Szívvel-lélekkel kritikái

Szeretnél kritikát írni?quietcool, aki lusta bejelentkezni
2015.12.17 - 14:50 | 1: Teljes történet | Anonymus
Szia, ez valami csodaszép volt. Nem is tudom, miért kerülgettem eddig, elsiklottam felette, pedig mióta kinn van már a válogatott írások között. Megfogott a hangulata, varázslatosan fogalmazol, annyira belevontál ebbe a történetbe. Még mindig keresgélem a szavakat, de azt hiszem, erre mondják, hogy súrolja a tökéletest. Gratulálok. (és most megyek, keresek egy zsebkendőt, mert megríkattál) Üdv.: quiet

Judit
2015.11.06 - 13:21 | 1: Teljes történet | Anonymus
Ez valami csodaszép volt! Köszönöm Neked!

2015.10.31 - 19:16 | 1: Teljes történet | Regisztrált
Kedves Avenone! Gratulálok ehhez a történethez, megérdemelten van a kiemeltek között! Nagyon tetszett a történet: a leíró részeid gyönyörűek, nagyon szép szavakkal fogalmazol. A gyászról szóló részek hihetetlen érzelemgazdagok, könyörtelenül és mégis gyönyörűen írsz le olyan dolgokat, amiket mások kimondani sem mernek, és ez nagyon tetszik. A szereplőid jól kidolgozottak, látszik, hogy jól megfontoltad a karaktereket. Tetszett, hogy a fontos információkat lassan adagoltad az olvasónak, és szerintem ez a történet még azoknak is tetszene, akik amúgy nem szeretik a slash-ficeket. Hihetetlenül jól indokoltad meg azt, hogy egy férfi, aki amúgy nem homoszexuális, mégis tud érzelmeket táplálni egy fiú iránt.... és az indok! Elképesztő. Így utólag az érzések és a szituációk alapján egyértelmű, hogy a nő szívét a fiú kapta meg, de az olvasónak mégsem jut eszébe erre gondolni először (legalábbis nekem eszembe sem jutott, pedig nagyon jó ötlet!). Mindent összevetve köszönöm, hogy megírtad ezt a történetet, mert gyönyörű, és köszönöm, hogy kicsit kirángattál a rossz kedvemből - még ha a történet szomorú is. Üdítő élmény volt olvasni. Természetesen repül a kedvencek közé. Üdv. DoroThya

2015.02.02 - 19:22 | 1: Teljes történet | Regisztrált
Szépen fogalmazol, a képeidnek köszönhetően könnyedén megelevenedtek előttem a helyszínek, a karakterek. Tetszett, hogy nem magyaráztál el mindent az olvasónak, hogy pl. mi a szereplők neve, hogy halt meg a nő, vagy épp hogy, kije – élettársa, vőlegénye, férje – volt neki a férfi, hisz azt is elég volt tudni, hogy egy olyan személy, aki nagyon szerette őt.
A végén meglepődtem, mert ez a magyarázat nem jutott eszembe, habár tényleg hallani ilyen esetekről. Azt hittem addig, hogy az elhunyt öccse a fiú, azért a hasonlóság, ami ugyan a külsőre nem terjedt ki, de hát van ilyen. Az elején még morfondíroztam azon, hogy nem lehetett annyira régen a temetés, ha a diákok még szorgalmasan járnak ki a temetőbe, de nem is történhetett a minap, hisz a férfi úgy vallott, már némileg elcsitultak a fájdalmas érzelemi, és inkább már nosztalgikus gondolatai voltak. Azt akarom ebből kihozni, hogy először elgondolkodtatott, hogy miért csak most találkozik a fiúval, eddig elkerülték volna egymást? Így utólag viszont már arra a következtetésre jutottam, hogy azért nem tűnt fel korábban, mert még a kórházban lábadozott a műtét után. Jól gondolom?
Szeretem a melankolikus hangulatú írásokat, ezt is jólesett olvasni.

Nelli, Kritika Klubtag
(A Fórumon megtalálsz minket.)

Odett
2015.01.27 - 14:28 | 1: Teljes történet | Anonymus
Nahát, ez egy csodaszép történet volt, nagyon jó fordulattal a végén, és nagyon szép leírásokkal. Ez most nagyon jólesett a lelkemnek; nagyon szerettem, hogy többfajta érzékszervi benyomás keveredett a leírásokba, illatok is például, nemcsak a vizualitás. Tapintható volt az elbeszélő gyásza és melankóliája, nagyon szép szimbólum volta a fehér rózsa, tetszett, ahogy az idő múlásával érzékeltetted, hogy oldódik a gyász. ( Egy apróság: "nem látta– e", "akarja– e" - sajna végigvonul ez a hiba, ide kötőjel kellene, és még egy feles szóköz is van. A többit nem fontos megemlíteni, csak ez nagyon szúrja a szemem, kár egy ilyen szép történetben. És írtam Neked ám öt levelet, de a citrommailed mindet visszadobja folyamatosan egy hibaüzenettel: was rejected by the server for the recipient domain citromail.hu by server stb. Ezt azért tartottam fontosnak megemlíteni, mert nem szeretnék semmiféle rossz érzést kiváltani azzal esetleg, hogy szó nélkül felszívódtam. De ha ez a Sors keze, vagy vmi másé, azt is elfogadom. Bocsánat, hogy ide írtam, de nem találtam más módot jelezni ezt.) A lényeg a lényeg, nagyon szép történetet írtál, meglepő csavarral a végén, nagyon köszönöm, hogy olvashattam! U.I: nincs bejelölve, hogy lezárt a történet, de gondolom, nem érkezik folytatás :) Viszont bármi más történetet szívesen olvasnék még Tőled, szóval majd várom a további feltöltéseid, nagyon örülök, hogy ezt is felraktad.
Odett

Szerző válasza: Szia! Örülök, hogy írtál, annak az ötnek is, amit nem kaptam meg. Nem tudom, mi történt, mert nem állítottam el semmit a levelezőmön, de megnézem. De tényleg azt hittem, megharagudtál. Örülök, hogy még sem. :-) Megpróbálok azért írni neked, hátha az átmegy hozzád. Nem tudom, miért csinálja a citromail, azért váltottam erre, mert a freemail szokott megbolondulni, de látom, ez is kezdi. :-( Ez a mondat nekem arra utal, hogy valamiért spamként kezeli a leveleid, ami azért szégyen, mert nem állítottam be neki ilyesmit. Ezért, kérlek, ne vedd a szívedre. Igen, gyanítottam, hogy a "-e" -s mondatoknál gáz lesz, mert minden korábbi kötőjelet egy mozdulattal javítottam gondolatjelre, és ezt már utólag nem módosítottam. Majd javítom. Azt is tudom, hogy nincs bejelölve, hogy lezárt, mert a feltöltésnél én még nem találtam meg a módot rá, hogy ezt megtegyem, de mindjárt gondoskodom róla. Már más is szóvá tette, de legközelebb az utolsó fejezet végére odaírom, hogy vége. :-) Köszönöm szépen a méltatást, nagyon jól esett. :-)

Talán_névtelenül
2015.01.26 - 18:50 | 1: Teljes történet | Anonymus
Ez nagyon szép; már régóta vágytam egy ilyenre, erre. Köszönöm

Reanne
2015.01.26 - 00:25 | 1: Teljes történet | Anonymus
Jaj, de szép volt! Örülök, hogy olvashattam :)

r.y.t.u.s.
2015.01.25 - 21:19 | 1: Teljes történet | Anonymus
Kedves Avenone, Csak lassan nyugszik meg a szívdobogŕsom, amit a történeted vége vŕltott ki belőlem! Egyszerűen gyönyörű lett! Végig fokoztad a misztikus légkört, a feszültség egyre nőtt bennem, szurkoltam hogy újra talŕlkozzanak, a vége pedig szívszorító lett! Köszönöm!

Szerző válasza: Szia! Nem gondoltam volna, hogy ilyen hatással lesz rád, de örülök, hogy tetszett és köszönöm, hogy elolvastad!Szeretnél kritikát írni?