Drabble írta: Scale

[Kritikák - 4]

+++ betűméret ---
<< >>


Lebbenő függöny


Harry a boltív előtt állt, hallgatta a függöny mögül kiszűrődő suttogások elmosódott zaját. Sirius ott van mögötte, csak meg kéne valahogy találnia a befelé vezető utat, és kihozhatná! Úgy döntött, nem keresgél mindenféle bűbájok után, hanem azt teszi, amihez a legjobban ért: fejjel megy a falnak. A Trimágus Tusán is belesétált a ködbe, és mindössze felcserélődött a fent és a lent. Most mi fog történni? Átkerül egy másik világba? Remus azt mondta, már nem segíthet Siriuson; meghalt. De Harry nem hitt neki. Hiszen Merlinre! Ez csak egy függöny...! Ami mögött hangokat hall, pedig a másik oldalán nem áll senki − szólalt meg egy Pitonéra emlékeztető hang a fejében. Nem érdekel − gondolta makacsul Harry. − Siriuson kívül már nincs senkim.

Vett egy mély levegőt, és lépett egyet. Abban a pillanatban, ahogy hozzáért a légies függönyhöz, hatalmas szél kerekedett, s Harry hirtelenjében a boltív másik oldalán találta magát. Azonban nem egy másik világban, hanem a sajátjáéban. Nem történt semmi; mintha csak megkerülte volna romot. Harry csalódottan rúgott bele az állványba, aztán lerogyott annak tövében.

A függöny ekkor meglebbent, s Harry azonnal talpra szökkent. Talán most! De csak egy suttogó hangot hallott, tisztábban, mint eddig bármikor.

− Még nincs itt az idő, Harry!<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)