Szomorú szemek kritikái

Szeretnél kritikát írni?Niki
2018.12.15 - 23:09 | 2: 6-8. fejezet | Anonymus
Igazán érzékletes és erotikus volt ;-) Tetszett :-P

Momoo^-^
2017.05.28 - 20:05 | 7: 20-22. fejezet | Anonymus
Konkrétan végig bőgtem ezt a részt. Annyiszor megfogadtam már, hogy nem olvasok ehhez hasonló történelmi slashokat, de sose bírom megállni. Föleg ha ilyen mesteri írókkal akadok össze mint te. A szívem hasadt meg mikor Hephaiszton meghalt. Majd ahogy Bagoasz szenvedését írtad le. Még most is sírok. Meseszépet alkottál, köszönöm. Csak így tovább! :')

2016.12.31 - 04:43 | 7: 20-22. fejezet | Regisztrált
Szia, még mindig a döbbenet hatása alatt vagyok. Egyszuszra olvastam végig az egész történetet, és le vagyok nyűgözve. A filmet is imádom, a Jared Leto által életre keltett Hephaisztion örökre beégett a szemembe, annyira erős karakter volt. De most nem a filmről szeretnék beszélni, hanem a regényedről. Látom a hatalmas kutatómunkát, amely után úgy meg tudtad jeleníteni azt a kort, ahogy kevesen. (kis kitérő ismét: Harold Lamb: A világhódító Nagy Sándor c. regényét többször is próbáltam elolvasni tinikorom óta, de annyira unalmas, hogy általában a második fejezetnél már bealudtam.) Ha minden író így tudna írni akkor a filmesek nagy bajban lennének, hiszen mindenki a könyvekért rajongana. Az ilyen történetekért jövök fel ide, és mivel már hátrább került, több oldalnyi slasht néztem át, míg véletlenül rábukkantam. Hogyan kerülhette el eddig a figyelmemet? Talán mert a Nagy Sándor ficek között kerestem hasonlót, hiába. Nagyon tetszett a regényed, Bagoasz karaktere pluszként került bele a filmhez képest, ám valóban nagy szükség volt rá. Ennyi hűség, önfeláldozás, szerelem több embernek is elég lenne, mint amennyit ő birtokolt. Xerxiszt, a kis koraérett gyereket sem fogom elfelejteni, rövid élete során annyi jót tett. Elnézést, hogy összevissza csapongok, de még annyira a történeted hatása alatt vagyok. Megy a kedvencek közé. Elvarázsolt. Megkönnyeztem, bár a történelemből tudhattam, mi lesz a vége, mégis megríkatott, olyan szépen írtad le Hephaisztion, majd Alexander halálát. Köszönöm, hogy olvashattalak. Üdv.: quiet

Csupi
2015.12.04 - 16:51 | 1: 1-5. fejezet | Anonymus
Imádtam~~köszönöm neked ezt a remek történetet!:)

2015.10.18 - 15:26 | 7: 20-22. fejezet | Anonymus
Fú köszönöm! El sem hiszem, hogy 2 fejezetet is tudtál hozni egy ilyen hamar! Köszi!!

Detti
2015.09.02 - 22:49 | 5: 16-17. fejezet | Anonymus
Szia! Nagyon örültem, hogy legalább Hephaisztionnal kapcsolatban megismerhettük Alexander álláspontját, mivel egyre inkább kezdett "érzéketlen fatuskó" képet ölteni a szememben a másik kettővel való bánásmódja okán, mert oké, hogy a maga módján szereti őket, de azért szerethetné őket úgy is, hogy azt ők is érezzék, most pedig érthetőbbé vált, miért is viselkedik alkalomadtán úgy, ahogy. Xerxisznek meg hatalmas mázlija van, hogy ilyen emberek gondjára van bízva, először Bagoasz, akiről teljesen el tudom képzelni, hogy a szárnyai alá veszi az ilyen kis "elveszett madárka" típust, (imádom amúgy, hogy milyen ezerarcú karakter), pláne, hogy gyakorlatilag önmagát láthatja benne, akivé válhatott volna, Hephaisztion meg biztos, hogy nagyon türelmes tanár, és ha Xerxisznek összejön a dolog, akár a hivatali előremenetelben is segítheti a katonák között. Egyébként még mindig nagyon kedvelem a kissrácot, nagyon aranyos volt, ahogy önkritikusan előadta, miért is nem lenne belőle sikeres eunuch, meg a maga mindentudó pillantásaival (nem kellene ennyit tudnia, ilyen fiatalon csak ne értsen ennyi mindent a felnőttek dolgaiból. Bár a háremben nevelkedve, főleg Bagoasz mellett, gondolom, ez elkerülhetetlen) ahogy intézi Hephaisztiont. Akiben pedig ezt a hallatlan becsületességét tisztelem, itt van talán hetek óta mérföldekre mindkét férfitól, akihez romantikus érzelmek fűzik, ő meg - természetesen - hűséges marad. Talán ő az egyetlen teljesen pozitív szereplő az egész történetben. Ha van valami rossz tulajdonsága, még most szólj, mert már elkezdtem piedesztálra emelni! :) Ez a fejezet összességében kicsit ilyen karaktertanulmány jellegűnek tűnt nekem, ami persze nem baj, hiszen jó néha tisztázni a szálakat, szóval én mindig örülök, amikor egy szereplőnek többet tudhatunk meg a gondolatairól, vagy akár új oldalát ismerhetjük meg, mint például amikor Hephaisztion tanította Xerxiszt. No, summa summarum, várom a következő fejezetet, már tényleg megesz a kíváncsiság, hogy mi lesz ezzel a szerelmi sokszöggel, amit amúgy remekül még jobban összegubancoltál, mint amilyen a filmben volt. :) (A végére egy kis zárójeles megjegyzés, szólj, ha zavarnak az ilyesféle kommentárok: egy helyen "eltemetettet"-et írtál oda, ahova szerintem "eltemettetett"-et szántál.) (És még némi bocsánatkérés is: elnézést, amiért ilyen össze-vissza lett, késő van, viszont mindenképp még most akartam írni, mert későbbre a felét elfelejtem annak, amit meg szeretnék említeni.)

Szerző válasza: Szia! Örülök, hogy tetszett. Először is, köszönöm, hogy figyelmeztettél az elírásra, van még egy hibám benne, azt is mindjárt kijavítom. Mindig átfésülöm a szöveget, és megszerkesztem/átírom, mielőtt elküldeném, de még így is akad benne olyan, amit nem szűrök ki. :-) Szóval, nem bánom, inkább köszönöm, ha figyelmeztetsz ilyesmire. :-) Hát, Hephaisztion legnagyobb negatív tulajdonsága - legalább is nálam - ez a fene nagy hűsége. Az Oliver Stone-féle moziban Jared Leto nagyon jól hozta ezt az általam ábrázolt férfit, az ő alakításából merítem az én Hephaisztionomat. :) Örülök, hogy tetszik neked. Hamarosan jön a vége is. Végül neki álltál a Mary Renault regénynek? Köszönöm a hozzászólásodat!

2015.09.02 - 21:00 | 5: 16-17. fejezet | Anonymus
Köszi, köszi, köszi, köszi :D

Detti
2015.08.28 - 09:36 | 4: 13-15. fejezet | Anonymus
Hát, ez most elég nagy fáziskésés lett részemről, de lopott wifivel meg idő híján nyaraláskor csak az olvasásig jutottam sajnos. Nagyon örülök, hogy nem lett igazam, és nem "halasztottad meg" a történelmi tényekhez és a filmhez hűen Hephaisztiont, a szívem szakadt meg érte a fimben is, plusz innentől a Már csak annyi lenne jó, ha Bagoasznak sem lenne igaza az India iránti ellenérzéseivel kapcsolatban, de én már nem lutrizom, úgyse jön be. :) Amit viszont ezek ketten itt összeügyetlenkednek, az kész katasztrófa, tipikus se előre, se hátra helyzet. Értem ezalatt, hogy visszalépni már nyilván nem fognak tudni, ez így már nehezen nevezhető egyszeri tévedésnek, ellenben most már Alexander elé sem lenne egyszerű odaállni, "kéz a kézben", képletesen értve, persze, mert akkor kiderül, hogy a képébe hazudtak, szóval nagyon kíváncsi vagyok, merre fogod őket innét elmozdítani. :)

2015.08.14 - 17:52 | 4: 13-15. fejezet | Anonymus
Köszi és bocs

Detti
2015.06.13 - 16:30 | 3: 9-11. fejezet | Anonymus
Jajj, ez kezd egyre kevésbé vidám lenni! Az elején még úgy voltam, hogy végre, Bagoasszal is emberként bánnak, Hephaisztion figyelme meg talán egy kicsit elterelődik Alexanderről, hurrá, erre jön a Xerxisz szemszögű rész (aminek amúgy nagyon örültem, mert a kisfiú őrült cuki, ahogy a nagyok játszmáin töri a fejét - egyébként korához képest tényleg lenyűgöző érettséggel), és akkor hirtelen így nagyjából minden beborult. Bagoas kezd óvatlan lenni, ami az ő helyzetében nem éppen előnyös, Hephaisztionnak meg a fejére pályáznak - a végét nézve, úgy tűnik, sikerrel -, szóval ez egy meglehetősen rövidke rész volt, ami megengedte az optimista szemléletmódot. Attól elszakadva, hogy a körmöm lerágtam olvasás közben - tudom, mi lesz a vége, de akkor is, mindig reménykedem, hátha -, a fogalmazásmódodat még mindig imádom, és a korabeli utalások nagyon passzolnak, például a sztadium említése ragadt meg. Annyi megjegyzéssel élnék, ha nem okoz gondot, hogy két helyen hosszú magánhangzóval írtál röviddel írandó szavakat, ezek a "búján" és a "bűntette", valószínűleg lendületből félreütötted, de gondoltam, szólok. És még egy kérdésem lenne, hogy te olvastad Mary Renault The Persian Boy c. könyvét? Ha igen, mennyire ajánlanád, főleg azt figyelembe véve, hogy az angoldtudásom nagyrészt a neten edződött? Köszi előre is a segítséget! :) (Bocsi, hogy ennyire egybefolyt a három téma, nem vagyok jó barátságban a HTML-kódokkal.)

Szerző válasza: Jesszus, de jó, hogy szóltál, az a pimasz word nem jelezte nekem, hogy ott hiba van. Mindjárt javítom. Örülök, hogy Xerxisz tetszik neked, kicsit féltem ettől a karaktertől, mert ugye még csak 9, de én már láttam koraérett 5 évest is, úgyhogy reméltem, itt is okés lesz. Igen, olvastam a Persian Boy-t, évekig kerestem utána mire meglett. Azt mondom neked, hogy próbálkozz meg vele. Mondjuk úgy, hogy középfokú az angolom, de én minden szavát értettem, és Renault-nak jó a stílusa. Én pedig köszönöm a hozzászólást! :-)

.
2015.06.13 - 15:44 | 3: 9-11. fejezet | Anonymus
Nagyon tetszettek az eddigi fejezetek is, köszi!

Detti
2015.05.28 - 18:50 | 1: 1-5. fejezet | Anonymus
Szia! Nemrég találtam rá a történeteidre, és szerintem nagyon jó ötlet, hogy ilyen történelmi / egzotikus helyszíneket választasz, és ahogy a stílusodat is ehhez igazítod. Egyébként ennek a sztorinak a kapcsán találtam rá az alapjául szolgáló filmre (nem tudom, hogy sikerült eddig elkerülnöm, szeretem a történelmi filmeket, ráadásul, mint kiderült, az egyik soundtrackje az ébresztőm évek óta, szóval azért ehhez kell némi tehetség), elsőre elrettentett kissé a három órás hossz, mert úgy voltam vele, hogy ha lúd már, legyen kövér, szóval a leghosszabb verziót szereztem meg, de végül teljesen megérte, már világos az a több, mint tízszeri megnézés. Amúgy még az eredeti időtartamnál is tovább tartott a filmnézés, ugyanis nagyon jól elszórakoztam azzal, hogy azt bogarásztam, a történeted jelenetei pontosan hol is illeszthetők be a filmbe. Összegezve, köszönöm a nagyszerű történeket és a közvetett filmajánlót is! :)

Szerző válasza: Én köszönöm, hogy elolvastad. Hát igen, a film...:-) Akkoriban moziban hatalmas élmény volt, most is két verziót tárolok belőle. Nagyon szeretek történelmi alakokról írni, és maga a film alapvetően adta a történetet. A zenéje is szenzációs, szerintem sok helyen az tette élvezhetővé az adott jelenetet. Hát hiába, Vangelis. Köszönöm a hozzászólást, hamarosan érkezik a frissítés.

.
2015.04.22 - 07:13 | 2: 6-8. fejezet | Anonymus
Köszi az új fejezetet, már az előző is nagyon tetszett!Szeretnél kritikát írni?