Megismételt múlt kritikái

Szeretnél kritikát írni?Lizzie01
2020.10.04 - 22:50 | 1: | Anonymus
Olyan jó volt újra elolvasni ezt a történetet. Még mindig imádom, pedig már olvastam! ❤

Jutka
2020.07.26 - 08:38 | 1: | Anonymus
Petunia mindig is utálattal fordult Harry felé, gondolom Lilire is irigy volt ~ de ez a kisunoka mit vétett neki? - de jó hogy odaküldted Harryt! - - - ugye írsz még nekünk?!

Szerző válasza: Szia! Hogy mit vétett? Sok mindent, Petunia egy dög, ezt mind tudjuk. :) Írok még persze, de sajnos nem annyit, mint szeretnék. Köszönöm, hogy olvastad, és írtál.

Dorka
2018.08.29 - 22:18 | 1: | Anonymus
Kevés, de nagyon jó!!! Köszönöm!!! <3

Szerző válasza: Örülök, hogy tetszett. Köszönöm, hogy olvastad, és írtál.

2016.01.24 - 22:17 | 1: | Regisztrált
Jajj a szívem, nem is tudom mit érzek most. Tetszett, tényleg. Ez az árvaházas dolog nagyon bejött, szóval elismerésem. Piton karakterét OOC-nek találtam, de az ő karaktere eleve nagyon összetett, szóval nem kötekedek. Szeretem, amikor Draco és Harry barátok(jómagam is így szövögetem sokszor a szálakat),szóval lényeg a lényeg, jó történet volt :)

Szerző válasza: Köszönöm szépen! Sajnos Perselust nem tudom könyvhűre írni, így nálam mindig OOC.

Egér
2016.01.18 - 19:02 | 1: | Anonymus
Tetszett a történeted - a kislány szerencsés ,hogy Harry megérezte a gondját - Petunia most is nagyon gonosz - semmi szeretett nincs benne! -és Pitont is kedvelem,főleg ha leveti az álarcát! - Harry barátait nagyon hiányoltam - igazán megkegyelmezhettél volna nekik! - Ron morgott volna ,de Hermione elmagyarázhatta volna a dolgokat - és az árvaház biztos nagyon sokat nyert volna velük! -

Szerző válasza: Szia! Én alapból utálom Petuniát, azért, ahogy Harryvel bánt, ráadásul ő is anya. A kislánynak nagyon jó helye van! :) Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2016.01.18 - 17:46 | 1: | Regisztrált
Jó kis történet volt ,köszi,hogy olvashattam :)

Szerző válasza: Köszönöm, hogy olvastad és írtál!

2016.01.17 - 16:16 | 1: | Regisztrált
Szia Ero!
Tartozok neked KriMo ügyben, meg láttam a ficblogodban, hogy ez friss műved, hát gondoltam, meglesem, sőt még nyomot is hagyok magam után. :)
Tetszett a címed nagyon, először is. Bár annyira elmerültem az olvasásban, hogy csak utólag tértem vissza erre a kérdésre, de akkor megértettem, és megérintett nagyon.
Bírom ezt az ötletet, hogy Dudleynak varázsló gyereke van, bár az egy kicsit meglepett, hogy Choval közösen, de végül azt is bevette a gyomrom igazából. :) A levél Dudleyra eső részét mondjuk kicsit már OOC-nek éreztem, meg valahogy én sose bírtam kibékülni ezzel a Lily-kultusszal, ami él sok fanban, de viszont a Lily egy szép név, úgyhogy belenyugodtam, hogy ez lett a kislány neve, az egy kicsit bökte a csőröm, hogy miért. Az meg, hogy Harrynek az első dolga volt elhozni őt Dursleyéktől, nos, nem meglepő - én is így tettem volna a helyében. :)
Klasszikus Mardekár-központú történet volt, mondjuk, a Piton-Harry-Draco szentháromsággal és halott mindenki mással, amit sokszor nem szoktam szeretni, de te jól megoldottad, nem bagatellizáltad el Harry barátainak a halálát, érződött, hogy tényleg sajnálja és gyászolja őket és hiányoznak neki, úgyhogy ez nagyon tetszett. Az, hogy megőrzött tőlük fontos, jellegzetes dolgokat emlékbe, az olyan megható volt. :) Draco jófiúsítását is egyszerűen, de nagyszerűen oldottad meg, és szimpatikus alakot faragtál belőle - ami ugyebár nem karakterhű, mondhatnánk elsőre, de hát egy háború sok dologra ráébresztheti az embert, és neadjisten még változásokat is elindíthat benne - látszott, hogy Draco tanult az átéltekből, és tényleg jobb ember lett, meg sokkal csöndesebb és normálisabb is, ami szintén hiteles az ő helyzetében szerintem. Piton egy kicsit keveset szerepelt az én ízlésemhez mérten, már annak fényében, hogy ez egy Snarry-kezdemény volt, valahogy nem tudtam se Harry, se Piton érzéseit hova tenni itt, kicsit túl hirtelen, megalapozatlanul jöttek, Piton vallomása főleg. Ez zavart talán egyedül úgy igazán, úgy olvastam volna még arról, hogy hogy kerültek közelebb egymáshoz, mind romantikusan, mind barátian, mert hát azért sok múltbeli sérelmet le kellett rendezniük biztos, meg összecsiszolódni, és valahogy ezek hiányoztak a történetből. Nem az zavart, ahogy a történetben alakult a kapcsolatuk, mert ott nagyon tetszett igazából, főleg az utolsó sornál, az annyira gyönörű volt. Csak valahogy azt nem tudtam meglátni, hogy hogy jutottak el idáig, mitől szeretik egymást, meg akkor eddig miért nem. Szóval egy kis láncszemet hiányolok a könyvbéli és a te történetedben levő kapcsolatuk közé. De ez csak egyéni vélemény persze, lehet, hogy csak én látom így, mert rémes finnyás vagyok! :D
A végén az árvaház-nyitás viszont annyira tetszett, hogy hű! :) Valahogy rettenetesen illik Harryhez ez az egész, nem is értettem sose, hogy erre a témára miért nem tér ki több fic, amikor hát könyörgöm a főszereplőnk is árva, meg a főgonoszunk is, szóval egészen releváns. :D Úgyhogy nagyon örültem, hogy te megírtad ezt itt. :)
Tetszett amúgy a történet, gördülékeny volt a fogalmazásod, olvastatta magát, örültem a heppiendnek, és tényleg annyi volt vele az összes bajom, hogy pár dologról olvastam volna kicsit kifejtősebben is, szóval hogy lehetett volna hosszabb! :D De természetesen így is élveztem, köszönöm szépen az élményt! :)
Üdv: Hiriajuu (Kritika Klub - a fórumon leledzünk | KriMo - Kritika Mozgalom, avagy kritikát a kritikáért)

Szerző válasza: Szia Hiriajuu! Bevallom őszintén, hogy ez a történet kb. három ötletkezdeményem összegyúrásából született. Az, hogy Dudleyt és Chot összehoztam egy hirtelen ötletből született, és nem is találtam rossznak, lehet, csak én érzem így. Draco egészen jó fiú volt, hagyta magát terelgetni a történet utolsó előtti mondatig. Én ugyanis egy kedves feleséget szántam neki, de nem hagyta, bárhogy is erősködtem. Perselus. Ő jött, látott és belerondított a történetbe. Nem akartam snarryt írni, sőt nagyobb szerepet sem szántam neki, csak ő sem hagyta magát. Az eredeti elképzelés szerint Harry egyedül nevelte volna fel Lilyt, de Perselus nem így akarta! :) Ezért is lett annyira "hirtelen" a kapcsolatuk. Ha, ismétlem HA egyszer megszaporodok XD, a lányom Lili lesz, és nem a könyvsorozat miatt, hanem nagyon tetszik az a név! :) Köszönöm, hogy olvastad a történetet, és ilyen szép, hosszú kritikát hagytál nekem! Ero

Miss Sipor
2016.01.17 - 15:41 | 1: | Anonymus
Szia! Tudod, ez nagyon érdekes, mivel szinte minden benne van ebben a ficben, amit - általában - nem szeretek (Piton/Harry, halott főszereplők), de mégis nagyon tetszett és élvezem olvasni. És nagyon tetszett az az elgondolásod is, hogy a mugli, akivel Cho összeházasodott, valójában Dudley. (Bár nekem mindig is Dudlimundli marad:D) Viszont van egy mondat, amivel nem békültem ki, mégpedig az utolsó előtti. Belegondoltál szegény gyerekek helyzetébe? Nem elég nekik, hogy árvák, de még KÉT nevelőapjuk is van? Édes Istenem... Tehát szerintem javítana a történeten, ha esetleg megváltoztatnád abban a mondatban a férfi szót nőre. Félre ne értsd, nem akarom megmondani neked, hogy mit csinálj, ez csupán egy javaslat volt. És a melegekkel sincs semmi bajom, csak valahogy a te Dracódat nem tudom valahogy beleképzeni ebbe a szerepbe.

Szerző válasza: Szia! Örülök, hogy annak ellenére elolvastad, hogy nem szereted a snarryt. Draco jó fiú volt, nem mozdult rá Harryre, de nem "engedte", hogy nővel hozzam össze. Én feleséget szántam neki, nem férjet, de nem hagyta, bárhogy erősködtem is! Köszönöm, hogy írtál.Szeretnél kritikát írni?