Vérbosszúra éhezve kritikái

Szeretnél kritikát írni?2019.07.18 - 10:28 | 2: Hulla | Regisztrált
Szia! :)

Csak egy kérdés miatt kukkantottam be: várható hamarosan friss fejezet a történethez? :) Nagyon kíváncsi vagyok rá, és szívesen olvasnám.

Üdv, Nym (CritiCAT)

Szerző válasza: Szia! Pont most töltöttem fel. :) Szerintem te fogod elsőnek elolvasni. :)


2018.05.27 - 23:10 | 2: Hulla | Regisztrált
Szia! :)

Ígéretemhez híven ismét itt vagyok! :)

A kezdés jó volt, szeretem, ha bemutatják, hogyan harapta meg Greyback Remust, hiszen ebben rengeteg lehetőség van. Az pedig több mint valószínű, hogy Remust sokáig elkísérte ennek a még félelmetesebb, rémálom változata, még felnőtt korában is biztosan vissza-visszatérő álma volt ez, ami megkeserítette az egész életét, és még az éjszakáit is. :( Ez pedig olyan szomorú! Szóval ezt a részt itt eléggé hitelesen adtad át nekünk.

A karaktereidet még mindig nagyon szeretem. Tetszik Emett optimizmusa, lezsersége és közvetlensége, Miss. Carrow meg eléggé rejtélyes. Mondjuk, utóbbiról még nem tudom eldönteni, hogy kedvelem-e, vagy épp hogy utálom. Viszont van egy olyan sejtésem, hogy ő lesz az a lány, akit Remus annyira keres. Ami ha igaz, szintén nem tudom, hogy örüljek-e neki, vagy sem. Egyszóval ez a karaktered eléggé ambivalens érzelmeket vált ki belőlem. Ami persze nem baj. :) Ez csak annyit jelent, hogy valószínűleg egy egész jól felépített karakter, aki nem egy sablonfigura.

A hulla eltűnése és a Luciusos partymeghívás eléggé meglepő volt. Az előbbi jó csavarként, így „kellemes” meglepetésként ért, míg az utóbbinál húztam a számat. Mármint azért, mert nemigen kedvelem Lucius karakterét, meg furcsának találom, hogy ilyen jóban van a titokzatos női karakterünkkel.

Karamell színű szempárok? :O Ez tetszik. :D Eléggé egyedi. ^_^

Észrevételek: 1) „De a vizsgálatok fogják kimutatni.” -> Itt jobb lenne így: De majd a vizsgálatok ki fogják mutatni. Vagy: majd a vizsgálatok fogják kimutatni.
2) „Aztán a szemét aggódva az asztalra szegezte” -> Hű, ez kicsit morbid. :D Inkább a tekintetét legyen itt. ;)
3) „- Azért, mert a hulla eltűnt a Mungoból…” -> Mungóból
4) „kérdeztem meglepetten, mire csak megvonta az egyik vállát.” -> Öh… Ez nekem kicsit furcsa. Ha az ember megvonja a vállát, akkor általában mindkettőt vonja meg egyszerre, nem csak az egyiket. Vagy ez valami furcsa, csak rá jellemző szokás volna?
5) „Persze tudtam, hogy az a halott férfi nem magától halt meg.” -> Ez a mondat itt nekem olyan furcsán vette ki magát. Nem rosszból, de olyannyira magától értetődik az, hogy a halott férfi nem saját magán ejtett (valószínűleg) vérfarkas okozta sebeket, és lett ezáltal öngyilkos (még drága, szeretni való, mazochista vérfarkasunk sem ennyire elvetemült :D), hogy így ez a mondat teljességgel felesleges is. Persze, hogy tudja, még a legnagyobb hülyék is felfognának ennyit ebből a szituációból. Remélem ezzel nem bántottalak meg, elvégre ez egy eléggé szubjektív észrevétel, de gondoltam lepötyögöm neked, hogy én hogy látom.

Tetszett Remus vacillálása, hogy most Miss Carrow-val tartson-e, és kiderítse, mi is történik, vagy inkább válassza a biztonságosabb megoldást és húzódjon hátra, és bízza a nőre a továbbiakat. Az alapösztöne inkább az utóbbit súgta neki, mivel nem szeret veszélyes helyzetekbe keveredni, míg a kíváncsisága, és az üggyel kapcsolatos rossz előérzetei az utóbbi felé húzták. Ezt a dilemmáját nagyon jól leírtad, és itt még az eredeti karakterét is sikerült elkapnod. Aminek nagyon örültem, mert ami azt illeti, az egyetlen komolyabb kivetnivalóm a történeteddel Remus OOC-sége. És igen, tudom, tudom, hogy ezt az előző kritikámban is megemlítettem, szóval ne haragudj érte, de most szeretném ezt még kicsit kiegészíteni.
Mint már mondtam, ez engem azért zavar annyira, mert óriási nagy Remus fan vagyok, így nagyon nehéz egy OOC változatához alkalmazkodnom, és elfogadnom azt, hogy ez egy alternatív változata a karakterének. Szóval kérlek, nézd el nekem, hogy ezt most megint megemlítettem, és előfordulhat, hogy a későbbiekben is meg fogom.
Viszont, mint mondtam, ezt ki akarom egészíteni most, mégpedig azzal, hogy van egy ok, amiért képes vagyok elfogadni az OOC változatát is, mégpedig akkor, ha kiderül, hogy valami miatt lett ilyen, okkal OOC, és ezt szép lassan meg is értjük és egyre több minden rávilágít a változás okára. Szóval, ha erről van szó, akkor nem kell aggódnod, mert egy idő után észre fogom venni ezeket az utalásokat a jellembeli változásának katalizátoraira, és bele fogok nyugodni, sőt talán még meg is szeretem a Te Remusodat. Nem mintha most utálnám, inkább csak olyan idegen, és „esetlen” (? nem vagyok biztos, hogy ez a legjobb szó rá… talán kiforratlan inkább? nem tudom) a számomra, legalábbis MÉG.

„Blair Carrow veszélyes nő volt. Abból a fajtából, mely a legtöbb problémát tudja nekem okozni.”

Ezzel a mondattal teljesen egyetértettem. Ez a nő kicsit (nagyon) olyan hatást kelt bennem, mint egy fame fatale. Aminek szintén nem tudom, hogy örüljek-e, avagy sem. Szeretem az erős karaktereket, de ha kihasználja Remust meg az ujja köré csavarja, akkor agyonütöm. xD *Remusfanservice effekt on* *megszállottan védelmezi Remust, és Dorán és a saját OC-jén kívül nem hajlandó odaadni senkinek mániákus fangirlség on* :D Bocsánat, azt hiszem, kicsit elszalad velem a ló, ezer bocs és két anyamedve ezért. :D

A vége jó kis függővég lett, sajnáltam Lilyt. Miss Carrow nem kímélte szegény lányt. :( Remélem nem fog nagy bajba keveredni.

Várom a következő fejezetet, és összességében tetszett ez a rész is. :) Izgalmas és eseménydús volt, és sokat árnyaltad benne Miss Carrow karakterét.

Üdv: Saszta

(Kritika Klub tag – a fórumon megtalálsz minket)

Szerző válasza: Szia Saszta! Köszönöm szépen a kritikádat! :) Olyan szép hosszú lett! *-* Nem vagy ezzel egyedül, engem is a hidegrázás kerülget Luciustól, de biztos valamiért beleírtam anno a történetbe. Úgyhogy ki fogom találni, miért is került ő ebbe bele. :D Annyiszor említed meg, hogy Remus OOC karakter, ahányszor csak szeretnéd. Én pedig ki is fogom tenni a jelzést, hogy legálisan csinálhasd. ;) Nem gondoltam Blairre úgy, mint fame fatale, és én sem tudom, hogy ez jót jelent-e vagy rosszat. De valóban van benne egy ilyen vonal, ha belegondolok. Őszintén szólva én általában úgy írok, hogy sosincs kitalálva, ki lesz a gonosz, ki mit fog csinálni, mik lesznek a főbb események, inkább a meglévő szálakat próbálom ősszeigazgatni. Az alapvilágot kitalálom, és után úszok az árral. Csak folyok, folyok és folyok. :) Úgyhogy én is kíváncsi vagyok, merre fog hajlani Blair személyisége. Persze, szerencsés helyzetben vagyok, mert van még megírva pár fejezet, de én azokat már végigolvastam, és annyira jól szórakoztam, hogy kénytelen vagyok nekiülni, és megírni a folytatást, mert tűkön ülök, mi fog történni. (Ez normális, ha az ember a saját történetét úgy látja, mintha nem is ő írná?) Mindenesetre örülök, hogy tetszett neked eddig, remélem, a többi részt is szeretni fogod. :) A hibáimon olyan jókat derültem. :) Amint időm engedi, kijavítom őket.


2018.05.19 - 20:08 | 2: Hulla | Regisztrált
Szia, Bettiiyy! ^^

Ó, nahát, észre sem vettem eddig, hogy már fel is került a második fejezet! Mindenesetre megörültem, mikor megláttam, ugyanis nagyon kíváncsi voltam már, hogyan folytatódik a történet, így hát érdeklődve kezdtem bele, és hűha! Te aztán jól csavargatod a szálakat! Eltűnt holttest, Miss Carrow és még Lily is belekeveredik… Nagyon pörög a cselekmény, ennek pedig csak örülni tudok, ráadásul tele van feszültséggel. Alig győztem olvasni! Na, meg persze, amint látom, ahhoz is jól értesz, hogy a legjobb helyen vágd el a fejezetet… :D Remélem, kárpótlásul azért minél hamarabb hozod a következő részt!

A hulla eltűnésén elkerekedtek a szemeim, és arra gondoltam, hogy te jó ég, mi lesz még itt! Érdekes, hogy pont a boncolás előtt tűnt el, és amikor boncolni kellett, Derwent professzornak sürgős elintéznivalója akadt… Gondolom, mindezt valaki elintézte, és igazán jól tekergeti a háttérben a szálakat.

Miss Carrow egyelőre nekem nem igazán szimpatikus, pontosabban nem igazán tudom eldönteni, hogy mit gondoljak róla. Egyik pillanatban felettébb ellenszenves, a másikban meg meglehetősen kedves, és úgy látom, ez a kettős arc Remus is összezavarja kissé, és nem tud eligazodni rajta. De arra azért kíváncsi vagyok, hogy vajon mi sül ki a kettejük nyomozásából, és egyáltalán sikerül-e kideríteniük valami fontosat.

Azonban javasolnám, hogy a biztonság kedvéért tedd ki az OOC karakterek figyelmeztetést, ezt pedig főként Remus miatt, ugyanis helyenként kissé eltér a valódi önmagától, legalábbis szerintem. Néha kissé kapkodónak érzem, és hiányolom belőle a megfontoltságot, ami a személyiségéhez tartozik. Valamint a gyakorta vállvonogatás is kissé idegen tőle. És hogy ha már a javaslatoknál tartok, szeretnék kiemelni néhány hibát, ami nekem szemet szúrt olvasás közben – természetesen nem bántásból, hanem azért, hogy javíthasd. :)

Először is, a Mordonnal való beszélgetés során kissé zavaró volt számomra az a sok „fiam” megszólítás, egyszer, esetleg kétszer bőven elég volna.
A „Mungo” helyesen Mungó, így ebből adódóan a „Mungoból” és a „Mungoba” helyesen: Mungóból és Mungóba.
Valamint a számok szebben mutatnak leírva egy írott szövegben, mintsem számmal: „kezdve 12 nap” – itt szintén javasolnám, hogy számmal írd le.
„Miss Carrowot” – helyesen: Miss Carrow-ot.
Mindezek mellett kiemelnék még egy részt, ahol nekem enyhe képzavarom volt: „fáradtan megvakarta a szemeit.” Ez eléggé morbid képet festett elém, ezért javasolnám, hogy a „megvakarta” helyett legyen megdörzsölte, esetleg valami más, amitől az ember nem azt képzeli azonnal, hogy az illető belenyúl a szemébe, és vakarni kezdi.

Remélem, nem bánod, ha kiemeltem az észrevételeimet, segíteni szerettem volna velük, nem pedig kötekedni. :) Mindezek mellett ismét elmondanám, mennyire megszerettem ezt a történetet, és kíváncsi vagyok már a folytatásra! :)

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv, Nym (Kritika Klub – megtalálsz minket a fórumon)

Szerző válasza: Szia Nym! Először is jelentem, tagoltam a másik történetemet, amit meghagytál nekem, miután engedélyezted az oldalon. Jó kislány voltam. :) Köszönöm szépen a hosszú kritikádat, és sajnálom, hogy ilyen sokára írok. Úgy két évre teljesen eltűntem a HP világából. Most olvastam vissza a kritikákat, a történetemet, és arra jutottam, hogy nagyon várom már, mi lesz a folytatás. Mert még én sem tudom, úgyhogy kénytelen vagyok megírni. :( Most már tényleg ki fogom tenni az OOC karaktert, igazatok van. Így két évvel később visszaolvasva a hibáimat, olyan jókat derültem. :D Amint időm engedi, kijavítom őket. Köszönöm, hogy segítesz csiszolni a történetet, és hogy ilyen szép véleményeket kapok. Nagyon jól esik, pedig nem is most írtam meg ezeket a fejezeteket. :)
Szeretnél kritikát írni?