Lélekvándorlás - avagy a Sors tragédiája kritikái

Szeretnél kritikát írni?2007.11.01 - 16:33 | 1: 1.fejezet | Regisztrált
Amint megjelenik a folytatás, hozom vissza a szééép kis táblácskáimat! :D
...
Az a kérdésecske ott más kritikájának válaszában, az komoly? Mármint, hogy olvasnánk-e a folytatást. Mert nem gondolhatod komolyan, hogy egy ilyen tényleg nagyon jó történet folytatását bárki kihagyná! ;) Komolyan, nagyon tetszik a stílusod, látszik, hogy kedvből csinálod, szuper vagy! :) És ezt most nem azért mondom, hogy "ej, de jófejnek" tűnjek, hanem, mert szerintem ez így van és igenis vedd komolyan!
... Nos, csak annyit akartam mondani ezzel, hogy én biztosan elolvasnám a folytatást... vagy bármi újat tőled ;)

Goti
2007.11.01 - 11:23 | 16: 16. fejezet | Anonymus
Szip... szip... *vegre elert oda, hogy bepotolja lemaradasat* NAgyon jo volt. Komolyan. Fantörpikus :) Szip... De most hol fogok tüntetni a folytatasok utan? *aztan szipog egy utolsot, amjd ünnepelyes arcot "vesz fel"* Gratulalok! :) Komolyan. Az egyik legjobb ;)

Szerző válasza: Köszönöm! :) Örülök, hogy végre itt vagy te is^^ A folytatásmég nem biztos, de ha lesz, akkor várlak tüntetni X) Nagyon örülök, hogy végigolvastad, és tetszett :) Mégegyszer: köszönöm!

Szerző válasza: Válasz Cadogannak: Nem, nem háborgatom az adminokat, mert látom, hogy közben felkerült :). Örülök, hogy mégis elolvastad a művet. A tartalom megfogalmazása valóban nem olyan érdekfelkeltő, de az egész történetet nem akartam odaírni :) És elég nehéz nagy vonalakban beszélnem róla, nem tudom miért. Még annyit, hogy szerintem ne olvass bele egy műbe sem szúrópróba szerűen. Nem fogod érteni. Ez ilyen egyszerű. Én egyszer beleolvastam az ötös könyvbe, csak úgy, pont oda ahol a mumus-Ron feküdt halottan Mrs Weasley előtt... de akkor én nem tudtam, hogy mumus, és teljesen ledöbbentem, meg megijedtem, hogy "Mi? Ron meghalt? Te jó ég, hogyan?"... Lényeg, hogy ezzel ersze, hogy nem szórakoztat el a történet, ezért az elejétől érdemes elkezdeni, és ha uncsi, akkor simán abbahagyod. A végső csatát valóban kifejthettem volna jobban, ezt beismerem, elszúrtam kicsit... de nagyon siettem. Tudom,ez nem mentség, de nincs mostantól időm írni igazán, és addig akartam befejezni a törit, amíg megtehetem, és a rajongóim (^^) már várták nagyon. A levelet valóban nem akartam teljes egészében leírni, egyrészt, mert nem azt akartam a lényegnek feltüntetni a fejezetben, noha fontos, meg azért is, mert az több oldalas rizsa lett volna, pl Ronról, meg Hermionéről, és az meg szerintem unalmas lett volna. Az új történetről nem sokat tudokm mondani, két okból: 1. mert még nagyon csak ötlettömeg, ezért nincs is kész történet a fejemben róla 2. nem szívesen mondanám el, hogy mik is történnének benne, mert, ha mégis megírom,esetleg már nem olyan fordulatos, és érdekes - hiszen már tudni lehet a végét. Mindenesetre annyit: Voldemort halott, ebben nem lennének harcok vele. James a minisztériumban dolgozna, és egyszer betévedne a Halálterembe... Lehet sejteni, hogy itt kezdődnének az izgalmak... azzal, hogy megpróbálná kideríteni, mit rejt afüggöny, és hogyan lehet a "hangokat" kijuttatni. Hogy Harrnek mi köze lenne a függönyhöz, azt meg már tényleg nem írnám most le. Így folna le a töri. Szerinted megírjam? Érdekel valakit ez alapján? Lesznek persze új sztorik is, az írás a lételemem, és már el is kezdtem egyet... meg be is kéne fejezni sokat^^ Utóirat: Ha legközelebb olvasol engem, légyszi a valódi nevedet írd le, mert szeretném megnézni Te hogyan alkotsz, vagy mi alapján vannak ilyen bő tapasztalataid. Ugyanis a neved nincs a szerzők közt... szóval légyszíves, névvel! Amúgy köszönöm a kritikát, jó hosszú, és számomra tanulságos volt :)!

Cadogan
2007.11.01 - 02:00 | 1: | Anonymus
(Ne háborgasd az adminokat. A merengőn van legalább két kiskapu, ahol ki lehet kerülni őket, a türelmetlenek azért olvasnak még az engedélyezés előtt. A dupla kritákát írók az egyik kiskaput használják, én a másikat.) A leírás alapján nem kezdtem el azonnal olvasni a történetet. Gondoltam, jön az "időutazó, aki elront mindent és ő teszi rosszá a gonoszakat" séma. Rosszul gondoltam. Amikor később nem jöttek a frissítések, amiket vártam, szúrópróba szerűen megint beleolvastam néhány helyen. Megint csak ellenszenves volt. "Micsoda? James gátlástalanul lefekteti Ginnyt? Milyen ember az, aki kihasználja a fia menyasszonyát?" Azután kásőbb egy inséges időben elkezdtem olvasni, és rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Jól felépített történet, a főszereplők cselekedeteinek miértjeit kellőképpen kifejted. Véglegesnek fogadják el helyzetüket és aszerint cselekszenek. Amit mégis hibának látok, az csak a végső csata lezárásakánt az újságírók azonnali megjelenése. Honnan tudták meg, hogy mi történik és hol? És ennyi. Jó lett volna még Harry leveleiből többet olvasni. De hogy nem szövegezted meg, az nem hiba. Hiszen nagyon bölcs emberré tetted a történet végére. Ha nekünk is megmutatod személyes üzenetét, az esetleg csalódást okozhatott volna. Így mindenki olyan tökéletesnek gondolhatja, amilyennek csak akarja. (A többiektől eltérően én aggódom a folytatás miatt. Új történet , új konfliktusok. Hát mégsem kapnak a hősök békét, nyugalmat, biztonságot családjuknak? Inkább valami új történetbe kellene kezdened!)

Enikő
2007.10.31 - 23:00 | 16: 16. fejezet | Anonymus
Te, ez nagyon durva! Nagyon, nagyon durva!

Szerző válasza: :D Jó, vagy rossz értelemben^^?

7. c
2007.10.31 - 21:45 | 1: | Anonymus
Jajj, nagyon nagyon szép!!!! Ugye lesz 2. rész? * boci szemekkel néz*

Szerző válasza: Folyt köv:... és lehetséges, hogy lesz, igen :) De az sem valami elrugaszkodott... hát vannak ötleteim... csak egybe kéne szedni. meg idő kéne :S. De köszi a kritikát,örülök, ha elnyerte a tetszésedet.

7. c
2007.10.31 - 21:38 | 1: | Anonymus
Ez is fenn van? Mert hiába nézem, nincs fenn. Na, mindegy, nálam is ez volt, hogy kiírták, frissítették a storymat, de még nem volt fent feji.

Szerző válasza: Kiírja, ha felteszem a fejit, csak az adminok akkor még megnézik, elolvassák, és csak utána engedélyezik... Folyt köv^^

Szerző válasza: Most néztem, hogy mit beszélt a szád... te jó ég, hol az epilógusom?????? Ki van írva, hogy öten olvasták!!! Most akkor mi a fene történt? Ha holnapig nem lesz fent, írok egy adminnak, és megnézzük, jó... ?én meg azt hittem, hogy már fent van... ez dühítő!

GYK
2007.10.31 - 20:35 | 1: | Anonymus
*szemeit törölgeti, és hüppög* annyira...megható a vége... meg ez az egész fejezet... meg az egész történet... ˇˇmár megint nem tudok normálisan írniˇˇ na jó, összeszedve, hogy érthető legyen: ez a befejezés tökéletesen illik az egész történethez. mást nem tudok mondani. csak ennyit, de szerintem ebből is érted, hogy mire gondoltam :) pussz

Szerző válasza: Nanáhogy... az őrültek értsék már meg egymást nem^^? Viccet félretéve, nagyon bolodggá tesz, hogy végre másokat is boldogíthattam a történettel, és tetszett is :) A kritikákat meg köszönöm!!!!

GYK
2007.10.31 - 19:47 | 1: | Anonymus
ez is fent van? *megy elolvasni* (majd kritikát is írok, a többihez is, csak az agyam normalizálni kéneXD) :)

GYK
2007.10.31 - 16:30 | 16: 16. fejezet | Anonymus
vagyis erről a történetről...

Szerző válasza: X) Mivel én is imádom a slasheket (ki hitte volna, te gondoltad rólam, mert én nem)... lényeg, hogy nem baj ha azokon keresztül jutsz hozzá a történetekhez ^^ Az meg mindegy hova írsz kritikát, nekem úgy is jó :P

GYK
2007.10.31 - 16:28 | 16: 16. fejezet | Anonymus
lassan már nem is errőlfog szólni. (és most értelmesebben) : szóval ahova most írok, lassan nem is ennek a történetnek lesz a véleményezhető helye, hanem annak, hogy meglessük a többit is. amúgy a SLASHeseket olvastam (pirulva vallom be, hogy ehhez is így jutottam el, hogy SLASHeket olvastam) de abszolút nem bánom, sőt...!!!! :) - na jó, itt nem pampogok többet másról, csak erről :) pussz

GYK
2007.10.31 - 15:21 | 16: 16. fejezet | Anonymus
*a billentyűzetre borulva zokog**mikor nagy nehezen összeszedi magát, elkezd megint írni egy véleményt:* nagyon sajnálom, hogy volt az utolsó fejezet *hüpp-hüpp*. azért remélem, hogy azt az epilógus is megírod hozzá. és azt hiszem, hogy mi, a lelkes, és állandó véleményíróid (és azok is, akik csak úgy elolvasták) lennénk a legboldogabbak, ha folytatnád... - az önreklám nem baj :) pláne, ha azok is ilyen jók *megy lesegetni a többit, amit még nem olvasott* remélem, hamar jön az ihlet a folytatáshoz :) pussz

Szerző válasza: A stílusom az is, szóval gondolom azok is tetszenek majd, amik mások ,mint ez... értelmes mondat, jóvan... ÉS IGEN :) lesz epilogika meg talán valamikor folyti is :P Jó olvasást a többihez, amit még nem olvastál :D!(úh tényleg, azokat is be kéne fejezni!)

7.c
2007.10.31 - 15:13 | 16: 16. fejezet | Anonymus
*Sír, sír és sír* Akkor még lesz egy epilógus? Vagy valmai olyasmi? Kérlek, legyen! SZegény Harry!!!! Nagyon jót alkottál! Gart. neked!

Szerző válasza: Köszönöm, nagyon igyekeztem :) Igen, lesz egy rövidebb fajta befejezés. Örülök, hogy végigolvastad, és azért tetszett... de nem véletlenül volt a SVK-ba téve :( Elég nehezen írtam meg, de ennek így kellett lennie.

GYK
2007.10.31 - 14:48 | 16: 16. fejezet | Anonymus
nem, azt hiszem, ez nem lehet az utolsó fejezet*megnézi, hogy befejezettnek van e nyilvánítva, vagy sem* nincs. akkor ez nem lehet az utolsó fejezet. - az eleje vicces volt. már amennyire lehet annak nevezni, hogy Voldemort megtámadja az embereket, próbálja őket megölni... ez volt az "azoknak születik, akik háromszor dacoltak vele" rész...-ahogy a kis Harry (avagy Harryke) játszadozott... azokat a részeket végignevettem. de az utolsó hét, mikor ott volt Remus, és Sirius, meg Peter.... ott komolyan elkeudtem sírni... olyan szomorú, mégis hogy megírtad... le a kalappal *felvesz egy kalapot, hogy utána legyen mit levennie*... és a vége... Peter szemszögéből, hogy mit érezhetett... ebbe szerintem nagyon bele sem gondolt senki... ˇˇbocsi, hogy ilyen hülyeségeket írtam, de annyira a hatása alatt vagyok, hogy másra nem vagyok képesˇˇ pussz:)

Szerző válasza: Nem írtál hülyeségeket, én örülök, ha legalább a száz emberből te, meg még páran szóltok valamit. :) Tudom hogy rád mindig számíthatok^^ És hát... még majdnem én is sírta attól a résztől... kicsit fura, de így van 8), Peter szemszögét nagyon reméltem, hogy eltalálom... mármint, hogy jól kifejezem az érzéseit, meg a reakcióját. Örülök, ha szerinted jól sikerült. Mint mondottam volt, nem befejezett, mert jön egy kis utóhatás^^ De az már csak Jamesről fog szólni, persze. Köszönöm, hogy írtál, és pihend ki a megrázkódtatást, olvasd majd a többi művemet is ^^*kell az önreklám na* Pussz!

2007.10.31 - 14:29 | 16: 16. fejezet | Anonymus


Szerző válasza: Hm... X) Nagyon bőbeszédű valaki^^

AmeLil
2007.10.31 - 14:03 | 15: 15. fejezet | Anonymus
nagyon kirrály! :D

Szerző válasza: :D Köszi, örülök, ha tetszik az ötlet meg a megfogalmazás! Ilyenkor mindig örülök, hogy egy új nevet látok, aki jónak mondja a sztoryt. Szóval Köszi :)

[Előző] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [Következő]

Szeretnél kritikát írni?