Mindent Jamesért.. kritikái

Szeretnél kritikát írni?2017.09.17 - 15:11 | 6: Epilógus | Regisztrált
Kedves Snave!

Egyáltalán nem találtam bántónak, sőt megtisztelőnek érzem, hogy az én írásom sarkallt arra, hogy alkoss valamit. :) Csak így tovább az írással! :)

Üdv: Lissa

2017.09.07 - 09:55 | 6: Epilógus | Regisztrált
Kedves Snave!

Nagyjából két napja olvastam a történetedet. Nem vagyok egy éjjeli bagoly, de reggel négy volt, mire befejeztem, annyira lekötött. Először fogalmam sem volt, hogy honnan ismerős a neved. Végig kattintgattam az írásid, de nem rémlett egyik sem.
Igazából nagyon tetszett, magával ragadó volt a szomorú-szerelmes érzelmi világa. Piton karaktere külön tetszett, ezzel a makacs irányító hozzáállásával. Siriust meg önmagától imádom, de szerintem ő is jól sikerült. Tetszett az alapötlet, ezzel a Lilys dologgal, szerintem James tényleg lenne ilyen bolond, hogy ezt elvárja a barátaitól. :) Az a jelenet, amikor Perselus az édesanyjához beszélt, az fantasztikusan sikerült. Nagyon megható volt. Az a rész, minden kétséget kizárólag, teljesen a helyén van. Egy apró hibát egyébként találtam pl.: azt írtad, hogy tizenhét évesek, és még visszamennek a Roxfortba. Tizenhét évesen már hetedévesek, és utána nincs tovább, de ez végül is részlet kérdés. :) A megfogalmazások is jók, bár néhány helyen akadtak elírások, lehet hogy át kellene olvastatnod valakivel.
Aztán az olvasás után gondolkodtam, hogy honnan is lehet ismerős a neved (általában napokig érlelek egy véleményt), és a saját történetem kritikái közé kattintva meg is találtam. Egyszer írtál nekem egy elég hosszú megjegyzést. Ezt egyáltalán ne vedd sértésnek, mert nem annak szánom, és elképzelhető, hogy egyáltalán nincsen igazam. De a történetedben, mintha találtam volna olyan apró részleteket, az emberi kapcsolatokban, helyszínekben, amik az én történetemre hasonlítanak. Biztos vagyok benne, hogy ha így van, akkor sem direkt csináltad, csak gondolom elolvastad az enyémet, és utána az tudat alatt hozzásegített téged a tekergők világának elképzeléséhez. Velem is előfordult már ilyesmi. Vagy az is elképzelhető, hogy csak azért tűnik így, mert annyira triviális, hogy a tekergők ilyenek voltak.
A te történetednek a vége, ahogy látom teljesen más, nagyon pozitív lett. Be vallom az én ízlésemnek, egy mákszemnyit talán túl habos-babos. Minden esetre az én szívemet is megmelengette. Emlékszem, hogy a kritikádban nagyon sérelmezted, hogy az enyémnek olyan szomorúan lett vége. Mondtad, hogy nem is nagyon tudsz ki kerülni a hatása alól, és mindenképpen írjak egy alternatív véget. (Ilyen nem történt - ez itt reklám helye :D -, de a folytatást elkezdtem, ami sokkal pozitívabb lesz.) Szóval csak meg szerettem volna kérdezni, hogy elképzelhető-e, hogy az én történetem hatott rád, ihlettett meg, vagy ahogy tetszik, hogy megszülessen a tiéd? Tényleg ne vedd bántásnak, ha nem így történt, csak meg fordult a fejemben, és kíváncsi lettem.

Üdv: Lissa

Szerző válasza: Szia!:) Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy nagyon örülök, hogy itt vagy és pláne annak, hogy tetszett a történetem :) Alapvetően a páros gondolata nyilvánvalóan Tőled ered, mivel a Te történeted volt az első (és azóta is az egyetlen), amit olvastam róluk, így nyilván ennyi plágium már alapból van benne :) A történetemnek azután álltam neki, hogy hosszú ideig nem hagyott nyugodni a dolog, hogy lehetne a Te történetednek happy end is a vége, így gondoltam, megalkotom az én verziómat. Ennek során persze nagyon-nagyon igyekeztem minden hasonlóságot elkerülni a Te történeteddel, ami mivel sokkal fantáziadúsabb, nem volt nehéz feladat az én egyszerű cselekményeimnek :) Az írás során többször belenéztem a tiéd cselekményébe, de a karaktereket illetően szerintem nagyon hasonlóak az elképzeléseink, azért lehetett Neked ismerős egy-egy mozzanat. Remélem, nem bántottalak meg vele, mert amúgy fantasztikus ötlet volt a részedről a páros, azóta is sűrűn foglalkoztatja a fantáziámat :) Az pedig külön öröm, hogy újabb résszel készülsz, már most alig várom, hogy elkészüljön ;) Üdv, Snave: )

L.G.Malfoy
2017.07.27 - 19:02 | 6: Epilógus | Anonymus
Azt hiszem egy újabb ship fogalmazódott meg a fejemben és a szívemben!!😍 Nagyon tetszett ez a kis történet, köszönöm, hogy elolvashattam!!💕

Szerző válasza: Részemről az öröm, hogy ennyire tetszett Neked is a történet! :D Köszönöm, hogy olvastá l:))

2016.08.26 - 22:12 | 6: Epilógus | Regisztrált
Huh! Hát egy kicsit másra számítottam így a végére, de ez is nagyon tetszett. Nagyon nagy köszönet ezért a történetért, az egyik kedvencem lett.

Szerző válasza: Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, főleg, hogy ilyen mértékben! :) Ha a realitásoknál akartam volna maradni, akkor nem lehetett volna szép vége a történetnek, viszont én szerettem volna a lehető legszebb jövőt megadni nekik, ha már Rowling néni nem tette :)

Zsó
2016.08.26 - 16:56 | 6: Epilógus | Anonymus
Szia! Már nem is számítottam epilógusra, de nagyon jó volt. Imádtam <3. Az, hogy Pers és Siri egyszerre kérték meg egymás kezét, ez csak még jobbá tette, meg, hogy van két gyermekük :) nagyon tetszett :)

Szerző válasza: Szia! Ezt csak miattad írtam! :) Mármint hogy alapból volt a fejemben egy ilyen kis gondolat, de elvetettem, viszont az előző kommented miatt rászántam magam, hogy márpedig igen is lesz epilógus! :) Köszönöm, hogy most írtál és nagyon-nagyon örülök, hogy tetszett! :)Szeretnél kritikát írni?