Az egyiptomi kaland kritikái

Szeretnél kritikát írni?lepedocica
2019.10.19 - 23:45 | 5: 7.fejezet | Anonymus
Szia.Szép és izgalmas sztory volt.Gratulálok és írj még ilyet,van érzéked a képi megjelenitéshez!

moziboszi50
2015.08.23 - 19:34 | 5: 7.fejezet | Anonymus
Kedves Avenone! Azt válaszoltad egy kritikára, hogy nem lesz folytatás. Nagyon sajnálom, bármikor szívesen olvasnám pedig ha mégis meggondolod magad, és folytatod. Tetszik a történet, a kor é és nagyon tetszik az írásod! Köszönöm

2015.02.03 - 00:41 | 5: 7.fejezet | Regisztrált
Miután elolvastam a novelládat, rögtön nekikezdtem ennek a művednek is, és nagyon nem örültem, amikor kitúrtak a gép elől, épp az utolsó fejezet előtt, de végül kiböjtöltem az időt. :) Tényleg nagyon szépen fogalmazol, ráadásul látszik, hogy utánanéztél dolgoknak, amivel aztán színesítetted a leírásokat is, ami mindig jót tesz egy történetnek. Szóval sikerült megjelenítened előttem a leírtakat, de ehhez persze a tehetséged is kellett, nem csak az utánajárásod. :) Számomra hihetően ragadtad meg a helyszínt és a kort, amelyben játszódik a történet, és mindig felcsillant a szemem, amikor ennek megfelelően fogalmaztál meg gondolatokat, érzéseket. Pl.: „Határozottan szerelmes voltam belé, produkálva az összes jellegzetes szimptómát, ami az érzéssel járt.” Szerettem, hogy a cselekmény inkább lelki, gondolati szinten volt jelen, ahogy Brice lassan elkezdett megbarátkozni a helyzetével. A szereplők szimpatikusak voltak, és a szívem szakadt bele, hogy a két főszereplőnek el kellett válnia egymástól. Tudom, tudom, így reálisabb, de én akkor is szurkoltam nekik – még ha egyébként szeretem is az édes-keserű, nem éppen jól végződő történeteket is, amik általában jobban meg is maradnak az olvasóban.
Eleinte azt is vártam még, hogy Nouri legalább egyszer kimondja Brice nevét – már azon kívül, hogy a bemutatkozásnál elismételte –, de azt hiszem az is jelzésértékű, hogy erre végül soha nem került sor, mert ezzel is mintha azt hangsúlyoztad volna, hogy mennyire más világban élnek ők ketten. De azt valószínűnek tartom, hogy Nouri magában így hívta néha a férfit, vagy legkésőbb az elválásuk után, hogy ne csak egy legyen az Egyiptomban tébláboló rengeteg sayyid közül.

Attól eltekintve, hogy nem ilyen lezárást szerettem volna, hanem egy sokkal boldogabbat, stílusilag szépen meg lett oldva. Ebben a rövidke kis utolsó részletben szinte eltávolodunk az eseményektől, és nem csak helyszínileg vagy időben, hanem úgy vélem, hogy érzelmileg is. Az Egyiptomban történteket jóformán utalásokkal eleveníti fel, és itt már nem látunk bele Brice fejébe, érzelmeibe, inkább csak tényszerűen leírja, hogy mi történt ezután. Nem olvasunk romantikus, drámai érzelmekről, amik a férfi lelkét tépnék, vagy nosztalgiáról, sóvárgásról, az érzelmek mégis benne vannak olyan apróságokban, mint egy gondosan összefont hajtincsben. De ezt sem nevezném nosztalgiának, inkább egy szép emléknek, tapasztalatnak, amit az ember gondosan megőriz, miközben továbblép azon. Objektív szemmel tetszett ez, ahogy megírtad, szubjektíven nézve viszont elfacsarodott tőle a szívem. Ó, és nem pártolom a svéd szándékait. :D Még úgy se, hogy úgy érzem, nem lesz talán semmi, vagy legalábbis semmi komoly közte és Brice között. De persze azt is lehet sejteni, hogy Brice ezek után folytatni fogja önmaga megismerését. És félreértés ne essék, nem volt unszimpatikus a svéd sem a maga visszafogott rámenősségében, csak hát na, szegény Nouri. :(

Akadt néhány elírás a műben, de most csak egyet említenék meg: Monte Cristo grófját nem Ch-val kell írni. (Egyébként Brice tényleg kőkemény unalomra rendezkedhetett be, ha egy ilyen vaskos kötetet hozott magával az utazásra. Kb. 1140 oldalas a regény, ha jól emlékszem. :D )
Azt is szeretném megjegyezni, hogy elég nehéz volt olvasni a szöveget, mert nem volt a szemnek kapaszkodója. Azt szokták mondani netes publikáció esetén, hogy bekezdésenként szúrjunk be egy üres sort, és rögtön átláthatóbb lesz, és kevésbé fárasztó a szemnek. :)

Remélem fogsz még feltölteni műveket ide – vagy akár máshova –, mert nagyon szívesen olvasnék még tőled. :)

Nelli, Kritika Klubtag
(A Fórumon megtalálsz minket.)

mia
2015.01.20 - 09:29 | 5: 7.fejezet | Anonymus
Szegény fiuk milyen kár hogy nem ment el vele Angliába.hiányérzetem lesz az Egyiptomi kalandos története.Biztos vagyok benne megtalálják a boldogságukat!Hmm...mikor lesz kövi része?!köszi üdv:mia ;)

Szerző válasza: Kedves mia! Köszönöm kusza hozzászólásaid. Ez a történet véget ért, nem lesz kövi rész, illetve, ha azt értetted alatta, akkor folytatás.

red
2015.01.19 - 22:19 | 5: 7.fejezet | Anonymus
Nagyon tetszett. Tetszik a stílusod. A történet izgalmas, hiteles, érdekes volt, és bár tudom szeretni a nyálas hepiendet, itt nem zavart, hogy nem az lett, nem is illett volna a történethez. Köszönöm az élményt.

R
2015.01.19 - 21:19 | 5: 7.fejezet | Anonymus
Hihetetlen jól írsz. Nagyon egyszerűen, de elragadóan :)

Szerző válasza: Szia! Az egyszerűség a stílust jelenti vagy a sallangmentességet? :-) Örülök, hogy tetszett, köszönöm a hozzászólást.

mia
2015.01.17 - 20:14 | 4: 5.-6. fejezet | Anonymus
Uristen nagyon felizgatál nagyon helyesen irtad olyan aranyosak ezek a szereplők.csak tud bátran irj semmi bajom azzal ha valaki meleg elfogadom mi emberek vagyunk.nagyon várom a köv.részt minden bele oné szioka mia :-D :-* O:-)

r.y.t.u.s.
2015.01.15 - 12:24 | 3: 3.-4. fejezet | Anonymus
Szia, annyira örülök, hogy már itt a harmadik fejezet is. Nagyon érzékletesen fogalmazol, szinte magam előtt látom a környezetet, a szereplőket. Egyiptomot nem igazán ismerem, eddig nem is igen kívánkoztam oda, de Hamadi házát megnézném magamnak, meg a bazársort a sok szép kelmével…. Hűűű, ez a csók nem volt semmi! És a folytatás remélem hasonlóan izgis lesz majd, alig várom! :)

Szerző válasza: Szia! Remélem, a végét is elolvastad és az szintén tetszett. Köszönöm a dicséretet, nagyon jól esett.

r.y.t.u.s.
2015.01.15 - 12:15 | 2: 2.fejezet | Anonymus
Szia! Jót mosolyogtam azon a megjegyzésen, hogy a neve tetszik de ő nem?! Nouri, valóban érdekes hangzású, szép név. A karakter is kezdi belopni magát a szívembe. Tetszik a történet és még jobban, ahogy Brice lassan, lépésről-lépésre fejlődik, alakul. Kíváncsian várom a folytatást. :)

r.y.t.u.s.
2015.01.15 - 07:42 | 1: 1. fejezet | Anonymus
Kedves Avenone, izgalmas történetnek ígérkezik, köszönöm! Azért ez a Hamadi egy nagy franc, szegény srŕcot jól zavarba hozta az öreg róka. Bŕr néha magunk sem tudjuk mit akarunk igazŕn, míg mŕsok rŕ nem döbbentenek....

mia
2015.01.13 - 05:23 | 3: 3.-4. fejezet | Anonymus
Szia.Ezzel nemtudok mitirni de anyit mondok nyugotan folytasd tetszett.Kúlonlegesek az arabok.És Aranyosak a szereplők.Várom kov.részt szia ;))

Évi
2015.01.12 - 23:58 | 3: 3.-4. fejezet | Anonymus
eddig nagyon tetszik!

mia
2015.01.12 - 05:23 | 2: 2.fejezet | Anonymus
Halli!Nagyon jo.Megy a 10-pont.várom következö 3.fejezetett.szia mia

Szerző válasza: Szia! Köszönöm a 10 pontot, hamarosan töltöm a 3. fejezetet!

2015.01.11 - 20:43 | 1: 1. fejezet | Regisztrált
Eltalŕltad. A fülledt meleg, a homok minden pólusunkban, a barŕtsŕgos emberek, a külsejük... Nagyon kívŕncsi vagyok a folytatŕsban is ilyen ügyes leszel-e ezen a tčren. A többiben nem kčtelkedem. :) Gyors feltöltčst kčrek! :-) Köszike! :-)

Szerző válasza: Szia! Köszönöm, hogy olvasod, örülök, hogy tetszik. :-)

Reanne
2015.01.11 - 19:31 | 2: 2.fejezet | Anonymus
Szia! Még mindig nagyon tetszik :) Szeretem, ahogy törik a nyelvet, lehet azért, mert alapból is bírom, amikor egy külföldi próbálkozik szép magyar nyelvünkkel :D Múltkor, ne haragudj, figyelmetlenül álltam neki a történetnek, és nem vettem észre a figyelmeztetéseket. Nem akartam, hogy valaki valami csúnya kritikát írjon neked, amiért "nem jó helyen" van a sztori (sajnos már olvastam nem túl kedves szavakat emiatt...). Várom a következő részt is! :) Reanne

Szerző válasza: Szia! Örülök, hogy tetszett a második fejezet is. Fura, mert a nyelvtörés annyira bennem volt, amikor elkezdtek kialakulni a karakterek. Nem vettem a szívemre a figyelmeztetésed, remélem, nem tűnt úgy, sőt, köszönöm, hogy szóltál. Most már megnéztem pontosan, hogyan tudok a megfelelő fül alá feltölteni, és talán nem hibázok többet. :-) Hamarosan jön a következő fejezet is! :-)

[Előző] 1 2 [Következő]

Szeretnél kritikát írni?