Képek kritikái

Szeretnél kritikát írni?2016.04.03 - 22:23 | 9: Itt vagyok | Regisztrált
Hali!
KriMós szelek szárnyán érkeztem, megkésve bár, de törve nem, mert tartoztam még egyel hónapokkal ezelőttről. A leírás fogott meg, ahogy böngészgettem, szeretem a talán-slash olvasórabízós sztorikat. :) Ja, azt szeretem amúgy a jó egypercesekben, hogy nem tudod a hátteret, de mindegy is. Szóval az tetszett, hogy nem tudom, miért bácsi Dracónak Perselus, miért van Sirius szabadon, meg jóban az ősellenséggel, meg amúgy hol vannak, de nem is lényeg, mert az a lényeg, hogy együtt vannak és segítik egymást és Harry mellett vannak és ez olyan jó. :) Ja, ezért imádom a címet is amúgy, olyan szép. :) Köszönöm, hogy olvashattam.
Üdv: Hiriajuu (Kritika Klub - megtalálsz minket a fórumon, és KriMo - Kritikát kritikáért Mozgalom)

Szerző válasza: Szia! Szeretek ilyen apróságokat írni. Szerintem nem lényeg a háttér, a válsz a sok miértre, csak az az apró pillanat, amiről a történet szól. Tudom, hogy nálam jobb írók egy egész regényt tudnának írni egy-egy ilyen képről, de nekem az nem megy. Köszönöm, hogy olvastad, és írtál!

Hirondelle
2016.01.24 - 21:03 | 12: Reggeli Próféta | Anonymus
Remélem, megnyitja a bájitalboltot :) És hogy írsz még ilyen kis gyöngyszemeket :) Üdv: Hir, Kritika Klub (megtalálsz minket a fórumon)

Szerző válasza: Én is remélem! :) Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2014.11.02 - 11:08 | 11: Vallomás | Regisztrált
Szia!

Elgondolkodtató kis szösszenet ez... Perselus nem a szívem csücske (mielőtt a rajongói paradicsommal kezdenének dobálni: elismerem, ő az egyik legjobb, legösszetettebb karakter Jo néni világában), de néha komolyan megölelgetném. Mert igen, igazad van, Lily volt az egyetlen jó dolog az életében - és egyetlen mondattal, egyetlen szóval ellökte magától. Éppen az ellensége, James karjaiba...
De ezt azért erősen ellensúlyozod azzal, hogy Harryt a gyámfiává teszed. ^^

Szép írás, köszönet érte! :-)
Puszi,
Remie, Kritika Klub (Megtalálsz minket a Fórumon!)

Szerző válasza: Szia! Hát, nem szeretheti mindenki Perselust *Erika megvédi Remie-t a dobálóktól* Valóban Lily volt az egyetlen jó dolog az életében, ezért adtam neki Harryt, a második legjobbat! Köszönöm, hogy olvastad, és írtál. Ero

2014.09.29 - 14:46 | 10: A játszma elkezdődött | Regisztrált
Szia, Ero!
A befejezés nagyon drámai lett, meg úgy egyébként is az egész szösszenet. Jól megragadtad a hangulatot és ügyesen használtad fel a képet, tetszett a történet :)
Üdv,
Eddy, Kritika Klub

Szerző válasza: Szia! A kép elég "sötét", így fluffos törit nem írhattam hozzá! :) Köszönöm szépen. Köszönöm, hogy olvastad, és írtál. Örülök, hogy tetszett! :)

2014.07.05 - 23:02 | 7: Békesség | Regisztrált
Szia,
Ó, komolyan mondom, órákig képes volnék ezt a képet nézegetni, annyira tetszik. A kis Harry annyira tündérien apró rajta.
Szeretem, amikor Sirius komoly, ebben a történetben pedig érettnek és felelősségteljesnek éreztem őt. Megmosolyogtam a végén a slash szálat, és én is arra gondoltam, hogy ez Remie-nek való.
Örülök, hogy olvashattam. :)
Üdv, Viki
Kritika Klub, Merengő Fórum

Szerző válasza: Szia! Nekem ez az egyik kedvenc képem. :) Végtére is Siriusnak is van egy komoly énje, igaz, mélyen elrejtve, de csak van neki. XD Bevallom őszintén, Remie szerettette meg velem a Sirius/Remus párost. Köszönöm, hogy olvastad és írtál.

2014.07.05 - 22:49 | 1: Magány | Regisztrált
Szia,
Megtetszettek nekem ezek a képek által írt történetek, így úgy döntöttem, szemezgetek közülük. Ügyesen írsz a választott képekről, teljesen át lehet érezni a rajta szereplők gondolatait. Legjobban egyébként az utolsó mondat fogott meg, szerintem az összefoglalja az lényeget a férfivel kapcsolatban. Az egyedüli, amit furcsának találtam, hogy Siriusra is barátként tekint. Az igazgató esetében ez nem volt furcsa, szerintem az, amit az évek alatt együtt tettek, valamennyire tekinthető ha nem is barátságnak, de tiszteletnek a másik iránt. Sirius esetében azonban én személy szerint nem tudom ezt elképzelni.
Ennek ellenére örülök, hogy olvashattam. :)
Üdv, Viki
Kritika Klub, Merengő Fórum

Szerző válasza: Szia! Köszönöm. Úgy tűnik, hogy nekem csak az ilyen picurkák írása megy, bár erősen próbálkozom hosszabb történetekkel is. Úgy gondolom, hogy valahol az ember sajnálja, ha az ellenségét is éri valami, végtére is ő is csak egy ember volt. Perselus pedig nem kívánta Sirius halálát, csak valami elégtételt az elrontott gyermekkoráért. Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2014.07.05 - 22:19 | 9: Itt vagyok | Regisztrált
Szia,
No, ebben az esetben, főleg a kép miatt, ami egyébként nekem nagyon tetszik, egyértelműen el tudtam dönteni, hogy barátságot látok a kettejük kapcsolatában, sőt, meg merek kockáztatni egyfajta testvéri szeretetet is. Ami egyébként nagyon érdekes, mert ilyen tekintetben még sosem gondoltam rájuk, de a kép valahogy automatikusan adja ezt az érzést.
Egyébként ami különösen megfogott a történetben, az az, hogy bemutatod, hogy Harry igenis rosszul érezte magát Dursleyéknél,és hogy nem állnak tőle távol a könnyek sem. Szerintem ez fontos, mert azért aki ilyen körülmények között nevelkedett, ő megtörhet.
Örülök, hogy olvashattam. :)
Üdv, Viki
Kritika Klub, Merengő Fórum

Szerző válasza: Szia! Szerintem Harry és Draco igazi barátokká válhattak volna, ha az előítéletek nem álltak volna közéjük. Harryben ugyan úgy megvannak ezek az előítéletek, mint Dracóban. Harry itt egy kisfiú, aki vigasztalásra szorul, ezt Draco megadja neki. :) Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2014.06.18 - 16:28 | 10: A játszma elkezdődött | Regisztrált
Szió!

A kép alapján már sejtettem, hogy ez egy komorabb hangvételű szösz lesz - hát, nem is tévedtem. Tudod, valahol azt olvastam, Voldemort sosem volt képes a szeretetre (mivel szerelmi bájital hatása alatt fogant), ez azonban nem zárja ki azt, hogy más érzelemre is képtelen lett volna - sőt, tudjuk is, milyen elemi erővel tudott gyűlölni. De van itt valami más is, ebben a mondatban: "Már nem kell sok idő, és végre bosszút állhat az értéktelen muglikon és mindenkin, aki ártott neki." Ha jól belegondolunk, teljesen jogos a bosszúszomja, elvégre az árvaházban sem lehetett fenékig tejfel számára az élet, különösen amíg nem jött rá a képességeire...

Bocsi az értelmetlen hablatyért, csak érdekes volt számomra rádöbbenni, hogy ha talán Tom annak idején normális emberek közé kerül, akár egy viszonylag tisztességes ember is válhatott volna belőle.

Puszi,
Remie, Kritika Klub (Megtalálsz minket a Fórumon!)

Szerző válasza: Szia Drága! Feldobtad a napomat a kritikáiddal! :) Szerintem, ha annak idején Tom normális körülmények között nő fel, egy szürke kis senki lett volna belőle. Valahogy sajnálom őt, amiért nem adatott meg neki sem a szerető családi háttér. Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2014.06.18 - 16:21 | 9: Itt vagyok | Regisztrált
Szia!

Ez a pici is nagyon aranyos, egyúttal szívszorító lett. Azt hiszem, már említettem Neked, mennyire nem csípem Harryt (elsősorban Radcliffe, másodsorban az ostoba tettei miatt), de valahol mélyen őszintén sajnálom, amiért olyan korán elvesztette a családját, és olyan emberekhez került, akik nem tudták szeretni. (Egyébként csendben jegyzem meg, hogy csecsemő-és kisgyermeknevelő szakos hallgatóként határozottan kijelenthetem, hogy Dursley-ék lelki terrorja simán belefér a gyermekbántalmazás kategóriájába.)

Ügyes vagy, puszi! :-)
Remie, Kritika Klub (Megtalálsz minket a Fórumon!)

Szerző válasza: Szia! Bevallom őszintén, nem egyszerűen nem szeretem a filmeket, egyenesen irritálnak. Nekem nem adják vissza a karaktereket, így nem is nézem meg őket. A lelki terror sokszor rosszabb, mint a testi fenyítés. Nem tudom elhinni, hogy a könyvekben senkinek nem tűnik fel a dolog. Köszönöm, hogy olvastad és írtál! Puszi!

2014.06.18 - 16:16 | 8: Titkok a rengetegben | Regisztrált
Szia, drága Ero!

Olyan különleges ez a kettősség egy ilyen rövid írásban. A borzongató komorság, az erdő misztikus csendje, az összekapaszkodó fák sötétsége, a vérfarkas - aztán az egész horror-mellékízt ellensúlyoztad a csattanóban elrejtett kis tréfával. :-)

Köszönöm, tetszett nagyon (annak ellenére, hogy, mint tudod, Perselus nem a szívem csücske ^^''), jót derültem rajta, ügyes kis szösszenet lett!
Puszi,
Remie, Kritika Klub (Megtalálsz minket a Fórumon!)!

Szerző válasza: Szia! Köszönöm, kellett a végére a csattanó, elvégre Remusból nem csinálunk gyilkost. :D Perselust nem szeretheti mindenki. :) Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2014.05.18 - 19:38 | 9: Itt vagyok | Regisztrált
Tényleg nagyon édes a kép és a történet, is. Egyetértek az én kicsi pónim hangulattal! :) Sikerült hoznia! Ami pedig az előző kritikaírót illeti, már nem is egy olyan ficet olvastam, amiben Harry meghal, csak címet most nem tudok mondani. Az egyikben a "szerető" családja végez vele a nyári szünetben, mert nem akart senkitől segítséget kérni a rendszeres bántalmazás miatt! Megsirattam, olyan szemléletes volt :( De azt hiszem, az illető nem ilyenre gondolt, mivel abban még kisgyerek. Ez a fic amit most írtál mindenesetre nagyon cuki volt, örülök hogy nem csak szomorú képek ihletnek meg téged! :)

Szerző válasza: Szia! Próbálkozom boldog törikkel is, de sok szomorú is van. Azt hiszem, hogy még nem láttam az én kicsi pónimat, legalább is nem emlékszem rá! XD Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2014.05.04 - 11:18 | 9: Itt vagyok | Regisztrált
Oh Perselus bŕcsi! De édes , ahogyan a kép is :) Nagy élethű lett. Olyan szomorúan kezdődik de a vége aranyos. Olyan én kicsi pónim hangulatom lett tőle, ami jó nagyonis. :D gratula! Így tovább! Persze megjegyzem, hogy titkon őrülnék, ha egyszer olyat olcashatnék valahol, hogy potter meghaltl. Mert sokan csak miatta haltak meg. Remus is meg szegény Piton bácsi :( . Szörnyű!

Szerző válasza: Köszönöm. :) Sajnos Harry sok ostobaságot csinált, ami mások halálához vezetett! :( Köszönöm, hogy olvastad, és írtál!

Egér
2014.05.04 - 10:19 | 9: Itt vagyok | Anonymus
Nahát ez a Dráco igazán emberi - habár két giffendélessel és Pitonnal élnek akkor,már értem,és még mindig nehéz a tudat,hogy sajnos vannak ilyen helyzetben gyerekek.

Szerző válasza: Draconak is vannak érzései, még ha mélyen eltemeti is őket magában! :) Sajnos vannak, azt kívánom, bárcsak a képzelet szüleménye lenne az egész! :(

Lizzyke
2014.05.02 - 17:06 | 8: Titkok a rengetegben | Anonymus
Szerintem ez a képes dolog, jópofa ötlet. Ez az utolsó kifejezetten aranyos és megmosolyogtató. :) Jó helyzetfelismerő képességgel és kellő humorérzékkel jó kép-paródiákat és helyzetkomikumokat lehetne kihozni belőlük, amolyan Laár András stílusban, de gondolom a te célod nem kifejezetten ez. Mindenesetre, ehhez hasonlókat az ember akkor is szívesen olvas, ha mondjuk fáradt és nincs kedve hosszabb olvasnivalóhoz. A helyedben én mindegyikbe megpróbálnék egy kis humort csempészni, de természetesen úgy csinálod, ahogy neked megfelel. :) Érdeklődve várom a folytatást!

Szerző válasza: Nem sok humorérzékem van, illetve nem sokan értékelik a humoromat, így nem sűrűn írok humoros történeteket. Köszönöm, hogy olvastad, és írtál. A folytatás felengedésre vár!

2014.05.02 - 14:44 | 8: Titkok a rengetegben | Regisztrált
Azt hiszem, hogy sikerült küldenem neked gépeket, plusz még egy gif-et is :) .

Szerző válasza: Megkaptam, köszönöm. Próbálok összehozni valamit! :)

[Előző] 1 2 3 4 [Következő]

Szeretnél kritikát írni?