Minden este, pontban hétkor kritikái

Szeretnél kritikát írni?Ella
2016.10.16 - 15:29 | 1: - | Anonymus
Úristen, ez de jó volt! Köszönöm, hogy olvashattam <3 Nagyon-nagyon tetszett.

2015.11.22 - 14:18 | 1: - | Regisztrált
Szia! Az elemzést már páran meg is tették. Én csak annyit írok: teljesen a hatása alá kerültem. A korosztályos probléma és annak megoldása frappáns. Voltak részletek amik csak utólag nyertek értelmet- ezek a merengőbeli dolgok. Ez főleg szíven ütött, ha most 17 milyen korán veszthette el a szüleit (vagy ilyenért ne sopánkodjak hisz ez csak egy történet? - mondom túlságosan a hatása alá kerültem) Scorpiusz karaktere nagyon tetszik, talán ő az egyetlen Malfoly aki ennyit tud beszélni ;)

Szerző válasza: Szia! Örülök, hogy frappánsnak találtad. :-) A merengőbéli jeleneteket úgy próbáltam megírni, hogy miután kiderül, mi is folyik Scorpius körül átértékelődjenek. Scorpiusnak tényleg nem volt könnyű. Astoriát elég korán elveszítette, van emlék, amiben Draco már gyászol, ő meg kicsi, az apját valamivel később, Narcissát meg pár éve. Mindenesetre igazi kis dumagép lett belőle, muszáj is volt neki, mert az emlékekben Draco és Astoria nem nagyon szólalhattak meg. :-))

2015.10.14 - 22:06 | 1: - | Regisztrált
Kedves Assa!
Nem vagyok a szavak embere... De ez a novella. Ez. Ez most számomra a minden. Idejét sem tudom, mikor olvastam utoljára ilyen jól átgondolt, gördülékeny stílusú, karakterhű és nem utolsó sorban lehengerlően ötletes HP sztorit! Minden tiszteletem a tiéd. És Lucius, ahogy igyekszik zöld ágra vergődni az unokájával. És Lucius, aki felesége taktikáját követi, ha minden befuccsol (Lucissa for the win ♥). És Scorpius, aki csak annyit mond: "Nick". És Scorpius, aki a szülei emlékéhez vonul vissza. Hnnnnng.
Szóval köszönöm, köszönöm, ez kellett az életembe.

Szerző válasza: Kedves Nussy! Nagyon köszönöm ezt a gyönyörű véleményt. :-))
Ritkán merem felhasználni Luciust egy-egy íráshoz, de mikor ez a történet készült, nagyon szívesen írtam róla, örülök, hogy jól sikerült. (Igazából, mikor a kihíváson ehhez a kulcshoz kellett történetet írni, rögtön az ő és Scorpius párosa ugrott be, merengőstül, utána el se tudtam képzelni mást.)

2013.01.29 - 19:11 | 1: - | Regisztrált
Szia! hát, nem is tudom, mit írhatnék! Igazán jó történetet kreáltál. Szerintem Scorpius karakterét nagyon jól kitaláltad, pont ilyennek képzeltem el és a kapcsolata Luciussal is nagyon érdekes és hát... az is nagyon eltalált lett, egyszerűen nem tudok mást mondani. Szuperül sikerült! :) A csattanó pedig hihetetlenül jó ötlet volt. Amikor a végén kiderült, hogy az emlékekbe utazott vissza, újraolvastam azokat a részeket, ahol a szüleivel van és ráébredtem pár dologra, amitől ez az amúgy is jó történet, csak még jobban kikerekedett számomra. Egy szó, mint száz, nagyon tetszett, megy is a kedvencek közé! :) Örülök, ogy olvashattam! Betti

Szerző válasza: Szia! Nagyon örülök, hogy tetszett a történet, és hogy elégedett voltál Scorpius karakterével, és érdekesnek találtad a nagyapa-unoka kapcsolatot. :-) Igazából a csattanó volt az első, mait kitaláltam a történetből. Kiderült, hogy kell egy póttörténet a csapatunknak a kihíváshoz, mégpedig erre a kulcsra, és amint gondolkodni kezdtem rajta, jött az ötlet, hogy "mi lenne, ha..." és hogyan lehetne ezt megoldani... Nagyon köszönöm, hogy írtál véleményt. :-))

2012.12.25 - 18:52 | 1: - | Regisztrált
Szervusz! És persze kellemes karácsonyt! :)
Érdekes, és egyben örvendetesnek is tartom azt, hogy az idei Malfoy-kihíváson egyetlen egy történet megnyitására volt időm, és beletrafáltam: egyből erre kattintottam. El is olvastam, és... Jaaaaj *-*

Az első, amibe rögtön beleszerettem, az igényesség, a választékosság, ééés... jó volt végre egy egyszerű, családi kapocsról olvasni, nem pedig míves és barázdált szerelmi hajcihőkről. Bár ez ízlés dolga, én romantika-fan vagyok... legalábbis abban a kategóriában olvasok jobbára (mindig XD). Na, csakhogy végre befejezzem a barokkos körmondatomat, felüdülés volt végre ez a novella :)

Valójában... bennem épp ez a kép élt Scorpiusról és a nagyapjáról, ha mondjuk pont egy szerencsétlenül-szerencsés helyzetben sodródnak. Legalább ők ott vannak egymásnak, mégis... a szakadékot nem lehet átlépni hétmérföldes csizmával, ahogy a mesében(?)... Ezt a hűvös, kínos, kissé fájdalmas viszonyt, ami nekik jutott - szebben nem is lehetett volna érzékeltetni.
Valahogy az elejétől körbelengte az egészet valami megfoghatatlan, ami hatással van az olvasóra - rám legalábbis. Éreztem, hogy kell lennie csattanónak, és volt is... Gyönyörű, szívfájdító, mély... Örülök, hogy végül csak-csak rendeződik köztük valamelyest (rajtuk múlik, ugye) ez a kis diszharmónia, ami nem is olyan kicsi. Hiszen most már az ember olyan, hogyha nem akar hallani, akkor nem is fog...
Könnybe lábadt a szemem, hogy pusztán emlékekből meritkezett... Lucius talán itt ébredt rá, hogy nagy szükség van rá :) Minden benne volt: keserűség, kamaszos dac, az örökös szokások és azok érvénytelensége... :) Azt már nem is ragozom, mennyire cizelláltan beletűzted a képet a keretbe, amit előre megadtak Heteiráék :)
Csak hogy eláruljam, amikor végigolvastam, egyből a résztvevőkre kattintottam, és mikor megláttam a neved, valahogy... automatikusan hozzákapcsoltalak a történethez :) Pedig sajnos nem olvastam tőled annyit - de ezentúl ez változni fog :) Egy élmény volt!

Szerző válasza: Szia! Nagyon örülök, hogy a véletlen az én történetemhez vezetett, és annak is, hogy tetszett neked a novella. :D
Engem pont az vett rá ezúttal a jelentkezésre, hogy nem kellett mindenképpen romantikus történetet írni. ^^ Bár lehet, hogy ha maradnak a régi szabályok, akkor se tudtam volna ellenállni a kísértésnek.
Nagyon köszönöm mindazt, amit a történettel kapcsolatban írtál, nagyon jólesett olvasni, mert érzem belőle, hogy sikerült olyanra megírnom, és úgy bemutatnom Lucius és Scorpius kapcsolatát, ahogy szerettem volna - mióta kiderült, hogy melyik kulcsra kell póttörténet, és elkezdtem gondolkodni, mi lehetne az, ha én írnám. A csattanó volt az első, amit kitaláltam, és e köré épült a többi, hogy Scorpius miért szorul rá, hogy a merengőből merítsen vigasztalást, hogy vajon milyen lehet a kapcsolata Luciusszal, és Lucius hogy boldogul egy tinédzser fiúval, akit félig már felneveltek mások, mire az ő befolyása alá kerül.
Még egyszer köszönöm, hogy írtál véleményt. A karácsonyon túl vagyunk, ezért én sikerekben és örömökben gazdag új évet kívánok! :-)Szeretnél kritikát írni?