Miért Fáj? kritikái

Szeretnél kritikát írni?2017.01.28 - 15:16 | 1: 1 | Regisztrált
Szia!
Dean Thomas méltatlanul mellőzött szereplő, úgyhogy muszáj volt belenéznem a novelládba.:) Talán gáz, de sose gondoltam bele, milyen érzés lehetett neki, Ginnyvel lenni, ugyanakkor arra sincs pontos rálátásom, hogy ő például a cselekmény során mennyire érzékelte a lány rajongását Harry iránt – bár meg kell hagyni, Ginny nem csinált belőle nagy titkot.:D
Ha azt nézem, hogy Dean itt 16 éves, a megfogalmazás hevességét, temperamentumosságát kissé túlzásnak érzem, noha nem szeretnék degradálónak tűnni csak azért, mert valaki fiú és fiatal.:) Azt ellenben valóban érdemes végiggondolni, hogyan érezheti magát valaki egy kapcsolatban (és megkockáztatom, hogy ez volt az első párkapcsolata), amiben az egyik fél nyilvánvalóan másvalaki felé húz. Úgy vettem ki a kontextusból, hogy Dean már a kezdeteknél sejtette, hogy lesznek nehézségek, így voltaképp ezeket a dolgokat önként vállalta, és Ginny mindezek dacára nem volt mellette boldogtalan. Az egész szituáció olyan benyomást kelt, mint egy előszoba, ahol az ember vár valami másra, csak addig is szeretné elütni az időt. Mindketten tudták, hogy nem fog sokáig működni, csak szórakoztatták egymást, Dean ellenben ebből a nézőpontból jobban megsínylette ezt a döntést, mint várta. Mindez csak arra világít rá, hogy érzelmek esetén is meg kell tanulni okosan és előrelátóan okoskodni, mert könnyen felesleges fájdalmat okozhat magának az ember, ha rosszul méri fel az érzelmi tűrőképességét. Remélem, Dean megtanulta a leckét.
Örülök, hogy olvashattam.:)

Nyilas Misi
2012.07.04 - 13:27 | 1: 1 | Anonymus
Hát igen, ez amikor az ember ezt olvassa tényleg sajnálja Dean-t. Ha belegondolunk, elég szar az ő helyzete:Együtt van egy lánnyal, akit szeret, de közben rájön, hogy az a lány valaki mást szeret, aki ráadásul a barátja, és akihez tudja, hogy ő, sosem érhet föl.. És hogy csak idő kérdése, mikor unja meg a lány, hogy pótléknak használja, és mikor dönt úgy, hogy összejön a nála sokkal érdekesebb barátjával, akihez képest ő egy senki.....(mondjuk ebben van egy pici igazság) (Jó persze Dean és Harry nem voltak annyira barátok, de akokor is) Egész szomorú fic.

Szerző válasza: Üdv! Valóban szomorú történet, de hát ennek a helyzetnek volt egy ilyen oldala is. Persze, amikor Dean belement ebbe a kapcsolatba, sejthette volna, hogy így is véget érhet, de azért valóban megérdemel legalább némi sajnálatot, ha már a Félvér Herceg felét azzal töltöttük, hogy nem szeretjük őt. Köszönöm, hogy írtál.

xx dóri
2012.07.03 - 10:54 | 1: 1 | Anonymus
Nos... szegény Dean... sosem szerettem, de most tudom sajnálni... és talán kicsit megszeretetted velem a karakterét:) Köszönöm h olvashattam:)

Szerző válasza: Üdv! Dean szerintem egész szerethető karakter lehetett volna, ha nem Harry szemszögéből nézzük :). Köszönöm, hogy írtál!

2012.05.19 - 08:28 | 1: 1 | Regisztrált
Szia! Ezzel a történettel megváltoztattad a véleményem Deanről. Most már megértem őt és együtt érzek vele. Köszönöm, hogy olvashattam ^_^ Theodora

Szerző válasza: Üdv! Az éremnek mindig két oldala van, és úgy éreztem, érdemes megállni egy percre Dean oldalánál is. Aztán ez lett belőle :). Köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy tetszett.

2012.04.20 - 14:14 | 1: 1 | Regisztrált
Húha! Imádom! Dean Thomas pont ezt gondolhatta! Köszönöm az élményt, hogy olvashattam. Üdv, AL

Szerző válasza: Üdv! Köszönöm, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.

2011.04.10 - 15:23 | 1: 1 | Regisztrált
Nya, ide is muszáj írnom. Nagyon megfogott ez a ficed is. Hiszen általában az egész hercehurcát az érem másik oldaláról (ez esetben Harry-éről) szokás megközelíteni, de te egy egészen más irányból közelítetted meg ezt a helyzetet. Bevallom, így ezerszer jobban tetszik, mert nekem bejött a DeanXGinny páros. Ismételten sikerült közvetítened Dean érzéseit felénk, olvasók felé, szóval ismételten gratlálnom kell neked! Kissé le vagyok hangolva most, hogy elolvastam, de ez csak egy újabb bizonyíték arra, hogy mennyire jól is írsz: az olvasó gondolatai még jó ideig a történetedet fogják rágni, tehát sikerült elérned, hogy átérezzük az egészet :)

Szerző válasza: Köszönöm, nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet!

Eszti
2008.03.25 - 11:35 | 1: 1 | Anonymus
Nagyon jól van megírva, jó lett

Szerző válasza: Köszönöm, örülök, hogy tetszett!

Sheeva
2008.02.20 - 16:31 | 1: 1 | Anonymus
Ismerős érzések, jó fogalmazás. A "miért nem lát engem magam mögött" gondolat különösen tetszett. :)

Sheeva
2008.02.20 - 16:30 | 1: 1 | Anonymus
Ismerős érzések, jó fogalmazás. A "miért nem lát engem magam mögött" gondolat különösen tetszett. :)

Szerző válasza: Köszönöm, hogy írál, és örülök, hogy jónak találtad.Szeretnél kritikát írni?