Szerelmeslevél csokoládéfolttal: Választani

írta: NymphaTonks

Tonks már azelőtt érzi a házban terjengő feszültséget, mielőtt egyáltalán belépett volna az ajtón. Egyszerűen… ott van. Mindenhol. Beborítja a szobákat, szürke lepelként ereszkedik mindannyiukra. Frusztráló. A ki nem mondott szavakat is hallja, ott tekergőznek közöttük, rácsücsülnek az evőeszközeikre, ólomsúlyúvá varázsolják a végtagjaikat.

Tonks egy pillanat tört részéig nem érti, miért jöttek el ide, és ha a szülei annyira nem kedvelik Remust, akkor mégis miért hívták meg őket ebédre. De aztán rájön, mi is akar ez lenni… Szemrehányás. Bűntudatkeltés. Megsebzés.

Tonks tudja, hogy az apja minden mondata egy újabb seb Remus lelkén. Még annak ellenére is, hogy a varázsló úgy tesz, mintha leendő apósa szavai hidegen hagynák. De ő látja esténként a férfi arcát, a komor tekintetét, hallja a mély sóhajait, és érzi az öleléseiben és a csókjaiban megbúvó kételyt. Vajon nekünk tényleg együtt kell lennünk?

S habár az anyja semmit sem mond, a szeme mindent elárul… Tonksnak elég egy pillantást vetnie rá, máris tudja, mire gondol. Szétszakítottad a családunkat, Nymphadora. Miért csinálod ezt? Nem tudnál jobb belátásra térni?

És ezekben a pillanatokban érzi, hogy elege van ebből az egészből, hogy bár elsüllyedne olyan mélyre, ahonnan többé elő se jöhetne, és még az is eszébe jut, hogy bárcsak ne szeretett volna bele Remusba… És ilyenkor szégyelli magát, hogy egyáltalán ilyesmire merészel gondolni, de a sötét fellegek akaratlanul is köréje gyülekeznek, és nehezen tud kitörni belőlük. De attól tudja… a lelke mélyén biztos benne, hogy Remus nélkül még ennél is sivárabb lenne az élete. Hogy azok a tiszta pillanatok, amelyekben Remus tekintetében megcsillan a boldogság, azok az ölelések, melyek teljes szívből jönnek, hogy azok az éjszakák, amiket együtt töltenek, kárpótolják az összes komor és sivár napot… Hogy annak ellenére, hogy Remus mellett annyi rosszat és elutasítást megtapasztalt, mégis ő volt az, aki mellett a legszebb pillanatokat megélte.

És tudja azt is, hogy habár a szülei gyűlölik és megvetik Remust, ő egyszerűen nem tudja nem szeretni őt.

És ha tudná is irányítani az érzéseit… Ha eldönthetné valaha, hogy ki az, akibe beleszeret… akkor is Remust választaná.


Ez a történet itt található:: Merengő Fanfiction

https://merengo.hu/viewstory.php?sid=144736