Ami a titkok mögött lapul kritikái

Szeretnél kritikát írni?2020.01.06 - 21:50 | 1: 1. fejezet | Regisztrált
 Szia, Nym!

Amikor ezt a kívánságot írtam, be kell, hogy valljam, egyáltalán nem ilyen történetre számítottam :'D Sok mindenre gondoltam afelől, hogy mi lehet az ágy alatt - Tom apjának hullájától kezdve valamilyen mumuson át egy rakat aranyig tényleg minden megfordult a fejemben -, de egy titkos, föld alatti laboratóriumra valamiért pont nem számítottam :"D
Tom és az apja kapcsolatát, illetve a főszereplőnk zavaros múltját jól felvázoltad a bevezető fejezetben. Tbh Tom reakciója az apja viselkedésére teljesen érthető volt.
A laboratórium, te jó ég. Kezdjük ott, hogy annyira hangulatos lett, ahogy Tom apránként felfedezte az egész létesítményt! A mappáktól a folyadékokkal telt kémcsöveken keresztül egyenesen a "fináléig", azaz a tartósított, humanoid csirkéig. Tetszett, hogy fokozatosan egyre különösebb dolgokat fedezett fel, ezzel flawlessly keltetted a feszültséget (meg obv ezzel együtt a kíváncsiságom, hogy mik lehettek még ott).
A sasember - vagy micsoda - leleplezésénél olyan jól adagoltad a feszültséget, hogy amíg elértem a szerencsétlen kísérleti nyúl leírásához, már tépkedtem ki a hajszálakat, hogy vajon mi az ördögöt is talált Tom abban a tartályban, ami ennyire kiakasztotta :D (Ennyire erősen sose figyeltem rá, nehogy a kelleténél lejjebb görgessek és elspoilerezzem a konténer tartalmát lol)
Apropó a konténer tartalma - én ezt az izét rohadtul le fogom nyúlni xD De komolyan, annyira egyedi és szörnyűséges lett, hogy... well, kell xD
Hohó, megjöttek a CIA ügynökök, akik valamiféle halálos vírusról beszélnek! ._. Szegény Tom helyében nem tudnám, mit tennék, ha közölnék velem, hogy a gyerekkori otthonom alatt gyilkos fertőzések tenyészkedtek, készen arra, hogy megöljenek engem meg az apámat is. Ja, és ez a Bob csávó is tök szimpi lett, hogy csak így le akarja lőni Tomot, mert nincs ideje vele foglalkozni, vagy mi.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdv, T.D.B., CritiCAT (Merifórum, Meridiscord)

2019.12.16 - 18:24 | 1: 1. fejezet | Regisztrált
Kedves Író! Tyűű, hát minden eszembe jutott a sztoriról, hogy mi is lehet az ágy alatt, a döglött macskától egy csapóajtóig, ahol egy szerencsétlen csaj meztelenül fetreng, de erre tényleg nem számítottam. Szerintem nagyon jó kis csavar. Tom helyében kb összepisilném magam, ha oda be kéne mennem, és ezek még a fertőzött területre is be akarják vinni, te jóég! Szerintem nem tudják, hogy miket nem szabad csinálni egy horrorban. 1. Ne menj le a tök sötét pincébe, mégha a telefonod le is esik, hagyd ott! 2. Ne menj be a fertőzött területre, mert vagy zombik lesznek, vagy mutánsok, vagy te leszel valamelyik. Szuper sztori, megyek tovább :) üdv: Kata, CritiCAT

2019.12.14 - 17:19 | 1: 1. fejezet | Regisztrált
Kedves Író!

Először is, le a kalappal előtted, hogy egy ilyen hosszú történetet kanyarítottál ki ebből a kérésből!

Nagyon tetszett az, ahogyan hozzányúltál az alapötlethez, nagyon izgalmas a mű koncepciója. A hangulata kellőképpen baljóslatú az öreg házzal, a pincével és a hidegháborús kísérletekkel. Utóbbi nagyon borzongató, tekintve, hogy a valóságban is tudni lehet, hogy tényleg voltak durva kísérletek abban az időben, amibe eleve ijesztő belegondolni. Tetszik az is, ahogyan fokozatosan növeled a feszültséget, és az információkat is nagyon jó ütemben csepegteted nekünk, olvasóknak. Épp csak annyit mondasz el, amennyi kell, és mindig újabb kérdéseket is felvetnek ezek az információmorzsák.

A történet remekül fel van építve, már most látszik, hogy alaposan átgondoltad az egészet. A leírásaidat nagyon jó volt olvasni, remek atmoszférateremtőek voltak, ahogy aprólékosan (de mégsem túlrészletezve) leírtad a környezetet és a szereplőket, így könnyen magam elé tudtam képzelni az eseményeket. A kis naplóbejegyzéseket is nagyon szerettem olvasni, adott egy pluszt ehhez a sztorihoz, "életszagúvá" vált tőle, és még inkább filmszerűen láttam magam előtt az egészet. Egyszerűen olvastatja magát, és szinte észre se vettem, hogy a fejezet végére érkeztem, pedig nem éppen egy rövid fejezetről van szó. :D

És persze a feszültség fokozásához az is sokat hozzátesz, hogy sikerült a legizgalmasabb résznél befejezned ezt a fejezetet, ami ügyes húzás, meg kell hagyni. ;)

Üdv: Saszta (CC-tag)
Szeretnél kritikát írni?