Eleve elrendeltetett kritikái

Szeretnél kritikát írni?2019.08.11 - 11:50 | 45: Csókok és átkok I. | Regisztrált
Kedves Rachel!

Ezen a ponton kicsit más megvilágítást kapott a nagy családi összetartozás, és most legalább pozitív szempontból. Azt sejtettem, hogy Meget nem fogja túlzottan lehordani az apja, amiért megverte azt a lányt, és úgy hittem, csak a botrány okozta kellemetlenség miatt lesz rá dühös. De igazából győztesként jöttek ki mindketten ebből a helyzetből. Meg jogosan tette, amit tett, és jóleső érzés, hogy ezért olyan nagyon durva büntetést nem kapott. Ez már egy komoly változás ahhoz az időszakhoz képest, amikor a jó szándéka kirekesztéshez és retorzióhoz vezetett.

Illik a Meg-Regulus pároshoz hogy így össze is jöttek, meg nem is.:D Végtére az egész korábbi barátságuk ilyen van-nincs elven működött. Regulusról süt, hogy fogalma nincs, mit akar, és közben igaza az is, amit Camille mond: Meg elég visszafogottan reagál rá. Az ember hajlamos elfelejteni, hogy amit érez, azt csak ő érzi, a másik ember meg max találgat. Itt most mindkét fél találgat.

Kíváncsi vagyok, hogy bonyolódik tovább a buli – ez most legalább egy informális összejövetel lesz.:)

Szerző válasza: Kedves Minnie!

Bizony, ilyet is tud ez a család, s ahogy Megera nő és egyre inkább ténylegesen része is lesz a családnak, őt is úgy érik jobban az efféle előnyök. Valójában az eddigi tapasztalatok alapján simán benne volt némi düh a pakliban, ugyanakkor ahogy írod is, ezt a csatát abszolút megnyerték. Illetve ami itt talán még fontosabb, hogy most egyáltalán nem volt összeütközésben Meg tette a családi elvárásokkal, sőt, a kis szabályrendszerükön belül ez éppen egy dicséretes tett, akármennyire is úri kisasszonyhoz méltatlan vagy társadalmilag elítélt. A komoly változás éppen ennek tudható be, ebben az esetben nyoma sem volt a lány eddigi jó szándékának, s egyébként alapvetően minden tettében egyre kevésbé van ott: mindegy, amíg az aranyvérű szabályoknak megfelel, minden a legnagyobb rendben van.

Örülök, hogy ezt írod, a fejemben az ő kapcsolatuk mindig ilyen se veled, se nélküled játékként élt, főleg az elején. Úgy meg, hogy két extrém mód zárkózott emberről van szó, akik ráadásul nem éppen ismerik a normális emberi érzelmek mibenlétét - meglehetősen kaotikus az egész, illetve hát találgatnak, már amennyire tudnak.

Köszönöm, hogy írtál!

Boborján
2019.07.04 - 14:10 | 45: Csókok és átkok I. | Anonymus
Hahó:D Gratu a diplomádhoz, nem semmi teljesítmény hogy még ennyi dolog mellett is hozod a sztorit, nem is akármilyen színvonalon:D Nagyon begyorsultak az események, és ez szerintem profi történetvezetés, ahogy a tempó váltakozik - vannak lassabb és gyorsabb szakaszai a sztorinak, és ez ad neki egyfajta "valóságízt". Azt, hogy ennyi év történéseit leírtad a történetben, már-már bravúros. A legtöbb fanfic pár hónap eseményére fókuszál, maximum egy év, és rendkívül nagy kihívás ennél nagyob időintervallumot menedzselni főleg retrospektív szemszögből. És hát igen, íme a szerelmi szál amire mindenki várt:D Imádtam ahogy az események egyértelműek lettek s előtte egy perccel mégis betolt Meg egy ilyet: "az egyik ötletem nyilvánvalóan az volt, hogy megalomániás hülye". És nem volt téves valljuk be:D:D Hogy értetted a szerzői megjegyzésben azt, hogy pár fejezet van hátra? Mármint ebből az időszakból, vagy úgy a sztoriból amblokk? Akárhogy is, várom a következő részt és addig is minden jót:)

Szerző válasza: Hali! Köszönöm a gratulációt és hogy írtál, kb elolvadtam a végére a sok kedvességtől, nagyon-nagyon jól esett <3 Pedig amúgy a történetvezetés nagy bizonytalanságom, mert néha nagyon nehéz megítélni, hogy mi túl sok vagy mi túl kevés (mondjuk most abszolút a kicsit sok érzésem van, de ez nem akadályoz meg az ömlengésben hoppá :D), szóval nagyon köszi a dicséretet :)) Oh well, csak semmi rózsaszín köd, de amúgy ez valóban nem volt egy helytelen megfigyelés :DD Ezt a részt zárom le, új szakaszhoz érkezik a történet több szempontból is, másfelől aki akarja, értelmezhető full lezárásként is :D De lesz egy második rész, kissé sötétebb hangulattal és természetesen a már részben elhintett szálakkal, ennek a nagy része már a Roxforton kívül fog játszódni (nyilván az eleje még nem). Na szóval még bőven van mesélnivalóm ezen a történeten, csak ez egy minor fresh start lesz, köszönöm, hogy írtál :))

2019.06.30 - 16:26 | 45: Csókok és átkok I. | Regisztrált
Nagyon vártam ezt a fejezetet is, és örültem, hogy ilyen hamar hoztad! Úgy látom, egyre jobban kezdenek pörögni az események, ami nagyon tetszik! Az a csók... hú, ezt is rettenetesen vártam, és kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a folytatása! Kedvelem, ahogy kibontakoztatod lassan Meg jellemét, hogy végre leveti a mindenkinek megfelelni vágyását, s túlnövi a nővérét (várom már Alecto reakcióját is minderre). Remélem hamarosan érkezik a folytatás is! Üdv: BellaBlue

Szerző válasza: Igen, végre kezdenek zajlani az események, örülök, hogy tetszik, és Meg is végre kezd felnőni, amihez nagyon is hozzátartozik, hogy nem csak görcsösen próbál az elvárásoknak megfelelni - hogy végső soron pont ezért érvényesül sokkal jobban ebben a világban, a sors fintora :D Ó, Alectónak lesz reakciója erre bőséggel, csak még nem most, jelenleg kicsit be lett terrorizálva a levelekket. A folytatást igyekszem következő hétvégén hozni, elméletileg mennie kéne, már csak pár simítás van hátra. Nagyon köszönöm, hogy írtál! Üdv, RachelSzeretnél kritikát írni?