A háború vége kritikái

Szeretnél kritikát írni?2015.12.21 - 23:08 | 1: - | Regisztrált
Kedves Ero!

Nos hát, bevallom, válogattam kicsit a munkásságodban, mielőtt itt kötöttem volna ki, de a Pitonos sztorikat kedvelő szívem végül ide húzott.
Több mindent is szeretnék kiemelni. Először is, a címet. Szerintem egy nagyon fontos dolog a címadás amúgy is, és a tied tetszett. Nem tudom, hogy így szántad-e, valószínűleg nem és csak én látom bele, de azért ragadott meg, mert az jutott eszembe tőle, hogy mennyire fals az, hogy vége a háborúnak. Igazából sosincs vége, mert a veszteségeket már nem tudjuk visszaszerezni, és örök emlékeztetője lesz annak, hogy háború volt. És a te ficed pont erről szólt. Hogy bár Voldemort elbukott, a megbuktatásával már nem lehet visszahozni azokat, akik áldozatául estek.
Tetszett továbbá, hogy ezt a hangulatot éreztetted, de mégsem kilátástalan az egész. Az utolsó sor volt az, ami igazán megragadott, sőt, az utolsó szó: haza. Ez olyan szép, hogy van hova hazamennie, és van, aki várja. :) Ez egy szebb jövő ígérete.
Ez egy búcsú története volt, egy olyané, aminek nem is kellett volna megtörténnie, ugye. De meg kellett, és nagyon tetszett, hogy nem egyedül kellett végigcsinálnia Harrynek, hogy volt mellette valaki.
Én személy szerint inkább Severitusként értelmeztem, de pirospont az is, hogy lehetett választani. Szeretem az olyan sztorikat, ahol az író hagy valamit az olvasó fantáziájára is, és nem rág a szájába mindent. Az egypercesnek meg szerintem pont ez lenne a lényege, és te nagyon jól megragadtad.
Szóval, all in all, köszönöm hogy olvashattam, nagyon tetszett!

Üdv: Hiriajuu (KriMo - Kritika Mozgalom, avagy kritikát a kritikáért!)

Szerző válasza: Szia! Bevallom őszintén, hogy a címadással mindig bajban vagyok, de itt először volt meg a cím, a történet pedig magát írta. :) Valami hasonlót vártam a hetes könyv végére, de Rowling anyánk nagyon összecsapta azt a kötetet, szerintem legalábbis. Köszönöm, hogy olvastad és írtál. Örülök, hogy tetszett! Éljen sokáig a KriMo! :)


2014.07.05 - 22:07 | 1: - | Regisztrált
Szia,
Nagyon tetszett ez a kis történet, szomorú volt, szívbemarkoló, mégsem éreztem benne túlzást. Végig azon gondolkodtam, hogy severitus vagy snarry szálat tudnék-e beleképzelni, mert valahogy mind a kettő ideillene, és igazából nem tudok dönteni.
Az egyedüli, amit megjegyeznék, hogy olvastam az előttem szóló véleményt, ahol az illetőnek nem volt egyértelmű, hogy Harry kinek a sírjánál is áll, és eltöprengve arra jutottam, hogy valószínűleg azért, mert egyes számot használtál. Azt írtad, hogy a "nevet nézte", ami egy emberre utal.
Örülök, hogy olvashattam. :)
Üdv, Viki
Kritika Klub, Merengő Fórum

Szerző válasza: Szia! Bevallom őszintén, hogy amikor írtam nem gondoltam konkrétan arra, hogy kinek a sírjánál is áll Harry, de jobb lesz, ha kijavítom, és "neveket" írok. Én sem döntöttem róla a mai napig, hogy snarry vagy severitus lenne inkább. :) Köszönöm, hogy olvastad és írtál.

2014.04.21 - 20:08 | 1: - | Regisztrált
Drága Ero!

Bevallom, utána kellett olvasnom, mit jelent a "severitus" kifejezés. Azt hiszem, nagyon megakadtam Remusnál, Siriusnál, Doránál és az őket körülvevő embereknél... hm, lassan azért biztosan beletanulok a többi szereplőbe is - a mai naptól kezdve például azt is tudom, hogy Draco feleségét Astoriának hívják. ^^'' Szörnyű vagyok, jaj.

A picidről: szép és fájdalmas, bár nem sikerült megfejtenem, kinek a sírjánál vagyunk. Először Dumbledore-ra gondoltam, aztán Voldemortra, majd Lilyre és Jamesre, végül ismét Voldemortra... ha így van, akkor furcsállom csöppet. ^^'' Nem tudom, mi történhetett a holttestével, de én inkább úgy képzelem, elégették, s nem tisztelték meg egy márványsírral... Öhm, ha félreértettem, világosíts fel, kérlek! :-)

Puszi,
Remie, Kritika Klub (Megtalálsz minket a Fórumon!)

Szerző válasza: Szia Remie! Dehogy vagy szörnyű! Mindent nem tudhatunk mi sem. XD James és Lily sírjánál játszódik ez a kis szösz, tudom, ki kellett volna írnom. Köszönöm, hogy olvastad, és írtál. Egészen feldobtad a napomat a kedves szavaiddal! Puszi, Ero

2014.04.04 - 10:04 | 1: - | Regisztrált
Kedves Ero!
Már többször olvastam ezt az egypercest, de most is ugyanúgy hat rám, mint legelőször. Szívszorító történet, mindig elszomorodok, amikor olvasom, de a végén mégis egy apró mosolyra görbül a szám, látva, hogy Harry nincs egyedül.
Eddy, Kritika Klub

Szerző válasza: Kedves Eddy! Nekem pedig te varázsoltál mosolyt az arcomra! :) Harryt nem hagyhatjuk egyedül, nem igaz? Köszönöm, hogy olvastad, és írtál! :)

Egér
2014.01.06 - 12:57 | 1: - | Anonymus
Harrydnak nem csak győzelmet adtál,hanem azt is ahol békét találgat! -Köszi tetszett.

Szerző válasza: Örülök, hogy tetszett, köszönöm! :)

2014.01.05 - 16:12 | 1: - | Regisztrált
Rövid, de szép írás, nekem tetszett! :) Bár nem vagyok egészen biztos benne, hogy kié volt az a Harryt figyelő fekete szempár... Rögtön Piton ugrott be, de ő ugye nem lehet... Vagy mégis?

Szerző válasza: Igen, ő volt az! Örülök, hogy tetszett, köszönöm, hogy írtál!Szeretnél kritikát írni?