Anyja lánya kritikái

Szeretnél kritikát írni?Noriko
2011.04.22 - 04:15 | 21: Második esély | Anonymus
Awwww, ez imádnivaló. Fél éjszaka olvastam :) Annyira édes, hol röhögtem, hol elérzékenyültem.

Lucky
2011.03.28 - 15:12 | 20: Örökölt szerelem/2 | Anonymus
Szia! Nagyon tetszik a történeted. Olvastam Naomi Novik Magyarországon eddig megjelent 4 könyvét, és imádtam őket! A te storydat is nagyon jó olvasni, folytasd hamar!

viktor
2011.03.14 - 19:57 | 20: Örökölt szerelem/2 | Anonymus
A lánykérés volt a legjobb jelenet a fejezetben. Tetszett hogy egy kb 20 tonnás sárkány aki egy egész hadsereget tüntethet el a térképről egy üvöltéssel, ennyire bepánikoljon.

viktor
2011.03.04 - 20:24 | 19: Örökölt szerelem/1 | Anonymus
Hogy a régensherceg mekkora bunkó, remélem rájön mire akart célozni az anyja. Sárkánylánykérés és sárkányesküvő, erre kíváncsi leszek. És az se lenne meglepő ha más sárkányok is kedvet kapnának a házassághoz.

viktor
2011.02.18 - 09:33 | 18: Carpe diem | Anonymus
Hihetetlen Laurence hogy tud ilyen hősiesen hülye lenni. Excidium ötlete tényleg jó de van egy olyan gyanúm hogy a királynő azon dolgozik hogy kieszközölje a kegyelmet Laurence-nek és erre a tervre már nem lesz szükség.

Bran
2011.02.05 - 18:01 | 17: Gyermeki lélek | Anonymus
"...Akkor felséged biztos nagyon sokat párosodott! Ööö… bocsánat, papa azt mondta, hogy az embereknél szeretkezésnek hívják." :))))))))

viktor
2011.02.04 - 10:59 | 17: Gyermeki lélek | Anonymus
Újabb remek fejezet. Jason és a királynő beszélgetése nagyon tetszett.

Bran
2011.01.23 - 18:36 | 16: Erősebb a gyűlöletnél | Anonymus
Valahogy sejtettem, hogy ezt a makacs lányt csak valami drasztikus dolog tudja észhez téríteni... Nagyon szép fejezet lett. A sárkányok pedig viccesek az örökös indiszkréciójukkal... Kíváncsian várom a folytatást :))

viktor
2011.01.22 - 14:29 | 16: Erősebb a gyűlöletnél | Anonymus
Nagyon meghatóra sikerült ez a fejezet. Nem meglepő hogy Lady Allendale rájött mi a helyzet. Kíváncsian várom hogy végződik a történet.

viktor
2010.12.24 - 09:36 | 14: Vigyázz, mit kívánsz!/1 | Anonymus
Jason-nek remek érzéke van hozzá hogy meglássa vagy meghallja azt amit Emily szerint nem kéne tudnia. Fura hogy Laurence hirtelen ennyire tökös lett remélem kitart még egy ideig ez az új határozottsága.

viktor
2010.12.04 - 13:35 | 12: Édes a bosszú/2 | Anonymus
Hát Emily tényleg elég szemét volt. Én az alakulat helyében fellázadnék, vagy megkérném az admirálist, nevezzen ki egy normálisabb parancsnokot. Azt hiszem Laurence-nek jó kis bűntudata lesz másnap reggel.

Bran
2010.11.30 - 20:53 | 11: Édes a bosszú/1 | Anonymus
Szia Agivega! Ez az egyik kedvenc történetem a Merin! Ne haragudj, hogy eddig nem írtam, most szeretném ezt pótolni. Én csak a Te ficjeidből ismerem Temeraire világát, és nagyon megragadott! Most is kíváncsian várom a folytatást! Nagyon érdekesek a jellemek, és ahogy a töténet egyre jobban bonyolódik, pont azért, mert a szereplők olyanok, amilyenek. Laurence kissé túlzásba viszi a lovagiasságot, Emily meg egy hisztis liba (de nem ez vol az első szó, ami róla eszembe jutott). Persze tudom, hogy a tüskés külső gyengéd szívet takar... Azért remélem, legalább Excidium jól helyre teszi, meg arra is kíváncsi vagyok, hogy az alakulat hogy viseli az újabb vezetőváltást. Emilynek előbb-utóbb rá kellene döbbennie, hogy nem azért vezető az ember, hogy ugráltassa a beosztottjait saját kénye-kedve szerint. Jó lenne, ha Excidium elkotyogná a nagy titkot :))))

viktor
2010.11.20 - 13:25 | 10: A történelem ismétli önmagát | Anonymus
Jó látni hogy bejött a megérzésem. Azt hiszem Emily most legszívesebben kiherélné Laurencet. XD Az is jó hogy a többi röptető már nem gyűlöli az árulása miatt. Mert szerintem nem csak az a Salyer nevű srác aki a beosztottja volt kedveli az alakulatból hanem a többiek is. Sejtettem hogy Lady Allendale örülni fog Jason-nek, de Edith Galment nem tudom hova tenni. Mintha még mindig érezne valamit Laurence iránt. Bár ez még hasznos lehet, felébresztheti Emily-ben a féltékenységet. Tetszik ahogy győzködi magát arról hogy még mindig gyűlöli. Abban persze biztos vagyok hogy amíg Lurence Ausztráliában addig tényleg gyűlölte, de amióta visszajött újra teljesen beleszeretett és azóta csak próbálja elhitetni magával hogy gyűlöli. És mivel ilyen jól elhiteti magával hogy gyűlöli, először eszébe sem fog jutni hogy ő, Jason, Laurence és a születendő gyerekük egy boldog család is lehetne. Mert azt borítékolni lehet hogy amint kitudódik hogy Emily terhes. Laurence rögtön felteszi neki a nagy kérdést, Emily pedig először valószínűleg elküldi a pokolba. Érdekes amit arról írtál hogy Napóleon szövetkezett a Tswanákkal. Az alapján ahogy Laurence-ékkel bántak azt hittem minden fehér embert ellenségnek tartanak. Van abban valami hogy Dél-Amerikában lesz a következő összecsapás. Több utalás is volt arra, hogy az Inkák kiváló sárkánytenyésztők és erős hadseregük van. Tegyük fel hogy Laurencet Peruba küldik, hogy győzze meg az Inkákat lépjenek be a háborúba és támadják meg a Brazíliában levő Tswanákat. Bár biztos nem lesz könnyű, az utalások alapján ugyanis az Inkákat kábé annyira érdekli mi van a határikon túl mint a Kínaiakat. Viszont ha összehozza akár még meg is kegyelmezhetnek neki. De hát ez még a a jövő zenéje. Remélem nem gond hogy egy kisebb regénynek beillő kritikát írtam, várom a folytatást.

viktor
2010.11.06 - 15:38 | 9: Az imádság ereje | Anonymus
Nagyon köszönöm a leírást érdekes. De előbb a fejezetről pár dolog. Laurence karakterét te vetted ilyen vallásosra? Nem mintha bajom lenne vele, csak az általam olvasott első 4 könyvben nem tűnik hívőnek. Sőt, ha jól emlékszem azért lett tengerész, mert nem érdekelte az egyházi pálya. Főleg a fejezet legvége tetszett. Emily első szavai annyira jellemzőek rá, ahelyett hogy örülne neki hogy élve megúszták az első értelme szavai, "Ó a francba !" Persze nem számítottam rá hogy rögtön Laurence nyakába ugrik de egy kicsit normálisabb is lehetett volna. Ami a 6. részt illeti. Ezek szerint a kínaiak a 2. részben hazudtak mikor azt állították, a Tengeri Kígyókat nem lehet irányítani. Igaz lehet hogy ez olyan államtitok náluk mint a Briteknél az, hogy a Hosszúszárnyúakat csak nők tudják irányítani. Bár én eddig abban reménykedtem hogy a kínaiak segíthetnek Laurenc-nek. Hiszen mivel Laurence a császár fogadott fia a száműzését vehetnék a császár elleni sértésnek, és nyomást gyakorolhatnának a britekre hogy adgyják vissza Laurence rangját. És abból kiindulva hogy a kormány mennyire benyalt Jonghhszning hercegnek amikor vissza akarta szerezni Temeraire-t Laurence rögtön vissza is kapta volna a rangját. Azt sem furcsállom hogy elutasította a kormányzó ajánlatát, azok után amin átment mielőtt száműzték, nem csoda hogy elege van a háborúból és a politikából. De erősen kétlem hogy sokáig tudna nyugton ülni egy birtokon.

viktor
2010.10.30 - 08:51 | 8: Isten kezében | Anonymus
Hogy a többi olvasód márt hallgat nem tudom, én azért nem írtam mert nem találtam semmit amihez hozzá szólhattam volna. De most van pár dolog. Jason egész eszes srác, gyorsan felfogta Laurence magyarázatait és nem kérdezősködik feleslegesen. Úgy tűnik sokkal jobban hasonlít rá mint Jane-re. Azt hiszem Emily nem fog örülni annak hogy Jason most már tudja az igazat. Ami Laurencee szüleinek reakcióját illeti, szerintem az anyával nem lesz gond. Már azt is jól fogadta hogy Will reptető lett. Az Őfelsége Sárkányában az egyik kedvenc jelenetem az amikor bemutatja neki Temerairet. Az apjával viszont már lehetnek gondok. Bár 10 éve nem találkoztak, ennyi idő alatt meglágyulhatott az öreg Lord. Kíváncsian várom a folytatást. És a kérdésedre válaszolva. Nem, nem voltam Trelawney tanítványa ;)

[Előző] 1 2 [Következő]

Szeretnél kritikát írni?