Harryék egy napja írta: Zirmus

[Kritikák - 32]

+++ betűméret ---


Harryék egy napja

1.

A kis csapat a könyvtárban üldögéltek, és Ron és Hermione már rég jártak. Most hetedévesek voltak, és a vizsgáikhoz készülődtek. Egyszercsak meglátták, hogy Draco belép a könytárba, két tetemes ?haverjával. Crakkal és Monstroval nevezetesen.
A kis csapat bebújt egy polc mögé és hallgatódzni kezdett.
Azt hallották, hogy:

-Pssszt, hátha hall valaki!
-Nem halla senki!
-De igen!
-De nem!
-De!
-De!

Ekkor Draco közbeszólt.
-Fogjátok már be a pofátokat! Azért vagyunk itt, hogy föltámasszuk a meghalt baziliszkuszt, amivel a ragyás Potter végzett, nem azért, hogy veszekedjünk.

A két állat elhallgatott. Aztán összedugták fejüket, és többet nem hallottak kis csapat.
Ekkor Harryék kiosontak a könyvtárból. Pontosabban szóval megpróbáltak, de Draco az éles szemével meglátta őket!

-Gyere csak vissza, Potter….
Mivel Harrynek esze-ágában sem volt visszamenni, Malfoy felkapott egy könyvet, és teljes erőből a rohangáló fiúhoz vágta. Aki elesett, de nem adta fel, hanem visszament, és könyvcsatába kezdtek. Madam Czvikker éppen nem volt bennt, a délutáni kávéját fogyasztotta. Mások nem voltak a könyvtárban. De ekkor Ron és Hermione is beszálltak a harcba, és Crack és Monstro is, a két állat.

Röpködtek a könyvek szanaszéjjel. Röpül a nagy könyv, röpül a nagy könyv, ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg.
Dracot eltalálta, és leesett a földre. Ebben a pillanatban a kis csapat meghallotta, hogy jön valaki, szóval nagy okosan elhúzták a csíkot. Majd két másodperccel később egy éles sikolyt, Madam Czvikkert hallották.

-Hát ti meg mit csináltatok itt???????? Pénzbírság! Eltanácsolás! Két hónap békabelezés Piton professzornál! Meg ne lássalak titeket! – üvöltötte a felmérgesült nő. – Ja, és 500 pont a mardekártól!

A három állat hebegett, habogott, de szavaik nem találtak meghallagatókra.

A kis csapat pedig boldogan rohantak vissza a hálókörzetükbe, ahol már mindenki tudott hőstetteikről. Éjjel meg is ünnepelték őket, egy kis bulit csaptak a girffendélben.

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)