Ellenségből szerető I. – Így született a Félvér Herceg kritikái

Szeretnél kritikát írni?2016.01.22 - 17:09 | 3: Egy kis baleset | Regisztrált
Halihó!
Itt vagyok ismét. :) Rögtön elöljáróban annyit mondanék, hogy az előző fejihez írt kritikámból kihagytam egy nagyon fontos dolgot - egy dicséretet. Iszonyúan tetszett az a rész, amikor Piton a Herceg-féle könyvet írogatta, készítette, ez egy olyan sztorivonala, amiről a legtöbben abszolút elfeledkeznek, pedig hát nyilván iskolaidőben csinálta, és azért tizenévesen így feljavítani egy hivatalos szakértő írta tankönyvet - nem kis teljesítmény. Szóval nagyon tetszett, hogy te így behoztad, Piton jellemvonás-listájára egyértelműen fölírattad velünk az intelligenst már az elején. :)
No de áttérek erre a fejezetre is. Igazából egyetlen nagyobb problémám volt csak vele, vagyis eddig is volt igazából, csak most éreztem szükségét annak, hogy felvessem. Ez a probléma pedig az időnkénti elsietettség, amit a helytelenül használt in medias res okozott. Mert ez a történet igazából nem in medias res kezdődik, csak gyorsan le van tudva az eleje. "Az in medias res egy írói technika, amelynél az elbeszélés a történet közepén kezdődik és nem az elején (ab ovo vagy ab initio). A történet előzményeit gyakran az elbeszélésben később, visszapillantások útján mutatja be az alkotó." Tehát ez akkor lenne in medias res szigorúan véve, ha mondjuk azzal kezdted volna, hogy Sirius és Piton boldogan őgyelegnek együtt, és mittudomén lebuknak, és azon keresztül elmeséled, hogy hogy jutottak el az őgyelgésig. Ez csak egy példa amúgy.
Itt nem ez a helyzet, itt az elejétől követjük az eseményeket, csak tempósan pörögnek. Viszont néhol egy kicsit túl tempósan, és nem csak az olvasó számára, hanem az írói oldalról is így érződik. Ezt úgy értem, hogy például van ez a bájitalversenyes történetszál, ami amúgy egy tök érdekes és egyedi ötlet, csak olyan sietve lerendezted a bevezetését, hogy csak na. Semmi készülés a versenyre, vagy tanári konzultáció, hanem Lumpsluck közli, holnap mész, fiam, ne akard tudni hova, miért és mi lesz az iskolai ügyeiddel. Versenyeztem én már rengeteget életemben, hát nálunk nem így mentek a dolgok. :) Ráadásul emiatt a sietség miatt vannak benne ilyen egyéb valótlan dolgok is, mint az, hogy nagy nemzetközi versenyre két kiskorú varázsló felnőtt felügyelet nélkül röpül theszrálon. Ami amúgy nagyon izgalmas volt, meg tetszett az a rész, csak végig az forgott a fejemben, hogy nem találtak egy kandallót, vagy egy társas hoppanálni tudó tanárt, ha már egyszer hivatalos szervezésű, roxfontos esemény? (Ellenben ugye az ötös könyv minisztériumba jutásával, ahol indokolt volt ez a közlekedési mód, mert más utat nem találtak.) Ráadásul Piton varázsolt, pedig kiskorú és iskolán kívül vannak, tehát nagyon nem szabadott volna neki. Meg ilyen apró vagy nem olyan apró logikai bukfencek vannak még. És az egészből azt éreztem, hogy inmediasres gyorsan haladjunk, meg nem akartál vacakolni a részletekkel, és nem gondoltad végig hogy az érdekessége mellett amúgy logikus-e így, hanem csak próbáltál minél hamarabb eljutni a ténylegesen izgis részhez.
Szóval itt most az a bajom, hogy ez egy tök jó fejezet volt, mozgalmas, meg szórakoztató, tele aranyos meg vicces részekkel, beszélgetésekkel, csak egyszerűen maga az alaphelyzet annyira hihetetlen volt számomra. Ezen kívül nem volt vele semmi gáz, úgy éreztem, hogy itt találtatok igazán egymásra a történettel, gördülékeny volt, sokkal gördülékenyebb, mint az előző kettő, és valóban szórakoztató. Bár ennek biztos az is az oka, hogy James eltűnt a képből, amitől egyébként Sirius is rögtön jobb fej lett. Meg a barlangos részen jól elröhögcséltem. :D
Írtad az egyik válaszodban, hogy ösztönből írsz - az lehet az oka az ilyeneknek. Én is úgy szoktam egyébként magát a szöveget megalkotni, de mindig fölírok egy pár szavas/mondatos vázlatot is egy fejezethez, és végig is gondolom fejben az egészet, mielőtt leírnám. (Meg még ezer egyéb előkészületet teszek, de az a ló túloldala és szintén nem jó, úgyhogy nem ajánlok további saját technikákat, csak ezt. xD) Szóval jó móka ösztönből írni, meg élvezetesebb mint tervek alapján, csak a logikai bakikat, elcsúszásokat nehezebb így szűrni. Van egy arany középút, azt érdemes keresni és próbálni megtalálni, és úgy is lehet izgalmasan írni. :)
No de most lépek, mert a kutyám úgy érzi, hogy nem foglalkozok vele eleget. :D Hamarosan feltűnök a következőnél is, kíváncsian várom a fejleményeket és a fejlődést is! :)
Üdv: Hiriajuu (Kritika Klub - a fórumon leledzünk)

Szerző válasza: Szia! :) Köszönöm az újabb véleményt. A thestrálokat azért gondoltam, mert az olyan roxfortos.. mint a Durmstrang hajója, vagy a Beuxbatons szekere. Az meg, hogy ennyire random a dolog, olyan varázslósnak gondoltam, hiszen ők valahogy mindent olyan furcsán csinálnak. De a Pitonos varázslás az elég nagy hiba... és ilyen lesz még. Szerintem azért, mert először hetedévre terveztem a fanficet és végül lett ötöd év belőle. Örülök, hogy vannak olyan részek is, amik még egy ilyen régi írásnál is tetszenek. Csak így tovább! :) Üdv.: Melissa

2016.01.20 - 15:05 | 2: Lumpsluck partija | Regisztrált
No Halihó! Ismét itt vagyok. :) Megint hosszú véleményem lesz, bocsi. :D
A tördelés még mindig tetszik, könnyű olvasni a szöveget. Meg ami eszembe jutott, hogy amikor a kviddicsedzésen a taktikát tanítja nekik James, tök érthetően magyaráztad a dolgot, pedig az sok írónak nem megy, hogy ilyesmi helyzeteket, pozíciókat átadjanak anélkül, hogy zavaros vagy többszörolvasós lenne.
Ami feltűnt itt ebben a fejezetben, hogy nagyon igyekszel kerülni a nevek okozta szóismétlést. Ez egy fanfiction sajátosság, hogy a nevük helyett mániákusan a hajszínükkel meg a szemszínükkel azonosítjuk a beszélőket/cselekvőket, szépirodalmi környezetben ilyesmit nem nagyon talál az ember. Nálad leginkább ez a Black-srác meg Potter-fiú dolog, meg a fekete hajú teng túl. De nézd meg a HP könyveket, csak hogy messzebbre ne szaladjunk, oldalas hosszúságú párbeszédek, beszélgetések simán lezajlanak benne úgy, hogy csak ez van benne: 'mondta Harry' 'mondta Ron.' és satöbbi. Szóval hogy Rowling egyszer sem titulálja a főszereplőt fekete hajú meg zöld szemű fiúnak, meg úgy általában senki más író se. Ez tényleg csak a fanficekben bevett szokás, mert fujj szóismétlés. Pedig túlhasználva némileg zavaróbb, mint a szóismétlés (ami ráadásul nem is az, csak valahogy fices berkekben ivódott be így), én úgy vagyok vele, inkább ismétlődjenek a nevek, mint ezek az eposzi jelzők. Egy olvasottabb olvasónak (jaj) nem is fog feltűnni, hogy mindenhol csak simán a nevén hívod a szereplőket, mert az a megszokott igazából, csak a fic-szcénába mánia, hogy az is szóismétlésnek számít, ami butaság. Szóval ne félj a neveket ismételni, jobban fog hangzani, mint a Black-srác, meg a fekete fiú. Ez utóbbi különben is furcsa, mert ha nem tudnánk, hogy Pitonról van szó, én simán egy néger fiúra asszociálnék, nem egy fekete hajú fehér emberre.
Furcsálltam, hogy többen vannak lehetséges jelentkezők a bájitalversenyre, és Lily Evans nincs köztük, akiről pedig maga Lumspluck állította, hogy az egyik legragyogóbb tehetségű diák bájitalfőző volt, akit ismert. Az, hogy ráadásul helyette Sirius a lehetséges befutó, azt azért furcsálltam külön, mert egyrészt be is vallja, hogy nem jó bájitaltanból (és ha az is, Lilynél semmiképpen nem jobb), meg az előző fejezetben simán ellógott pár tanóráról, csak mert szexuálisan frusztrált volt - ez nem azt mutatta nekünk, hogy afféle mintadiák, akire gondolnának egy verseny esetén. Fabianről és Susanről ugye semmit nem tudunk, de akkor meg miért ők, amikor van egy canonikusan könyvmoly zseni is, aki lehetne? Értem én, hogy plot device (uramatyám ezt hogymondják magyarul... mozgatórugó), tehát emiatt lesz összezárva majd Piton és Sirius kettesben, de a plot device is attól jó, ha logikus, és a tidében itt volt egy nagy bukfenc énszerintem.
Tetszett a kristálypoharas ötlet, nagyon metaforikus volt, ahogy a végén Sirius eltörte, miközben a két alak, azaz ugye ő és Piton rajta ölelkeztek. Remélem, ez nem csak véletlen, és tényleg előrevetít dolgokat - ha igen, zseniális. Ha nem, akkor is szimpi, csak ebbe belegondoltam, és nagyon egyedi és ötletes dolognak találtam.
Kicsit meg voltam zavarodva egy helyen, hogy most hanyadikosok a fiúk, meg hol vagyunk időben. Volt egy ilyen ellentmondás a szövegben ugyanis. Mert ugye azt állítod valahol a kviddicsedzésen, hogy ötödévesek, de utána meg Sirius ezt gondolja: "hat év alatt csak kisebb vitáink voltak'. Csak egy apróság, ámbár az ilyenekre érdemes figyelni, mert Roxfortban speciel pont az a leginkább nem mindegy, hogy ötöd vagy hatod - az egyik RBF, a másik már RAVASZ, sok a változás.
Az asztalos jelenet tetszett, jól volt megírva és illett is a srácokhoz valahogy. "Piton már nagyon dühös volt, egyrészt valóban Siriusra, másrészt pedig magára, amiért nem volt olyan dühös, mint amennyire kellett volna lennie." Ezt imádtam, annyira Pitonos megfogalmazás, felröhögtem, mikor olvastam. Piton belső monológjait amúgy is bírom, nem kifejezetten Pitonosak, de szórakoztatóak, és van egy személyisége, még ha nem is feltétlen hű minden pontban az eredetihez. Mert hát nem feltétlen a karakterhűség a legfontosabb dolog szerintem, inkább legyen OOC de hihető, mint karakterhű és egydimenziósan megírt.
Ami viszont szemet szúrt, az az, hogy néha furcsán írsz Siriusról. Nem igazán tudom megfogalmazni, hogy mi ezzel a bajom, de mutatok példákat, aztán megpróbálom. Az előző fejiben is voltak, de most csak itt néztem körül, ilyeneket leltem: 'még aranyosabban mosolygott', 'elegánsan göndörödő tincsű', 'aki a lányok kedvence'. Ezek nem igazán úgy hangzanak, mintha a narráció kívülálló lenne, szóval ezektől olyan a szöveg, mintha nem egy író írta volna egy külső nézőpontból elmesélt történetben, hanem mondjuk egy fangirl egy fórumon. Az, hogy Pitonról viszont sokkal semlegesebben írsz, szóval neki nincsenek ilyesféle leírásai, bemutatásai, szintén ezt az érzetet erősíti. Ha kívülállóként mesél az ember, objektíven, tehát nem valakinek a szemszögéből, akkor az ilyesmik kerülendők, mert ezek általában szubjektív dolgok. Szóval lehet, hogy sokan úgy látják, hogy Sirius aranyos meg elegáns, de lehet, hogy én speciel úgy tartom róla, hogy bunkó és beképzelt. (Amúgy nem, de tegyük föl.) És mivel én is külső szemlélőként olvasok, nekem ne mondják meg, hogy Sirius aranyosan mosolygott-e vagy nem. Mosolyogjon, aztán Piton gondolja róla, hogy aranyos, az meg van neki engedve, én meg majd eldöntöm, hogy ezt a megmozdulást aranyosnak tartom-e vagy sem. Remélem, érted, hogy mire gondolok ezzel. :)
Megint kisregény lett, bocsi. :) Igyekeztem inkább olyan dolgokat összegyűjteni, amikről van értelme beszélni, mert helyesírási meg központozási hibákkal minek zaklassalak, főleg hogy őskövületek ezek a fejezetek. Inkább tanácsot adok... vagyis nem, ez tök fellengzős, szóval mondjuk azt, hogy megosztom a meglátásaimat veled ilyen-olyan ügyekben, annak több értelme van. :) Hamarosan feltűnök a következőnél is!
Üdv: Hiriajuu (Kritika Klub - a fórumon leledzünk)

Szerző válasza: Szia! Nagyon köszönöm az újabb véleményt! :) Valószínűleg tényleg túl sok fanfic-et olvasok, mivel tényleg azt gonodltam, hogy a név szóismétlésnek minősül. A bájitalversenyt úgy gondoltam, hogy senki sem akart jelentkezni Pitonon kívül, de valóban jobban ki lehetett volna dolgozni azt, hogy miért Sirius megy. A törött pohár... hát rólam tudni kell, hogy sokszor inkább érzésből írok, mint logikából . Régebben ez teljesen igaz volt, ma már igyekszem az agyam is használni írás közben :D. Szóval nem fogalmazódott meg konkrétan bennem, hogy na ez most egy előre vetítés, de úgy éreztem illik a történet hangulatához. Igen ez egy másik jellemző, hogy nem tudok teljesen hideg kívülállóként narrálni. Amikor például Piton szemszögét írom, akkor általában Siriusnak Black a neve, míg Sirius szemszögéből Sirius. És ezek még az apróbb dolgok. Köszönöm a lelkes segítséget! Melissa

2016.01.18 - 16:11 | 1: A fogadás | Regisztrált
Halihó!
Hosszú idő után, íme, itt vagyok végre. Bocsi, hogy csak most, az az igazság, el voltam havazva, meg nem volt lelkierőm belekezdeni egy ilyen nagyobb volumenű töribe. De megígértem, és az szépszó, úgyhogy rávettem ám magam. ;)
Gondolkodtam, hogy egybe olvassam és a végén kritizáljak, vagy fejezetenként, de az utóbbi mellett döntöttem, mert így sokkal több mindent el tudok mondani, és tudok lassabban haladni. :) Olvastam a profilodban, de még régebben, mert mintha most más lenne, mint volt... na mindegy, szóval olvastam, hogy bírod a kritikát, és nem kell kímélni, meg én is figyelmeztettelek tán, hogy szőrősszívű vagyok, de tudd, hogy bármennyit is fogok akadékoskodni a jövőben, a lehető legnagyobb jóindulattal állok hozzá az egészhez! :) Csak csúnyagonosz kritizátor vagyok. :D
Most így rögtön nekimegyek a formai dolgoknak, mert azokat könnyű lerendezni az elején. Zavar, hogy a cím nincs középrezárva, kicsi a sorköz közte és a szöveg közt, nem különül el szegény. :) Viszont nagyon szépen tördelve van a szöveg, a párbeszédek meg a tömörebb részek is könnyen olvashatóak, pihentetőek a szemnek - ezt sok író néha túlzásba viszi (én is, haha). A vége felé, pár helyen van pont párbeszédekben a kijelentő mondat végén, de ez csak szórványos hiba, és szerintem a későbbiekben nem fog feltűnni, csak gondoltam, megemlítem. :D
Továbbmegyek a tartalomra. Figyelembe fogom venni, vagyis tisztában vagyok vele, hogy ez a történet eleje, amivel gyakran megesik, hogy picit kiforratlan, meg 2008 se ma volt, de azért elmondok mindent, amit gondolok, hátha okulsz belőle.
A nyelvezettel itt-ott volt bajom. Alapvetően egész szépen, irodalmian fogalmazol, és ebből a szép szövegből néhol nagyon kilógtak a durvább kifejezések. Mutatom, mire gondolok. " Nem is tudtam, hogy buzi vagy Tapmancs – mondta James, és már majdnem a könnyei hulltak a kacagástól." Itt a durv buzi meg a költői hulltak annyira ütik egymást, hogy nagyon. Szóval ezek voltak néhol, kicsit kizökkentettek. A buzizás mondjuk alapból zavart, pedig ha valaki, akkor én aztán rondán beszélek, csak úgy vettem le a kritikákból, a fejezetcímekből, hogy ez egy nagyjából canonnal összeegyeztethető sztori, és ennek fényében zavart ez, mert erősen kétlem, hogy a hetvenes években tizenévesek így beszélnének egymással. A buzi amúgy is csak mostanság kezdi elveszíteni a bántó élét, akkoriban ez nagyon durva kiszólásnak minősült szvsz, a sárvérűzéssel meg a kurvaanyázással egyenértékű, és James szerintem sosem mondott volna ilyet a barátjának poénból. Ámbár James személyiségével ebben a fejezetben egyelőre alapból nem vagyok kibékülve, nem érzem, hogy Sirius legjobb barátja lenne.
Ez a személyiség-kérdés a másik, amivel nagy gondom van itt. Erről szerintem nagyjából az in medias res tehet. Érződik, hogy 2008as sztori, akkoriban még ez egy ilyen alapdolog volt, vagy hívjuk a csúfnevén, sablon, sokan írtak fogadós meg azonnalaközepébe sztorit, hogy hamar el lehessen jutni az izgis részekhez. Persze, a sablon is lehet jó, ha jól van megírva, meg igazából manapság már alig van ötlet, amit ne írtak volna meg. Csak nekem nagy heppem a karakterfejlődés, meg alapból a kialakítás is, és ezt hiányoltam itt, az in medias res miatt kicsit egysíkú lett mindenki. James bunkó, Sirius nagyképű (vagyis önelégült), Piton meg elég nyámnyila alak jelenleg. Ez majd még változik a továbbiakban, tudom, csak ezt most így elmondom, hogy a gyors indításnak ez egy hátránya, nehéz szerethető szereplőket kreálni vele. Siriust főbb szereplőnek érzem, mint Pitont, úgyhogy talán az ő lapossága zavart a legjobban - elkényeztetett, önimádó, túl magabiztos alaknak tűnik most, és hát nem tudom, ez egyrészt Siriustalan, másrészt elég unszimpatikus is, ami nem egészséges egy főhősnél. Tudom, majd még később alakul ki, azért is in medias res - de az in medias ressel nehéz dolgozni pont ezért, aki nem ismeri jól a karaktereit, vagy elég alaposan, az belecsúszhat egy ilyen hibába, hogy nincs idő a jellemvonásaik boncolgatására, és egyszerűek lesznek az elején.
A fogadást egy kicsit furcsálltam, egészen pontosan az indokait nagyon hiányoltam, mert azok nélkül érthetetlen ez a dolog számomra. Kétlem, hogy Sirius négy galleonért belement volna pont egy ilyenbe, és azt meg főleg nem értem, hogy ez Jamesnek miért jutott eszébe, meg hogy ő mit nyer ebből. :D Szóval itt merült föl megint bennem az, hogy James tényleg a barátja-e Siriusnak, mert itt a fejiben jobbára csak szivatta eddig.
Kezd borzasztó hosszúra nyúlni ez a kritika, de lesz ez még így se. :D Most ez egy így egy elég otromba hibaleltár, remélem, tényleg nem veszed magadra, meg észben tartottam, hogy nem mai csirke ez az epizód, de ettől függetlenül szerettem volna elmondani a véleményem. :) Meg most tényleg nem önmagam szórakoztatására vagyok itt, hanm felkérésre, úgyhogy az is az én javamra szól, hogy csak tettem, amire felkértél. :D És emiatt egy kicsit alapból kritikusabb szemmel álltam hozzá az egészhez.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, főleg azért, mert 'szakmai' (vicc xD) szemmel nézem most a történetet, és az érdekel nagyon, hogy hogy fejlődik majd írástechnikailag. Szóval készülj föl, hogy hamarosan érkezem (napi egy fejezetet tervezek megnézni, de bármi közbejöhet), meg megint bő lére eresztem valószínűleg - nem várok el ugyanekkora választ, nyugi, bőven elég, ha láttamozod. :) Üdv: Hiriajuu (Kritika Klub - a fórumon leledzünk)

Szerző válasza: Kedves Hiriajuu! Köszönöm, hogy ilyen bőlére eresztetted :). Azzal egyet értek, hogy a James karakterem egy bunkó, ő tényleg nem illik annyira a Rowling storiba, mint a többiek. Azt már többen is mondták, hogy nem egy túl szerethető karakter. Megírnni sem volt nagy élvezet. Nem tudom miért gondolom egyébként, de én úgy véltem, hogy Sirius fiatal korában ilyen jellem volt, és felnőttként lesz egy kicsit más, és ugyan ez a helyzet Pitonnal is, egymás személyiségét alakítják majd (reményeim szerint :D). Illetve élnék még azzal a lehetsőéggel is, hogy mivel Rowling nem mondott el mindent róluk, ezért talán nem is olyanok, amilyennek látszanak az eredeti könyvekben. Még sosem gondolkodtam azon, hogy az in medias res nem is könnyű, de igazad van. Most már minden bizonnyal máshogyan alakulna a történet. :) Abba pedig bele se gondoltam, hogy a "buzi" nem is korhű szó, de így olvasva már nekem is visszásan cseng :D. Még egyszer köszönöm a véleményt. Nem is volt olyan rossz, mint amire számítottam. ;)

2016.01.06 - 15:11 | 14: Szeretőből ellenség | Regisztrált
Szia! Mindenekelőtt is fogadd szívből jövő gratulációmat az írásodhoz! Úgy álltam neki, hogy egy picit beleolvasok, hadd lássam, mégis mit lehet kihozni ebből a párosból, és minden túlzás nélkül elmondhatom, hogy életem legeslegeslegjobb történetét adtad nekem! Egyszerűen annnnnnnyira jól megoldottál mindent! A két fiú úgy alakult át a történet során, majd vissza, hogy szinte fel sem tűnt, mikor, pedig azért jócskán eltértek a valós személyiségüktől (főként Sirius), de neked sikerült mindezt úgy megvalósítanod, hogy egyszerűen elhiszem, hogy igen, ez valóban így történt, csak tisztelt Rowling ezt meghagyta az apróbetűs résznek.. :) Imádtam, hogy kiragadtad őket a már megszokott környezetükből, imádtam azt a fantáziavilágot, amit teremtettél, egyszerűen élvezet volt olvasni! Bár ugyan vizsgaidőszakban egy ilyen gyöngyszemet találni veszélyes feladat, a jegyzeteim fél napig a sarokban álltak miattad! ;) Azt az egyet viszont nagyon sajnálom, hogy a két fiú szerelmét végül nem tudta meg senki, és hogy nem hagytad teljesen kibontakozni Perselust. Az utolsó két fejezetet végigbőgtem, mint a lánc, és vártam, hogy mikor oldozod fel a feszültséget, de sajnos nem tetted meg, így továbbra is a hatásod alatt állok. Tisztelettel megkérlek - sőt, egyenesen Könyörgöm Hozzád, hogy írj egy bétaveziót, aminek happyend a vége! Tényleg esdekelve kérlek erre! Nem akarhatod, hogy a továbbiakban is annyira gyűlöljem James Pottert, mint már órák óta teszem! Nagyon-nagyon kérlek! Mindenesetre Merlin áldjon Neked sok erőt az ilyen fantasztikus gondolatok, történetek papírra vetéséhez! Remélem, még számos történettel kápráztatsz el bennünket! Köszönöm az élményt! :)))

Szerző válasza: Szia! Hát váó és váááóóó! Nagyon köszönöm a dícsérő szavakat. El sem hiszed, hogy mennyire jól esik. :) Leírásod szerint pont azt a hatást váltotta ki belőled a történet, amit szerettem vollna. Az volt a célom, mikor anno -, hát nem is tudom... rengeteg évvel ez előtt - elkezdtem az első pár sort, hogy olyan sztorit akarok, ami beleillik a képbe, mint "apróbetűs" rész. Tudom, hogy gonosz vagyok, amiért ilyen véget ért a történet. Nem tervezek altervative endinget csinálni neki, de van valami más amit tervezek, és az a folytatás. (Tervezek...? Két fejezet már majdnem teljesen kész belőle.) Igyekszem azt majd valamivel pozitívabbra faragni. Az Ellenségből szerető II munkacímű történet már felnőtt a fiúk felnőtt korában játszódik. Remélem elég engesztelés lesz számodra ez az új történet. Remélem nem ment azért az olvasás a vizsgáid kárára ;). Köszönöm az ihletbeli jókívánságokat. És köszönöm a véleményt. Feldobtad a napomat :). Üdv.: Melissa

2015.12.07 - 15:33 | 14: Szeretőből ellenség | Regisztrált
Szia!
Noha kicsit megkésve írok a fejezethez, de már vártam, hogyan alakul a sztori vége. Őszintén bevallom, nem erre számítottam. Lehet, hogy csak én vagyok túl Happy End mániás, de már a cím szinte fejbe vágott. Mindettől eltekintve imádtam a történetedet, nagyon tetszett.:) És ezzel meg is szerettetted velem a Perselus/Sirius párost.:D Köszönöm, hogy olvashattam! ^^

Üdv, Ricchan!


Szerző válasza: Kedves Ritsu Tonks! Köszönöm, hogy megtiszteltél a véleményeddel. :). Örülök hogy okoztam néhány vidám percet. A végét sajnálom, de ennek így kellett lennie... Dolgozom egy folytatáson, az talán némiképp pozitívabb lesz. (Ha egyszer elkészül) ajánlom figyelmedbe. :) Üdv.:Melissa

niki
2015.11.16 - 06:52 | 14: Szeretőből ellenség | Anonymus
Oké így azét jobb, hogy mindketten utálják egymást de még mindig sajnálom őket, annyira jók voltak együtt.

Szerző válasza: Igen. Én is nagyon sajnáltam őket. De hét az élet kegyetlen, vagy is az író kegyetlen :D.

niki
2015.11.15 - 12:49 | 13: Holdtölte | Anonymus
Szia. Ennek így nem lehet vége, kérlek mond, hogy nem ez a vége. Én meg bolondulok. Az a szerencsétlen borúljon térdre és könyörögjön bocsánatért de nem. Még, hogy szerelmes jó vicc..... Okééé, úgy látszik kicsit kiborultam, sajnálom csak én annyira arra számítottam, hogy legalább egy kicsit, nem nyálasan de boldog vége lesz. Na azért mondok jó dolgokat is a fogalmazásod számomra tiszta és érthető volt ami nagyon ritka mert én mindig találok hibáka ( mondjuk arra a levélre is nagyon kiváncsi lennék hová tünt). Maga a történet ötlete is nagyon jó. Remélem még sok történetet írsz. (Csak a vége az annyir, na mindegy te legalább befejezed azt amit elkezdtél.)

Szerző válasza: Bocsánat a gonosz végkifejletért, de hát ennek így kellett lennie, hogy hű maradhasson a HP könyvekhez. Egy fejezetet egyébként nem olvastál el (bár sokat nem fordít az események állásán), mert véletlenül lemaradt a 18-as karika és nem engedték fel. Most töltöttem fel újra, szóval ha kíváncsi vagy, akkor figyeld, szerintem holnap már fent lesz. :) És ha nagyon nyomaszt a sad end, akkor figyelmedbe ajánlom a történet folytatását, amin dolgozgatok, azt talán kevésbé lesz rossz :). Köszönöm a pozitív kritikát, egyébként, nagyon jól esik.

Csicsicsi
2015.11.11 - 21:42 | 5: Az utolsó csepp | Anonymus
Tegnap pont ezt olvasgattam, de nem mertem továbbmenni, inkább abbahagytam, mert nem volt befejezve. Most ez olyan kellemes meglepetés volt! Köszönöm! *-*

Szerző válasza: Kedves Csicsicsi! Remélem, hogy tetszeni is fog, amit a folytatásban találsz... :)

Selena Slytherin
2015.10.15 - 09:49 | 13: Holdtölte | Anonymus
Kedves Szerző! Nagyon szép történet volt... Az utolso két fejezeten pedig sírtam, nem tehetek róla nagyon sajnálom Perselust! Teljesen megertem, ezek után én tuti nem áltam volna meg itt! Valószínűleg rohamban törtem volna kiés mindenkit halálra átkoztam volna! Pottert mindig is gyűlöltem, méghogy ő a világ legjobb embere! Hah! Na de bocsi a kirohanásomért... Szóval amikor Sirriust arra kerte az a.... Hogy vállasszon közte és Piton között onnantól Sirius is ellenszenves lett... Mar nem azért, de hogy várhatja el P.tól hogy azt játsza, hogy semmi se történt közöttuk, aztán meg feküdjön össze vele ujra és újra.... Ezek után nem csoda, ha Perselus meggyűlöli... Szerintem itt a történet vége ez a kellő lezárás! Még egyszer köszönöm nagyon tehetséges vagy! (Elnézést a gépelési hibákért telefonról vagyok.)

Szerző válasza: Szia! Jajj, nagyon örülök, hogy tetszik neked. :) Megríkattalak? Úristen! Ez azt hiszem nagy dolog. :) Még egy fejezet van egyébként, egy lezáró. A napokban feltöltöm azt is, mert sehogy sem haladok az előző fejezetek javításával.

2015.05.16 - 09:01 | 13: Holdtölte | Regisztrált
Szia! Igazság szerint már olvastam a történeted, de akkor még "kezdő Meris" voltam, nem voltak összeszedve a gondolataim, hogy egy ép kritikát le tudjak írni. De most pótolok. Kezdem a párossal: érdekes egy griffendéles és egy mardekáros együtt, pláne, hogy ők előtte gyűlölték egymást. Szépen vezetted fel, ahogyan lassan egymásba szerelmesednek. Érdekes történet volt, tetszett, ahogy Piton kicsit tartózkodik Siriustól. Az viszont már kevésbé, mikor James arra kérte a fiút, hogy barátságuk érdekében szivassa meg Perselust. Eddig sem volt Potter a szívem csücske, ebben a ficben is utálni fogom. xD A bájitalverseny viszont egy fantasztikus ötlet volt.:) A holdtölte meg egyenesen izgatottá tett. Kíváncsi vagyok, Perselus megbocsát-e Siriusnak, no meg, hogy nem esett-e baja a fiúnak. Várom a folytatást! Üdv: Ricchan

Szerző válasza: Kedves Ricchan! Örülök, hogy még mindig tetszik a történet. :) Rövidesen felkerül az utolsó fejezet is (1-2 hónap kérdése csupán :D). Remélem ennek a résznek fog tetszeni a bejezése is. Üdv.: Melissa

2015.04.18 - 12:23 | 13: Holdtölte | Regisztrált
Ez az első történet, amit erről a párosról olvastam és meg kell mondanom, imádom!! Te jó ég, ez a gondolat, hogy Sirius adta neki a Félvér Herceg nevet és, hogy Ő írta a könyvbe, nagyon mindblow. Remélem folytatod, nagyon kíváncsi vagyok mi fog történni, fantasztikus történet!!!

Szerző válasza: Kedves Risunee! Nem is tudod, hogy mennyire örülök a véleményednek. :) Meg van a folytatás, csak előbb még a régebbi fejezeteket dolgozgatom át (már, amikor van időm persze). Szóval nézegesd a történetet bátran, egyszer csak jön a befejező fejezet :). Üdv.: Melissa

ancsika
2014.07.14 - 13:15 | 13: Holdtölte | Anonymus
nagyon jó, köszi szépen

Szerző válasza: Köszi és nm :)

xy
2014.07.09 - 17:25 | 12: Perselus legszörnyűbb élménye | Anonymus
de neeeeee folytaaaaaaasd imádom az egészet úgy ahogy van, köszönöm hogy megírtad és megosztottad

Szerző válasza: Kösziii :). Van folytatás, csak télleg javításra vár :)

anika
2014.06.23 - 16:09 | 12: Perselus legszörnyűbb élménye | Anonymus
Nagyon tetszik az írásod, szerintem a legjobb a honlapon. Szegény perszeluszt nagyon sajnálom, biztos nagyon fájt neki hogy ezt tette vele sirius. Már nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, sejtem hogy lesz még egy két meglepetésben részünk. Már türelmetlenül várom a folytatást.

Szerző válasza: Nagyon szépen köszönöm :). "Szerintem legjobb a honlapon" Úristen! Ilyen dicséretet sem kaptam még :D. Nem kell sokáig várnod már.. :)

Gigi23
2014.06.22 - 07:02 | 12: Perselus legszörnyűbb élménye | Anonymus
Annyira de anyira tetszett!Olyan jň volt,hogy szčpen össze jöttek a fiůk,de most mi lesz velük?Perselus biztos nem kapta meg a levelet,meg különben is ha ez csak szinjŕtčk volt volna akkor is mindketten csak szenvednek.Kčrlek ha lehet mielöbb folytasd! :)

Szerző válasza: Kedves Gigi! Köszi szépen, jól esnej a szavaid :). Van folytatás, csak a bétámra várok és megy is fel :)

[Előző] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [Következő]

Szeretnél kritikát írni?