Falevelek kritikái

Szeretnél kritikát írni?2020.12.12 - 18:34 | 1: - | Regisztrált
Szia!
Igazán remek lett a novellád, szép, nyugodt és közben érzelmekkel teli – pont olyan, ami Hermione személyiségéhez szerintem tökéletesen illik. Jól érzékeltetted a fokozatosságot, ahogy kialakult a két félben a vonzalom, hitelesen formáltad őket. Nagyon tetszett Hermione ábrázolása, mert mindig szépen érzékeltetted, hogy mindig ott dolgozik benne a rendszerbe szervezett józan ész, közben pedig empatikus lélek, aki elfogulatlanul képes megírni egy olyan ember fiatalkori éveit is, aki személyiségben és viselkedésben tőle eléggé különbözött. Sirius számára ezek a beszélgetések tényleg terápia jellegűek voltak, feldolgozása a múltnak, és szép köteléket teremtettél így a karakterek között. Illetve ami még különösen tetszett, hogy mennyire jól megragadtan azt a helyzetet, milyen az, ha két ember az önbizalom hiánya miatt nem veszi észre a másik viszonzó jelzéseit.:)

Szerző válasza: Szia Minnie!! :) Annyira örülök, hogy itt is "látlak"! :) Annak pedig különösen, hogy nem érezted elkapkodottan az érzelmek és a karakterek kibontakozását, ez iszonyú jól esik! Siriusban szerintem rengeteg lehetőség rejlik írás szempontjából, ezt jól bizonyítják az itt olvasható remek írások, remek írók tollából. :) Valóban terápiajellegű volt Sirius számára ez a néhány kis szeánsz, és közben mindketten ráébredtek az érzéseikre, ami végül előrevetít mindkettőjük számára egy boldogabb jövőképet. :) Köszönöm nagyon, hogy elolvastad és írtál, elképesztően boldoggá tett a véleményed!! :) sok puszi!

Trevorella
2020.09.10 - 18:40 | 1: - | Anonymus
Szia! Kedves történet, köszönjük szépen!

Szerző válasza: Kedves Trevorella! Én köszönöm a kedves véleményedet, és hogy elolvastad! :)

Vanda
2020.07.31 - 13:31 | 1: - | Anonymus
Szia! Nagyon tetszett ez a történeted is. Bár nincs meg ebben a párosban az-az ellentétek vonzzák egymást "izgalom", inkább olyan romantikus és kedves hangulata van. Mivel Sirius a "fogadott családjának" a része ezért tényleg megvan az-az otthonos hangulat amit Hermione is érzett és ez nagyon szívmelengető. Tényleg szép, kellemes és egyben megint nagyon ötletes történet volt! Köszönöm :)

Szerző válasza: Szia! De jó itt is "látni" téged! :) Igen, Sirius és Hermione valóban sokkal langyosabb és nyugodtabb víz, mint például Lucius és Hermione, de valóban ebben a nyugodt kedvességben rejlik szerintem a titkuk, van bennük fantázia. Kicsit jó volt kiszakadni a folyamatos intrikákkal teli történetekből, és felfrissíteni ezt. :) Nagyon köszönöm, hogy elolvastad és írtál, nagyon jól esik a véleményed!! :)

szulygin
2020.07.28 - 20:01 | 1: - | Anonymus
Szia! Most, hogy a végére értem, kellemesen szomorú és mégis boldog vagyok. Ritka ez ilyen, legalábbis kevés olyan történettel találkoztam eddig, ami képes volt ezt kiváltani belőlem, főleg, hogy boldog vége lett, de mégis valahogy az egészen átívelően éreztem valamiféle szomorúságot, szorongást és reménytelenséget, DE jó értelemben. Kellemes volt, főleg, hogy Sirius nagy szerelmem (kinek nem az?), és külön imádom Hermionéval egy párként látni, olvasni. Általában a szerelmi történetek ugyan azokat a jeleneti követelményeket szokták követni (vagyis leggyakrabban, persze tisztelet kivételnek), nagy egymásra találások, vallomások, felismerések stb stb Azonban itt talán azért éreztem ezt a kellemességet, mert mindezt jóleső módon kihagytad. A történet lassú folyóként hömpölygött előre, sem Sirius, sem pedig Hermione nem könyvkarakterként viselkedett, hanem úgy, ahogy az emberek a való életben teszik: szerencsétlenkedünk, bizakodunk, de alig cselekszünk, mert félünk. Imádtam. Elmondhatatlanul jó élmény volt, ahogy a vége is. Egy happy end, ami ki is mondja a boldog jövőt anélkül, hogy szirupossá válna. Őszintén gratulálok, és remélem lesznek még ilyen irományaid, őszintén boldoggá tenné vele! (És ne haragudj a hosszú kritikáért, de nem lehet néhány egyszerű szóval illetni egy nagyszerű művet.) Puszi! ;)

Szerző válasza: Kedves szulygin! Először is köszönöm szépen neked ezt a hosszú és elgondolkodtató véleményt, nagyon jól esett olvasni, ritka kincs az ilyen kritika. Szóval köszönöm! :) :) Nagyon jó érzés számomra, hogy ilyen kettős érzéseket váltott ki belőled ez a történet, mert a rövidsége ellenére ezek szerint azért átjött a hangulata; én is hasonlót éreztem, miközben kipofoztam a régi vázlatot. Siriust én is nagyon szeretem (de ki nem, ugyebár?), hiszen ő egy kiváló karakter, akiből a könyvekben még többet lehetett volna kihozni, ha nem ér véget az élete idő előtt. Szerintem valamilyen furcsa módon illenek egymáshoz Hermionéval, kiegészítik egymást a tulajdonságaikkal. Annyira örülök, amiket a karakterekről írtál, ez talán a legnagyobb dicséret, amit kaphatok, hogy emberinek találtad őket. Köszönöm!! :) A vége talán kicsit túl érzelmes-nyálas lett, de tényleg boldog jövőt képzelek el nekik mindezek után, örülök, hogy te is. :) Köszönöm nagyon, hogy elolvastad és írtál, tényleg elképesztően jól esik a véleményed!! :) Puszillak! :)

Ancsur
2020.07.28 - 19:14 | 1: - | Anonymus
Nagyon jól tetted, hogy leporoltad. Érdekes páros, kellemes stílus, és egy kis boldogság a végére. Köszi!

Szerző válasza: Nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad, borzasztóan örülök, hogy így gondolod! :) Ezek szerint tényleg megérte átírni és feltölteni. Köszönöm, hogy elolvastad és írtál! :)

Lise
2020.07.27 - 09:07 | 1: - | Anonymus
Szia, olvastam pár történetedet, de ezt sajnos csak most vettem jobban szemügyre, és mivel már egy ehhez hasonlót régebben olvastam tőled, gondoltam, ezt is elolvasom és nagyon tetszett, főleg az a rész, amikor a főszereplők kezdenek végre ráébredni a valódi érzéseikre. Esetleg nem tervezel nekik folytatást? Kíváncsi lennék még ennél sokkal többre is. :)

Szerző válasza: Szia, Lise! :) Háát, bevallom, folytatást nem igazán tervezek ennek a történetnek, így érzem egésznek a történetet. De könnyen lehet, hogy a jövőben írok velük még valamit, soha ne mondd, hogy soha-alapon. :D Vannak ötleteim velük. :) Nagyon köszönöm, hogy bizalmat szavaztál ennek a sztorinak, elképesztően örülök, hogy tetszett!! :)

Sachigo, de lusta bejelentkezni
2020.07.27 - 02:31 | 1: - | Anonymus
Juhé, nagyon tetszik, beleértve az érdekes párost is! Amikor megláttam, csak lestem, de tökéletes és nem látszik rajta, hogy esetleg régi lenne (amit megjegyzem, nem hiszek el). ;)

Szerző válasza: De jó, nagyon örülök, hogy tetszett! :) Pedig tényleg régi a történet, viszont egy kicsit átfogalmaztam és felfrissítettem. :D Köszönöm, hogy elolvastad és írtál, nagyon-nagyon örülök, hogy jónak találtad, még ha a páros valóban meglehetősen extrém.. :)Szeretnél kritikát írni?