Rózsatövisek írta: Saszta

[Kritikák - 4]

+++ betűméret ---
<< >>


A hét királyság uralkodója


Kebledben egyre duzzadó büszkeséggel nézed, amint Renly Baratheont, a te Renlydet, a hét királyság urává teszik meg. Büszke vagy, ugyanakkor félsz is kissé; tudod, hogy mostantól minden más lesz, és nem tudod, miképp fog ez kihatni a kapcsolatotokra.

Nem fog változni semmi sem! – nyugtatgatod magad. – Attól még, hogy felségemnek kell szólítanom, még ugyanaz a Renly marad, akit megismertem. Akibe beleszerettem. És az ő érzései sem változnak meg. Még akkor sem, ha ezért el kell vennie a húgomat… - Ez a gondolat kimondottan megkeseríti e fényűző napot a számodra.

Az egész ceremónia alatt a tekintetét keresed, ő pedig amikor csak tud, mélyen a szemedbe néz. Ilyenkor elveszel tengerkék pillantásában, és az abból áradó nyugalom a te zaklatott lelked hullámait is lecsendesíti.
A szertartás maga kimondottan szemet gyönyörködtető a számodra a maga egyszerűségével. Hogy is ne tartanád álomszépnek, mikor épp Renlyt koronázzák?

Királyod fején immáron ott ékeskedik a szarvasagancsot mintázó korona, mely tökéletesen beleilleszkedik fekete hajzuhatagába, ami játékosan öleli körbe a szent tárgyat.

Renly kezében a jogarral és fején az aranykoronával most úgy fest, mintha egy Istenség volna. Maga a Béke Istene, kinek haragja minden más Istenségnél nagyobb csapást jelent a Földre, kinek egyetlen dühtől szikrázó, viharkék pillantása elég ahhoz, hogy villámokkal sújtsa mindazokat, akik háborgatni merték nyugalmát, és akinek elég csak dobbantani egyet jogarával ahhoz, hogy az egész föld beleremegjen.
Neked pedig szemének tündöklő ragyogása elég ahhoz, hogy bizsergés árassza el minden tagodat, és már pusztán érintésének emlékétől megremegnek vágytól elgyengült tagjaid. Úgy érzed, hogy az egész világ méltán irigyelheti, amiért a hét királyság ura, ez a hollófekete hajú, békés Istenség a tiéd, és csak remélni mered, hogy örökké a tiéd is marad.<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)