Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2026 augusztus 05 (szerda), 6:09

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 289 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Suonjar zsombékosa
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 16 (szerda), 23:43 
Fanfic-faló

A szösznek indult novella végül valamivel több mint 5000 szó lett, és itt olvasható: Szóval így fest a boldogság

Yuri meghívja magához Otabeket Szentpétervárra, és mivel fogalma sincs, hova vigye barátját, megkérdezi Viktor és Yuuri véleményét. Viktuuriék szinte házasok, OtaYuriék aktívan barátkoznak (és betáncol egy random saját szereplő is, mert miért ne), míg Viktor és Yuri Yakovról és Liliáról pletykál, akik randizgatnak, habár maguk bőszen tagadják.

modszerk.

Az Until My Feet Bleed and My Heart Aches második fejezetének nyersfordítása kész, a napokban szeretném hozni letisztázva és kijavítva. :beee:

Szerk.: Közben úgy alakult, hogy felraktam a Kiéghetetlenül harmadik fejezetét, ha már úgy is ott volt készen. :) A következő még nem tudom, mikor jön, mivel még alig kezdtem bele.
Yuuri hazaérkezik Hasetsuba, és elgondolkozik a lehetőségein, majd Viktor is elindul hozzá, hogy meglepje és beváltassa az ígéretet, amit tett neki Yuuri a banketten.

Itt is megtalálsz: Tumblr, AO3

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 15 (kedd), 17:53 
Fanfic-faló

Új, rövid szösszenet, amit egy borostás Viktor fanart ihletet (az istennek se találom, de ha megvan, belinkelem): Borosta

Valamint készülőben van egy novella, amiről naivan azt hittem, amikor elkezdtem tegnap reggel, hogy szösszenet lesz. Tévedtem. Yuri betáncolt, és követelt maguknak egy részt Otabekkel, pedig csak egy Viktuurit szerettem volna. Yurival küzdünk egymás ellen, egyelőre én állok nyerésre. És még nagyon nem látom a fic végét, és már több mint 3400 szó.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 10 (csütörtök), 14:20 
Fanfic-faló

Három hét óta először kipihentnek érzem magam; nem mintha panaszkodhatnék, hiszen nagyon is sokat tanultam ez alatt az idő alatt. Mondjuk ficet pont nem írtam. Kicsit le vagyok maradva a bétázással, de lassan érzek írásra is elég energiát, például befejeztem egy se füle, se farka Viktuuri szösszenetet, mondjuk jobban szétnézve a mappákban lehet még lenne tartalék fic. És északon rohangálva megihletődtem pár Hetalia ficre is.

A Kiéghetetlenül egyelőre magam se tudom, hogy áll, még sok dolgot kellene kitalálnom az auban ahhoz, hogy működjön, és jaj mibe vágtam a fejszémet. Mondjuk a harmadik fejezet már kész van, de jó lenne a negyedikkel is kezdeni valamit.

A fordítás második fejezetébe belekezdtem, egyelőre nem sok van belőle, de szeretnék hamarosan azzal is foglalkozni. ^^

És ha már emlegettük a Hetaliát: a blogomra felkerült egy SuFin songfic, amin már ültem pár hónapja: Take A Chance On Me Mostanában nem hiszem, hogy fogok feltölteni Hetaliát a Merire, mivel nem éppen a legaktívabb fandomom jelenleg.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 27 (csütörtök), 21:11 
Fanfic-faló

Új Viktuuri szösszenet: Vigyázat, Viktor a volánnál!
Szerintem a cím mindent elmond... jó olvasást. ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 25 (kedd), 16:49 
Fanfic-faló

A Victory on Ice gyűjteménybe felkerült egy Seungchuchu szösszenet: https://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=133194&i=1
Phichit szelfizik az ágyban, és Seung-gil ezt valamiért nem értékeli. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 21 (péntek), 21:37 
Fanfic-faló

Óó, egy visszajelzés. :x Ez valóban egy olyan fic, amit a magyar fandomnak is meg kell ismernie. Lenne még jó pár, csak ugye az idő meg az energia...

Na igen, nagyon hosszú fejezetek vannak, valamit kénytelen is leszek ketté vagy három felé szedni a Meri felső szóhatára miatt. Lilyanjudyth kezdte el mondogatni, hogy nem-e akarom lefordítani, Kidden meg nem beszélt le róla... :D Néha én is elgondolkozom, mibe fogtam, és magam is megijedek attól, mikre rá lehet beszélni, ha egyszer elültetik a bogarat a fülemben vagy nekem is eszembe jut. :D
Fun fact: nehezen kezdtem el, de aztán szerencsére mégis belefogtam a fic olvasásába, és olyannyira berántott, hogy most itt tartunk, fordítom. ^^ Nagyon-nagyon nehezen fogok az ilyen gyűlöletből szerelem ficekhez, főleg velük, de ez a sztori nagyon megéri.

Mondjuk az kicsit elszomorít, hogy a fordításokra mennyivel kevesebb visszajelzés érkezik, holott ez talán még több munka, mint simán írni. Nem csak saját tapasztalat, másnál is azt látom, hogy alig írnak rá valamit az olvasók.

Köszönöm! :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 21 (péntek), 12:50 
Billentyűzetgyilkos

Uramisten, hát most leesett az állam :D A 14. fejezet megjelenése óta követem ezt az AU-t, és soha semmilyen fic még így nem ragadott meg, örülök, hogy az angolul nem olvasó közönség is megismerheti végre :) Nem kis vállalkozásba fogtál, az biztos, korábban eljátszottam a fordítás gondolatával, de túl hosszú :'D Sok sikert hozzá!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 20 (csütörtök), 21:16 
Fanfic-faló

Jelentem, a tervezett fordítási projektbe belefogtam!

Until My Feet Bleed and My Heart Aches

„A sportvilág minden rivalizálása közül talán semmi más nem vált olyan legendássá az évek során, mint az orosz műkorcsolyázóé, Viktor Nikiforové és riválisa, a japán Yuuri Katsukié…”
Egy esemény megváltoztatja Yuuri életének folyamát, és keserű versengésbe veti Viktor Nikiforovval, mely végignyúlik az egész műkorcsolya karrierjén. De ahogy az évek múlnak, a rivalizálás és a gyűlölet valami mássá kezd fejlődni, és Yuuri képtelen távol tartani magát tőle, akármennyire is igyekszik.
A gyűlölet és a szerelem ugyanannak az éremnek a két oldala, és habár minden változik, egyes dolgoknak mégis meg kell történnie.

Az angol nyelvű fic Reiyától itt olvasható: Until My Feet Bleed and My Heart Aches

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 16 (vasárnap), 6:05 
Fanfic-faló

Az utolsó friss így utazás előtt: Étvágy
Yuurinak rossz kedve van, ezért kihagyja a vacsorát, ami aggasztja Viktort, és bekopog hozzá, hogy beszéljenek róla.

Úgy néz ki, engedélyt kaptam az Until My Feet Bleed and My Heart Aches című fic fordítására. Az első fejezetből már van egy nyersfordítás, mert szeretek előre belefordítani, hogy megnézem, passzol-e az íróval a stílusunk. Nem tudom, mikor tudom letisztázni, mivel most három hétre elutazom. Majd azért igyekszem jelentkezni. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 13 (csütörtök), 10:44 
Fanfic-faló

A napfény városa - Viktor és Yuuri meglátogatják Magyarországot, mert úgy gondolják, itt nincs annyi turista. Budapest viszont túl zsúfolt Yuurinak, ezért meglátogatják Szegedet, a napfény városát.
Íródott Phoenixwaller kihívására (Victuri in your city - küldd el Viktuuriékat a saját városodba kirándulni!).

Ez volt az a fic, amihez olyan sokáig készült az angol fordítás (mert lusta vagyok), de itt volt nálam Kidden, szóval befejeztük, aztán Ricchan is lebétázta, és itt az angol verzió: The City of Sunshine És ők azok, akik nélkül ez a fordítás nem született volna meg, szóval ezer hálám üldözi őket, hogy kijavították a nyelvtanom. A magyarra fordításban elég nagy gyakorlatom van, de visszafelé csak más. :D

Elkészült végre valahára a magis sellős au-m Sharrkan és Yamuraiha párosával: A napisten kegyéből
Azt mondják, Heliohapt a napisten felszentelt földje, ahol Ré kegyéből a földek még a legnagyobb forróság idején is termékenyek, és bőségesen ellátják a népet gabonával. Ennek az országnak nincs szüksége hódító háborúkra, hogy gyarapodjék, a szomszéd országok maguk küldik követeket hódolatuk kifejezésére, és az arany és a drágakő csak úgy folyik az országba.

Legalábbis így volt a múltban, amikor a háborúdémonok még nem fertőzték meg az ország vezetőinek szívét. Yamuraiha ezerszer is elátkozta a napot, amikor meggondolatlanul felfedezőútra indult, és megmentette a fáraó fiát, akinek a mágusai aztán elvették a halfarkát, hogy emberlányt faragjanak belőle.
Sellő!Yamuraiha, avagy alternatív kis hableány.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 08 (szombat), 0:17 
Fanfic-faló

Kiéghetetlenül friss: /2.
Yuuri visszatér Detroitba, némi angst és korhatár és búcsúparti - most meglepi párosokkal!

Belekezdtem a negyedik fejezetbe, habár még nem egészen látom, merre fog haladni a sztori azon túl, hogy rengeteget fogom angstoltatni a fiúkat, mire együtt lesznek.

Felkerült a fordítás is: OOC A ***!
Yuuri titokban fanfictionöket ír, beleértve Viktor Nikiforov/Katsuki Yuuri ficeket is, és valami seggfej állandóan azt mondja neki, hogy túl ooc-n ír. Yuuri gyűlöli.
Rekeszizmokat előkészíteni, közben még véletlenül se egyetek-igyatok... ;)

Az eredeti fic preciousbunnynoiz tollából itt. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 04 (kedd), 13:46 
Fanfic-faló

Befejeztem a Rókatüzet. Mindenkinek köszönöm, aki olvasta, főleg annak, aki írt is rá pár sort, nagyon örülök, hogy ennyire szerettétek ezt a történetet. :) Az utolsó fejezet itt olvasható: XII. A végén olvashattok egy kicsit a történet születéséről is. :)

Közben kaptam engedélyt a fic fordítására, a nyers verzió kész is van, holnap vagy holnapután át is nézem és felpakolom. :D

A blogomon írtam egy posztot a követelődzésről. Tudom, hogy ez a népszerűséggel jár, és hogy nem rossz szándékú, de engem nagyon frusztrál és felesleges nyomást helyez rám, amikor sorra jönnek oda az emberek, hogy írjak ezt meg ezt meg ezt (és főleg pwp-t kérnek). Ez nem így működik, nem csettintésre vagy rendelésre írok. Nekem ez az egyik hobbim, ami mostanában előtérbe került a többihez képest. Ezért kérek mindenkit, hogy vegye figyelembe, hogy én is ember vagyok. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 03 (hétfő), 14:20 
Fanfic-faló

Örömhír: befejeztem a Rókatüzet. Még én se hittem el egészen, azért hiányozni fog... :) Maholnap fel is kerül az utolsó fejezet attól függően, mikor lesz időm javítgatni.

Közben találtam egy humoros rövid ficet fordítani, most éppen azzal foglalkozom. A magyar fandomnak szüksége van rá. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 július 02 (vasárnap), 12:28 
Fanfic-faló

A zseniális ötleteim egyike, hogy a folytatásos dolgokat feltöltöm befejezés előtt... Igen, hoztam a Yuuri Viktor edzője au első fejezetét, mert nem bírok magammal, és kicsit motiválni akarom magamat ezzel.

Kiéghetetlenül

Viktor Nikiforov karrierje mindig is abból állt, hogy példaképe, Yuuri Katsuki nyomában megnyerte az ezüstöt vagy éppen a bronzot, és huszonhárom évesen lassan beletörődik abba, hogy sosem fogja túlszárnyalni. Aztán egy bankett mindent megváltoztat, és Viktor nemsokára egy Japánba tartó gépen találja magát, új edzője felé tartva.
Katsuki Yuuri huszonhét éves, a sport csúcsán van, kiégett, és küzd önmagával és a szorongásával. Fogalma sincs, meddig tudja tartani a lépést a fiatalokkal, és úgy dönt, jobb megelőzni a bukást: visszavonul a japán nemzeti után rajongói legnagyobb bánatára, de van valaki, aki ezt nem hagyja csak úgy annyiban.

Régebben találkoztam pár ilyen koncepciójú ficcel, de valahogy egyik sem teljesen olyan volt, amit olvasni szerettem volna, így megírom a sajátomat. Vagy legalábbis próbálkozom. Sok dolog még nem egészen tiszta, de szeretném kipróbálni, milyen, ha nem tervezem meg az összes jelenetet részletekbe menően, vagy hogy hány fejezetet akarok, és hogy azok milyen hosszúak legyenek, mert néha a Rókatűzben is a saját agyamra mentem, amikor fejezeteket csúsztam. Éppen ezért fogalmam sincs, hogyan fogok a sztorival haladni, mert van még másfél fejezet megírva, további kettőről pedig tudom, hogy kb mi lesz benne.

Egyébként a Rókatűz utolsó fejezetével is haladgatok, másfél jelenet van hátra. :) Eredetileg akkor akartam befejezni, amikor hazautaztam, de túlságosan fáradt voltam a sok pakolástól, és inkább nézelődtem meg aludtam.
Nagyon fura lesz befejezni, eléggé a szívemhez nőtt a sztori, szerintem ezért is haladok most ilyen lassan.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 25 (vasárnap), 19:43 
Fanfic-faló

Rókatűz 11. fejezet, hogy lelkesebben írjam az utolsó részt is: XI. :)

Közben eszembe jutott még egy au ötlet, úgy tűnik, hogy ez az au-k éve.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 22 (csütörtök), 16:54 
Fanfic-faló

Új szösz a Victory on Ice gyűjteményben: Fesztivál
Fiatal metál!Vitya akcióban. Mert csak nem hagyott nyugodni az a szösz, amiben utalt rá, hogy átszökött Finnországba koncertre. Viktor első egyéjszakás kalandja egy olyan saját szereplővel, akit valószínűleg nem fogok felhasználni többet, meg Sasha is megemlítésre kerül a Mesélő matrjoskából.
Itt a másik, ahonnan indult: Tusvonal

A blogomon írtam hosszabban a nyári terveimről, szóval itt is összefoglalom rövidebben:
- a Rókatűz befejezése, esetleg kiegészítő novellák
- egy újabb au regény, amiben Yuuri Viktor edzője, két fejezet már kész van, a harmadik íródik, de magam se tudom, mit akarok vele
- egy Harry Potter novella Albus és Scorpius főszereplésével
- a magis sellős au-mat már csak ki kell javítanom, amúgy kész van, és ez számomra is hihetetlen
- két fordításai projekt
- egy saját fic fordításának befejezése egy kihívásra, hogy végre publikálhassam, a magyar már kész van
- és persze már szösszenetek és random ötletek

Igen, nekem is úgy tűnik, hogy a YOI fandomtól megtáltosodtam. ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 20 (kedd), 9:19 
Fanfic-faló

Rókatűz 10. fejezet: X.

Valószínűleg ez az a fejezet, amiért mindenki utálni fog, mert csupa-csupa angst és függőség, a kommentekben lehet reklamálni. :D
És igen, lesz egy 12. fejezet is. Ez a végleges szám, ebből nem vagyok hajlandó engedni. A 11. fejezet nagy része autóban, utazás alatt íródott, meglepően jól tudtam haladni internet nélkül... xD És akkor jöttem rá, hogy megint fejezetet csúszok.

Szerettem volna szavazást kirakni, de a rendszer ellenem van. Megint. Na mindegy, a lényeg, hogy lehetséges, hogy belekezdek egy naaaaaaggggy fordítási projektbe, mert egyesek itt folyamatosan rábeszélnek... :-P Csak vannak ilyen gondjaim, miszerint a fejezetek kilométeresek (kb mint nálam egy fél regény x"D ez valahol ciki, nem tudom, miért nem tudok igazán hosszút írni...), valamint a második felétől elég részletes erotikus jelenetek vannak (mondjuk nem fejezetnyi), amik magyarul kicsit szokatlanok számomra. De majd meglátjuk. Lehet, hogy a héten már elkérem azért.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 18 (vasárnap), 10:04 
Fanfic-faló

Új szösz a Victory on Ice gyűjteményben, Viktor és Yuuri strandolnak: Szeplők

Valamint rám jött, hogy már nagyon be kellene fejezni a Rókatüzet, ezért úgy gondoltam, hogy ha frisselek belőle még egyet a héten, majd jobban rajtam lesz a nyomás: IX. Reméljük, beválik. Amúgy telefonba pötyögve már megvan a vége (mert utazás közben a sötétben nem tudok lapra írni ugye... meglepően jól tudtam haladni ilyen körülmények között, internet se volt, hogy elvonja a figyelmemet, többször kellene így írnom :D), és a 11. fejezetbe is belekezdtem és... lehet, hogy lesz egy 12. is. Még meglátjuk. Én már feladtam, hogy határokat szabjak ennek a sztorinak. xD
Gondolkozom még pár kiegészítő novellán is, ha már bejött pár váratlan szál, de ez még nagyon a jövő zenéje.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 13 (kedd), 17:33 
Fanfic-faló

Felkerült egy szösz a Párizs utcáin gyűjteménybe: Arctalan

Valamint frissítésre került a Rókatűz is: VIII.
Várhatóan még három fejezet lesz, a tizedikből kb 250 szó van eddig.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 11 (vasárnap), 15:39 
Fanfic-faló

A profilomon is rendezkedtem (nem tudom, mi ez a hirtelen rendszeretés nálam...), így letöröltem pár ficet, ami nulla kritikás volt, vagy már nem találtam jónak. Ilyen sorsra jutott az egyetlen HP-s regényem, két HP-s novellám, pár Hetalia és Magi fic. Ez utóbbiak megtalálhatóak a blogomon. ;) Így picit átláthatóbbak számomra a kritikák, 21 oldal helyett most 18 van, és már nincsenek fent olyan ficek, amikre a mai fejemmel nem vagyok büszke, vagy senkit se érdekelt. ^^

Haladgatok a Rókatűz 9. fejezetével, illetve belekezdtem egy másik au-ba (nyugi, nem annyira au, mint a Rókatűz xD), amiből még nem tudom mikor lesz komolyan valami, mert nem szeretném összecsapni. Először azt gondoltam, nem tervezem meg előre pontosan mi mikor és hogy történik, de úgy tűnik, hogy nem megy ez nekem ennyire kötetlenül... muszáj lesz valami jegyzetet írnom. De most nem szeretném bekorlátozni magam, hogy egy fejezet max 3000 szavas legyen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 10 (szombat), 18:15 
Fanfic-faló

Ma rendeztem egy kicsit a fices mappáimat. Először találtam egy szösszenetet, amire nem is emlékeztem, aztán begépeltem két Hetalia fic végét (habár az egyiket nem is biztos, hogy publikálom), és befejeztem (!!!!4!!!4!) egy Magi au-t, ami már két éve ült a gépemen (és némán reménykedem, hogy akkor a két és fél éves Hetalia au-mnak is van esélye, mert azt is megígértem). Szóval kicsit megkönnyebbült a lelkem, ma is tettem valamit azért, hogy legyen friss.

Victory on Ice: Saját takaró
Viktuuriék együtt alszanak. ^^

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 07 (szerda), 11:58 
Fanfic-faló

Felkerült egy újabb szösz a Victory on Ice gyűjteménybe: Hiúság

Viktor furán viselkedik, Yuuri pedig nem tudja kiszedni belőle, mi a baja, és arra jut, hogy párja ráunt.
Indult ebből a posztból, aztán pedig Brigivel ötleteltünk. ^^

Közben aktívan fordítódik a kihívásos fic angolra, mert magyarul már kész van, és jó lenne egyszerre publikálni a kettőt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 04 (vasárnap), 21:30 
Fanfic-faló

Rókatűz friss, mert még mindig nem tudom kivárni, hogy befejezzem az egész ficet, és a 9. fejezetből úgyis van 200(!!!4!) szavam: VII.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 03 (szombat), 20:13 
Fanfic-faló

Feltöltöttem két ficet, ami a 2017-es tavaszi anonim meme kihívásra íródott.

Ajándékbontogatás
Viktor izgatott, mert szeretné meglepetést szerezni a szülinapos Yuurinak, de aznap valahogy minden közbejön. A kérés és az eredeti poszt itt: link

A profilod máshogy mondja
Phichitnek elege van az egyik exéből, és Yuuri személyében adott a megoldás: játsszák el, hogy együtt vannak, úgy is éppen szinglik mindketten, és a rajongótáboruk amúgy is többet sejt a barátságuk mögé. Viktor évekkel később tudomást szerez erről, és féltékeny lesz Phichitre. A kérés és az eredeti poszt itt: link

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 június 01 (csütörtök), 7:56 
Fanfic-faló

No miből frisseltem vajon május utolsó napján? Bizony, a Rókatűzből. ;)

Az új fejezet itten: VI.
Tudom, tudom, gonosz a függővég, de most kiéltem magam... talán. Amúgy ez eddig a kedvenc fejezetem. A hetedik fejezet kész, a nyolcadikba belekezdtem, és tudom mi lesz benne (Susie szólt, aztán hopp egy plusz fejezet, már meg se lepne), szóval reméljük, hogy rendesen tudok haladni vele. :beee: Ezen a héten nagyon kérdéses volt, hogy lesz-e friss.

A kihívásos fic kész lett, most egyelőre hagyom pihenni, aztán majd meglátom, hogy akarok-e az angolra fordítással szenvedni. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 29 (hétfő), 17:25 
Fanfic-faló

Újabb szösz került fel a Victory on Ice gyűjteménybe: Szauna
Kihasználtam azt, hogy idén a világbajnokság Helsinkiben volt, hogy elküldjem a fiúkat szaunázni... :D Még motoszkál ezzel kapcsolatban egy ötlet a fejemben, de majd meglátjuk, lesz-e belőle valami.
Ez az első ficgyűjteményem, ami elérte a Merengőn a száz kritikát - egy szám, amit azt hittem, sosem érek el. Köszönöm mindenkinek, aki olvas, főleg azoknak, akik még véleményeznek is. $rose :#-) $rose

A Rókatűz hetedik fejezetével kicsit el vagyok akadva, és addig nem szeretném felrakni a következőt, nehogy aztán előre megírt rész nélkül maradjak... Szóval nem tudom, mikor érkezik a hatodik. Bocsi. Egyébként nagyon örülök, hogy a fic ekkora érdeklődésnek örvend. :-*

Elkezdtem egy kihívás alapján írni egy ficet, csak az a bökkenő, hogy angolul van, nekem meg pocsék az aktív angolom (gyakorolni kéne, khm, ha fordítok vagy olvasok, ott nincs gond), de azért szeretnék írni az illetőnek, aki kitalálta, hogy héé, én is részt vennék, csak egy szenvedés lesz lefordítani, de ugye mindent el kell kezdeni egyszer. :beee: Hátha angolból több szerencsém lesz a bétákkal, mint németül, már ha egyáltalán sikerül. xD Na de magyarul tuti meglesz a fic, emiatt nem kell aggódni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 28 (vasárnap), 12:19 
Fanfic-faló

Emlékszik még valaki a Что ты хoчешь?-re? Nem? Jajó. Valaki kérdezte, lesz-e folytatása, én meg rávágtam, hogy nem, de ez a novella végül is összefügg vele, mert utána játszódik, szóval az említett fichez lett feltöltve. Eredetileg kb olyan hosszú lett volna, mint a másik, de aztán elszaladt velem a ló, és hopp, majdnem elértem a 4000 szót. Érdekes lenne egy Yuuri szemszögű is, tudjátok, hogy mindig ugrálok közöttük, szóval kicsit nehéz volt úgy tenni, mintha csak Viktor gondolatait ismerném a novellában, de jó gyakorlás volt.
(Amúgy nem vagyok elégedett vele, de már úgyse írok hozzá többet, szeretnék mással foglalkozni.)
Viktor rábeszéli egy randira Yuurit, és kicsit tisztázzák, mi van köztük.

Címkék nélkül szeretni

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 26 (péntek), 14:06 
Fanfic-faló

Meglepi szöszt hoztam, cukorfluff Viktuuri. :3
Ihletődött onnan, hogy múltkor tele volt azzal a fészbúk, hogy havazik Helsinkiben. Májusban.

Link itten: Májusi hó

És talán még jövök ma valamivel. ;;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 23 (kedd), 18:00 
Fanfic-faló

Hoztam a Rókatűz ötödik fejezetét: V. :kitty:

... mert kopogjuk le, egész jól haladok, a Word pedig néha szabotálni akar, ezért jobb, ha több fent van. :beee:
A hatodik majd akkor jön, ha letudtam a hetediket, azért szeretnék mindig legalább egy fejezettel előbb járni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 22 (hétfő), 15:03 
Fanfic-faló

Ilyen szöszt már rég készültem írni, és talán páran ezért utálni fognak, de...
Egyáltalán nem oké, hogy Yuri rugdosódik, csak mert nem tetszik neki valami. A fandom úgy viselkedik, mintha egy ártatlan angyalka lenne, akit minden elől meg kellene védeni, közben nem így van. Légyszi-légyszi a második évadban vagy a filmben ossza már ki valaki, hogy ez így nem oké (bónuszpont, ha Otabek teszi, rá talán hallgat).
Szóval írtam egy ficet, amiben Viktornak elege lesz, hogy terrorizálja a jegyesét, és kicsit kioktatja Yurit.

Atyai tanácsok

Tessék bátran kommentelni, nem harapok. ;)

(A Rókatűz jegyzet szerint már több lesz mint 9 fejezet. Help me.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 20 (szombat), 17:53 
Fanfic-faló

Rókatűz IV. fejezet. :)
Avagy Viktuuriék végre találkoznak. ;) Jó olvasást. :beee:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 19 (péntek), 13:27 
Fanfic-faló

Újabb szösz került fel a Miraculous Ladybug gyűjteménybe. :)
Menthető kapcsolat

Elkészült egy novella, ami tulajdonképpen folytatásként értelmezhető a Что ты хoчешь? fichez, és legalább kétszer olyan hosszú. Igen, megint elszaladt velem a ló, a fiúk meg mást terveztek, mint én. Szóval ez ilyen első randi-féle, némi korhatáros jelenettel. Még szeretném javítgatni, meg jó lenne esetleg egy Yuuri szemszögű novella is hozzá.
(Amúgy em tudom hogy csinálom, hogy ezek a novellák mindig sokkal hosszabbak, mint a hosszabb ficeimben egy-egy fejezet...)

Ma vagy holnap frissítem még a Rókatüzet is, mert nem bírok magammal. Belekezdtem a hatodik fejezetbe. Ami megint egy olyan, amit nem terveztem előre, hogy benne lesz. xD Most már végképp fogalmam sincs, hány fejezetes lesz végül.

Amúgy tervben van még egy au (nyugi, azért nem annyira au, mint a kitsunés... vagy de, de ebben legalább lesz korizás xD), de pssszt, még nem tudom, lesz-e belőle valami.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 16 (kedd), 16:02 
Fanfic-faló

Elkészült a fordítás: Az érzés, amikor Viktor Nikiforov elkezd veled oroszul kiabálni
Nem árt hozzá ismerni a Chihoko-drámát, ami röviden összefoglalva a következő: Viktuuriék lerészegedtek, Yuuri pedig arról motyorászott, hogy még shachihoko is hajlékonyabb, mint Viktor (az a ponty-tigris keverék, ami fent van a Hasetsu kastélyon), amit ő félreértett, és azt hitte, hogy Yuuri valami régi szeretőjéről beszélt. Másnap reggel Yuuri azzal a felirattal ébredt a hátán, hogy overcome Chihoko, Viktor pedig fent pózolt a kastély tetején egy szál semmiben, és követelte, hogy Yuuri csatlakozzon hozzá... szintén meztelenül. Ami meg is történt, mert Yuuri szereti, akármilyen hülyeségeket is csinál féltékenyen. :D

A fic leírása pedig: A tizenhat éves Chihoko Sato szinte egy véletlen folytán vesz rész a Négy Kontinens Bajnokságán, szóval a tény, miszerint Viktor Nikiforov elindult felé szintén egy véletlen, igaz?

Frissítésre került a Rókatűz is: III.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 13 (szombat), 17:22 
Fanfic-faló

Lilyanjudyth szeretett volna egy olyan ficet olvasni tőlem, amiben valaki beteg, szóval megszületett ez a szösszenet. ^^

Elmúlik magától

Készülőben van egy fordítás is, már engedélyem is van, csak még át kell dolgozni a nyers verziót. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 09 (kedd), 9:22 
Fanfic-faló

A vártnál gyorsabban eljutottam odáig, hogy átnézzem az új novellát, szóval hoztam is. :)

Очень приятно

Viktor hazaviszi bemutatni Yuurit a nővére családjának, majd kettesben szilvesztereznek, avagy alternatív befejezés a Mesélő matrjoskához.
Cukorfluff korhatáros cselekmény nélkül.
Nem kizárható, hogy lesz még fic Vitya múltjáról (izgalmas téma, hiszen semmit se tudunk róla), de nem tudom, hogy az mennyire fog szorosan kapcsolódni ehhez a gyűjteményhez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 08 (hétfő), 11:04 
Fanfic-faló

Egy olvasó ötletére született ez a szösz: Segítő kéz
Yuri szeretné mindenben túlszárnyalni Yuurit, ezért meg akar tanulni rúdtáncolni. Otabek próbál neki segédkezni.

Csodák csodájára befejeztem azt a kiegészítő novellát a Mesélő matrjoskához, amit már régóta terveztem. Még szeretném kicsit pofozgatni, de pár napon belül valószínűleg hozom. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 05 (péntek), 19:30 
Fanfic-faló

Rókatűz második fejezet: II. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 02 (kedd), 19:45 
Fanfic-faló

A Miraculous Ladybug szösz, amit bizonyára már mindenki olvasott a blogomon, akit érdekelt: A fekete macska randevúja
Azért feltöltöttem ide is, hátha valaki így talál rá. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 május 01 (hétfő), 13:26 
Fanfic-faló

Felkerült a Seung-gil és Sara barátkozik fic... :D

Seung-gil Lee nem gyűjt barátokat, főleg nem nőneműeket.
Aztán pár hét után azt veszi észre, hogy Sara Crispino adoptálta, mint a meleg legjobb barátja.
És valamiért még azt is a fejébe veszi, hogy párt kerít neki.

A fic eredetileg addig tartott volna, hogy Seung-gil coming outol - onnantól kezdve elkezdte írni magát. Onnan indult, hogy valaki Tumblrön azt írta Seung-gilre, hogy biszexuális, én pedig ezzel a headkánonnal képtelen vagyok egyet érteni, mivel az adatlapján is szerepel, hogy nem szereti a lányokat (meg a zöldségeket sem).

És róla mit gondolsz?

Jó olvasást, nyomot hagyjatok magatok után! ;;)

Amúgy nem tudom, miért írok mostanában ennyit Seung-gillel... Brigi sok ötletet ad hozzá, és talán az is segít, hogy Seung-gil is ikrek mint én... :D Egyre könnyebb belelátnom a fejébe. Kíváncsi vagyok a film mit fog mesélni róla. :beee:

A kitsunés fic haladgat, ha ma befejezem a negyedik fejezetet, akkor valószínűleg a napokban feltöltöm a másodikat, mert úgy sem bírlak benneteket sokáig folytatás nélkül hagyni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 30 (vasárnap), 11:54 
Fanfic-faló

A hódítás mestere
Seung-gil véletlenül beleiszik a bóléba egy verseny utáni banketten, és felszabadulnak a gátlásai. Phichit zavarba jön, Yuuri sajátos bosszút áll, Viktor noszogatja, hogy táncoljon a lovagjával, Leo és Guanghong pedig aranyosan ártatlanok.
Briginek, mert ő vetette fel, hogy mi van, ha Seung-gil igazából igazi pasi faló, akinek senki sem tud ellenállni, és ezt a képességét az alkohol oldja. Tudom, tudom, már megint iszik valaki. Eskü ez lesz (mostanában) az utolsó ficem, amiben valaki részeg.
Mint kiderült a tegnapi YOI eventen annyira nem is lőttünk mellé ezzel az elmélettel, holott csak viccnek indult.

Közben befejeztem a Sara és Seung-gil barátkozik ficet, és az egész Seung-gil szemszögéből van. Lehet, hogy kezdek ráérezni a karakterére? Nemsokára feltöltésre kerül, lehet, hogy még ma, ha már Phichit szülinapja van. :beee:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 28 (péntek), 12:39 
Fanfic-faló

Ááá, menő, Oulu nagyon jó hely (a Tietomaa-t és Nallikarit ki ne hagyd!). :D Ha van rá lehetőséged, akkor menj fel Rovaniemibe is, a Joulupukkit nyáron is izgi meglátogatni. Én Jyväskyläbe megyek most, törire. ^^
Kezdem azt hinni, hogy a fél Merengő tanul finnül, mert nem te vagy az első, akivel így az oldalon keresztül találkozom. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 28 (péntek), 12:16 
eLit Auror

Suonjar írta:
Igen. :D
A blogomon láttad a kiírást, vagy netán te is jössz? :D

Megyek, csak én Ouluba :D

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 27 (csütörtök), 22:12 
Fanfic-faló

Igen. :D
A blogomon láttad a kiírást, vagy netán te is jössz? :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 27 (csütörtök), 20:59 
eLit Auror

Suonjar írta:
Más: július második felében és augusztus elején valószínűleg nem nagyon lesz friss, mivel odaleszek egy kurzuson. :beee: A tavalyi tapasztalatokból ítélve nem nagyon lesz időm írogatni, esetleg ha lesz raktáron fic, akkor majd próbálok a blogomon beütemezett bejegyzéseket csinálni, de semmi sem biztos. [/color]

Netán Finnországba jössz? :D

We are the same~

https://kozepes-versek.tumblr.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 26 (szerda), 22:23 
Fanfic-faló

Ki várta a több fejezetes fantasy au-t? :D

Viktor Nikiforov, a híres botanikus a cári udvarban kegyvesztett lett, és csatlakoznia kell egy veszélyes expedícióhoz a Kuril-szigetek környékére. Még nem sejti, hogy ez az út örökre megváltoztatja az életét.
Kitsune!Yuuri és tudós!Viktor, mert tudom, hogy titokban mindenkinek erre fájt a foga. ;;)

Itt olvasható: Rókatűz :pbunny:

Más: július második felében és augusztus elején valószínűleg nem nagyon lesz friss, mivel odaleszek egy kurzuson. :beee: A tavalyi tapasztalatokból ítélve nem nagyon lesz időm írogatni, esetleg ha lesz raktáron fic, akkor majd próbálok a blogomon beütemezett bejegyzéseket csinálni, de semmi sem biztos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 19 (szerda), 14:30 
Fanfic-faló

Feltöltöttem egy ficet arról, hogy szerintem mi történt a szocsi banketten: Stammi vicino
Eredetileg lett volna egy párja is, de ugye a Made of Sunshine-ban már megírtam annak egy részét, szóval nem tudom mennyire lenne érdemes foglalkozni a témával. :)

(Amúgy április vége van, és zuhog a hó reggel óta, nem is tudom mire emlékeztet ez... Csak nem Viktor jön a városba? xD)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 17 (hétfő), 14:21 
Fanfic-faló

Aki erre jár, az láthatja, hogy történt pár változás... :)

Úgy döntöttem, hogy felhasználónevet váltok - az új már nem fandomhoz kötött úgymond. És így nem osztozok egy régi mériszúmmal a néven. :D Persze ettől még hívhattok Susie-nak, ez nyilván rajtam marad és nem is zavar. Majd lehet, hogy még írok erről a blogomra, már úgy is el van kezdve egy bejegyzés.
Akartam kirakni egy szavazást, de a fórum úgy döntött, trollkodik velem. Mindegy, úgy is ugyanaz lett volna, mint a blogomon.

És amúgy azért zsombékos a ficblog, mert a suo finnül mocsarat jelent (a név meg elméletileg számi). Haha, Susie nagyon vicces vagy.

Szeretnék még szerda előtt szöszt hozni, mert aznap este jön egy barátnőm látogatóba, és el leszek foglalva jövő hét elejéig. :) Az is lehet, hogy elkezdtem felpakolni a fantasy au-mat, habár még csak a harmadik fejezetet fejeztem be.

Szek.: kész a bejegyzés a blogomon, majd jelentkezem. :)
Helyzetjelentés

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Susie Lupin ficblogja
HozzászólásElküldve: 2017 április 14 (péntek), 21:48 
Fanfic-faló

Hajfonat - Viktornak csodás ötlete támad, amikor meglátja, hogy a két Yu(u)rit egymás mellett nyomta el az álom.

Ezen kívül szeretném veletek megosztani, hogy a szöszgyűjtemény első darabja átlépte a több mint ezer megtekintést. :beee: :taps: :beee: Elég nagy dolog ez számomra, mivel a Harry Potterhez képest kicsi fandomokban írok (legalábbis magyarul kevesen vagyunk), és ez az első olyan ficem, ami nem a HP-ben éri ezt ez. $rose

Update: írok egy ficet arról, ahogy Sara és Seung-gil barátkoznak (nyugi, teljesen plátóian), és lehet, hogy Phichit is beköszön. Szösznek indult. Több lesz mint 2000 szó...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 12 (szerda), 23:13 
Fanfic-faló

Hoztam az emlegetett Seungchuchut (és újabb van tervben, Briginek hála): ... and now my bedsheets smell like you :beee:
(Ne kövessétek Phichit példáját az alkoholfogyasztási szokásait illetőleg. :D )

Ajánlott zene, mert szerintem nagyon illik hozzájuk, meg a ficben lévő szituációhoz is: Ed Sheeran - Shape Of You

Közben kezdek kicsit kifogyni a feltöltenivalóból, szóval ideje lesz belehúznom az írásba az egész napos horgolás helyett. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017 április 10 (hétfő), 21:50 
Fanfic-faló

Felkerült a Made of Sunshine utolsó részlete: 2016.
Nagyon szerettem ezt a novellát írni, mert Phichit a szívem csücske azóta, hogy megismertük, és izgalmas volt boncolgatni a barátságát Yuurival. :xx: Nagyon örülnék a véleményeknek - tudom, hogy így kicsit szét volt darabolva az egész, de most, hogy minden fent van, talán összefüggőbb a sztori. :)

A fantasys fic csak annyit haladt az említés óta, hogy elkezdtem a harmadik fejezetet. A vázlataim hét fejezetre becsülik (khm, múltkor még hármat mondtam x"D), aztán majd meglátjuk, hogy egyáltalán kész lesz-e valaha. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 289 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra