Rózsatövisek írta: Saszta

[Kritikák - 3]

+++ betűméret ---
<< >>


A bosszú


Miénk a harag.

Ez az egy gondolat visszhangzik a fejedben, újra és újra. Még sose érezted ennyire magadénak házad jelmondatát.
Ám most rettentő harag tombol benned, mely összekeveredik a gyász elviselhetetlennek tűnő fájdalmával. Lorast elvesztetted. Mindörökre. Bármit teszel, már nem tudod Őt visszahozni, de legalább az vigasztal, hogy nemsokára lehetőséged lesz bosszút állni érte. Stannis árnyalakja kudarcot vallott; te életben maradtál. Te életben maradtál, mert Viráglovagod feláldozta magát érted…

Miénk a harag.

Kék szemed, akár a haragos égbolt, szórja szét a villámokat mindenfelé. Az ég is besötétedik, mintha csak a benned tomboló vihart akarná megismertetni a világgal.
Emlékszel, mikor Lorasra néztél dühös tekintettel, és hogy a fiú még erre is pusztán egy cinkos mosollyal reagált. Emlékszel, milyen könnyen el tudta űzni gondolataidból a viharos felhőket, pusztán egy érintéssel vagy egy gyengéd csókkal. Ám most Ő nincs itt veled, és most nem tudja semmi és senki sem elcsitítani, a benned örvénylő indulatot.
Az ég pedig hirtelen leszakad, esővel, mennydörgéssel és villámokkal árasztva el a földet, és hamarosan vérfolyammá növekszik a holtak és sebesültek körül összegyűlt vér.

Miénk a harag.

Ez a jelmondat, és Loras emléke ad erőt akkor is, mikor kihúzod kardod hüvelyéből, és az ítéletidővel nem törődve, ordítva rontasz neki Stannisnak, meg sem hallva a körülötted zajló csata, s a mennydörgések robaját. Körülötted megszűnik a világ, és a célodon kívül semmi más nem lebeg a szemed elől; látni akarod, ahogy Stannis holtan rogyik össze előtted.
Most még a vér látványa sem érdekel, nem törődsz azzal, hogy gyomrod felkavarodik, mert ez nem is tudatosul benned. Csak te vagy, Stannis, a kard, és Loras szelleme, mely mintha megszállt volna téged, ugyanis úgy forgatod a kezedben a kardot, mintha nem is te magad tennéd meg azokat a mozdulatokat. Egymás után véded ki ellenfeled támadásait, ami láthatólag meglepi Stannist.
Ám úgy tűnik még ez sem elég a győzelemhez. Testvéred túl jól képzett harcos hozzád képest, és annak ellenére, hogy jóval idősebb nálad, jobb állóképességgel is rendelkezik, te pedig gyorsan fáradsz.

Miénk a harag.

Mondja ki fivéred házatok jelmondatát, mikor végül, nagy nehezen felülkerekedik rajtad, és kardjával átszúrja a mellkasodat. Most már csak két gondolat vigasztal: nemsokára viszont láthatod szeretett Viráglovagodat, és még ha nem is győztél is, de legalább mindent megtettél, hogy bosszút állj érte.

Tiéd a harag, és tiéd Loras is. A síron túl ezúttal mindörökké.


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)