Johanna tarot kártyái kritikái

Szeretnél kritikát írni?2021.04.16 - 17:05 | 1: A Diadalszekér | Regisztrált
* Azt elfelejtettem hozzáfűzni, hogy ismét nem tudom, szándékos választás-e, de a Diadalszekér többek között a Rák csillagjegynek is megfelel, a férjkeresés, a házasság, egy erre a kérdéskörre épült város dilemmája mind olyasmi, ami megfelel a rák archetípusnak, emellett Jonanna külseje, viselkedése, az érzelmi világa és az érdeklődésköre is. :) Szóval tényleg le a kalappal, mert gyönyörű munkát végeztél! :)

Szerző válasza: Nagyon kedves vagy, köszönöm, de vigyázz, mert még a végén zavarba jövök. :D Örülök, hogy tetszett. :D

2021.04.16 - 16:51 | 1: A Diadalszekér | Regisztrált
Szia! A leírás alapján bevallom, nem versre számítottam, furcsának is találtam, hogy ilyen kevés szó egy prózai fejezethez... Viszont be kell, valljam, ez a formátum nagyon jól illeszkedik ahhoz, amit mondani szeretnél vele. Én magam is nagy kedvelője vagyok a témának, úgyhogy izgatottan vágtam bele az olvasásába. Hadd jegyezzem meg, ámbár gondolom, szándékos, de gyönyörűen, akkurátusan írtad le, vetted át és ábrázoltad a Diadalszelkér kártya szín és képi világát. (A Rider-Waite-Smith paklira gondolok legfőképpen). Nagyon tetszett, hogy a kártyán látható királyról mintáztad Johannát, bár nem tudom, hogy ez azért történhetett-e meg, mert esetleg nőnek nézted az alakot, ami egyébként nem baj, nekem különösen tetszik ez az ábrázolásmód/értelmezés is. :) Emellett hadd mondjam még el azt is, hogy nagyon élveztem, ahogy a kártya jelentése allegorikusan átvonult a versen, hol Johanna élethelyzetére, hol a város lakóira/a városra vonatkozóan, legvégül pedig a Johanna által vetett kártyával zárva a verset. Gyönyörű, nagyon sok jelentésréteggel rendelkező vers, amely szerintem hű maradt a Tarot szelleméhez, a kártya jelentéséhez és a képi világhoz. Mindezt egybe beépíteni! Nem semmi munka! Nagyon örülök, hogy olvashattam, szívvel várom a következő verseket is. Üdv: Sigrún :)

Szerző válasza: Szia! Köszönöm szépen a kritikát, nagyon jó volt olvasni. :D Johannát nem a királyról mintáztam, már csak azért sem, mert jómagam elsősorban nem a Rider-Waite-Smith paklit használom, hanem a kozmikus tarot kártyákat. De érdekes, hogy így összejött a kettő, főleg mert valóban van némi hasonlóság. :D Mindenesetre, nem tudom be véletlennek, még tetszik is a dolog. :D Üdv: HazelSzeretnél kritikát írni?