat. :'D
(Annyi viszont biztos, hogy legalább az Üst miatt fogok a word felé kacsintgatni.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 19:43 
Tollforgató

Ritsu Tonks írta:
Sybill, Katja, számíthattok rám.:3 Tavaly is élvezettel olvasgattam és firkáltam a kritikákat.^^ És szerintem kijelenthetem, hogy mi, kritikaírók pedig örülünk, ha van mihez írni.:)

Csatlakozom! :) Egyelőre még nem kísérletezek a kihívásokkal, majd legközelebb. Kíváncsi vagyok, ezekből a klassz kívánságokból milyen történetek lesznek. ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 17:28 
Könyvmoly

Sybill, Katja, számíthattok rám.:3 Tavaly is élvezettel olvasgattam és firkáltam a kritikákat.^^ És szerintem kijelenthetem, hogy mi, kritikaírók pedig örülünk, ha van mihez írni.:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 17:03 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Inkább kritizálok.:D Arra úgyis lesz idő, mint a tenger.^^

És rátok van a legnagyobb szükség, nektek örülünk a legjobban. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 16:02 
Fanficbúvár

Merilwen írta:
Ezzel a „Meirlewen”-nel rám gondoltál? :-D
Én egyébként még nem jelentkeztem, csak a társalgóban jártam egyszer :-) Egyelőre a kívánságaimon agyalok… És folyamatosan figyelem, hogy milyen történetötletek jönnek, hátha valamelyik megihlet. Ha lesz ilyen, akkor fogok jelentkezni, és majd imádkozom, hogy azt osszák rám, amelyiket szeretném :D

Igen-igen rád, csak nem tudom rendesen leírni a neved :oops: :lol: akkor viszont nem tudom, kivel kevertelek össze, talán egy olyan lánnyal, akinek szintén nem tudom leírni, hogy hívják :))
És Ritsu, akkor lesz egy (tuti?) kritikaíró *-*

Semmi baj :-) Hát, igen, itt a hátránya annak, amikor valaki tünde-nevet választ… Lehet, hogy mégis a (talán könnyebben megjegyezhető) „Tarí”-nál kellett volna maradnom? :-? :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 15:47 
Fanficbúvár

Merilwen írta:
Én egyébként még nem jelentkeztem, csak a társalgóban jártam egyszer :-) Egyelőre a kívánságaimon agyalok… És folyamatosan figyelem, hogy milyen történetötletek jönnek, hátha valamelyik megihlet. Ha lesz ilyen, akkor fogok jelentkezni, és majd imádkozom, hogy azt osszák rám, amelyiket szeretném :D

Igen-igen rád, csak nem tudom rendesen leírni a neved :oops: :lol: akkor viszont nem tudom, kivel kevertelek össze, talán egy olyan lánnyal, akinek szintén nem tudom leírni, hogy hívják :))
És Ritsu, akkor lesz egy (tuti?) kritikaíró *-*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 14:57 
Könyvmoly

Én nem jelentkeztem. Először is, mert évekbe telne, mire megfogalmaznék egy kívánságot is (nem, hogy hármat xD), másodszor meg van, hogy jobb esetben egy rövidebb történetet abbahagyás után egy hónap múlva folytatok... (értelmes ez így? :roll: ) Inkább kritizálok.:D Arra úgyis lesz idő, mint a tenger.^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 14:11 
Fanficbúvár

És csakhogy témába belenyúljak, de ne feltétlen váltsak: ti a kívánság üsttel hogy álltok? Gigitől, Kadmától, wolfie-tól és Meirlewentől láttam kívánságokat ha jól emlékszem :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 11:33 
Fanficbúvár

És csakhogy témába belenyúljak, de ne feltétlen váltsak: ti a kívánság üsttel hogy álltok? Gigitől, Kadmától, wolfie-tól és Meirlewentől láttam kívánságokat ha jól emlékszem :) Én most nagyon agyalok rajta, hogy vajon originialt vagy hp-t kérjek-e. Ha úgy lett volna, mint tavaly, akkor az remek, mert lenne ötletem animében és egy originalt is tudnék remekül keríteni, csak így most "szenvedek", mert nem :D
*Sybill kipof*

Én már nem is emlékszem, mikor volt az első Üstöm. :-D Akkor még egy másik oldalon volt, és a három történet kívánság mellé három rajz ötletet is lehetett kérni, tehát összesen 6 kívánságod volt, és aki nem akart vagy tudott úgy írni, az rajzolhatott is. :)

Meg voltam anno Merlin Társulat tagja is. Szóval egy pár éve már viszem ezt az üstös témát. :D Persze, minden évben megfogadom, hogy "na, jövőre aztán már tényleg nem, mert nincs időm, stb.", aztán általában az első vagyok, aki lelkesedik vagy beírja az ötleteit. XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 10:41 
Fanficbúvár

Sziasztok! Eltűntem :oops: eddig nem tudom miért nem jöttem, utóbbi három napban pedig Erzsébet-táborban voltam. Az viszont jó volt nagyon :)
Csak hogy be tudjak csatlakozni, egészen pontosan miről van szó? Ehm... :? a magyarhoz szeretnék annyit hozzáfűzni, hogy mi ötödiktől hetedikig irodalomból jóformán semmit nem tanultunk (a tanár úr leíratta az anyagot és később doga vagy felelés volt belőle, de mindig lecsaltuk és elpuskáztuk az egészet.) Aztán tavaly jött a számunkra új tanár... na ő aztán tanított rendesen, úgy megtanította egy év alatt a három tanév anyagát - legalábbis annak néhány részét - hogy nagyon. Nála most ugye idén, kilencedikben, előröl kezdjük az egészet, de már érzem, hogy jó lesz. Ő hagy minket gondolkodni, kérdéseket tesz fel nekünk, de tanulni kell nála. Mondjuk nem tudom, mi az a lerágott csont irodalom terén, tehát azt a részét nem tudom megfigyelni nála :?

És csakhogy témába belenyúljak, de ne feltétlen váltsak: ti a kívánság üsttel hogy álltok? Gigitől, Kadmától, wolfie-tól és Meirlewentől láttam kívánságokat ha jól emlékszem :) Én most nagyon agyalok rajta, hogy vajon originialt vagy hp-t kérjek-e. Ha úgy lett volna, mint tavaly, akkor az remek, mert lenne ötletem animében és egy originalt is tudnék remekül keríteni, csak így most "szenvedek", mert nem :D
*Sybill kipof*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 12 (szombat), 12:42 
eLit Auror

Masinyka írta:
Az Anna Karenina egyszerűen értékelhetetlen.
A legrosszabb, amit egy magyartanár elkövethet, főleg, amikor Petőfiről van szó. Valaki magyarázza el nekem, hogy Petőfi miért olyan isteni. Önmagában hülyeség szerintem irodalmat tanítani - mármint úgy tanítani, ahogy középiskolában teszik, egyetemen már más a dolog. Azt nem lehet tanulni, túlságosan szubjektív, nincsenek benne tények. Szerencsésebb esetben olyan tanárt kap az ember, aki hagy gondolkodni.

Egyetemen sem feltétlenül jobb a helyzet. Olyan az egész, mint egy nemzetközi séfverseny, ki vannak rakva eléd egy asztalra a félmaroknyi adagok, és mindenbe csak belekóstolsz... Ekkora anyagokkal egyszerűen nem tudnak megismertetni. Eddigi pályafutásom során nem találkoztam itt pl. Shakespeare-rel vagy Oscar Wilde-dal, csak ugyanazokat a szarrá rágott szerzőket veszik át minden kurzuson, persze ha nem akad olyan elvetemült, aki indít egy Shakespeare-kurzust. Például.

De középsuliban tagadhatatlanul rosszabb a helyzet. Emlékszem, mikor az osztályból én olvastam el egyedül a hétszáz oldalas Jókait, mindenki, még a "stréberek" is csak a rövidítettet, és én írtam hármas tézét, ők meg ötöst. Az ilyen igazságtalanságok annyira kiborítottak, csak míg akkor az volt a problémám, hogy volt egy dogmatikus irodalom anyag, ami nem hagyott gondolkodni, most azért mondok hiába véleményt, mert újat már nem tudok hozzátenni, a tanmenet sokszor lerágott csont. És itt állok szakdoga témaválasztás előtt egy hónappal, előttem az egész világirodalom, és gondolkodhatok, hogy "na, akkor most miből is írjak..." ~x(

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 11 (péntek), 12:56 
Szárnybontogató

Gigi685 írta:
Tök mindegy, milyen pocsék tanár tartja, a tanár tök másodlagos az egészben.

Az eddigiekből nekem valahogyan az jött le, amit egyébként eddig tapasztaltam: hogy a tanár fontos. Főleg ebben a 12-18 éves korban, amikor végül is alakul valami vélemény a világról (jó esetben). Persze, hoz valamit az ember is magával, de mégiscsak hozzátesz vagy elvesz, hogy milyen tanárt kap az ember. Én ilyen voltam egyrészt az angollal: rühelltem a tanárt, bár ő kedvelt engem, és most hányok az angoltól, egyszerűen gyűlölöm, a dogákat sem voltam hajlandó befejezni olykor, házit szinte sosem írtam. A másik a biosz, utáltuk egymást a tanárral, rosszul voltam, amikor biológia jött, kifutottam volna a világból, a könyvet meg sem rendeltem, füzetemben csak firkák voltak (nem, nem ezért utált). Pedig igazából érdekelt eleinte mind a kettő, de az a negatívum, amit belehoztak, egyszerűen képtelenség kitörölni.
A matek éppen az ellenkezője volt, a matek utált engem, és én is őt. A tanárral nem voltunk jóban utolsó évig, míg el nem kezdtem próbálkozni, és egész 13 év alatt nem kaptam egyik tanáromtól sem olyan támogatást, mint tőle abban az egy évben - és egészen megkedveltem a matekot, már nem félig sírva mentem be órára. Persze, akkor megrémült a kedves tanárnő, amikor közöltem, hogy belőlem matematikus lesz. :D
Gondolom, valami pszichológiai választ is lehet rá hozni, mint például amikor valaki gyerekkorában majdnem vízbe fúlt, és aztán elkezd rettegni a víztől. Vagy a pók, ami hajszál híján halálra rémítette, és aztán egy életre szenved az illető az arachnofóbiától. Az évek alatt felhalmozott keserűség egy idő után felér egy ilyen hirtelen impresszióval.

Gigi685 írta:
Sokkal jobb lett volna ha azt is megdumálhatjuk, hogy miért untam halálra az Anna Kareninát, mert speciel meg tudom magyarázni, és nem hinném, hogy azt, hogy valami nem tetszett, bárkinek is szégyellnie kellene.

Az Anna Karenina egyszerűen értékelhetetlen.
A legrosszabb, amit egy magyartanár elkövethet, főleg, amikor Petőfiről van szó. Valaki magyarázza el nekem, hogy Petőfi miért olyan isteni. Önmagában hülyeség szerintem irodalmat tanítani - mármint úgy tanítani, ahogy középiskolában teszik, egyetemen már más a dolog. Azt nem lehet tanulni, túlságosan szubjektív, nincsenek benne tények. Szerencsésebb esetben olyan tanárt kap az ember, aki hagy gondolkodni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 11 (péntek), 10:23 
Fanficbúvár

*felbukkan*

Én speciel a történelmet általános iskolában imádtam, aztán belecsöppentem a gimnáziumi tanulmányok közepébe, és egy széles ívet leírva pattant ki a "Kedvenc tantárgyaim" kosárból. Nem azért, mert rühelltem újból átvenni az ősemberek korszakát, vagy éppen a hideg rázott az ókortól, esetleg belezavarodtam, kik voltak a frankok, a gótok, Trója jobbra, Trója balra, hanem egyszerűen kikaptam egy olyan tanárt, aki arcra osztályoz. Bekerültem a négyes kategóriába, és azt láttam, hogy hiába görnyedek felette órákig, tanulom meg a füzetet, olvasom hozzá a tankönyvet, nézek utána Interneten, ha vért izzadok, akkor is négyes lesz a témazáró. Egyszer kipróbáltam, vajon milyen az, ha nem egész délután gürizek vele, hanem mondjuk csak pár órát, és a végeredmény szintén négyes lett.
Végül, tizedik félévre elértük a majdnem hármas színvonalat, ugyanis, szerény véleménye szerint (legalábbis ez jött le), aki sokat hiányzik, az nem tudja megtanulni az anyagot - itt kiderült, hogy az osztály egyik legjobb tanulójától kérem el állandóan a jegyzeteket, és hirtelen más lett a hozzáállása. Aztán, az egyik röpdolgozatnál "elfelejtettem" felírni a nevem, és érdekes módon ötös lett. :-D Azóta eljutottunk odáig, hogy tavaly év végén megajánlotta a dicséretet is, miközben ugyanolyan erőbefektetéssel tanulom a tantárgyat, mint eddig.

A magyart tanító tanáraimmal nekem különösebben soha nem volt gondom, egyedül szintén a gimissel volt egy harcom, aki a hiányzós dolgot picit nehezebben fogadta el, és ez egy időben azt okozta nálam, hogy - tőlem szokatlanul - gyomorgörccsel ültem az órákon, ám tizenegyedikre ez is megoldódott. Az is igaz, hogy ő szereti azt viszontlátni, amit leadott, de már kifejlesztettem azt a stílust, amit a dolgozatokra tartogatok, amúgy (regény)íráskor a sajátom van porondon. :-D
Habár, azzal nem tudtam soha megbékélni, hogy egy verselemzést ránk erőltetnek, miszerint ez és ez azt jelenti, miközben lehet, hogy valaki másképp értelmezi az adott művet. Erre lehetne azt mondani, hogy nyomós érvekkel alá tudod támasztani a saját véleményedet, elviekben nem köthetnek bele, viszont közel sem vagy tanári pozícióban, aki áthúzza az alkotásodat egy "nyihahaha, ez nem így van" mondattal. :-| :lol:

A reál tantárgyakkal meg úgy vagyok, ahogy; általában nekem több idő kell a benne rejlő logika felfedezéséhez, mint amennyi időt erre rá lehet szánni a tanévből, azonban valahogy csak elvagyok vele. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 10 (csütörtök), 20:30 
Fanficbúvár

Merilwen írta:
Gigi685 írta:

...

Ja igen, velem is úgy voltak odahaza, hogy "a Gigi mennyire szeret dumálni, folyton írja a nyomorult regényeit, bölcsészdiplomát neki", mondjuk magyartanárom soha nem volt, akivel kijöttem volna. Az előző magyartanárom borzalmas volt. Az egyetlen magyartanárom a kábé ötből, aki nem is sejtette, hogy jó vagyok magyarból. Ahhoz, hogy ezt valakinek ne toljam rögtön a képébe, tényleg nagyon rossz tanárnak kell lenni, mert ez ugye csak úgy fordulhatott elő, hogy három év alatt egyszer sem beszélgettünk műről, vagy írtunk fogalmazást. És amúgy ez történt. Meg osztályfőnök is volt, és tényleg nagyon utált. A mostani magyartanár is osztályfőnököm, ő nem utál, vagy hát nem tudom, de elismeri az idegesítő, törleszkedő magatartásomat, meg ő amúgy se kedves senkivel se.

Amúgy a marha nagy élettapasztalatom az, hogy az olyan tárgyakat, amiket "megutálsz, miután tanárt váltasz", tényleg hanyagolni kell. Legalábbis ha tanárfüggő a dolog, akkor az órát szereted, és nem a tantárgyat, a kettő között meg komoly különbség van. Bioszt nekem lassan hárman tanítanak egyszerre, de amúgy az óra annyira másodlagos része az egésznek, mert érdekel, és kvázi saját tempóban haladok, órákon és faktokon ritkán tanulok újat, max új megvilágításban látom ezt meg azt vagy kapok egy jegyzetet, ami kiegészíti a saját jegyzetemet. Tök mindegy, milyen pocsék tanár tartja, a tanár tök másodlagos az egészben. Kémiában annyira nem, de azt is meg tudnám tanulni magamtól is. Nem mondom, hogy ez a trú dolog, amiről én írok, mert nyilván eltérő alkatok vannak, de nekem is volt olyan tárgyam, amiből azt hittem, hogy nagyon pro vagyok (töri), messze én válaszoltam minden kérdésre meg én írtam a legjobbra a dogákat (amúgy ez az "akkor vagyok igazi ász, ha a kedvenc tantárgyamból én vagyok a legeslegjobb meg a legirdatlanabb stréber a fakton/órán"-kényszer csak nekem van meg, vagy más is ilyen?), aztán új suli, új tanár, és ott már csak közepes voltam. Nem a színvonal változott, a tanár volt uncsi, oda se bírtam figyelni. Most már kifejezetten utálom a törit. Mondjuk ez szerintem nem a tanár hibája, hanem az enyém. Nem hinném, hogy valaha tényleg érdekelt, mert amúgy se vagyok egy kultúrára fogékony ember, egyszerűen úgy jött ki a lépés, hogy gyorsan megértettem, és meg tudtam jegyezni, így megvolt az "én vagyok a király" érzésem órán. Ami egy tök jó érzés. De alapvetően a töri külön nem nagyon érdekelt soha. Most se érdekel. Alig várom, hogy ne legyen több órám.

Magyarral is így vagyok, pedig ahhoz egészen más a viszonyom. Még azt se mondanám, hogy tényleg semmit nem tanulok, ami hasznos lenne, mert ha felépítek egy sztorit, akkor vissza szoktam idézni, hogy a magyartanár mit mondott, miért volt olyan tök jó meg nagy irodalmi klasszikus ez meg az a regény, és az igenis jó. Még ha nem is képviselek is magas irodalmat, és maga a kiadás se fenyeget, sokkal határozottabban pakolok bele motívumot vagy viszek végig egy motívumot, hogy magyarórán beszéltünk róla. (meg ha regényekről beszélünk magyarórán, csomó minden eszembe jut) Szóval na, lúzer, amatőr író vagyok, de ennyivel még az én életemet is szebbé teszi. És pont ezt nem is szeretem benne, a csomó üres szócséplést, meg hogy azt, hogy ha valami klasszikus, akkor nem is lehet hozzányúlni. Ha Tolsztojt olvasol, és szereted, okos vagy, ha a felénél abbahagytad Tolsztojt, mert nagyon untad, akkor meg egy suttyó. Ha meg mai irodalmat is olvasol, ne gyere közelebb. Nem tetszik, hogy a száz-kétszáz évvel ezelőtti regények ennyire idealizálva vannak, és csak a kortárs cuccokat lehet kritizálni (azokat persze nagyon). Sokkal jobb lett volna ha azt is megdumálhatjuk, hogy miért untam halálra az Anna Kareninát, mert speciel meg tudom magyarázni, és nem hinném, hogy azt, hogy valami nem tetszett, bárkinek is szégyellnie kellene. Márpedig a magyaróra kicsit ezt suggallja. Meg a tanár túlzásba szokta vinni a szócséplést, és helyenként elég "elszállt bölcsész". Mármint semmi bajom a bölcsészekkel, de ő nagyon szélsőségesen hisz a művészet erejében, és nagyon szélsőségesen nem semmiben, ami a diákok érdekét szolgálná (ez így érettséginél különösen kellemetlen).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 10 (csütörtök), 18:55 
Könyvmoly

Gigi685 írta:
de humán tantárgyak nagy része nagyon nem érdekel (töri eh, filozófia eh - még csak egy óránk volt de tényleg eh, nyelvek eh). Még a magyar, ami oké, mert azt azért mégiscsak meg tudom érteni, de az is eh, mert buta osztálytársak, túl sok cirkalmas mondat, túl sok csicsa egy csomó regényben, és nagyon nem szeretem, hogy nem dönthetek arról, hogy mit olvasok, vagy hogy mi a véleményem róla. Nekem a humán tantárgyak nagyon szárazak valamiért.

Én imádom a törit.*-* Főleg most, hogy vesszük a világháborúkat. A kedvenc témaköröm. :xx: Viszont a magyarról ugyanaz a véleményem, mint neked.
Mikor a kötelezőket tanultuk, mindig azt körmöltük le, amit a tanárnő diktált... meg még mindig azt csináljuk, és minden regényben ott van, hogy "szegény xy", meg ilyen tanulságos, olyan sokatmondó. Nem tudom, nekem a Bovarynéból hadd ne mondjam, mi jött le.:D Abból a kevésből, amit órán meg kellett tanulni, mert nem olvastam. Meg a filmet láttam, de... fúú... xD És néha én is olyan szívesen leírnám a fogalmazásdogákban, hogy igen, az a szereplő véleményem szerint ez és ez, meg ilyen és olyan, de nem tehetem meg.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 10 (csütörtök), 16:12 
Fanficbúvár

bojoe írta:

a földrajz nem természettudományi része az társadalomtudomány. igazából, a földrajz a híd a természettudományok és a társadalomtudományok között. nem hiába, az egyik legrégebbi, ókori tudomány: a hellén utazók leírása mind földrajzi jellegű.

És a társadalomtudománnyal nem is volt semmi problémám. :) Mindig jobban megjegyeztem a konkrét adatokat és számokat, mint a helyrajzi fekvéseket, és egyéb adatokat. Talán, mert előbbieket tudtam mihez kötni. Vagy igazából nem is tudom az okát, de mindig könnyebb volt megtanulnom, és valamiért jobban is érdekelt, mint a kőzetrétegek mozgása alatt létrejött domborzat kialakulása.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 10 (csütörtök), 9:24 
Fanficbúvár

Katja írta:
A reál tárgyak nekem soha nem feküdtek. A fizika még úgy, ahogy, azt logikusan gondolkodva megértettem. De a kémiához világ életemben síkhülye voltam. A földrajz többnyire untatott, a biosz meg nem érdekelt. :P Nem vagyok egy természettudományos beállítottságú alkat, ebből is látszik. :D

Mindig is inkább a magyar, a pszichológia, a filozófia és a társadalomismeret voltak a kedvenc tárgyaim. Utóbbin belül is a gazdaságtani rész és ezek hatásai az emberi viselkedésre és az erkölcstanra. *Sóhaj* Régi szép idők! :)

a földrajz nem természettudományi része az társadalomtudomány. igazából, a földrajz a híd a természettudományok és a társadalomtudományok között. nem hiába, az egyik legrégebbi, ókori tudomány: a hellén utazók leírása mind földrajzi jellegű.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 09 (szerda), 19:40 
Fanficbúvár

Gigi685 írta:

Gigi, ezzel a humán beállítottsággal én is így vagyok… Általános iskolás koromban rengeteg nyelvtanversenyen vettem részt, szüleim meg voltak győződve róla, hogy továbbtanulni is ezzel fogok. Aztán a gimnáziumban olyan magyartanárt kaptam ki, aki egy év alatt egy egész életre megutáltatta velem a tantárgyat… Na, jó, ez azért túlzás, de két éve nem voltam magyarversenyen :)
És nem csak én érzek ellenszenvesen a tanár iránt: az osztályomból összesen egy, azaz EGY tanuló ment magyar faktra (harmincketten vagyunk)… Szerintem ez mindent elmond. :P De nem vagyok rá igazán dühös, hiszen ez elterelte a figyelmem a biológia meg a zene felé, amit most jobban szeretek és élvezek, mint a nyelvtant valaha is. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 09 (szerda), 15:36 
Fanficbúvár

Jaa, hát a tizenegyedik szívás is. :D Mondjuk mindentől függetlenül nekem eddigi kedvenc évem, mert egész jól összehoztam, és végre emelten foglalkozhattam azzal, amit szeretek.
Vagyis biosszal és kémiával. :D

Amúgy én is tök sokáig humán beállítottságúnak gondoltam magamat, de valahogy abban nem vagyok annyira jó. Mármint oké, hogy írok meg ilyesmik, de humán tantárgyak nagy része nagyon nem érdekel (töri eh, filozófia eh - még csak egy óránk volt de tényleg eh, nyelvek eh). Még a magyar, ami oké, mert azt azért mégiscsak meg tudom érteni, de az is eh, mert buta osztálytársak, túl sok cirkalmas mondat, túl sok csicsa egy csomó regényben, és nagyon nem szeretem, hogy nem dönthetek arról, hogy mit olvasok, vagy hogy mi a véleményem róla. Nekem a humán tantárgyak nagyon szárazak valamiért.
Mármint oké, sose voltam rossz humán tárgyból, sőt, de valahogy mindig azt érzem, hogy olyan dolgokat tanulok éppen, ami nem érdekel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 09 (szerda), 14:22 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Amúgy van más is, aki az első hét után megfázott, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? :D

Egy kicsit én is megfáztam… Nyitva volt az ablak éjszaka, egy kicsit hűvös volt, én meg lerúgtam magamról a takarót. De már kezdek felgyógyulni :D
Amúgy nekem nem volt valami könnyű menet az iskolakezdés. Egyik napról a másikra bejött három fakt, mindennapi sok óra… *juj* A hétfő a legkeményebb napom, akkor nulladiktól kilencedik óráig benn vagyok ~x( Hozzá kell szokni ehhez a tizenegyedik évfolyamhoz. És ez még csak a kezdet… :-SS

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 09 (szerda), 10:59 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Amúgy van más is, aki az első hét után megfázott, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? :D

Nálunk az egyik tanuló lány iszonyatos torokgyulladást kapott az iskolakezdéssel. Hogy miként sikerült összeszednie.... :shock:

A reál tárgyak nekem soha nem feküdtek. A fizika még úgy, ahogy, azt logikusan gondolkodva megértettem. De a kémiához világ életemben síkhülye voltam. A földrajz többnyire untatott, a biosz meg nem érdekelt. :P Nem vagyok egy természettudományos beállítottságú alkat, ebből is látszik. :D

Mindig is inkább a magyar, a pszichológia, a filozófia és a társadalomismeret voltak a kedvenc tárgyaim. Utóbbin belül is a gazdaságtani rész és ezek hatásai az emberi viselkedésre és az erkölcstanra. *Sóhaj* Régi szép idők! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 08 (kedd), 20:10 
Könyvmoly

Én a földrajznak a gazdasági részét nem csíptem. A kémiához meg a fizikához meg kell a matek, szóval azok sem voltak a kedvenceim.:D
Én még maradtam volna itthon. Amúgy van más is, aki az első hét után megfázott, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 08 (kedd), 20:06 
Tollforgató

Ritsu Tonks írta:
Amúgy igen,el van csendesedve itt minden. Pont kérdezni akartam elsején, hogy kinek milyen volt az iskolakezdés? :D

*visszatér egy kis időre*
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy majd' kiugrottam a bőrömből. :D Viszont azért hiányzott egy kicsit, már nagyon untam magam, és nem tudtam, mivel kössem le magam. Az iskola most júniusig elég rendesen leköti az időmet. :D
Érdekesek ezek az új tárgyak, mondjuk a földrajzot már nem szeretem. Kész rémálom az a tárgy. xD A fizika és a kémia viszont tetszik, eddig egész könnyűnek néz ki. (Majd egy év múlva visszaolvasom ezt, kíváncsi leszek, akkor mint mondok erről... xD)
Gigi, engem a testnevelés tanár úr alaptalanul lestréberezett. :D Kissé sértette az egómat, de ez van. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 04 (péntek), 19:31 
Fanficbúvár

Sybill, ha normálisan áll hozzá, az úgy oké. Én egyből a rosszra gondolok, mert döbbenetes, hogy tanárok miket nem mondtak már nekem meg az osztálynak tanítás közben. Mondjuk nem a mostani sulimban, de általánosban, meg a csodás nyolcosztályosban, ahol felsős voltam, politikai, szélsőséges politikai és szélsőséges vallási nézeteken át mindent hallottam óra közepén elmondva. És miért írnád rosszból? Ha egyszer félreértettelek, akkor így van. Objektív dolgokon nem szokás megsértődni. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 04 (péntek), 5:50 
Könyvmoly

Egyet mondhatok: olyan NINCS, hogy ÚGY KELL viselkedni.:) Ahogy neked jól esik,úgy viselkedsz (no, nem úgy értem... xDDD). Olyan is megeshet, hogy egy transz lány egy nap épp nem viselkedik olyan túlzottan fiúsan, vagy egy transz fiú szintén. Ez a te beállítottságodtól (a transznem esetében), illetve a döntéseiden alapul. Mert ugye, ha valaki transz, az általában nem maga döntötte el, hogy na most akkor az lesz, viszont ha te fiúsan akarsz viselkedni annak ellenére, hogy lány vagy, az viszont már a te döntésed, nem veled született dolog.:) A fogalmakat,ha gondolod, kifejthetem jobban is, akár itt vagy PÜ-ben.:D Amelyik jobban esik.

És az, hogy egy transz ember nem feltétlenül meleg, ez a dolog fordítva is működik; egy meleg nem feltétlenül transz. A meleg férfiak közül például sok olyan van, akik nőiesek, ámde nem transzvesztiták. Aki egyszerre transz és meleg... na erről a dologról én sem tudok sokat.:D

Akik olyasféleképpen viselkednek, azok csak kis mértékben, inkább. Akik úgy viselkednek, azok már teljesen.:) Az olyasféleképpen viselkedők nem feltétlenül gondolnak magukra úgy, mint az ellenkező nem, ellenben az úgy viselkedők igen.:) legalábbis így tudnám megmagyarázni a határt.:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 03 (csütörtök), 21:29 
Fanficbúvár

Azt hiszem visszafele válaszolok (mármint a sorrend tekintetében :D )
Először is, bocsánat Gigi, eléggé félreértettelek, csak úgy olvastam és bocsi :oops: És te is félreértettél engem, bár nem rosszból írom. Először is leszögezem, hogy a némettanárnőnk eddig nagyon rendes és aranyos és kedves és mosolygós és vidám, tehát abszolúte pozitív személyiség (amibe szerintem az nem férne bele, hogy egy ilyet hagyjon, ezért írtam csak le.) Szóval már most szeretem a tantárgyával együtt :xx: Azonban amikor szóbakerült a gender-probléma, az úgy történt, hogy valamelyik fiú csinált vagy mondott valamit (nem figyeltem.) Akkor ő azt mondta, hogy reméli... sőt, nem kívánja egyikünknek sem, hogy legyen olyanja. Aztán - bár lehet, hogy most ferdítek, mert már nem emlékszem teljesen pontosan - mondott olyat, hogy valahol már nagyon divatba jött :?: vagy túlzásba vitték ezt, pölö Svédországban, ahol az óvodában már nincsen külön lány és fiú vécé, vagy van egy harmadik azoknak, akik nem döntötték el, vagy hogy ott az van, hogy a gyerek majd ha nagykorú lesz, eldönti, hogy milyen nemű. Ugye érződött, hogy ezt nem tartja helyesnek vagy követendőnek (de sok itt a vagy, gyerekek...) Meg talán lehetett más is, de lényegében ennyi, és nekem ettől dobbant nagyot a szívem, mert ettől éreztem kellemetlenül magam. Lehet, hogy így mindjárt más :labi:

Katja, köszönöm a hosszú és tartalmas választ, valamint a filmet is nagyon! :) Majd meg is nézem hétvégén szerintem. És köszönöm a megnyugtatást lányok! Amúgy azt tudtam már, hogy nem feltétlen lesz egy transzfesztita meleg, bár pont olyan eset érdekelne, de ez mellékes. Mondjuk ezt nem tudhattad :-) És lehet, hogy egy kis fogalomtisztázás rámférne ^^'

Ritsu, neked is köszönöm szépen a választ, majd remélem megjegyzem a - számomra - új szavakat is, mert ezeket eddig nem ismerem. Most kicsit összezavarodtam, hogy akkor mikor is kell úgy viselkedni és mikor nem >< De majd tisztázódik :) Meg nem tudom hol húzódik a határ az úgy és az olyasféleképpen/olyan módon viselkedő között?

És most hirtelenjében több nem jut eszembe, de ha majd esetleg később igen, akkor még írok ide vissza :)
Ó, és Ritsu, nekem eddig egész jó, bár korábban kéne feküdnöm és több időt kéne leckeírásra és gyógytornára szánnom >< Nektek? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 03 (csütörtök), 16:20 
Fanficbúvár

Héé, én nem vagyok elkeseredett, más dolgok érdekelnek, ennyi az egész. Soha nem gondoltam a szalagavatómra, és ha igen, akkor is biztos voltam benne, hogy nem fogok táncolni, ezért gondolom hogy biztos száraz és keserű ember vagyok, de nem elkeseredett. :D Van egy csomó dolog ami érdekel és lelkesít, csak éppen a szalagavató nem tartozik közéjük.

Amúgy neem, nem furcsa, hogy érdekel a melegség, sokkal furcsább, hogy a némettanár engedte a többieket gúnyolódni ezen (már ha jól értem a dolgokat).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 03 (csütörtök), 15:37 
Fanficbúvár

Sybill, én nagyon örülök neki, hogy feltetted a téged foglalkoztató kérdést. :) Szerintem a Merengő népe van olyan nyitott, hogy érdeklődve álljunk egyik társunk dilemmája előtt.

Egyáltalán nem tartom furcsa dolognak, hogy érdeklődni kezdtél a téma iránt. Egyrészről az utóbbi időben eléggé megszaporodott az ezen a témában megjelent, médiából irányuló dolgok száma. A nemrég esedékes #LoveWins kampány nagy port kavart az egész világon, holott konkrétan csak az USA-t érintette. Szintén pár hete csak, hogy lezajlott nálunk a Pride, ami szintén felkelthette a figyelmedet. Egyre több könyv, film és sorozat vonultat fel "kötelező meleg karaktert", vagy éppenséggel szólnak erről a témáról a művek. Fanfiction témakörben szintén erős vonalat képvisel a SLASH kategória, így innen is érhettek téged különböző behatások.

Másrészről, ahogy a hozzászólásaidból és a profilodból kikövetkeztettem, most értél abba a korba, amikor az emberek többsége nyitottá válik az ilyesmire. Ezzel persze, véletlenül sem szeretném azt sugallni, hogy "Az a kamasz, aki a melegekről olvas, maga is az lesz előbb-utóbb." (Sajnos, akadtam már hasonló felfogású emberbe. :? ) Egyszerűen csak érdekel a téma, mert te is most ismered meg igazán a világot, és talán szeretnéd a lehető legtöbb nézőpontból megfigyelni. És ez nagyon jó dolog! :)

Ha félsz, hogy a környezeted mit fog szólni ehhez az érdeklődésedhez, kérj tanácsot olyantól, aki idősebb, tapasztaltabb és valamilyen szinten nyitott a témára. Természetesen az sem utolsó szempont, ha megbízol az illetőben. :wink: Van ismerősöm, aki egy viszonylag erősen vallásos családban nevelkedett, és nem tudta, hogyan járhatna utána a témának, ami érdekli őt, mert félt a környezete reakciójától. (Talán nem is annyira) Meglepő módon a gyülekezete lelkipásztora volt az, aki segített neki a helyzet megoldásában, és leültek átbeszélni a dolgot. Érdemes több nézőpontból megfigyelni a témát, minden felet megkérdezni, és próbálni megérteni, miért gondolkodik úgy, ahogy.

Ehhez akár természetesen a Merengő Fórum is megfelel, de szerintem privátban is kérdezhetsz olyanokat, akikkel kialakítottál már bizonyos szintű kapcsolatot és jártas a témában. :wink: Szerintem senki nem fog elhajtani.

És a transzvesztita témára ajánlanék egy nagyon jó filmet, ha nem bánod. :) Segít tisztázni néhány kifejezést, nem mellesleg nagyon jó alakítások vannak benne, és számtalan díjat is nyert. Számomra témájában egyedülálló: ez a film a Transamerica. :) (Mondjuk itt inkább a Transzszexuális, mint Transzvesztita vonalat viszik, de már ez is egy jó pont, hogy megérted a kettő különbségét a filmnek köszönhetően. :) )

És hogy végre a kérdésedre is válaszoljak! :D Attól, hogy valaki transzvesztita, még nem feltétlenül meleg. Viselhet férfi női ruhát divatból, hobbiból, mert örömöt okoz neki, vagy egyéb okokból kifolyólag, mert a szülei félrenevelték, figyelemfelhívásból, stb. Számtalan oka van.

A nőkre nem igazán szokták manapság a transzvesztita kifejezést használni, mert ugyebár mi a hétköznapokban is hordunk férfi ruhákat. Leszbikusok körében van egy-két kifejezés, újabban nagyon elterjedt a 'drag king', de ezeket inkább bárokban látni és ilyen helyeken, ahol a műsor kedvéért, néha eltúlozva bújnak a sztereotipizált férfi karakterek bőrébe (tipikus macsó, építőmunkás, tűzoltó, stb.). De ez már egy külön téma. :)

Remélem, tudtam segíteni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 03 (csütörtök), 12:36 
Könyvmoly

Sybill, semmi gond nincs azzal, hogy szóba hoztad, ahogy azzal sem, hogy érdeklődsz.:) Ami a Gumiszoba keretei közé befér, azt szerintem nyugodtan megkérdezheted itt, illetve felvetheted itt.^^ Hogy olyan sokat eszedbe jut, az valószínűleg azért lehet, mert érdekel a téma. Vagy ha esetleg olvastál már ilyen nemű könyvet, ficet, akkor azért is. Ez szerintem egyszerű érdeklődés. A melegség meg az egész világon vitatéma, mármint az elfogadásuk, meg hogy genetikai vagy nem genetikai dolog, de ebbe nem akarok belemenni, nem azért írtam le.:D
Szerintem az internetnek rengeteg válasza van arra a kérdésedre, hogy egy transzvesztita hogyan viselkedik. Egyébként nem kell ahhoz transznak lennie egy embernek, hogy úgy viselkedjen, mint az ellenkező nem, illetve úgy öltözzön. Viszont, ha már az ellenező nemként gondol magára, akkor igen. És bocsánat, ha butaságot mondok, a többieket majd, akik olvassák ezt, megkérném, hogy ha így van, akkor javítsanak ki.^^
Már erre is van elnevezés, ha valaki mindkét nemnek megfelelően viselkedik, öltözködik, vagy épp mindkettőnek tartja magát, ez a genderfluid. Magyarul nem tudom, sajnálom. xD
Aki pedig egyik nembe sem sorolja magát, az pedig az agender. ^^
Azt hiszem, mindent elmondtam ezzel kapcsolatban.^^ Szerintem a többiek még úgyis ki tudnák neked egészíteni a monológomat.:)

Amúgy igen,el van csendesedve itt minden. Pont kérdezni akartam elsején, hogy kinek milyen volt az iskolakezdés? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 szeptember 02 (szerda), 18:42 
Fanficbúvár

Hű, de elcsendesedtünk :shock: Nagyon elkezdődött a tanév :haha: Gigi, először is köszönöm a megnyugtatást, hogy nem baj :) Másodszor is, ilyenkor mindig bele kell szólnom, "ne legyél elkeseredett", de nem ismerem se a hátteret se semmit, de na. (Ezekkel a megszólalásaimmal szerintem már páracska helyről kivágtam magam, legalábbis a társaságból...)

Idézet:
A Rebecca nekem több szempontból is élmény volt, mert nem csak az előadás volt felejthetetlen (Polyák Lilla zseniálisan alakította Mrs. Denverst.), de a párom is akkor kérte meg a kezem, szóval... :oops: :oops: :oops: Igen emlékezetes előadás marad.

Szintén gratulálok nagyon! :)

Amúgy nálunk ma valahogy szóba került a táncolás (mármint a szalagavatós) és osztálytársnőm azzal érvelt másik osztálytársnőm (egyik barátnőm)nek, hogy az egy felejthetetlen, vagy közös vagy fontos élmény. (Jó ám, hogy már az érvelést sem tudom pontosan :haha: ) Ezzel nem meggyőzni akarok senkit, csak valamiért leírtam :)
És... most valami vitásat akartam hozni, de inkább nem.
Először is, idézőjelesen kitennék egy "SLASH" jelzést ide. Tudom, hogy az nem Ez, de jobbat nem tudok. Szóval: Teljesen más téma: végre elkezdtük tanulni németet, nagyon jó eddig, de leckét kéne írni... :labi: Addig nagyon élveztem az órát, amíg futólagosan szóba nem került- és kikerült a gender-zavar. Ott valamiért nagyot dobbant a szívem és a kellemetlen érzés nem akar megszűnni teljesen :oops: És eszembe juttatta azt a történetötletemet, amelyik egy olyan fiúról szólna, aki lány akar lenni. És mostanában valamiért különösen sokszor jut eszembe ez a téma (bár inkább a melegség és annak elfogadása és ilyesmik :? ) Szerintetek miért van ez? És miért jut ilyen sokat az eszembe, meg miért kell szóba hoznom már itt is?
Meg most nem érzem helyesnek ezt ide kiírni, mert nem akarom, hogy "egymást győzzük meg a mi igazunkról" téma legyen, még ha értelmes és békés keretek között folyna is :? Meg igazából azt akartam megkérdezni, hogy szerintetek hol kereshetnék utána annak, hogy hogyan viselkedik az, aki transzfesztita? Mármint fiú volt és lánynak öltözik, annak tartja magát. Ugye érdekelne is meg minden és nem akarom őket így megkülönböztetni, nem azért írtam. Csak valahogy nem tudom összerakni, hogy fiúsan vagy lányosan, vagy mindkettő váltakozva, vagy egybemosva, vagy hogy...?

*Témaugráló Sybill el* :balra:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 30 (vasárnap), 17:28 
Fanficbúvár

Sybill, reménykedj, hogy nem fogod úgy látni a dolgokat, ahogy én, mert én egy szörnyű, megkeseredett ember vagyok. XD Romantikus(abb) léleknek lenni nem bűn, sőt. :)

Katja, én szeretem az osztályomat. De tényleg. Szóval az emlékeim a középiskoláról nagyjából okésak lesznek, hacsak ebben az évben nem történik valami szörnyű (de lekopogom. NE történjen). Egyszerűen a felhajtáshoz nincs kedvem, nincs fiú, akivel szívesen táncolnék, nem érzem szépnek magamat fehér ruhában és kifestve, és tényleg nagyon-nagyon le fog kötni ez az év; két tantárgyat emelten tanulok, mivel tagozatos vagyok, és másik kettőből emeltezek, ezeken kívül heti öt tesi, és két nyelv (tavalyig mondjuk három volt, és remélem, hogy leadhatom a latint, akkor csak a német lesz). A mi sulink ráadásul nem cicózik, és ugye nagyon nem mindegy, hogy milyenek az eredményeim. Szóval nem az osztályról szól, és akár az is lehet, hogy jól fog elsülni, mert azért ott leszek a szalagavatón, de kell a... nénikémnek ez a hajtás. Ha csak egy buli lenne, tökre örülnék neki, de azt, amire hónapokkal előre le kell foglalni egy nagyon drága ruhát, többórás tervezgetést és táncpróbákat von magával, és a családtagjaimnak egy ezresbe fáj a belépő, én nem nevezném annyira bulinak. Ja, és táncolni se tudok, és nem is szeretek, szóval valószínűleg tényleg kész kínszenvedés lenne az elég.

Meg tökre bámulnám minden héten a majdnem-exemet a barátnőjével összesimulva keringőzni, amikor az embernek amúgy is ezer kételye van a kis életével kapcsolatban, és csak az érdekli, hogy az az egy dolog meglegyen, amit kitűzött maga elé, akkor totál szükséges ilyen dolgokkal idegesítenie magát. Nem ez az igazi oka a dolognak, júniusig még barátnője se volt, és én már nagyon régóta tudom, hogy nem akarok keringőzni, de így még pláne egy olyan helyzet lenne az egészből, amivel tényleg minden elképzelhető módon tönkreteszem magamat.

Katja írta:
A Rebecca nekem több szempontból is élmény volt, mert nem csak az előadás volt felejthetetlen (Polyák Lilla zseniálisan alakította Mrs. Denverst.), de a párom is akkor kérte meg a kezem, szóval... :oops: :oops: :oops: Igen emlékezetes előadás marad.

Úúú, ehhez viszont gratulálok. :)

Amúgy a Rocky Horror nekem is nagy kedvenc, talán a legnagyobb. Bár sajnos musicalekben ilyen Glee-szintjén vagyok otthon, de a Rocky Horrort nagyon szeretem. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 30 (vasárnap), 13:46 
Könyvmoly

Nálunk van/lesz hat tizenkettedikes osztály, rengetegen akarnak táncolni, és már tavaly is csak a cirkusz volt, mert a látszólag nagy sportcsarnokunkba már harminc pár is aligha fér be. És pont ezt magyarázta a tesitanárom, hogy sokan százezreket adnak ki a ruhára, de ha eljön a tánc ideje, akkor a terem zsúfolva lesz, és csak az első (azt hiszem) öt-hat pár fog látszani, a többi nemigen.

Engem alapjáraton nem vonz a keringő, így is rengeteg lesz a kiadás az éven, nem hiányzik még az is.:D Meghagyom a helyet azoknak, akik nagyonnagyonnagyon táncikálni szeretnének.:D

Katja, jó neked, hogy pozitív emlékeid vannak a középiskoláról. Én két osztályba jártam az eddigi három év alatt, és mindkettőt utáltam/utálom. >.> Illetve a mostanival úgy vagyok, hogy (MÉG!) elviselem, de már nehezen.

Gigi, nekem sincs kedvem a szalagavatóhoz (ahogy már írtam xD). Szerintem az ez év vége idegösszeomlás lesz számomra... bár lehet, hogy már az eleje. xD Valahogy el tudom épzelni, hogy minden délután sírva jövök majd haza... ._. Jó, ez túlzás, de akkor is... :D És a tánc gyakorlására nekem sem lenne időm. Töri faktos maradok továbbra is, készülnöm kell nyelvvizsgára, el kéne dönteni, mi lesz érettségin a plusz tantárgyam, és még a kínait is folytatni akarom. *sóhaj*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 29 (szombat), 20:01 
Fanficbúvár

Zsiraf írta:
Úúú! Dzsungel könyve!!! Imádtam színházban, muszáj mindenkinek megnéznie!
Klassz maga a mese is, de a musicalben, amit én láttam, király poénok és dalok voltak. :) Szóval ahh. Az a favorit. :pbunny:

Tényleg, azt elfelejtettem mondani! Nekem sajnos csak a dalok vannak meg kazettán, de azokat fejből tudom :D Kedvencem a keselyűk dala, zseniális az a fekete humor :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 29 (szombat), 19:16 
Fanficbúvár

Sajnálom, hogy látszólag a többség idegenkedik az utolsó évétől és az ezzel járó szalagtűzőtől, illetve a tánctól. Nekem szerencsére kellemes emlékeim vannak a középiskoláról, az osztályomról, és igen, kitaláltátok, keringőztem, mégpedig angolt. És nagyon élveztem, bár én alapvetően táncoltam több mint tíz évig mindenfajta táncot, szóval nekem ez igazából nem volt nagy munka. :) De akkor is egy élmény volt. :) Kikapcsolt, segített ellazulni a sok hajtás és idegeskedés mellett, és összekovácsolta a társaságot.

Én mindenképpen pozitívan szavazok a szalagtűzőre és a keringőre. :yes:

Ami pedig a musicaleket illeti! :D Imádom!!!!! És szerencsére sikeresen megfertőztem vele a páromat is. Mármint, ami az Operettszínházba járós részét illeti. :-P

Örök kedvenc még a színházból Szabó P. Szilveszter és Janza Kata párosa, főleg a Jövőre, veled, itt! című darabban, amin betegre nevettem magam. Imádtam őket! :)

Filmben én is imádom az Operaház fantomját, bár nálam még nagy kedvenc a Rocky Horror Picture Show is. Igen, tudom, ez elég beteg egy műfaj, de azért szeretem mert korszakát nézve formabontó volt, mert polgárt pukkasztani és valami merőben szokatlant alkotni. Ezért tisztelem és szeretem a művet. Oh, és a Mary Poppins-ról, illetve az Óz-ról ne is beszéljünk!

Aztán még... A. L. Webbert én is szeretem, de hát melyik musical kedvelő ember nem?! ;)

Illetve nagyon nagy kedvenc még a Moulin Rouge és a Grease! Utóbbi megunhatatlan. :D

Szeretném még megnézni a Swing című filmet, mert hát mégiscsak magyar, meg Kulka János, ami nálam elvileg elég. :P Látta már valaki? Vélemény?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 29 (szombat), 18:16 
Tollforgató

Úúú! Dzsungel könyve!!! Imádtam színházban, muszáj mindenkinek megnéznie!
Klassz maga a mese is, de a musicalben, amit én láttam, király poénok és dalok voltak. :) Szóval ahh. Az a favorit. :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 augusztus 29 (szombat), 14:42 
eLit Auror

Egyetemen egyébként hány főtől indítanak el egy szakot? Úgy értem ha csak öten jelentkeznek rá, akkor azért már biztos nem, de ha tizenkét már elindulhat...?

Major szakok nagy létszámmal indulnak (mi magyaron lehettünk vagy háromszázan egyszerre), de azok iránt van is érdeklődés. A minoroknál már változó, tudok olyanról (arab), ahol össz-vissz négyen vannak (nem tudom, ez az összes évfolyamra vonatkozik-e). És olyan is volt, hogy egy kis szak érdeklődés hiányában elmaradt. De akár hiszed, akár nem, még a mari meg az udmurt nyelv iránt is van érdeklődés. :lol: Amúgy meg elég változó ez a rendszer, minden évben kitalálnak valami hülyeséget (mint pl az osztatlan tanári képzés, ami azt jelenti, hogy külön kell tanár szakra menned adott tárgyból, ha tanítani szeretnéd... vagy valami ilyesmi). Remélem, azért tudtam segíteni. :D Bár hogy mi van mondjuk természettudományi karon, vagy pszichológián, afelől nincs sok infóm.

és van latin szak, igen. :mrgreen:

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra