Új kezdet kritikái

Szeretnél kritikát írni?Emerald Sunlight
2014.05.17 - 20:46 | 3: Harmadik fejezet | Anonymus
Köszi a fejit, már nagyon vártam!

Szerző válasza: Nagyon szívesen!

2014.05.12 - 07:47 | 2: Második fejezet | Regisztrált
Igazad volt, Piton nagyon sokat szerepelt benne, és igen érdekes dolgok derültek ki a múltjáról. Tervezel majd hozzá társat, aki segít felnevelni(?) Harryt? Még mindig nagyon érdekesnek tartom a történeted. A karaktereid nagyon szerethetőek, emberiek, kivéve a Dursley famíliát, de őket a könyvekben sem találtam túlzottan szimpatikusnak annak ellenére, hogy ennyire nem bántak szörnyen a fiúval. Vagy talán igen, mindenesetre azt még nem árulta el Rowling, hogy a sanyarú gyerekkor mennyire volt szörnyű. Mindenesetre én a lépcső alatti gardróbot és és az éheztetést is túlzónak tartom egy gyerekkel szemben. Már várom a következő fejezeted, kíváncsi vagyok nagyon a folytatásra. Puszi, Jane

Szerző válasza: Szia Jane! Nem, nem lesz társa Perselusnak, nem lesz annyira hosszú. :) Még egy fejezet lesz. Szerintem már maga az elhanyagolás is szörnyű, nem csak az éheztetés. Soha nem fogom tudni megérteni az ilyen embereket! :( Szombaton kerül fel a befejező rész. Köszönöm, hogy olvastad és írtál! :)

Egér
2014.05.11 - 09:21 | 2: Második fejezet | Anonymus
Az nagyon jó ,hogy Dumbledore feljelenti a gonosz rokonokat - így nem lehet egy gyerekkel bánni! - nagyon drukkolok,hogy találjanak valami csodát Harrynek,Piton fohásza nagyon tetszett - lesz foganatja?

Szerző válasza: Nem bizony! Szombaton kiderül! :) Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2014.05.10 - 21:17 | 2: Második fejezet | Regisztrált
Hali Ero! Hú, nagyon jó fejezet volt. Tetszett, hogy Dumbledore megfenyegette Dursley-éket, hogy feljelenti őket, és szerintem meg is fogja tenni. Reméljük, hogy Harry rendbe fog jönni, és Piton talál valami megoldást az agyrázkódás kezelésére. Örülök neki, hogy a karakterek ennyire emberiek, és nagyon várom a folytatást!

Szerző válasza: Szia Andro! Gondoltam kell egy kicsi bosszú! :) Örülök, hogy tetszett! :) Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

Egér
2014.05.10 - 15:17 | 1: Első fejezet | Anonymus
Vajon miért várt ennyi éven keresztül ,ha látta kék zöld foltokat és a rossz bánás módot? - -de legalább most már ott vannak,remélem még időben és segíteni is tudnak!?

Szerző válasza: Nem akart beleavatkozni, gondolom. Köszönöm, hogy olvastad, és írtál!

N
2014.05.10 - 15:04 | 2: Második fejezet | Anonymus
Sajnálom, de mikor írtad az előző fejezet után, hogy szombaton folytatás, már akkor sem tudtam, hogy tudok annyit várni, és most, hogy itt van nem bírok magammal, nagyon érdekesen kezdődött, és kíváncsi vagyok a folytatásra :)

Szerző válasza: Semmi gond, legalább hagytál magad után nyomot! XD

2014.05.09 - 06:49 | 1: Első fejezet | Regisztrált
Halihó! Bár nem vagyok egy Severitus-imádó (HP-ficeket se nagyon olvasok), de ez a fic még engem is meggyőzött, hogy muszáj olvasnom. Nagyon jó a fogalmazás, és komolyan sajnálom Harryt. Szegénykém, úgy bánnak egy öt éves gyerekkel, mint egy rabszolgával. Szerintem még Rowling sem bánt vele ilyen kegyetlenül, de persze ez most gondolom szükséges ahhoz, hogy a történet olyan legyen, amilyennek te szeretnéd. Piton érdekes, hogy nem olyan mogorva, morcos, mint megszokhattuk, hogy nem utálja Harryt, mert James fia, hanem együtt érez vele. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hozol ki a történetből, mert engem megvettél kilóra. Szóval, tessék folytatni, nagyon várom a fejleményeket!

Szerző válasza: Szia! Örülök, hogy olvasásra érdemesnek találtad! :) Pitont szeretem a tekergők barátjának írni, nem tudom, hogy miért, talán szeretném őt barátokkal látni. :) A folytatás szombaton érkezik, már kész a történet. Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

riia
2014.05.08 - 18:13 | 1: Első fejezet | Anonymus
Eddig nagyon tetszik, csak már olvasnám tovább!!!! ; ) Kíváncsi vagyok, hogy alakulnak majd a dolgok, ha a két tanár átér Dursley-ékhez, és hogyan viszonyul majd Pitonhoz Harry?! Örülök, hogy azt olvashattam, Perselus szívesen magához vette volna a gyereket a szülei halála után. Máris nagyon várom a folytatást! : )

Szerző válasza: Már nem sokat kell várnod a folytatásra, szombaton érkezni fog! :) Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2014.05.08 - 07:37 | 1: Első fejezet | Regisztrált
Kedves Ero! Nekem nagyon tetszett az első fejezet, én csak ösztönözni tudlak a folytatásra. Nagyon érdekesnek tartottam, hogy Piton itt jófiú. Nemcsak Lily, hanem Potterék barátja volt és képeket őriz a régi időkről. Ez nagyon másképp ábrázolja a megszokott morcos bájitalmestert. Bár eddig nem nagyon kapott nagy szerepet a történetben (pedig úgy imádnám), remélem ezután másképp lesz. McGalagony is sokkal emberségesebbnek tűnik, nekem ő a harry potter történetekben és a ficekben is kissé hidegnek tűnik, nem úgy mint itt, ahol szinte olyan mint egy szerető nagymama. Nagyon várom, hogy mit hozol ki ebből a történetből! Sok sikert kívánok hozzá! Puszi, Jane

Szerző válasza: Szia Jane! Szerintem Minervának is vannak érzései a könyvekben is, csak ott nem ismerhettük meg őt jobban. :) A következő fejezetben több szerep jut Perselusnak, ne aggódj! :) Köszönöm, hogy olvastad, és írtál!

x
2014.05.08 - 00:54 | 1: Első fejezet | Anonymus
Nem akarok senkit sem magbántani a következőkkel, de meg kel, hogy mondjam eddig az egész történetből csak kliséhegyeket látok. (bár tudom, hogy ez még csak az első fejezet, és még sok minden megtörténhet). Rengeteg ilyen sztori kezdődik teljességgel ugyan ezzel a szituációval, hogy a szegény, kicsi, zöldszemű, fekete hajú fiút megfélemlít, terrorizálja, bántalmazza a "családja", akik nagyon nagyon gonoszak. Szerintem ez már nagyon unalmas. Nem feltétlenül kell mindig ilyen irreálisan brutálisnak kell lennie ennek a szituációnak, nem kell az olvasó szájába rágni, hogy most sajnáld, kedves olvasó ezt a szerencsétlen csenevész gyereket mert kínozzák, és bántják és nagyon nagyon rossz neki. Ez kicsit olyan mintha megerőszakolnák az olvasó véleményét és gondolatát. Hatásvadász eddig az egész. Egy másik ,már - már nevetséges rész az amikor McGyalagony visszaemlékezik, csak úgy random egy nagyon sokszor feleslegesen kihangsúlyozott roppant forró nyári napon. És mintha csak egy határidő naplóból olvasná felidézi a múltat. Kicsit olyan mint a folytatásos sorozatok elején, amikor felidézik az előző epizódok történéseit. szerintem a múlt megismertetéséének van egy kevésbé triviális és ronda módja, amikor a cselekmény előrehaladtával kapunk kis cseppeket a múlt történéseiből, és az olvasókra bízzuk, hogy összerakják, megfogalmazzák, megemésszék a történeteket. Mert ez most olyan, mintha kiborítottál volna elénk egy taliga sódert, hogy tessék itt van ez van, ez volt, emészd meg, és egyébként is kezd vele amit akarsz. Egy másik megjegyezni valóm az Arabellea Figgnél folytatott párbeszéd, amely teljesen életidegen volt. Kifejezetten unalmas volt a megismétlődő a határidő naplóból felidézett múlt technikája. Egy másik dolog meg az, hogy mekkora ostobaság már az, hogy csak azért nem értesíti Mrs Figg McGalagonyt a gyerek rossz sorsáról, mert nem akarta, hogy a másik aggódjon. Mert ez így éppúgy életidegen, mint az előző rész. Viszont, az a gondolat kifejezetten tetszett, hogy Pitont összebarátkoztattad a Tekergőkkel. Bevallom, magam is eljátszottam már ezzel a gondolattal, hogy mi lenne ha ők jóban lettek volna. ez szerintem jó gondolat, mert eddig nem igazán találkoztam ezzel a dramaturgiailag is nagyon fontos újítással. és ez még azért is jó mert ezzel ki lehet lépni abból a kliséből is, hogy Piton először kelletlenül vállalja el a feladatot, rossz előítéletei vannak Harryvek kapcsolatban, de végül happy end, mert véget ért a szükségszerű mélypont és túl vagyunk a konfliktuson, és a rossz elnyeri méltó büntetését, Harry apunak hívja Pitont, Piton fiamnak Harryt és mindenki boldog. Mert itt már eleve adott az a helyzet, hogy Piton pozitívan áll Harryvel szemben, és nem kell leróni a kötelező (néhol kölcsönösen) "utáljuk egymást" köröket. Összességében, szerintem még menthető a dolog, csak alaposabb átgondolást, dramaturgiát és információ, valamint karakter megismertetést igényelnek majd az eljövendő fejezetek.

Szerző válasza: Igen, vannak benne klisék, mert Harrynek tényleg nem volt jó gyerekkora, így nem írhatom azt, hogy imádták Dursley-ék. Szerintem meg kell ismertetni mindenkivel a múltat, mert az is hozzáad a történethez. Múlt nélkül nincs jelen, nincs jövő. ( A következő fejezetet el se olvasd, mert ott Piton fog visszaemlékezni!) Nem ez az eső törim, amiben Perselus a tekergők barátja. Mivel nem tudom őt könyvhűre írni, így marad nálam ez a megoldás. Nem, Harry nem fogja apának szólítani a történet végén!!! Köszönöm, hogy ezek ellenére is olvastad, és írtál!

Alda
2014.05.07 - 20:26 | 1: Első fejezet | Anonymus
A kezdet nagyon ígéretes. Remélem, a folytatás is ilyen lesz, és ugye be is fogod fejezni? Annyi ígéretesen induló történet maradt már abba. :-(( Kérlek, kérlek, ne hagyd félbe.

Szerző válasza: Köszönöm! :) Ne aggódj, már kész van, szombaton érkezik a folytatás! Köszönöm, hogy olvastad, és írtál!

Nero
2014.05.07 - 19:45 | 1: Első fejezet | Anonymus
Eddig tetszik a történet. Már várom a folytatást!

Szerző válasza: Köszönöm, szombaton érkezik a folytatás.

[Előző] 1 2 [Következő]

Szeretnél kritikát írni?