B - A névtelen ember kritikái

Szeretnél kritikát írni?2012.10.14 - 16:07 | 1: 1 | Regisztrált
Nagyon tetszett ás sok dolgot mondtak el előttem amivel egyet értek, nem ismétlem meg. csak annyit fűznék hozzá, hogy B nekem nagyon hasonlít Jason Burnehoz. Az is nagyon tetszett. Ha meg marad így az is jó, ha lesz folytatása az is jó lehet. Köszönöm

Szerző válasza: Nagyon köszönöm, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.

2012.04.22 - 22:09 | 1: 1 | Regisztrált
Szió! í
Újra visszatértem, mert közben sikerült összeszednem a gondolataimat, és bántott, hogy nem írtam meg bővebben a véleményemet, pedig ez a novella megérdemli.
Számos mentor-ficbe futottam már bele, itt a Merin is, és valamiért mindig fanyalogtam tőlük, de a pontos okot nem tudtam. Miközben olvastam ezt a történetet, csak akkor értettem meg, miért.
Harry tényleg elég elhanyagoltnak, ostobának, gyakorlatlannak és felkészületlennek tűnik, mikor kiáll Voldemort elé. A Capitulátust használja ellene? Nevetséges!
Pedig bizony, az az igazság, hogy bármi mást használna elbukna. Pont az a HP regények lényege, hogy megmutassa hogyan lehet gyilkolás nélkül, pusztán erkölcsileg győzedelmeskedni az ellenségeink felett. Dumbledore igenis nagyszerű mentora volt Harrynek, amikor óvatosan és tudatosan arra készítette fel, hogy erkölcsileg győzedelmeskedjen a gonosz felett. És, bizony ehhez a felkészüléshez kellettek Dursley-ék, a halálesetek, a gyász, Harry kirekesztése, minden rossz élménye is. Dumbledore-nak gondja volt arra, hogy olyan alternatívát mutasson neki a végső győzelemhez, amitől nem hasad meg a lelke. Dracót sem hagyta elveszni, miért pont Harryvel tette volna ugyanezt?
Brilliáns ötlet volt, Tőled a B terv megalkotása, és B személyisége, aki olyan, mint egy poszttraumás stresszben szenvedő leszerelt katona. Zseniális volt Harry mostani életét és B-t egymással szembeállítani. És még a cím is tökéletes.
Ey szó, mint száz, Neked sikerült ezzel a novellával fricskát dobni az összes mentor-fic orrára. Köszönöm, hogy olvashattam. :) Üdv, AL

Szerző válasza: Üdv! Nem férhet kétség ahhoz, hogy a Harry Potter sorozat pontosan arról szól, amit írtál, pont ezért nem csinált Rowling a könyv végén gyilkost Harryből. Én azonban nem tudom, Dumbledore mennyire volt valódi mentora Harrynek, olyasvalaki, aki a saját példájával és törődésével próbálja a helyes útra terelni, és mennyi volt a hideg számítás, amikor gyakorlatilag feláldozta a Dursley-éknél a gyerekkora jelentős részét. Kellett a győzelemhez, igen. Kizárt, hogy Harry egyenlő ellenfele lehetett volna tudásban és tapasztalatban Voldemortnak úgy, hogy közben megmarad a Jó jelképének, hogy az emberek, akik nélkül, egyedül, nem győzhetett volna, hajlandóak legyenek az oldalán harcolni. Így, ahogy felnőtt, volt esélye, bár néhol azért rezgett a léc, a siker közel sem volt biztos. De szerintem a végső győzelme legalább annyira dicséri Harry jellemét is, mint Dumbledore szervezését. Tom Denem, hasonló múlttal, egészen máshová jutott. Szerintem erre is példa a könyv, hogy hogyan kell helytállni minden nehézség ellenére.
Még egyszer köszönöm, hogy írtál, és nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a történet.

2012.04.20 - 16:22 | 1: 1 | Regisztrált
Szió! Egyedülálló ötlet, amit én kifejezetten szeretek. Köszönöm, hogy megosztottad az élményt velem. :) Üdv, AL

Szerző válasza: Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszett!

2010.03.30 - 20:24 | 1: 1 | Regisztrált
Imádom! Régen élveztem már ennyire egy novellát, és ez semmire sem hasonlít, amit eddig olvastam.Tényleg fantasztikus! Írj még sokat, mert nagyon tehetséges vagy!

Szerző válasza: Köszönöm, nagyon örükök, hogy elnyerte a tetszésedet! Mostanában nem nagyon van időm írni, meg hát valami jó ötlet is kellene, de majd még meglátjuk.

peva59
2008.11.17 - 16:04 | 1: 1 | Anonymus
Csak nem egy folytatáson jár az eszed?

Szerző válasza: Nem is tudom. Valamikor régen talán úgy volt, de most már más dolgokkal vagyok elfoglalva, szóval lehet, hogy ez a történet megmarad így önmagában.

2008.05.28 - 17:35 | 1: 1 | Regisztrált
Ez lett a kedvencem! De most komolyan hogy jött az ötlet? Mert naygon jó!

Szerző válasza: Köszönöm, örülök, hogy tetszett. Honnan jött az ötlet? Őszintén, fogalmam sincs, csak úgy jött.

ginger
2008.05.14 - 07:59 | 1: 1 | Anonymus
Le a kalappal elötted, de komolyan. Kegyetléenül jó ötleteid vannak, és én csak csodálkozni tudok rajtuk. Örök csodálód lettem...:d

Szerző válasza: Most teljesen meghatódtam... Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszik, amit csinálok...

Amyn
2008.03.07 - 20:22 | 1: 1 | Anonymus
Szia! Tetszett ez a műved is. :D Szegény B... Csak egyetlen cél vezérli. Nincs semmije és senkije. Na jó, nem siránkozok többet. Kár, hogy nem akarod folytatni, jó kis regény lehetne belőle... :)

Szerző válasza: Örülök, hogy tetszett! Az nem teljesen igaz, hogy nem akarom folytatni... De nem regény formájában. Inkább amolyan novellafüzér lenne, ha valaha lesz belőle valami. Félig-meddig van második része is, csak ahhoz be kellene fejeznem egy olyan történetet, ami sehogy sem akar összejönni. De úgy éreztem, ez a történet önmagában is megáll a lábán. Köszi, hogy írtál!

Gabrielle
2008.02.24 - 10:40 | 1: 1 | Anonymus
szia. nekem nagyon tetszett a történeted, és szerintem jól leírtad B reménytelen helyzetét. grat. szijóka.

Szerző válasza: Üdv! Köszi, hogy írtál, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elnyerni a tetszésedet!

Phoebe Halliwell
2008.02.08 - 16:10 | 1: 1 | Anonymus
nekemtetszik.... tervezel folytatást? csípem B-t de lehet, h csak azért, mert kezdőbetű-név mániás vok :D

Szerző válasza: Kösz, hogy írtál, és örülök, hogy tetszik. Igazi folytatást nem tervezek (úgy mint második fejezet), de írok még a könyvek utáni időkről, és ott B is szerepelni fog.Szeretnél kritikát írni?