A Névtelen nevében kritikái

Szeretnél kritikát írni?Trevorella
2013.10.27 - 22:54 | 1: Rémálom | Anonymus
Szia! Régebbi történetek között keresgélve találtam meg a névtelent, nagyon tetszett. Még nem olvastam hasonlót, párhuzamos világ, egy vezető típusú Ron/Ronald, sok kaland... Mind jól sikerült :) A legjobb rész szerintem Luciushoz köthető, kicsit ijesztő , de igen meglepő, egy váratlan csavar a történetben. A másik világ új lakói hogyan boldogultak? Megírtad esetleg egy folytatásban? Mindjárt nézem a történeteid között.

Szerző válasza: Szia! Köszönöm, örülök, hogy tetszett! Folytatása sajnos nincs. :)

Sybill (Dumbledore csak nincs bejelentkezve)
2013.08.24 - 14:39 | 13: Egy nehéz nap kezdete | Anonymus
Ugye Molly az? Remélem... Mindegy, olvasok és az eddigi története természetesen csupa nagy betűvel.

Szerző válasza: Nos, a következő fejezet első mondatából kiderül/kiderült. Köszönöm, örülök, hogy továbbra is tetszik a történet.

Sybill (Dumbledore csak nincs bejelentkezve)
2013.08.20 - 15:27 | 10: Egy új világ felé | Anonymus
Sejtettem, hogy Voldemort az Voldemort, tehát itt is majdan Nagyúr lesz, de nagyot dobbant a szívem amikor azt olvastam, hogy a mugliivadékoknak be kell adniuk a pálcáikat. Durva. Most, még mielőtt tovább olvasnám, próbálok a fejezet címekből kiszűrni valami értelmeset, ami rajtam kívül mindenkinek sikerülne, de nekem csak hülyébbnél hülyébb ötletek jutnak az eszembe. Mellesleg bocsi, kérlek, ne haragudj, de hogy is halt meg Sirius? Vagy ha nem halt, erg akkor mi lett vele? Tényleg elfelejtettem, sőt. Nem is rémlik, hogy valahol olvastam volna, pedig ilyenkor aztán nagyon figyelek! (ilyenkor: akkor, ha egy történet nagyon jó és akciódús)

Szerző válasza: Hát igen, ettől a ponttól fog bekeményíteni a történet. Nem hinném, hogy a fejezetcímek sokat mondanának, általában elég kapkodva találtam ki valamit öt perccel a feltöltés előtt :). Talán a leírások segítenek, de lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, mert tudom, mi fog történni. Siriusra pedig azért nem emlékszel, mert mindeddig roppant titokzatos módon hallgattam róla. Továbbra is köszönöm a kritikát, és örülök, hogy tetszik a történet!

Sybill (Dumbledore csak nincs bejelentkezve)
2013.08.20 - 10:01 | 6: Amikor minden szétesik | Anonymus
Szívesen (nem az én kritikáimra értettem a válasz adást), de eddig egy negatív szót sem szándékoztam beleírni a kritikáimba és nem is fogok. Egyébként igen, oda térnek vissza, mint ahonnan jöttek. És már rájöttem, hogy hülyeséget kérdezek, mert mindig választ kapok rá a következő fejezetből. Dehát valakinek hülyeséget is kell kérdezni nem? (-:

Sybill (Dumbledore csak nincs bejelentkezve)
2013.08.09 - 16:18 | 6: Amikor minden szétesik | Anonymus
Kezdek izgulni, hogy mi lesz, ha visszatérnek. Baj, az tuti. De az nem lenne jó, ha megint mindenki halott lenne. És mi van Voldemorttal? Megint vele kell küzdeni?

Szerző válasza: Szia! Ahogy mondtam, szerintem alap, hogy valaki válaszoljon a kritikákra. Viszont az is tény, hogy nem járok fel az oldalra nap mint nap, különösen hét közben, amikor nincs valami túl sok időm. Jó, kifogás vége. A kérdéseidre a válaszokat a történet tartogatja, és azért talán annyira nem is rövid :). Amúgy bevallom, nem egészen vagyok képben. Visszatérnek hová? A világba, ahonnan jöttek? Mert még jó sok minden fog történni itt. Örülök, hogy eddig izgalmasnak találod a történetet, és köszönöm, hogy írtál.

Sybill (Dumbledore csak nincs bejelentkezve)
2013.08.09 - 14:56 | 5: Azkaban | Anonymus
Ha, igazam volt! Voldemort volt a tippem! (bár a csuklyást jóócskán eltévesztettem). És életemben először sajnálom Bellatrixot. Mindegy. Inkább tovább olvasok.

Sybill (Dumbledore csak nincs bejelentkezve)
2013.08.09 - 12:57 | 2: Az első válaszok | Anonymus
Szia! Nos, láttam, hogy nem válaszoltál a kritikákra, de azért gondolom olvasni csak olvasod őket. Más írásodnál válaszoltál, úgyhogy gondolom. A fejezetről: Ez a Névtelen (vagy Ő) elég izgalmasan hangzik, csak találgatni és reménykedni tudok a kilétét illetően. Már rég vártam egy hasonló történetet (nem Harry a főszereplő hanem Ron és még valaki) és végre megtaláltam! Csak azt sajnálom, hogy rövid )-: Mert eddig nagyon jól hangzik. A Névtelen névvel már találkoztam a Harry Potter és a Smaragd Sigillusban (Nurmengard trilógia) de mégis nagyon örülök, hogy így hívják, mert igazából a "Tudjuk ki" (+ Voldemort nevei), a "Névtelen" és az "Ő" kivételével nem sok jó hangzású nevet lehetne találni. Mindegy, elég izgi a történeted és bár inkább tartogatnám, mégis csak olvasok (-:

Sybill (Dumbledore csak nincs bejelentkezve)
2013.08.09 - 11:58 | 1: Rémálom | Anonymus
Hm, kíváncsi vagyok, kik ezek a fiúk, és igaz: ennek semmi értelme. Várom a válaszokat, amit olvasással kapok meg, úgyhogy inkább megyek is tovább (-: Remélem hamar találkoznak Hermionéval, vagy Harry-ékkel

2012.05.19 - 11:39 | 5: Azkaban | Regisztrált
Hú, nagyon érdekes ez a furcsa kifordított világ. Szépen vezeted a történetet, szinte minden a feje tetejére állt ebben a ficben, amit az eredeti könyvekben megismertem, még sincs az az érzésem, hogy ez vagy az már túlzás. Inkább rácsodálkozom a dolgokra, hogy :AZTA! :D
És, ami még kifejezetten tetszik, hogy Ron szemszögű. Talán egy-kettő ficet olvastam az ő főszereplésével - pedig ő a kedvencem -, úgyhogy ez a történet nekem egy igazi csemege. :) Üdv, AL

Szerző válasza: Üdv! Köszönöm, örülök, hogy eddig tetszik a történet. Próbáltam úgy átalakítani a dolgokat, hogy a változások ellenére megmaradjak a Harry Potter-univerzum szabályai között, és remélem, a történet későbbi részeiben sem fogod úgy érezni, hogy valami már nem illik a képbe. Ron szemszögéből érdekes volt írni, ő olyasvalaki, aki ritkán kerül a középpontba Harry (és kisebb részt Hermione) mellett. Még egyszer köszönöm, hogy írtál, remélem, a továbbiak is elnyerik a tetszésedet.

Agatha Leonard
2012.05.19 - 09:57 | 2: Az első válaszok | Anonymus
Szió!
Érdekes ötlet, jó kivitelezésben. Nagyon tetszik a történet. :) Suhanok tovább... Üdv, AL

2011.07.05 - 19:22 | 28: Epilógus: Saját világunk | Regisztrált
Szia!

Hú, hirtelen nem is tudom, hol kezdjem.... A történeted már régóta a kedvenceim között volt, és rég tervben volt, hogy elolvasom, de valahogy még csak most jött ki úgy a lépés, hogy belekezdtem. Ront valójában nem kedvelem túlzottan, de a leírás annyira érdekesnek tűnt, nem tudtam megállni, hogy ne olvassam el, és most, hogy a végére értem, már nem is bánom. Az egész nagyon tetszett, sokszor annyit olvastam egyszerre, hogy már a szemem is égett, de hát az események pörögtek és pörögtek, én meg nem tudtam megfelelő helyen abbahagyni. :P

Szuperül felépítetted ezt az egészet, szépen kitaláltál mindent, ha jól olvastam, egy logikai bakit sem követtél el, ami azért is dicséretes, mert egy másik világot alkottál, amit, gondolom, nem volt mindig egyszerű összeegyeztetni a J. K. Rowling által írt világgal. De te nagyon jól megoldottad, szóval gratulálok! Igazából én sose gondoltam bele, milyen lett volna, ha bármi is másképp történik, mint ahogy, pedig a történeted bebizonyítja, hogy szinte semmi sem lett volna ugyanolyan.

Annak ellenére, hogy Ron nem tartozik a kedvenceim közé, a végére nagyon megszerettem az ő szemszögéből olvasni. Minden szereplőd nagyon szimpatikus volt, olyan arcukat mutattad meg, amiket szinte még senki, vagy csak nagyon kevesen. Például én Mógust, sosem tartottam többnek, mint Voldemort dadogós, ostoba, gyáva szolgájának. Hát, ahhoz képest itt nem is volt olyan gyáva, és az ostoba jelzőt sem érzem hozzávalónak. Az ő csatáját Ronnal szinte azóta lehetett sejteni, amióta Ronék elszakadtak Denemtől, de én a legtöbb ilyen csatás jelenet közül talán azt élveztem a legjobban.A végét nagyon jól megoldottad, ahogy James végül elkábította Tomot, az valami hihetetlen volt, még én is hangosan felnevettem. :D Tényleg irracionálisnak tűnik, hogy azok után, hogy öt képzett mágus nem tudja legyőzni, egy egyszerű Stupor fogja vesztét jelenteni, de hát... :D És az utolsó fejezet is szépen lezárta az egészet. Mikor elkezdődött a fejezet, kicsit összezavarodtam, hogy akkor most megint álmodik, vagy ez a valóság és visszakerültek a saját univerzumukba, de aztán, mikor írtad, hogy Michael nem találta meg a megoldást, megvilágosodtam. Az pedig, hogy úgy volt vége, kiderült gyerekük lesz, szerintem tökéletesen lezárta az egészet, szép kerek egész lett. :)

Az különösen tetszett, hogy a történet minden egyes sorában pörögtek az események, nem volt benne egy unalmas pillanat sem. Ron, mint a főszereplő gondolatairól és érzéseiről is pont megfelelő mennyiségben írtál, mindig pont tudtuk, miről mi a véleménye, de sose untuk magunk halálra az öt oldalon át tartó érzelmi leírásoktól.

Na, de nem akarlak tovább untatni, annyi a lényeg, hogy nagyon tetszett az egész történet, és szívesen olvasnék még tőled! ;)

Puszi, Lore

Szerző válasza: Üdv!
Köszönöm, nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a történet. Valójában én sem rajongok különösen Ronért, ez is eredetileg egy kísérletnek indult, hogy milyen az ő szemszögéből írni. Ron nem igazán egy hős-alkat, és kíváncsi voltam, hogyan tudom beilleszteni egy ilyen jellegű történetbe.
A párhuzamos világot próbáltam úgy megalkotni, hogy az logikusan következzen a megváltoztatott alaphelyzetből, és igazán örülök, hogy nem találtál benne hibát. A szereplőket úgy akartam megoldani, hogy a jellemük alapvetően ne változzon, de alkalmazkodjanak az új körülményekhez. Mógust az eredeti első kötetben rendre tehetséges varázslóként jellemezték, és mint a végén kiderült, a dadogás és állandó rettegés csak álca volt. Ezt vettem alapul itt.
Még egyszer nagyon köszönöm a részletes kritikát.
semdan

2011.06.26 - 20:13 | 5: Azkaban | Regisztrált
Nojó, beismerem, a csuklyást aztat nem találni el.xD xD De végül is a Névtelen bejött. Ezaz!:) Nagyon tetszett a fejezet.:) Mindjárt olvasom is tovább.:)

Szerző válasza: Üdv! Remélem, nem bánod, ha egyben válaszolok. Először is, nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a történet! A csuklyást eddig senki nem találta ki, úgyhogy legalább azzal sikerült meglepetést okoznom :). És remélem, valóban tetszeni fog, amit a Névtelenből ki fogok hozni. A hibákat javítottam, köszönöm, hogy felhívtad rájuk a figyelmemet! semdan

2011.06.26 - 19:25 | 3: A Névtelen házában | Regisztrált
Szia! Hú, hát erre nem gondoltam, mint esetleges megoldás... habár nagyon is logikus.:) Okos ez a Hermione.:) A csuklyás fazonra van tippem, a Névtelen pedig továbbra él.:) Ha az lesz, akire gondolok, hát az nagy xD lesz.:P Ha meg nem, akkor remélem, valaki sokkal jobb van helyette. Ez a fejezet egyébként nagyon jó volt, van fantáziád.:) Septi

2011.06.26 - 19:03 | 2: Az első válaszok | Regisztrált
Ez az, eltaláltam Lizzy apukáját.:D Mondjuk nem volt túl nehéz, és a Névtelenre is van tippem.:D Nagyon izgalmas és imádom.:) Annyi hiba van benne, amit észrevettem, h egyszer ingent írtál igen helyett, egyszer ést én helyett. Charlie-ék meg nagyon el lehetnek keseredve, ha egyből rávetették magukat Ronékra.xD Egyébként örültem, h Hermione nem hitt nekik, és azt mondta, ami még Ronék számára is nyilvánvaló lehet, h az a valóság... na mindegy, nem bonyolódok bele. Nagyon jó! Septi.

2011.06.26 - 18:42 | 1: Rémálom | Regisztrált
Szija.:) Hűha, érdekes. Csak nem a három résztvevő közösen felépített világa... esetleg kettő... na mindegy.:) Mindenesetre nagyon tetszik, és izgalmas. Kíváncsi vagyok, kiknek is a gyerekei, van több tippem is. De egy nagyon biztos is. Hátha eltalálom.:) Jól fogalmazol, Ginny és Ron tökéletes karakterek ezek, hú, és milyen ötleteik vannak.xD na puszi, Septi *olvas többet*

[Előző] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [Következő]

Szeretnél kritikát írni?