Mindent Jamesért.. kritikái

Szeretnél kritikát írni?2017.09.17 - 15:11 | 6: Epilógus | Regisztrált
Kedves Snave!

Egyáltalán nem találtam bántónak, sőt megtisztelőnek érzem, hogy az én írásom sarkallt arra, hogy alkoss valamit. :) Csak így tovább az írással! :)

Üdv: Lissa

2017.09.07 - 09:55 | 6: Epilógus | Regisztrált
Kedves Snave!

Nagyjából két napja olvastam a történetedet. Nem vagyok egy éjjeli bagoly, de reggel négy volt, mire befejeztem, annyira lekötött. Először fogalmam sem volt, hogy honnan ismerős a neved. Végig kattintgattam az írásid, de nem rémlett egyik sem.
Igazából nagyon tetszett, magával ragadó volt a szomorú-szerelmes érzelmi világa. Piton karaktere külön tetszett, ezzel a makacs irányító hozzáállásával. Siriust meg önmagától imádom, de szerintem ő is jól sikerült. Tetszett az alapötlet, ezzel a Lilys dologgal, szerintem James tényleg lenne ilyen bolond, hogy ezt elvárja a barátaitól. :) Az a jelenet, amikor Perselus az édesanyjához beszélt, az fantasztikusan sikerült. Nagyon megható volt. Az a rész, minden kétséget kizárólag, teljesen a helyén van. Egy apró hibát egyébként találtam pl.: azt írtad, hogy tizenhét évesek, és még visszamennek a Roxfortba. Tizenhét évesen már hetedévesek, és utána nincs tovább, de ez végül is részlet kérdés. :) A megfogalmazások is jók, bár néhány helyen akadtak elírások, lehet hogy át kellene olvastatnod valakivel.
Aztán az olvasás után gondolkodtam, hogy honnan is lehet ismerős a neved (általában napokig érlelek egy véleményt), és a saját történetem kritikái közé kattintva meg is találtam. Egyszer írtál nekem egy elég hosszú megjegyzést. Ezt egyáltalán ne vedd sértésnek, mert nem annak szánom, és elképzelhető, hogy egyáltalán nincsen igazam. De a történetedben, mintha találtam volna olyan apró részleteket, az emberi kapcsolatokban, helyszínekben, amik az én történetemre hasonlítanak. Biztos vagyok benne, hogy ha így van, akkor sem direkt csináltad, csak gondolom elolvastad az enyémet, és utána az tudat alatt hozzásegített téged a tekergők világának elképzeléséhez. Velem is előfordult már ilyesmi. Vagy az is elképzelhető, hogy csak azért tűnik így, mert annyira triviális, hogy a tekergők ilyenek voltak.
A te történetednek a vége, ahogy látom teljesen más, nagyon pozitív lett. Be vallom az én ízlésemnek, egy mákszemnyit talán túl habos-babos. Minden esetre az én szívemet is megmelengette. Emlékszem, hogy a kritikádban nagyon sérelmezted, hogy az enyémnek olyan szomorúan lett vége. Mondtad, hogy nem is nagyon tudsz ki kerülni a hatása alól, és mindenképpen írjak egy alternatív véget. (Ilyen nem történt - ez itt reklám helye :D -, de a folytatást elkezdtem, ami sokkal pozitívabb lesz.) Szóval csak meg szerettem volna kérdezni, hogy elképzelhető-e, hogy az én történetem hatott rád, ihlettett meg, vagy ahogy tetszik, hogy megszülessen a tiéd? Tényleg ne vedd bántásnak, ha nem így történt, csak meg fordult a fejemben, és kíváncsi lettem.

Üdv: Lissa

Szerző válasza: Szia!:) Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy nagyon örülök, hogy itt vagy és pláne annak, hogy tetszett a történetem :) Alapvetően a páros gondolata nyilvánvalóan Tőled ered, mivel a Te történeted volt az első (és azóta is az egyetlen), amit olvastam róluk, így nyilván ennyi plágium már alapból van benne :) A történetemnek azután álltam neki, hogy hosszú ideig nem hagyott nyugodni a dolog, hogy lehetne a Te történetednek happy end is a vége, így gondoltam, megalkotom az én verziómat. Ennek során persze nagyon-nagyon igyekeztem minden hasonlóságot elkerülni a Te történeteddel, ami mivel sokkal fantáziadúsabb, nem volt nehéz feladat az én egyszerű cselekményeimnek :) Az írás során többször belenéztem a tiéd cselekményébe, de a karaktereket illetően szerintem nagyon hasonlóak az elképzeléseink, azért lehetett Neked ismerős egy-egy mozzanat. Remélem, nem bántottalak meg vele, mert amúgy fantasztikus ötlet volt a részedről a páros, azóta is sűrűn foglalkoztatja a fantáziámat :) Az pedig külön öröm, hogy újabb résszel készülsz, már most alig várom, hogy elkészüljön ;) Üdv, Snave: )

L.G.Malfoy
2017.07.27 - 19:02 | 6: Epilógus | Anonymus
Azt hiszem egy újabb ship fogalmazódott meg a fejemben és a szívemben!!😍 Nagyon tetszett ez a kis történet, köszönöm, hogy elolvashattam!!💕

Szerző válasza: Részemről az öröm, hogy ennyire tetszett Neked is a történet! :D Köszönöm, hogy olvastá l:))

2016.08.26 - 22:12 | 6: Epilógus | Regisztrált
Huh! Hát egy kicsit másra számítottam így a végére, de ez is nagyon tetszett. Nagyon nagy köszönet ezért a történetért, az egyik kedvencem lett.

Szerző válasza: Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, főleg, hogy ilyen mértékben! :) Ha a realitásoknál akartam volna maradni, akkor nem lehetett volna szép vége a történetnek, viszont én szerettem volna a lehető legszebb jövőt megadni nekik, ha már Rowling néni nem tette :)

Zsó
2016.08.26 - 16:56 | 6: Epilógus | Anonymus
Szia! Már nem is számítottam epilógusra, de nagyon jó volt. Imádtam <3. Az, hogy Pers és Siri egyszerre kérték meg egymás kezét, ez csak még jobbá tette, meg, hogy van két gyermekük :) nagyon tetszett :)

Szerző válasza: Szia! Ezt csak miattad írtam! :) Mármint hogy alapból volt a fejemben egy ilyen kis gondolat, de elvetettem, viszont az előző kommented miatt rászántam magam, hogy márpedig igen is lesz epilógus! :) Köszönöm, hogy most írtál és nagyon-nagyon örülök, hogy tetszett! :)

Zsó
2016.08.24 - 15:11 | 5: 5. fejezet | Anonymus
Szia! Egy ilyen rész után meg van bocsátva a késés :) Nagyon tetszett. De azért kíváncsi lettem volna James reagálására a szerelmükkel kapcsolatban. Az elején még nem reménykedtem Happy Endben, de a végére csak meglett. Köszi az élményt! :) Remélem még fogsz írni velük :)

Szerző válasza: Huhh, meg vagyok nyugodva, hogy tetszett a vége! :) Kicsit féltem, hogy talán aránytalanul sok lett a szomorú rész, mivel nem volt időm visszaolvasni, de ezek szerint akkor nem. :) A következő ilyen történet már meg is született a buksimban, de hagyok magamnak egy kis időt, hogy előre dolgozhassak és ne kerüljek ismét ilyen helyzetbe. :) Nagyon szépen köszönöm, hogy végigkísértek a történetet, mindennél motiválóbb volt a sok kommented! :)

Zsó
2016.08.22 - 16:19 | 4: 4. fejezet | Anonymus
Szia! Mostmár kezdek aggódni, hogy jön-e a folytatás. Már két hete várom :) remélem, hamarosan fent lesz. És még mindig IMÁDOM <3

Szerző válasza: Jajjj, ne haragudj, kérlek, olyan szemétnek érzem magam, mint még soha! :( Az a gond, hogy most egyszerre túl sok minden bejött (sok munka, családi esemény, stb). Nagyon-nagyon igyekszem, tényleg már csak egy-két nap türelmet kérek, és máris jövök az új résszel! Kisujj-becsszó! :) :)

Lizzy
2016.08.15 - 21:39 | 4: 4. fejezet | Anonymus
Szia! Szuper a páros! Ez a rész is nagyon jó volt. Már tűkön ülök a várakozástól. Remélem már készül a következő rész :)

Szerző válasza: Szia! Igen, készül, hétvégére fent is lesz, esküszöm! :) Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :)

Zsó (megint)
2016.08.07 - 20:22 | 4: 4. fejezet | Anonymus
Szia :) Máris a bejező rész fog jönni? Én még szívesen olvastam volna továbbra is. Ezt is szívesen olvastam, nagyon tetszett, csak megsajnáltam őket :) Nagyon megszerettem a történetedet. IMÁDOM <3

Szerző válasza: Alapvetően három fejezetes kis szösszenetre terveztem a dolgot, de a kedvedért tettem bele még egy-két csavart ide-oda, hogy teljesebbé váljon. :) Nem szeretném, hogy olyan legyen, mint egy végtelen fejezetes szappanopera, de szívesen írnék még velük máskor is, főleg, hogy ekkora erejű támogatást és biztatást képviselsz már egymagadban is! :D

Zsó
2016.08.07 - 18:29 | 4: 4. fejezet | Anonymus
Szia :) Na most nagyon elszomorítottál ezzel a résszel. Én inkább azt vártam, hogy végre összejönnek, vagy legalábbis közel kerülnek egymáshoz. Sirius kicsit szétszórt és féltékeny, ami rendben is van, hiszen azt hiszi, hogy riválisa akadt. Úgy megsajnáltam őket :( annyira szép pár lennének (kicsit furcsa pár, de összeillenének ;)). Remélem hamarosan jön az új fejezet, mert ez egy kicsit lelombozott. (De nagyon jó lett!)

Szerző válasza: Jajj, ne haragudj rám! Nem akartalak elszomorítani, csak hogy mégis hű legyek a karakterekhez, muszáj konfliktust alakítanom.. Ígérem, nemsokára jön az új, egyben befejező rész. Addig is kitartás, fog még tetszeni újra ez a történet! ;)

Naiya-chan
2016.08.07 - 12:56 | 4: 4. fejezet | Anonymus
Őszintén szólva most olvastam először ezzel a párossal történetet, de eddig nagyo tetszik.Már alig várom a következő részt!

Szerző válasza: Sajnos nem gyakori az ilyesfajta történet. Én is még régebben láttam egyet, és annnnyira megtetszett, hogy muszáj volt nekem is alkotnom róluk valamit! :) :) Köszönöm a visszajelzést, és örülök, hogy tetszett! :) Igyekszem vissza a következővel! :)

Zsó (megint)
2016.08.04 - 08:20 | 3: 3. fejezet | Anonymus
Utóirat: Remélem Happy End a történet, mert nem szerettem a Depi Endet :)

Szerző válasza: Nem szeretnék spoilerezni, mivel úgy rontanám az olvasói élményt.. ;) De mindenképpen figyelembe veszem a kérést, max furfangosan szövöm a képbe.. ;) De ez még egy kicsit odébb van :D

Zsó
2016.08.04 - 08:18 | 3: 3. fejezet | Anonymus
Szia :) Megint egy rész, ami a kedvencem lett. Úgy látszik rendszeres író leszek nálad :D Perselus hozta a formáját. Kívül hideg, mint a jég, belül tele szenvedéllyel, kétellyel. Nagyon tetszett, bár szívem szerint egy kicsit rövid volt (de csak azért mondom, hogy kicsit sajnáltassam magam, mert nagyon megszerettem őket :P) Csak így tovább!

Szerző válasza: Szia! :) Nagyon örülök minden egyes "kritkádnak", szóval nyugodtan halmozd el a történetet vele! :D :D Jó látni, hogy ennyire tetszik a történet, igazán inspiráló, és a kedvedért oda fogok rá figyelni, hogy hosszabb fejezetekkel örvendeztesselek Benneteket! :) :) Köszönöm a bíztatást! :) :) :)

Anna
2016.08.04 - 00:04 | 3: 3. fejezet | Anonymus
Nagyon, nagyon imádlak, hogy ilyen gyorsan tezsed fel az új részeket. Nem sok olyan történet volt m3g, hogy ennyire beszippantott volna mint ez. Várom a folytatást. (bocsi az előírásokért, hülye autocorrect) :P

Szerző válasza: Igen, van egy kis előnye, ha az ember lánya szabadságon van.. :D :D Nagyon köszönöm a támogatást és hogy ennyire tetszik a történet! Igyekszem a továbbiakban is hamar visszatérni! :) :)

Miss Sipor
2016.08.03 - 22:26 | 3: 3. fejezet | Anonymus
Óóó, ez édi:))) komolyan:) a karktereket pedig jól eltaláltad:)

Szerző válasza: Örülök, hogy tetszik! :) :) Köszönöm a pozitív kritikát! :) :)

[Előző] 1 2 [Következő]

Szeretnél kritikát írni?