Star Wars - A sötét árny kritikái

Szeretnél kritikát írni?2013.05.25 - 22:45 | 1: A sötét árny | Regisztrált
Érdekes.

2009.01.08 - 22:22 | 1: A sötét árny | Regisztrált
Szia TDavid! Meglepődtem, amikor fölfedeztem, hogy föltetted az első novelládat. Mivel elég rég olvastam Timothy Zahn trilógiáját, meg kell vallanom, csak akkor jöttem rá valójában, hogy melyik fontos cselekményt ragadtad ki belőle, amikor Pellaeon kapitány neve és a "waylandi" jelző a szemembe ötlött. A Thrawn főadmirálishoz mindvégig hűséges Noghri testőr pedig végképp képbe hozott. Szeretném megkérdezni, megengednéd-e, hogy fanfiction oldalamra ezt a művedet elvigyem? Nagyon kevesen írnak a Star Wars univerzumban ficet, és a Thrawn korszakról még kevesebben. www.gportal.hu/serger Kérlek, jelezd válaszodban, hogy engedélyezed-e. Üdv: Lylthia

Szerző válasza: Kedves Lylthia! Hát sajnos valóban kevesen írnak ebben a témában, meg kell hagyni, én is szívesen olvasgatnék ilyen jellegű történeteket! Természetesen felteheted az oldaladra, bár én nem tartom annyira jónak, ettől függetlenül nyugodtan. Ígértem korábban egy novellát január elejére, amit sajnos még nem sikerült befejeznem, hiszen rengeteg a tanulnivalóm, alig látszom ki belőle, főleg így a félév előtt nagy a hajtás :( Természetesen nem felejtettem el, a fejemben már megvan, már csak az kellene, hogy wordben is meglegyen :D Az hosszabb lesz ennél, és jóval izgalmasabb, ez csak amolyan rövid kis novella, ami egy adott szereplő gondolatait írja le. Egyébként Thrawn a kedvenc szereplőm, nem véletlenül ragadtam ki ezt a korszakot :) Köszönöm mégegyszer hogy írtál, üdv.: Dávid

2008.12.28 - 14:19 | 1: A sötét árny | Regisztrált
Szia! Meglepődtem, amikor rábukkantam erre a kis novellára a Merengőn. Igazából onnan indultam, hogy megtetszett egy korrekt és értelmes bejegyzésed az Ezernevű kritikái között és kíváncsi voltam, hogy mik a saját kedvenceid, így szoktam új történetek után vadászni. Csillagok háborúja rajongó vagyok magam is, igazából szinte sci-fi mindenevő. A legutolsó ilyen témájú történet, amit olvastam, pont a Thrawn-trilógia volt, így igazán talált a novellád. Ígéretes próbálkozás, kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz majd összehozni a továbbiakban. Pár helyen furcsa szófordulatokat alkalmaztál, amelyek miatt bicsaklik a szöveg, például "az összeomlás határára súrlódik" vagy "felsőbbrendű megjelenés tükröződött". Mint fogalmazás, ízléses és szép, csak az össze nem illő kifejezések szúrták a szemem. Inkább sodródjon az összeomlás határára, mint súrlódjon! :) Említettél egy következő novellát, mi a helyzet azzal?

Szerző válasza: Szia! Nagyon szépen köszönöm hogy írtál kritikát! Igen, én is nagy Star Wars rajongó vagyok, csak sajnos ezen az oldalon nem olyan népszerű, így sokkal kisebb rá az igény. Az értelmetlen szófordulatokért elnézést, néha nem odafigyeltem, így sodródás helyett súrlódás lett :D Ezeket ha lesz időm nekiülni kijavítom. Mi a helyzet a novellámmal? Már megírtam kb. az egyharmadát, a többit még remélem hogy a szünet alatt sikerül befejeznem, de január elejére gondoltam a feltöltést, remélem majd azt is elolvasod és írsz hozzá kritikát! A trilógiámat (amit az előző hozzászólásnál írtam), hamarosan elkezdem, de előtte mindenképpen befejezem ezt, mert kapcsolódni fog hozzá. Köszönöm hogy írtál és boldog új évet :)

2008.12.13 - 21:23 | 1: A sötét árny | Regisztrált
Áh, mit látnak szemeim! Vannak benne nagyon profi mondatok, amik nagyon tetszenek, és vannak picit esetlenebb részei is, ahol döcög a megfogalmazás. De ettől eltekintve, eredeti, és színesíti a Merengő kínálatának palettáját! Ajánlom Asimovt, neki nagyon jó sci-fi regényei vannak, elolvastam egy párat, Neked is tetszenének! :)

Szerző válasza: Huh, el sem tudod hinni, mennyire örülök egy kritikának! És kit látnak szemeim! Az utóbbi időben nagyon eltűntél :) Kicsit aggódtam én is a megfogalmazás miatt, mivel ez az első ilyen jellegű novellám, ahol konkrétan egy szereplő szemszögéből írok, és ahogy mondtad, néhol valóban csak döcögősen ment, de remélem ezzel a későbbiekben nem lesz problémám. Örülök, hogy tetszett, mert még a hónap végén valószínűleg fel fogok tenni egy valamivel hosszabb novellát, ugyancsak ebben a témában, s januártól nekilátok a Star Wars trilógiámnak, amelynek vázlatát már szeptember óta írogatom. A következő novella ennek a trilógiámnak lesz amolyan előzménye, bizonyos értelemben lesz kapcsolat a két mű között. Ha érdekel, akkor majd elolvashatod, az első rész címe A háború alkonya lesz, remélem az is tetszeni fog. üdv.: DávidSzeretnél kritikát írni?