Megismerés útjai írta: lex

[Kritikák - 1]

+++ betűméret ---
<< >>


Szerző: icarus_chained
Fordító megjegyzése: a fordítás a szerző engedélyével készült.Teremtés

– Változtat valamin?

Az isten hangja csöndesen, töprengően csengett, ahogy a műhely sarkában ólálkodott, és azt figyelte, hogyan alkot Tony valami újat, valami mást, valami erőteljeset fémből és fényből és vasból. Tony kíváncsi pillantást vetett rá; a karjában lévő izmok kellemesen sajogtak a munkától, a haját pedig homlokára tapasztotta az izzadság.

– Mi változtat valamin? – kérdezte, és a kezében tartott kalapács nyelével simította arrébb a csatakos tincseket. Loki szemeivel végigkövette a mozdulatot és a tekintetében volt valami kifürkészhetetlen.

– Az alkotás – mondta végül, ujjaival bosszankodó mozdulattal simítva végig a páncéljára vésett szimbólumokon. – Nem illúzió, és nem is pusztítás. A dolgok készítésének a tudása. Ez… megváltoztat valamit számodra?

Tony pislogott egyet; a kalapácsot lassan leengedte maga mellé, ahogy elgondolkozott a kérdésen. Fura érzés fészkelte magát a mellkasába, olyasmi mozdult meg benne, amit nem tudott megnevezni. Hogy az alkotás megváltoztatja-e a dolgokat? Építeni, teremteni, életre kelteni. Bármi… bármi is változott ettől?

– Igen – mondta lassan, egy percnyi csönd után. Tekintete összeakadt a másik elsötétülő tekintetével, és valami súlyosat, valami keménységet látott Loki szemében. – A teremtés… mindent megváltoztat.

És amikor Loki félrenézett, Tonynak az a fura érzése támadt, hogy éppen most épített fel valamit; hogy ezzel a válasszal megteremtett valami… mást.

<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)