Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 szeptember 01 (kedd), 13:04

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2015 november 02 (hétfő), 19:57 
Ó-nagy-admin "on stage"

Katja írta:
ha már ennyire elüzletesedett a "Szent ünnep", akkor már nm mindegy?

Pont azért üzletiesedhet el ilyen mértékben, mert sokaknak már mindegy. Sajnos. Üvölteni tudnék, amikor évről évre egyre korábban árasztják el az üzleteket Mikulás csokikkal meg karácsonyi dekorral. Mi értelme, de tényleg? :roll:

Amúgy Mikulás-Jézuska párti vagyok. A Télapó belekeverését a karácsonyba én idegennek érzem, de elfogadom, hogy ki-ki máshogy látja ezeket a dolgokat, és mást tart magához közelebb állónak.
A gyerekeim mindenesetre Mikulást és Jézuskát fognak várni (majd egyszer, ha eljön az ideje) az biztos. :) Mert nekem a külföldi Télapó-hagyományban - amilyen formában az ide beáramlik - nincs semmi tartalom, míg a Jézuska-Mikulás-félében van, és ragaszkodom is hozzá. <):)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 02 (hétfő), 19:47 
Fanficbúvár

A Jézuskához és a Mikuláshoz ragaszkodom, mert igazából ezek nem azok a típusú dolgok, amik azért vannak, mert beszűkültek vagyunk, és nem nyitunk a sokkal klafább dolgokra, hanem azért, mert nekünk is van erre egy hagyományunk, és rendben van, hogy Jézuska hozza a Télapó helyett, ez még nem azt jelenti azt se, hogy mindenkinek full katolikusnak kell lennie. De a hagyomány eleve az a dolog, ahol tök mindegy, minek mennyi értelme van. Általában nem sok. A Mikulás meg az egyik legjobb dolog a világon. A csokis zokni néha simán jobb a karácsonynál.
Mondjuk nekem eleve nincs nagy lélekfájdalmam az ilyesmik miatt. Ha valamilyen hagyomány tetszik az embernek, vegye át nyugodtan, de nem vagyok annak a híve, hogy a másik a
hülye, amiért mást gondol.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 02 (hétfő), 19:05 
Fanficbúvár

Mi még ebben az átmeneti korban élünk egyelőre. Kezdenek elterjedni a szokások, kialakulóban vannak a szabályok, de még nem tiszta a helyzet mindenkinek. Idővel ez is elterjed majd. Bár az itteni helyzeteket nézve valószínűleg inkább csak az unokáink fogják kezdő szinten, szabályosan megtartani a Halloweent...

óó, és akkor már ne is beszéljünk arról, hogy nekem mennyivel szimpatikusabb a 'nincs mikulás dec. 6-án, de helyette nem a jézuska, hanem a télapó hozza a karácsonyi ajándékot' felállás... de most komolyan! ha már ennyire elüzletesedett a "Szent ünnep", akkor már nm mindegy? Ha egy csomó helyen csak az ajándék a lényeg, akkor azt miért ne hozhatná a télapó? és különben is, a jézuska miért hozna ajándékot?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 02 (hétfő), 11:52 
Fanficbúvár

Igen, ha lenne valami ilyen megoldás, az tök jó lenne. De egyelőre csak olyasmit láttam, hogy beöltözött kölykök random zaklatják a lakókat. Tényleg kellene valami ilyesmi szabály, amit tudnak a gyerekek és a felnőttek is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 02 (hétfő), 8:16 
Fanfic-faló

Gigi685 írta:
Az ijesztő jelmezekbe öltözés-része a dolognak szerintem is király, de amíg tényleg nem lesz a kultúra része, a "csokit vagy csalunk" cucc valóban bunkóság. Mármint, az a rész is érthető, hogy ha valaki nem szeretné ünnepelni (nem is csak Mindenszentek miatt, ezer ok lehet rá), az miért költsön pénzt a szomszéd gyerekeire, vagy miért nem ülhet nyugodtan otthon, anélkül, hogy zavarnák? Ha mondjuk halloweenes bulit szerveznek, ahova a szülők/akárkik veszik a csokit, elmennek, beöltöznek és jól érzik magukat, az nagyon klassz, és senkinek nincs is joga belekötni, de ha az embert folyton zaklatják, és Marika megkéri, hogy vegyen már egy kis csokit, hadd szórakozzanak a kölykei, úgy, hogy idehaza ez tényleg tökre nem hagyomány, hát nem csodálom, hogy nem mindenki rajong érte. Meg nem is örülnék neki, ha a gyerekeim tarhálni mennének a környékre, kapnának csokit inkább tőlem. (mondjuk még marhára nem vagyok anya, de ebben biztos vagyok, hogy nem tetszene)

Erre is van megoldás azokban az országokban, ahol ünneplik a Halloweent. Csak abba a házba kopognak be a gyerekek, ahol az ablakba ki van téve egy töklámpás, plusz ég a villany az előszobában. (Mondjuk nem tudom, mennyire tartanák ezt be otthon.) Kísértem a gyerkőceimet, rengeteg gyerek volt az utcákon, direkt figyeltem őket, működik szépen a dolog, eszükbe sem jutott trollkodni és olyan házakba bekopogni, zaklatva ezzel az ott lakókat, ahol nem volt feldíszítve, nem volt töklámpás és a villany sem égett. Itt nem tarhálásnak számít, hogy mennek a gyerekek csokit, cukorkát gyűjteni. Amikor tavaly még otthon laktunk, és a nagylány kiment a barátaival, akkor nem kopogtak be sehová, pusztán sétálgattak, beszélgettek, vihogtak (persze nyilván hangosabban a "megengedett" hangszintnél :)) ), meg sem próbáltak bekopogni sehová, tisztában voltak vele, nem hagyomány, senki nem készült, de mégis tetszett nekik a halloween, szerették volna kipróbálni, átélni. :)

Kép
Csillámnyusz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 23:33 
Fanficbúvár

Az ijesztő jelmezekbe öltözés-része a dolognak szerintem is király, de amíg tényleg nem lesz a kultúra része, a "csokit vagy csalunk" cucc valóban bunkóság. Mármint, az a rész is érthető, hogy ha valaki nem szeretné ünnepelni (nem is csak Mindenszentek miatt, ezer ok lehet rá), az miért költsön pénzt a szomszéd gyerekeire, vagy miért nem ülhet nyugodtan otthon, anélkül, hogy zavarnák? Ha mondjuk halloweenes bulit szerveznek, ahova a szülők/akárkik veszik a csokit, elmennek, beöltöznek és jól érzik magukat, az nagyon klassz, és senkinek nincs is joga belekötni, de ha az embert folyton zaklatják, és Marika megkéri, hogy vegyen már egy kis csokit, hadd szórakozzanak a kölykei, úgy, hogy idehaza ez tényleg tökre nem hagyomány, hát nem csodálom, hogy nem mindenki rajong érte. Meg nem is örülnék neki, ha a gyerekeim tarhálni mennének a környékre, kapnának csokit inkább tőlem. (mondjuk még marhára nem vagyok anya, de ebben biztos vagyok, hogy nem tetszene)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 19:13 
Fanficbúvár

Kyraper írta:
Meg meló. :cry:

Ne is mondd! Holnap csapatépítünk a Mecsekben...

Hogy miért pont vadászidény közepére rakta a Főnök a túrázást, az rejtély marad számomra... :haha: (Biztosan így akarja megúszni a fizetést...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 18:38 
Fanfic-faló

Katja írta:

Tolna megye. Azon belül is Tamási területe. Pici város, de ha a szülőfalumat nézzük, az még kisebb. Ott a "csínyek" a temető-vandalizmusban nyilvánulnak meg. :-( És sajnos nem lehet egy kis csokival elejét venni nekik... Párom is szeretné majd leendő a gyerkőceinket a halloween szellemében nevelni, de nem tudom addigra mennyire lesz elfogadóbb a közösség vagy a társadalom.

Sosem fogom megérteni, mire jó a vandalizmus, pláne a temetői. _tokroll_ Egyszerre szomorít el és dühít fel, amikor ilyen eseteket hallok. Szerintem a mi és a tőlünk idősebb generáció gyökeresen nem fog már változni, a gyerkőceink hozzák majd el a változást majd ezen a téren is.

Katja írta:

Az a baj, ahogy én látom, az ilyen szűk közösségekben egyrészről nincsenek tisztában a tényekkel. Mármint, hogy mi a különbség a halloween és a mindenszentek között, melyiket miért tartják és ünneplik, és hogy egyáltalán mikor tartják. (Konkrétan volt olyan eset, amikor el kellett magyaráznom, hogy a kettő még csak nem is esik egy napra...) De még ha az illető tisztában is van a száraz tényekkel, akkor is csak legyint és azt mondja: "Elüzletesedett, elamerikaiasodott ez az ország. Miért nem lehet tisztelni a hagyományainkat?"

Én nem szeretném figyelmen kívül hagyni országunk hagyományait és ünnepeit, de miért nem lehet szabadon gyakorolni a más országokból átvett, nekünk tetsző dolgokat (ünnepek, vallások, különböző szokások) anélkül, hogy megszólnának vagy elítélnének érte minket.

Igen, sajnos az emberi butaság/szűklátókörűség határtalan. Nekem is ez a bajom, nem lehet egyszerűen az emberek többségével megértetni, hogy egyrészt nem is egy napon van a két ünnep, és attól, mert én inkább a vidámabb verziót, jelen esetben a halloweent ünneplem nem jelenti azt, hogy nem tisztelem a halottjaimat, nem gyújtottam ma gyertyát értük, nem fogok holnap is. Hiányoznak, sajnos már túl sokan is vigyáznak rám odaátról, de nem az év egyetlen napján gondolok csak rájuk, itt vannak a szívemben. Egyszerűen csak nem szeretném a gyermekeimet a fájdalmammal terhelni, éppen elég, hogy a nagylányom így is sokat emlegeti szomorúan, könnyes szemmel a nagyszüleit. :( Miért terheljem a kis lelkét azzal, hogy gyerünk a temetőbe (jó, idén nem mehetünk, közel 3000km-ről nem megoldható), álljunk a sír körül és siránkozzunk? Én tisztelem azokat, akik kimennek és gyertyát gyújtanak, nem ítélem el őket, nem szólok be nekik, ők se tegyék, amiért én másképp teszek.

Őszike írta:
Ééés, holnap suli. :? Nagyon nem akarok most menni, pedig muszáj lesz...

Meg meló. :cry: Fhú, de nehéz lesz egy hét "semmittevés" után visszamenni, de tudom, az iskola padba sem könnyű visszaülni, úgyhogy maximálisan együttérzek mindenkivel! _kaszas_

Kép
Csillámnyusz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 18:18 
Tollforgató

Merilwen írta:
Nálunk a Halloween nagyrészt indexre van téve, mert utálunk ijedezni _tokroll_

Minket meg nem ebben a szellemben ( _szellem_ xD) nevelnek, de régebben mindig kifaragtunk egy-két tökfejet és kiraktuk dísznek. (Ez most megvalósíthatatlan lenne egy igen eleven labrador kölyök mellett, aki minden reggelre új dizájnt talál ki, csak hogy változatos legyen a kerti dísz. _tokroll_ ) Meg engem egyébként se nagyon vonz az ilyesmi, ettől függetlenül szerintem túlzás az, hogy hazazavarják a gyerekeket amiatt, mert elmentek beöltözve sétálgatni.
Ééés, holnap suli. :? Nagyon nem akarok most menni, pedig muszáj lesz...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 18:02 
Fanficbúvár

Kyraper írta:
Katja,
merrefelé laktok?

Tolna megye. Azon belül is Tamási területe. Pici város, de ha a szülőfalumat nézzük, az még kisebb. Ott a "csínyek" a temető-vandalizmusban nyilvánulnak meg. :-( És sajnos nem lehet egy kis csokival elejét venni nekik... Párom is szeretné majd leendő a gyerkőceinket a halloween szellemében nevelni, de nem tudom addigra mennyire lesz elfogadóbb a közösség vagy a társadalom.

Az a baj, ahogy én látom, az ilyen szűk közösségekben egyrészről nincsenek tisztában a tényekkel. Mármint, hogy mi a különbség a halloween és a mindenszentek között, melyiket miért tartják és ünneplik, és hogy egyáltalán mikor tartják. (Konkrétan volt olyan eset, amikor el kellett magyaráznom, hogy a kettő még csak nem is esik egy napra...) De még ha az illető tisztában is van a száraz tényekkel, akkor is csak legyint és azt mondja: "Elüzletesedett, elamerikaiasodott ez az ország. Miért nem lehet tisztelni a hagyományainkat?"

Én nem szeretném figyelmen kívül hagyni országunk hagyományait és ünnepeit, de miért nem lehet szabadon gyakorolni a más országokból átvett, nekünk tetsző dolgokat (ünnepek, vallások, különböző szokások) anélkül, hogy megszólnának vagy elítélnének érte minket.

És akkor már meg sem merem említeni, nekem mennyire szimpatikus a mexikóiak színes, vidám ünnepe a Dia De Los Muertos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 17:43 
Fanfic-faló

Merilwen írta:
Nálunk a Halloween nagyrészt indexre van téve, mert utálunk ijedezni _tokroll_ Speciel idén jobban megünnepeltük: öcsém teljes titokban (tehát csak én meg a nagyobbik húgom tudtunk róla :D ) kiragasztott a házba néhány sebtében kivágott papírszellemet és -pókot. Utóbbiakból jó nagyokat. Szüleink nagyon fogták egymás fejét, mikor meglátták… _vpumpkin_

:))
Jó móka, én nagyon bírom. Megnéztem volna a szüleitek arcát. _knife_

Katja,
merrefelé laktok? Tavaly feldíszítettük a házunkat, a gyerkőceim pár barátjukkal beöltöztek és kimentek a faluba, nem csokit, cukorkát kéregetni, csak simán buliból, de haza lettek zavarva. _tokroll_ Nem nagyon értékelték a finom kis randalírozásukat, pedig lányok révén nem ordibáltak meg kukákat borogattak, csak huhogtak meg vihogtak, miközben csontiknak voltak kifestve. Azért itt (Wales) sokkal élvezetesebb volt, mivel megszokott ünnep, a többség tartja, készül, várja a kis jelmezbe öltözött gyerkőket és felnőtt fejjel is jó buli. _vampire_

Kép
Csillámnyusz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 16:36 
Fanficbúvár

Nálunk a Halloween nagyrészt indexre van téve, mert utálunk ijedezni _tokroll_ Speciel idén jobban megünnepeltük: öcsém teljes titokban (tehát csak én meg a nagyobbik húgom tudtunk róla :D ) kiragasztott a házba néhány sebtében kivágott papírszellemet és -pókot. Utóbbiakból jó nagyokat. Szüleink nagyon fogták egymás fejét, mikor meglátták… _vpumpkin_

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 16:07 
Fanficbúvár

Óóó, nálunk már azért rossz szemmel néznek valakire, ha tököt farigcsál... Ha beöltözve a környéket járják az már az eretnekség határát súrolja... :? Pedig jó móka lehet. :)

Nálunk, párommal olyan halloweeni hagyományt tartunk, hogy sokáig fent maradunk és klasszikus, remélhetőleg halloweenes horror filmeket nézünk. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 november 01 (vasárnap), 9:21 
Fanfic-faló

Zsiraf írta:
Boldog Halloweent mindenkinek! _mask_ _szellem_ _szellem2_ _kaszas_

Ki járkált zacsival a kezében a környéken, cukrot kunyerálva? Mert én nem :D.
Amúgy nagyon odavagyok az új dizajnért meg az emotikonokért. ^^

Életem első igazi halloweenezése volt a tegnapi, szerintem jobban élveztem, mint a gyerekeim. :haha: Oké, zacsit nem vittem magammal, azt a részt rájuk hagytam, de akkor is hatalmas élmény volt. ^^ A dizi meg tényleg fantasztikus, részemről egy darabig még marad, imádom. :xx:

Rosa, egy ilyen fic kell! Én is szívesen olvasnám, mert bár a Tekergőkért nem vagyok oda... - jó, ez így nem teljesen igaz, Remust és Siriust imádom -, szóval egy ilyen fic bármikor jöhet, szóljatok, ha megírtátok. ;)

Kép
Csillámnyusz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 31 (szombat), 23:24 
Tollforgató

Boldog Halloweent mindenkinek! _mask_ _szellem_ _szellem2_ _kaszas_

Ki járkált zacsival a kezében a környéken, cukrot kunyerálva? Mert én nem :D.
Amúgy nagyon odavagyok az új dizajnért meg az emotikonokért. ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 30 (péntek), 16:56 
Könyvmoly

Igen, Nóri, a Slytherinsbe.:D

És a rockbandás ötletbe én is csatlakozhatok? *-* Piton, mint bőrdzsekis vokalista... :xx: Szerelmes lettem... ><

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 30 (péntek), 15:35 
Könyvmoly

Ezt a történetet én is szívesen olvasnám :D De mint író, hát olyan szempontból eléggé analfabétának számítok HP-ból :/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 30 (péntek), 11:34 
Fanficbúvár

Rosa írta:
Jut eszembe, nem ismertek egy olyan ficit, amiben a Tekergők egy rockbanda? (Látom a lelki szemeim előtt, ahogy Sirius lehunyt szemmel, ordítva énekel, Jamesnek a szemébe lóg a haja, miközben félig hátradőlve gitározik, Remus fegyelmezetten üti a ritmust dobon, aztán bevadul, Peteré pedig a basszusgitár, amin lehajtott fejjel penget) :taps: Éééés Piton is be akart szállni vokálként, de Sirius kiröhögte, és azóta Perselus magányosan járja az útját a siker felé vezető rögös úton.
Bőrdzsekiben.
Pitonnak jár egy fekete bőrdzseki. 8->

Ahwww... :xx: Most ezt elképzeltem. Nem vagyok egy nagy tinibanda-fan, de ez. Ez. Ez! :D (Enyhén beteges módon vagyok szerelmesük, no de sebaj. _csonti_ )
Basszus, itt villog a szemem előtt, ahogy "Sirius lehunyt szemmel, ordítva énekel". :x
McGalagony lenne a szigorú és következetes menedzserük, Dumbledore meg a mindenki nagypapija címre pályázó cukrosbácsi, aki valahogy mindig odakeveredik hozzájuk. Mondjuk beszökik a turnébuszukba. :D
Amúgy tényleg kéne egy ilyet írni! Vállalkozol? :D Egy tuti olvasód lenne... :give:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 30 (péntek), 10:56 
Írópalánta

Sziasztok!
Köszönöm szépen a köszöntést, nagyon drágák vagytok :xx:

Jut eszembe, nem ismertek egy olyan ficit, amiben a Tekergők egy rockbanda? (Látom a lelki szemeim előtt, ahogy Sirius lehunyt szemmel, ordítva énekel, Jamesnek a szemébe lóg a haja, miközben félig hátradőlve gitározik, Remus fegyelmezetten üti a ritmust dobon, aztán bevadul, Peteré pedig a basszusgitár, amin lehajtott fejjel penget) :taps: Éééés Piton is be akart szállni vokálként, de Sirius kiröhögte, és azóta Perselus magányosan járja az útját a siker felé vezető rögös úton.
Bőrdzsekiben.
Pitonnak jár egy fekete bőrdzseki. 8->

¤ SZBMK ¤

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 21:53 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Bao2 írta:
Ritsu, az Iron Maidenes Pitont valahova bele KELL szőnöd! :-D ez parancs :-D

Gondolkoztam rajta. És rendben, meglesz, főnök! :D

Hmm, Slytherinsbe? :D Sikere lenne, az tuti. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 21:13 
Könyvmoly

Bao2 írta:

Gondolkoztam rajta. És rendben, meglesz, főnök! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 21:07 
Könyvmoly

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 20:53 
Könyvmoly

BNori írta:
Mondjuk azzal is komoly problémáim lennének, ha megpróbálnám Pitont vagy Dumbledore-t pl. farmerban elképzelni. :D (elképzeltem. élmény volt. :D )

XDDDDDDDDDD Dumbledore passzos csőnadrágban virítana a Roxfort folyosóin... xDDDD De ha már farmer, akkor Pitont mindenképp (direkt) szakadt nadrágban tudom elképzelni. Olyan metálos cuccban. (Jó, azért egy Iron Maiden póló már sok lenne.) X""DDDD Most beindítottad a fantáziám... >.>

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 17:48 
Ó-nagy-admin "on stage"

Katja írta:
Kövezzetek meg érte, de bármennyire is szeretem Alan Rickmant, nem tudom elképzelni egy snarry-ben. XD

Én soha - se ficben, se könyv-újraolvasásnál - nem tudtam őt képzelni Piton helyére. (Nem azért, mert elégedetlen lennék Rickmannel.) Megmaradt az a kép, amit még a filmek előtt kialakítottam magamban a regényeket olvasva. Nagyon kevés olyan szereplő van, ahol a színész kinézete ezt később felülírta. McGalagony, Hagrid esete ilyen, más nem is ugrik be most hirtelen, ha van egyáltalán.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 16:47 
Fanficbúvár

Szintén üstös vagyok. :)

Én az a típus vagyok egyébként, aki nem szereti a könyvet a filmmel összehasonlítani. Számomra teljesen más élményt nyújt a kettő, és a könyvek egyébként is mindig közelebb álltak a szívemhez. :)

De gondolatban én is keverem a színészek vonásait a saját fantáziám alkotta képekkel. De ez történet függő is. Kövezzetek meg érte, de bármennyire is szeretem Alan Rickmant, nem tudom elképzelni egy snarry-ben. XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 14:42 
Fanficbúvár

Merilwen írta:
Annyira örülök a szünetnek, hogy el sem tudom mondani. :yes: Így ugyanis végre tudok haladni a Kívánság Üstös történetemmel, mert nem kell az egész napot suliban meg háziírással, dogárakészüléssel tölteni. Ha nem lett volna benne az őszi szünet az alkotási időszakban, szerintem be se vállaltam volna az indulást...
Amúgy ki van még itt Üstös Sybillen kívül? :-D (Bocs, én teljesen elfelejtettem az írók névsorát, gyakorlatilag csak az ajándékozottamat jegyeztem meg, meg azokat, akikkel egy írókörben vagyok... :oops: )

A HP filmekből eddig csak egy-egy részletet láttam, és (kövezzetek meg, de) szerintem meg sem közelítik a könyvet... A roxfortos egyenruhát nagyjából úgy képzeltem el magamtól, ahogy az első filmben van: süveg, talár, alá fiúknak nadrág, lányoknak szoknya.
Kadma: azért egy alsónadrág csak van még alatta ;)

Pont ugyanígy vagyok a dologgal, és igen, szóval én is KÜ-zöm. :)
Én is sokkal jobban szerettem a könyveket, bár azért nekem a filmben is voltak kedvencek (Sirius halála. :cry: - Jó, jó, tudom, ne nyáladdzak :D Meg Lunát is nagyon szerettem... :beee: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 14:15 
Fanficbúvár

Sok boldogságot, Rosa! :smileflo: <:-P :virag:
(ezt egyébként e-mailben is leírtam már :give: )

Annyira örülök a szünetnek, hogy el sem tudom mondani. :yes: Így ugyanis végre tudok haladni a Kívánság Üstös történetemmel, mert nem kell az egész napot suliban meg háziírással, dogárakészüléssel tölteni. Ha nem lett volna benne az őszi szünet az alkotási időszakban, szerintem be se vállaltam volna az indulást...
Amúgy ki van még itt Üstös Sybillen kívül? :-D (Bocs, én teljesen elfelejtettem az írók névsorát, gyakorlatilag csak az ajándékozottamat jegyeztem meg, meg azokat, akikkel egy írókörben vagyok... :oops: )

A HP filmekből eddig csak egy-egy részletet láttam, és (kövezzetek meg, de) szerintem meg sem közelítik a könyvet... A roxfortos egyenruhát nagyjából úgy képzeltem el magamtól, ahogy az első filmben van: süveg, talár, alá fiúknak nadrág, lányoknak szoknya.
Kadma: azért egy alsónadrág csak van még alatta ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 14:09 
eLit Auror

Szuper. Most lebegnek a lelki szemeim előtt az idősebb Weasley fiúk, ahogy a talár alatt nem viselnek semmit. :shock: :D
*perverz*

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 13:35 
Sztorihajhász

BNori írta:
:D Pedig én (ha jól emlékszem, de lyukas az agyam, meg régen is volt XD) korábban olvastam a könyveket szerintem, de mivel utána rögtön megnéztem a filmeket is, a szereplők képei nagyon idomultak ahhoz, amit ott láttam. Mindegy, jó ez így is. (Bár azért a Tekergők filmbeli fiatalkori kinézete még mindig hatalmas szúrt seb a szívemben :D )

A szereplők már más lapra tartozik nálam, mert róluk egy kevert kép él a fejemben. :) A színészek bizonyos vonásai megjelennek, de nem egészében őket látom olvasás közben. Leginkább az illusztrációim (főleg a Pitonról és Bill Weasleyről) készültek mutatják meg, nagyjából hogyan képzelem el a karaktereket. :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 12:58 
Fanficbúvár

Kasei írta:
BNori írta:
De amúgy tényleg érdekes kérdés, csak szerintem nem nagyon tudnám már a szereplőket talpig talárban látni magam előtt, mert a film túl nagy hatással volt arra, hogy hogyan képzelem el őket.

Ha ez megnyugtat (biztos nem fog XD), én is ugyanígy vagyok ezzel. Előbb láttam a filmeket, minthogy olvastam volna a könyveket, így teljes mértékben úgy képzelem el az iskolai egyenruhájukat (a tanárokét és a diákokét is), ahogyan a vásznon láttam. :-P

:D Pedig én (ha jól emlékszem, de lyukas az agyam, meg régen is volt XD) korábban olvastam a könyveket szerintem, de mivel utána rögtön megnéztem a filmeket is, a szereplők képei nagyon idomultak ahhoz, amit ott láttam. Mindegy, jó ez így is. (Bár azért a Tekergők filmbeli fiatalkori kinézete még mindig hatalmas szúrt seb a szívemben :D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 12:31 
Sztorihajhász

BNori írta:
De amúgy tényleg érdekes kérdés, csak szerintem nem nagyon tudnám már a szereplőket talpig talárban látni magam előtt, mert a film túl nagy hatással volt arra, hogy hogyan képzelem el őket.

Ha ez megnyugtat (biztos nem fog XD), én is ugyanígy vagyok ezzel. Előbb láttam a filmeket, minthogy olvastam volna a könyveket, így teljes mértékben úgy képzelem el az iskolai egyenruhájukat (a tanárokét és a diákokét is), ahogyan a vásznon láttam. :-P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 12:22 
Fanficbúvár

Igen-igen, boldogságosat! :give:
Amúgy én (legalábbis így lány szemszögből) nem nagyon tudok belegondolni, hogy egy talár alá ne vegyek fel semmit... :shock: Mondjuk azzal is komoly problémáim lennének, ha megpróbálnám Pitont vagy Dumbledore-t pl. farmerban elképzelni. :D (elképzeltem. élmény volt. :D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 11:59 
Könyvmoly

*bepof*

Rosa, ha ezt látod, akkor boldog születésnapot! :D :give: :taps: >:D<

*kipof*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 28 (szerda), 11:28 
Fanficbúvár

sztem hidegben a talár alatt olyan szerkőt viselhetnek, mint a western filmekben az a kezeslábas, aminek a far-részét ki lehet gombolni.... :D
am rendesen a talár az tényleg egy zsákszerű ruha, amibe belebújnak. (volt szerencsém egy igazit viselni, bár mi aláöltöztünk) viszont JKR nem határozza meg pontosan, h mit hordanak alatta.
sőt, JKR többször említi, hogy hp mugli sportcipőt, zoknit hord, illetve ugye van pulóverük is, valamint egyszer kétszer leírja utalásként, hogy reggel öltözködnek (pl az 5.ben, hogy hp kómás és süvegbe dugja a lábát.)
viszont írja azt is, hogy a weasley gyerekek mugli göncökben vannak a nyáron, és mr weasleynek jelent csak problémát a nadrág.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 21:57 
Ó-nagy-admin "on stage"

Ficben én is találkoztam már ezzel. Harry fia szökött épp otthonról, és örült, micsoda mázli ebben a helyzetben, hogy náluk más varázslócsaládoktól eltérően azért megmaradt az (vagy ahhoz szoktak hozzá épp Harry miatt), hogy mugli ruha is legyen rajtuk a talár alatt. :-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 21:33 
Fanficbúvár

Több fanfiction-ben is olvastam, hogy az ősi aranyvérű családból származók ( McGalagony, Piton, Malfoy) nem hordanak ruhát a talár alatt, míg a mugli származásúaknál kényelmesebb egy nadrág vagy hasonló. Nem tudom, hol olvashattam, de valamiért McGalagony nagyon megmaradt az emlékezetemben. Pedig biztos nem olvastam olyan történetet, ahol bárki is vetkőztette vagy öltöztette volna... :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 20:48 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kadma írta:
De nem fáztak meg könnyen ott, abban a hideg, esős időjárásban? :shock:

Legalább megvan a kellő motiváció, hogy mielőbb elsajátítsanak valamilyen melegítő bűbájt. :P

Az iskolán belül biztos nem gond a fűtés, kintre meg ott a köpeny talár fölé. Vagy hidegebb időre beszerezhetnek vastagabb anyagból készült holmit is. És gondolom, aki akarja, az vehet alá nadrágot vagy harisnyát, de az csak opcionális, nem az előírt viselet része. Mugliszármazásúak talán kényelmesebben is érzik magukat, legalábbis kezdetben, míg hozzászoknak, ha nem csak a talár van rajtuk. :-?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 19:22 
eLit Auror

De nem fáztak meg könnyen ott, abban a hideg, esős időjárásban? :shock:

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 18:55 
Tollforgató

Szóval akkor mindent takaró talár és semmi más? :D Jaa, meg süveg. XD
Hát köszönöm, mondjuk engem nagyon befolyásolt a film, az egyenruhát úgy képzelem a gyerekekre, mint ahogy a filmben volt - mellény és nyakkendő. :)

Na, a lényeg, hogy akkor a talár az nem egy fürdőköpeny. :D :haha:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 18:07 
Ó-nagy-admin "on stage"

Kadma írta:

De ez nekem fura. Mármint, még az első filmekben, mindenkin rendes egyenruha van (meg süveg, meg talár, az évnyitón), a lányokon ráadásul szoknya. Aztán átvedlenek nadrágba, eltűnnek a talárok.. Ahogy megy előre a film, lanyhul a fegyelem ilyen téren :D Sőt, a könyvben asszem van utalás rá, hogy az órákon is süveget hordanak...

Ráadásul az a talár, amit a könyvben emlegetnek, zárt holmi, ami a varázslóknak és bosziknak nem valami ruha fölé vett darab mint a filmben hanem maga a ruha. Egy tősgyökeres varázsló ezért nem is tud mit kezdeni, ha muglinak kell öltöznie. Pl. Pitonon is csak talár van, alatta meg alsónemű abban a bizonyos jelenetben.
Ezt már az első film módosítja, a nadrággal/szoknyával, mellénnyel stb. amit pluszban a gyerekekre húznak, aztán igen, még az is tovább egyszerűsödik később.
(A könyves Piton rég lenullázta volna az összes ház számlálóját. :mrgreen: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 17:54 
eLit Auror

Assa írta:
A mugli cuccban mászkálás csak a filmek sajátossága. (Bár ott, ugye, eleve az egyenruha is más, sokkal muglibb.)

De ez nekem fura. Mármint, még az első filmekben, mindenkin rendes egyenruha van (meg süveg, meg talár, az évnyitón), a lányokon ráadásul szoknya. Aztán átvedlenek nadrágba, eltűnnek a talárok.. Ahogy megy előre a film, lanyhul a fegyelem ilyen téren :D Sőt, a könyvben asszem van utalás rá, hogy az órákon is süveget hordanak...

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 17:23 
Fanficbúvár

Wow, akkor örülök, hogy az egyenruha blúzomat csak ünnepségek és egyéb finomságok alkalmával kell csak hordanom. :shock:

Én valahogy egyszerre örülök és nem örülök a szünetnek. Végre tudok pihenni, és nem szükséges hajnalok hajnalán zombiként fel s alá járkálni, viszont már most túl sokat agyalok, amiről az eddigi zombiság elterelte a figyelmemet.:'D De, ahogy mondani szokás: minden érmének két oldala van.

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 16:48 
Ó-nagy-admin "on stage"

Zsiraf írta:

Amúgy egy pár embert már megkérdeztem, de akkor is kiírom ide: Szerintetek a Roxfortban minden hétköznap egyenruhát kell hordani?

Igen, az iskola által előírt talárt kell hordaniuk. Piton a Félvér Hercegben pontokat is von le Harrytől, amiért mugli ruhában érkezett az iskolába. (Talán kicsit szigorúan kezeli a szabályokat, hogy froclizhassa Harryt, de valószínűleg tényleg van efféle pontja a házirendnek.)
A mugli cuccban mászkálás csak a filmek sajátossága. (Bár ott, ugye, eleve az egyenruha is más, sokkal muglibb.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 14:59 
Tollforgató

Éééén játszom PixWords-szel, de nagyon fel tudom magam húzni rajta...

Amúgy egy pár embert már megkérdeztem, de akkor is kiírom ide: Szerintetek a Roxfortban minden hétköznap egyenruhát kell hordani?
Idegesít, hogy nem vagyok biztos benne. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 11:54 
Könyvmoly

Én is örülök a szünetnek. Vére ki tudtam olvasni az elkezdett könyvsorozat utolsó két kötetét. (Az más, hogy a vége sokkolt. o.o Nem olyan durva, ifjúsági regényről van szó, de akkor is... Ez tényleg olyan dolog volt, amire a legcsekélyebb mértékben sem számítottam.><) Meg végre van időm úgy mindenre.^^ Mangát is olvasgatok, szépen haladok az egyikkel, filmeket nézegetek, stb. :) És itt is süt a nap, csak csípősen hideg a levegő, de ettől függetlenül örülök neki.:D

Amúgy játszik valaki ezzel a PixWords nevű játékkal? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 27 (kedd), 9:18 
Tollforgató

Mi újság veletek? :)
Jaaj, én annyira örülök a szünetnek, hogy nagyon. :3
Király dolog egész nap lógni, viszont sajna valamikor el kéne kezdenem olvasónaplót írni. Gyáá, nem akarok!

És még a nap is szépen kisütött, szóval... ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 04 (vasárnap), 20:12 
Fanficbúvár

Köszönöm Neked is, Wolfie! :beee:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 04 (vasárnap), 20:09 
Fanficbúvár

Utólag is boldogságosat kívánok, Merilwen! :)

A szalagavató... :))
A műsor része egyáltalán nem volt borzalmas. Miután kibújtam a magassarkúmból, rögtön vehettem fel a másikat is, mert a miénk volt a nyitókeringő, ami az egyik rokonom szerint már túlzottan is lendületes volt. Mi élveztük, mondjuk, nagyon megszenvedtünk vele, tekintettel arra, hogy valóban rohanni kellett. Habár, a végére már fel sem tűnt, annyira zsigerből jött minden lépés.
Az osztálytánccal pedig taroltunk. :D Sokak szerint miénk volt az egyik legjobb, még elfogultak és elfogulatlanok szerint is, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Egyedüliek voltunk, akik maguk rakták össze az egészet kompletten, a többiek mind profi tanárt fogadtak - persze, ez nem lenéző hangsúllyal értendő, csak sokan említették, hogy ez sokat nyom a latba. Volt olyan, hogy a produkción belül egymás után két táncban is szerepeltem, és fél percem volt átöltözni, de lazán megoldottuk. :D
Utána jött a báli rész, amitől már nem voltam lenyűgözve, mert árultam a petrezselymet a parkett szélén, és amúgy is nyomott hangulatba kerültem (lement a pörgés, meg magánéleti nyámnyilák ezerrel, stb), szóval onnan eléggé lehangoltan jöttem haza. Még a kaja se dobott fel. :'D Azonban, ez ilyen.
Mindenesetre, örülök, hogy vége lett, és nem kell tanítás után még a suliban próbálnom, és több időm jut a pihenésre. :')

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 04 (vasárnap), 20:00 
Fanficbúvár

Sybill Dumbledore 02 írta:
Ó, Merilwen, boldog szülinapot so much! :give: *vajon le tudom-e most írni a neved? :shock: *

szerk.: másodjára igen ^^

Köszönöm! :D
(Ha nem megy, másold ki valamelyik hozzászólásom mellől ;) )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015 október 04 (vasárnap), 19:36 
Fanficbúvár

Ó, Merilwen, boldog szülinapot so much! :give: *vajon le tudom-e most írni a neved? :shock: *

szerk.: másodjára igen ^^

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra