Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 szeptember 01 (kedd), 11:06

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2016 április 04 (hétfő), 15:31 
Fanficbúvár

Én úgy mentem be a matek érettségi betekintésre, hogy "Csak az 50% legyen meg, az már görbül." - ahogy apám mondaná. Siralmasnak éreztem, az is voltam matekból világ életemben. Erre bemegyek, 72 %. az már biza egy szép négyes. ;) Azt hittem, sírva fakadok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 04 (hétfő), 15:28 
Betűmániákus

Gigi685 írta:
Emelt matek-töri? Atyám, az nem gyenge kombó...

Szerintem mi sem szuperebb annál, hogy egy héten kétszer kelljen matekból érettségizni, mert felkerültek a netre. :)) *igen, 2005-ben érettségizett*

Mi voltunk az első kör, akik csinálták ezt az új, kétszintes érettségit, úgy beparáztattak, hogy a végén kb. röhögtem, hogy kabaré volt ettől parázni... és párból simán lehetett volna emeltet csinálunk. Csak ugye elborzasztottak tőle, hogy az naaaagyon nehéz, inkább ne. -.-

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 04 (hétfő), 12:57 
Könyvmoly

Gigi685 írta:
Emelt matek-töri? Atyám, az nem gyenge kombó. Vannak próbaérettségijeink, minden tárgyból, az emelteket leszámítva. A magyar-töri ezek alapján meglesz, a matekra kéne még áldozni, az emelteket meg tudja az ég... :D Amúgy az ilyen suli által összerakott próbaérettségik hagyományosan nehezebbek.

Nem, félreérted. :D Csak töriből emeltezek. :D Matekból emelt? Jééézus, még a középszintű is döcögősen lesz meg. xD Kicsit kuszán írtam, bocsi. :D

Nem tudom, mert úgy pakolták össze, hogy mindenféléből állítottak össze feladatokat, de majd meglátjuk. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 03 (vasárnap), 19:43 
Fanficbúvár

Emelt matek-töri? Atyám, az nem gyenge kombó. Vannak próbaérettségijeink, minden tárgyból, az emelteket leszámítva. A magyar-töri ezek alapján meglesz, a matekra kéne még áldozni, az emelteket meg tudja az ég... :D Amúgy az ilyen suli által összerakott próbaérettségik hagyományosan nehezebbek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 április 03 (vasárnap), 19:24 
Könyvmoly

Athe írta:
pajtik, nyugalom. nem szabad rágörcsölni, mert jól fogtok kijönni belőle :) a tanároknak nem az a céljuk, hogy megbuktassanak titeket, pláne középszinten. és szerintem nekik is dicsőség, ha jó egyetemekre juttok be az érettségi eredményeitekkel :)

(avagy államvizsga felé Athe ál-zen üzemmódban)

Jelentem, én próbaérettségiken vagyok túl, és rájöttem, hogy az emelt történelemtől és a matektól nagyonnagyonnagyon kell félnem. A matekra csütörtökön ránéztem, és konkrétan majdnem hangosan felnevettem, mert még a kérdést se értettem. xD A töri meg tippelgetős volt, meg forrásos, de pfff... Félni még annyira nem félek, de azért egy kicsit már kezdek szorongani. :D Amúgy nálatok is vannak/voltak próbaérettségik? :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 30 (szerda), 20:11 
Fanficbúvár

Athe írta:
pajtik, nyugalom. nem szabad rágörcsölni, mert jól fogtok kijönni belőle :) a tanároknak nem az a céljuk, hogy megbuktassanak titeket, pláne középszinten. és szerintem nekik is dicsőség, ha jó egyetemekre juttok be az érettségi eredményeitekkel :)

Öhh, hát pont ez a baj, hogy messze nem az átmenés a cél, és az emeltet nem a mi sulink intézi. Az én idősebb barátaim sem értik soha, hogy mit görcsölök az érettségin, de itt nem az érettségi-érettségiről van szó, hanem két piszok nehéz másik vizsgáról, amikre nem lehet a normális tankönyvből készülni, mert nincs ez meg mincs az benne valamelyikben. Konkrétan négy tankönyvből tanulok és még mindig úgy érzem, semmi az egész. At emelt kémia meg közismerten évek óta a szivatásról szól, először azért, mert Villányi uncsizni kezdett, mostanra meg azért, mert az őt váltó figura is meg akarja mutatni, hogy ki az ember a grundon.
Szóval a középnél csak azért izgulok, hogy hívnak majd-e teázni a polgármesterhez meg átnyújtani a kitűnő eredményes oklevelet (matek valószínűleg négyes lesz, szóval nem), a kémia viszont másról se fog szólni, mint hogy eleget rontok-e, hogy még becsússzak valahova, szóval szerintem nem olyan elrugaszkodott görcsölni. :D

Szerintem a stresszben benne van, hogy már két éve nincs nap, amikor ne gondolnék az érettségire, minden nagyon lassan megy, és ez egy feszülős felvételi, pocsék a felaprózódás is.

Jó, amúgy a biosz nem nehéz annyira.

Az államvizsgához meg sok sikert, az azért tényleg egy magasabb szint. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 30 (szerda), 19:09 
Fanficbúvár

Athe írta:

A közepektől nem is tartok egyáltalán - kivéve a matematikától, mert ha számokat látok (a sok kémia példa miatt), már a sírógörcs kerülget. :lol: A legnagyobb mumusom az emelt kémia, az emelt biológia nem annyira. Bár, még kilencedikben úgy voltam vele, hogy a kémiát vígan és dalolva fogom megírni, és jaj, mi lesz a biosszal... =))
Sok sikert az államvizsgához!

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 30 (szerda), 19:03 
Fanfic-faló

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 30 (szerda), 18:39 
Fanficbúvár

Ezt a tanulós-ideglógós témát nagyon átérzem. Szünetben nagyon neki szerettem volna ülni, s mindenből megoldani egy-egy példasort minimum, azonban nagyon nem jött össze. És az érettségi egyre csak közeleg... :shock:

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 28 (hétfő), 19:10 
Fanficbúvár

Ritsu Tonks írta:
Ehh, én is azt akartam, de inkább írtam. xD Én se tanultam egy szót se. Pedig kéne. :haha: Amúgy én is godnolkodom az évkihagyáson. Egyrészt az iskolától (főleg ettől az utolsó évtől) tiszta depresszívnek érzem magam. És ettől tö bűnösnek érzem magam, mert én amúgy alig tanulok, meg minden, és nem nekem kéne így éreznem. :D Szóval, kellene egy év pihi nekem is. És lehet, mennék anyuval hajóra dolgozni Franciaországba vagy Németbe. ^^

Uu, de jó neked. Igen, ott van nálam is, hogy sokkal színesebbnek hangzik egy év pihi meg kaland, mint hat év a világ leghosszabb (és egyik legnehezebb) képzésén, meg mivel majdnem mindenki egy- fél évvel idősebb nálam az évfolyamomból, kábé fel se tűnne senkinek az az egy lyukas év az életemből, így is simán lenne, aki nálam öregebben végzi az orvosit, és nem hagyott ki egyet se, de ha elrontom az érettségit, nagyon csalódott leszek, és nem jelentené azt, hogy pihi van, szóval nehéz ez az egész.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 28 (hétfő), 17:48 
Könyvmoly

Merilwen írta:

Amúgy az óraátállítás rendesen betett… Azt hittem, fél nyolckor keltem fel, erre kiderül, hogy már fél kilenc van. :shock: $fal

Az nekem is. Felkeltem vasárnap, nézem a órát, erre fél 10. Mondom, mi a fene... :shock: :D Aztán a mostohaöcsém mondta, hogy óraátállítás volt, és valszeg ezért aludtam olyan sokáig. :D

Gigi685 írta:
A tavaszi szünetben rengeteget akartam tanulni, ez persze nem jött össze.

Ehh, én is azt akartam, de inkább írtam. xD Én se tanultam egy szót se. Pedig kéne. :haha: Amúgy én is godnolkodom az évkihagyáson. Egyrészt az iskolától (főleg ettől az utolsó évtől) tiszta depresszívnek érzem magam. És ettől tö bűnösnek érzem magam, mert én amúgy alig tanulok, meg minden, és nem nekem kéne így éreznem. :D Szóval, kellene egy év pihi nekem is. És lehet, mennék anyuval hajóra dolgozni Franciaországba vagy Németbe. ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 27 (vasárnap), 23:38 
Fanficbúvár

Jesszus, ez a húsvét... Amúgy, mint minden ünnepet, most valahogy ezt sem éreztem, meg kicsit korai volt, de klasszul elütöttük az időt nagypapánál, szóval nem panaszkodok. A tavaszi szünetben rengeteget akartam tanulni, ez persze nem jött össze. Rávettem magamat egy biosz próbára, hetvenöt lett, ez egy nagyon lassú arash a 90 százalék felé, de a feladat, amin elcsúsztam, abból volt, amit még nem néztem át, szóval úgy veszem, hogy elsőnek elmegy, és megpróbálom felhozni a kémiát a hatvan százalékos álomhatárig.

De... nagyon valószínűnek érzem, hogy ki fogok hagyni egy évet. Nézegettem már önkéntes munkákat, ki lehet menni Thailföldre természettudományt tanítani hátrányos helyzetű gyerekeknek, és azóta csorog a nyálam, amióta csak meghallottam. Ja meg persze, ha elmegyek dolgozni, összeköltözhetek az öreg barátnőmmel, Hillel, ami szintén menőbben hangzik, mint a napi tizenkét óra tanulás, amit saját bevallás szerint az orvosisok tolnak.
Innen volt valakinek már gap year-e? Esetleg olyan önkénteskedős-tinikalandos, vagy csak szimpla dolgozós-érős-életátgondolós? Én egyre jobban úgy érzem, hogy szükségem lenne egyre, fásult lettem. :/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 27 (vasárnap), 9:39 
Írópalánta

Merilwen írta:

Amúgy az óraátállítás rendesen betett… Azt hittem, fél nyolckor keltem fel, erre kiderül, hogy már fél kilenc van. :shock: $fal

Nem vagy egyedül.... :D

Egyébként nálunk a húsvét úgy megy, hogy nyugodtan mondogatjuk, mennyi időnk van még mindenre, majd szombaton ráeszmélünk, hogy semmit se takarítottunk ki, tojások nulla, ajándék a rokonoknak nulla, lelki felkészülés az egész család vendéglátására nulla... :roll:
Szóval tegnap megállás nélküli rohanásban ügyeskedtünk össze mindent, utolsó pillanatban, ahogy szoktuk. :taps:

Fanfic:Nextgen
Egyebek:Tumblr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 27 (vasárnap), 8:50 
Fanficbúvár

Katja írta:
Holnap szüleimet látjuk vendégül, de hogy mit főzök, az még most is rejtély! :D Ami vicc, mert holnap nem lesznek boltok, szóval abból kell gazdálkodnom, ami itthon van. Fő a kreativitás!

Hűha :shock: Sok szerencsét!

Mi elméletileg már tegnap elkezdtünk volna takarítani, de a nap nagy részét ellustálkodtuk. Úgyhogy majd ma csinálunk meg mindent (már előre fáj a karom a plafonporszívózástól, amit ostoba módon bevállaltam ~x( ). Anyum szerint ez nem is olyan nagy baj, mert így legalább csak egy napot kell takarítással tölteni :roll: :mrgreen:
Ma elkezdjük a sütés-főzést is, ami azt jelenti, hogy a konyhát valószínűleg csak holnap reggel, kutyafuttában lehet majd kitakarítani, mert egész nap foglalt lesz. :-P És így sajnos a sütiket nagyrészt anyum fogja csinálni, mert ő tudja, hogyan kell, és időszűke miatt nem ér rá magyarázni, mit-miért-hogyan. :pbunny:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 26 (szombat), 20:18 
Fanficbúvár

Ahoy!

Én egész hetes kemény munkával készültem a húsvétra, a mai nappal bezárólag egy tíz órás műszakkal, amit szerencsére csak hétfőn fogok folytatni. :yes:

De! Sütöttem diós-csokis muffinokat, amiknek a tetejét zöld krémmel nyomtam fel, tettem rá tojáscukrot, és a kicsik nagyon örültek neki a családban. :) Elő nyuszi. :)

Holnap szüleimet látjuk vendégül, de hogy mit főzök, az még most is rejtély! :D Ami vicc, mert holnap nem lesznek boltok, szóval abból kell gazdálkodnom, ami itthon van. Fő a kreativitás!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 26 (szombat), 16:44 
Fanficbúvár

Haliiiiiii! :) :beee:
Má' megint kihalóban vagyunk, sőt... Kihaltunk. Node: ki hogyan készül/készült a húsvétra?
Amióta elkezdődött a szünet, nálunk folyamatosan takarítás volt, tegnap óta meg sütés-főzés, eddig tartott - szerencsére, mert tovább nem bírtam volna.
Tojást is festettünk, vagyis csak anyám szeretett volna, de (szerencsére) sehol nem lehetett tojásfestőt kapni, a természetes megoldás meg nem bizonyult túl hatékonynak... :labi: :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 06 (vasárnap), 18:04 
Sztorihajhász

Kadma írta:
Aquilotto Argento írta:
Puskin: Anyegin - Tatjána levele

Ezzel abszolút egyetértek én is
szerk: még Ibsennél néznék körül

Köszönöm a javaslatokat mindkettőtöknek, továbbítom őket a művésznőnek, remélem, talál valami kedvére valót. :)
Ibsennel speciel nem vagyok jóba egy rossz színházi élmény miatt meg amúgy se, nem ismerem a munkásságát. (Nekövezzetekmeg. xD)

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 06 (vasárnap), 15:05 
eLit Auror

Aquilotto Argento írta:

Ezzel abszolút egyetértek én is
szerk: még Ibsennél néznék körül

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 06 (vasárnap), 14:34 
Tollforgató

Hiriajuu írta:
Szóval, színházi meghallgatásra jó kis ütős, lehetőleg nem négyoldalas monológot, valami szép prózai szöveget valaki tud ajánlani? Nőnek. Kb. bármiből jó, ami mondjuk legalább közepesen ismert. :)

Továbbkérdeztem, ezeket mondták:

Heltai: Néma levente - Zília monológja

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 06 (vasárnap), 13:12 
Sztorihajhász

Énmost berepülök ide villámkérdéssel, majd egyszer lereagálom itt a sok érettségis hsz-t is, mer látom hogy mindenki parázik rajta tök fölösen, de nem most. Most segítség kellene.

Egy barátosnémnak konkrétan, aki élete egyik első komolyabb színházi meghallgatására igyekszik énekesnőként, és a színházibb oldalával a meghallgatásnak bajban van. Értsd: prózai szövegrészletet és egy monológot (azt drámából, inkább, gondolom) kellene vinnie a meghallgatásokra, de nem tudja, mit. Engem hívott segítségért, én meg gondoltam, továbbdobom a dolgot, mert errefelé azért mégiscsak tévelyeg egypár irodalmilag, neadjisten színházilag kulturált ember. :D Egyébként két szerepről lenne szó, egy kisebb helyi színházban, Mária rockoperából a címszereplő és egy Vad Fruttik (helyi tinglitangli banda) készítette zenés darab női főszerepe. Ez amúgy nem annyira lényeges, meg nem muszáj relevánsnak lennie a vitt anyagoknak, de azért na.

Szóval, színházi meghallgatásra jó kis ütős, lehetőleg nem négyoldalas monológot, valami szép prózai szöveget valaki tud ajánlani? Nőnek. Kb. bármiből jó, ami mondjuk legalább közepesen ismert. :)

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 04 (péntek), 20:48 
Fanficbúvár

Jaj, én is németes vagyok, és nagyon-nagyon utálom. Harmadikban kezdtem, azóta röpke másfél év alatt megtanultam sokkal jobban egy másik nyelven (jó, az angol csak egy félnek számít, mert angolul mindenki jól tud, de akkor is azt hittem, hogy óriási projekt lesz a nyelvvizsga, mert a nyamvadt német elvette tőle a bizalmamat, aztán két év után a teljesen kezdőről meglett mindkettő meglepően jó eredményekkel, és még csak nem is ritka az esetem). A németet most már majdnem tíz éve gyűröm, és oké, hogy soha nem foglalkoztam vele, de a tanár rákényszerít, hogy rengeteg házit meg anyámkínját csináljon az ember, és nagyon nincs hozzá kedvem az érettségi rajtvonalában.
Amúgy, én lengyelül akarok megtanulni. Három éve lengyelre van állítva a telefonom, és amikor volt mp4 lejátszóm, lengyel volt az is. Most már lengyel a Facebookom is, szóval beállításokban már remekül megértem magamat. :D

Az érettségi meg... hát, én mindig paráztam tőle, és ja, van is rá okom. Sok ez a biosz-kémia emelt, és állítólag még azokat is megviseli a dolog, akiknek ez a külön boldogság nem játszik be az életébe. Jó, hogy angolból már megvan az érettségi, így eggyel kevesebbet kell majd szóbeliznem, de úgy érzem, az se osztana vagy szorozna. Pocsék érzés, hogy az ember felkészülne magyarból, töriből, matekból is, és simán menne, de egyszerűen nincs rá idő, és aztán a végén lehet, hogy ezek rontják majd el az egészet.
A Corvinuson írtam próbát töriből, az 75 százalék lett, ami a tudásomhoz mérve nem annyira pocsék, de minden máshoz mérten igen, jó lenne egy tízessel több. A magyar próbám olyasmi lett, amire vártam, legalábbis közeledett a célhoz, de ott meg nem értem, hogy minek kaptam annyi pontlevonást, az 91 százalék lett, és 95 a cél. (matek próbát is írtam, arról úgy annyit, hogy négyesre számítok, egy nagyon csúnya, nagyon gyenge négyesre :D ) A biosz és a kémia a neccesek, illetve a kémia, amiben nagyon bizonytalan vagyok, bioszból meg még két fontos részt nem tudok elég jól ahhoz, hogy el merjek kezdeni próbákat írni... szóval, nehéz ez, de valószínűleg amúgy is kihagyok egy évet, mondjuk még nem tudom pontosan. :D (de elvileg bioszból jó vagyok, szóval semmi ne ábrándítson ki, ha teheti, mert erre a nagyon instabil álomképre még szükségem van három hónapig)
Ja, meg most kitaláltam, hogy ötös leszek töriből meg irodalomból (utóbbit megérdemelném, khm-khm), mert élből négy pont plusz, szóval az a projekt is dübörög ezerrel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 március 02 (szerda), 17:50 
Könyvmoly

Pacsi, németesek! Én is utálom, de többnyire a tanárom miatt. >.> Túl sokat vár el tőlünk. Én japánul akarok végre megtanulni, valamint törökül. *-*
Amúgy, Zsiráf, nekem pár hónapon belül érettségi, neked meg még van néhány éved, így nyugi. :D Bár, én még most nem parázok, tekintve, hogy a német próbaérettségit már megkaptuk, és az nem lett rossz. Nem számítottam ilyen jóra. :D Magyarból meg majd a héten vagy a következőn kapjuk meg a próbaérettségi eredményeket. Nagyon remélem, hogy nem lett siralmas. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 29 (hétfő), 18:11 
Fanficbúvár

Olaszról jut eszembe... Oszt.társam imádta, nagyon jó volt belőle. Környékünkön nem volt felsőfokú nyelvvizsgáztatás a nyelvből, úgyhogy fel kellet járnia Pestre Tolna megyéből az órákra, meg a vizsgákra. Meg persze fizetni mindent ott. Mindezt a nyári szünet alatt.

Szeptemberben meg elkezdte az olasz OKTV-t, és bejutott az első három közé országoson, ami automatikusan vonzza magával a felsőfokú nyelvvizsgát. Ingyen. Pfff.... ~x( Kicsit tombolt csak a csaj.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 29 (hétfő), 18:04 
Tollforgató

Zsiraf írta:
[...]
Fúú, még csak hetedikes vagyok, de mivel hatosztályos gimibe járok, már riogatnak minket az érettségivel, és naaagyon félek tőle. :shock:

Csatlakozom az előttem szólóhoz: nyugi Zsiri, az érettségi nem harap!:) A riogatás egyébként arra jó, hogy ne (vagy kevesen) legyenek olyanok, akik úgy mennek oda, hogy "ez semmi", azután buknak. Ha órákon figyelsz, dolgozatokra tanulsz (és nem kettessel átcsúszásra hajtasz) az érettségi tárgyakból, azzal jelentősen megkönnyíted a végzős éned dolgát. Persze azért ezen kívül is kell majd tanulnod rá, de nem annyit, mint akkor, ha csak melegedni járnál iskolába.

Merilwen írta:
Hogy mekkora párhuzamok vannak közöttünk, Zsiri :D
Én is németet tanulok, utálom, de úgy volt, hogy ott, ahol én tanulok, nem lehet másik nyelvet választani. Aztán miután beadtam a papíromat, kiderült, hogy mivel az ofőnk olasz-töri szakos, nekünk az olaszt is engedélyezik. Iszonyat dühös voltam, hogy nekem miért nem szóltak erről, pedig azt sokkal szívesebben tanultam volna, sőt: álmaim nyelve. :evil: [...]

Na ezért engem is enne a méreg... Egyébként az olasz sem nagyon könnyű, ha csak úgy belevágsz (na jó, a németnél azért jóval egyszerűbb :D). A mi évfolyamunkon 24 olaszosból (fele 8 évig, fele 4 évig tanulta) 12. végéig kb. 6 embernek lett nyelvvizsgája, és talán ketten választották nyelvi érettséginek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 29 (hétfő), 16:27 
Fanficbúvár

Zsiraf írta:
Állítólag nekem is jó nyelvérzékem van, de utálom a németet. Spanyolul szeretnék nagyon tanulni. *-*
Amúgy nekem a matek a kedvenc tantárgyam, de a Fizika az bahhh. Nem vagyunk jóban. :D A nyelvtant meg jobban szeretem, mint az irodalmat, szóval...
Fúú, még csak hetedikes vagyok, de mivel hatosztályos gimibe járok, már riogatnak minket az érettségivel, és naaagyon félek tőle. :shock:

Hogy mekkora párhuzamok vannak közöttünk, Zsiri :D
Én is németet tanulok, utálom, de úgy volt, hogy ott, ahol én tanulok, nem lehet másik nyelvet választani. Aztán miután beadtam a papíromat, kiderült, hogy mivel az ofőnk olasz-töri szakos, nekünk az olaszt is engedélyezik. Iszonyat dühös voltam, hogy nekem miért nem szóltak erről, pedig azt sokkal szívesebben tanultam volna, sőt: álmaim nyelve. :evil:
A matekot én is szeretem, és a fizikán csak úgy-ahogy átrágom magam… Szerencsére rendes tanárunk van, aki értékeli az igyekezetet :)
Jelenleg tizenegyedikes vagyok, de én is hatosztályos gimiben kezdtem, és rettentően idegesít, hogy egyfolytában mindenki jön azzal, hogy így az érettségi, úgy az érettségi. ~x( Nyugi, Zsiri; ha szorgalmas vagy, egyáltalán nem kell félni tőle. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 29 (hétfő), 15:02 
Tollforgató

Állítólag nekem is jó nyelvérzékem van, de utálom a németet. Spanyolul szeretnék nagyon tanulni. *-*
Amúgy nekem a matek a kedvenc tantárgyam, de a Fizika az bahhh. Nem vagyunk jóban. :D A nyelvtant meg jobban szeretem, mint az irodalmat, szóval...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 28 (vasárnap), 15:39 
Könyvmoly

*ritkán idelátogató Ricchan bepof*
Hiriajuu írta:
Huhúú, dettó! Soha, de soha nem ültem le magolni, csak én az idegennyelvekkel is így voltam, a nyelvek általában ragadnak rám. (Ez kontextus nélkül tuti még viccesebb mondat mint amúgy. xDD) Cserébe a reál tárgyakkal, főleg a fizikával a világból ki lehetne kergetni, meg törivel is, meg úgy általában mindennel ami nem nyelv vagy irodalom. :D

Na, a nyelvek rám is ragadnak, hihetetlenül örülök, hogy olyan nagy a nyelvérzékem, amilyen. Viszont a reál tárgyakkal én is így vagyok. Örültem, hogy fizikából, matekból stb. a kettest össze tudtam vakarni. :D A törivel meg szeretjük egymást, így azzal nincs bajom. Szinte az életemet jelenti. :D Azon kívül kb. semmi más nem érdekel. Az irodalmat meg nem nagyon szeretem. xD

*ritkán idelátogató Ricchan kipof*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 25 (csütörtök), 18:03 
Sztorihajhász

Katja írta:
Szörnyen lusta tanuló voltam. Iskolai hallás alapján lazán hoztam a négyest, mi lett volna, ha ráveszem magam, üljek le a könyvek mellé. Viszont az idegennyelvekkel hadilábon állok. A magyarhoz született érzékem volt, már régebben is megérzésre tudtam, hogy mit hogyan írnak, de ez gondolom annak volt köszönhető, hogy rengeteget olvastam. Viszont idegennyelvből, ha beleszakadok a tanulásba, sem tudtam jól elsajátítani. Nagyon görcsösen ment csak az a négyes. :?

Huhúú, dettó! Soha, de soha nem ültem le magolni, csak én az idegennyelvekkel is így voltam, a nyelvek általában ragadnak rám. (Ez kontextus nélkül tuti még viccesebb mondat mint amúgy. xDD) Cserébe a reál tárgyakkal, főleg a fizikával a világból ki lehetne kergetni, meg törivel is, meg úgy általában mindennel ami nem nyelv vagy irodalom. :D

Aquilotto Argento írta:
Huhh, én utolsó nap, utolsó előtti felelő voltam, és tudtam akkorra, hogy a magyar tételeket nem rakják vissza a kupacba. Bemegyek a "büfébe", megkérdeztem, hogy mi a helyzet a kedvenc tételemmel. Közlik, hogy kihúzták. A második kedvencet is. Harmadikat dettó...
Szerencsére Petőfit is kilőtték már, szóval végül Kosztolányi líráját kaptam (azt tudtam:).

Nálunk visszarakták őket, de csak bizonyos húzás után. Úgyhogy nagyon letörtem, amikor arra mentem be a terembe, hogy haver ül a bizottság előtt és József Attilát mondja fel, mert tudtam, hogy akkor azt már nem húzhatom. :( Pedig én őrá pályáztam legfőképpen. Vagy Shakespeare Rómeó és Júliára. (Nemvagyokmániákus ugyankérem.) vagy Arany balladáira. Vagy Aranyemberre, mert azt én tudtam egyedül az osztályból jól, és az utánam jövők örültek volna ha kihúzom. xD Nem is emlékszem már a tételeink nagyjára, pedig egy osztálynak segítettem megtanulni őket. xD Rémes ez a szelektív memória.
Viszont a törit nálunk nemhogy nem rakták vissza, de a tanci megsúgta hogy össze se keverték őket (sokat hiányzott, meg betegeskedett, testületileg nem voltunk jók töriből és ezzel kompenzált), úgyhogy azt remekül fölosztottuk magunk között, és így kapartam össze egy négyest a visegrádi királytalálkozóból meg Károly Róbert gazdaságpolitikájából. xD Az egyetlen tétel volt, amit tudtam, mert az előző középsulimban (iskolát váltottam félúton) egyszer ebből kellett felelnem év végén a kegyelemkettesét. XD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 25 (csütörtök), 13:28 
Fanficbúvár

Szörnyen lusta tanuló voltam. Iskolai hallás alapján lazán hoztam a négyest, mi lett volna, ha ráveszem magam, üljek le a könyvek mellé. Viszont az idegennyelvekkel hadilábon állok. A magyarhoz született érzékem volt, már régebben is megérzésre tudtam, hogy mit hogyan írnak, de ez gondolom annak volt köszönhető, hogy rengeteget olvastam. Viszont idegennyelvből, ha beleszakadok a tanulásba, sem tudtam jól elsajátítani. Nagyon görcsösen ment csak az a négyes. :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 23:45 
Tollforgató

Katja írta:
Óóóó, Hiri!! Sorstárs! Ugyanez a helyzet volt nálam is. Húsz tételből egyet át se néztem, persze, hogy azt az egyet húztam, és persze, hogy ez az Odüsszeia volt. ~x( No problem, abból az egy fejezetből, amit elolvastam, olyan kereszthivatkozásokat tettem Babitsra (Szekszárdon végeztem, nálunk Babits az atyaúristen, ha megemlíted BÁRMELYIK tételed közben , már plusz pontot adnak.), hogy még a magyartanárom is csak mosolyogni tudott, de hozzászólni nem nagyon. De ha megkérnének, se tudnám elmondani, mi volt a lényege a mondandómnak! :shock:

Jól van, túl vagyok rajt már régóta, hála az égnek! Nem most volt már, nem is kívánom vissza. :haha:

Huhh, én utolsó nap, utolsó előtti felelő voltam, és tudtam akkorra, hogy a magyar tételeket nem rakják vissza a kupacba. Bemegyek a "büfébe", megkérdeztem, hogy mi a helyzet a kedvenc tételemmel. Közlik, hogy kihúzták. A második kedvencet is. Harmadikat dettó...
Szerencsére Petőfit is kilőtték már, szóval végül Kosztolányi líráját kaptam (azt tudtam:).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 21:24 
Sztorihajhász

Merilwen írta:
Athe, Hiri: gratu és további sok sikert a munkátokban! :-D
Amúgy Hiri, félig-meddig névrokonok vagyunk, mert engem sokan szólítanak Zitának, amikor összekevernek anyummal. Néha még apukám is :lol: (Amúgy Rozi vagyok.)

Óh, köszii. Idénymunkás vagyok, a telet mindig itthon töltöm, és már úgy hiányzott a meló, tök jó lesz végre visszamenni. Imádom a munkám. :xx:

Amúgy hallgatok sok névre, mert a barátaim idióták. xD (Zsuzsi is voltam sokáig. Meg Katar. xD) De ez a névrokonság dolog meg most azért nevettetett meg, mert én is ismerek egy Rozit egész közelről, csak neki négy lába van meg fekete bundája. :D A kutyusunkat hívják így, miértne alapon. :D (Utóbb derült ki, hogy csámpás is az istenadta, akkor jót röhögtünk, hogy milyen találóan sikerült elnevezni.)

Katja írta:
Óóóó, Hiri!! Sorstárs! Ugyanez a helyzet volt nálam is. Húsz tételből egyet át se néztem, persze, hogy azt az egyet húztam, és persze, hogy ez az Odüsszeia volt. ~x( No problem, abból az egy fejezetből, amit elolvastam, olyan kereszthivatkozásokat tettem Babitsra (Szekszárdon végeztem, nálunk Babits az atyaúristen, ha megemlíted BÁRMELYIK tételed közben , már plusz pontot adnak.), hogy még a magyartanárom is csak mosolyogni tudott, de hozzászólni nem nagyon. De ha megkérnének, se tudnám elmondani, mi volt a lényege a mondandómnak! :shock:

Jól van, túl vagyok rajt már régóta, hála az égnek! Nem most volt már, nem is kívánom vissza. :haha:

Húúú, ne már. Ez a fránya Odüsszeia. xD Én amúgy úgy feleltem le belőle, hogy nagyrészt Homérosz bácsi öt perccel előtte bemagolt önéletrajzát regéltem el nekik, meg összehordtam hetet-havat. Szerintem csak azért adta meg a tanárúr a max pontszámot, mert tudta nagyon jól, hogy bármi más tételből lazáztam volna, csak ez az egy a keresztem. xD Szerettem a tanárurat, pedig mindig veszekedtünk és aszitték hogy rosszba vagyunk, pedig nemis. :D Csak lehetett vele vitázni, én meg mániákus vitázó vagyok. :D

bojoe írta:
én tipikusan az a fajta vizsgázó vagyok, aki ha a 120 beugróból 2őt nem tud, akkor az öt kihúzottból az a kettő benne van. így muszáj vagyok mindig mindent benyalni. de legalább könnyen tanulok - ha értem, hogy mit olvasok. ha az összefüggéseket megértem, akkor képes vagyok felépíteni bármilyen tételt.
és éppen ezért nyelvet nem tudok megtanulni, csak visszaemlékezni a szavakra. :) a nyelvtanom borzalmas. :)

Én általában mákos vizsgázó vagyok, ezt az egyet fürödtem be eddig életemben, de ezt cserébe istenesen. xD Meg én speciel csak akkor tanulok könnyen, ha érdekel a téma - töriből mindig is rémes voltam, pedig az is csak kalandokról írott dolog ugye, de nem vette be az agyam sose, mert hidegen hagy.
Viszont nyelveket könnyen tanulnék, csak lusta vagyok. xD Mondjuk most munkám miatt németül kellene tanulgatnom, de abba mindig beletörik a bicskám, nemszeretem nyelv. De egész jól elbeszélgetek a német vendégekkel, csak sose tudom miről, de az nekik nem tűnik föl. xD A halandzsázás koronázatlan királynője vagyok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 21:14 
Fanficbúvár

Athe, Hiri: gratu és további sok sikert a munkátokban! :-D

Az esszé-rizsa valamilyen szinten nekem is megy, de az érettségiig igyekszem tökéletesre fejleszteni :D
Velem ilyen pont-azt-az-egyet-húztam-amelyiket-nem-tudom dolog még nem történt, de olyan volt már, hogy előre megéreztem, hogy a tanár engem fog kihívni felelni…

Amúgy Hiri, félig-meddig névrokonok vagyunk, mert engem sokan szólítanak Zitának, amikor összekevernek anyummal. Néha még apukám is :lol: (Amúgy Rozi vagyok.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 21:10 
Fanficbúvár

Athe írta:

tisztviselo maradok, de mint munkaltato alkalmazottja, ugy ertettem

ja... rosszul értettem.

én tipikusan az a fajta vizsgázó vagyok, aki ha a 120 beugróból 2őt nem tud, akkor az öt kihúzottból az a kettő benne van. így muszáj vagyok mindig mindent benyalni. de legalább könnyen tanulok - ha értem, hogy mit olvasok. ha az összefüggéseket megértem, akkor képes vagyok felépíteni bármilyen tételt.
és éppen ezért nyelvet nem tudok megtanulni, csak visszaemlékezni a szavakra. :) a nyelvtanom borzalmas. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 19:50 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 19:13 
Fanficbúvár

Gratula mindenkineeek!! :xx: Guhw, Odusszeia... Nem kedvencem :D De az Iliásznál még mindig jobban szeretem :yes:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 18:44 
Sztorihajhász

Katja írta:
Na, ez a képesség nekem is megvan. Ennek köszönhetem a töri négyes érettségim. :/ De ugyanígy jártam az Odüsszeiaval is. egy fejezetet olvastam, abból írtam egy négy oldalas értekezést. ötös. köszönöm szépen. viszlát.

Ahahahaha Odüsszeia. *zokogok*
Húsz érettségi tételünkből tizenkilencet tudtam színötösre, erre az egyre aszondtam hogy nem, nem és nem. De még mondtam is drága tanárurunknak hogy ha én ezt kihúzom sírvafakadok úgykészüljön. xD Kidolgoztam mind a másik tizenkilenc tételt, körbeküldtem az osztálynak, felkészítettem belőlük. Névsorutolsóként elég lett volna a két napos érettségi második délutánjára bemennem, az első nap reggelétől ott dekkoltam last minute segélyszolgálatnak és mindenkivel ismételtem meg kikérdeztem mindent. Odüsszeiát nem, úgysehúzomki alapon.

Hát nem kihúztam? :D
(De ráadásul külön rossz volt, hogy előttem egy barátom volt benn és József Attilából felelt PONT belőle, akiről én ki voltam tiltva órákról mert a tanárúr megunta hogy mindig kijavítom hogy rosszul tudja. Egyedül csoportmunkáztam, nem lehetett tőlem kérdezni és vmeik óráról konkrétan kiküldött a folyosóra, pont akkor küzdöttem a nemrég említett Varázsheggyel, hogy ott olvassam és neugassak bele a dolgába. xD És ültem benn és hallgattam a srácot felelni és bűnrossz volt én meg kapartam az arcom mert tudtam hogy tudnia kéne. xD)

Kihúztam, és ígéretemhez híven sírvafakadtam. Tanárúr meg készült, mert a kezembe nyomta a könyvet, aszondta, Zita, van egy órád tételt kidolgozni, gyorsan olvasol, állj neki. xD
Maxpontos dicséretesre feleltem. Azóta is rémálmom az a nap.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 18:16 
Fanfic-faló

bojoe írta:
Athe írta:
gratu Hiri :) nekem meg sikerült ma a közig.alapvizsgám :D (ami annak a feltétele, hogy tovább maradhatok alkalmazott az első év letelte után XD)

alkalmazott? már nekik is kell alapvizsga? nem tisztviselő?

tisztviselo maradok, de mint munkaltato alkalmazottja, ugy ertettem

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 18:13 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:

Én a Gulliverből úgy írtam ötöst, hogy egy jelenetet olvastam el belőle óra előtt. xDD De én bármiről tudok beszélni roppant entellektüálisan, akkor is ha nem ismerem. Ez ilyen rejtett szuperképességem, jól jön idegenvezetőként. :D

Na, ez a képesség nekem is megvan. Ennek köszönhetem a töri négyes érettségim. :/ De ugyanígy jártam az Odüsszeiaval is. egy fejezetet olvastam, abból írtam egy négy oldalas értekezést. ötös. köszönöm szépen. viszlát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 17:52 
Fanficbúvár

Athe írta:
gratu Hiri :) nekem meg sikerült ma a közig.alapvizsgám :D (ami annak a feltétele, hogy tovább maradhatok alkalmazott az első év letelte után XD)

alkalmazott? már nekik is kell alapvizsga? nem tisztviselő?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 17:04 
Sztorihajhász

Merilwen írta:
Én is szívesen ignoráltam volna, csak úgy tudtam, hogy a tanár leteszteli, tényleg elolvastuk-e. Na igen, a kulcsszó az, hogy úgy tudtam. Nagy nehezen végigrágtam magam rajta, és ma tudtam meg, hogy mégsem írunk belőle… ~x( $fal Miért is nem tettem le húsz oldal után, és olvastam el belőle valami összefoglalót, ahogy szerettem volna?!

Én a Gulliverből úgy írtam ötöst, hogy egy jelenetet olvastam el belőle óra előtt. xDD De én bármiről tudok beszélni roppant entellektüálisan, akkor is ha nem ismerem. Ez ilyen rejtett szuperképességem, jól jön idegenvezetőként. :D

Athe írta:

Gratula nekediiis. Éljen, éljen, királyok vagyunk! :D :taps:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 16:57 
Fanfic-faló

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 16:43 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:
Merilwen írta:
Ez a topic így a Vörös és fekete után olyan, mintha masszíroznák az eddig kalapáccsal püfölt agyamat. (Komolyan, én nem hittem volna, hogy unatkozni is tudok olvasás közben, de most sikerült…)

Szivar is nagy kedvenc, na meg persze Prücsök a jellegzetes szövegeivel és öltözködésével, úgy egyáltalán az egész lényével. Meg Pipacs bácsi és a dalai… Nem volt fűzfapoéta; nem rontotta el a rím kedvéért a verset. Kész… :haha:

Ó, én a Vörös és feketét olyan szinten ignoráltam, hogy amikor el kellett volna olvasni, úgy elhagytam kinyitás nélkül, hogy azóta sincs meg. xDD Van, amit nem vállalok.

Én is szívesen ignoráltam volna, csak úgy tudtam, hogy a tanár leteszteli, tényleg elolvastuk-e. Na igen, a kulcsszó az, hogy úgy tudtam. Nagy nehezen végigrágtam magam rajta, és ma tudtam meg, hogy mégsem írunk belőle… ~x( $fal Miért is nem tettem le húsz oldal után, és olvastam el belőle valami összefoglalót, ahogy szerettem volna?!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 24 (szerda), 16:41 
Sztorihajhász

Ehh, ezekre két napja nem tudok reagálni, mert akárhányszor belépek ide, úgy elfog a röhögés hogy menekülnöm kell. xD

Ja, meg nemtom hol örömködjek, úgyhogy jobb híján itt fogok, bocs, de muszáj a világba sikítanom: egy hónap múlva újra lesz munkááám! :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hiriajuu 2016 február 24 (szerda), 16:44-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 23 (kedd), 21:23 
Fanficbúvár

bojoe írta:
Az orvos betett valamit a fülébe, amiről lelógott egy gömbölyű hangerősítő. Ezt Fülig Jimmy bordáira helyezte.
- Sóhajtson.
Fülig Jimmy megragadta a bordáin nyugvó fémet, és belekiáltott:
- Csiklandós vagyok!
Az orvos üvöltve ugrott hátra, mert úgy érezte, hogy egy nehézüteget sütöttek el a füle mellett.

:)) Ezt a jelenetet nem lehet megunni! Tízszer elolvasom egymás után, és tizedszerre is hangosan röhögök…

Nekem még a biológiai halandzsa könyvcím a kedvencem, a Rászkák, árokpászmák és szákrágókák balnagi élete =)) Teljesen hitelesen hangzik, nem?
Szerk.: A könyv írója Cserbelényi Bonczos András :haha:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 23 (kedd), 20:22 
Fanficbúvár

ááá, most én is elővettem a piszkos fred közbelépet:
Íme, az ember!
Így lesz a felfalt utazóból divatos fox-trott és nevéből napolaj-reklám, a strand porában.
Ecce homok!

:)

és eddig a kedvenc, amire már nem is emlékeztem:
Vaszics, a fél szemére vak orosz matróz érkezett látogatóba. Nagyon sovány, roppant széles állú, horgas orrú, zsoké külsejű egyén volt, lángvörös hajjal, hiányzó fél szemén plasztronnal. Sigorszki nyitott ajtót, és olyan pálinkaköd hömpölygött be az előszobába, hogy a félszemű lakáj megtántorodott, mint akit döfés ért.
- Mit óhajt?
- A gazdájával szeretnék négyszemközt beszélni.
- Lehetetlent kíván. Ha vendég van, Mr. Theo kiküld a szobából, és kettőjüknek mindössze három szemük van, viszont ha a titkárt hívják, azzal már összesen öt a szemek egyenlege.
A cingár vörös csuklott, és egy szelíd gesztussal elhárította a tréfás lakájt, aki erre belezuhant a paravánba, kidöntötte a rabicfalat, és leszállt a konyhában. Ezután Vaszics összeszedte magát, és méltóságteljes léptekkel benyitott a szalonba. De az ajtó kifelé nyílt. Honnan tudhatta? A két szárny azonnal beszakadt, úgyhogy Mr. Theo revolverrel rohant ki a hálószobájából.
- Mit akar?
- Mindegy. Csak édes ne legyen. Nem szeretem a likőrt.

öt sorban öt poén:)

de az örök kedvenc:
(orvos előtt)

- Dohányzik?
- Inkább innék valamit.
- Nem kínáltam!
- Elég baj, mert dohányzom.
- Járt Afrikában?
- Két éve.
- Szülei élnek?
- Az anyám.
- Az apja mibe halt meg?
- Búcsúba. Heveny lövöldözés meg minden ilyesmi...
- Iszik?
- Most, hogy meghalt, nem hiszem.
- Ember! Ne tréfáljon! Itt komoly dologról van szó! Fáj valamije?
- Itt a bordánál nyilall...
Az orvos betett valamit a fülébe, amiről lelógott egy gömbölyű hangerősítő. Ezt Fülig Jimmy bordáira helyezte.
- Sóhajtson.
Fülig Jimmy megragadta a bordáin nyugvó fémet, és belekiáltott:
- Csiklandós vagyok!
Az orvos üvöltve ugrott hátra, mert úgy érezte, hogy egy nehézüteget sütöttek el a füle mellett.
- Ostoba alak!... Megsiketít... Mióta érzi ezt a fájdalmat a bordáin?
- Amióta a kormányos a sötétben véletlenül rálépett.

és nem pontosan idézve: két szigetről kitiltottak: Amerikából és Ausztráliából.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 23 (kedd), 20:14 
Sztorihajhász

Merilwen írta:
Ez a topic így a Vörös és fekete után olyan, mintha masszíroznák az eddig kalapáccsal püfölt agyamat. (Komolyan, én nem hittem volna, hogy unatkozni is tudok olvasás közben, de most sikerült…)

Szivar is nagy kedvenc, na meg persze Prücsök a jellegzetes szövegeivel és öltözködésével, úgy egyáltalán az egész lényével. Meg Pipacs bácsi és a dalai… Nem volt fűzfapoéta; nem rontotta el a rím kedvéért a verset. Kész… :haha:

Ó, én a Vörös és feketét olyan szinten ignoráltam, hogy amikor el kellett volna olvasni, úgy elhagytam kinyitás nélkül, hogy azóta sincs meg. xDD Van, amit nem vállalok.
(Pedig majdnem végigolvastam a Varázshegyet is, valahol a második kötet felénél csuktam be és azóta az egy olyan dolog amiről nem beszélünk. xD)

Prücsööök :xx: (Apám régen így hívott. Vajonmiért? xD) "A szerelem sötét verem. Különösen, ha letakarják és ráülnek."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 23 (kedd), 20:09 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:
Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan! Ahaha. Meg Babette anyó és a harci eszközei. xD

:)) Fetrengek…

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 23 (kedd), 16:35 
Fanficbúvár

Uuuuuhh, az a késes párbeszéd kedvenc :D Es egyszer benne volt a nyelvtankonyvunkben, a többiek meg nem értettek minek örülök ennyire meg mit vihogok már előre :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 23 (kedd), 16:25 
Sztorihajhász

bojoe írta:
aztán kiderült, hogy az unokatesómnak is megvannak, újabb kiadásban (a sárga kötetek...) a légiós regényekkel folytattam. emlékszem, egy napon anyám rám nyitott a szobámban és orvost akart hívni. török szultán művészi levelétől a földön fetrengtem és fuldokoltam a röhögéstől.
a nyáron az unokatesómmal ilyenekkel szórakoztattuk egymást, hogy rólam te ne irgájj, mert fejbeváklak egy kőzgasszán biszkálóval. ami egy sujos dárttty.

de hát lehet-e nem röhögni a hagyomány rejtői definiíciójától (Egy bolond százat csinál)? Vagy eme megjegyzéstől: én olvasott ember voltam, mert háromszor is olvastam a Lohengrint. vagy pl a légionisták üres óráikban itt ütötték agyon az unalmas óráikat és egymást. vagy: a kocsmáros azt mondta, hogy amíg nem hoz orvost, hagyjam bent a kést, mert különben elvérzek. a kocsmáros ért ehhez, mert itt már öltek orvost is. vagy: két deci vörösbor, három deci rummal hígítva...

kész, most is röhögök...

Ú, a sárgák vannak meg nekem is. A piszkos fredből hiányzik is pár oldal, meg egy csomó szét van esve, de imádom őket. Megvan egy újabb gyűjteményes kiadásból is egy kötet, de valahogy abból nem is élvezem annyira. Kell hozzá a kijáró lap meg a ragasztószag meg a sárga papír meg az egész nosztalgiahangulat.

De idéztek itt, juj, hát minnyár előveszem valamelyiket mert már ettől a könnyem folyik.

Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan! Ahaha. Meg Babette anyó és a harci eszközei. xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 február 23 (kedd), 12:37 
Fanficbúvár

bojoe írta:
aztán kiderült, hogy az unokatesómnak is megvannak, újabb kiadásban (a sárga kötetek...) a légiós regényekkel folytattam. emlékszem, egy napon anyám rám nyitott a szobámban és orvost akart hívni. török szultán művészi levelétől a földön fetrengtem és fuldokoltam a röhögéstől.
a nyáron az unokatesómmal ilyenekkel szórakoztattuk egymást, hogy rólam te ne irgájj, mert fejbeváklak egy kőzgasszán biszkálóval. ami egy sujos dárttty.

de hát lehet-e nem röhögni a hagyomány rejtői definiíciójától (Egy bolond százat csinál)? Vagy eme megjegyzéstől: én olvasott ember voltam, mert háromszor is olvastam a Lohengrint. vagy pl a légionisták üres óráikban itt ütötték agyon az unalmas óráikat és egymást. vagy: a kocsmáros azt mondta, hogy amíg nem hoz orvost, hagyjam bent a kést, mert különben elvérzek. a kocsmáros ért ehhez, mert itt már öltek orvost is. vagy: két deci vörösbor, három deci rummal hígítva...

kész, most is röhögök...

=)) =)) Én is…
Egyszer egy érettségire felkészítő könyvben is összefutottam a késes párbeszéddel, azt kellett megmagyarázni, hogy az elvérzésen kívül miért nem szabad még kivenni a kést… :P

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra