Agymenések írta: Ero

[Kritikák - 13]

+++ betűméret ---
<< >>


Lassan ébredezett. Kinyújtózott a meleg paplan alatt, és elmosolyodott volna, ha ez szokása lenne. Kinyitotta vörös szemeit, és körbenézett a szobájában. Minden sötét színekben pompázott, ahogy kívánta. Luciusra lehet számítani. Felült az ágyban, majd pillantása az ágy végére esett. Ott, ahol általában Nagini tanyázott, most egy halom gusztustalan színű csomagot látott.
─ Karácsony! ─ gondolta megvetően. Utálta a karácsonyt. Mondjuk mindent utált, ez volt a munkaköri leírásában, nem igaz? El sem tudta képzelni, hogy ki lehetett olyan megátalkodott, hogy ajándékot küldjön neki. Morogva kikászálódott az ágyból, magára vette a kedvenc fekete talárját, és a csomaghalomhoz lépett. De mielőtt egy pálcaintéssel eltüntethette volna őket, az ajtó lassan kinyílt, és Nagini siklott be a szobába, szájában egy csomagot tartva.
─ Boldog karácsonyt, gazdám! ─ ejtette a lábaihoz a kígyó. Ő undorodva felhúzta volna az orrát ha lett volna neki, de már régen eltűnt az említett testrész a hajával együtt. Lassan lehajolt, és felemelte az előtte heverő valamit. Egy pillantás elég volt, hogy felismerje az ezüst mancsú patkányt. Pettigrew ─ gondolta megvetően, majd undorodva a földre dobta a kígyó által összenyálazott patkányt.
─ Nyugodtan megeheted! ─ vetette oda a kígyónak egy horkantás kíséretében, és az ágyán lévő csomagokhoz lépett. Miközben azon törte a fejét, hogy mit csináljon a csomagokkal elégedetten hallgatta, amint Nagini élvezettel ropogtatta a volt halálfalója csontjait.
─ Ám legyen! ─ sóhajtotta, és az első csomagért nyúlt. Letépte róla a papírt, majd fintorogva a kandallóba vágta a mugli édességekkel teli dobozt. Egy kis mosollyal figyelte, amint lángra kap, és lassan elég a kísérő kártyával együtt.

Kedves Tom!

Boldog karácsonyt!

AlbusA következő ajándékért nyúlt, és meglepődve ismerte fel bájitalmestere kézírását a kísérő kártyán.

Nagyuram!

Ezzel a kis ajándékkal kívánok neked boldog karácsonyt!

P.P.


A fekete csomagoló papírt letépve a szeme elé tárult egy hatalmas üveg hajnövesztő szer, ami egy pillanattal később millió darabra törve feküdt a fal tövében. Kezdett a vérnyomása egyre magasabbra szökni, de erőt vett magán, és a következő ajándékért nyúlt.

Boldog karácsonyt, Nagyuram! Használd egészséggel ezt a csekélységet!

Bella


Félve bontotta ki az apró dobozt, és hangosan sikoltozva robbantotta apró darabokra a kozmetikai utalványt, és a Justin Bieber CD-t. Ezek mind megőrültek? Pálcáját a többi ajándékra fogva gondolkozott egy megfelelő átkon, amikor megérezte, hogy Nagini a lába mellett felágaskodva az ajándékokat nézi.
─ Ne tedd ezt, gazdám, karácsony van ─ nézett rá kiskutya szemekkel. Fogalma sem volt róla, hogy sikerült ez a kígyónak, de leengedte a pálcáját, és a következő csomagért nyúlt.

Boldog karácsonyt, uram!

Lucius


Behunyta a szemét, és úgy bontotta ki az ajándékot. Meglepődve nyitotta ki a szemét, hogy aztán apró darabokra tépje a rózsaszín talárt. A feje vöröslött a méregtől, és a vérnyomása kétszáz felé közeledett, ahogy a következő dobozért nyúlt.

Boldog karácsonyt!

Molly Weasley


Kinyitotta a rikító színű csomagot, elborzadva nézegette a benne lévő vörös színű pulóvert arany V betűvel az elején. Agyát elöntötte a vörös köd, és érezte, hogy egyre jobban szédül. Leült az ágy szélére, és az utolsó csomagért nyúlt. Ez a csomag volt a legkisebb, és a legkönnyebb. Gyorsan letépte róla a papírt és felnyitotta az ékszerdoboz tetejét. Az apró kígyóformájú ékszer mellett lévő kártyáért nyúlt. Arca eltorzult a gyűlölettől, majd elpattant egy ér a fejében, és holtan esett az ágy mellé. Kezéből a földre hullott a kártya.

Drága Tom!

Boldog karácsonyt kívánok neked. Használd egészséggel ezt az orr piercinget.

Szeretettel: Harry Potter
<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)