Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 április 27 (hétfő), 3:59

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: OFF-SZTRÁDA
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 16 (kedd), 13:57 
Fanficbúvár

Szintén csak egyet töröltem le, de csupán azért, mert eljutottam néhány fejezetig, végül visszaütött az írói blokk, s így hiába szerettem volna nagyon folytatni - és lett a következő fejezetnek már egyes, kettes, hármas és négyes verziója is -, nem éreztem jónak. Talán egy kicsit rá is görcsöltem, és úgy masszív egy hónapnyi próbálkozás után döntöttem el, hogy ennek semmi értelme, letöröltem. Egyrészt, mert idegelt a profilomon a látványa, amiért nem bírtam el vele, másrészről, nem vagyok a befejezetlen sztorik híve - *egy kínmosollyal pillant el drámaian a távolba* -, szóval nem szerettem volna szaporítani a sort az enyémmel is. De talán az első volt a fő ok.

Szerk.
De sügér vagyok.
Sok boldogságot kívánok, Hiriajuu! :)

A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 16 (kedd), 13:50 
Fanficbúvár

Én egyelőre csak versemet töröltem le, de talán ideje lesz a befejezetlen Ron-Lunámat is. A kritikát persze én is lementettem, amit kaptam, azokat szeretem és fontosak :) De... :labi: Ami azt illeti, olyan szinten aluli volt az egész, hogy megnyitni sem akarom többet, pedig az elején még bennem volt a javítási szándék és a tanácsok megfogadása. De persze szokás szerint alábbhagyott nálam a dolog :roll: Én inkább nem feltölteni szoktam, mint letörölni (ez alatt pedig a kihívásos borzadványaimat kell érteni. És azt hiszem nyelvújítok :taps: )
Illetve tényleg olyannal találkoztam még (amit én olvastam volna újra talán), hogy lehetséges volt a kiadása a történetnek :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 16 (kedd), 13:40 
Fanficbúvár

Én egy történetet töröltem le, és azért, mert nem akartam folytatni, és úgy éreztem, hogy nem fair kinf hagyni egy háromfejezetes sztorit, amiben biztos vagyok, hogy nem lesz tovább. Bár ki tudja, mert az első befejezett regényem újraírása lett volna tizenkét éves koromból, de aztán jött a Berci, inkább arra koncentráltam, és az a sztori feledésbe merült.
Egyébként a kritikákat mindig lementem, mert sokat jelentenek, és szeretem visszaolvasni őket, ismerni a rendszeres olvasókat, követni, hogy ki mit szeret. Szóval, ez a dolog különbejáratú szépsége, és nem darabszámra megyek vagy királysági mutatóként fogom fel őket. :D Azért, mert valami régi és szégyellem egyébként nem törölném le a sztorimat. Pl a Berci és a haverok első része (jó, a többi is, de főleg az első) borzalmasan van megírva, nem találja a történet a hangját, nagyon ügyetlenül fogalmazok, és gondolkozom rajta, hogy csinálok majd egy javítást, ha valamikor lesz rá időm, de akkor is egy emlék, és az első (jóó, hivatalosan a második, mert az elsőt leszedtem) sztorim volt a Merengőn, és annyi szép emlék fűződik hozzá, hogy úgy érzem, jól van ez így, és aki akarja, láthatja, hogy nagyon régen írtam, ami nem mentség, de magyarázat. :D

Naa, szóval szerintem a törlésre van indok, de érdemes átgondolni. Én átdolgozás miatt nem szednék le semmit, max kitenném a linket a régi sztori leírásába. Sokszor törlődnek le úgy sztorik, hogy az íróra rájön az ötperc, letörli, aztán később megbánja (meg az olvasók is :D ).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 16 (kedd), 12:59 
Fanficbúvár

modszerk.

Hiriajuu írta:

Talán az az, ami birizgálja a fantáziámat, és ebben pont te is érintett leszel, bojoe, hogy titeket mi visz rá arra, hogy letöröljetek egy vagy több írást Meriről?

hát, ööö...

igazából, ezt nem fejtettem ki a ficblogon sem, de mivel konkrétan rákérdeztél (és mert az előbb elbasztam a köszöntést, és akkor vedd nászajándéknak a választ :-P ), hát legyen.

sokat őrlődtem a kérdésen, hogy megtegyem-e. most sem tartom jó döntésnek, sőt, most már kifejezetten úgy vélem, hogy hiba volt, de akkor még nem úgy véltem. akkor (kb 1 éve) az alábbi indokok miatt: (nem fontossági sorrend, csak ahogy eszembe jut)

1. a kiadás.
nem, nem a GB sorozat kiadása, mert az eleve nem lehetséges (kivéve, ha eladom a kínaiaknak). azonban, GB egy nagyon összetett karakter lett, és nem csak ő, hanem gyakorlatilag majdnem mind, akiket én alkottam meg. egyszerűen lusta voltam új karaktereket alkotni,hiszen készen voltam a 7-10 főnyi kész karakterrel. életúttal, érzésekkel, amik passzoltak egy valós és hihető karakterhez. volt egy komplex világom. egy fantasy alapú mágusképző intézet, órákkal, tanárokkal, épülettel, szokásokkal, stb.
ha kiveszem belőle azt a kevés hp-t és amit Parselmouth Lion adott hozzá, kész egy saját bejáratú fantasy világ.
minimális átírással meg lehet csinálni.
és innen már továbblendültünk a felnőtt GB karakterekhez. nem tudom, anno ki olvasta a felnőtt GB és Gyufa kalandjait, ezeket ma sem tettem vissza.
és miért? mert ővelük már úton van egy írásom, és nem akarom, h bárkitől visszajöjjön az, hogy te ezt bojoe-től loptad. vicces lenne, de meg sem kísérlem, h előjöjjön a szitu. (nyilván, ezeket a karaktereket nem gántffy balázsnak és gyufának hívják, de hívhatnák)
szóval, 1 éve úgy gondoltam, hogy mára már meglesz egy komplett regény. de nem úgy alakult.

2. a merengő
ezt most nagyon kényelmetlen kimondani, de a merengő rendszere miatt is vettem le. nem hibáztatom őket, az adminokat és senkit, de nekem abban az időben kényelmetlen volt feltöltögetni. nyilván, ez a regények szempontjából, nem a novelláknál.

3. az olvasók
ez is eléggé kényes téma. valamiért az aránylag magas megnyitási szám mellett csak a feltöréseket láttam. véleményt sose. ez meglehetősen bosszantó volt. persze, őszinte voltam magamhoz: mit is vártam? egy 18+-os rétegzsánerű, sajátszereplős regénynek nem sok esélye van a merengőn. pláne, h nincs benne slash. egyébként, ettől függetlenül, azt gondolom, elég jó eredményt ért el, a maga 100-on és 200-on felüli hsz-eivel.
de... a GB sorozat megírásakor nem teljesen ezzel az elvárásokkal indultam el. próbáltam nyitva hagyott kérdésekkel motiválni az olvasókat a véleménynyilvánításra, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez rossz stratégia. próbáltam velük együtt írni a történetet, azaz egyéni kívánságokat teljesíteni, de nem jött össze. ezt az ötletet más fic íróktól vettem át. náluk működött. nálam nem.
én egy-két motiváló visszajelzésen kívül csak a köszi és folytasd, ez nagyon jó hsz-eket kaptam, ami akkoriban azért nem tüzelt fel. (most sem) de ettől függetlenül, értékeltem, hogy vannak ezek is. és tényleg köszönöm, ha vki magára ismer.
de sajnos nekem anno ez kevés volt.
mivel nem kaptam irányvonal hsz-t, és ami még fontosabb: kritikát (persze, ebből is volt, ne értsétek félre), úgy gondoltam, fölösleges a feltöltésekkel, és ami még inkább zavart, az üres, feltörés utáni kritikákkal foglalkoznom.
így hát csináltam egy fb csoportot. akit érdekel, ott követheti.
így derült ki, hogy a., nem érdekli annyira az olvasókat b., nem merik felvállalni a személyiségüket, hogy ők olvassák a történetet
legalábbis, a csatlakozottak száma és a hajdani megnyitások száma nem konvergál egymáshoz.

4. a javítás
nem teljesen, de vannak átírások a regényben. magában a menetében nem változtattam, de tettem bele plusz megjegyzéseket, új szakaszokat, amik logikusabbá teszik a történetet.
igaz, emiatt nem kellett volna leszednem a regényeket, de akkor úgy véltem, a régi változat ne legyen fent.

5. a feltöltés rendszeressége
ez igazán nem érinti a meglévő részeket, de a 3. kötetnél vettem észre, hogy lassabban töltök fel (az 1. és 2. részt egy éven belül tettem fel, a 3.nak a kb felét pedig 1 év alatt), és a 3.-al még most sem vagyok kész.
nem akartam ilyen szempontból kitolni az olvasókkal. igaz, a fb-n havi 2 fejezetet lövök fel, de csakis azért, mert ált. kérik. én egyszerre akartam fellőni az egészet, mert hát az a reményem, hogy az olvasókkal haladok fejezetről fejezetre, füstbe ment.

6. a kész könyv
az első kettőt úgy akartam felrakni, hogy teljesen készen van. és nem a merengőre. azaz úgy, mint egy elektronikus könyvet. borítóval, formázva, grafikával, miegymással. hogy aki akarja, kinyomtathatja, beköttetheti és kirakhatja a polcra. (nekem speciel így megvan)
eleinte jó poénnak tartottam, hogy leadom egy nyomdának, és onnan bárki előrendelheti, ha akarja.
nos, aztán rájöttem, hogy jogilag ezt megoldani, ha nem is lehetetlen, de nehézkes. és mivel vannak jóakarói az embernek, semmi kedvem nem lenne pereskedni az animussal, vagy JKR-el. (bár ez tény, h reklám lenne... csak nem érné meg.)
becsszó, semmi hasznot nem tettem volna rá, én a nyomdának csak az elektronikus verziót küldetem volna el, ők meg kiszámolták volna, mennyiért csinálnak belőle könyvet. és annyiért csinálnának belőle. (mármint könyv formátumút)
de ezt ugye nem tudod bebizonyítani, h neked nincs hasznod. hát bukta.

(még mindig meg lehet oldani ezt a verziót, ha vkit ez érdekel, de előre szólok, h irdatlan költsége van, mivel egyedi nyomásról van szó)
persze, azzal is tisztában vagyok, h ez kb 5 embert érintene, csak vki nem szeret elektronikusan olvasni (én sem, csak munkahelyen :))

7. kíváncsiság
a kizárólagos fb csoporton való elérhetőséggel nagyjából be tudtam lőni, h kit érdekel igazán. hát, nem sok olvasót. :)
mondjuk, amíg fent van máshol is az írás, addig nem is fog csatlakozni. így hát levettem. a merengőről.

8. szakítani akartam a fiatal balázzsal
az eredetileg 5 kötetesre tervezett GB sorozatot (hp 7, hp 8, illetve a nurmangard trilógia 3 kötetével párhuzamos évek), végül levittem 3-ra. rengeteg ötletem volt, de aztán rájöttem, hogy nem itt kell elpufogtatnom őket.
anno olvastam egy blogban, hogy fic világában hamar unalmassá válhat egy történet, mégpedig azért, mert nem egyben olvassa az ember. mert ki az, aki 5-6 évig olvas el egy történetet? hát, valljuk be, a Gb sorozat nem rendelkezik ilyen erősséggel.
aztán elfordultam balázstól. írtam saját történeteket, meg akartam vele jelenni a piacon. balázs sajnos nem merült feledésbe. iszonyatosan piszkálta az agyam.
aztán rájöttem, hogy amíg végleg nem végzem ki balázst, életem végéig kísérteni fog. így hát visszatértem hozzá és az ultra sylvanumhoz. és minél hamarabb be akarom fejezni, hogy legyen másra energiám. (többek között tanulmányokra, de az írás is köztük van--> aztán persze majd a piac eldönti, hogy az írással is szakítok-e, vagy visszatérek a ficekhez. hiszen addigra kijön a salamander új kalandjai, ami lehet, hogy motiválni fog.)

9. ne lopjanak tőlem
ezt most nagyon hülyén hangzik, és roppant önzőnek is tűnik. amikor szakítani akartam balázzsal, akkor az is eszemben volt, hogy máshogy és másféleképpen be tudom építeni őket a saját sztorijaimba. de aztán leesett, h más is megteheti. ez egy hp teóriázás során esett le, egy hp oldalon. egy helyen teljesen a saját (könyvbéli) véleményemet olvastam vissza, és... rosszul esett. Lehet, hogy köze sem volt egymáshoz a két dolognak, de pont ekkortájt történt, amikor fontolgattam a dolgot.
utólag visszatekintve szamárság, de ott konkrétan nem az volt. ekkor kezdtem megérteni GRR Martin tiltakozását a ficek ellen. :)

10. a novellák spoilerei voltak a regénynek
ezeket nem is tettem vissza.

és miért tettem vissza az 1.-2. részt?

csupán reklámból. az első kötet talán még nem indította meg az olvasókat, a 2. már egy alternatív, könyvhű (legalábbis remélem) hp folytatást ad, mi lett harry potterrel és a trióval a 8. évben (nálam mindhárman visszamennek a roxfortba) világot ad, saját folytatással, saját ötletekkel kívánja bemutatni, hogy hogyan képes a roxfort talpra állni a háború után.
szeretném azt remélni, hogy aki idáig eljut, (a 2. könyv vége), azt már érdekli a befejezés. (hát nem)

a könyvet feltettem a fanfiction. netre is, de ott olyan kevesen nyitották meg (illetve lett egy követőm), hogy fölöslegesnek tartottam, h ott is legyen. akit annyira érdekel, a gugli megsegíti.

szóval, összegezve: én azért vettem le eredetileg, mert meg akartam szabadulni balázstól, továbbá meg akartam tudni, ténylegesen kit érdekel a történet.
mai szemmel hiba volt levennem a regényeket, már csak azért is, mert a korábbi 350 hsz eltűnt, és a., most hülyén néz ki, hogy összesen 2db hszt kapott egy 34 fejezetes regény b., néha jó volt visszaolvasni a véleményeket, mert b1., motivált, b2., segítettek abban, hogy mi az, ami megfogja az olvasót a regényben.

Hiriajuu írta:
És nemrég egy kedvenc novellámat akartam fölkeresni újraolvasás céljából, és meglepődve tapasztaltam, hogy eltűnt az író profiljáról, pedig viszonylag új mű volt.

hát, én is így jártam :)

az író original, félkész krimijére mondtam, hogy nagyon jó, próbálja meg a piacon is, lehet, hogy érdekli valamelyik kiadót.
erre levette.

és a leggázabb, hogy sem az író nevére, sem a krimi címére nem emlékszem, mert a kedvencek között volt, és csak simán kattoltam, nem jegyeztem meg.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 16 (kedd), 11:42 
Sztorihajhász

bojoe írta:
ó jaj, félreérthető voltam... :oops: nem a vagyonjogi házastársi szerződésre gondoltam, ami némi prejoratív jellegű hangot kölcsönöz a dolognak.
hanem a családjogi, azaz a házasság megkötése, mint hosszútávú (akár élethosszig tartó) kapcsolat megpecsételése szempontjából.
igaz, ellőhettem volna kevésbé kacifántos megfogalmazást, de ha azt írom, h házasságkötés alkalmából, az olyan, mintha csak arra a pillanatra utalnék, maga a házasság, mint intézmény pedig ugyebár egy tartós szerződés.
és ellőhettem volna vmiféle fennköltes izét a szeretetről és kapcsolatról meg satöbbi, de az túl hosszú lett volna.
illetve, valami egyszerűbb vallásos köszöntést is, de ugyebár, azzal könnyen mellélőhet az ember. (pláne, ha az ifjú pár nem tud vele mit kezdeni)

na mind1, még a végén belebonyolódom.
szal, csak eccerűen:

sok boldogságot!

Jaj, nem gond, nem gond. :D Mármint nekem nem pejoratív, meg amúgy támogatója vagyok a vagyonjogi házastársi szerződés intézményének, mert nagyon jól tud jönni, ha aztán tényleg arra kerül a sor, hogy jól kell jönnie (ezt sikerült megfogalmaznom xD), csak nálunk kicsit más a helyzet. :D
Szóval ja, nem is voltam benne biztos hogy erre gondolsz-e vagy nem, azért írtam zárójelben, hogy hátha én értettem félre - és tényleg. :D Ma egy kicsit be vannak rozsdásodva a fogaskerekek az agyamban, úgy érzem.
Meg ez nálunk nem egy húdenagy és fennkölt és most-aztán-minden-más-lesz dolog volt, csak csináltunk még egy szép emléket a többi mellé, de változtatni nem sokon változtatott már. :) De köszönjük szépen a jókívánságot, ahogy eddig is az volt papír nélkül, úgy ezután a szerződés után is életreszóló lesz a dolog, abban biztos vagyok. :) :)
(A vallásos köszöntéssel mondjuk valóban nem tudtam volna mit kezdeni elsőre, mert hát ugye eleve csak polgári szertartás volt, de végső soron azt is a jószándék vezérli, és az a lényeg, szóval illik megköszönni, oszt jónapot. :D)

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 16 (kedd), 11:32 
Fanficbúvár

Hiriajuu írta:
Hirondelle írta:
Ééééén is gratulálok, Hiri! :taps: :xx: :D

Köszi, köszi! :)

bojoe írta:
bojoe írta:
ha feltehetnétek egy kérdést a merengő olvasóinak, és őszinte választ kapnátok (legalábbis, ahhoz hasonlót), mi lenne az?

senki nem tenne fel kérdést? :(
(és sok boldogságot kívánok a házassági szerződés életbelépése után is! :) )

Köszönöm először is. :) (Bár házassági szerződésünk nincs és nem is lesz, azt hiszem. :D)

ó jaj, félreérthető voltam... :oops: nem a vagyonjogi házastársi szerződésre gondoltam, ami némi prejoratív jellegű hangot kölcsönöz a dolognak.
hanem a családjogi, azaz a házasság megkötése, mint hosszútávú (akár élethosszig tartó) kapcsolat megpecsételése szempontjából.
igaz, ellőhettem volna kevésbé kacifántos megfogalmazást, de ha azt írom, h házasságkötés alkalmából, az olyan, mintha csak arra a pillanatra utalnék, maga a házasság, mint intézmény pedig ugyebár egy tartós szerződés.
és ellőhettem volna vmiféle fennköltes izét a szeretetről és kapcsolatról meg satöbbi, de az túl hosszú lett volna.
illetve, valami egyszerűbb vallásos köszöntést is, de ugyebár, azzal könnyen mellélőhet az ember. (pláne, ha az ifjú pár nem tud vele mit kezdeni)

na mind1, még a végén belebonyolódom.
szal, csak eccerűen:

sok boldogságot!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 16 (kedd), 10:12 
Sztorihajhász

Hirondelle írta:

Köszi, köszi! :)

bojoe írta:
bojoe írta:
ha feltehetnétek egy kérdést a merengő olvasóinak, és őszinte választ kapnátok (legalábbis, ahhoz hasonlót), mi lenne az?

senki nem tenne fel kérdést? :(

Köszönöm először is. :) (Bár házassági szerződésünk nincs és nem is lesz, azt hiszem. :D)

És akkor: én sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen kérdést tennék fel, de csak sok félig megfogalmazott kusza dolog ötlött föl bennem, értékelhető felvetés nem. :D

Talán az az, ami birizgálja a fantáziámat, és ebben pont te is érintett leszel, bojoe, hogy titeket mi visz rá arra, hogy letöröljetek egy vagy több írást Meriről? Én is megtettem már párszor, szóval nem kukacoskodnék, csak tudni akarom, hogy ez kinek miért jön? Mert nekem rettentő nehezemre esett leszedni a régebbi dolgaimat, megszoktam, hogy ott vannak a profilomon meg a listámban, hogy még mindig kúszik fölfelé a megtekintésszám, meg emlékeztem, hogy anno mennyire szerettem írni és feltölteni és véleményeket kapni rá, és nem volt egyszerű leokézni a törlést.
Én speciel azért töröltem le a dolgaim egy részét, mert régiek és esetlenek voltak, egy nagyobb gyűjteményemet meg azért, mert erősen ütközött a Bolondokkal, és nem akartam, hogy akik beleolvasnak, belezavarodjanak vagy éppen lespoilerezzenek maguknak valamit jó előre. :D Szóval tudatos döntés volt, de egyéni okokkal részben. És nemrég egy kedvenc novellámat akartam fölkeresni újraolvasás céljából, és meglepődve tapasztaltam, hogy eltűnt az író profiljáról, pedig viszonylag új mű volt. sajnáltam, hogy letörölte, meg nem is tudom igazán, hogy miért, szóval azért akarom ezt megkérdezni, hátha mások más okokat mondanak, mint én, és teljesebb képet kapok arról, hogy ki miért gyomlál a profilján. :D

“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 16 (kedd), 9:48 
Fanficbúvár

bojoe írta:

senki nem tenne fel kérdést?
:(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 15 (hétfő), 19:19 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 15 (hétfő), 14:22 
Sztorihajhász

Elyes írta:
Innen is nagy gratula, Hiri! :taps: :taps: A face-re feldobott képek tényleg nagyon jók lettek (a ruhád baromi jól nézett ki!), biztos remek a többi is :)

Köszi, köszi! :) Egyébként imádtam a ruhát, tök kényelmes volt, az is hozzátett sokat az élmény pozitívságához hogy nem egy abroncsos-fűzős-dögnehéz miskulanciában kellett egész nap léteznem, hanem egy pont optimális selyem-csipke ruhában, elegáns is volt, de nyárias és könnyed, mint az egész esküvő. :D Csak rengeteg kép készült végig, még válogatni kell őket meg minden, aztán majd egy nagy mappában röpülnek fészre is meg szerintem photobucketre is, a héten valamikor. :)
(Már így is zaklat melóban mindenki, hogy képeketképeket!!, hiába mondom hogy még várni kell. :D De már nem sokat, én is látni akarom őket.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 15 (hétfő), 10:30 
Billentyűzetgyilkos

Innen is nagy gratula, Hiri! :taps: :taps: A face-re feldobott képek tényleg nagyon jók lettek (a ruhád baromi jól nézett ki!), biztos remek a többi is :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 15 (hétfő), 8:52 
Sztorihajhász

Katja írta:
:taps: :taps: :taps: Hát akkor hatalmas gratula neked meg a párodnak! :) Tudom, hogy közhely, de sok boldogságot! :) Érezzétek jól magatokat a pihin.

Köszönjük szépen. :) Remek volt a pihi is, kellett is nagyon amúgy, de jó volt egy napra végre nem rohanni-dolgozni-szervezni. :D Most meg már kezdődnek újra a dolgos hétköznapok.

Gigi685 írta:
Juuj, Hiri, nagy gratula. :) És várom azokat a képeket. ;) (bár már a jegyesfotóitok (?) is nagyon helyesek voltak)

Köszi nekedis :) Egyébként azok már az esküvői fotók voltak, amire te gondolsz, vagyis az a pár amit a fotós elküldött gyorsba messengeren hogy lessük meg őket. De van egy egész rakással, reggeltől-estig mindenhonnan, majd azok lesznek fönn mappában ha eljutottak hozzánk. :)
(Jegyesfotózásunk sose volt, mert hát azt így hirtelen felindulásból csináltuk két éve, hajnalban egy játszótéren, meg utána se spiláztuk túl a dolgot sose, anyámék is jóval később tudták meg. xD)

Sybill Dumbledore 02 írta:
Juj, Hiri, sok boldogságot meg minden jóságot :taps: Kíváncsi vagyok a képekre ;;) De am örülök, hogy minden flottul ment :)

Köszi nekedis :) Én is nagyon kíváncsi vagyok egyébként a képekre, mert nem sokat láttam még belőlük, csak azt a hármat amit megkaptunk és földobtam fészre a life event megcsinálásakor :D De marha jó fotósunk volt, szóval biztos vagyok benne, hogy nagyon jó képek lettek. (Aminek örülök, mert ez egy olyan csodás nap volt, hogy kellenek róla a képek örök emléknek.) :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 14 (vasárnap), 20:49 
Fanficbúvár

Juj, Hiri, sok boldogságot meg minden jóságot :taps: Kíváncsi vagyok a képekre ;;) De am örülök, hogy minden flottul ment :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 14 (vasárnap), 17:12 
Fanficbúvár

Juuj, Hiri, nagy gratula. :) És várom azokat a képeket. ;) (bár már a jegyesfotóitok (?) is nagyon helyesek voltak)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 14 (vasárnap), 8:53 
Fanficbúvár

:taps: :taps: :taps: Hát akkor hatalmas gratula neked meg a párodnak! :) Tudom, hogy közhely, de sok boldogságot! :) Érezzétek jól magatokat a pihin.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 13 (szombat), 20:52 
Sztorihajhász

Katja írta:
Elnézést, amiért nem emlékszem pontosan, de... Hiri! Neked nem valamikor most van/volt az esküvőd? :D

Tegnap volt, még épülök fel az egész nap fáradalmaiból (reggel hatra értem haza), meg holnap pancsizni megyünk az egész hacacáré lezárásaként. :D Majd ha a fotósunk is magához tért meg ilyenek, és megkapjuk tőle a képeket, linkelek ide is, marha jókat csinált, meg marha jó volt az egész nap is egyébként. Semmi stressz, semmi fennakadás, minden flottul ment végig és csodás volt a hangulat reggeltől estig. :xx:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 13 (szombat), 20:17 
Fanficbúvár

Elnézést, amiért nem emlékszem pontosan, de... Hiri! Neked nem valamikor most van/volt az esküvőd? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 19 (kedd), 13:27 
Sztorihajhász

bojoe írta:
....
viszont van olyan, hogy iszonyatosan megugrik, és fogalmam sincs, hogy miért. ha visszatérő, miért nem ír kritikát? pl egy éve felrakott novella minimális kritikával rendelkezik, és a megnyitások száma lineárisan nő.
ha új, miért nem ír, ha visszatérő, miért nem ír? és olyan novella, ami rétegolvasónak szól, sztem összesen nincs annyi merengős, aki belenézne. de mitől növekszik? van 10 ember, aki hetente elolvassa? vagy mi?

Ha hirtelen ugrik meg és nagyon sokat, akkor az pl. szerintem olyantól is lehet, hogy sokat frissítget az illető. Nekem pl. elég sokszor baromkodik a netem, a feléig tölti be az oldalt, ilyenkor megesik, hogy ötször-tízszer kell a frissítés gombra nyomnom, mire az egészet be bírja hozni. Ez olvasásnak egy olvasás, de a megtekintésszámon pillanatok alatt dob sokat.
És szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki vacak nettel-géppel nyomul, szóval nálam ez rendszeres eset, és tudom hogy tök rossz az írónak hogy így tolom föl a megtekintésszámot fölöslegesen, de hát a UPC-nél meg a Dell-nél kell reklamálni, hogy gyér a szolgáltatás.

Surreal írta:
Az en olvasasi szokasaim igy neznek ki: altalaban munkaba menet/onnan jovet olvasgatom a Merit, ami azt is jelenti, hogy egy fejezetet 2-3 nekifutasbol olvasok el (de van, h tobb: pl. a Bolondok uj fejezetehez kb. otodjere kellett visszaterjek, h be tudjam fejezni. Szoval, Hiri, hamarosan jon a kritika is). A kritikat altalaban vegiggondolom elobb, es csak otthonrol, gep elottrol kuldom el. Ez azt jelenti, h az altalam olvasott fic-eket csak en vagy 4-5x is megnyitom.

Ahah, én leszek az etalon-példa rettenethosszú sokszormegnyitva-elolvasós fejezetekre, úgy érzem. :D (Bolondok, te tsodás...) Mondjuk én személy szerint minden végigolvasok egy ültő helyemben, de én meg kb. harmadik olvasás után írok kritikát, szóval hiába hogy egybe olvasom, mert többször, és ugyanott vagyunk részemről is.
(Meg nyilván nem várom el, hogy a nevetségesen terjengős fejezeteimet egybe olvassa végig bárki is rajtam kívül. xD Deee a kritikát várom, ha már így visszatértem ennyi idő után, érdekel, hogy hogy sikerült. :D )

Meg ha novelláról van szó, akkor az megint más tészta, mert az egy kerek egész sztori, és ha tetszett az embernek, valószínűbb, hogy visszatér repetázni, mint egy folytatásos akármelyik fejezetéhez. Vagyis ezt csak én így gondolom, meg én így vagyok vele, előbb olvasok újra egy novellát, mint egy egész sztorit egy fejezet miatt, viszont csak belelapozgatva újraolvasni random fejezeteket nem szeretek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 19 (kedd), 5:22 
Zöldfülű

A valtozo megtekintes-szamnak tenyleg eleg prozai okai is lehetnek. Az en olvasasi szokasaim igy neznek ki: altalaban munkaba menet/onnan jovet olvasgatom a Merit, ami azt is jelenti, hogy egy fejezetet 2-3 nekifutasbol olvasok el (de van, h tobb: pl. a Bolondok uj fejezetehez kb. otodjere kellett visszaterjek, h be tudjam fejezni. Szoval, Hiri, hamarosan jon a kritika is). A kritikat altalaban vegiggondolom elobb, es csak otthonrol, gep elottrol kuldom el. Ez azt jelenti, h az altalam olvasott fic-eket csak en vagy 4-5x is megnyitom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 18 (hétfő), 20:41 
Fanficbúvár

a megtekintések növekvő számánál figyelembe vettem a lentieket, és ezeket meg is értem. volt egy időszak, amikor rendszeresen raktam fel fejezetet, illetve a kritikák számával arányosítottam- csupán kiváncsiságból.
és akkor vettem észre, hogy egy hét alatt az egyik fejezeté a kezdőnek a duplájára ugrott. alig egy hét alatt. na, erre nem találtam magyarázatot. ill. azt, hogy az illető az adott fejzetről ugrált a többire. de az sem magyarázza a száznyi megnyitást.

igen, azt én is észrevettem, hogy vannak ún visszatérők, akik csak úgy belekattintanak, valszeg végig sem olvassák, csak belenéznek. ezek havi szintre lebontva állandó növekedést mutatnak. viszont van olyan, hogy iszonyatosan megugrik, és fogalmam sincs, hogy miért. ha visszatérő, miért nem ír kritikát? pl egy éve felrakott novella minimális kritikával rendelkezik, és a megnyitások száma lineárisan nő.
ha új, miért nem ír, ha visszatérő, miért nem ír? és olyan novella, ami rétegolvasónak szól, sztem összesen nincs annyi merengős, aki belenézne. de mitől növekszik? van 10 ember, aki hetente elolvassa? vagy mi?

néha tényleg nem értem.
na mind1.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 18 (hétfő), 19:22 
Fanficbúvár

Gigi685 írta:
Én azt a kérdést tenném fel a merengősöknek inkàbb, hogy mennyire szoktàtok komolyan gondolni a kritikákat. Van-e olyan, hogy szándékosan tùldicsértek valakit, vagy egyszerűen kedvesek akartok lenni, és megfeledkeztek a negatìvumokról? Elvégre, ez az a valami, ami eggyel pontosabb visszajelzés a szerzőnek.[/color]

Szándékosan túldicsérni senkit nem szoktam, de volt, hogy valakin látszott, hogy elég kezdő (tehát első ficje lehet vagy valami) ezért nem emeltem ki mindent, ami bökte a szememet és igyekeztem a pozitívakat is kihangsúlyozni, hogy ne vegyem el a kedvét. Nem, nem volt torzított kritika, csak máshogy tálaltam a véleményemet, és egy konkrét esetet mondok. Egyébként mindig megírom, mi tetszett és mi nem, bár így sem mondanám túl jónak a kritikáimat, mert sokszor odateszem, hogy "gondolom" meg "szerintem", illetve nem biztos, hogy jól láttam meg a dolgokat. Az előbbivel az a baj, hogy aki nem akarja észrevenni azt, hogy valami nem tetzsett, az betudja a "szerintem"-nek, és lekövetkeztetheti, hogy nem rossz. Nem tudom.
Szándékosan nem feledkezem meg semmiről, maximum véletlen, ami már nem olyan ritka dolog :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 18 (hétfő), 17:46 
Fanficbúvár

bojoe írta:
mi a bánatnak kell többszázszor megnyitni egy fejezetet/novellát.
(mert tudom, hogy nem olvassák annyian)

Nem többszázszor, de jó néhányszor ugyan előfordul, hogy egy-egy történetben megfog egy jelet. És ha magát a sztorit nem is olvasom el újból egyben, azt az egy fejezetet igen. Persze, ilyenkor az is előfordul, hogy olvasom tovább onnan, (akár a történet közepétől is) mert ismét magával ragad.

Gigi685 írta:
mennyire szoktàtok komolyan gondolni a kritikákat. Van-e olyan, hogy szándékosan tùldicsértek valakit, vagy egyszerűen kedvesek akartok lenni, és megfeledkeztek a negatìvumokról?

Kritikának nem mondanám, amit hagyok magam után, inkább benyomás és észrevétel. Komment. Innentől kezdve nem is nagyon hangsúlyozom ki a negatívumokat. Persze, van, hogy teszek egy-egy észrevételt, ami nagyon kibökte a szememet, de olyan igazi, ízekre szedő elemzést még nem írtam. Túl dicsérni sem nagyon szoktam, ha valakinek csupa jót és rajongósat írok, az valószínűleg azért van, mert teljesen elvarázsolt a mű, amit alkotott.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 18 (hétfő), 17:06 
Fanficbúvár

Szerintem egyébként nem olyan lényeges probléma, hogy a megnyitàsokat szàmolja. Egyrészt, mert màshogy nem is lehetne, màsrészt, mert valamennyire azért mégis betàjol. Pl làtod, hogy ha egy ideje feltöltötted, hogy mikor kezdi el ùj ember olvasni, vagy lehet, hogy olvassa-e éppen valaki, akitől kritikàt remélsz. Meg megtekintésekből meg kritikákbòl valahogy össze lehet rakni egy képet. Legalàbbis nekem a Berci harmadik lett Aranypennàn, igaz, fogalmam sincs, hogyan, és ott a megtekintéseken meg a kritikàk számán azért láttam, hogy ùgy relatìve van, aki olvassa.
Én azt a kérdést tenném fel a merengősöknek inkàbb, hogy mennyire szoktàtok komolyan gondolni a kritikákat. Van-e olyan, hogy szándékosan tùldicsértek valakit, vagy egyszerűen kedvesek akartok lenni, és megfeledkeztek a negatìvumokról? Elvégre, ez az a valami, ami eggyel pontosabb visszajelzés a szerzőnek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 18 (hétfő), 16:59 
Sztorihajhász

Amelia Pond írta:
Én még akkor szoktam pluszban megnyitni, amikor pl hosszabb fejezetek vannak, és mondjuk nem egyben olvasom el (Hiri, khmm :D ), vagy amikor visszanézek, hogy válaszoltak-e már a kritikámra. De vannak olyanok is, amiket egyszerűen megint el akarok olvasni. Vagy mondjuk nem emlékszem valami fontos infóra. :)

Khmm khmm. :D Nem is tudom, miért rám gondoltál. xD
Szóval igen, a hosszú fejezetek is ezt generálják. Mondjuk nem tudok rajtam kívül olyanról mostanában, aki rendszeresen 13-14 ezer szavas fejezeteket hozna, de hát az már bődületesen sok, és nyilván sokaknak 6ezer fölött már nem feltétlen egy megnyitással megy végig az egész.
Ez az egész megtekintésszám olyan, hogy rengeteg kis faktor van, mint amiket itt felsoroltunk, ami tényleges olvasás nélkül is taszigálja följebb a mutatót, és ami összeadva azt eredményezi, hogy hótt fals a szám és nem lehet belőle effektív olvasottságra következtetni.
AO3 rendszerében pl. ott van a kudos, ami pont arra jó, hogy láttamozod vele a sztorit - nem kell kritikát írni, csak egy katt és jelzed hogy köszi. Az se tökéletes nyilván, de megközelítőleg reálisabb eredményt mutat szerintem, mint nálunk ez a megtekintésszám. Meg a kritikák száma, ami aztán szintén nem jelent semmit igazából, én is tudom, hogy vannak olvasóim, akik csak néha beköszönnek vagy még annyi se - ők a megtekintések tengerében ott vannak, de ki tudja hol. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 18 (hétfő), 15:29 
Írópalánta

bojoe írta:

az enyém az, hogy mi a bánatnak kell többszázszor megnyitni egy fejezetet/novellát.

Én még akkor szoktam pluszban megnyitni, amikor pl hosszabb fejezetek vannak, és mondjuk nem egyben olvasom el (Hiri, khmm :D ), vagy amikor visszanézek, hogy válaszoltak-e már a kritikámra. De vannak olyanok is, amiket egyszerűen megint el akarok olvasni. Vagy mondjuk nem emlékszem valami fontos infóra. :)

Fanfic:Nextgen
Egyebek:Tumblr

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 18 (hétfő), 15:12 
Sztorihajhász

bojoe írta:

az enyém az, hogy mi a bánatnak kell többszázszor megnyitni egy fejezetet/novellát.

Én például magamból kiindulva tudom, hogy sokszor nem konkrét céllal böngészek merin, hanem csak lézengek bele a nagyvilágba meg próbálom az időt elütni, és ilyenkor pl. megesik hogy nyitogatok meg mindent sorban, aztán csak belepörgetek hogy tetszik-e vagy nem, és ha nem, megyek tovább.
(Van ugye az üreskritikázásnál rafináltabb feltörés, amivel szintén taszigálja följebb az ember olyan dolgok nézettségét, amiket aztán nem feltétlen olvas el.)
Van aztán, amihez többször térek vissza (van olyan novella, ezt tudom biztosra, amit legalább tizenötször megnyitottam itt merin), mert nagyon tetszett valamiért, csak egy részlet vagy az egész, és ugyanúgy, ahogy a könyvet elő-előveszem olvasás után, a ficet is.
Illetve, szerintem néha az is megesik, hogy valaki olvas valamit, de félbehagyja, viszont elmenti böngészőben rögzített lapnak - ami aztán minden böngészőújranyitásnál újratölt és viszi följebb a nézettséget, miközben lehet, hogy az illető el is felejtette, hogy neki az ott meg van nyitva. Vagy lehet, hogy csak simán meg van nyitva és nem gondol bele, hogy ez a nézettséget elcsalja, vagy tudja de nem érdekli. Rengeteg lehetőség van, meg ha ezeket így mind összeadod, bumm, már ki is jött az a plusz sokszáz megtekintés.

Igazából ez a megtekintésszámláló egy olyan dolog, amire abszolút nem lehet alapozni sajnos, én se szeretem látni, hogy megy följebb és nincs visszajelzés, de közben tudom, hogy esélyesen a nagyja el se olvasta...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 július 18 (hétfő), 14:56 
Fanficbúvár

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 18 (szombat), 0:14 
Szárnybontogató

Percy Jackson :xx: :taps: :xx:
Azért van ennek a sorozatnak elég sok magyar rajongója is (pl én és a húgom ;;) ) Egyszerűen imádom a történetet, a világot, a szereplőket. Szerintem az a legérdekesebb az egészben, hogy Rick folyamatosan írja az újabb és újabb sorozatait, amiktől mindenki azt várja, hogy azért úgyse lesz olyan jó, mint az alap, de a sok új szereplő ugyanúgy szerethető (ha nem jobban Khm... Leo Valdez... Khm), szóval a sorozat szerintem egyszerűen zseniális, és most, hogy jön a nyári szünet én mindenkinek ajánlom elkezdeni, érdemes ;)

Ui.: bár azért szegény Percy igazán kikerülhetne már a középpontból, ráférne már egy kiadós pihenés

Fustration, desperation
You say you need some kind of medication.
Situation, no motivation
destination: pernament vacation

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 17 (péntek), 13:50 
Fanficbúvár

Ohh, Percy Jackson... :xx:
Amúgy igen, a második sorozatban rengeteg szereplőt hoz be, akiket lehet shippelni, szóval bőven van a ficeknek anyaga ebben a fandomban is... ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 14 (kedd), 6:28 
Sztorihajhász

Hahah, végre osztja valaki a THGról tartott véleményemet ^^ a filmek nekem nagyon bejöttek, többször újranéztem őket, míg a könyveket csak egyszer voltam képes elolvasni, kíváncsiságból, de a vége felé nagyon szenvedtem...

Ah, a Percy Jackson sorozat :mrgreen:

Annyit tennék hozzá a beszélgetéshez, hogy igen, a könyvek nagyon, nagyon szerethetőek. (a filmekhez nem tudok hozzászólni.) Mondjuk úgy, hogy egy kicsit frissebb (2006-2011), görög mitológiás amerikai HarryPotter :) De komolyan.
Először is, Percy 12 éves az első könyvben, igen :D mondhatni, "kisiskolásoknak" íródott... Másodszor, neki is van egy ~bolondosabb fiú, és egy nagyon okos lány barátja; róla is mindenki tudja, hogy micsoda, csak ő nem, és elkerül egy "iskolába" (tábor), ahol szintén "házrendszer" áll fenn, ("házak" helyett, hát, házak, csak épp a 12 görög istenéi. természetesen itt is kialakult az a fenoména a fanok között, hogy 'vajon melyik házba tartoznék', és a 12-es szám vagy a bőség zavarát, de legtöbbször a specifikusabb, személyesebb választás lehetőségét hordozza magában.) ő is mitikus, mágikus lényekkel ismerkedik meg (amik/akik nincsenek a világba "rejtve" mármint nem olyan szempontból, hogy illeszkedjenek egy Riordan által felállított új mitológiába, mint a LotR vagy a HP, nem "új" lények, nem kölcsönvette őket, hanem bizony nyíltan ki van mondva, hogy ezek a görögök.), és felfedezi a saját erejét, megtalálja, hova tartozik igazán, stb.
Viszont Percynek magának is olyan karaktere van, amilyen Harrynek - őszintén - még 15 évesen se volt. Humoros, sokkal humorosabb, persze ez nem Harry ellen kritika, Percynek nem haltak meg a szülei és nem egy Dursley-ékkel traumatizált kölyökként nőtt fel. Okos, de kicsit kirekesztett, számomra meglepően bátor?? A narráció E/1-es, de olyan fordulatokkal és kihagyásokkal oldotta meg Riordan, hogy szívszorító jeleneteket is írjon, hogy wow. :D A szerelmi szál (öö, én ott tartok hogy Percy/Annabeth) is nagyon aranyos és jól adagolt, egyáltalán nem nyálas vagy túlzottan szenvedős, és az akció folyamatos, sűrű és dinamikus, elejétől a végéig.
Mindezek miatt gondolom, hogy "nagy" neveket is megelőzhetett ez a széria, aki szereti a görög mitológiát, az nyugodtan álljon neki, a könyv nem "szájbarágós" :)

Igaz ami igaz, nem túl híres itthon. A fanficekhez, meg úgy igazából a rajongókhoz sincs sok közöm, hogy őszinte legyek, ezért nem tudom, milyenek, milyen a hangulat, mi a népszerű a fandomban. Annyit tudok, hogy a második széria - ahol már nem Percy a főszereplő, de benne van - még több új szereplőt - félisten-gyereket - hoz be, akiknek mind-mind érdekes a háttérsztorijuk, szóval rengeteg fic és párosítás lehetséges még, ha az alapsorozatból nem volt elég :D (Luke/Thalia ftw)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 16:19 
Fanficbúvár

Azzal nyilván én is tisztában vagyok, hogy szóról szóra nem lehet átvinni a vásznakra a cselekményt, mert akkor ülhetnénk a kanapén/székben naphosszat, ám ezekhez az alapmomentumokhoz - ha szabad így neveznem - nagyon ragaszkodom. A kihagyásokkal konkrétan semmi problémám nincsen, egyedül azért vagyok kiakadva, hogy az alapvető dolgokat felforgatják, miközben én - igaz, hogy mindig úgy írják, hogy based on blablabla szerző blablabla könyve - arra készülök fel lelkiekben, hogy kíváncsi vagyok, hogy ezt meg ezt hogyan filmesítik meg. Igen, elismerem, a természetem ilyen szempontból szurkálódó, és nyilván nem én lennék a rendezők és forgatókönyvírók kedvenc kritikusa - sőt... -, ám, ahogy az emberek változnak, kinek olyan, kinek amolyan elvárásai vannak egy megfilmesítéssel szemben.
Annabeth esetében azért akadtam fenn, amiért nem szőke, mivel a könyvsorozat tekintetében nekem az egyik főszereplő, ergo, arra azért érdemes lenne odafigyelni. A szemszínt nyilván nehéz belőni, egyáltalán nem rosszindulatból írtam azt, amit (utalva itt a HP-s és Percy Jackson verzióra), csak én kiszúrom, megjegyzem, és ennyi.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 16:06 
Fanficbúvár

Igazából nyilvánvaló, hogy a film nem tud pontosan elmesélni 500 oldalnyi regényt, szóval a "sikerült ezt/sikerült azt eltalálni" szöveget nagyon igazságtalannak tartom. Ha egy szőkének leírt mellékkarakter helyett valaki feketehajút castingolnak, és mondjuk nem az volt az 500 oldalon át boncolgatott fő tulajdonsága, hogy ő szőke, akkot el kell fogadni.
Ugyanúgy, a film nem arról szól, hogy mondatról mondatra adaptáljanak valamit, hanem önálló művészeti alkotás. Szerintem bőven belefér, hogy kihagyjanak vagy kicseréljenek dolgokat, viszont nem jó, amikor ez lyukakat hagy a cselekményben, vagy elvesz egy fontos dolgot a karakterekből. Például érthetetlen volt nekem, hogy a Harry Potter filmek kihagyták Hermione jogvédő mozgalmát, de azon már nem akadtam ki, hogy máshol és máshogy volt a csókja Ronnal, mert a film történetébe illeszkedett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 11:47 
Ó-nagy-admin "on stage"

1wolfgirl1 írta:
Juj, a sorozat. :lol:
Nagyon vicces volt, ahogy beharangozták, hogy hú, a sorozat sokkal jobban fogja követni a könyvet, mint a film - vagy csak ezt terjesztették, ki tudja -, aztán már a második résznél kezdtem ráncolni a szemöldökömet, hogy rendben, akkor ez most mégis mi...

:D
Sok :roll: - elem került a sorozatba is. Én ennek ellenére jól elszórakoztam rajta, a 10. részen különösen, azt hiszem az volt az alternatív univerzumos. =)) De igen, a könyvtől muszáj elvonatkoztatni hozzá, mert ez is más, hiábanyilatkozták, hogy jobban követik majd.
Alecet például eléggé átformálták, mégis nagyon szerettem a sorozatos megvalósítását. :x Meg azt is, amikor a többi Árnyvadász-sztorira utalgattak, mondjuk azzal, hogy igaz suttyomban, de felbukkant Tessa. (Akit a saját sztorijaiban ugyan legszívesebben _whunter_ de itt örültem, hogy a létezése része (lehet) a sorozat világának.) Na meg, volt Raphael. _vampire_ Meg általánosságban többen befértek a könyves karakterek közül, ez szerintem pozitívum.

bojoe írta:

szal, visszatérve a eredeti kérdésre, akkor értem, hogy... illetve, nem értem. mármint, oké, hogy a könyv jobb, de ennyivel, hogy ekkora rajongótábora legyen? és mi a fanficek témája? merthogy sok szereplőt nem hoz fel, nincs kiket kivel párosítani... (jujj, ebbe most belegondoltam... mondjuk egy kentaúr-szatír lamúr... huh), a cselekmény annyira egysíkú, hogy nocsak... és... szóval belenéztem pár ficbe, de nemtom... mindegyik ua. a kérdést járja körbe? mittomén, a két főhős szerelmét?

Percy/Luke? :mrgreen: Igazából fogalmam sincs, csak az első filmet láttam. Jó ideig nem is tudtam róla, hogy készül több is, a könyveket nem olvastam, de az alapján biztos jóval több a lehetőség, meg a variáció, hogy kikről és mit írjanak.
Talán kb. úgy aránylik egymáshoz a kettő - film és könyv - abban a tekintetben mennyi maradt ki és mennyi került be, akár egyszerűsítve, mint a HP-nál, vagy a Csontvárosnál, ha már így szóba került.

Itthon szerintem se kapott reklámot, bár lehet, hogy ha kapott volna, akkor se válik annyira népszerűvé. Mondanám, hogy esetleg a témára fogékonyabbak kevesebben, de én pl. annyi idősen, mint ennek a fő célközönsége odavoltam a görög mitológiáért, ahogy sok ismerős is.
Bár az általános tendencia valószínűleg más.
És ahogy legtöbb helyen az ókori irodalmat, főleg Homéroszt tanítják, az nem túl jó ajánlólevél egy ilyen témájú könyvsorozathoz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 11:24 
Fanficbúvár

Juj, a sorozat. :lol:
Nagyon vicces volt, ahogy beharangozták, hogy hú, a sorozat sokkal jobban fogja követni a könyvet, mint a film - vagy csak ezt terjesztették, ki tudja -, aztán már a második résznél kezdtem ráncolni a szemöldökömet, hogy rendben, akkor ez most mégis mi... Persze, olvastam olyan cikkeket, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a kapcsolatokra, de lényegében a karakterek olyan károkat szenvedtek a könyvekhez képest, hogy egy nagy, piros "Vigyázat, OOC veszély!" feliratú pecsétet rányomtam volna.
Spoiler alert! Lényegében azt sem értettem, hogy minek felrúgni a parabatai kapcsolatot, ha egyszer az volt a lényege, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a kötelékre... Egyáltalán nem tetszett ez a "Meggyengült a kapcsolatunk." dolog, mert egyszerűen annyira sütött róla, mennyire drámai hatást szeretnének elérni, hogy gyakorlatilag a rész vége után öt percig nevettem kínomban. Az meg pláne, hogy még a filmeseknek is sikerült (!) elérni, hogy a Jace/Clary csók helyszíne stimmeljen. :'D Bár, őszintén szólva, nem lepődtem meg, pláne a csernobilos szál után, ami közben valahogy így nézhettem: :-O
Talán, ezért is álltam le a tizedik epizódnál... még azt se néztem végig, mert valahogy mindig olyan felspannolt állapotba kerültem tőle. Soha nem fogom én ezt megérteni, miért jó nekik... :D

bojoe, nem igazán láttam, hogy reklámozták volna magát a könyvsorozatot. Anno én is úgy bukkantam rá a filmekre, hogy megszállottan Logan Lerman filmek után kutattam, és így találtam rá. Aztán ugye rátaláltam a könyvsorozatra, elolvastam, stbstb. Habár... nem tudom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 11:16 
Fanficbúvár

1wolfgirl1 írta:
Eleve, Percy korát megdobták vagy négy évvel, csakhogy a benne lappangó romantikát jobban bele tudják szőni.

jahogy ez alapjában véve nem YA korosztálynak készült, hanem kisiskolásoknak... ez mindjárt más. akkor értem, hogy mi ez a szájbarágós izé a görög mitológiával.

Assa írta:

Bár vannak szabályt erősítő kivételek. Halkan-csendben-felkészülve a kövekre: [size=85]nekem pl. jobban tetszett az Éhezők viadala filmben, mint könyvben. Katniss könyves karaktere elég sokszor felbosszantott - a narrációjával főleg -, és idegesített a szleng (nem tudom, hogy az a fordítás hibája-e, vagy eredetileg is olyan a szöveg, de mondjuk nekem azt a lelkiállapotot, ami az arénában a potenciális gyilkosaival körbevéve hatalmába kerítheti az embert, valahogy nem adta át kellőképpen a "beparáztam" kifejezés. :roll: )

nos, az éhezők viadalával én is így vagyok. igaz, nekem a film nem többszörnézős (de a könyv sem többször olvasós). nemrégen írtam belőle egy jogirodalmi esszét, és rendesen fájt, hogy idéznem kellett a hű szöveget (végül aztán talán nem is szó szerint idéztem). borzasztó a nyelvezete, és nem tudom, h ez a fordítás hibája, vagy pedig az eredeti mű ilyen. azért látszik h collins régebben gyerekműsorok forgatókönyvét írta. szal, összességében a háttérsztori a nagyon jó a történetben, de önmagában a karakterek... nem igazán. nálam az csapta ki biztosítékot, h egy szófordulat úgy lett lefordítva, hogy lecsapom, mint a taxiórát. érted... katniss egy taxiórára hivatkozik. valójában azt sem kellene tudnia, hogy mi az. ez olyan, mintha draco azt mondaná, hogy most kihúztad a gyufát...

és igen, a könyvben és a filmben vannak olyan eltérések, ami teljesen más hangulatot ad a filmnek, mint a könyv. sőt, nem csak hangulatot, hanem mondanivalót. pl ott a média esete. a könyvben nem kötelező nézni. a filmben viszont igen. óriási különbség.

én a lotr-t szoktam felhozni arra példára, hogy a film 100x jobb, mint a könyv. tolkien egy teleregényt komponált, fölösleges és unalmas epizódokkal és leírásokkal. a film szerencsére pont ezeket a részeket írta át és hagyta ki, élvezetessé tévén - idézve a stop shopból - a két mélynövésű elkirándul a hegyhez és beledob a lávába egy lopott családi ékszert c. történetet.

szal, visszatérve a eredeti kérdésre, akkor értem, hogy... illetve, nem értem. mármint, oké, hogy a könyv jobb, de ennyivel, hogy ekkora rajongótábora legyen? és mi a fanficek témája? merthogy sok szereplőt nem hoz fel, nincs kiket kivel párosítani... (jujj, ebbe most belegondoltam... mondjuk egy kentaúr-szatír lamúr... huh), a cselekmény annyira egysíkú, hogy nocsak... és... szóval belenéztem pár ficbe, de nemtom... mindegyik ua. a kérdést járja körbe? mittomén, a két főhős szerelmét?

és egyébként, ha külföldön ennyire népszerű, itthon miért nem? ennyire nem fogta meg a magyar közönséget? vagy csak nem lett reklámozva?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 10:33 
Ó-nagy-admin "on stage"

1wolfgirl1 írta:
de ezeket az átírásokat sohasem értettem, legyen az apró szurka-piszka vagy egy komplett szál megváltoztatása. *szúrósan pillant a Csontváros készítőire*

Az tényleg nem sikerült a legjobban. :P
Bár engem pl. meggyőzött arról, hogy olvassak bele a könyvekbe, aztán el is olvastam az összeset. Szóval az érdeklődés felkeltésére akár jó is lehet. (Meg nyilván az elriasztásra is. :D )

Összevetve a sorozattal azért akadt, amit a filmes adaptációban sikerült jobban megvalósítani a könyvből. A filmes Jace például nagyságrendekkel jobb volt szerintem, mint a sorozatos. És személyiségre nagyon passzolt a könyves megfelelőjéhez. Plusz még pár hasonló pozitívum előfordult benne.
A mérleg másik oldalán meg persze ott a temérdek katyvasz, amit sikerült belevinni a kihagyásokkal és a módosításokkal.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 10:17 
Fanficbúvár

Atya-gatya, ezt még nem is láttam. :))
De igaza is van. A filmek tényleg olyanok, mintha egy megfilmesített fanfictiont néznénk. Persze, az olyan apróságokon - pedig elég szőrszálhasogató kritikus vagyok - fenn se akadtam, hogy valami a szereplők kinézetében nem stimmel. A Harry Potterben bőségesen megtanultuk, hogy a barna és a kék pontosan olyan zöld, mint amennyire itt is zöld a kék. :lol: (Annabeth hajszínét nem is emlegetve az első filmben. A másodikban már észhez tértek...)

Hm, van abban valami, amit írsz. Tény és való, több filmnél is képesek előidézni azt az atmoszférát vagy varázst, ami úgy megadja az alaphangulatát a történéseknek. Az Éhezők viadalát tekintve egyaránt szeretem a könyvet és a filmet is - és szerintem Jennifer Lawrence-szel megfogták az Isten lábát, bármennyire is szurkálódtak azért, mert nem egy összeaszott csontkollekció. (Itt is megemelem a kalapom James Newton Howard előtt, amiért sikerült összehoznia azt a soundtracket, ami még egy örök optimistát is elbizonytalanítana a pozitív érzelmeiben. :shock: :-D )
A Csillagport speciel pont nem láttam, ám az is lehet, hogy az általánosításom mögött tényleg a szökő évente félszer megtapasztalt élmények lapulnak ilyen tekintetben. Nyilván, a film is elég hosszadalmas lenne, ha tényleg követnék minden egyes másodpercet a regény cselekményéből, de ezeket az átírásokat sohasem értettem, legyen az apró szurka-piszka vagy egy komplett szál megváltoztatása. *szúrósan pillant a Csontváros készítőire*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 13 (hétfő), 8:59 
Ó-nagy-admin "on stage"

1wolfgirl1 írta:
U.i.: A tumblr-ön a rajongók nagyon ócsárolják a Percy Jackson filmeket. Meg is értem.

Még az író is ellenük van. Finoman szólva. :lol:

1wolfgirl1 írta:
az általános törvényszerűség itt is érvényes: a könyv mérföldekkel jobb! :)

Bár vannak szabályt erősítő kivételek. Halkan-csendben-felkészülve a kövekre: nekem pl. jobban tetszett az Éhezők viadala filmben, mint könyvben. Katniss könyves karaktere elég sokszor felbosszantott - a narrációjával főleg -, és idegesített a szleng (nem tudom, hogy az a fordítás hibája-e, vagy eredetileg is olyan a szöveg, de mondjuk nekem azt a lelkiállapotot, ami az arénában a potenciális gyilkosaival körbevéve hatalmába kerítheti az embert, valahogy nem adta át kellőképpen a "beparáztam" kifejezés. :roll: )
Vagy: általában szeretem Gaiman munkáit, nem mindet, de többnyire. Viszont ott is jobban tetszett a Csillagpor film, mint a Csillagpor regény.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 12 (vasárnap), 20:58 
Fanficbúvár

A Percy Jackson könyvsorozat fényévekkel jobb, mint maga a film - ámbár, az adaptációkat tekintve, ez általában nem meglepő. Én csupán az első három kötetet olvastam, felbuzdulva a filmélményen, ugyanis rengeteg negatív kritikát láttam, hogy tulajdonképpen mennyire különböző a kettő. És, igen, valóban különbözik, és Chris Columbusban hatalmasat csalódtam akkor, mint rendező. (Tekintettel arra, hogy a Harry Potter első és második részét is ő rendezte, és az sikítva ugyan, de könyvekhez hűbbek voltak, mint az elkövetkezendő pár alkotás.) Eleve, Percy korát megdobták vagy négy évvel, csakhogy a benne lappangó romantikát jobban bele tudják szőni.
A filmek elé ezek után simán kirakhatták volna a "A könyvsorozat csak megihlette a filmeket, bárminemű egyezés a véletlen műve lehet csupán!" feliratot, jogosan. (Ugyanez történt a Csontvárossal is, a mozikban látni kellett volna a fejemet.)
Tehát, bojoe, az általános törvényszerűség itt is érvényes: a könyv mérföldekkel jobb! :)

U.i.: A tumblr-ön a rajongók nagyon ócsárolják a Percy Jackson filmeket. Meg is értem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 12 (vasárnap), 20:29 
Fanficbúvár

nézve a nemzetközi könyv- alapú ficeket, a hp és a twilight után a percy jackson viszi a pálmát - noha a erősen elmarad az 1. és 2. helyezettől.
miért van ez?
úgy értem...
1. most néztem meg a filmet. mo-n nem is volt hájpja, és gyakorlatilag ficet sem írnak belőle.
2. nemzetközileg mitől ennyire felkapott? a könyv ennyivel jobb, mint a film? olyanokat ver le, mint a lotr és a hobbit, vagy éppen a HG. megnézve a filmet, tökre kiszámítható, bagatell párbeszédek, zavaros ok-okozati cselekmény, uncsi karakterek, logikátlan lépések és erőltetett történetmenet. mégis, miért ilyen népszerű?

olvasta/látta már valaki? vélemény?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 12 (vasárnap), 14:50 
eLit Auror

Nemámka írta:
Kadma, ez a maraton-járás bizony így van :3 Bár én idén csak egy napra megyek (Amon Amarth, 15-e, és mert tényleg olyan a felhozatal hogy úgy döntöttem, nem engedek meg magamnak egy 10 napos sátrazást : DD) majd lehet összefutunk : )

:( Oké :D (tavaly én is a felhozatal miatt mentem, de tapasztalat, hogy a feléről úgyis lemaradsz, vagy úgyse fog érdekelni, hogy még koncertek is vannak ott :D )

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 12 (vasárnap), 14:31 
Sztorihajhász

Kadma, ez a maraton-járás bizony így van :3 Bár én idén csak egy napra megyek (Amon Amarth, 15-e, és mert tényleg olyan a felhozatal hogy úgy döntöttem, nem engedek meg magamnak egy 10 napos sátrazást : DD) majd lehet összefutunk : )

Aquilotto Argento írta:
Én már 90% hogy ott leszek Meri táborban :D Ezen kívül vár még egy csodálatos, csudajó, de főleg csendes lakásfelújítás is!

Ayyyy, pacsi Aqui, a táborban találkozunk! :D
és én is "lakásfelújítok" bár ez annyiból áll hogy élhetőbbé teszem az itthoni (vidéki) szobámat, olyan egy rettenet ami felhalmozódott benne :'D régi könyvek, régi ruhák, uhh

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 10 (péntek), 20:44 
Írópalánta

Kadma írta:
Amelia Pond írta:
Az, bizony! :wink: Amúgy miféle dolgok lesznek Pécsen? Mert én itt lakok, de sosem tudom a programokat, úgyhogy általában mindenről lemaradok. :?

Konkrét társaság programjai, sütögetés, pincebulik, valaki beígért állatkertnézést meg Tv torony látogatást, ilyenek :D

Én meg már itt aggódtam, hogy mi minden lesz, amiről nem tudok. :D Az állatkertben, bevallom, még nem voltam, ugyanis amint megnyitották, olyan szinten elözönlötték az emberek, hogy kijelentettem, nagyjából fél évig messziről kerülöm, és ha lenyugodtak a kedélyek, akkor majd megnézem. :) Én már csak ilyen taktikázós vagyok. :sherlie:

Elyes írta:
Amelia, asszem a tied a legjobb nyári program eddig. Nincs is jobb a nonstop pihenésnél 8)

Nem szoktam megerőltetni magam. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 10 (péntek), 18:31 
Ó-nagy-admin "backstage"

Elyes írta:
Ú, Pécs. Egyszer voltam, de munkaügyben, úgyhogy nem volt időnk körülnézni, de tervezek egy barátnő/város-látogatást (Meris a szentem szintén :mrgreen: ), és akkor bejárjuk a várost is.

Én gyakorlatilag négy hónapja Pécsen lakom (legalábbis hétköznap)... A főpályaudvar környékét, illetve az onnan az árkádig vezető utat már nagyon jól ismerem... :roll: :D De azért a nagy tanulások közepette a Humbák Művek meglátogatását már a nyitás utáni napokban megoldottuk... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 10 (péntek), 8:14 
Billentyűzetgyilkos

Gigi685 írta:
Eddy, elvben Burgerben is úgy van, de üzletvezető azt mondta, hogy szép vagyok és mosolygós (hah, ezzel mindenhol eldicsekszem, nagy cukiság volt tőle), úgyhogy elvben én élből kasszás leszek, és majd utána visznek konyhára is körülnézni.

Ezzel lehet is dicsekedni :D A kasszázást mondjuk én pont utáltam, de neked vszeg nem lesz vele gondod. Utálok idegenekkel beszélni, szval mindig tök ideges voltam, ha kitettek kasszába.

Ú, Pécs. Egyszer voltam, de munkaügyben, úgyhogy nem volt időnk körülnézni, de tervezek egy barátnő/város-látogatást (Meris a szentem szintén :mrgreen: ), és akkor bejárjuk a várost is.

Amelia, asszem a tied a legjobb nyári program eddig. Nincs is jobb a nonstop pihenésnél 8)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 09 (csütörtök), 21:10 
eLit Auror

Amelia Pond írta:
Az, bizony! :wink: Amúgy miféle dolgok lesznek Pécsen? Mert én itt lakok, de sosem tudom a programokat, úgyhogy általában mindenről lemaradok. :?

Konkrét társaság programjai, sütögetés, pincebulik, valaki beígért állatkertnézést meg Tv torony látogatást, ilyenek :D

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 09 (csütörtök), 16:59 
Írópalánta

Kadma írta:
Pécsi ismerősök hívogatnak még mindenféle pécsi jóságra, hátha az is bele fog férni, Pécs egy király hely.

Egyébként a tervem nagyjából annyi, mint eddig, azaz döglés, hogy édesapám szavajárásával éljek. Itthon, nyaralóban, külföldön... mindegy, a lényeg, hogy semmit ne kelljen csinálni. :D Tervezek maratoni regényolvasásokat, meg persze írást, napozást, fagylaltozás közben városnézést, filmezést, egyszóval pihi lesz. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 09 (csütörtök), 15:39 
eLit Auror

Elyes írta:
A Rockmaraton biztos buli lesz, még akkor is, ha nem feltétlenül vagy(tok) oda a fellépőkért. Főleg ha tényleg ilyen nagy és jó társasággal mész :) Én évek óta el akarok jutni egyre, de sose jön össze - idén sem XD

Én tavaly voltam először, akkor azt mondták, ha egyszer elmész, utána mindig vissza fogsz térni. És igazuk lett :D

We are the same~

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 09 (csütörtök), 15:25 
Fanficbúvár

Eddy, elvben Burgerben is úgy van, de üzletvezető azt mondta, hogy szép vagyok és mosolygós (hah, ezzel mindenhol eldicsekszem, nagy cukiság volt tőle), úgyhogy elvben én élből kasszás leszek, és majd utána visznek konyhára is körülnézni.

Hehe, szegény srác. :D Na én ezért kérdezem meg kétszer is, még ha biztos is vagyok benne, hogy ő az, hogy biztosra menjek. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016 június 09 (csütörtök), 14:21 
Billentyűzetgyilkos

Ohó, esküvői torta? Akkor tudom, kit zaklatok majd először, ha aktuális lesz :-P Nem rég lánybúcsún voltam, és barátnőmnek kellett tortát csináltatni. Szétnéztünk pár helyen, de végül bnőm nővérének a fodrászánál maradtunk, aki hobbi-tortakészítő, és baromi ügyes. Bnőm Micimackó mániás, a Tigris a kedvence, és olyan tortát kapott. Nagyon menőn nézett ki :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1948 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra