Eleve elrendeltetett kritikái

Szeretnél kritikát írni?2019.07.13 - 19:55 | 41: Barátok? | Regisztrált
Kedves Rachel!

Ez a kis családi perpatvar nagyon életszerű volt, és a végkifejlet ellenére megnyugtatóan hétköznapi.:) A szülők sokat változtak ahhoz képest, mikor Meg kicsi volt, amihez tuti hozzájárul, hogy már ő sem úgy tekint rájuk, mint régen. Az apa kedvessége furcsa, egyáltalán nem tűnik jobb embernek, inkább valami alakoskodást sugall így, de elképzelhetőnek tartom, hogy rájött: ha nem terrorizálja a családját, és tesz róla, hogy a felesége kevesebbet aggódjon, a saját helyzetét éppúgy megkönnyíti. És ez gyűrűzik tovább, mert attól, hogy jobb színben látja az anyját, Meg is nyugodtabb. Alectót meg egyszerűen agyon csapnám minden szavánál… Regulus a maga keserédes módján tényleg törődik Meggel, bár ahogy korábban sárba tiporta a lányt, azt továbbra sem tudom neki elnézni. Pláne azért, amit Andromedáról mondott. Őt kedvelte és értékelte azért, hogy rendes másokkal, még ha nem is értette, miért (és most már elítéli a döntése miatt). Azt persze el tudom képzelni, nehezen értelmezi azt a visszafogott törődést, hogy ír még neki a születésnapján azok után is, hogy kitagadta a családja. Sőt talán Megnél azért látta hamisnak ezt a hozzáállást, mert amíg Andromeda nem akart mindeközben megfelelni az aranyvérű elvárásoknak, Meg mindennél jobban igyekezett tökéletesnek mutatkozni. Ez a kettő meg tényleg nyögvenyelősen passzol.

Szerző válasza: Kedves Minnie!

Sokat változott az egész család ennyi idő alatt, de ahogy látod, Meg perspektívája meg főleg, már ő se az a rettegő-kényszeres kislány, egyetlen aspektussal az életében: hogy minél inkább megfeleljen a szüleinek. Persze néha azért könnyű regresszióba taszítani :D Egy olyan embertől nem tűnhet túl őszintének a kedvesség, aki azelőtt folyamatosan hideg és érdektelen volt, pláne, hogy rá viszont Meg kifejezett haraggal tekint a múlt miatt (ellenben az anyjával, aki a mártír szerepét kapta meg), és hát így nem éppen könnyű befogadni a szeretet. De amúgy az is igaz, hogy Alastair maga is sokat fejlődött, ő egyébként fontosabb szereplő lesz az elkövetkezendőkben, legalábbis részint világosabbak lesznek a motivációi. Alectóhoz nem is tudok mit mondani, de úgy érzem, a következő utáni fejezet ilyen szempontból tetszeni fog ;)

Regulus tipikusan az az ember, akivel annál rosszabb, minél többet törődik valakivel, sok a kuszaság, főleg hogy kb meg kéne szakadnia ahhoz, hogy végre egyszer ténylegesen őszinte érzelmeket mutasson két másodpercnél hosszabb ideig. Másik oldala pedig ahogy te is mondod, hogy a törődés befogadása sem kifejezett erőssége, logikai úton pedig erőteljesen értelmezhetetlen, hogy miért írna neki valaki, akinek évek óta nem válaszol a leveleire és nem is számít a családtagjának. A hasonlóság ellenére fellépő különböző bánásmódra részint magyarázat, hogy Meda kedves és csodás volt, és mi lett belőle - ez előbb történt, mint hogy Megaerával bármilyen kapcsolatba került volna, s nyilván ez nem egy kedves emlékeztető sem számára, sem Evan számára. És ahogy jól látod, ez nehezen jön össze, és csak egyre nehezebben, ahogy a háború újabb és újabb mélységeket ér el.

Lyra2Lestrange
2019.03.01 - 20:54 | 41: Barátok? | Anonymus
Annyira imádom a munkásságod. Látszik a történeteden hogy sokat dolgozol vele, Rowling után te tudtad legjobban leírni ezt a világot. Kész örömkönnyekben törtem ki amikor olvastam az új részeket. AlliexRegulus shipper lettem. Bár már most más könyv köti le a figyelmem de ennek a fanfiction-nek mindig el fogom olvasni az új részeit. Kicsit sajnálom Magearát a szülei miatt, de most nagyon a szívemhez nőtt ahogy elkezdett lázadozni.Jó későn tudtam elolvasni az új részeket ugyanis én is elvagyok havazva mindenfélével. Hát nem maradhat el ez a mondat: Sok sikert a többi fejezethez is!:)

Szerző válasza: El sem tudom mondani, mennyire jól esik, amit írsz, nagyon motiváló így a hatmillió egyéb dolgom mellett is, hogy mihamarabb hozzam a folytatást <3 A magam részéről én is abszolút ezt a shipet szeretem a legjobban, és amúgy nem nagy titok, hogy alapból Regulus az egyik kedvenc szereplőm a szériából is (habár nem sokat tudunk róla, still), szóval ez így kicsit dobja magát :D Örülök, hogy ez a lázadozós szál is tetszik meg nem tűnik hiteltelennek sem. Köszönöm szépen, hogy írtál :))

Lara Lufkin
2019.02.21 - 20:37 | 41: Barátok? | Anonymus
Szia! Annyira élveztem ennek a történetnek az olvasását. Szeretem a stílusod. A főszereplő aranyos lány, jó látni a személyiségének a fejlődését. Na de a vőlegénye... Nagyon várom a folytatást! Csak így tovább.

Szerző válasza: Szia! Örülök, hogy tetszett a történet és köszönöm, hogy írtál :) Igen, Evannel kapcsolatban egyre többen vannak így, de ő is megmutatja majd még más oldalát ;)

FDorcsI
2019.02.17 - 13:25 | 41: Barátok? | Anonymus
Épp még az előző fejezethez akartam volna írni, amikor láttam, hogy van új rész, így nyilván el kellett olvasnom. :D Nagyon jó érzés visszacsiöpenni ebbe a világba, nekem továbbra is egy gyöngyszem a fanfictionök között azzal, hogy Rowling világába beillesztettél egy saját világot, ami nem írja át, hanem kiegészíti azt, és hűen illeszkedik az eredetihez. ;) Örömmel olvastam most is a fejezeteket, örülök, hogy végre a Regulusos részhez értünk, várom a folytatást. Egy megjegyzés, bár nem néztem utána, így nem vagyok teljesen biztos benne, de ha Andromeda Nymphadora anyja, ha jól emlékszem, akkor Ted Tonks nem sárvérű férj, hanem mugli, nem?

Szerző válasza: Kedves FDorcsI! Köszönöm, hogy írtál, nagyon örülök, hogy tetszik és elképzelhető tényleg, hogy ez Rowling világában játszódik, mármint hogy így alapból az volt a cél, hogy illeszkedjen a megtörtént eseményekhez, amennyire csak lehet :D Ó, a regulusos részeknek egyébként én is nagyon örülök, és nagyon könnyű is írni őket szerencsére. Bevallom őszintén elbizonytalanítottál, de ahogy utánanéztem megint, én azt találtam, hogy mugliszármazású: https://harrypotter.fandom.com/wiki/Edward_Tonks

Enikő
2019.02.14 - 13:55 | 41: Barátok? | Anonymus
Szia! Bocsi a feltörésért! Nagyon tetszett a fejezet meg az előző is. Nem is számítottam rá, hogy ilyen gyorsan újra frissítve lesz, de nagyon kellemes meglepetés volt így a vizsgaidőszakomban. Nagyon szeretem a Regulus Allie részeket, és az utóbbi két fejezetben jo sok volt. :) És már régóta vártam a kettejük szorosabb kapcsolatának a kezdetét, ami ráadásul nagyon ötletesen és karakterhűen lett megírva. Remélem ilyen hamar jön az újabb rész is.

Szerző válasza: Szia! Nagyon köszönöm, hogy írtál :) Oh szegény, hogy még ilyenkor is vizsgázol, mondjuk nekem is elég nagy meglepetés volt, hogy sikerült ennyire gyorsan haladnom, de igyekszem azért fenntartani, bár ígérni nem merek semmit :D Örülök, hogy tetszett, és hitelesnek tűnt az eddigiek után ez a pár esemény, most már aztán igazán lehet várni kettejük kapcsolatát, hogy alakuljon :)Szeretnél kritikát írni?